Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 11:59   #3211
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
dzięki
my wniosek złożymy za raz po porodzie do żłobka, który od 4 miesiąca juz maluchy przyjmuje, ale dziecko poszłoby tam dopiero od września lub października
z miejscami jest do państwowych złobków jest kiepsko, do tego zmienili przepisy dot. naboru, które są paranoiczne, ale próbowac będziemy...
wczoraj udało mi się dowiedzieć jak wyglada ilosciowo sprawa juz złozonych wniosków i sie okazało, że naszej okolicy (mieszkamy prawie w centrum) szcze nie ma tragedii
najgorzej jest w tzw. sypialnianych dzielnicach
tak, też słyszałam, że najgorzej jest na Tarchominie i Ursynowie..

a jakie teraz są zasady? chodzi o te że trzeba w wawie płacic podatki, byc zameldowanym itp?
Stary 2012-01-27, 11:59   #3212
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Jolka to niewiele przytyłaś, tym bardziej że Ty wysoka kobitka jesteś z tego co kojarzę?
Ja też mam 7 kg na plusie, a jestem w trakcie 28 tyg.. No i mała jestem
Nie ma się co przejmować zanadto, wiadomo, że dla nas to troszkę szok, jak ciało się zmienia, ale to normalne po ciązy zrzucimy szybciochem
Wysoka 174cm ale przed ciążą zawsze ważyłam ładnie ponad 60kg nigdy nie udało mi się ważyć mniej niż 60 nawet 60kg nie ważyłam ;/
i zawsze miałam tłusty brzuch i takie fałdy - zawsze !

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:01   #3213
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Ja się tak martwię bo wiem, że u mnie ciężko z pozbywaniem się kg dlatego, że kiedyś walczyłam z wagą (byłam grubaskiem już jako dziecko) i żeby schudnąć jako tako potrzebowałam dużo czasu... i czuję, że teraz czeka mnie to samo będę walczyć z kilka ładnych miesięcy chyba, że stanie się jaki cud.
Może trochę przesadzam, może nie...ale boję się i tyle...
ja już więcej niż 45kg + 15 kg ciążowe ważę

Cytat:
Mój brat jest straszny wkurza mnie niesamowicie czasami

drze jape jak nie poważny tzn nie krzyczy tylko rozmawia, ale tak głośno że w całym domu go słychać i tak jest zawsze
Jak siostra mojego tżta ma 19 lat w tym roku 20 ale zachowanie moje do jej to niebo i ziemia, ja jestem zrównoważona a ona taka... no nie da się nazwać inaczej idiotyczne zachowania, pomysły, słuchanie glosnej muzki hip hpu , powiedzialam tżtowi że nie zycze sobie zeby taka muzyka byla glosna w domu po urodzeniu dziecka!

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:04   #3214
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ej!
Ja w 30 tygodniu też miałam 7 kg na plusie.
Teraz mam 9 kg na plusie a tydzień mam chyba 33/34 Lekarz uważa, że tyję bardzo ładnie. Choć pewnie dziś waga pokaże trochę więcej. Jednak dwa dni temu miałam równe 64 kg i tym samym +9
moze zle sie wyrazilam, nie malo a najzupelniej w normie!

Chcialam po prostu uswiadomic Jolce ze nie moze przesadzac, nie tyje jakos kosmicznie, rozumiem ze kazda z Nas jest inna i ma inne obawy i ja Jolka Ciebie nie krytykuje bo wiadomo ze nie jest latwe tycie,
tym bardziej skoro juz kiedys bylas puszysta, ale skoro raz zrzucilas to przynajmniej wiesz ze dasz rade!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:07   #3215
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
ja już więcej niż 45kg + 15 kg ciążowe ważę

Jak siostra mojego tżta ma 19 lat w tym roku 20 ale zachowanie moje do jej to niebo i ziemia, ja jestem zrównoważona a ona taka... no nie da się nazwać inaczej idiotyczne zachowania, pomysły, słuchanie glosnej muzki hip hpu , powiedzialam tżtowi że nie zycze sobie zeby taka muzyka byla glosna w domu po urodzeniu dziecka!

Mój brat w tym roku kończy 23lata ale w październiku, jego często nie ma w domu bo siedzi u dziewczyny, często u Niej śpi ale czasem są takie dni, że jest w domu i wtedy masakra niby nie zachowuje się źle czy coś, muzyki nie zawsze słucha głośno i zazwyczaj nie przeszkadza to nikomu bo słucha w normalnych godzinach, ale te jego krzyki czy on nie umie po ludzku rozmawiać ciszej tylko musi głośno? ja nie wiem ale on ma tak od zawsze... najgorsze jest to, że tak w ciągu dnia to ok ale z rana jak człowiek śpi i słyszy nagle jego hałaśliwe gadanie to masakra jakaś.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
moze zle sie wyrazilam, nie malo a najzupelniej w normie!

