Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 07:07   #1681
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Aania dlaczego nie podajesz kaszki?
tylko dlatego że nie widzę takiej potrzeby
za kciuki

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 07:19   #1682
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Carmela moja na razie nie próbuje wstawać, no może czasem jej się to zdarza podczas mycia główki a raczej spłukiwania. Helena od niedawna zaczęła chlapać i to i tak nie za każdym razem na szczęście, bo kąpiemy ją w pokoju.
My tez w pokoju się wiaderkujemy, całe szczeście z chlapaniem troche sie uspokoiła, teraz to stanie.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Popatrzyłam na termometr i aż mi zimno... -16*C
U mnie -7

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 07:34   #1683
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień doberek.

To jak jest tak zimno to ja nie idę do pracy. Z wami będę siedzieć

Ja ostatnio byłam u fryzjera w marcu, albo kwietniu zeszłego roku. A włosy mi bratowa farbowała tydzień przed porodem. I od tego czasu nic
Dominik dziś nie obudził się na jedzenie w nocy. Chyba się wyspałam, ale ciiiiii
DaKaro

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 08:00   #1684
karolinee1983
Zadomowienie

Witam czuję się jak bym była przejechana przez walec wczoraj miałam najdłuższe usypianie Mai ever od godz. 20 do 22 walczyłam z nią, żeby spała u siebie w łóżeczku... Jak ją tylko odkładałam to ona w ryk i tak po kilkanaście razy na rękach natomiast spała cudnie nie miałam sumienia wrzucić ją do łóżeczka i zostawić aż się wypłacze, to nie w moim stylu więc wylądowała w końcu w wózku... Spała do 3.30, a później z nami do 6.30 ech, niepedagogicznie ale co zrobić

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
bosszze czy ta żyrafka z biedry aż taka fajna że wszystkie się na nią rzuciłyście?
Ja jej nawet na oczy nie widziałam no ale skoro dziewczyny z wizażu mówiły, że fajna, to chyba ok, nie?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Moje dziecko pierwszy raz zjałdło dziś normalnie o 20. Twardziel z niego
Długo chłopak walczył

Cytat:
Leki mogą tak zrobić. Mojej znajomej w zeszłym roku mąż nagle zmarł (trzy dni po tym jak im się dziecko urodziło) i na pogrzebie ani jednej łezki nie uroniła, nawet jej powieka nie drgnęła. Stałaj jakby znudzona. Dopiero potem się okazało, jak sie do niej zagadało, że jest praktycznie nieprzytomna, tak nafaszerowana lekami Niby normalnie mówiła, ale jak jakiś automat - zero emocji. Zresztą do dziś jest na lekach i chodzi do psychologa
Strasznie smutna historia

Cytat:

Fryzjer dobra rzecz, też sto lat nie byłam, za dużo nie zrobiłam ale już się inaczej czuję.

A propos fryzjera - idę jutro bo moja grzywka wygląda tak:

Uploaded with ImageShack.us

No i po prostu muszę coś z tym zrobić

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Adrji Moze JAKIS kompromis wypracujemy ale najpierw pokaże Ci przyszła synowa, zeby nie było ze w ciemno
Ładnie jęzora nam pokazuje

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 08:01   #1685
patik87
Zakorzenienie

Brumek ja sobie nie wyobrażam takiej trgedii jaką przechodzi Twoja znajoma. Coś strasznego.. WIELKA radość z nardzin dziecka przerodziła się w czarną rozpacz, tak w 1 sekundzie...
U mnie w rodzinie dalszej ..a zresztą. Lepiej nie pisac na takie tematy.

DaKaro co się dzieje? pisz nam tu szybko.

Lilii ja nie wiem czy tak możesz. Ostatnio do deserku dałam Sarze łyżeczkę kaszki bobovita ( takiej suchej prosto z opakowania, bez mleka) i wymieszałam. I też nie wiem czy dobrze?

Jaciee no no, dało się dziecko wyspać.

Wczoraj czytałam watek na temat spania/niespania dzieci w nocy. Nie nastawiam się na szybkie przesypianie nocy przez Sarę...u niektórych to trwa i 2 lata

Scio i to ta 8 Cię boli czy inny ząb z próchnicą? Nieźle, rośnie poziomo.. po co te pozostałości po przodkach w postaci ósemek
Ja się boję iść..a czuję jak mnie tam "łupie"

Wstawałam co 2 h. Przez sen z zamkniętymi oczami płakała. Smoczek dałam i spała. Od 6 witamy dzień.
Nie mam huumoru. Na 16 do gin trzymajcie kciuki. Wiem, ze nie jest dobrze.
Stary 2012-01-27, 08:17   #1686
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ello Kobietki.
Chyba nie nadrobie tych 50 stron . Nie chce smecic, u mnie dola ciag dalszy...Reszta wiecie gdzie. Stesknilam sie za Wami, ale weny brak zupelnie .

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

dla Wikusi.
Nie smutaj

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
A na wodzie nie da rady?
Wy tu o kursie gotowania, a ja powinnam iść na szybki kurs efektywnego odciągania mleka.
Ehh, w takim razie idę dalej męczyć cycki...
A nie możesz dać na MM? Ja też z cycków więcej niż 20 ml nie wyciągnę, na wodzie taka kasa to chyba mdła, złamałam sie w końcu i dalam z MM - jak raz dziennie dasz to nic sie nie stanie chyba, że ten sinlac o którym pisze scio

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
nadrobic cou Was - jutro mam egz to trzymajcie kciuki o 10

Cytat:
Straszna Dziewczyna została wdową w wieku 29 lat, a dziecko sierotą w wieku 3 dni. To się stało pół godziny po tym, jak ich przywiózł ze szpitala po porodzie. Chodzili z małym po mieszkaniu i mu je "pokazywali", a on nagle upadł i koniec. Tętniak mózgu. Nic o tym wcześniej nie wiedział. Był zdrowy jak koń.

Cytat:
Maż dobrze mówi Ja tak zrobiłam i się ciesze, bo do końca życia spokój z ósemkami
Tylko że ja mam małe zboczenie, do którego do tej pory się Wam nie przyznałam. Otóż lubię jak mnie trochę ... poboli Tzn. może nie do końca o ból chodzi, ale lubie takie różne drastyczności. Uwielbiam jak mi krew pobierają, uwielbiam chodzić do dentysty i w ogóle na różne badania i to usuwanie ósemek też coś w sobie miało Po pierwszych dwóch bolało bardzo i dwa dni spuchnięta chodziłam, ale dwie kolejne przeszły bez echa i już drugiego dnia jadłam prawie normalnie.
A najniesamowitsze w tym zabiegu było to, że słyszałam jak ten ząb jest wyrywany, takich chrobot z pluskiem połączony, widziałam jak lekarz - wielki facet - z całej siły ciągnie szczypcami, głowa mi podskakiwała, a sama nic nie czułam Chore, co?
No masochistka

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-01-27, 08:20   #1687
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
tylko dlatego że nie widzę takiej potrzeby
za kciuki
Aania a możesz napisać plan jak u Was karmienie wygląda?

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dominik dziś nie obudził się na jedzenie w nocy. Chyba się wyspałam, ale ciiiiii
Za to się należa
Może tak już zostanie?

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
A propos fryzjera - idę jutro bo moja grzywka wygląda tak:

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Na 16 do gin trzymajcie kciuki. Wiem, ze nie jest dobrze.

Wiecie co?
Zrobiłam Radkowi dzisiaj herbatkę wieloowocową z Hipp i wypił duszkiem 30ml, wypiłby więcej ale mu zabrałam.
Pierwszy raz mi tak herbatkę pił.
Rumiankowe i koperkowe niet

Pozwalać mu pić ile chce czy ograniczać?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:02   #1688
adrji
Raczkowanie

Cytat:

ooo to moje strony ja nieopodal Mińska

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

no to dobrze rozszyfrowałam MMaz tak myslalam
minsk to moj powiat
czyli ja gdzies w połowie między Brumkiem bo doczytałam że goc a mmz
dziś wlasnie wypuszczamy się z Jasiuniem do promenady i reala,
po kapsułki i do mothercare bo od dziś słyszalam końcowa wyprzedaż 70% podobnież, o
może którejś się też info przyda

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Stronczek27 pierwsze zapoznanie już z języczkiem no ładnie
pokazałam Jasiowi na komputerze, coś się ślinił więc może cos z tego będzie
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:12   #1689
Lili 83
Zakorzenienie

aaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa AAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2012-01-27, 09:15   #1690
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry ,pisałam rano z telefonu i nie widze posta

Tak z ciekawostek,pamiętacie naszą Inutil? bo ja pamiętam i oto jej synuś
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1653

ale fajnie,tak mnie to cieszy ,że jej się też powiodło...ciekawe co u reszty naszych dziewczyn...

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:21   #1691
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Dzien Dobry!!!

Marys spala spokojnie, ale kolo 2 cos jej sie musialo przysnic, bo tak plakala, ze sie uspokoila jak dobieglam i ja na rece wzielam - przy okazji TZ objechalam, bo zgaszone swiatlo, ta ryczy wnieboglosy a on do niej ciiiiiiiii ciiiiiiiii - mowie czlowieku ogarnij sie wez ja na rece. Rzucilam butelke z mlekiem i hop ja na raczki uspokoila sie i usnela przy butli.

Ja tez lubie wspolne gotowanie - milo leci czas i zawsze mozna podpatrzyc cos ciekawego. Takze my po wczorajszym wspolnym pichceniu szpinakualez mi posmakowal

Co do wlosow - mnie natura obdarzyla czarnymi a farbuje na blond bo lepiej wygladam. I takim sposobem srednio co 2 miesiace musze byc u fryzjera - bo jak chodzic z takim pasem startowym przez srodek glowy.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:29   #1692
JustPi
Rozeznanie

Witajcie
z poligonu chorobowego daję znać, że żyjemy (ale co to za życie )
ostatnio chyba pisałam do Agi, że Hania lepiej się czuła i..... chyba załapała katar od Majki, no i masakra....
dobrze, że ten tydzień się już kończy, bo moje zdrowie psychiczne ucierpiało na tych chorobach najbardziej.
Dobrze, że przynajmniej słońce od rana optymistycznie świeci bo ostatnio jakoś cierpliwości zaczęło mi brakować...
Szkoda tylko, że nie będzie mi dane iść na spacer, bo dziewczyny dalej ponad 37 mają i jakoś się boję tak je na mróz wystawiać.

zaległe Hania bardzo dziękuje wszystkim cioteczkom za życzenia półroczkowe

zaległe życzenia urodzinowe, za wszystkie skończone miesiące, nowe ząbki i umiejętności
i dla potrzebujących ogromne

piszę tak ogólnie, bo mam straszne zaległości i cięzko przewidzieć jak się dzień rozwinie i czy dane mi jeszcze będzie dziś wizaż zobaczyć

i jeszcze jedno pytanie Stronczek, Telik polecacie tapatalka? bo z tego co pamiętam to korzystacie

no to nasmarowałam...
buziaki
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:31   #1693
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

zdrówka
dziekuję

Cytat:

Miło mi (że Twój mąż lubi moje piersi )

[QUOTE=Natka_;31875634

Zdrówka dla Was dziewczyny

[/QUOTE]
dziękuję
Cytat:
pytanie do mam karmiących piersią: Czy Wy taką kaszkę robicie na wodzie, czy swoim mleku?
ja daję tylko wodę, bo kupuję mleczne, a nie ściągnę swojego mleka, bo nie mam laktatora, a ręcznie pewnie bym tyle nie ściągnęła

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Justys ostatnio mam pod gorke .
ja nie iustyna, ale co się stało ??

Cytat:

Na 16 do gin trzymajcie kciuki. Wiem, ze nie jest dobrze.
trzymam

Cytat:
co się stało ???????

hej dziewczyny

my dzisiaj na 13.45 i 14 do lekarza jesteśmy zapisane, Oliwka brzydko kaszle i ma katarzysko, Nati zakatarzona a ja lekki katar i ból gardła, a tak to może być

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:31   #1694
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Co się stało??
Stary 2012-01-27, 09:37   #1695
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
A ja jeszcze nie poszłam Siedzę i wybieram kolor kubka dla Tymusia i nie mogę się zdecydować Kupuję mu ten Doidy Cup. I nie wiem czy morski, czy niebieski To są dylematy dojrzałej kobiety
Tez nad nim myślałam, ale dziewczyny tutaj raczej nie chwaliły

Cytat:
Brumek ja sobie nie wyobrażam takiej trgedii jaką przechodzi Twoja znajoma. Coś strasznego.. WIELKA radość z nardzin dziecka przerodziła się w czarną rozpacz, tak w 1 sekundzie...
U mnie w rodzinie dalszej ..a zresztą. Lepiej nie pisac na takie tematy.

DaKaro co się dzieje? pisz nam tu szybko.

Lilii ja nie wiem czy tak możesz. Ostatnio do deserku dałam Sarze łyżeczkę kaszki bobovita ( takiej suchej prosto z opakowania, bez mleka) i wymieszałam. I też nie wiem czy dobrze?

Jaciee no no, dało się dziecko wyspać.

Wczoraj czytałam watek na temat spania/niespania dzieci w nocy. Nie nastawiam się na szybkie przesypianie nocy przez Sarę...u niektórych to trwa i 2 lata

Scio i to ta 8 Cię boli czy inny ząb z próchnicą? Nieźle, rośnie poziomo.. po co te pozostałości po przodkach w postaci ósemek
Ja się boję iść..a czuję jak mnie tam "łupie"

Wstawałam co 2 h. Przez sen z zamkniętymi oczami płakała. Smoczek dałam i spała. Od 6 witamy dzień.
Chyba boli mnie ząb wcześniejszy.

Coś miałam pisać ale zapomniałam

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:42   #1696
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Heja Ho Adrji Ciesze sie ze Jasiowi Wicia przypadła do gustu.

JustPi ja korzystam z Tapatalk codziennie. Praktycznie tylko z tego. Na włączenie komputera nie mam czasu. Mi sie sprawuje OK. Nie wyświetla tylko zdjęć. JAKIS błąd wyskakuje.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:48   #1697
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry ,pisałam rano z telefonu i nie widze posta

Tak z ciekawostek,pamiętacie naszą Inutil? bo ja pamiętam i oto jej synuś
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1653

ale fajnie,tak mnie to cieszy ,że jej się też powiodło...ciekawe co u reszty naszych dziewczyn...
Ja doskonale pamiętam wszystkie nasze aniołkowe mamy Super, że Inutil się udało ostatnio któraś pisała jeszcze o kasihexe chyba, że urodziła... a ta neska w poście, czy to nie "nasza" neska??? Aż pójdę poczytam, bo mnie ciekawi

EDIT: To chyba nie ta... Szkoda... Nie wiem, co u niej słychać...

A ja właśnie się dowiedziałam, że moja przyjaciółka nie będzie moją świadkową na ślubie (co było ustalone już dawno temu) i nie będzie je nawet na weselu przedwczoraj pochowali ojca jej męża i są w żałobie smutno mi, tyle razem przeszłyśmy (ja w tamtym roku byłam świadkową na jej ślubie). No i muszę szukać sobie teraz nowej...

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2012-01-27 o 09:51
Stary 2012-01-27, 09:49   #1698
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

co się stało ???????

hej dziewczyny

my dzisiaj na 13.45 i 14 do lekarza jesteśmy zapisane, Oliwka brzydko kaszle i ma katarzysko, Nati zakatarzona a ja lekki katar i ból gardła, a tak to może być
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Co się stało??

napisałam w K.

Agadus kciuki za wizytę.
gonię to chorubsko od Was
Stary 2012-01-27, 09:50   #1699
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
A na wodzie nie da rady?
Wy tu o kursie gotowania, a ja powinnam iść na szybki kurs efektywnego odciągania mleka.
Ehh, w takim razie idę dalej męczyć cycki...

Cytat:

Ja myślałam dzisiaj taką kaszkę Radkowi podać z deserkiem
Zamiast mleka to woda i owoce...ale nie wiem czy dobrze robię?

Albo zagęszczę kleikiem ryżowym co?
Na kleiku też pisze żeby mleko dodać...
Pisze też, że do zagęszczania m.in. deserków, obiadków- więc bez mleka się obędzie.
Co myślicie?
no więc ja nie myśle, ja robie nie podaje kaszek, ale podaje Zuzi kleik kukurydziany(na którym jest napisane, żeby robić na mleku) na wodzie i dodaje do niego np.: starkowane jabłko albo banana.Np. 100 ml wody+2 łyżki kleiku+ jedno starkowane jabłko i myśle że jest ok. z Kaszką zrobiłabym tak samo
Cytat:
Maż dobrze mówi Ja tak zrobiłam i się ciesze, bo do końca życia spokój z ósemkami
Tylko że ja mam małe zboczenie, do którego do tej pory się Wam nie przyznałam. Otóż lubię jak mnie trochę ... poboli Tzn. może nie do końca o ból chodzi, ale lubie takie różne drastyczności. Uwielbiam jak mi krew pobierają, uwielbiam chodzić do dentysty i w ogóle na różne badania i to usuwanie ósemek też coś w sobie miało Po pierwszych dwóch bolało bardzo i dwa dni spuchnięta chodziłam, ale dwie kolejne przeszły bez echa i już drugiego dnia jadłam prawie normalnie.
A najniesamowitsze w tym zabiegu było to, że słyszałam jak ten ząb jest wyrywany, takich chrobot z pluskiem połączony, widziałam jak lekarz - wielki facet - z całej siły ciągnie szczypcami, głowa mi podskakiwała, a sama nic nie czułam Chore, co?

Cytat:
ja Cie podziwiam! i wszystkie mamy które wstają w nocy!
Kciuki za gina oczywiście trzymamy mocno
Cytat:
Wiecie co?
Zrobiłam Radkowi dzisiaj herbatkę wieloowocową z Hipp i wypił duszkiem 30ml, wypiłby więcej ale mu zabrałam.
Pierwszy raz mi tak herbatkę pił.
Rumiankowe i koperkowe niet

Pozwalać mu pić ile chce czy ograniczać?
teorytycznie może pić ile chce, bez ograniczeń, ale w praktyce zaleca się ograniczanie soków i hrbatek a w zamian pojenie czystą wodą.. ja sie nie srosuje i Zuza pije to co lubi najbardziej, czyli albo sok jabłkowy domowej roboty albo herbatke jabłkową z melisą, a co jej będe żałować

Dzień dobry
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:52   #1700
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

A ja właśnie się dowiedziałam, że moja przyjaciółka nie będzie moją świadkową na ślubie (co było ustalone już dawno temu) i nie będzie je nawet na weselu przedwczoraj pochowali ojca jej męża i są w żałobie smutno mi, tyle razem przeszłyśmy (ja w tamtym roku byłam świadkową na jej ślubie). No i muszę szukać sobie teraz nowej... [/I]
Przykro mi, że spotkało ich to nieszczęście ale wydaje mi się, że to żadne wytłumaczenie. Bo przecież mogą przyjść chociażby tylko do kościoła.
Albo też na wesele a tańczyć nie muszą.
Tym bardziej, że to taka bliska przyjaciółka...
Nie wiem.
Stary 2012-01-27, 09:56   #1701
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

karoline moje zdanie takie jak Lili. Ja nawet jakbym w zalobie byla, a chodziloby o przyjaciolke przysjc bym przyszla i posiedziala dla zrobienia jej przyjemnosci.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:58   #1702
Marina1
Zakorzenienie

Hello!

Ale się wstrzeliłam w zębowy temat.
Dziś jak myłam zęby to wyplułam coś dużego białego. I ząb mi się rozkruszył na pół ( takie mam zęby właśnie - żyją własnym życiem ).
No i nie mam pół siódemki, która na dodatek cholernie boli.
A do dentysty nie mam się jak wybrać, bo:
a) nie mam z kim dziecka żywcem zostawić. Mieli mi tak niby wszyscy pomagać, jak Marek wyjedzie a tu ☠☠☠☠a nikt żywcem się mną nie interesuje ( nawet moja mama ). O, nie, sorry dzisiaj wpadnie na pół godziny, bo ma zawieść ojca na dochodzące.
b) kasy zero.
c) na NFZ nie udało mi się zapisać. Za☠☠☠iście.

Jeszcze jutro egzamin, nic nie umiem, zero.
Jutro też nie mam z kim młodego zostawić.
Jezu, ale jestem zła.
Wybaczcie laski, musiałam się wygadać.
Najchętniej to bym kogoś zabiła. Wrr
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:59   #1703
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
teorytycznie może pić ile chce, bez ograniczeń, ale w praktyce zaleca się ograniczanie soków i hrbatek a w zamian pojenie czystą wodą.. ja sie nie srosuje i Zuza pije to co lubi najbardziej, czyli albo sok jabłkowy domowej roboty albo herbatke jabłkową z melisą, a co jej będe żałować
Amen
Stary 2012-01-27, 10:04   #1704
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Przykro mi, że spotkało ich to nieszczęście ale wydaje mi się, że to żadne wytłumaczenie. Bo przecież mogą przyjść chociażby tylko do kościoła.
Albo też na wesele a tańczyć nie muszą.
Tym bardziej, że to taka bliska przyjaciółka...
Nie wiem.
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
karoline moje zdanie takie jak Lili. Ja nawet jakbym w zalobie byla, a chodziloby o przyjaciolke przysjc bym przyszla i posiedziala dla zrobienia jej przyjemnosci.

Co do ślubu to nie wiem... Może przyjdą do kościoła... Byłam lekko w szoku... nie zapytałam... No i mówiłam jej - przyjdźcie, nie musicie tańczyć, a ona powiedziała, że on stwierdził, że na pewno na żadne wesele nie pójdzie, a ona, że przecież sama nie przyjdzie bez niego, bo jak to tak... Ja też niby rozumiem (jego ojciec zmarł nagle, nie wiadomo czy nie chciał popełnić samobójstwa, zostawił firmę z takimi długami, że teraz po nocy nie śpią...), ale z drugiej strony trochę mnie to ukłuło

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-01-27, 10:20   #1705
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Karolinko moze tak na swiezo sa, w szoku itd.

a juz wiem co mialam pisac.
pisałyście o eomocjach rodziców, ze nie płakali itd.

Ja jestem taka. Zamykam się w takie skorupie i na zewnątrz wygląda jakby mnie nie ruszało (tak było przy śmierci babci), natomiast w srodku masakra.
inie przezyłabym takiej tragedii jaka spotkala ta rodzine.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 10:33   #1706
nerola
BAN stały

Izula dizękuje z amotywacyjne brawa

Stronczek a to ładnie nas i ludzi w Tesco traktuje tym jezusiem

Kajool brawa za ząbka

Shira idz do sasiadki i odbierz,co Twoje

Baboniku wiem jak cierpisz przy BromergonieMiałam to samo na zbicie prolaktyny

Agaduś goń choróbsko z wielka pała!!!

Zdrówka dla Filipka

Dla Inutil ogromne gratulacje wyczekanej pociuechyklask i:

Co do zębów-moja stomatolog(była) tak spaprała mi sprawę,ze na 6 plomb wypadło....6/
2 sie ukruszyły.Teraz chodzę do Eurodentu do jednej zdolnej p.doktor,zrobiłam panoramę paszczy i naprawiamy co tamta zepsuła.
2 zęby do usuniecia chirurgicznego(koszt jednego to 550 zł) udało mi załatwić na NFZ w marcu i za jednym zamachem pójdą.Jestem delikatnie mówiiac wniebowzięta ta stratą

Kot mi nasikał na ziemniaki
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 10:40   #1707
ellika
Rozeznanie

Witajcie
wybaczcie mi, ja ostatnio w "krzakach" (sama ze sobą w donicy przyniosłam ), ale mam podły nastrój, Karolina chce mnie zajechać, ogólnie nie wiem jak się nazywam Jak odzyskam choć trochę formy, to popiszę z Wami.

Brumek ja wczoraj wieczorem też zamawiałam doidy cup - 10 minut kolor wybierałam, w końcu czerwony zamówiłam
W domu juz podawałam małej pić z kubka zwykłego i w miarę czai o co biega, więc mam nadzieję, że to doidy się u nas sprawdzi.

Wracam do mojej wściekłej miniaturki (mam nadzieję, że mi kiedyś wybaczy te wyzwiska - ale sama się o nie prosi. Po kim ona ma temperament )
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 10:52   #1708
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja już widze artykuły w gazetach za pół roku : uwaga mieszkańcy Polski, kraj został zaatakowany przez mafię żyrafkową (no i króliczkową-Lili) przeciętna średnia wieku atakujących k 12 miesięcy.
Każdy mieszkaniec , jeśli nie ma konieczności proszony jest o pozostanie w domu. Każdy członek mafii może być uzbrojony, uwaga na broń schowaną w pampersach
a niby ja mam zryte poczucie humoru

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jesteśmy po szczepieniu.
Za 6 tyg następne.
Tyle czekania, że głowa boli

Doktorek kazał Nam iść do okulisty,
bo Emi ucieka ponoć lewe oko.
Ja tego kurczę nie widzę
Ponoć do roku dziecko może zezować, nie?
Sama już nie wiem co myśleć,
pewnie dla świętego spokoju pójdę i sprawdzę o co chodzi z tymi oczami,
choć na NFZ się nie załapię, bo terminy są już na wrzesień

Idę robić granolę

no to fajnie, że szczepienie za Wami
kupiłam te jaglane w zasadzie jakiś facet mi znalazł mój tż mówi ale na pewno jaglanka może jednak chcesz perłówkę ja już wściekła mówię "NIE JAGLANKĘ MÓWIĘ"!! i jakiś facet podchodzi i podaję mi paczkę proszę bardzo tutaj jest

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość

a moje dziewczyny namiętnie dziś gaworzą:
tatatatata i dadada... i bababa a mamamama nie chcą...
mój szatan też nie mówi mama za to mówi gej

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Mamy zeba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość

iustyna1 a kto na wątku jest twoim przyszłym zięciem
bo nie wiem, czyżby Tymek?
nie Zuza i (czytaj jej mama) są naszę

[QUOTE=youyou;31873158]

aa i odebrałam kolejne badanie Lilki - owsików brak
/QUOTE]

schowały się bestie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
ja latam w kitce
ja w dwóch

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
nadrobic cou Was - jutro mam egz to trzymajcie kciuki o 10
TRZYMAM NIECH MOC BĘDZIE Z TOBĄ!
Cytat:

Cytat:
BBBBBBBBBB uczymy się alfabetu? a serio co się stało?

idę do fryzjera! zrobić się na wredną ruda sucz moja siostra ta wspomniana w K tak mi powiedziała jak zobaczyła mój nowy kolor "też nie miałaś się na jaki kolor za farbić!! rude są wredne i fałszywe! kocham moją siorkę
Stary 2012-01-27, 10:57   #1709
Lili 83
Zakorzenienie

Gotuję Radkowi zuppę.
Ziemniak+marchewka+brokuł y.

Mogę dodać tej kaszy ???:
http://www.☠☠☠☠☠☠.pl/product/5902172...kawiczna.xhtml

Najpierw osobno ugotuję i zmiksuję z resztą.
My dopiero zaczynamy wprowadzać gluten, ile mam wsypać tej kaszki?

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
ja wczoraj wieczorem też zamawiałam doidy cup - 10 minut kolor wybierałam, w końcu czerwony zamówiłam
W domu juz podawałam małej pić z kubka zwykłego i w miarę czai o co biega, więc mam nadzieję, że to doidy się u nas sprawdzi.
A kiedy dzieciaczki już z takiego kubka mogą pić?

Rany, wygląda jak normalny kupek, a Radek jeszcze nie bardzo z nie kapkiem sobie radzi

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-01-27 o 11:01
Stary 2012-01-27, 10:57   #1710
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola;31879301

[B
Shira[/B] idz do sasiadki i odbierz,co Twoje

Kot mi nasikał na ziemniaki
już jest ok siłą jej wyrwałam nie chciała oddać po dobroci!

ma kociak wyczucie miejsca! (wybacz to nie jest śmieszne)

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Witajcie
wybaczcie mi, ja ostatnio w "krzakach" (sama ze sobą w donicy przyniosłam ), ale mam podły nastrój, Karolina chce mnie zajechać, ogólnie nie wiem jak się nazywam Jak odzyskam choć trochę formy, to popiszę z Wami.
ma któraś pożyczyć "randap" zaraz jej wypsikam te donicę

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości