Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 20:56   #3361
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
kurcze tylko że u nas tyle tego słońca że szkoda gadać.. Mam nadzieję że nie będzie tak źle w tym roku.
Dziewczyny które kupowały takie : http://allegro.pl/30wzorow-koszula-d...030276000.html
koszule do karmienia. Wyprałam i dziś spałam w niej pierwszą noc, bo jest fajna luźna Ale strasznie się zmechaciła na lewym boku, bo na nim śpię. Czy któraś już w niej spała i zrobiło się tak samo?
ja miałam ją w szpitalu - dwie noce, potem wyprałam i już nie używałam, ale nic się jej nie stało, nie zmechaciła się, nie sprała i obrazek też ok. A z tego samego materiału mam piżamkę bluzka + spodnie już kilka (ok.10 razy prana) i nosiłam ją sporo i też nic z nią się nie dzieje.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 21:00   #3362
88natka
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
ja miałam ją w szpitalu - dwie noce, potem wyprałam i już nie używałam, ale nic się jej nie stało, nie zmechaciła się, nie sprała i obrazek też ok. A z tego samego materiału mam piżamkę bluzka + spodnie już kilka (ok.10 razy prana) i nosiłam ją sporo i też nic z nią się nie dzieje.
mi się na brzuchu zmechaciła od spania, pewnie jakaś trefna mi się trafiła.
Mam jeszcze jedną ale jej na razie nie ruszam, na szczęście to tylko 18 zł a nie 50 czy więcej.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 21:04   #3363
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
odrobina to znaczy ile tak na oko?... poobserwuj czy nadal coś się sączy...
i nie stresuj się
Cytat:
ja miałam takie coś 1.5 tygodnia temu, dobrze że miałam wkładkę, była cała mokra. Trochę się przestraszyłam i patrzyłam czy coś dalej będzie lecieć. Na szczęście nic. Już się bałam że wody mi się zaczynają sączyć. Od tamtej pory nic takiego nie miałam. Nie wydaję mi się żebym trochę popuściła bo nic takiego nie czułam.
Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
No mokre bezbarwne miałam, ale uznałam, że to wydzielina ciążowa.
Teraz mam mokre, żółtawe i amoniakowe, szczególnie po kichaniu.
dzięki Bogu za wkładki.
Dzieki za odpowiedzi.
No niewiele tego bylo,mialam wkladke mokra,ale nie przeciekla,tylko z tylu za nia jeszcze troche na majtkach.Zwykle to mam taka bialawa wydzieline i bardziej gesta.
No nic zobacze co bedzie dalej.

Wiecie moze co z Aguska?Wcale sie nie odezwala dzis.
Stary 2012-01-27, 21:06   #3364
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość

Ja już od kilku położnych słyszałam że można moczyć kikut pępowinowy i w niczym to nie zaszkodzi. Wystarczy potem osuszyć gazikiem. My będziemy moczyć pępuszek bez strachu.
Hej hej, pewnie i można moczyć kikut, ale po co? W wodzie jednak syfik pływa, a to jakby nie było jest ranka,rany po cc też starałam się nie moczyć. Najważniejsze,żeby osuszyć dobrze, bo woda i ciepło mocno sprzyjają rozwojowi bakterii.

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
też słyszałam taką opinię o kosmetykach J&J, nawet karolca pisała, że Ją uczuliły

ja chyba ściągnę od koni Ziajkę
do pupki przeciew odparzeniom dużo osób radzi Linomag albo Bepanthen, dopiero w razie odparzeń - Sudocrem, więc też się posłucham

koniakonia jako że masz Córcię - na sr ostatnio kobitka mówiła, żeby smarować tylko pupkę tymi środkami przeciw odparzeniom, a już pachwin nie. Ty też przy pipci małej juz nic nie majstrowałaś kremami?

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

gratuluję dobrych wyników!!!

Aga, my też będziemy się starać o żłobek zobaczymy jak to będzie
Ja smarowałam głównie tyłeczek, ale też górkę , ale powiem szczerze,że jakoś tak szczególnie sobie granic maziania nie wyznaczałam.Ważne,żeby oczyszczać pipcie z tego co tam się dostanie przy okazji.Położna mi mówiła, że miała ostatnio przypadki,że coś tam w pipce się zrosło i że niby od kremów,jak dla mnie nie krem winny tylko stan zapalny na bank się wywiązał i przy gojeniu się zrosło cosik.My żadnym przygód po bepanthenie nie miałyśmy.

