|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
a jakie teraz są zasady? chodzi o te że trzeba w wawie płacic podatki, byc zameldowanym itp? |
|
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
i zawsze miałam tłusty brzuch i takie fałdy - zawsze ! |
|
|
|
|
#3213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak siostra mojego tżta ma 19 lat w tym roku 20 ale zachowanie moje do jej to niebo i ziemia, ja jestem zrównoważona a ona taka... no nie da się nazwać inaczej idiotyczne zachowania, pomysły, słuchanie glosnej muzki hip hpu , powiedzialam tżtowi że nie zycze sobie zeby taka muzyka byla glosna w domu po urodzeniu dziecka! |
|
|
|
|
#3214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze zle sie wyrazilam, nie malo a najzupelniej w normie!Chcialam po prostu uswiadomic Jolce ze nie moze przesadzac, nie tyje jakos kosmicznie, rozumiem ze kazda z Nas jest inna i ma inne obawy i ja Jolka Ciebie nie krytykuje bo wiadomo ze nie jest latwe tycie, tym bardziej skoro juz kiedys bylas puszysta, ale skoro raz zrzucilas to przynajmniej wiesz ze dasz rade!
|
|
#3215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój brat w tym roku kończy 23lata ale w październiku, jego często nie ma w domu bo siedzi u dziewczyny, często u Niej śpi ale czasem są takie dni, że jest w domu i wtedy masakra niby nie zachowuje się źle czy coś, muzyki nie zawsze słucha głośno i zazwyczaj nie przeszkadza to nikomu bo słucha w normalnych godzinach, ale te jego krzyki czy on nie umie po ludzku rozmawiać ciszej tylko musi głośno? ja nie wiem ale on ma tak od zawsze... najgorsze jest to, że tak w ciągu dnia to ok ale z rana jak człowiek śpi i słyszy nagle jego hałaśliwe gadanie to masakra jakaś. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
ale cóż jakoś to będzie ![]() ogólnie ostatnio mam kiepskie dni boję się i martwię - chciałabym urodzić zdrowe dziecko
|
||
|
|
|
#3216 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() , ja tylko mowie, ze to co "pakuja" do roznego rodzaju "cudownych" kosmetykow, w tym kosmetykow dla dzieci nie zawsze jest zdrowe dla skory ![]() tu pare stronek dla chetnych ![]() np.http://www.jaworek.net/kosmetyki/czarne_owce.php http://phenome.pl/pl/main/baza-wiedz...ykach/parafina http://www.zdrowylink.pl/parabeny-so...inium-parafina http://luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm oczywiscie znajdzie sie tez mnostwo stron i artykulow, w ktorych parafina jest zachwalana jako najcudowniejszy skladnik kosmetykow... ale jak to sie mowi... wybor nalezy do ciebie... ja nikogo przekonywac nie bede, a moje opinie bazuja tylko i wylacznie na wlasnym doswiadczeniu (cierpie na atopowe zapalenie skory a znaczna poprawa stanu mojej skory nastapila dopiero po odstawieniu wszelkich kremow zawierajacych parafine) ![]() Cytat:
|
|
#3217 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czuje się przerażona tym że nie będę pewnie wiedzieć kiedy poród się rozpocznie, czy to będzie mocno boleć.. Mam takie obawy że szkoda gadać.. czy któraś z was jest już spakowana do szpitala?
|
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja majac 168 wazylam przed ciaza teraz 62kg, chociaz marzy mi sie 58, ale nie mniej pare lat temu wazylam ok 50 i wygladalam jak straszydlo, same kosci, malo biustu, wklesle posladki... brrrr... dopiero od ok 55 zaczelam przypominac bardziej kobiete niz wieszak ![]() a na brzuszek mam fantastyczny zestaw cwiczen... i bede go stosowac po ciazy, wtedy tez wstawie calosc na maila ![]()
|
|
#3219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również boję się bo nie wiem jak to jest ![]() a torby jeszcze nie mam spakowanej, planuje zrobić to gdzieś w połowie albo pod koniec lutego ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie wczoraj wymalowalam jak jechalismy do CH po buty dla meza ![]() witaj w klubie ja mam codziennie jak sie klade Cytat:
![]() co do wyprawki to brakuje mi pieluch i wanienki i takie drobiazgi jak sol fizlologiczna gaziki itp a tak w ogole to dzien dobry obudzilam sie o 6.30 obejzalam cos w tv i zasnelam ponownie zeby obudzic sie o 12 maly strasznie mocno mnie zaczyna kopac
|
||
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz ja sama tez mam stracha, bo przy drugim dziecku zazwyczaj wszystko idzie sprawniej niz przy pierwszym... ale damy rade ![]() a do szpitala na razie mam na gromadkach przygotowane pare ubran, ale jeszcze nie jest to w torbie... no i jeszcze prau drobiazgow brakuje... kosmetyczka, spodnie na wyjscie i nie wiem co tam jeszcze ![]()
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
wogóle ja nie wiem co szykować na wyjście z ciuchów czy spodnie czy getry czy co...
|
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam zgage nawet jak siedze i stoje... a najgorsze sa te jak sie budze w srodku nocy
|
|
#3224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja sie strasznie boje bo bedzie jak przyjdzie godzina "W" ale moja matka podpowiedziala zebysmy wzieli po prostu taksowke i sami pojechali nie robiac nikomu stresa i uwazam to za dobry pomysl tylko meza musze przekonac
|
||
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są przyznawane punkty za rózne rzeczy (podeślę Ci linka za chwilę) i jak sie okazuje my (mówie tu o sobie i małzu) znajdziemy sie na szarym ogonie, bo jesteśmy małżeństwem z jednym dzieckiem, bez patoligicznych problemów |
|
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja biore moje spodnie ciazowe, albo bede wychodzic w dresiku ![]() najwazniejsze, zeby bylo to cos w miare na luzie i nie uciskalo brzucha ani tym bardziej obolalej "pani" ![]()
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sie przekrecam na drugo bok to masakra |
|
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
np. mój rozmiar przed ciążą: spodnie zawsze 40 albo 42 zazwyczaj a góra M/L - więc chyba do szczupłych lasek nie należę...
|
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jolka przestań panikować tez mam duzy tyłek w stosunku do reszty, zawsze miałam taka figurę dobrze będzie ![]() lece do rossmana na zakupy
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-01-27 o 12:30 |
|
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do torby zawsze mozesz spakowac i jedno i drugie... getry w koncu tyle miejsca nie zajmuja ![]()
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
a ja musiałam wrócić z pracy do domu bo teściowa mi się rozchorowała a Antek był u niej od wczoraj bo złapał jakiegoś wirusa A u nas ogólnie wszystko w porządku. Spróbuję Was trochę poczytać
|
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
ale to nie znaczy, że muszę nosić duże rozmiary
![]() no i pięknie brat przyszedł i internet siadł |
|
|
|
#3237 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Olejek migdałowy mam, ale dla małej myślę, że w przypadku ciemieniuchy bedę go mieszkała np. z oliwą z oliwek albo olejem winogronowym. O magnezie też nie wiedziałam - może dlatego nie czuję skurczów B-H? Ja biorę legginsy ciążowe na wyjście - dżinsy zawsze uwierają w kroku, przynajmniej mnie, a getry/dresy posiadają gumkę, które może być problemem po niespodziewankowej cesarce. |
||
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas meldunek, to nie problem, bo oboje od dziecka jesteśmy zameldowani w Warszawie, mój mąż to nawet dzielnicy ani razu nie zmienił ![]() bo ja to już ze 3 razy się przemeldowywałam w obrębie miasta ![]() ale co z tego jak pierwszeństwo mają rodziny wielodzietne lub ubogie, osoby samotnie wychowujące dzieci i takie małżeństwa, nad którymi wisi kutator czy to jest normalne? Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-01-27 o 12:47 |
|
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku dziewczyny nie piszcie już o wadze...bo mnie znowu dołek złapie...
Nie mogę doczekać się jak po porodzie będziemy opisywać i chwalić się jak szybko nam te kg. lecą w dół... A ja od kilku dni szukam nawilżacza powietrza...zupełnie się nie znam na tym...: czym one wszystkie się różnią? *i jaki jest najlepszy? *najcichszy? *najzdrowszy? *i niepowodujący pleśni? Czytam i nadal nic nie wiem...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

i czuję, że teraz czeka mnie to samo będę walczyć z kilka ładnych miesięcy 

powinny być stosowane tylko w przypadku kiedy skóra dziecka tego wymaga i powinien to lekarz zalecić... jeśli ze skóra dziecka nie ma problemów to lepiej stosować zwykłe olejki do kąpieli...w każdym razie tańsze..