|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Cytat:
Na pewno biorę spodnie dresowe i jakąś dłuższą bluzkę/bluzę. Ale to, w czym jest mi wygodnie.Cytat:
![]() Imię wybrał mąż, dość szybko nam to poszło ![]() Z zaproponowanych przez Ciebie imion może być Aniela, Jagoda i Stefania (jako, że babcia męża ma tak na imię, kochana osoba). Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A! Tardyferon już nie działa na mnie "biegunkowo". Nie czuję róznicy. A teraz o wizycie. Mała jest prawidłowych wymiarów, ale modelką raczej nie będzie Nóżki będzie miała po tatusiu chyba.Buźkę ładnie zasłaniała, wierciła się tak, że aż lekarz się uśmiał. Szyjka długa, zamknięta. Mała główką w dół, plecy z prawej strony, pupcia pod żebrami a nóżki z lewej strony koło główki Waga Ewelinki - 2 kg czyli jest minimalnie poniżej 50 centyla, ale nie martwi mnie to Wszystko jest jak być powinno i to jest najważniejsze.Czuję się dziś jakoś zmęczona, ale to chyba przez przeziębienie. Pomimo nawilżacza budzę się z bardzo suchym gardłem. I nadal na plecach.
|
|
#3302 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Ojoj
Nie nadążam za Wami Mamuśki Zanim przeczytam wszystkie zaległe od wczoraj wpisy to już się nowe pojawiają i ciągle jestem do tyłuA ja mam pytanie w sprawie kosmetyków - w zasadzie byłam zdecydowana na Niveę, ale okazało się ostatnio, że płyn do kąpieli dla niemowląt jest dopiero od pierwszego miesiąca - no i lipa. Dużo dobrego się też naczytałam o serii Ziajka - ale tej z kolei nie mogę nigdzie znaleźć. Gdzie mogę jej szukać? Ratujcie Bo w Rossmanie ani innych drogeryjnych sklepach nie widziałam tej serii...
|
|
|
|
#3303 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siemie lniane cale albo zmielone (1 lyzka) zalac ciepla woda (pol szklanki), odstawic na 2-3 godziny, po tym czasie przemieszac, wypic i na to wypic minimum 2 szklanki wody (ta woda jest bardzo wazna, w przeciwnym razie jelita "zapchaja" sie jeszcze bardziej!!!)... i potem jeszcze w ciagu dnia pic duzo wody mnie po tym bierze zazwyczaj po kilku godzinach ![]() Cytat:
Cytat:
ja przy Sandrze wychodzilam tez w ciazowych ze szpitala i wcale mi nie spadaly ![]() Cytat:
moi rodzice do tesciow maja 15 000 km, a spotkali sie juz 2 razy... na naszym slubie (w kwietniu beda 3 lata) i na te swieta ![]() oczywiscie wszystko zart... sa rozne sytuacje w zyciu ![]()
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie wiem...śliwki u mnie odpadają strasznie ich nie lubie próbowałam kilka razy ale nie daje rady z Nimi herbaty z mlekiem nigdy nie piłam |
|
|
|
|
#3305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja kupiłam żel do mycia, oliwkę i kremik do buźki firmy Hipp.jest od 1 dnia życia, pachnie przepięknie, zawiera olejek migdałowy i ponoć jest bez parafiny.mam nadzieję, że te kosmetyki się sprawdzą.
Edytowane przez agabi Czas edycji: 2012-01-27 o 17:17 |
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę się przejmować i tak bo wiem jak ciężko u mnie z pozbyciem się kg walczyłam z tym bo byłam grubaskiem, w podstawówce ważyłam 65kg tyle co teraz przed ciążą i nie chce mówić ile ważyłam najwięcej bo dużo |
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Widze, ze temat kosmetykow sie nawinal... Ja mam wszystko J&J, mam nadzieje ze akurat nie beda uczulac + krem ochronny Bambino (chyba tylko na wyjscie bede uzywac), sudocrem i bephanten. Mam tez zasypke do pupci, ale nie wiem jak bedzie z jej uzywaniem, bo Gosia pisala ze dla dziewczynek nie bardzo. A ja chyba wole do codziennego stosowania zasypke niz smarowanie, wiec zobaczymy ![]() Gratuluje dobrych wiesci z wizyt
|
|
|
|
#3308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
mam 2 koleżanki one zawsze ważyły tyle co ja a każda z Nas innej budowy |
||
|
|
|
#3309 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A co drogerii Natura - niestety jestem "małomiasteczkowa" znaczy mieszkam w dziurze zabitej dechami
|
|
|
|
|
#3310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale się Ewelinka powyginała! a nóżki po tatusiu czyli jakie?
|
|
#3311 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jak jestes zmeczona to sie poloz i odpoczywaj Cytat:
Cytat:
nie mowie ze masz sie nie przejmowac waga wcale, tylko wyluzuj teraz bo sie zameczysz, a zrobic i tak nic nie zrobisz bo w ciazy niestety ale przytyc trzeba... bedziemy sie martwic po ciazy i beczec sobie nawzajem w rekawy ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie jak leżałam, to mnie nosiło... ale własnie idę pod kołderkę na troszkę
|
|
#3313 |
|
Przyczajenie
|
To może jeszcze z innej beczki... O zaparciach już było - teraz mam pytanie o hemoroidy. Nie doskwierają Wam? Stosujecie coś? Jakieś czopki albo inną "terapię"?
|
|
|
|
#3314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie ma tak źle skoro teraz sięga nimi do samej główki
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3316 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawe kiedy u nas się zacznie i od kogo![]() [QUOTE=gosia261282;3187430 6 Super,ze wszystko dobrze! Ja tego sobie nie wyobrazam,zeby namydlone dziecko przenosic.Jakos to malo bezpieczne.Poza tym wszyscy raczej kapia i nic sie z pepkiem nie dzieje. Ja tez bede uzywac Oilatum. [/QUOTE] u nas też położna mówiła, że można zmoczyć pępek, tylko po kąpieli trzeba go bardzo dokładnie osuszyć wacikiem a potem popsikać Octaniseptem Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i że jak widzi na IP kobietę, która idzie przez korytarz mówi, że rodzi i uśmiecha się od ucha do ucha do niej to też znaczy, że jeszcze się nie zaczęło![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja przy moim wzroście 166 najlepiej czułam się jak ważyłam 54-55 kg (przed ciążą) Kiedyś ważyłam więcej i źle się po prostu psychicznie czułam... Po ciąży mam nadzieję wrócić do wagi sprzed, albo najwyżej ciut więcej
|
|||||||
|
|
|
#3317 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Tyle miałam nadrabiania, że czytałam, czytałam i czytałam, i się oderwać nie mogłam Witam nowe przyszłe mamusie Karolca super wiadomości To śmieszne jak nasze maluszki tam się zwijają w brzuszku świetnie, że Ewelinka zdrowa, a Ty się kuruj i nie dawaj przeziębieniu No i nie wiem co tu dalej napisać Była cała długa dyskusja dot. kosmetyków. Ja postawię chyba na NiveaBaby, ale jakby co to inne próbki też mam, np. J&J jak my wszystkie chyba Tak właśnie ostatnio na nudnym wykładzie zastanawiałam się co muszę kupić w aptece i stworzyłam taką oto listę: Apteka: 1. Bepanthen maść 2. Octanisept spray 3. Gaziki jałowe 10 szt. 4. Lactulosum syrop 5. Czopki glicerynowe 6. Apap 7. Aphtin maść 8. Sól fizjologiczna Co myślicie? O czym zapomniałam, a warto mieć w apteczce lub torbie do szpitala?
|
#3318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez bylam zdziwiona jak przeczytalam ulotke, ale warto bylo brac! Od wtedy to jesli juz musialam po cos siegnac to po espumisan! W ciazy tym bardziej w I trymestrze wolalam domowe sposoby jak woda z miodem i cytryna No tak wiec skoro lekarz mi to polecil t musi dzialac w ten sposob na wiecej osob ![]() Gratuluje udanej wizyty Emigra ja mialam dlugi porod, przez 11 godzin doszlam z rozwarcia 1,5 do 3 cm, po czym dostalam zzo bo od 3 cm dawali. Ale ja po tych 11 godzinach bylam w takim stanie ze juz tracilam sily i wiare ze kiedykolwiek uda mi sie urodzic, a dostawalam caly czas gaz rozweselajacy, dzialal na mnie slabo! no i po tych 11 godz jak dostalam zzo to typowo-akcja wogole zanikla wiec dostalam oksytocyne , dopiero po 7 dalszych godzxinach mialam 10 cm rozwarcia i wtedy juz poszlo szybko, 40 min i adas byl na swiecie Nie wiem czy ma to jakis zwiazek z tym ze nie odczuwalam tych skurczy przed porodem bo generalnie wlasciwie kazda macica chyba cwiczy przed porodem,tyle ze nie kazda kobieta to odczuwa chyba
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-01-27 o 18:17 |
|
|
|
|
#3319 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, kope lat mnie tu nie było
Miałam nadzieję, że wieczorami będę do Was zaglądać i się udzielać, ale jak widzicie praca wciągnęła mnie na maxa. W pojedynkę taką firmę ciężko zacząć prowadzić i rozwijać. Mnóstwo spraw mam na głowie, ciągłe niespodzianki i spotkania, nie daję rady ze wszystkim z tym rosnącym się brzuszkiem.. Więc odpuściłam trochę, bo w zasadzie musiałam, ostatnio zbyt często mam twardnienia brzuszka. Byłam wczoraj u lekarza i z szyjką wszystko ok, tyle, że uznał, że mam jakiś taki twardniejący brzuszek. Dał mi Cordafen - ale nigdzie go nie mogłam kupić, więc poprosiłam o inny lek i przepisał mi Luteinę i mam brać 3x1 dziennie. Oprócz tego no-spa a i jeszcze magnez i aspargin na skurcze łydek. A moja malutka dalej żwawa, daje często popalić w brzuszku a z wagą jak na razie 4,4 na plusie. Więc tak trochę odpuściłam i staram się więcej leżeć, no ale z lapkiem na kolanach i cały czas pracuję.. w końcu o Was pomyślałam i do Was zajrzałam, ale nie sposób Was nadrobić. Mam tylko nadzieję, że u każdej z Was wszystko dobrze i z Waszymi maluszkami również.
Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-01-27 o 18:17 |
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Takie slicznosci przyszlo mi dzisiaj z ebay'a, recznie robione na szydelku
Szkoda, ze ja nie mam takich zdolnosci
|
|
|
|
#3321 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2012-01-27 o 18:19 |
|
|
|
|
#3322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aj śliczności i łatwe do zrobienia bardzo prosty wzór może sama się wezmę za cos takiego
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3324 |
|
Rozeznanie
|
Kiedyś wspominałam, ale napiszę raz jeszcze: koktajl bananowy: na jedną osobe:
1/3 - 1/2 banana, pół szklanki jogurtu nat, mleko w ilości takiej, żeby całość dało się pić a nie jeść. Ew. cukier, ale cukrzycowym nie wolno. U męża działą po godzinie, u mnie do 12 h. |
|
|
|
#3325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rybka naprawdę śliczne Moja mama umie na szydełku i ciotka-fascynatka robótek ręcznych. Może coś dla mojej małej wydziergają
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też muszę wypróbować ten sposób
|
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#3329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mała pisała o swoich twardnieniach, ja to przestałam je liczyć. Bo obawiam się że 20 przekroczyłam już dawno dzisiaj. Mimo leków oczywiście. Widocznie brzuszek upomina się o odpoczynek. Aha! i Tardyferon fol działa! Hemoglobina z 9,5 podniosła mi się na 11,4! Więc ciesze się że anemia się zmniejszyła. Ciekawe co z Aguśką, jak ona się czuje? ma ktoś jakieś wieści? |
|
|
|
|
#3330 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

i jakąś dłuższą bluzkę/bluzę. Ale to, w czym jest mi wygodnie.

załamka
Bo w Rossmanie ani innych drogeryjnych sklepach nie widziałam tej serii...