|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Witaj
31 tydzień. 27.03.2012 syn - mały ekshibicjonista pokazał swoje klejnoty już w 12 tyg. na badaniu genetycznym .... potem już tylko potwierdzano płeć
|
|
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
a imię wybrane?Ja mam termin na 2kwietnia więc blisko Ciebie
|
|
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Hallo,
tż na piłce , Nina zasypia,Matka nadrabia ![]() Aguśka trzymaj się dzielnie, cięzko Ci boś kobieta energiczna i pracowita, ale jak mus to mus Witam Nowe Mamuśki Ja mojego TŻ kiedyś na pierwszej wizycie u mnie w domu , cały dzien na pączkach trzymałam, tłusty czwartek był, a ja nie chciałam mu nałożyć obiadu , bo nie wiedziałam ile itd. więc tak te pączki donosiłam donosiłam, pierwszy raz się wtedy całowaliśmy Byłam u ortopedy, papier do cc jest, pogadaliśmy, na koniec : to do zobaczenia przy trzeciej ciąży ![]() Doktorek stwierdził,że mu wlazłam na ambicje i się za robienie dzieci musi zabrać, bo ma jedno . Naoglądałam się malutkich dzieciaczkow , bo ten doktor to fachowiec od bioderek i dziecioczki u kontroli były, same słodziaki i sie doczekać nie mogę Malusiej mojej.
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-26 o 20:20 |
|
|
|
#3064 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3065 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
I napisz cos o sobie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chyba nie,mysle ze bede klasc pieluszki tetrowe.Mam tyle pieknych,kolorowych z obrazkami,wiec musze je wykorzystac ![]() Cytat:
Ale fajnie juz druga kobitka dolaczyla dzisiaj. I jaka duza dziewczynke nosisz pod serduszkiem,super! 16 lutego.
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Już niedługo Walentynki
macie jakieś plany? robicie niespodzianki swoim TŻ ? My w tamtym roku pojechaliśmy na weekend do Kołobrzegu, wynajęliśmy cudowny apartament w którym spędziliśmy cały piątek, sobote i pół niedzieli. Oczywiście wychodziliśmy na jakiś spacerek czy obiadek do tego było trochę %%% no i gra - graliśmy w grę erotyczną dla par coś podobnego do eurobiznesu w zasadzie takie samo tylko, że kupowane miasta miały nazwy zboczone karty z zadaniami były zadaniami erotycznymi i wiele by jeszcze o tej grze mówić, ale jest rewelacyjna z pewnością do Niej wrócimy nie raz ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() a co do stresu to ciężko ![]() ja również mam takie dni załamujące, ale cóż mogę na to poradzić próbuję nie myśleć choć wiadomo nie zawsze wychodzi. |
|
|
|
|
#3067 |
|
Przyczajenie
|
Wybrane będzie Michał
![]() a co do stresu to ciężko ![]() ja również mam takie dni załamujące, ale cóż mogę na to poradzić próbuję nie myśleć choć wiadomo nie zawsze wychodzi.[/QUOTE] Śliczne imię ))) No niestety - jeszcze ten cholerny internet, ktory okazuje się najgorszym doradcą tzw. dr Google .... czytam czytam czytam i wpędzam się w czarne myśli .... obiecuję sobie, mężowi, że nic nie będę czytać ... ale i tak włażę a później płaczę... (
|
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
to co Ty czytasz w tym google ?
|
|
|
|
#3069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie Ja raczej nie, chyba pieluchę będę pod dziecko kładła żeby na tej ceracie nie leżało ![]() Witam nowe mamy Jeśli chodzi o stres to mnie nawet dosyc omija. A jak się trafia ponury dzień to sobie popłaczę, pożalę się mężowi, on mnie przytula i mi od razu lepiej
|
|
|
|
|
#3070 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
to ja też daruje sobie ten pokrowiec na przewijak
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
a ogólnie ciąża przebiega dobrze? |
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na przewijak będę kłaść pieluszki na kocyk,bo trochę się ślizgają,ale dałam radę z Niną to teraz też dam radę Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-26 o 20:32 |
|
|
|
|
#3073 | |
|
Przyczajenie
|
Tak
miałam co prawda mały kryzysik w zeszłym tygodniu .... bo wydawało mi się, że adaś mniej się rusza... i zaliczyłam 2 x usg u innych lekarzy (Chyba mały miał złe dni.... wrócił już do normy i rusza się jak należy ))---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
) ale nie zadziała ... bo na necie mogę spokojnie siedzieć w robocie
|
|
|
|
|
#3074 | ||
|
Raczkowanie
|
ja nie kupuję, będę podkładać pieluszkę, bo 1. za ładny mam przewijak
2. musiałabym od razu kilka no bo 1 też nie wystarczy, bo jak się ubrudzi, zesika itd, to musiałabym mieć na zmianę drugi, albo tak czy siak używać pieluszkiCytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to skoro wszystko jest ok to nie potrzebnie czytasz to wszystko ![]() mój mały ostatnio też coś mało się ruszał, ale na drugi dzień już szalał ![]() po prostu czasem mają chyba dzień leniucha ![]() a z wyprawki wszystko macie już gotowe?
|
|
|
|
|
#3076 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny! mam do Was pytanie - jak sobie radzicie ze stresem ? Ja potrafię przepłakać cały dzień bo mam przeczucie, że coś jest nie tak .... im bliżej porodu tym jest gorzej
w nocy nie dam rady spać ... a wiadomo, że wtedy zaczynam myśleć i myśleć i myśleć ... i zaczynam ryczć (( jestem już zmęczona i wyczerpana .... zamiast tryskać radością to ja się zamartwiam... Czy Wy też tak macie ?[/QUOTE]U mnie akurat na odwrót - totalny spokój i w ogóle jakaś taka olewka. Ktoś coś chce natychmiast? - eee, poczeka; ważne kolokwium - eee, poprawi się - i tak to wygląda. Chyba że chodzi o Maluszka - ostatnio trochę plamiłam - stres taki, że aż mi w oczach pociemniało i kolana jak z waty... Ale ponoć tak to już jest z hormonami
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a też panikowałam jak mi się piżama odgniotła, a nie wiedziałam
|
|
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,że na necie siedzisz
|
|
|
|
|
#3079 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
idę zaraz pod prysznic i pranie powiesić
a potem albo zabiorę się za ogarnięcie szafy albo położę się do łóżka
|
|
|
|
#3081 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
naszła mnie ochota na hamburgery domowej roboty
chyba jutro albo w sobotę zrobię ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- a nie nie nie ja tu wrócę, spać nie idę - niestety cierpię na bezsenność więc moja pora na sen to bardzo późna pora
|
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Martk999, qulunia witajcie!
|
|
|
|
#3084 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja zasypiam ok. 23.00 wstaję ok 2.00 i walam się do rana .... A jak są ułożone Wasz dzieciaczki ? Zastanawiam się w jakiej pozycji jest Adaśko - jego kopniaki czuję tuż pod mostkiem .... czy to nożki ? |
|
|
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedy planujecie trzecie dziecie? ale mi sie zrymowało
|
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Witam nowe mamusie ... FAJNIE ŻE NAS TAK DUŻO![]() *Dziś na SR była pani ginekolog bardzo młoda... w sumie chyba była lekko zestresowana, bo widać, że zaczyna swoją karierę dopiero... ale w sumie nie dowiedziałam się nic ... czego bym nie wiedziała! Ahh.. mam wrażenie, że my na ty forum wiemy tyle samo hehe* Tymuś mnie kopie od żeber po pachwinę...na dole to aż boli!... * co do stresu...to ja nie ryczę, ale jak sobie coś wkręcę to potem mam stresa na maxa i nogi mi się trzęsą przed wizytą np. ale staram się nie myśleć o złym... cieszę się ruchami i każdym mijającym dniem... * na przewijak chyba będę kłaść pieluszkę tetrową A to jedno zdjęcie z naszej sesji... PS: ale mi brzusio twardnieje...
|
#3087 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyno nie masz czym sie denerwowac,wiec dlaczego?Stres nie jest dobry.Zawsze tak mialas czy tylko na tle dziecka?Moze meliske pij,sluchaj muzyki relaksacyjnej,joga,psycho log?Zeby ci tylko tak nie zostalo po ciazy,bo maluszek bedzie nerwowy.
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Martk999 nie stresuj się tak, pomyśl że ten stres nie jest korzystny dla dzidzi. Bo rozumiem, że wszystko z ciążą w porządku, wyniki ok?
Każda z nas się martwi żeby wszystko było ok z dzidzią, ale nie można przesadzac
|
|
|
|
#3089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiem, że inteligencją nie zabłysnęłam, ale jak paranoja to na całego ![]() |
|
|
|
|
#3090 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aguskaa, musze Ci napisac o programie ktory wlasnie ogladam na angielskiej telewizji 'Confesions of a nurse' czyli 'wyznania pielegniarki'. Taki dokument ala porodowka tylko ze krecony od strony pielegniarek, salowych. Dla takich jak ja biurowych pracownikow to dosc szokujacy momentami, ale tez przejmujacy i wzruszajacy. Po twoich opisach pracy moze juz nie bylam az tak zaskoczona, ale mimo wszytko - zobaczyc na wlasne oczy co sie potrafi dziac w szpitalu.... Musze przyznac ze czuje podziw dla tych pielegniarek. Widac ze sie czasem zzyja z pacjentami, ze sie staraja ich milo i szacunkiem traktowac, choc robota czasem jest bardzo niewdzieczna... Kurcze chyba jest prawda w tym ze do opieki nad ludzmi trzeba miec powolanie |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

. Naoglądałam się malutkich dzieciaczkow , bo ten doktor to fachowiec od bioderek i dziecioczki u kontroli były, same słodziaki i sie doczekać nie mogę Malusiej mojej.
i w czwartek dostane to zjem wszystkie