Co do płynów to uważam, że nie ma co przesadzać ze strachem przed używaniem tego czy tamtego,jakby nie było są przeznaczone dla dzieci i raczej badane pod tym kątem, jednych uczula to , drugich tamto, resztę nic.

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
był chyba 23-24 tydzień - poprzednie usg nie wychodziły,bo mała albo wypinała pupsko, albo pępowina szła między nogi, albo leżała na boku, albo wręcz zasłaniała rączkami Udało się fuksem!
Co do imion, to nie moja sprawa, ale odradzałabym Zoyę - tu w okolicy dużo psów się tak wabi. Niby nadawanie ludzkich imion zwierzom to głupota właściciela, ale jak się potem czuje takie dziecko?
Spotkałam się z psami Heniami, Stefkami, Karolami, suczkami Sonia, Zuzia, Zoya, Lilka. A co do kotów - Sebastian i Zuzia.
Nie nadałabym tak dziecku na imię właśnie z tego względu.
Ja uważam,że imiona ludzkie są dla ludzi i nie patrzę na to, znalazłabym zwierzęta z każdym imieniem.Myślę, że dziecku to nie przeszkadza zupełnie w niczym, bo właściwie co z tego ,że jakiś pies jest Kubusiem? To prędzej chyba powinni się zastanowić właściciele zwierząt o tych imionach czy to właściwe nadawać ludzkie imiona zwierzętom, mi osobiście to nie przeszkadza, ale sam bym już ludzkim imieniem psa nie nazwała,właśnie ze względu na to ,że komuś to może przeszkadzać np w rodzinie.
Cytat:
właśnie jak to jest z tą witaminą D ? każde dziecko ma ją przyjmować?
Mi zaleciła pediatra podawać Ninie vit.D i vit. K , potem nawet więcej dostawała D z Jej polecenia,teraz też posłucham lekarza.

Ja dzisiaj cały dzień spędziłam w pracy mojej , było super,8 godzin gadaniny z żywym ludziem, zostałam skomplementowana, spodziewali się monstrum , a tu proszę , tylko Pączuś .Bylam też w Smykach i trochę się zawiodłam, bo mało ciuszków ze sklepu netowego było , a te co były to mnie troszkę rozczarowały, a chciałam kupić jakiś ładny pajacyk.
U mnie taka sytuacja jest ze żłobkiem,że się ogłasza żłobek państwowy w gazecie ,że szukają dzieci , a to dlatego że jest duże bezrobocie i dużo mam siedzi w domach,dużo też kobiet dorabia jako nianie na bezrobociu czy do renty itp. a dwa że otwarto prywatne żłobki i Ci co ich stać a mają pracę to posyłają dzieci tam.

Mnie coś wierci w nosie i dziwnie mi w twarz gorąco, pieką mnie usta,pewnie to zmęczenie się odzywa, bo spałam w nocy może z godzinę, ale też nie wykluczam,że cos mnie bierze

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-27 o 21:08
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 21:07   #3365
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
mi się na brzuchu zmechaciła od spania, pewnie jakaś trefna mi się trafiła.
Mam jeszcze jedną ale jej na razie nie ruszam, na szczęście to tylko 18 zł a nie 50 czy więcej.
Może moja koszula też się tak zrobi jak zacznę jej używać tylko ja nie kupowałam na allegro, a u "chińczyków" dwie za 35zł (więc praktycznie taka sama cena), ale nie sądzę, żeby były jakieś inne. Pewnie to samo. Ja piorę je w 40stopniach w płynie do prania i 700 obrotach. Może przy innych ustawieniach ten materiał się nie sprawdza nie mam pojęcia

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-01-27, 21:07   #3366
tynka88
Zadomowienie

ja czesto popuszczam siku,niewielkie ilosci ,ale zawsze cos i juz wkladka mokra, wystarczy ze zakaszle albo kichne, wiec moze ta woda to jakies nieiwielkie ilosci siusków.

Ja dzis zauwazylam ze troszke mi sie brzuch obnizyl, chyba za wczesnie na to.... po pierwsze stanik zrobil mi sie luzniejszy pod biustem juz tak nie cisnie , zmierzylam sie i jest 5 cm mniej pod biustem, a moze to kwestia ulozenia malego, juz sama nie wiem.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 21:08   #3367
desia888
Wtajemniczenie

Gosiu ja tak nigdy nie mialam , wiec nie pomoge!
Aguska tez sie martwie!
A mam pytanko, pamietam ze pisalyscie ze mozna w ciazy stosowac jakies zele nawilzajace intymne? Wszystkie czy tylko jakies konkretne?
Chyba bedzie trzeba zainwestowac jesli mozna

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 21:10   #3368
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedzi.
No niewiele tego bylo,mialam wkladke mokra,ale nie przeciekla,tylko z tylu za nia jeszcze troche na majtkach.Zwykle to mam taka bialawa wydzieline i bardziej gesta.

Poczekaj do jutra, jak dalej będzie mokra to zadzwoń do położnej albo jedź do szpitala niech sprawdzą, przynajmniej będziesz spokojniejsza.
Dziś jej nie było ostatni raz była wczoraj. Oby wszystko było w porządku.

niespodzianka
Stary 2012-01-27, 21:12   #3369
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ja czesto popuszczam siku,niewielkie ilosci ,ale zawsze cos i juz wkladka mokra, wystarczy ze zakaszle albo kichne, wiec moze ta woda to jakies nieiwielkie ilosci siusków.

Ja dzis zauwazylam ze troszke mi sie brzuch obnizyl, chyba za wczesnie na to.... po pierwsze stanik zrobil mi sie luzniejszy pod biustem juz tak nie cisnie , zmierzylam sie i jest 5 cm mniej pod biustem, a moze to kwestia ulozenia malego, juz sama nie wiem.
Mysle ze to dziecko zmienilo pozycje
Brzuch obniza sie jakos 2 tyg przed porodem.

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-27, 21:15   #3370
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Mysle ze to dziecko zmienilo pozycje
Brzuch obniza sie jakos 2 tyg przed porodem.
mnie też wczoraj współlokatorka powiedziała, że jakoś mam niżej brzuch, ale myślę, że to mała tak się kręci, bo wczoraj rzeczywiście ruszała się niżej, a dziś już kopniaki prawie pod mostkiem czułam.
Tynka nie martw się

a ja podziwiam mamusie na e-mailu

Gucia, cudowny brzuś
Kumkura, wow pięknie wyglądasz, sukienka boska!
Cziqua, ale ogromny kot! Jak tygrys i dzidziuś rośnie, rośnie

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-01-27, 21:15   #3371
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za odpowiedzi.

Napisałam do Niej smsa, jak odpisze to dam znać .
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 21:18   #3372
tynka88
Zadomowienie

Desia ja uzywam rozowy Intimel
ja mam tam czesto tak sucho, ze nie wyobrazam sobie sexu bez tego
co do tego brzucha jeszcze to faktycznie jest mi duzo lzej, tzn lepiej mi sie oddycha, miesiac temu w swieta ledwo dyszalam, nawet zjesc nie moglam, pewnie to wina malego wiercioszka bo boksuje mnie i rozpycha sie na dole, od czasu do czasu czuje tylko jak mi wpycha cos pod zebro

zmykam dziewczyny do TZ, bo bedzie zazdrosny, dobranoc

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-01-27 o 21:20
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 21:20   #3373
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Może moja koszula też się tak zrobi jak zacznę jej używać tylko ja nie kupowałam na allegro, a u "chińczyków" dwie za 35zł (więc praktycznie taka sama cena), ale nie sądzę, żeby były jakieś inne. Pewnie to samo. Ja piorę je w 40stopniach w płynie do prania i 700 obrotach. Może przy innych ustawieniach ten materiał się nie sprawdza nie mam pojęcia
ja prałam akurat z dzidziusiowymi rzeczami w 40 stopniach. Może to zależy od rodzaju pościeli i prześcieradła, moje jest z flaneli albo czegoś podobnego miękkiego. Trą się o siebie i robią się te meszki, nie mam pojęcia.

niespodzianka
Stary 2012-01-27, 21:21   #3374
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
ja prałam akurat z dzidziusiowymi rzeczami w 40 stopniach. Może to zależy od rodzaju pościeli i prześcieradła, moje jest z flaneli albo czegoś podobnego miękkiego. Trą się o siebie i robią się te meszki, nie mam pojęcia.
to bardzo możliwe Ja śpię w bawełnianej pościeli i też na gładkim prześcieradle zwykle.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-01-27, 21:30   #3375
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
to chyba jakaś infekcja?
nie, nietrzymanie... <wstyd>
Stary 2012-01-27, 21:36   #3376
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
brzuch mi się robi twardy jak skała i wtedy czuję i widać to zresztą też... raczej nie czuję bólu, ale pojawia się jakiś taki dyskomfort wtedy...
Mi jak się pierwszy raz pojawiły w domu to na wizycie mówię do gin, że mi tak brzuch twardnieje i taka gula się robi z jednej strony lub drugiej (teraz to już cały) i akurat mnie badał i się zrobiło i mówi, że to macica się przygotowuje...
aaa.... to raz tak miałam ale wtedy brzuch mnie trochę bolał.Więcej taki rzeczy nie zaobserwowałam.

Cytat:
Myślę, że największe znaczenie ma rodzaj bawełny. Jest bawełna dobra gatunkowo i ta, co się mechaci i kulkuje. I ta niestety jest tańsza.
Jeśli chodzi o pościel wybieram wyłącznie bawełne satynową (gruba, gładka ale nie śliska, i nie jest błyszcząca jak typowa satyna). Pościel z tego materiału jest niestety droga, ale wg mnie niezniszczalna (mam już kilka kompletów). Prześcieradło o wymiarach 180x200 kosztuje mnie 50-60 zł, ale warto wydać. Kupiłam kiedyś tańsze prześcieradło, to po dwóch razach tak się skulkowało, że nie idzie na tym spać

a co do wkładek i ucisku na pęcherz, to ja wkładki zmieniam co dwie, trzy godziny oczywiście poleci nieswiadomie kropelka czy dwie, kompletnie tego nie czuję, ale denerwuje mnie to

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 21:38   #3377
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Desia ja uzywam rozowy Intimel
ja mam tam czesto tak sucho, ze nie wyobrazam sobie sexu bez tego
co do tego brzucha jeszcze to faktycznie jest mi duzo lzej, tzn lepiej mi sie oddycha, miesiac temu w swieta ledwo dyszalam, nawet zjesc nie moglam, pewnie to wina malego wiercioszka bo boksuje mnie i rozpycha sie na dole, od czasu do czasu czuje tylko jak mi wpycha cos pod zebro

zmykam dziewczyny do TZ, bo bedzie zazdrosny, dobranoc
Dzieki!
Dobranoc!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-27, 21:42   #3378
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
U mnie to siku nie bylo,bo zero zapachu i bez koloru.Jak na razie jeszcze nie zdarzylo mi sie popuscic,wpierwszej ciazy tez ani razu.Teraz pol godz po kapieli jest sucho,zobaczymy jak dalej bedzie.

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Napisałam do Niej smsa, jak odpisze to dam znać .
O super konia,daj znac koniecznie.Mam nadzieje,ze po prostu odpoczywa i nie wchodzi na wizaz z tego powodu.
Stary 2012-01-27, 21:43   #3379
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ja uważam,że imiona ludzkie są dla ludzi i nie patrzę na to, znalazłabym zwierzęta z każdym imieniem.Myślę, że dziecku to nie przeszkadza zupełnie w niczym, bo właściwie co z tego ,że jakiś pies jest Kubusiem? To prędzej chyba powinni się zastanowić właściciele zwierząt o tych imionach czy to właściwe nadawać ludzkie imiona zwierzętom, mi osobiście to nie przeszkadza, ale sam bym już ludzkim imieniem psa nie nazwała,właśnie ze względu na to ,że komuś to może przeszkadzać np w rodzinie.
Mnie nie przeszkadza, jak się ktoś ubierze tak samo jak ja, czy posiada to samo co ja. Ale byłoby mi zwyczajnie glupio, gdyby ktoś nazwał moim imieniem starą zezowatą suczkę czy kocicę - szczocha.
To samo się tyczy nazw produktów, dzięki papierowi toaletowemu imię Regina, choć piekne, odpadło na starcie ;/

Cytat:
Ja już nawet nie potrzebuję kichnięcia, jak mała kopnie, leci samo i nie czuję, widzę tylko po wkładce. A przecież to dopiero 28 tc... Chyba zacznę smigać pampersy przed córką.
Stary 2012-01-27, 21:44   #3380
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to siku nie bylo,bo zero zapachu i bez koloru.Jak na razie jeszcze nie zdarzylo mi sie popuscic,wpierwszej ciazy tez ani razu.Teraz pol godz po kapieli jest sucho,zobaczymy jak dalej bedzie.

O super konia,daj znac koniecznie.Mam nadzieje,ze po prostu odpoczywa i nie wchodzi na wizaz z tego powodu.
jak mocz ma słabe stężenie to może nie miec koloru i zapachu
zwłaszcza przy tak niewielkiej ilości. a może to być jakaś naturalna wydzielina. Infekcje na ogół bolą.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 21:50   #3381
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
O rany a co się dzieje z Aguśką??

No ja się trochę zdziwiłam, że dostałam luteinę bo czytałam właśnie, że raczej na twardnienia to mi nie pomoże, a szyjkę mam ok. Hm.. ale z tego co wiem, to mi nie zaszkodzi więc będę ssać. Ale jak twardnienia po weekendowym odpoczynku nie ustąpią to zapiszę się do gina znowu i poproszę o tej fenoterol. Nie wiem no czemu nie dał mi tego denoterolu zamiast cordafenu..
I super, że anemia się zmniejszyłaa, oby tak dalej!
A to jaką dostałaś luteinę? Doustną? bo zwykle podaje się dopochwowo, bo ma lepsze działanie-tam gdzie trzeba. A doustna potrzebuje czasu na zmetabolizowanie się w wątrobie.

Cytat:
ivonka a ty kochana masz zalecenia leżakowania przy tych twardnieniach?, i jak stoi sprawa z Twoją szyjką? wszystko OK?

I jakie masz dawki leków? i jak mocne twardnienia?...liczyłaś ile sekund trwają?
Sorki za nawał pytań ale jestem w temacie i ciągle to rozkminiam
Mała ja też to rozkminiam, czytam i myślę nieustannie. Szyjkę miałam mierzoną 16 stycznia, miała wtedy 3 cm. Najbliższy pomiar w nadchodzącym tygodniu-chyba że obecny stan zmusi mnie do konsultacji szybciej. Biorę teraz 4X1 fenoterol i no-spe jak widze że pomiędzy jest taka potrzeba. Teraz twardnienia nie są bolesne, ale jest ich mega dużo i niestety czuje ucisk w podbrzuszu. już tak raz było-że dzidzia tak uciskała, że byłam tam normalnie obolała-oby zmieniła pozycje a nie już wciskała się w miednice...Mam sie oszczędzać-ale nie mam nakazu leżenia. Głównie siedzę cały dzień-bo mój lekarz uważa że siedzenie nie szkodzi szyjce-a już spotkałam takie opinie. Twardnienie nie trwa dłużej niż 30 sek. Ale nie liczę-bo wpędziłabym się w paranoje. Gdyby zaczęło coś boleć albo stawać się regularne-wtedy zacznę się martwić....bardziej niż teraz.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 21:58   #3382
DIDA22
Raczkowanie

Cytat:
Jejku dziewczyny nie piszcie już o wadze...bo mnie znowu dołek złapie...
Nie mogę doczekać się jak po porodzie będziemy opisywać i chwalić się jak szybko nam te kg. lecą w dół...

A ja od kilku dni szukam nawilżacza powietrza...zupełnie się nie znam na tym...: czym one wszystkie się różnią?
*i jaki jest najlepszy?
*najcichszy?
*najzdrowszy?
*i niepowodujący pleśni?
Czytam i nadal nic nie wiem...

Heja, ja kupiłam nawilżacz firmy Eldom NU5, jest cichy, łatwy w obsłudze, co do pleśnie nie wiem, bo mam tak suche mieszkanie, że mi to nie grozi, ma miernik wilgotności i ładnie wygląda, link----> http://www.ceneo.pl/13939231

Pozdrawiam
DIDA22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 22:00   #3383
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

kumkura i gusia super brzuszki
bylismy ze znajomymi w knajpie i nie moglam spokojnie przy stole siedziec bo maly nogi mi wypychal w brzuchu az bolalo
Stary 2012-01-27, 22:03   #3384
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Super,ze wszystko dobrze!To twoje dziecie tez filigranowe.Ciekawe co mi powie polozna za 2 tyg.

Jolka przy dzidziusiu bedziesz miala sporo ruchu,no i karmienie piersia tez sprzyja zrzucaniu kilogramow.A nie wygladasz na grubasa,uwierz mi!Bedzie dobrze Ja mam 8 kg w 30 tyg i uwazam ze to bardzo malo.

Pisalam o tej zasypce,ze nie bardzo przy dziewczynce,zeby jej do dziurki nie nasypac,trzeba bardzo uwazac.Dlatego ja wolalam krem.

Witaj!Fajnie,ze sie odezwalas.
No i kciuki za firme,aby wszystko dobrze szlo i zebys znalazla troche czasu na odpoczynek!

Sliczne
Bardzo podobaja mi sie takie recznie robione rzeczy.Ale tez niestety jestem antytalent do tego.

Ktos pisal o 6 saszetkach,ja myslalam ze sa pakowane po 10 szt.One dosc drogie,mozesz np na przemian troche to troche szare mydlo,ktore jest tanie,a dobre na te sprawy.Bo podmywac sie saszetkami samymi to by sporo musialo byc,bo trzeba kilka razy na dzien sie podmyc.Mi przywiezie mama z Polski 30 szt,ale ty w razie czego mozesz dokupic sobie.

Witamine D to pediatra przepisuje z tego co wiem.A w Anglii nie daja wcale.Myslalam,zeby zrobic samowolke i dawac,ale chyba jednak troche sie boje.Bede brac witaminy dla karmiacych,zawieraja wit D i mam nadzieje,ze cos do mleka przejdzie.Postaram sie duzo spacerowac,to moze cos ze sloneczka dojdzie do malucha.
Są opakowania z 6 i 10 saszetkami. 1 saszetka jest na 0,5 litra wody a lekarze nie zalecają dłuższego stosowania więc myślę, że 30 to jednak trochę dużo
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 22:03   #3385
Mała!
Zakorzenienie

ivonka7 to ja mam praktycznie identyczną sytuację...
27 grudnia miałam szyjkę 37mm a 9 stycznia już mm i rozwarcie na ok 1cm, 23- stycznia lekarz robił tylko usg przez brzuch i mnie nie badał ale mówił, że szyjka OK teraz mam wizytę 6-go i mam nadzieję, że nadal będzie dobrze...a twardnień dziś to nie wiem ile ok 20-30 ,masakra jakaś ...

Tymuś ma czkawkę już 2 raz dzisiaj

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 22:07   #3386
DIDA22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o kosmetyki, na pewno nie kupię J&J. Do mycia ciała i głowki kupuję Mustelę (na all jest za około 34 zł za 500 ml), a resztę pewnie Nivea Baby.
Też chciałam kupić Mustele do kąpieli, ale znalazłam coś takiego:

"Re: pani doktor kosmetyki mustela bebe-od kiedy ?
ewa.m.kaminska 05.07.04, 14:17 zarchiwizowany
Przepraszam za straszne opóźnienie spowodowane urlopem. Seria Mustela Bebe była
badana w Instytucie Matki i Dziecka - to są dobre kosmetyki, ale rzeczywiście
nie wszystkie można stosować już od urodzenia. Na początku przyda się Pani krem
witaminowo-ochronny do pośladków i mleczko nawilżające do ciała, dobry jest też
krem Mustela-Stelatopia. Jeśli skóra maluszka wolałaby puder lub oliwkę, musi
je Pani "dołączyć" z innych serii kosmetyków, bo w Musteli ich nie ma. Do mycia
radziłabym jednak kupić jakieś polskie mydełko dla niemowląt (mydło z serii
Mustela jest od 2. miesiąca). Od 2. miesiąca może też Pani już myć maluszkowi
główkę szamponem lub żelem i kąpać go w płynie Bąbelkowa kąpiel (radziłabym
jednak zamiast niego używać oliwki do kąpieli z serii Mustela-Stelatopia, którą
można stosować od urodzenia). Nie należy przesadzać z ilością kosmetyków: im
mniej, tym lepiej. Proszę też od razu nie kupować całej serii, bo może się
okazać, że maluch jest na nią uczulony (tego nigdy się nie da wykluczyć). W
serii Mustella jest też wiele innych kosmetyków, mi.n. chusteczki i płyn
oczyszczający do twarzy i pośladków (oba produkty dla dzieci powyżej 1 roku),
krem ochronny (powyżej 6 miesięcy), itp. Pozdrawiam."

http://forum.gazeta.pl/forum/w,503,1...iedy_.html?v=2

Moja koleżanka stosowała Mustele od narodzin córki i wszystko było ok. W necie wyczytałam, że tak do 3 tyg. można kąpać w samej wodzie lub z kilkoma kroplami oliwy z oliwek. To taki nowy eco trend. Do pupy, bo jednak bakterie na niej są - można delikatnie namydlić mydełkiem np. bambino.
DIDA22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 22:08   #3387
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Są opakowania z 6 i 10 saszetkami. 1 saszetka jest na 0,5 litra wody a lekarze nie zalecają dłuższego stosowania więc myślę, że 30 to jednak trochę dużo
Ja taka ilosc chce,bo tutaj nie jest to latwo dostepne,no w jakiejs polskiej aptece internetowej widzialam,ale duzo drozej.A bede miec w razie czego na pozniej,jakas infekcja np.
Stary 2012-01-27, 22:13   #3388
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Ja taka ilosc chce,bo tutaj nie jest to latwo dostepne,no w jakiejs polskiej aptece internetowej widzialam,ale duzo drozej.A bede miec w razie czego na pozniej,jakas infekcja np.
mi przyszła paczka z Polski i mam 2 opakowania po 6 saszetek, a w sierpniu lecę do Pl to najwyżej dokupię, bo na infekcje są faktycznie bardzo dobre.

niespodzianka
Stary 2012-01-27, 22:20   #3389
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Aguska od wczoraj (czy to bylo przedwczoraj?) ma calkowity nakaz lezenia z biodrami w gorze i moze wstawac tylko na siku.
Szyjka zmniejszyla sie do 7mm, gin od razu zalozyl jej taki krazek zeby wiecej sie nie skracala, wiec bardzo jest przestraszona!
Wczoraj troche sie odzywala z tel. meza a dzisiaj chyba nic wogole

Juliczka - dobrze ze jestes!

O raju, to współczuję Oby było lepiej a nie gorzej..

desia

ale się stęskniłam za Wami...

Cytat:
takie chwilowe twardnienie, napięcie brzucha, niby nie bolesne ale jak gdzieś idę i złapie mnie taki skurcz to muszę się zatrzymać bo jednak to trochę boli.
właśnie a propos tych skurczy, ja nie wiem czy to co ja mam to skurcze, to raczej odczuwam jako napięcie części brzucha albo całego i robi sie właśnie taki twardy - to są właśnie te skurcze? tak mnie ostatnio częściej łapią że muszę wolniej chodzić i lekko się pochylać bo to takie trochę nie przyjemne..

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
brzuch mi się robi twardy jak skała i wtedy czuję i widać to zresztą też... raczej nie czuję bólu, ale pojawia się jakiś taki dyskomfort wtedy...
Mi jak się pierwszy raz pojawiły w domu to na wizycie mówię do gin, że mi tak brzuch twardnieje i taka gula się robi z jednej strony lub drugiej (teraz to już cały) i akurat mnie badał i się zrobiło i mówi, że to macica się przygotowuje...
o oo to właśnie tak też u mnie wygląda. i wczoraj u gina też lekko twardawy brzuch mi się zrobił i przepisał w końcu luteine na to? a sprawdził szyjkę macicy i jest 4 cm czyli jest ok.

gosica dzięki za kciukasy. właśnie odpoczywam i próbuję uspokoić brzuszek, ale teraz mała szaleje, że hej

ivonka doustną dostałam luteinę. Może na tam nie muszę, skoro wszystko ok mam z szyjką.

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 22:30   #3390
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
ivonka7 to ja mam praktycznie identyczną sytuację...
27 grudnia miałam szyjkę 37mm a 9 stycznia już mm i rozwarcie na ok 1cm, 23- stycznia lekarz robił tylko usg przez brzuch i mnie nie badał ale mówił, że szyjka OK teraz mam wizytę 6-go i mam nadzieję, że nadal będzie dobrze...a twardnień dziś to nie wiem ile ok 20-30 ,masakra jakaś ...

Tymuś ma czkawkę już 2 raz dzisiaj
Moja malutka ma ostatnio codziennie czkawke, az sie zastanawiam czy to normalne... Moj maz oczywiscie wtedy - to wez cos zrob moze sie napij albo cos zeby sie nie meczyla Pukam do brzuszka, a ten mowi - wez tak nie pukaj, bo sie jeszcze wystraszy... I zaczal wyznawac jej milosc nachylajac sie do brzuszka zwariowal normalnie

Ja tez naleze do grupy ze skurczami B-H.

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Julliczka to sa wlasnie skurcze
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości