|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Trudno uwierzyć, że coś takiego mogło się komuś przytrafić Dziewczyny stopniowo przechodzą jednego mleka na inne, rozszerzamy powoli dietę.... jak ten "ktoś" karmi małą Madzię? Boże dziewczyny, mała matki pewnie szuka.. Idę, muszę się wyryczeć teraz..... ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- http://www.pampers.pl/pl_PL/proddeta.../3/sectionid/0 Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-01-26 o 11:37 |
|
|
|
|
#1502 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Dziubku spokojnie
Każdy dzień przynosi wiele.Tydzień to ogromna róznica w postępach![]() Takich historri nie jestem w stanie czytac i oglądać ![]() Maleńka biedna dziewczynka ![]() W ogóle jak można straszyc dziecko?Ufa nam bezgranicznie a my mamy straszyc?To okrutne. Ja moich nigdy nie straszyłam babą,dziadem,zastrzykami czy cyganami.... I nie boja sie niczego. Mają jakieś obawy-wiadomo-np. do obcych,ciemnego lasu czy cmenatarza wieczorem ale to wpływ trochę bajek,niby ładne oglądają ale i tam czasem wrzuca teksty niezgodne z etapem rozwoju dizeci ![]() Shirko a gdzie forma się podizała? Co jest? |
|
|
|
#1503 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() klask i:Cytat:
ale wizaz to wizaż, mnie wczoraj Oliwka zapytała czy znowu będę się śmiała do komputera ![]() ![]() ![]() klask i: Lena, Lila, Wiki za skończone miesiącea tak w ogóle to witam my przeziebione i ja i Nati i Oliwka, tylko ja jeszcze mocnego kataru nie mam tylko troche mnie w gardle drapie , ale dziewczynki katar mają ![]() dziubek a jak u Was ?? lepiej a co do tych pampków majteczek to różnią się dziewczynki od chłopców tym wkładem chłonnym, ja kupowałam Oliwce jak miała ok 2 lat, ale drogo wychodziło i przeżuciłam się na babydream sa takie same i o wiele tańsze, polecam |
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
nerola
za raczkowanie izy dzielna dziewczynkamoja zjadla i usnela - za godzine przyjedzie kumpela i na spacer idziemy z nia i po produkty na obiadek |
|
|
|
#1505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też ryczę
|
|
#1506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Patik Ty lec do ginekologa, dla swojego świętego spokoju, po co masz się martwić
Marina, luuuudzie ja lubię wszystko powyższe co napisałas, a żeberka z cebulką, zrazy, bitki, ale bym zjadła, ni o kiełbaska dobra np, z ogniska ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co Radek robi? Jak go noszę na rękach to strasznie mi wbija dziąsła w ramię, aż czasem zaboli. Całe ramię mam mokre. I strzela dziąsłami, tak jedno o drugie ![]() Zęby nie? |
|
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- http://www.fakt.pl/Urodzila-w-samoch...,143882,1.html widziały?
|
|
#1509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla Was Cytat:
właśnie po takich akcjach ludzie mają wrażenie ,że poród to pikuś ale nasza You You mogłaby byc dla kobiety konkurencją ![]() czytam jeden z artykułów o tym porwaniu i zdziwiło mnie to zdanie (pod warunkiem,że jest prawdą ): "...Od wczorajszego ranka matka uczestniczyła w wizji lokalnej. Jej twarz była smutna, ale nie płakała. .." albo ta kobieta jest taka,że nie okazuje uczuć czy jest w szoku albo coś jest nie tak, ja nie byłabym w stanie przestać płakać, byłabym w totalnej histerii... Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-26 o 12:17 |
||
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
ł
Cytat:
w
|
|
#1511 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja, jak są dobrze przyrządzone to lubię a kiełbasy też nie jadam bo te sklepowe mnie po prostu odrzucają bo mało z kiełbasami mają często wspólnego jedyna kiełbasa, którą lubię to ta zrobiona przez mojego dziadka - innej nie tykam Cytat:
![]() Cytat:
A któraś robiła te żeberka w coli????? Zastanawia mnie, jak takie coś może smakować ![]() Cytat:
bidulek tak się wystraszył ani to fajne, ani zabawne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
- |
||||||||
|
|
|
#1512 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry U nas nocka super na szczęściem, tylko strajk głodowy znowu się nasilił. Ale trudno - pewnie już bliżej niż dalej do końca tych bóli ząbkowych )Dziękuję pięknie wszystkim ciociom za gratulacje za drugiego ząbka Liluś, Lenka i Wikusia - wszystkiego najlepszego dziewczynki! Rośnijcie nam pięknie i zdrowo Brunetko - załatwiłaś coś w sprawie tego krzesełka z allegro? Kontaktowałas się z tą babką? Cytat:
1. To tak specjalnie wymierzone, żeby klimat odpowiedni zapanował ![]() 2. Doczekasz się! U nas było tak, że nie widziałam zęba pod powierzchnią, tylko inne objawy _ te dziąsła spuchnięte. A samego ząbka dostrzegałam jakiś dzień-dwa przed tym, jak się przebił. 3. Uuu, sesja - współczuję ![]() Na mnie nie licz Cytat:
![]() Cytat:
![]() A żeberka pyszne robi moja mama (innych nie biorę do ust, a jej lubię ): robi taki sos z ketchupu i miodu, zalewa je tym i piecze. Coś takiego: http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/i...l?ticaid=6dcedCytat:
![]() Dzieki ![]() Cytat:
I OLBRZYMIE BRAWA dla Izuni ![]() Cytat:
Ale myślałam że to takie dla większych dzieci tylko, a tu widać ze 4 już są. Może warto spróbować ![]() Cytat:
Filmik znam i nie lubię. Szkoda go , masz rację. Nie wiem czemu rodzice sami robią coś, co "dokucza" dziecku
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bede przestrzegac przed suszarka - w ten sposob moi rodzice sobie rozwalili szybe w domu bo chcieli cos tam odkleic,za cieple bylo, minusowo na zewnatrz, roznica temperatur sprawila ze zwyczajnie szyba trzesła... lepiej kupic płyn na nalepki (np. w castoramie)
|
|
|
|
#1514 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czułam W końcu jesteśmy bratnimi duszami, nie? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma innej rady? są oaoby, które zajmują się szkoleniem i socjalizowaniem agresywnych psów. Może nawet by go wzięli na stałe... Cytat:
A wiadomo coś nowego, bo ja żadnych wiadomości nie oglądam? Cytat:
![]() Słodka jest
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
szukaj bezmlecznych np. sama kukurydziana, ryzowa. czesc bobovity ma kaszki bezmleczne (zółte opakowania)
|
|
|
|
#1516 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ty, złego ( Wielkie gratulacje! To teraz już całkiem przekichane, jak kolejne dziecko mobilne . (już się boję co będzie, jak Zuzia zacznie raczkować ...) Cytat:
. Kurde kusi mnie to krzesełko z ikei... Polecasz?Cytat:
. Podesłać drania? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobry - nocka znośna. Jedna pobudka na mleko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czyżby cud po Nurofenie?
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to może mamuśka w końcu też sie "naprawi", co?
|
|
#1518 |
|
Wtajemniczenie
|
Aż tak popsuta jestem ?
![]() Zobaczymy, bo u mnie to się parę rzeczy na siebie nakłada .Dziadki zakochani we wnuczce, zwłaszcza dziadek. Pół dnia mi ją nosi na rękach. Będzie wesoło jak pojadą
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Ech przykro mi, że ta mała zaginęła
Poczytałam dzisiaj sporo artykułów na ten temat, płakać się chce bo jest w wieku naszych dzieciaków. Niestety w jednym z nich znalazłam takie coś i doznałam szoku "Początkowo policja twierdziła, że idącą z wózkiem 22-letnią matkę niemowlęcia ktoś zaatakował. Teraz wiadomo już, że napadu nie było, a kobieta z niewyjaśnionych powodów straciła przytomność. Kiedy się ocknęła córeczki nie było już w wózku. Policji nie udało się jej we wtorek przesłuchać. Podczas krótkiej rozmowy kobieta twierdziła jednak, że szła z dziewczynką do mamy, potem, że do pracy. Kiedy jednak okazało się, że jest bezrobotna, powiedziała, że właśnie szła szukać pracy" I zgłupiałam !!! Co o tym myślicie ? |
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
tu jedna ze stronek z informacją
http://sosnowiec.naszemiasto.pl/arty...l#czytaj_dalej najbardziej przeraża mnie taka mała odległość od tej tragedii Justyna dawaj meża (będę udawać ,że się topię )![]() za nockę moje dziecko towarzyszyło mi przy gotowaniu obiadu na przemian gwizdał i maltretował gryzaka siedział prezes w krzesełku do karmienia więc wszystko widział ![]() te jedynki a przynajmniej jedna , już tuż tuż
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-26 o 12:56 |
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
u nas noc jako tako, po tym jak położyłam się z Filipem przed 23, niestety gorączkował całą noc i dawaliśmy mu paracetamol, spałam z nim na jego łóżeczku do 2 bo mi się usnęło.... Lila zasnęła o 19:30, pierwsza pobudka właśnie o 2, ale o tej porze przebudził się również Filip,. Zaczął gadać, rozbudził się i tym samym rozbudził Lilę , przewalali się oboje w łóżku do 3, a ja między nimi wstaliśmy po 7ja dalej ścigam księdza, byłam już u niego 3 razy muszę mu zawieźć papiery na chrzciny. Wieczorem podejście czwarte![]() zrobiłam sobie kawkę i idę nadrobię, bo Gluty śpią, a potem umówiłam sie z Filipem do lekarza, mam nadzieję że nie rozchoruje się na chrzciny ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Co do promocji pampków dziś zakupiłam w Carrefourze karton Mega paka po 79zł. Kupiłam 2 takie kartony bo to dobra cena a można właśnie było brać tylko po dwa ![]() Natka ja mam iphone'a i mogę spokojnie polecić
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zrazy, kotlety, czy sznycle drobiowe to uwielbiam Marinko - to nie dziwie się że Ty taki szczuplaczek jesteś czym Ty żyjesz? oprócz tego że miłością oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- moja też
|
|
|
#1523 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszyscy rozkladali rece po kilku spotkaniach.. i radzili zeby go wywiezc na wies na podworka na lancuch bo to jdyne wyjscieCytat:
dla Zuziiiiiii![]()
|
||
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
OO Bellki dziś świętują
![]() Sto Lat dla Lenki i Lilki i dla Wiki Ja robilam te żeberka w coli, ale jak dla mnie to zbyt mdłe są brumek za drugi ząbek pamiętam że Filipowi w ciągu dwóch tygodni wyszły 4 zęby - wszystkie jedynki miał wtedy skończone 7 miesięcy, pamiętam dokładnie bo to były moje pierwsze dwa tygodnie w pracy po macierzyńskim, nie powiem jak wtedy wyglądałam![]() a co się działo?? nerolka za raczki Lila też już raczkuje jak szalona, jak ją zostawię na podłodze to przyjdzie za mną do kuchni i zaczyna się wspinać jak do czegoś podejdzie.---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- ta co urodziła w samochodzie to wow!! podziwiam męża że jeszcze pomyślał o tym żeby to nagrywać ![]() u nas o mało co też by się tak skończyło więc wiem co ta laska czuła
|
#1525 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Jeju, jak gonicie, z jęzorem na brodzie za Wami lecę. Po ostatnich 2 stronach mam do napisania tyle: Nerolka, gartki dla Izy, teraz to juz będzie z chłopakami latać Bliźniaczki, sto lat! ![]() Wiktora! Tobie również wszystkiego dobrego! ![]() Nataszka, moi sąsiedzi cały tydzień cisza, a w nd pranie, wiercenie, remonty... A najlepsze że oboje nie pracują Patik, do ginekologa, ale już! ![]() Brumek, ale Tymkowi się śpieszy do gryzienia prawdziwymi zębolami Może teraz będziecie mieli trochę spokoju w ząbkowaniu U nas CHYBA kreseczkę widać ![]() Doczytałam, że zęby dalej idą... Możecie Zosię dopisać do latających dzieciaczków, choć też się zdarzy, że z maty ucieknie ![]() Żaneta, mięso na płocie? Cookie, szkoda psa, ale może zrobić jeszcze większe szkody i krzywdy niż dotychczas, jest niebezpieczny ![]() Cytat:
Płakać mi się chce, mam nadzieję, że znajdą malutką ![]() Cytat:
Ja pamiętam jak mi babcia opowiadała bajkę - jedną jedyną - o tym jak ojcu macocha kazała dzieci do lasu wywieźć i zostawić, ale one węgielki na drodze zostawiały i wracały, kiedyś nie dały rady - czy to bajka dla mełego dziecka??? Nie lubie do teraz tej babci i bajkę pamietam ![]() Dziubek, może ta matka na silnych uspokajaczach jedzie? Youyou, zdrowia dla Filipa! A u nas noc nawet nawet, dopiero o 4 Zoch wylądował u nas w wyrku, z małą przerwą pospałyśmy do 9, co już daaawno się nie zdarzyło... Wczoraj spać nie chciała wieczorem, przy cycu usnęła, kiedy ją odkładałam, uraczyła mnie przeciągłym piardem z ust i śpiewem Dzisiaj dostanie pierwszy raz ziemniaka ze szpinakiem. Coś czuję że wszamie ino kurz ![]() Pamiętacie o zmienianiu stron leżenia dziecka w łóżeczku - my co 2 miesiące zmieniamy i właśnie nadszedł ten czas. Zabieram się za piersi Brumka Te z bloga oczywiście
|
||
|
|
|
#1526 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie znaleźli jeszcze tej dziewczynki...
|
#1527 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brak snu, ból ramion hmmm wszystko razem może do jutra mi przejdzie chyba nie ma, ale może warto pomyśleć otworze własny biznes czyszczenie oślinionych mebli, podłóg, dywanów, rodziców... ![]() Cytat:
moja forma wzieła nogi za pas i poszła do sąsiadów, bo widzę właśnie, że koleżanka z za płota lata i odśnieża plac kurza twarz mała złodziejka... Cytat:
[QUOTE=youyou;31859809 Ja robilam te żeberka w coli, ale jak dla mnie to zbyt mdłe są [/QUOTE] a jak się robi w coli? ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() Brumek lepiej uważaj na cycuchy
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę po prostu nawet sobie tego wyobrazić
biedna, malutka dziewczynka ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- kupujesz colę, żeberka i to http://www.uhenryka.eu/pl/przyprawy/...la-4-osob.html i postępujesz według przepisu na opakowaniu
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
I ja przeżywam porwanie tej dziewczynki...Wczoraj aż mi łzy leciały ciurkiem, jak słuchałam tego w wiadomościach.
Wiem jedno, wolałabym umrzeć, niż przeżyć coś takiego. Chociaż mam jakieś mieszane uczucia jeśli chodzi o tą mamę - nie wiem, namiętnie oglądam Polsat crime i wiele takich przypadków jest tam zobrazowanych, w niektórych takich sytuacjach właśnie matki upozorowywały zaginięcie czy porwania maluchów... Broń Boże nie mówię, że tak było, ale brunetka napisała jakąś taką informację, która daje jakiś sprzeczny obraz tej kobiety. A jeśli chodzi o dziewczynkę, mam nadzieję, że nic jej nie jest... Niestety w dzisiejszych czasach dzieje się coś strasznego. Wiem, że ludzi potrafią uprowadzić dziecko nawet dla organów... Cytat:
Jednym okiem oglądam teraz ,,sąd rodzinny" na tvn-ie. Ten Artur Łapa co tam gra tego obrońcę, czy tam prokuratora to syn mojej doktorki z Uniwerku. Zawsze o tym wspomina, co ćwiczenia
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-01-26 o 14:16 |
|
|
|
|
#1530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

Nawet nie mogę sobie wyobrazić co jej mama czuje... Mi by chyba pękło serce, gdyby nie wiedziała co się dzieje z moim dzieckiem, czy żyje, czy je jeszcze zobaczę, czy nie płacze, czy nie jest głodne... 

klask i:

mała nie może spać a chce i zaraz pójdę i narobię hałasu ja!!

jedyna kiełbasa, którą lubię to ta zrobiona przez mojego dziadka - innej nie tykam 
Przecież wiadomo, że jedno dziecko jest grubsze, a drugie chudsze 

wszyscy rozkladali rece po kilku spotkaniach.. i radzili zeby go wywiezc na wies na podworka na lancuch bo to jdyne wyjscie