Chcialam po prostu uswiadomic Jolce ze nie moze przesadzac, nie tyje jakos kosmicznie, rozumiem ze kazda z Nas jest inna i ma inne obawy i ja Jolka Ciebie nie krytykuje bo wiadomo ze nie jest latwe tycie,
tym bardziej skoro juz kiedys bylas puszysta, ale skoro raz zrzucilas to przynajmniej wiesz ze dasz rade!
no tak może i dam radę, ale wcześniej to wiele mnie kosztowało czasu, nerwów i wogóle ale cóż jakoś to będzie

ogólnie ostatnio mam kiepskie dni boję się i martwię - chciałabym urodzić zdrowe dziecko

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 12:08   #3216
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
nie słyszałam, że niszczy skórę. Znajoma ma 2 małych dzieci i polecała, zresztą teraz w ciąży z 3 i na SR też mówili, że jest ok.
zawsze mozesz sobie w google poszukac cos nt wyplywu parafiny, wazeliny i innych pochodnych ropy naftowej (oleju mineralnego) na skore

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
a co do Oilanium to położna dziś właśnie mówiła, że te emolienty czy jak to się nazywa powinny być stosowane tylko w przypadku kiedy skóra dziecka tego wymaga i powinien to lekarz zalecić... jeśli ze skóra dziecka nie ma problemów to lepiej stosować zwykłe olejki do kąpieli...w każdym razie tańsze..
wtedy rowniez zostalabym przy oleju migdalowym

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja tez bede uzywac Oilatum.
Wiaderko do mnie nie przemawia,ale na pewno ma i zwolennikow.

Wiesz ja mysle,ze ilu ludzi tyle opini,jeden powie,ze to dobry wybor,kto inny ze nie.Ja tez tego bede uzywac.Kazdy ma prawo wyboru.
oczywiscie, ze kazdy ma wybor, wolna wole, jest wolny rynek
,
ja tylko mowie, ze to co "pakuja" do roznego rodzaju "cudownych" kosmetykow, w tym kosmetykow dla dzieci nie zawsze jest zdrowe dla skory

tu pare stronek dla chetnych

np.http://www.jaworek.net/kosmetyki/czarne_owce.php
http://phenome.pl/pl/main/baza-wiedz...ykach/parafina
http://www.zdrowylink.pl/parabeny-so...inium-parafina
http://luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm

oczywiscie znajdzie sie tez mnostwo stron i artykulow, w ktorych parafina jest zachwalana jako najcudowniejszy skladnik kosmetykow... ale jak to sie mowi... wybor nalezy do ciebie... ja nikogo przekonywac nie bede, a moje opinie bazuja tylko i wylacznie na wlasnym doswiadczeniu (cierpie na atopowe zapalenie skory a znaczna poprawa stanu mojej skory nastapila dopiero po odstawieniu wszelkich kremow zawierajacych parafine)

Cytat:
dziewczyny, a do kiedy się bierze magnez? do końca ciąży czy po ciąży też ?
generalnie nie powinno sie brac po 34 tc, ze wzgledu na to, ze ma wlasciwosci rozkurczowe i moze opoznic porod... przynajmniej w przypadku ciazy bezproblemowej
Stary 2012-01-27, 12:11   #3217
19claudia91
Rozeznanie

Dziewczyny czuje się przerażona tym że nie będę pewnie wiedzieć kiedy poród się rozpocznie, czy to będzie mocno boleć.. Mam takie obawy że szkoda gadać.. czy któraś z was jest już spakowana do szpitala?

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:14   #3218
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Wysoka 174cm ale przed ciążą zawsze ważyłam ładnie ponad 60kg nigdy nie udało mi się ważyć mniej niż 60 nawet 60kg nie ważyłam ;/
i zawsze miałam tłusty brzuch i takie fałdy - zawsze !
dziewczyno, przy twoim zwroscie to powinnas wazyc nie mniej niz 65 kg...

ja majac 168 wazylam przed ciaza teraz 62kg, chociaz marzy mi sie 58, ale nie mniej
pare lat temu wazylam ok 50 i wygladalam jak straszydlo, same kosci, malo biustu, wklesle posladki... brrrr... dopiero od ok 55 zaczelam przypominac bardziej kobiete niz wieszak

a na brzuszek mam fantastyczny zestaw cwiczen... i bede go stosowac po ciazy, wtedy tez wstawie calosc na maila
Stary 2012-01-27, 12:16   #3219
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Dziewczyny czuje się przerażona tym że nie będę pewnie wiedzieć kiedy poród się rozpocznie, czy to będzie mocno boleć.. Mam takie obawy że szkoda gadać.. czy któraś z was jest już spakowana do szpitala?
Nie jesteś sama

