|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
witamy cie serdecznie, duzo juz rozpakowanych dziewczynek my jeszcze w dwupaku z niekorymi przeterminowane ale jeszcze troche dziewczynzostalo,teraz jest watek i o narodzinach i o niemowlaczkach ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
|
|
#1682 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
![]() A Ty już chyba też już zaraz pojedziesz rodzić wg. listy na pierwszej stronie? |
|
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
[/QUOTE]ja dzisiaj miałam tak silny ból podbrzusza jak na okres, ze myślałam że jajo zniosę
ale stres był... bo nie wiedziałam czy to skurczybyk czy co...[/QUOTE] witaj w klubie ja sie cala noc zwijalam a do terminu mam jeszcze ponad 2 tyg, porobilabym cos w domu chodzby z nudow ale sie nie da,co wstane i pochodze to zaraz biegne z powrotem sie polozyc bo mnie albo sciska albo ciagnie Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-01-27 o 12:27 |
|
|
|
#1684 |
|
Raczkowanie
|
hejka
wysprzątałam domek i teraz mały je obiadek ![]() witam ranulę w niedziele mam termin ( nieźle, nie? ![]() BEBIBEBI GRATULACJE ![]() anankee, ładnie to napisałaś pearl, no to SUPER ![]() cośtam jeszcze miałam napisać ale po drodze zgubiłam ![]() aaa, TŻ zadzwonił z kolejnym "genialnym pomysłem". Otóż, od marca będziemy chodzić całą rodzinką na basen. "Żeby mały mógł się szybko nauczyć pływać". No jasne, ja już nie mam co robić ![]() spaliśmy od 20 do 23, od 23:30 do 2:30 i od 3 do 6, normalnie wyspałam się jak nigdy we wtorek idziemy na kolejne szczepienia, nie za szybko
Edytowane przez klaurencja Czas edycji: 2012-01-27 o 13:03 |
|
|
|
#1685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy, pomagają mi, wiele nad tym rozmyślam, staram się nie denerwować ani nie panikować
![]() U mnie są potówki, przegrzewam małą w łóżeczku ![]() Dziś bez teściowej od rana- już dziś poszła do pracy Zachowałam spokój, mam niby mleko, ale wkurza mnie to, że po nim, może z pół h mam spokój Chcę dziś werandować i nie wiem jak ubrać?? ma body na długim, kaftanik, chyba wystarczy dobrać jeszcze kombinezon, czapa i przykryć kocem co???? BebiBebi gratulacje!!!!!!!!!! Haniula spóźnione, ale szczere: wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!!! Inutil słodki śpioszek agawoo ale miny ![]() Cytat:
dziś znów byłą położna i mówi, żebym dała se siana z mm, bo mam pełno mleka taa, ciekawe jakie wartościowe, skoro jem kanapki z pasztetem/dżemem, jabłko se zjem, ziemniaki z burakami i mięsem gotowanym i tak jem może max 3x posiłki dziennie bo NIE MAM KIEDY i nie mam sił sobie robić... fakt faktem, piję dużo. Beknie sobie po mm a po moim jak jej czapa stoi. Trzeba odbijać, żeby gazy potem nie zalegały w jelitach bo kolka murowana a kuzynce Twojej to dziecko nie ulewało jak położyła na boku ponoć zalecają w razie nie odbeknięcia położyć na chwilę na boku 15-30 min i znów podnieść, wtedy powinno się odbeknąć i tak u mnie bywa.
|
|
#1688 |
|
Raczkowanie
|
porobilabym cos w domu chodzby z nudow ale sie nie da,co wstane i pochodze to zaraz biegne z powrotem sie polozyc bo mnie albo sciska albo ciagnie
o ja też tak miałam jakiś tydzień temu, ale o dziwo teraz jakoś ucichło i nawet energia wróciła i ogarniam wszystko co zaległe dla dzidziulka! Tak więc może Tobie też się poprawi jeszcze?
|
|
|
|
#1689 |
|
Raczkowanie
|
Mamusie karmiące piersią - jecie kiwi? czy nie wolno?
bo nie wiem czy wolno czy nie... w ogóle jem mało bo się boje kolek ale coś jeść muszę by mleko było wartościowe![]() i jakie warzywa jecie oprócz takich z zupy?
|
|
#1691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------------------------- Mój mały ssaczek właśnie skończył konsumować i leży na moich kolanach zerkając co chwilę ![]() była znów położna, wszystko ok A nocka ok, tylko przespaliśmy 2 budziki ![]() coś miałam jeszcze pisać, ale zapomniałam ![]() Muszę zmienić suwaczka
|
|
#1692 | |
|
Wtajemniczenie
|
to kciuki za szybki i bezbolowy porod
![]() Cytat:
szczegolnie, jezeli tz chce chodzic z Wami w wodzie dzieciaki super sie rozwijaja i najlepiej uczyc od malego, bo wtedy nie bedzie znal pojecia "strach przed woda" ja swoja tez chce od malego przyzwyczajac Agatku, skoro polozna tak mowi, to moze probuj jak najwiecej i najczesciej ze swoim pokarmem, a bedzie sie stawalo tresciwsze. Mam nadzieje, ze dotrzecie sie z Kinia jak najpredzej
|
|
#1693 |
|
Raczkowanie
|
pearl, dzięki! tylko żebym się nie przeterminowała!
w sumie to "genialny pomysł" jest dlatego, że ja za to płacić nie będę, ale jestem za jak urodzisz to może przyjedziesz do mnie i pójdziemy razem, co? w grupie raźniej
|
#1694 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Po mało przespanej nocy mała teraz śpi a ja jem śniadanie ![]() Na zupę też nastawiłam(dzisiaj barszczyk). Mama mnie ostatnio opierniczyła ze sie źle odrzywiam że muszę jeśc zupy jak chcę mieć pokarm, tak wiec biore się w garść i gotuję ![]() ![]() Cytat:
Mamy podobne problemy, u Ciebie problem z kością ogonową i co za tym idzie .....ból przy siedzeniu na tyłku a u mnie dalej gości pan H Ja herbatkę też małej daję. Najczęściej jak mi sie rozwyje jak juz ją ubiore na spacer a jest pojedzona. Wtedy trochę herbatki i ładnie śpi A espumisan i tak daje 2 razy dziennie Pytanie do mamus które dają lub mają w planie dawać espumisan profilaktycznie. Po ile kropelek i jak czesto podajecie?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moze dlatego ze zjadłam kilka wafelków o smaku truskawkowym?? a moze ma skaze białkowa?? Twój mały ma uczulenie na białko to jak go wysypało? tylko na buzi czy na całym ciele?? A tz to nie fajnie z tym treningiem mój jak pół roku temu kupował karnet na basen to mu od razu powiedziałam ze tylko na pół roku i moze zapomnieć że jak sie urodzi dziecko to mnie wieczorami samą będzie zostawiał. Ale i tak zostaje co któryś dzień sama bo ma tą drugą prace Oczywiście nie narzekam akurat na to bo kaska jest potrzebnaCytat:
Ja już nie odciagam ale jak odciagałam to zazwyczaj półtorej godziny z 2 cycków ale 100ml to mi sie bardzo rzadko udawało. Zazwyczaj pomiędzy 40lm a 80lm.
|
|
#1695 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1696 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przeciwko odparzeniom używam penaten. Mała miała kilka dni temu troche zaczerwienione pomiędzy pośladami ale nie użyłam nic mocniejszego. Przy każdej zmianie pampy smaruję a te zaczerwienienie zeszło po 2 dniach.
|
|
#1697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1698 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1699 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć
Spałam dzisiaj do 12...jestem co raz lepsza No ale nie będę sobie żałować snu ![]() Ja dziś trzymam nogi mocno zaciśnięte bo tż wyjechał i wraca w nocy, a ja nie mam zamiaru rodzić bez niego ![]() Po za tym spokój i cisza...czekam dalej ![]() Tak w Mswia ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo optymistyczny opis ![]() Żółwik tż mnie rozwalił Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pytanie do mam karmiacych-jest sens kupowac podgrzewacz i sterylizator do butelek ??uzywacie w praktyce? |
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Wasze maluchy też się tak denerwują i płaczą jak kładziecie je na brzuszku
mam mojego tak kłaść ze względu na te gazy... i nie zwracać uwagi na marudzenie, bo łatwiej mają niby zniknąć
|
#1702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szkoda, bo mam juz dosc
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje mleko w butli kładziemy do gorącej wody na chwilę i się ugrzeje, a sterylizator, to w naszym przypadku zalanie wrzątkiem po użyciu
|
|
#1704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiwi nie jem bo mam uczulenie ![]() A z warzywami to sama nie wiem tak do końca jak powinno się jeść bo w róznych artykułach różnie piszą. Tak samo jak z tymi jabłkami. W jednym art. piszą ze nie wolno w innym ze jak najbardziej tak bądź tu człowieku mądry Tak mi sie przypomniało. Już kiedys to pisałam ale przypomnę: Na pierwszej stronie są podłączone wszystkie opisy porodów(SN, CC) Dla mamuś zainteresowanych poczytaniem a które nie mogą być na bieżąco
|
|
#1705 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny nie mam czasu nadrobić. Gratulacje dla Bebi
. Noc miałam okropną. Wlasnie wychodzimy na spacer. Załączam Marcelka |
|
|
|
#1706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak moja też ma wnerwa po 2 minutach. Jedynie lubi mi na klatce leżeć.
|
|
#1707 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sterylizator jest pojemny - na raz mieszczą się 4 butelki, smoczki, laktator. Sterylizuje 8 min. Znam mamy które tylko przelewają wrzątkiem akcesoria, ale ja jestem jednak za sterylizowaniem. A wygoda jest duża i porządek - rzeczy dzidziusia nie walają się po całej kuchni tylko stoją sobie w sterylizatorze gotowe do użycia. Laktator sterylizuję 2 dziennie, a po każdym użyciu przelewam wrzątkiem. Podgrzewacz przydaje mi się do ocieplania mojego pokarmu który był w lodówce albo zamrażarce. Jak daję czasem mm to wodę podgrzewam kilka sekund w mikrofali, ale mleka matki nie wolno podgrzewać w mikrofali. Potem podgrzewacz przydaje się do podgrzewania słoiczków i na pewno przyda się na wyjazdach - jest mały i poręczny. ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1708 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jeszcze mam pytanie: czy Wam w ostatnich tygodniach też puchły dłonie? Ostatnie dni mam problem nawet ze zginaniem palców, normalnie szok!
|
||
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za odpowiedzi,
ja chcialam kupic podgrzewacz wlasnie ze wzgledu na podgrzewanie sloiczkow i zeby sie nie bawic za duzo z tym wszystkim |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

ale jeszcze troche dziewczynzostalo,teraz jest watek i o narodzinach i o niemowlaczkach 

Zachowałam spokój, mam niby mleko, ale wkurza mnie to, że po nim, może z pół h mam spokój 
dziś znów byłą położna i mówi, żebym dała se siana z mm, bo mam pełno mleka

by mleko było wartościowe
w sensie przy zmianie pieluchy chusteczka nawilzana, pampersiak i juz ? tak po prostu??