|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
![]() Agatku poczekaj jeszcze troszke i wszystko sie unormuje. malenka nie bedzie juz tak czesto robic kupek w nocy i godziny snu tez pewnie sie wydluza co do pogrubioneko: n i e m a c h u d e g o p o k a r m u ! ! ! nie sluchaj takich bzdur. na poczatku gdy leci pierwsza faza pokarmu to wlasciwie woda z glukoza dlatego mleko jest takie przezroczyste i wydaje sie byc chude, pozniej dopiero leci pokarm pelnowartosciowy. Stad tez mowi sie, zeby karmic z jedna piersia na jedno karmienie az do oproznienia. Wszystko byloby ok, gdyby ktos powiedzial mi jak poznac, ze dziecko oproznilo piers? odnosnie odbijania w nocy: proponuje Ci w czasie karmienia podnosic ja, zeby sie odbilo. Nie wiem jak inne dziewczyny, ale ja czasami na koniec nie czekam, zeby sie odbilo. Jesli mala usnie to juz jej nie mecze bo wiem ze sie rozbudzi i znowu bedzie problem z usypianiem kochana głowa do gory i jeszcze raz nie stresuj sie nie nakrecaj sie i nie denerwuj, bo dziecko wtedy tez jest niespokojne
|
|
#1592 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Haniula sto lat
|
#1593 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nooo okropne, ja to przeżywam, a ona to już w ogóle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jeszcze do tego muszę mieć zawsze butle picia więc... ![]() Cytat:
|
|
|
#1594 |
|
Wtajemniczenie
|
Haniula sto lat !!!
Kochane ja nie wiem czy to jest instynkt wicia gniazda, czy cos takiego, ale bez przerwy sprzatam. Tak jak nigdy nie lubilam myc naczyn tak teraz ciagle stoje nad zlewem i myje naczynia, zamiast wlozyc je do zmywarki to wole sama sie w tym moczyc. Poza tym chodze z miotłą i ciągle zmiatam. Nie wiem czy to jakies zboczenie czy co, ale zauwazylam, ze lubie wąchać gąbkę (swoją) do kąpieli. Nie wiem czy to ciąża taką ze mnie wariatke robi czy ja juz po prostu jestem skrzywiona. |
|
|
|
#1595 |
|
Raczkowanie
|
hejka
pisze jedna reka, znowu od wczoraj mamy w domu niemowlaka, bo Filip skonczyl miesiac. Haniula gratki ![]() Agatek, gratki za pępuszek nadrobilam wszystko ale odpisywac byloby strrasznie. lece do klubu
|
#1596 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No i nie wstawiłam tego obiadu wcześniej, bo mała Głodomorra obudziła się na cyca i jadla do tej pory ... przy cycu spała, ale w łóżeczku to chyba tak fajnie nie będzie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi położne tłumaczyły, że nawet jak uśnie z kupką którą zrobi w trakcie jedzenia, to nic się nie stanie Cytat:
Cytat:
Ja też mam maść, ale nie wiem czy krem nie lepszy
|
|
|
#1597 | |||
|
Wtajemniczenie
|
moze bdzie jej do twarzy...
![]() Cytat:
imprezka ![]() wszystkiego najlepszego, Kochana Cytat:
ja sobie tego nie wyobrazam, jak dziewczyny sobie radza przy jednym dziecku, a juz dwojka czy trojka to masakra jakas Cytat:
u mnie posciel i mata do przewijania na pralke sa w zyrafke i zawsze jak je widze, to mi sie Ty przypominasz ![]() Wlasnie zjadlam obiad, ktorym sie nie najadlam, wiec dopchalam poaczkiem i eklerkiem. Nie cierpie dzemu w paczkach ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- A co do czkawek, to mi polozna mowila, ze najlepiej nic z nimi nie robic. Kazala mi sie zastanowic,czy robie cos, jak dzidzia ma czkawke w brzuchu - no i na moja odpowiedz,ze nic nie moge zdzialac, stwierdzila, ze skoro nic sie nie robi i po jakims czasie samo przechodzi, to tak samo powinno sie zachowywac po porodzie. ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Czy saczeniu wod towarzyszy jakies uczucie? Bol czy cos?
|
|
#1598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A tekst Tzta dotyczący obiadu ---> Cytat:
A imię chyba Amelka albo Zuzia, już tylko te dwa nam zostały Może wylosujemy
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Haniula wszystkiego naj
![]() Pearl mnie nic nie bolalo a najpierw mialanm uczucie takiego spocenia, ale wkladka byla wilgotna lekko, potem coraz mocniej azx jak mi pocikla struzka po nodze to pojechalam na ip, ciekawe co u bebi |
|
|
|
#1601 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
PEARL obserwuj to bo ja tak chodzilam caly dzien bo mi sie wydawalo ze to nic takiego a potem juz coraz bardziej i bardziej lecialo, jadac na ip tez pewnosci nie mialam, patrz na wkladke jak jest mokra ale czysta nie zabarwiona tak jak przy uoplawach lub zabarwieniu od moczu to moga byc wody,
|
|
|
|
#1603 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Mamusie oraz wszystkie z niecierpliwością oczekujące na swoje Maleństwa
Podczytuje Was ale z weną do pisania troszkę ciężko... Podziwiam wszystkie rozpakowane dziewczyny, domyślam się że nie jest Wam łatwo ale naprawdę dajecie sobie świetnie radę My już się przeterminowaliśmy, termin z ostatniego usg wypadał na 17.01, ale lekarz mówił żeby się tym nie sugerować tylko patrzeć na termin z pierwszego usg i OM - tj. 21- 23.01, tak czy inaczej jesteśmy już po terminie a dzidzia nie za bardzo chce wychodzić z brzusia Cały czas czekamy, na razie żadnych skurczy, żadnego odchodzącego czopa, jedyne co to zwiększona intensywność ruchów małej w ciągu dnia, wcześniej to ruchy w większości odczuwałam wieczorami i w nocy a teraz również w dzień Mała nieźle szaleje. Dziś byłam na ostatniej wizycie u lekarza, stwierdził że szyjka trochę skrócona ale jeszcze troszkę może to potrwać... Jeśli do 31.01 nic się nie zacznie to 1.02 jedziemy do szpitala i zaczynamy "zabawę" No ale cóż może to i dobrze że mała jeszcze czeka, jutro i w sobotę mam jeszcze 2 egzaminy w szkole więc dobrze by było się pojawić i je zaliczyć Cieszę się że już niedługo będę mogła tak jak rozpakowane Mamusie przytulać swojego Skarbka Trzymam mocno kciuki za wszystkie jeszcze oczekujące swoich Maluszków , dziewczyny damy radę na pewno Pozytywne myślenie dobrze wpływa na Nas i Maluszki więc proszę się nie stresować nie denerwować tylko cierpliwie czekać na swój czas Dzidziuś na pewno wynagrodzi całe oczekiwanie. Ściskam Was mocno i pozdrawiam ;D
|
|
|
|
#1604 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamciurka,no wlasnie obserwuje. Podobno nalezy polezec, bo na siedzaco dzidzia zatyka jak korek. Czekam na tzta, bo jest na lotnisku i chyba pojade to sprawdzic
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Chociaz wsadzilam sobie teraz palec i pozosta na nim taka jakby biala wydzielina, wiec to chyba nie wody, prawda?
|
#1605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1606 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
![]() nadrobiłam ale nie cytuje bo pewnie mała zaraz się obudzi... pamiętam że któraś pytała o krem do pupy - ja stosuje sudokrem bo ma troche krostek wokół rowka a jak ich nie ma to też - tylko tak malutko; mam też linomag z cynkiem - by zmieniać kremy ogólnie zauważyłam ze lepiej wygląda skóra po tłustym gęstym kremie i takimi smaruję.. a ja się dziś czuje cudnie bo chyba ostatnio ktoś mi dziecko podmienił ...a wczoraj w nocy zwrócił mi mojego słodkiego brzdąca znowu jest aniołkiem i słodko śpi tylko czasem pomarudzi ale to nie jest ciąłgy wrzask miała te ataki kolki i tak sie darła poprzedniej nocy, co godzinę się budziła i nie spała ani w nocy ani w dzień potem i dalismy jej ten sab simplex ten czeski - będziemy dawać przez 3 dni - do soboty i zobaczymy co potem będzie... no i wczoraj zastosowaliśmy ten kateter WINDI - kiedyś was o niego pytałam i pamiętam zdania były podzielone, ale ja juz nie mogłam patrzeć na małą - tak cierpiała - i odgazowaliśmy ją...w sumie użyliśmy 3 razy... jeju dziewczyny nigdy bym się nie spodziewała że tyle gazów n małym dziecku może byc ![]() :brz ydal:!!!jak włożyliśmy tą rurkę ( apropo ona jest tak wąska że dziecko nic nie czuje bo nawet nie ruszyła sie przy tym - z resztą brzuszek bolała ją bardzo) to aż zagwizdało i kupa wystrzeliła z tymi gazami na mnie na dywan i to pod takim ciśnieniem że o matko!!!! i tą operecaje powtórzyliśmy 3 razy (bo tyle wolno na dobę) i mała znowu się śmiała i miała taki błogostan na twarzy dziś już tylko dajemy ten sab simplex i zobaczymy co będzie - zaczyna sie czasem prężyć ale ładnie bączki puszcza i radzi sobie - dziś znowu mnie obsrała przy zmianie pieluchy - ale samodzielniewiem że niektóre z was są źle do tego katateru nastawione - ale jak nic nie pomaga to może spróbujcie?
|
|
#1607 | |
|
Raczkowanie
|
z twgo co wiem to nie ma bólu ani nic, ewentualnie mozesz miec tez skurcze, ale same wody sacza sie bezbolesnie
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
wiem sama po sobie ja dzisiaj nie mam sily na nic, wczoraj sprzatalam jak glupia mam tyle ciuszkow do uprasowania ale robie na raty bo masakrycznie boli mnie kregoslup jak stercze z zelazkiem dluzej niz 15 minut :P
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
nopewnie Pearl lepiej sprawdzic
![]() Dziewczyny jutro ide na zdjecie szwow jakos tak szybko mi sie zdaje, tez tak szybko mialyscie? |
|
|
|
#1609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny... ja chce juz urodzic... meczy mnie ta ciagla zgaga :/ w nastepna sobote mam miec masaz szyjki.. i sie obawiam
|
|
|
|
|
#1610 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale Ty to dluuugo za dluugo ja bym byla bardzo zniecierpliwiona ale w sumie tez mam jeszcze egzaminy w ten weekend i nic mnie nie strzyka to chyba tez pojade do szkoly, mialam nie jechac, ale chyba jednak zaryzykuje warto zaliczyc w terminie zeby potem nie bylo latania, a poki jest brzuszek to jakos lagodniej patrza ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
|
|
#1611 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Misienka,violette7 - kochane w końcu i my się doczekamy ![]() Cytat:
Kochana bądź czujna i jak coś jedź na IP
|
|
#1612 |
|
Raczkowanie
|
Haniula - najlepszego!!!
![]() moja Poleńka była ważona i już ma 3,5 kilo więc przybrała od wyjścia ze szpitala ponad 800 gram - w 2 tygodnie - tzn tak było we wtorek jak nas położna nawiedziła.. pewnie dziś ma więcejchciałabym się sama zważyć ale nie mam wagi i nie wiem ile schudłam.. ale spodnie ciażowe ze mnie spadają a w normalne się jeszcze nie dopinam... a w weekend mam zjazd ostatni przed sesją i muszę w czymś pójść.![]() jutro idziemy z małą na wizytę do ortopedy - bo była ułożona pośladkowo i kazali pójść w ciągu 3 tygodni a my już zaczęłyśmy czwarty.. była może już któraś? co robią na takiej wizycie? czego się spodziewać?
|
|
#1613 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
![]() Haniulla Sto lat ![]() Boze jaka jestem zmeczona nie wyrabiam juz.. tzt sobie wymyslil terningi 3 razy w tyg a ja caly dzien z malym jak on wraca to moge co najwyzej na zkaupy szybko pobiedz.. i teraz kapanie karmienie usypianie.. ciagle jestem glodna..bo polowy jesc nie mozna a druga polowa to bialko na ktore ma uczulenie.. przestawilabym go na mm ale szkoda mi jego, siebie ze bede musiala sie bawic w podgrzewanie i kasy na mleko jak mam tyle sama.. ze bym mogla wykarmic piecioraczki.. psychicznie nie daje rady..
|
#1614 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() tu mama z problemem karmienia... sama nie wiem co robic - proszę o radę Was od samego początku karmiłam sztucznym mlekiem, maly nie mógł zlapac brodawki,a pozatym i pokarmu za dużo nie było teraz pokarm pojawił się i odciągam go - niestety muszę ciągle dokarmiac sztucznym dzisiaj dostawiłam małego do cycka z nakładką - trochę wypił - ale nie wiem ile ??? no i nie wiem ile dokarmic go butelką - tzn jaką ilośc mu podac??? ogólnie lekarka mówiła ,że do wagi 4 kg mogę podawac od 80 do 120 ml bardzo chciałam karmic piersią no ale widzę,że nie dam rady i łapie z tego powodu czasami doła,a do tego karmie na 3 sposoby i nie wyrabiam....
|
|
|
|
#1615 | ||||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
i stosuje tormentiol lub sudokrem plus zasypka alantan bądź mąka ziemniaczana jak nie miałby ich to pewnie krem przeciw odparzeniom nivea/hipp czy co i tyle ![]() Cytat:
duża masz wyprawkę w niebieskim ![]() ![]() Cytat:
![]() STO LATEK Cytat:
a dziś jeszcze kupiłam taki olejek w zielarskim http://www.hoppediz.de/shop/clothing...nol-50-ml.html i zrobiłam mu masaż brzuszka Cytat:
![]() może spróbuj jeszcze masażu olejkiem jaki wklejałam wyżej co ![]() a masz ten sab simplex ja jeszcze czekam na przesyłkę gratki dla Filipka ![]() Cytat:
|
|
|
#1616 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak jak ty, a mój tz jeszcze nie pracuje 8 h no chyba ze pogoda dopisze w dzien i z malym bedzie szansa wyjsc na kwadrans do pobliskiego sklepu ![]() ja z kolei obawiam się ze jak zostanę sama w dzien to nie dam rady sciagac, opiekowac się dzieckiem ktore bedzie coraz mniej spac Cytat:
moze za malo mu daje i kiedy wiecej mu dawac ![]() ja tez bym wolala piersią ale mam podobny problem i probowalam przez nakładki i co męczyliśmy się pół h, niby coś tam jadł ale więcej spał i po tym czasie dałam mu butlę i zjadł normalną porcję więc sobie dużo nie naciągnął z piersi nie wspomnę jak mnie gryzł
|
|
|
#1617 |
|
Rozeznanie
|
ile czasu zajmuje Wam odciągnięcie mleka tak około 100 ml????
|
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
co do kremu to my używamy penatenu... mały lekko odparzył sobie jajeczka w szpitalu jeszcze i w dwa dni nie było sladu....wiec jestesmy zadowoleni...
w szpitalu polecali alantan... mam jeszcze sudocrem ale na razie tylko penatenem jedziemy..... |
|
|
|
#1619 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
i co jak tam?? rozwinęło się coś???
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jeśli chodzi o wybudzanie... hmmm wiadomo podzielone opinie, ale szczerze Ci powiem, ze ja bym nie wybudzała... mleko modyfikowane dłużej sie trawi (nawet 3-4h) a zapewniam Cię, że jak zgłodnieje to da znać, na bank Cytat:
![]() smaruje zamiennie od czasu do czasu jak cos się na pupeczce pojawi ![]() Cytat:
no to za szybkie rozwiązanieCytat:
ale Ci zamącili... teraz jedna wielka niespodzianka...Cytat:
![]() Cytat:
a jak Twoja rana? już wszystko ładnie sie goi? Cytat:
genaralnie to będa patrzeć czy dobrze odwodzi nóżki, jak nie to trzeba będzie szerzej pieluchować przez jakiś czas i dużo kłaść na brzuszku zeby nóżki sie dobrze ułożyły ![]() Cytat:
przy alergii na białko mleka krowiego, kozie można bez problemu i nie uczula, a jest teraz całkiem niezły wybór:serki białe, topione, jogurty,mleko... owszem mają taki specyficzny smak, ale można się przyzwyczaić... ja tak przeżyłam 5 miesięcy jak karmiłam Ige, bo stwierdzili u niej skaze białkową, na szczęście szybko jej przeszło, albo to było coś innego ![]() trzymaj się my dzisiaj po wizycie u lekarza, Maja waży 3600, czyli w dwa tygodnie przypakowała 450g wziełam recepte na szczepionki i za 3 tyg pierwsza dawka... teraz muszę się zastanowic skąd wytrzasnąc kasę na te szczepienia, bo wzieliśmy te 5 w 1 i pneumokoki, a same pneumokoki kosztuja ok 350zł.... no ale przedszkolak w domu, wiec wole zaszczepić... a jutro idę do fryzjera teściowa przyjdzie i zostanie na ten czas z małą
|
|||||||||
|
|
|
#1620 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Ale jestem zła Wysłałam tżta po hustawko bujaczek(3w1) z fishera i juz ich nie ma a w argosie tylko na zamówienie(dostawa droga)Musze wybrac cos innego
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

i oporządzić małą to godzina- półtora nie moje
dostała mleko, przebrałam ją- i jeszcze trafiłam na kupsztala- już czysta dupa a ona dalej robi kupee aaaaaaaaa 
przystawiam ją kilkanaście razy dziennie, dopajaliśmy butlą ze 3-4 x dziś i boję się również o wagę
ale ssa z butli i z cyca, więc chyba się dogadalim z tym... teraz problem typu: mała ma czkawkę 5-7 x w ciągu dnia 

przy porodzie mojej Mamy wzielo i mnie dopadlo 
ciekawe, czy mi sie uda
Poza tym pewnie przez następne... 18 lat będziemy uziemieni w domu, więc chociaż teraz się wyrwiemy
a jeszcze do tego muszę mieć zawsze butle picia więc... 

może faktiko najadła się mm??? teściowa mówi, że pultasków dostałą i ma grubsze paluszki- ja tego nie widzę, czuję, że jest niedokarmiona 

za szybkie rozwiązanie
Wysłałam tżta po hustawko bujaczek(3w1) z fishera i juz ich nie ma a w argosie tylko na zamówienie(dostawa droga)