Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 14:23   #1711
ranula
Raczkowanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie mam czasu nadrobić. Gratulacje dla Bebi .
Noc miałam okropną. Wlasnie wychodzimy na spacer.
Załączam Marcelka
śliczny! gratulacje
ranula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 14:28   #1712
Blanszor
Rozeznanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
dzieki za odpowiedzi,
ja chcialam kupic podgrzewacz wlasnie ze wzgledu na podgrzewanie sloiczkow i zeby sie nie bawic za duzo z tym wszystkim
Zakupienie całego tego typu sprzętu jest drogie, ale można fajne zestawy znaleźć na allegro za fajną cenę. Ja mam wszystko aventu - od butelek, przez smoczki, pojemniki na pokarm i właśnie po sterylizator i laktator itp. Wszystko jest kompatybilne i bardzo ułatwia życie. Na szczęście musiałam zakupić tylko podgrzewacz i butelki, a resztę pożyczyłam od rodzinki i znajomych. Wiadomo, że sterylizator potrzebny jest max pół roku, więc fajnie jest go pożyczyć i potem komuś zwrócić.
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 14:38   #1713
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Zakupienie całego tego typu sprzętu jest drogie, ale można fajne zestawy znaleźć na allegro za fajną cenę. Ja mam wszystko aventu - od butelek, przez smoczki, pojemniki na pokarm i właśnie po sterylizator i laktator itp. Wszystko jest kompatybilne i bardzo ułatwia życie. Na szczęście musiałam zakupić tylko podgrzewacz i butelki, a resztę pożyczyłam od rodzinki i znajomych. Wiadomo, że sterylizator potrzebny jest max pół roku, więc fajnie jest go pożyczyć i potem komuś zwrócić.
no ja tez mam Avent kupiony za grosze tzn pompke i buteleczki,
wlasnie go wysterylizowalam i tak bym sie zastanowila nad calym zestawem bo tutaj u nas mozna na ebay kupic doslownie na pare groszy, albo na wyprzedazach garazowych tzw car boot sale jak sie trafi takze jak znajde to kupie pozniej tez odsprzedam za pare groszy
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 14:48   #1714
Haniula
Zakorzenienie

hej mamuski
słodkie te wasze maluszki

ja sie dzis czuje paskudnie, jakos nie mam sily na nic, najlepiej bym spała tylko, po wczorajszych gosciach jestem wykonczona w dodatku strasznie boli mnie spojenie łonowe, az ledwo chodze pierwszy raz tak mam:/

dzis jst termin jaki wyszedł na ostatnim usg nic sie nie zapowiada i wsumie dobrze bo chyba nie mialabym sily rodzić

Angelika sto lat
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 15:04   #1715
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
Mamusie karmiące piersią - jecie kiwi? czy nie wolno?
bo nie wiem czy wolno czy nie... w ogóle jem mało bo się boje kolek ale coś jeść muszę by mleko było wartościowe
i jakie warzywa jecie oprócz takich z zupy?
Mi położna mówiła,że nawet jabłka nie można czy np dżemu truskawkowego,to co niby mam jeść.Do kanapki jem sałatę i tyle z warzyw.Niby mówiła,zeby próbować rano i obserwować wdrazając 1 rzecz dziennie,ale ja już sie boję

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Wasze maluchy też się tak denerwują i płaczą jak kładziecie je na brzuszku
mam mojego tak kłaść ze względu na te gazy... i nie zwracać uwagi na marudzenie, bo łatwiej mają niby zniknąć
1 min i już marudzi

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
hej mamuski
słodkie te wasze maluszki

ja sie dzis czuje paskudnie, jakos nie mam sily na nic, najlepiej bym spała tylko, po wczorajszych gosciach jestem wykonczona w dodatku strasznie boli mnie spojenie łonowe, az ledwo chodze pierwszy raz tak mam:/

dzis jst termin jaki wyszedł na ostatnim usg nic sie nie zapowiada i wsumie dobrze bo chyba nie mialabym sily rodzić

Angelika sto lat
Mnie tak bolało na jakis tydzien przed porodem,tzn zaczeło,bo się kości miednicy szykowały chyba.
Lecę się przespac bo Nikolcia śpi i się naswietla przy oknie,a TŻ już się położył

100 lat Angelika
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 15:17   #1716
Oluska1988
Raczkowanie

Gratuluje wszystkim nowym mamusią
Zapakowanym życze szybkiego rozwiązania

Niestety nie jestem w stanie ani nadrobić ani być na bierząco za bardzo mały jest strasznie żarłoczny i jak nie dostanie cyca od razu to awantura wybucha w domu dziś położna zdjeła mi pozostałe 2 szwy 2 wcześniej same mi wypadły rana powiedziała ze super żadnego zasinienie i pięknie zszyta zobaczymy w praniu jak to bedzie

Mijus położne super przez ten cały tydzień to tylko jedna miała troche muchy w nosie ale nawet z nią szło pogadać. Lekarze jak lekarze dr Małek jest od pon do pt od 7 do 14 to ten co kazał nam kroplówki odłączyć bo porodówki pełne były i 2 rodzące po korytarzu chodziły ale bada tak delikatnie że mu to wybaczam bo ten co mnie przyjmował w niedziele nie znam nazwiska taki stary wysoki z wielkim nosem to strasznie badał myślałam że go kopne Ale w gruncie rzeczy opieka jest dobra pielęgniarki z neonatologi jak maluch płacze w nocy to same przychodzą nawet nie trzeba dzwonić ale i tak położne są najlepsze jak masz jeszcze jakieś pytania to najlepiej na pv bo moge nie wychwycić

A to Mikuś zaraz po urodzeniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00014.jpg (89,5 KB, 86 załadowań)

Edytowane przez Oluska1988
Czas edycji: 2012-01-27 o 16:14
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 15:49   #1717
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Załączam Marcelka
Piękny aniołeczek. Śpi sobie grzecznie.

Dziękuję Wam bardzo za życzenia. Jesteście kochane
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 15:59   #1718
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Kochane e-ciotki, przywitajcie sie z naszą córeczką

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
wyjdę jak najbardziej. Nawet lepiej jak jest mróz, bo nie ma tylu zarazków w powietrzu. Najgorzej jak jest taka ciapaka na dworze, to wtedy dziecko najłatwiej złapie jakąs infekcję.
Jak urodziłam córkę to wtedy były od początku takie mrozy do -10 i ja z nią codziennie wychodziłam na godzinę dwie. Nie wiem, czy to zasługa tych spacerków, ale jeszcze mi nie chorowała oprócz katarku przy wyrzynaniu zębów.
hmm a mi mama suszy glowe ze lepiej nie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Chcę dziś werandować i nie wiem jak ubrać?? ma body na długim, kaftanik, chyba wystarczy dobrać jeszcze kombinezon, czapa i przykryć kocem co????
ja robie tak - body z dlugim plus spioch badz body krotki i pajac a na to welurowy pajac i w kombinezon plus dwie czapki, codzienna cienka i zimowa,na to koc i do wozka
i smoczus
Cytat:
bo nie wiem czy wolno czy nie... w ogóle jem mało bo się boje kolek ale coś jeść muszę by mleko było wartościowe
ja jadlam pomidory bez skorki i ogorek i nic mu nie bylo
kiwi nie jadlam i nie bede
jem jablka i banany

Cytat:
juz dzis lepie j mi

A pytanie do mam karmiacych-jest sens kupowac podgrzewacz i sterylizator do butelek ??uzywacie w praktyce?
ja mam podgrzewacz bo karmie butla a mleko z lodowki wiec ulatwiam sobie
a na sterylizator mikrofalowy czekam, kupilam na all, bo mam dosc gotowania wrzatku i zalewania i calego tego babrania sie, mam juz tak poparzone lapy ze szok

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Ja mam podgrzewacz i sterylizator aventu i bardzo się przydają.
Sterylizator jest pojemny - na raz mieszczą się 4 butelki, smoczki, laktator. Sterylizuje 8 min. Znam mamy które tylko przelewają wrzątkiem akcesoria, ale ja jestem jednak za sterylizowaniem. A wygoda jest duża i porządek - rzeczy dzidziusia nie walają się po całej kuchni tylko stoją sobie w sterylizatorze gotowe do użycia. Laktator sterylizuję 2 dziennie, a po każdym użyciu przelewam wrzątkiem.
Podgrzewacz przydaje mi się do ocieplania mojego pokarmu który był w lodówce albo zamrażarce. Jak daję czasem mm to wodę podgrzewam kilka sekund w mikrofali, ale mleka matki nie wolno podgrzewać w mikrofali. Potem podgrzewacz przydaje się do podgrzewania słoiczków i na pewno przyda się na wyjazdach - jest mały i poręczny.
dokladnie