Ja również boję się bo nie wiem jak to jest

a torby jeszcze nie mam spakowanej, planuje zrobić to gdzieś w połowie albo pod koniec lutego

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
dziewczyno, przy twoim zwroscie to powinnas wazyc nie mniej niz 65 kg...

ja majac 168 wazylam przed ciaza teraz 62kg, chociaz marzy mi sie 58, ale nie mniej
pare lat temu wazylam ok 50 i wygladalam jak straszydlo, same kosci, malo biustu, wklesle posladki... brrrr... dopiero od ok 55 zaczelam przypominac bardziej kobiete niz wieszak

a na brzuszek mam fantastyczny zestaw cwiczen... i bede go stosowac po ciazy, wtedy tez wstawie calosc na maila
no ja tyle ważyłam 65kg czasem 64kg a nawet i do 68kg dochodziło maksymalnie i mimo tego byłam średnia bo ani chuda ani gruba, ale tłusta troszkę tak

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 12:17   #3220
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
witajcie z rana u nas noc przespana
to moze z oilatum tak samo jak z sudocremem, ze jednak nie powinno sie uzywac rutynowo, ale tylko jak cos sie dzieje...juz sama nie wiem (??).

dzisiaj popoludniu przyjezdza znajoma, bo Tz bedzie naprawial jej komputer. normalnie od tygodnia zobacze innego czlowieka niz Tz, listonosz i panowie od dostaw zakupowych wow...az sie pomaluje z tej okazji
i tak naprawde to zdalam sobie sprawe dzis ze niem mam gdzie trzymac malej rzeczy, kupilismy komode dla niej, ale mimo ze strasznie duzo rzeczy nie mam, to juz jest pelna...musze cos wymyslic.

i jeszcze sobie wczoraj zdalismy sprawe z Tz, ze jestesmy ze soba 5 lat (w listopadzie minelo) a moi rodzice jeszcze nie widzieli Tz mamy!!!czyli Hani dziadkowie jeszcze sie nie znaja!!!
ide konczyc te koperty, ale wczesniej zaloze pas na brzucholek

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

ja w kinie tak sie smialam na ''zamianie cial'' ze Tz powiedzial ze juz nigdy mnie do kina nie zabierze a te akcje z blizniakami w lozeczkach!!!rewelacja, albo ta ciezarna napalona...
a bracia, to o tym zolnierzu ktory walczyl w Afganistanie? jesli tak - to ogladalam w weekend, dobry film
hehe faktycznie jest okazja ja sie wczoraj wymalowalam jak jechalismy do CH po buty dla meza
Cytat:
zgaga mnie odwiedziła - nie miała kiedy
witaj w klubie ja mam codziennie jak sie klade
Cytat:

znowu poszłam spać po 3 w nocy, a przed 7 wstałam - leżałam do 9:30 i wstałam właśnie jem śniadanie i mam zamiar wytrzymać cały dzień bez spania żeby położyć się w miare normalnie i spać całą noc - ciekawe czy mi się to uda.
Oby mnie nie zmuliło bo jak zrobie drzemke to znowu cała noc bez snu

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Również polecam "Zamiane ciał" - oglądałam jakiś czas temu rewelacja

ja z wyprawki to mam w sumie można powiedzieć, że wszystko co bardzo mnie cieszy bo na ostatnią chwile to tak ciężko by mi było...
mi sie nie podobal ten film
co do wyprawki to brakuje mi pieluch i wanienki i takie drobiazgi jak sol fizlologiczna gaziki itp

a tak w ogole to dzien dobry
obudzilam sie o 6.30 obejzalam cos w tv i zasnelam ponownie zeby obudzic sie o 12 maly strasznie mocno mnie zaczyna kopac
Stary 2012-01-27, 12:17   #3221
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
spokojnie, z pewnoscia bedziesz widziala, ze czas jechac do szpitala

chociaz ja sama tez mam stracha, bo przy drugim dziecku zazwyczaj wszystko idzie sprawniej niz przy pierwszym... ale damy rade

a do szpitala na razie mam na gromadkach przygotowane pare ubran, ale jeszcze nie jest to w torbie... no i jeszcze prau drobiazgow brakuje... kosmetyczka, spodnie na wyjscie i nie wiem co tam jeszcze
Stary 2012-01-27, 12:19   #3222
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

wogóle ja nie wiem co szykować na wyjście z ciuchów czy spodnie czy getry czy co...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 12:20   #3223
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
no ja tyle ważyłam 65kg czasem 64kg a nawet i do 68kg dochodziło maksymalnie i mimo tego byłam średnia bo ani chuda ani gruba, ale tłusta troszkę tak
wcale nie wierze

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
witaj w klubie ja mam codziennie jak sie klade
ja mam zgage nawet jak siedze i stoje... a najgorsze sa te jak sie budze w srodku nocy
Stary 2012-01-27, 12:21   #3224
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze mozesz sobie w google poszukac cos nt wyplywu parafiny, wazeliny i innych pochodnych ropy naftowej (oleju mineralnego) na skore

mnie osobiscie drazni szwagierka mowiaca ze oliatum to najlepsze i bla bla bla i w SR tez to zachwalali
Cytat:
witaj ponownie po przerwie
ja sie strasznie boje bo bedzie jak przyjdzie godzina "W" ale moja matka podpowiedziala zebysmy wzieli po prostu taksowke i sami pojechali nie robiac nikomu stresa i uwazam to za dobry pomysl tylko meza musze przekonac
Stary 2012-01-27, 12:21   #3225
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
wcale nie wierze
uwierz, naprawdę...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 12:22   #3226
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
tak, też słyszałam, że najgorzej jest na Tarchominie i Ursynowie..

a jakie teraz są zasady? chodzi o te że trzeba w wawie płacic podatki, byc zameldowanym itp?

są przyznawane punkty za rózne rzeczy (podeślę Ci linka za chwilę) i jak sie okazuje my (mówie tu o sobie i małzu) znajdziemy sie na szarym ogonie, bo jesteśmy małżeństwem z jednym dzieckiem, bez patoligicznych problemów
Stary 2012-01-27, 12:22   #3227
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
wogóle ja nie wiem co szykować na wyjście z ciuchów czy spodnie czy getry czy co...
to raczej zalezec bedzie od pogody...
ja biore moje spodnie ciazowe, albo bede wychodzic w dresiku

najwazniejsze, zeby bylo to cos w miare na luzie i nie uciskalo brzucha ani tym bardziej obolalej "pani"
Stary 2012-01-27, 12:22   #3228
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam zgage nawet jak siedze i stoje... a najgorsze sa te jak sie budze w srodku nocy
o tym juz nie wspominam jak sie przekrecam na drugo bok to masakra nawet rano na dzien dobry blee
Stary 2012-01-27, 12:25   #3229
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

np. mój rozmiar przed ciążą: spodnie zawsze 40 albo 42 zazwyczaj a góra M/L - więc chyba do szczupłych lasek nie należę...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 12:26   #3230
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
są przyznawane punkty za rózne rzeczy (podeślę Ci linka za chwilę) i jak sie okazuje my (mówie tu o sobie i małzu) znajdziemy sie na szarym ogonie, bo jesteśmy małżeństwem z jednym dzieckiem, bez patoligicznych problemów
ursynow bialoleka tarchomin maja za dużo ludzi w stosunku żłobków i przedszkoli z tego jak slyszalam kiedys tak samo jest z tym osiedlem wilanow nowym jak sie na powsin jedzie

Jolka przestań panikować tez mam duzy tyłek w stosunku do reszty, zawsze miałam taka figurę dobrze będzie
lece do rossmana na zakupy

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-01-27 o 12:30
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:26   #3231
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
u Nas tak samo są jakieś posrane punkty i my już na wstępie nie mamy szans bo chociaż jedna osoba musi być zameldowana w mieście a my oboje z różnych wiosek więc dupa blada, że tak powiem

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 12:27   #3232
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
np. mój rozmiar przed ciążą: spodnie zawsze 40 albo 42 zazwyczaj a góra M/L - więc chyba do szczupłych lasek nie należę...
ale jestes przeciez wysoka
Stary 2012-01-27, 12:28   #3233
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
to raczej zalezec bedzie od pogody...
ja biore moje spodnie ciazowe, albo bede wychodzic w dresiku

najwazniejsze, zeby bylo to cos w miare na luzie i nie uciskalo brzucha ani tym bardziej obolalej "pani"
no właśnie, dlatego myślę że wybiore getry i jakąś tunike bo ciążowe spodnie to może mi będą z tyłka spadać ? sama nie wiem

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 12:31   #3234
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, dlatego myślę że wybiore getry i jakąś tunike bo ciążowe spodnie to może mi będą z tyłka spadać ? sama nie wiem
o spadanie spodni to sie nie boj, bo po porodzie zawsze jest troche brzuszka (rozciagnieta skora, miesnie itd), wyglada sie troche jak w 4-6 miesiacu
a do torby zawsze mozesz spakowac i jedno i drugie... getry w koncu tyle miejsca nie zajmuja
Stary 2012-01-27, 12:33   #3235
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

a ja musiałam wrócić z pracy do domu bo teściowa mi się rozchorowała a Antek był u niej od wczoraj bo złapał jakiegoś wirusa to jest jakaś masakra kompletna to jego chorowanie.

A u nas ogólnie wszystko w porządku. Spróbuję Was trochę poczytać

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:33   #3236
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
ale jestes przeciez wysoka
ale to nie znaczy, że muszę nosić duże rozmiary

no i pięknie brat przyszedł i internet siadł

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 12:40   #3237
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiedziałam, że tak Cię ten temat odstraszanam na sr ostatnio położna pokazywała zdjęcia kikutów

i co bardziej przykre -zdjęcia piersi z poranionymi sutkami od "nieprawidłowego przystawiania dzidziusiów".
Cytuję bo sama nie wiem od czego mogą tak wyglądać, i czy rzeczywiście może wynikać to tylko z błędów przy karmieniu.

Ale wyglądały tak, że współczuję bólu, bo na pewno musiało to boleć te mamusie.
Mam nadzieję, że my tego unikniemy.
Aaaaaa! No nie wiem, czy to dobry pomysł pokazywać takie poranione piersi, przecież to może nas źle nastawić psychicznie do karmienia...

Cytat:
[COLOR=DarkGreen][SIZE=2][FONT=Verdana]zawsze mozesz sobie w google poszukac cos nt wyplywu parafiny, wazeliny i innych pochodnych ropy naftowej (oleju mineralnego) na skore
wtedy rowniez zostalabym przy oleju migdalowym
generalnie nie powinno sie brac po 34 tc, ze wzgledu na to, ze ma wlasciwosci rozkurczowe i moze opoznic porod... przynajmniej w przypadku ciazy bezproblemowej
O popatrz, ja oliwek po prostu nie lubię ale o tej parafinie itp to nie miałam pojęcia! Dzięki za linki!
Olejek migdałowy mam, ale dla małej myślę, że w przypadku ciemieniuchy bedę go mieszkała np. z oliwą z oliwek albo olejem winogronowym.
O magnezie też nie wiedziałam - może dlatego nie czuję skurczów B-H?

Cytat:
Ja biorę legginsy ciążowe na wyjście - dżinsy zawsze uwierają w kroku, przynajmniej mnie, a getry/dresy posiadają gumkę, które może być problemem po niespodziewankowej cesarce.
Stary 2012-01-27, 12:46   #3238
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
u Nas tak samo są jakieś posrane punkty i my już na wstępie nie mamy szans bo chociaż jedna osoba musi być zameldowana w mieście a my oboje z różnych wiosek więc dupa blada, że tak powiem

u nas meldunek, to nie problem, bo oboje od dziecka jesteśmy zameldowani w Warszawie, mój mąż to nawet dzielnicy ani razu nie zmienił
bo ja to już ze 3 razy się przemeldowywałam w obrębie miasta

ale co z tego jak pierwszeństwo mają rodziny wielodzietne lub ubogie, osoby samotnie wychowujące dzieci i takie małżeństwa, nad którymi wisi kutator
czy to jest normalne?

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2012-01-27 o 12:47
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:57   #3239
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
u nas meldunek, to nie problem, bo oboje od dziecka jesteśmy zameldowani w Warszawie, mój mąż to nawet dzielnicy ani razu nie zmienił
bo ja to już ze 3 razy się przemeldowywałam w obrębie miasta

ale co z tego jak pierwszeństwo mają rodziny wielodzietne lub ubogie, osoby samotnie wychowujące dzieci i takie małżeństwa, nad którymi wisi kutator
czy to jest normalne?
w czesci przypadkow to jedna wielka sciema bo ludzie nie maja slubu po prostu, sama takich znam
Stary 2012-01-27, 12:59   #3240
Mała!
Zakorzenienie

Jejku dziewczyny nie piszcie już o wadze...bo mnie znowu dołek złapie...
Nie mogę doczekać się jak po porodzie będziemy opisywać i chwalić się jak szybko nam te kg. lecą w dół...

A ja od kilku dni szukam nawilżacza powietrza...zupełnie się nie znam na tym...: czym one wszystkie się różnią?
*i jaki jest najlepszy?
*najcichszy?
*najzdrowszy?
*i niepowodujący pleśni?
Czytam i nadal nic nie wiem...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości