|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
każde USG to dla mnie koszmar ... Mój gin nazywa mnie Sherlock Holmes ....
|
|
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
teraz to by mi się chyba przerwa 2 lata przydała i do roboty, ale zobaczymy jak będzie z kasą , no i lokum musimy zmienić , bo już będzie ciasnawo
![]() Zdjęcia wstawię jutro , bo dzisiaj nie jestem w formie , trochę mi się oczy przymykają, ale jeszcze ogórkową muszę dokończyć![]() A placki ziemniaczane kuszą i wołają: zjedz mnie , zjedz mnie
|
|
|
|
#3093 |
|
Zadomowienie
|
Fotki ogladam:
Mala! - sliczna foteczka a bucikami Emigra - ja nie wiem gdzie ty chowasz te 20kg na plusie, wygladasz jakbys tlyko w brzuchu przybrala ![]() Cziqua - sliczna pileczka |
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Mała piękne zdjęcie
, musze sobie w końcu tą sesję strzelić, bo nie zdążę A jeszcze Tikki nie było dawno , tak mi się zdaje coś uwielbiam tą piosenkę, dzisiaj Nina z tż do tego z 30 minut tańczyła ![]() http://www.youtube.com/watch?v=8UVNT4wvIGY a oprócz tego to yt słucham od dwóch dni dzwonów kościelnych |
|
|
|
#3095 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
Ja zadam relację z wizyty i potem Was nadrobię...a więc: szyjka trzyma się i się nie skraca więcej Piotruś ładnie Panią dr skopał...ma już 1400g idealnie termin porodu z USG pokrywa się z tym z OM, wszystko w porządku, ułożył się główką w dół już...zobaczymy czy mu się to jeszcze zmieni, bo w sumie to dopiero 30 tc. Na początku mnie trochę ginka przestraszyła, bo podejrzewała jakieś wodniaki jąderek, ale na szczęście przyjrzała się dokładniej i okazało się że nic tam nie ma takiego...a podobno nawet gdyby było to by się wchłonęło później więc spoko. Po wizycie pojechaliśmy z mężem na sr i uczyliśmy się kąpać dzidziusia. Mąż się bardzo starał i poszedł ćwiczyć na lalce na pierwszy ogień...położna brała do ćwiczenia tylko tatusiów żeby przynajmniej w tym żony odciążyli mówiła też żeby póki pępuszek jeszcze nie odpadł najpierw dziecko namydlić i potem przenieść do wanienki spłukać...co myślicie o tym? nie jest to niebezpieczne takie przenoszenie śliskiego bobaska??
|
#3096 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie zostają ![]() Cytat:
Teraz sobie włączyłam też..No a dzwony |
||
|
|
|
#3097 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
kawał chłoooopa mój ważył w 30 tyg raz 1420 a raz 1590 dwa USG, dwóch innych lekarzy, dwa inne sprzęty .... i taka różnica )) a USG robiłam w odstępie dwóch dni!
|
||
|
|
|
#3098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też tak położne pokazywały w szpitalu, ale ja się na takie przenosiny nie piszę, idzie dziecko przytrzymać,szczególnie malusie,choć łatwo nie jest, pewnie przy drugim jakoś mi to szło,bo to jednak trochę wprawy jest, ale położne to mają wprawę na maksa i pewnie dla nich to pestka, ale poza tym to mydełko ścieka na pieluszkę czy coś innego gdzie się mydli ( dodatkowe do prania)itd.a jeszcze inna kwestia ,że ja do wody będę wlewać płyn i namydlać jako tako nie będę mydlić dzieciaczka na wcale ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niestety nie wiem jak jest ułożona moja dzidzia sama sprawdzić chyba nie mogę czy da się jakoś ? ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- a w ciąży można pić melise ? ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Mała śliczne zdjęcie z bucikami ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() co do kąpieli też słyszałam żeby namydlić na przewijaku, ale ja nie będę stosować takiej zasady |
||
|
|
|
#3100 | ||
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o kąpanie to po wtorkowych zajęciach na SR ja mam zamiar bez namydlania, tylko w Olilatum. Któraś z was inwestuje w wiaderko?
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie na wspólnej nie oglądałam już kilka tygodni, zresztą jak oglądam to na raty mam taki moment, że obejrzę kilka pod rząd a potem długo nie....i znowu i tak w kółko a co było ?![]() mi spodobała się Julia i oglądam odcinek za odcinkiem wcześniej oglądałam tak Prosto w serce oraz Przepis na życie
|
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie pisz o rozstępach... to moje utrapienie... nagle dużo na brzuchu się pojawiło
Witaj qulunia i Martk999 Cytat:
Cieszę się razem z Tobą że wszystko w porządku
|
|
|
|
|
#3103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dacie rade bo my tutaj wszystkie prawie pisac nie mozemy bo kciuki zacisniete ![]() A wiesz ze sa magiczne, wielu dziewczynom juz pomogly! Nikki, swietnie ze wszytsko po wizycie w porzadku i zycze aby synek po usg nadal pozostal synkiem ![]() No i po raz setny - nie martwcie sie teraz waga, nic na to nie poradzicie! Stracimy te kg potem
|
|
#3105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super foteczka dziewczyny dla zainteresowanych wrzucam stronkę, na której jest radio dla dzieci dzisiaj w jakimś programie mówili o nim i sobie zapisałam ![]() http://www.babyradio.pl/ Tak wgl to witam nowe przyszłe mamusie
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
To nie znaczy,że dziś będzie dobrze
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Mala super fotka
chce wiecej
|
|
|
|
#3109 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to drobniutka... albo raczej w normie ![]() moja pannica ma 2 lata i 2 miesiace, mierzy sobie ok 98 cm i 15 kg ... a w swieta to mi urosla chyba z 7 cm ... tak szacuje, bo w dniu urodzin byla nizsza troszke od synka znajomych a w ostatni weekend jak sie spotkalismy, to byla juz od niego wyzsza o dobre 5 cm ![]() Cytat:
![]() mi sie marzy otwarcie wlasnej dzialalnosci... ale poki nie bede miec jasnej sytuacji z pracodawca ani nie bedziemy wiedziec jak wygladaja nasze sprawy wizowe, to na razie nic nie tykam ![]() Cytat:
no i widze, ze tez masz "rozkosznego" szefa ![]() Cytat:
a "biednoscia" meza sie nie martw, da sobie rade... o ciezarnych malo kto mysli jakie to one biedne ![]() Cytat:
![]() natomiast co sie tyczy biustu... hmmm... jest faktycznie wiekszy i mi sie w stanikach nie miesci w kazdym badz razie wyczailam taki suuuuuuuuuuuuuuper stanik push-up, ze nie martwie sie juz tym, ze po skonczeniu karmienia piersi zmaleja ![]() a z waga, to poki co jestem 13 kg na plusie i waze dokladnie tyle samo co wazylam pod koniec ciazy z Sandra ![]() Cytat:
a wiaderko... hmmm... zawsze sie smialam z tego wynalazku ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
idę pocieszyć się kisielem
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
ty żarłoku
![]() u nas byli sąsiedzi i najadłam sie delicji, chipsów czekoladowych itp
|
|
|
|
#3112 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to już sama nie wiem kto te wiaderka kupuje, mnie też to nie przekonuje... |
|||
|
|
|
#3113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staram się jeść mało ale niestety są to nie zdrowe rzeczy delicje też mam, ale nie kuszą mnie ![]() ja to mam ochotę na torta albo gofry ![]() a najgorsze nie jem dużo, a tyje jak świnia ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() ale nie wiem jak można jeść hamburgera z frytkami
|
||
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka żartuje sobie
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3116 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba będzie mi przysługiwał też zasiłek dla bezrobotnych, więc wolę posiedzieć pół roku dłużej w domu i dostawać zasiłek niż pracować i zarabiać na wypłatę dla niani... Z rodziny nie mam nikogo kto by się dzidziusiem zajął, więc wyjścia nie ma Cytat:
![]() chociaż ja chyba nie mam co na wagę narzekać. Mam 8 kg na plusie w 30tc...chyba już nie skoczy nagle bardzo do góry Cytat:
będzie dobrze Cytat:
Cytat:
![]() prześliczne!!! Cytat:
![]() w sumie to będzie raczej zajęcie męża, więc sobie sam wybierze jak woli....hm...tylko, że jeden tydzień na trzy mąż będzie miał na popołudnie i wtedy to ja będę musiała przejąć obowiązek Cytat:
![]() a co do Oilanium to położna dziś właśnie mówiła, że te emolienty czy jak to się nazywa powinny być stosowane tylko w przypadku kiedy skóra dziecka tego wymaga i powinien to lekarz zalecić... jeśli ze skóra dziecka nie ma problemów to lepiej stosować zwykłe olejki do kąpieli...w każdym razie tańsze..
|
|
#3117 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Ja tego sobie nie wyobrazam,zeby namydlone dziecko przenosic.Jakos to malo bezpieczne.Poza tym wszyscy raczej kapia i nic sie z pepkiem nie dzieje. Cytat:
A druga juz ja i nie bylo zle.Matka dziecka nie skrzywdzi,a dziecka wbrew pozorom tak szybko nie idzie uszkodzic ![]() Mozna Cytat:
Wiaderko do mnie nie przemawia,ale na pewno ma i zwolennikow. [QUOTE=gucia6;31873133] odpusc sobie olilatum... tylko zniszczysz skore dziecka... przeciez toto jest napakowane parafina... lepiej kup naturalny olejek migdalowy i to dodawaj do kapieli /QUOTE] Wiesz ja mysle,ze ilu ludzi tyle opini,jeden powie,ze to dobry wybor,kto inny ze nie.Ja tez tego bede uzywac.Kazdy ma prawo wyboru.
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Żeby nie zamoczyć pępka to będę nalewać malusio wody,zresztą i tak mało się nalewa i tak obmywać ,żeby pępka nie zamoczyć, chociaż z Niną mi sie to zdarzyło zamoczyć troszkę pępek, ale osuszyłam, opatrzyłam i było dobrze.Ja te lepsze środki będę używać jak się będzie coś dziać, żeby nie wydelikacić skóry za bardzo.
|
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
ja czytałam mamuśki styczniowe to też zauważyłam, że nie które piszą o tym że już wróciły do wagi z przed ciąży albo że mało im brakuje...zazdroszczę też chcę tak
![]() i również doczytałam tam, że nie którym lekarz zaleca pić czerwone wino bo pomaga na krew czy coś...??? |
|
|
|
#3120 |
|
Gang Iren
|
Nawet jesli to chyba tym niekarmiacym kobietom?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

każde USG to dla mnie koszmar ... Mój gin nazywa mnie Sherlock Holmes ....

żeby przynajmniej w tym żony odciążyli 

sama sprawdzić chyba nie mogę czy da się jakoś ? 

Cieszę się razem z Tobą że wszystko w porządku 

... tak szacuje, bo w dniu urodzin byla nizsza troszke od synka znajomych a w ostatni weekend jak sie spotkalismy, to byla juz od niego wyzsza o dobre 5 cm