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hejka

Po mało przespanej nocy mała teraz śpi a ja jem śniadanie

Na zupę też nastawiłam(dzisiaj barszczyk). Mama mnie ostatnio opierniczyła ze sie źle odrzywiam że muszę jeśc zupy jak chcę mieć pokarm, tak wiec biore się w garść i gotuję

Współczuje tych bóli
Mamy podobne problemy, u Ciebie problem z kością ogonową i co za tym idzie .....ból przy siedzeniu na tyłku a u mnie dalej gości pan H
Ja herbatkę też małej daję. Najczęściej jak mi sie rozwyje jak juz ją ubiore na spacer a jest pojedzona. Wtedy trochę herbatki i ładnie śpi A espumisan i tak daje 2 razy dziennie

Pytanie do mamus które dają lub mają w planie dawać espumisan profilaktycznie. Po ile kropelek i jak czesto podajecie?
?
czytalam ze od burakow moze byc wiecej kupki u dziecka takze ja ich nie jem
ja siedze na koleczku nadal, najgorzej jest mi wstac po karmieniu jeszcze z malym na reku uuuu jak boli

espumisanu daje w dzien kolo godz 12 15 kropelek i wiecziorem kolo 21-22 tyle samo, oczywiscie cos tam wypluje badz wyleci
Cytat:

Przeciwko odparzeniom używam penaten. Mała miała kilka dni temu troche zaczerwienione poka ziemmiędzy pośladami ale nie użyłam nic mocniejszego. Przy każdej zmianie pampy smaruję a te zaczerwienienie zeszło po 2 dniach.
o jak wam fajnie, my mamy non stop czerwony pupal i nawet mala ranke mamy ktora lecze tormentiolem plus zasypka alantan albo ma
Cytat:
Załączam Marcelka

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 16:12   #1719
pearpearl
Wtajemniczenie

Angelika, stooooo laaaaaattt !!!!!!!

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
to kciuki za szybki i bezbolowy porod
no wyzera mi mozg, wyzera
bezolesny mialo byc
Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
pearl, dzięki! tylko żebym się nie przeterminowała!
lyknij sobie olejku rycynowego, bo istnieje ryzyko
Cytat:
Napisane przez Klaurencja
w sumie to "genialny pomysł" jest dlatego, że ja za to płacić nie będę, ale jestem za jak urodzisz to może przyjedziesz do mnie i pójdziemy razem, co? w grupie raźniej
nie ma sprawy
jeden tydzien u Ciebie, drugi u mnie
w koncu trzeba ich jakos zeswatac, sluchaj...
Cytat:
Mi siostra też to proponowała ale ja się boję ze jak ją przyzwyczaję to juz koniec i zawsze bedzie chciała być przy mnie. Milenka ma tylko czasami takie momenty ze chce być cały czas przy mnie, teraz np. śpi w koszu Mojżesza
ja tez sie tego balam, ale poczytalam troche wypowiedzi mamusiek na forach,ktore wynosily po kilkoro dzieciakow i mowily, ze nic takiego nie mialo miejsca i ze polecaja, ze dzieciaki szybciej lapaly kontakt z ludzmi, fajnie sie rozwijaly itd
tutaj tez jest fajny artykul, tylko nie wiem, czy do konca obiektywny
jakos bardziej ufam mamuskom na forach, ale poczytac warto
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Cześć
Spałam dzisiaj do 12...jestem co raz lepsza No ale nie będę sobie żałować snu
Ja dziś trzymam nogi mocno zaciśnięte bo tż wyjechał i wraca w nocy, a ja nie mam zamiaru rodzić bez niego
Po za tym spokój i cisza...czekam dalej
to kciuki i nogi zacisniete
Cytat:
Napisane przez Mijus
Super, że wszystko ok a problemy z pęcherzem zaraz przejdą

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja robie tak - body z dlugim plus spioch badz body krotki i pajac a na to welurowy pajac i w kombinezon plus dwie czapki, codzienna cienka i zimowa,na to koc i do wozka
i smoczus
o kurcze
nie za goracu mu?
ja to chyba nie powinnam byc matka, bo pewnie bym swoje dziecko wychlodzila
Cytat:
Napisane przez Zuzia
ja jadlam pomidory bez skorki i ogorek i nic mu nie bylo
kiwi nie jadlam i nie bede
jem jablka i banany
super,ze mozna pomidory nie wyobrzam sobie bez nich zycia

Dostalismy dzisiaj od tesciow zamiast tego kojca bujaczek --->o taki.
W podziekowaniu nasmazylam racuszkow i tz im zawiozl. Wlasnie dostalam smsa od tesciowki, ze byly pyszne

No i Mama dzwonila, jak tam u lekarza - podobno juz od wczoraj Tato chodzil po domu i sie denerwowal, ze jutro wizyta i ciekawe, czy Nietopik przyjdzie wczesniej czy nie. Mama w szoku, ja jeszcze w wiekszym, bo moj Tato nigdy sie takimi rzeczami raczej nie interesowal, a tutaj przezywa podobno strasznie Mama mowi, ze chyba w takim razie po urodzeniu Nietopka Tate do mnie wysle, zeby sie dzieckiem zajmowal i mnie przyuczyl

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 16:16   #1720
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czeeeeeeeesc

chciałam sie pochwalic, ze kończymy dzisiaj 2 tygodnie (tzn dokładnie za godzinke) i odpadł nam wreszcie pępek

kurka ja jescze nie werandowałam małego...jakos sie boje :/ ze sie przeziebi... tym bardziej ze u nas dzisiaj w dzień -10 było...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 16:22   #1721
klaurencja
Raczkowanie

pearl, zaraz kogoś wyślę do sklepu po olejek, bo przecież nie mogę urodzić po terminie! dobra, mów kiedy mam do ciebie przyjechać. i gdzie.
Stary 2012-01-27, 16:30   #1722
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czeeeeeeeesc

chciałam sie pochwalic, ze kończymy dzisiaj 2 tygodnie (tzn dokładnie za godzinke) i odpadł nam wreszcie pępek

kurka ja jescze nie werandowałam małego...jakos sie boje :/ ze sie przeziebi... tym bardziej ze u nas dzisiaj w dzień -10 było...
no to brawa za pepuszek !!!!

podobno lepiej, jak jest mrozno,ale ladnie
niz cieplej, ale plucha
tyle z teorii

Cytat:
pearl, zaraz kogoś wyślę do sklepu po olejek, bo przecież nie mogę urodzić po terminie! dobra, mów kiedy mam do ciebie przyjechać. i gdzie.
nie, nie
nameczysz sie niepotrzebnie i bedzie Cie dobijac to czekanie i niepewnosc

jak urodze, zapraszam do swojej pipidowki... niby dzielnicy warszawy,ale dla mnie to juz oddzielna wies
mamy aquapark 3 minuty piechotka od domu

Stary 2012-01-27, 16:33   #1723
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
no to brawa za pepuszek !!!!

podobno lepiej, jak jest mrozno,ale ladnie
niz cieplej, ale plucha
tyle z teorii

:
wiesz, teoretycznie to ja to wiem, ale z praktyką gorzej u mnie... chyba jestem zeschizowaną matką....
Stary 2012-01-27, 16:49   #1724
Lucy1111
Zakorzenienie

Dziewczyny, jakieś dziwne myśli mnie nachodzą... poproszę o lanie

Cieszę się bardzo na tą cesarkę, bo dzięki temu mogę uniknąć poważnego urazu (spojenie), poza tym wiem, kiedy Moja Córcia pojawi się na świecie...
..ale no właśnie... . Do głowy przychodzą mi różne myśli..., np. że nigdy nie będę wiedziała na czym polegają skurcze, o których tyle piszecie, o wielkiej radości i amnezji, która następuje po wielogodzinnym rodzeniu siłami natury..., o odchodzącym czopie, odejściu wód...,że tak naprawdę nie będę wiedziała, o czym mówicie... . Że coś mnie ominie...

Wiem, głupia jestem... Ale te myśli przychodzą do mnie mimowolnie
Postawcie mnie do pionu...
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 16:53   #1725
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
wiesz, teoretycznie to ja to wiem, ale z praktyką gorzej u mnie... chyba jestem zeschizowaną matką....
ja tam czytam, co Wy robicie i pozniej bede stosowac to do swojej Niespodzianki
sama nie mam pojecia, co, jak, gdzie i dlaczego, wiec podpatruje

ale wydaje mi sie, tak jak patrzylam na swoja siostre i mojego chrzesniaka, ze nie ma co sie bac werandowania, a pozniej spacerkow, nawet, jak troche przymrozi, bo to tylko hartuje dzidzie
o ile sie nie zeschizuje jak juz urodze , to planuje wlasnie szybko wprowadzic werandowanie, pozniej spacerki, basen juz od 3 miesiecy i chcialabym uniknac sterylnego chowania
ale to wiadomo, wszystko zalezy od kondycji malucha i warunkow

Stary 2012-01-27, 16:56   #1726
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość

Cieszę się bardzo na tą cesarkę, bo dzięki temu mogę uniknąć poważnego urazu (spojenie), poza tym wiem, kiedy Moja Córcia pojawi się na świecie...
..ale no właśnie... . Do głowy przychodzą mi różne myśli..., np. że nigdy nie będę wiedziała na czym polegają skurcze, o których tyle piszecie, o wielkiej radości i amnezji, która następuje po wielogodzinnym rodzeniu siłami natury..., o odchodzącym czopie, odejściu wód...,że tak naprawdę nie będę wiedziała, o czym mówicie... . Że coś mnie ominie...

kochana ale te skurcze to wcale nic przyjemnego uwierz wielogodzinny poród to tez nie leżenie na plaży
a radosć z narodzin mysle ze jest tak samo wielka po sn jak i cc
kobito...pomysl ile jest dziewczyn, które proszą o cc....
Stary 2012-01-27, 17:05   #1727
agawoo
Zakorzenienie

Dziękujemy za słowa uznania dla malutkiej Buziaki cioteczki
Nie cytuję każdej z osobna, bo muszę się iść zdrzemnać, na wypadek gdyby dzisiejsza noc wygladała tak jak poprzednia

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
To moze opisze moj poród
[...]Lece bo Nika sie budzi
Eliza, super opis porodu, bardzo pozytywny
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
łał jaki striptiz ledwo co urodziła i już się przy obcych facetach rozbiera
Oj, striptiz w tym szpitalu to ja już nie raz robiłam jeszcze w ciąży

Cytat:
Załączam Marcelka
Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Sliczne chłopaki
Cytat:

Kochana, ja też miałam cesarkę, i wcale nie czuję się przez to gorsza, czy pozbawiona jakiegoś mistycznego doświadczenia. To inny rodzaj bólu, to fakt. Bardziej boli po niż w trakcie, ale uwierz mi jak wyciągną malutką to też się popłaczesz ze szczęścia
Nie smutaj się

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 17:31   #1728
szana
Zadomowienie

Hejo
Dziewczyny, czy któraś wie co oznacza: szyjka macicy 2.1.1 ? Ponoć mam rozwarcie na 1 palec, ale lekarka tak zapisała w karcie ciąży a ja nie zapytałam
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 17:36   #1729
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Gratuluje wszystkim nowym mamusią
Zapakowanym życze szybkiego rozwiązania

Niestety nie jestem w stanie ani nadrobić ani być na bierząco za bardzo mały jest strasznie żarłoczny i jak nie dostanie cyca od razu to awantura wybucha w domu dziś położna zdjeła mi pozostałe 2 szwy 2 wcześniej same mi wypadły rana powiedziała ze super żadnego zasinienie i pięknie zszyta zobaczymy w praniu jak to bedzie

Mijus położne super przez ten cały tydzień to tylko jedna miała troche muchy w nosie ale nawet z nią szło pogadać. Lekarze jak lekarze dr Małek jest od pon do pt od 7 do 14 to ten co kazał nam kroplówki odłączyć bo porodówki pełne były i 2 rodzące po korytarzu chodziły ale bada tak delikatnie że mu to wybaczam bo ten co mnie przyjmował w niedziele nie znam nazwiska taki stary wysoki z wielkim nosem to strasznie badał myślałam że go kopne Ale w gruncie rzeczy opieka jest dobra pielęgniarki z neonatologi jak maluch płacze w nocy to same przychodzą nawet nie trzeba dzwonić ale i tak położne są najlepsze jak masz jeszcze jakieś pytania to najlepiej na pv bo moge nie wychwycić

Gratuluje Piękny jest
Dziękuję Ci bardzo za informację, spróbuje zebrać pytania kłębiące się w głowie i jak coś to wyślę na priv Dziękuję

Cytat:

kochana dostaniesz w tyłek! Co Ty wypisujesz! Pewnie jak już będziesz po cc i przeczytasz tego swojego posta to sama się pukniesz w głowę Najważniejsze jest to, że będziesz miała swoje maleństwo przy sobie całe i zdrowe i że mamusia też nie będzie narażona na żadne komplikacje! Głowa do góry kochana
Stary 2012-01-27, 17:41   #1730
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy, pomagają mi, wiele nad tym rozmyślam, staram się nie denerwować ani nie panikować

U mnie są potówki, przegrzewam małą w łóżeczku
Dziś bez teściowej od rana- już dziś poszła do pracy Zachowałam spokój, mam niby mleko, ale wkurza mnie to, że po nim, może z pół h mam spokój

Chcę dziś werandować i nie wiem jak ubrać?? ma body na długim, kaftanik, chyba wystarczy dobrać jeszcze kombinezon, czapa i przykryć kocem co????

BebiBebi
gratulacje!!!!!!!!!!

Haniula spóźnione, ale szczere: wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!!!

Inutil słodki śpioszek

agawoo ale miny

dziś znów byłą położna i mówi, żebym dała se siana z mm, bo mam pełno mleka taa, ciekawe jakie wartościowe, skoro jem kanapki z pasztetem/dżemem, jabłko se zjem, ziemniaki z burakami i mięsem gotowanym i tak jem może max 3x posiłki dziennie bo NIE MAM KIEDY i nie mam sił sobie robić... fakt faktem, piję dużo. Beknie sobie po mm a po moim jak jej czapa stoi. Trzeba odbijać, żeby gazy potem nie zalegały w jelitach bo kolka murowana a kuzynce Twojej to dziecko nie ulewało jak położyła na boku ponoć zalecają w razie nie odbeknięcia położyć na chwilę na boku 15-30 min i znów podnieść, wtedy powinno się odbeknąć i tak u mnie bywa.
ja tez sie kiepsko odzywiam a mleko mi tryska i malego przekarmilam ;p wiec sie tym nie martw.. ona i tak sobie to co najlepsze wyciagnie

Kasik 5 kropelek rano i wieczorem

Agawooo no spisalas sie!! sliczna ta narzeczona mojego Igorka

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 17:50   #1731
Angelika_26
Raczkowanie

Dziewczyny , które jeszcze nie urodziły, albo które urodziły to mam pytanie. Czy macie albo miałyście takie kłucie w pochwie?? Co to może oznaczać??
Stary 2012-01-27, 18:02   #1732
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny , które jeszcze nie urodziły, albo które urodziły to mam pytanie. Czy macie albo miałyście takie kłucie w pochwie?? Co to może oznaczać??
takie kłucie występuje przy skracaniu się szyjki- przynajmniej u mnie
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 18:05   #1733
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
takie kłucie występuje przy skracaniu się szyjki- przynajmniej u mnie
O oł ja dopiero w poniedziałek 36/37 tyg zaczynam. Siwy dym!!!
Stary 2012-01-27, 18:06   #1734
mala_stopka
Zadomowienie

Inutil słodziak z Twojego Julianka

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
jak to niczym ?? w sensie przy zmianie pieluchy chusteczka nawilzana, pampersiak i juz ? tak po prostu??
ja tez nie smaruje niczym, chyba, ze pupcia się zaczerwieni to wtedy sudocrem albo alantan

Cytat:
Dzień dobry!!

Zapraszam na torcik i kawusie, a dzieciaczki na mleczko
STO LAT!!

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Kochane e-ciotki, przywitajcie sie z naszą córeczką
witamy kolejnego słodziaka

Eliza opis porodu bardzo pozytywny...
i żółwik też mnie rozwalił

Cytat:
Napisane przez ranula Pokaż wiadomość
Cześć!
witaj

Cytat:
aaa, TŻ zadzwonił z kolejnym "genialnym pomysłem". Otóż, od marca będziemy chodzić całą rodzinką na basen. "Żeby mały mógł się szybko nauczyć pływać". No jasne, ja już nie mam co robić

spaliśmy od 20 do 23, od 23:30 do 2:30 i od 3 do 6, normalnie wyspałam się jak nigdy

we wtorek idziemy na kolejne szczepienia, nie za szybko
super z tym basenem

i gratulacje udanej nocki

a pierwsze szczepienie (nie liczac tych co robili w szpitalu) wydaje mi się, że jest po ukonczeniu 6 tygodnia... lepiej sprawdź

Cytat:
ja kiwi to na razie bym się bała, ze małą wysypie...
a z warzyw oprócz tych zupowych to jeszcze buraczki gotowane, cukinia, jadlam tez fasolke żółta i było ok

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Wasze maluchy też się tak denerwują i płaczą jak kładziecie je na brzuszku
mam mojego tak kłaść ze względu na te gazy... i nie zwracać uwagi na marudzenie, bo łatwiej mają niby zniknąć
owszem denerwuje się... rzuca głową, stęka, kwęka, pręży się i kwiczy
ale to dobrze, bo przynajmniej ćwiczy mięśnie i ładnie uciska na brzuszek i jelitka
a jak chce zeby dłużej poleżała na brzuszku, to czekam aż uśnie i dopiero wtedy ja przekręcam
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 18:14   #1735
MMONIKA9
Wtajemniczenie

INUTIL jak by mi moje dziecko podmienili z twoim to chyba bym się nawet nie zorientowała taki podobny do mojego Michasiia , i pomyśleć że też miał być Julian ale zostaliśmy przy Michałku
mój niuniek właśnie śpi w moich ramionach klkikam jedną ręką była wczoraj ostatni raz położna koraliczek way 5kg
jeszcze do wczoraj miał straszne pleśniawki na jezyczku, podniebieniu i policzkach kupiłam w aptece aftin cxzy jakoś tak to się nazywa troszke pomogło ale dodatkowo musiałam brac pieluche moczyć w wodzie i nałożoną na palec tak mu w buzi grzebać by zetrzeć ten nalot bardzo mały tego nie lubił i płakał przy tym strasznie a wczoraj szłam na spacerek i po drodze weszłam do przychodni do lekarza bo mały zaczął coś mi pokasływać - położna rano jak była mówiła że z katarkiem tylko nie mam co iść bo mi nic lekarz nie poradzi te kasłanie to może być to że mu leci katarek do gardła i podrażnia ale że byłam blisko ośrodka to weszłam by chociaż małemu płucka osłuchał czy się nic nie dzieje naszczęście nie są czyściutkie , mały ma [pełno krostek na buzi jednak to nie skaza tylko trądzik niemowlęcy a na pleśniawki przepisał lekarz nystatyne wczoraj małemu 2razy zrobiłam i dziś rano patrze a koraliczek ma czyściutenką bużke w środku ani jednej plamki pleśniawki jednak przez kilka dni będe mu jeszcze tym czyścić by się nie nawróciło
a my dziś prawie cały dzień przespaliśmy ja się też zle czuję od 2 dni bardzo mnie gardło boli dziś dostałam katar mały też go jeszcze ma dziś już 5 dzień ale widze że ma już mniejszy codziennie wychodze z nim na 30min spacery by się dtlenił nawet położna mi wczoraj powiedziała że jak ma katar to żeby z nim na powietrze wychodzić a więc tak sobie dreptamy po troszku

idę małemu mleko szykować bo już się wierci
Stary 2012-01-27, 18:26   #1736
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
juz dzis lepiej mi

A pytanie do mam karmiacych-jest sens kupowac podgrzewacz i sterylizator do butelek ??uzywacie w praktyce?
ja nie używam, myje w gorącej wodzie i przelewam wrzątkiem a podgrzewam w kąpieli wodnej

Cytat:

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

i smoczus
o kurcze ale tych warstw...
to ja wyrodna matka jestem u mnie na spacer zakładam: body na długi, grube skarpetki, na to pajac welurowy, kombinezon, kocyk i czapka zimowa i ten pokrowiec od wózka
preferuje zimny chów

Cytat:

kochana i tak przezyjesz niesamowitą radość i pal licho skurcze, czop i wody!!!
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 18:44   #1737
kamciurka
Zakorzenienie

hej kochane, my wlasnie czekamy na polozna, miala byc o 14 a wkurzam sie bo zaraz ma przyjechac mama ze swoim mezem i jakos tak niezrecznie mi przy nim bedzie jak ona wpadnie, chyba zarz zadzwonie do baby gdzie zginela. Ja juz po zdjeciu szwow nic nawet nie poczulam ale zdziwiona wlasnie jestem bo 12 lat temu rodzilam w tym samym szpitalu i mialam rozpuszczalne ateraz nie, ale najwazniejsze ze mi zdjeli bo mnie nieciagnie nic przynajmniej.
Nocka u nas superowa, maly budzil sie co 2,3 godzinki, dostawaln cyca i spal.

Gratulacje dla Bebi

Aaa i przyszlo dzisiaj lozecKo ksiaze traz spi sobie wnim smacznie

Ale mi zajelo pisanie posta, byla po,lozna, byla moja mama, mam dokarmiac malehgo bo chudziutki wiec juz dostal butle o 16.30a teraz przy cycu wisi
Kazala go smarowac oliwka mimo kapania w oilatum no i zaczac werandowac bo bedzie mial lepszy apetyt szybko cos bo skonczyl dzisiaj tydzien

Ja tez nie uzywam ani sterylizatora ani podgrzewacza.
Odnosnie jedzenia przy karmieniumi polozna kazala jesc wszystkooprocz konserw rybnych ryb marynowanych, ryb surowych, tlustych wedlin, miesa smazonego,smalcu, oleju arachidowego, uwazac trzeba na barwnikki, konserwanty, slod
ziki,pieprz, chilli, musztarde, ocet,majonez,keczup,miod, czekolade kakao,sery pikantne i twarozki,a jesc bez obaw mozna banany, brzoskwinie, jablka,maliny, jezyny, porzeczki, dzemy i przetwory z tych owocow,ogorki,buraki,marc hewke,ziemniaki,kukurydxz e,pietruszke,koperek,sala te,uwazac na cebule i czosnek,wszystkie wzdymajace a z owocow uwazac trzeba na truskawki, poziomki,cytrusyu,gruszki i pestkowce,owoce suszone (mam cala rozpiske)

Moj tz juz tez obczail basen ztakimi zajeciami i od 3 miesiaca ida

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 19:08   #1738
MMONIKA9
Wtajemniczenie

ahh no i pochwalę się jaką tatuś synkowi kupił huśtawkę http://allegro.pl/hustawka-elektrycz...043490325.html w poniedziałek powinna już dotrzeć sama jestem ciekawa co to z bajer
Stary 2012-01-27, 19:11   #1739
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
ta mamusia chyba zapomniała jak się to robi, ostatnio pływałam w 2010 roku
przecież tego sie podobno nie zapomina chociaż co ja o tym wiem... jak ja niepływająca
Cytat:

dziś znów byłą położna i mówi, żebym dała se siana z mm, bo mam pełno mleka taa, ciekawe jakie wartościowe, skoro jem kanapki z pasztetem/dżemem, jabłko se zjem, ziemniaki z burakami i mięsem gotowanym i tak jem może max 3x posiłki dziennie bo NIE MAM KIEDY i nie mam sił sobie robić... fakt faktem, piję dużo. Beknie sobie po mm a po moim jak jej czapa stoi. Trzeba odbijać, żeby gazy potem nie zalegały w jelitach bo kolka murowana a kuzynce Twojej to dziecko nie ulewało jak położyła na boku ponoć zalecają w razie nie odbeknięcia położyć na chwilę na boku 15-30 min i znów podnieść, wtedy powinno się odbeknąć i tak u mnie bywa.
nie martw się, pokarm na pewno jest treściwy! gdybyś głodowała to co innego

Cytat:
Załączam Marcelka
śliczny marcelek

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

Mnie tak bolało na jakis tydzien przed porodem,tzn zaczeło,bo się kości miednicy szykowały chyba.
Lecę się przespac bo Nikolcia śpi i się naswietla przy oknie,a TŻ już się położył

100 lat Angelika
weź mnie nie strasz, bo ja ledwo dzisiaj chodzę, tak mnie wszystko boli. a to dopiero 35 tydz.

Cytat:
cześć Mikuś
Cytat:
Dostalismy dzisiaj od tesciow zamiast tego kojca bujaczek --->o taki.
W podziekowaniu nasmazylam racuszkow i tz im zawiozl. Wlasnie dostalam smsa od tesciowki, ze byly pyszne
jaki lizus

słuchajcie a jak to jest jak sie z takim maluszkiem na basen chodzi? i on co, w tej wodzie w normalnym pampersie śmiga?
Stary 2012-01-27, 19:19   #1740
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Załączam Marcelka
sliczny marcelek

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ranula Pokaż wiadomość
no właśnie też się tego obawiam, choć teraz mnie jakieś paskudne przeziębienie złapało i smarkam i kaszle więc może jeszcze chwilę poczekać, ale tak w 2 tyg lutego to bym już mogła rodzić. choć pewnie im człowiek więcej o tym myśli tym gorzej

o dobrze że piszesz, bo chętnie poczytam o porodach!

A jeszcze mam pytanie: czy Wam w ostatnich tygodniach też puchły dłonie? Ostatnie dni mam problem nawet ze zginaniem palców, normalnie szok!
ja myslalam ze urodze wczesniej i mialam taka nadzieje a tu lipa, dzien po terminie i dalej nic i czekam i czekam

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
to chyba te delikatne skurcze przepowiadajace?:rolleyes :

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ahh no i pochwalę się jaką tatuś synkowi kupił huśtawkę http://allegro.pl/hustawka-elektrycz...043490325.html w poniedziałek powinna już dotrzeć sama jestem ciekawa co to z bajer
super hustawa

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości