Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 19:28   #3331
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja właściwie nie czuję żadnych skurczy ani nic
No wiec wlasnie chyba duzo kobietek nie odczuwa, pozniej porownamy jak sie to faktycznie mialo do dlugosci porodow

A Aguska chyba dzisiaj wogole sie nie odzywala
Ciekawe czy wszystko w porzadku?

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 19:29   #3332
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Myślę, że jedno opakowanie (6 saszetek) Ci wystarczy. 1 saszetka na 0,5 litra wody dziennie
Dziękuję
swoją drogą obliczyłam ile na to co napisałam wydam i wg cen z doz około 115zł

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 19:30   #3333
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Cordafen jest od kilku miesięcy wycofany z polskiego rynku. Zamiast niego powinnaś dostać fenoterol. Bo luteina działa tylko przeciwko skracaniu i rozwieraniu szyjki-na twardnienia niestety nie pomoże.

Mała pisała o swoich twardnieniach, ja to przestałam je liczyć. Bo obawiam się że 20 przekroczyłam już dawno dzisiaj. Mimo leków oczywiście. Widocznie brzuszek upomina się o odpoczynek.

Aha! i Tardyferon fol działa! Hemoglobina z 9,5 podniosła mi się na 11,4! Więc ciesze się że anemia się zmniejszyła.

Ciekawe co z Aguśką, jak ona się czuje? ma ktoś jakieś wieści?
O rany a co się dzieje z Aguśką??

No ja się trochę zdziwiłam, że dostałam luteinę bo czytałam właśnie, że raczej na twardnienia to mi nie pomoże, a szyjkę mam ok. Hm.. ale z tego co wiem, to mi nie zaszkodzi więc będę ssać. Ale jak twardnienia po weekendowym odpoczynku nie ustąpią to zapiszę się do gina znowu i poproszę o tej fenoterol. Nie wiem no czemu nie dał mi tego denoterolu zamiast cordafenu..

I super, że anemia się zmniejszyłaa, oby tak dalej!

nasza kruszynka już z nami

Edytowane przez julliczka
Czas edycji: 2012-01-27 o 19:35
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 19:46   #3334
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Dziękuję
swoją drogą obliczyłam ile na to co napisałam wydam i wg cen z doz około 115zł
No niestety, a to dopiero zestaw startowy Jak dojdą do tego szczepionki to już będą setki leciały

No i jeszcze majtki jednorazowe i Frida do nosa zamiast gruszki, jakieś witaminy dla kobiet karmiących. No i witaminki dla dzieciaczków.

Edytowane przez iw32
Czas edycji: 2012-01-27 o 19:49
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 19:47   #3335
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
O rany a co się dzieje z Aguśką??

No ja się trochę zdziwiłam, że dostałam luteinę bo czytałam właśnie, że raczej na twardnienia to mi nie pomoże, a szyjkę mam ok. Hm.. ale z tego co wiem, to mi nie zaszkodzi więc będę ssać. Ale jak twardnienia po weekendowym odpoczynku nie ustąpią to zapiszę się do gina znowu i poproszę o tej fenoterol. Nie wiem no czemu nie dał mi tego denoterolu zamiast cordafenu..

I super, że anemia się zmniejszyłaa, oby tak dalej!
Aguska od wczoraj (czy to bylo przedwczoraj?) ma calkowity nakaz lezenia z biodrami w gorze i moze wstawac tylko na siku.
Szyjka zmniejszyla sie do 7mm, gin od razu zalozyl jej taki krazek zeby wiecej sie nie skracala, wiec bardzo jest przestraszona!
Wczoraj troche sie odzywala z tel. meza a dzisiaj chyba nic wogole

Juliczka - dobrze ze jestes!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 19:50   #3336
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
No wiec wlasnie chyba duzo kobietek nie odczuwa, pozniej porownamy jak sie to faktycznie mialo do dlugosci porodow
to ja się zapisuje po stronie czujących skurcze
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 19:52   #3337
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
a powiedz mi jak te skurcze czuć

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 19:52   #3338
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ale banany sa raczej zatykajace
...ale nie z mlekiem
ale spokojnie, nie spowodowały też u nikogo znajomego ekstremalnej reakcji w drugą stronę.

Cytat:
a ja po stronie nie czujących
Stary 2012-01-27, 19:59   #3339
88natka
Zadomowienie

Cytat:
ja też odczuwam codziennie, czasem mam ich bardzo dużo ale podobno szyjka się nie skraca. Ja się boję że jak już czuję te skurcze to poród będzie bardzo bolesny. Oby tak nie było ale im bliżej porodu tym bardziej się tym stresuję, a myślałam że podejdę do tego spokojnie
Kupiliśmy wczoraj wanienkę, wyprałam dziś resztę rzeczy dla dzidziusia. Jutro czeka mnie prasowanko
Witam nowe mamuśki
rybka13 śliczne te rzeczy, szkoda że ja takich nie umiem robić.
Karolca super wiadomości duże już nasze dzieciaczki.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 20:01   #3340
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
No niestety, a to dopiero zestaw startowy Jak dojdą do tego szczepionki to już będą setki leciały

No i jeszcze majtki jednorazowe i Frida do nosa zamiast gruszki, jakieś witaminy dla kobiet karmiących. No i witaminki dla dzieciaczków.
domyślam się, że to dopiero początek
Fridę już mam i dodatkowe filtry do niej kupiłam, a witaminy dla karmiących wejdą w miejsce tych dla ciężarnych. Jeszcze jakieś witaminy dla dziecka typu D, prawda?

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-01-27, 20:04   #3341
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Fridę już mam i dodatkowe filtry do niej kupiłam, a witaminy dla karmiących wejdą w miejsce tych dla ciężarnych. Jeszcze jakieś witaminy dla dziecka typu D, prawda?
właśnie jak to jest z tą witaminą D ? każde dziecko ma ją przyjmować?

niespodzianka
Stary 2012-01-27, 20:05   #3342
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Ja czekam na wskazówki położnej. O właśnie, muszę przejść się na dniach do przychodni rodzinnej i zapisać się do położnej, no i zgłosić potrzebę wizyt od kwietnia
Stary 2012-01-27, 20:07   #3343
88natka
Zadomowienie

Cytat:
takie chwilowe twardnienie, napięcie brzucha, niby nie bolesne ale jak gdzieś idę i złapie mnie taki skurcz to muszę się zatrzymać bo jednak to trochę boli.

niespodzianka
Stary 2012-01-27, 20:07   #3344
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Tu jest coś o zapotrzebowaniu

Zapotrzebowanie

Zalecana dawka witaminy D zależy przede wszystkim od stanu oraz wieku człowieka:
  • kobiety ciężarne – dzienna dawka witaminy D to 400 j.m. Jej przyjmowanie rozpoczyna się w drugim trymestrze ciąży.
  • noworodek w ciele matki – potrzebuje 400 j.m. tej witaminy. Rozpoczęcie podawania jest dobierane indywidualnie.
  • noworodek karmiony piersią – jeżeli matka nie przyjmowała witaminy D w ostatnim trymestrze ciąży, to potrzebuje dawkę 400 j.m. na dobę, poczynając od pierwszych dni życia. Noworodkom, których matki przyjmowały tę witaminę, zaleca się jej podawanie od trzeciego tygodnia życia.
  • noworodki karmione mlekiem modyfikowanym – jeśli na dobę spożywają wystarczającą ilość mleka wówczas nie wymagają dodatkowej suplementacji witaminy D
  • niemowlęta karmione piersią – zaleca się podawanie 400 j.m. na dobę witaminy D niezależnie od tego, czy matka przyjmuje tę witaminę.
  • niemowlęta karmione mlekiem zmodyfikowanym – spożywając mleko pokrywające w całości dobowe zapotrzebowanie, nie potrzebują dodatkowego źródła tej witaminy.
  • dzieci w wieku od 1 do 18 lat – potrzebują dodatkową ilość witaminy D w dawce 400 j.m. na dobę, której źródło znajduje się zarówno w żywności oraz preparatach farmaceutycznych.
Należy pamiętać, że odpowiednia dawka witaminy D jest ustalana indywidualnie w porozumieniu z lekarzem.

Z tego wynika, że jeśli Twoje witaminy ciążowe zawierają odpowiednią dawkę witaminy D, to podaje się ją dzieciom od 3 tygodnia życia

Edytowane przez iw32
Czas edycji: 2012-01-27 o 20:10
Stary 2012-01-27, 20:14   #3345
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Tu jest coś o zapotrzebowaniu

Zapotrzebowanie

Zalecana dawka witaminy D zależy przede wszystkim od stanu oraz wieku człowieka:
  • kobiety ciężarne – dzienna dawka witaminy D to 400 j.m. Jej przyjmowanie rozpoczyna się w drugim trymestrze ciąży.
  • noworodek w ciele matki – potrzebuje 400 j.m. tej witaminy. Rozpoczęcie podawania jest dobierane indywidualnie.
  • noworodek karmiony piersią – jeżeli matka nie przyjmowała witaminy D w ostatnim trymestrze ciąży, to potrzebuje dawkę 400 j.m. na dobę, poczynając od pierwszych dni życia. Noworodkom, których matki przyjmowały tę witaminę, zaleca się jej podawanie od trzeciego tygodnia życia.
  • noworodki karmione mlekiem modyfikowanym – jeśli na dobę spożywają wystarczającą ilość mleka wówczas nie wymagają dodatkowej suplementacji witaminy D
  • niemowlęta karmione piersią – zaleca się podawanie 400 j.m. na dobę witaminy D niezależnie od tego, czy matka przyjmuje tę witaminę.
  • niemowlęta karmione mlekiem zmodyfikowanym – spożywając mleko pokrywające w całości dobowe zapotrzebowanie, nie potrzebują dodatkowego źródła tej witaminy.
  • dzieci w wieku od 1 do 18 lat – potrzebują dodatkową ilość witaminy D w dawce 400 j.m. na dobę, której źródło znajduje się zarówno w żywności oraz preparatach farmaceutycznych.
Należy pamiętać, że odpowiednia dawka witaminy D jest ustalana indywidualnie w porozumieniu z lekarzem.

Z tego wynika, że jeśli Twoje witaminy ciążowe zawierają odpowiednią dawkę witaminy D, to podaje się ją dzieciom od 3 tygodnia życia
dziękuję.
Ja zażywam pharmaton maturelle i tam jest witamina D więc przez pierwsze 3 tygodnie nie muszę się o to martwić.

niespodzianka
Stary 2012-01-27, 20:15   #3346
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Cordafen jest od kilku miesięcy wycofany z polskiego rynku. Zamiast niego powinnaś dostać fenoterol. Bo luteina działa tylko przeciwko skracaniu i rozwieraniu szyjki-na twardnienia niestety nie pomoże.

Mała pisała o swoich twardnieniach, ja to przestałam je liczyć. Bo obawiam się że 20 przekroczyłam już dawno dzisiaj. Mimo leków oczywiście. Widocznie brzuszek upomina się o odpoczynek.

Aha! i Tardyferon fol działa! Hemoglobina z 9,5 podniosła mi się na 11,4! Więc ciesze się że anemia się zmniejszyła.

Ciekawe co z Aguśką, jak ona się czuje? ma ktoś jakieś wieści?
ivonka a ty kochana masz zalecenia leżakowania przy tych twardnieniach?, i jak stoi sprawa z Twoją szyjką? wszystko OK?

I jakie masz dawki leków? i jak mocne twardnienia?...liczyłaś ile sekund trwają?
Sorki za nawał pytań ale jestem w temacie i ciągle to rozkminiam

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 20:17   #3347
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
ja o płci dziecka dowiedziałam się w 22tc - ale jak wyczytałam u mamusiek styczniowych, że tam jedna z nich dowiedziała się tak samo w okolicy 20tc o płci a w 30tc okazało się, że płeć inna - ja bym tak nie chciała bo już wszystko mam gotowe i mam nadzieję, że będzie tak jak miało być.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

ja nawet nie wiedziałam, że coś z leków można w ciąży
My o płci dowiedzieliśmy się w 20tc że będzie syn a w 28tc usłyszeliśmy że nie jest to pewne

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
No to fajnie ze mozesz rodzic sn!
Szkoda tylko odnosnie zebow, no ale tak to juz jest w ciazy, zeby sa bardzo narazone.

A tak w sumie to nie lepiej zrobic te dziurki zanim sie pogorszy? Bo tak zaraz po porodzie to tez moze byc ciezko czas na to znalezc!

Jolka no mozna, jak juz inne sposoby zawodza to ja bym sie nie zastanawiala!

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Wow, jesli ich ciala wygladaja tak tylko dzieki tancowi to niewykluczone ze i ja sprobuje
Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
hej

witam nowe dziewczyny na naszym wątkufajnie, że dolączyłyście do nas.im nas więcej tym lepiej

dziewczyny, Wy narzekacie na zaparcia, a ja mam sytuację przeciwną. jakoś poprawiła mi się przemiana materii czy coś...prawie po każdym posiłku czeka mnie wizyta na kibelku.troszkę się tym martwię...

Nikii-idź do innego dentysty!!!!jak masz dziurki, to niech Ci szybciutko zrobią z tym porządek.ja ostatnio przeszłam przez pieklo właśnie dlatego, że moja stomatolog chciala czekać z interwencją na koniec ciąży. aż ząb zaczął mocno boleć i trzeba było rwać. nie chcę straszyć Kochana, ale lepiej dmuchac na zimne. w ciąży ząbki szaleją.
Dentystka zapytała się czy bolą mnie zęby, więc zgodnie z prawdą powiedziałam jej że nie. Do dentysty szłam ze względu na zapalenie dziąseł. Ona powiedziała że zapalenie często pojawia się w ciąży, a co do zębów to są małe ubytki które spokojnie można zrobić po porodzie. Z tym kanałowym to powiedziała aby nie zwlekała długo np. że przyjdę dopiero za rok lub dwa A jak na razie nie ma konieczności robić zębów na CITO i nie warto ryzykować w ciąży. Mam je tak małe że na plomby poczekają do maja

Cytat:
Też mam tyle wzrostu i przy wadze 55 kg miałam i tyłek i cycek (chociaż to zależało od dnia cyklu). Więcej zależy od samej budowy ciała, bo będą trzy kobiety o tym samym wzroście i wadze i każda będzie inaczej wyglądała.

oj, to ja mogę wyjść bez brzuszka
Na pewno biorę spodnie dresowe i jakąś dłuższą bluzkę/bluzę. Ale to, w czym jest mi wygodnie.

Około 14 tygodnia lekarz zasugerował płeć, potwierdził w 20 a w 24 to sama widziałam na 3D
Imię wybrał mąż, dość szybko nam to poszło
Z zaproponowanych przez Ciebie imion może być Aniela, Jagoda i Stefania (jako, że babcia męża ma tak na imię, kochana osoba).

nawet nie tyle co wyspać się na zapas, ale po prostu wstać wyspaną po nocy bez przebudzeń. Boskie uczucie, ale dziś już nie było mi dane rozkoszować się tym

Spróbuj siemię lniane (te okropne gluty wypić). Ponoć pomaga dość szybko, zwłaszcza jak regularnie stosowane. I wprowadź do diety kiszoną kapustę, ale ważne jest, aby miała długie kawałki kapusty, bo czasem jest mocno poszatkowana. A to nie o to chodzi.

Ale espumisan jest na wzdęcia, nie pomaga na zaparcia...

Hmm... od kilku dni piję cytrynę z miodem i nie stwierdzam abym częściej po niej chodziła za potrzebą.

A! Tardyferon już nie działa na mnie "biegunkowo". Nie czuję róznicy.

A teraz o wizycie.
Mała jest prawidłowych wymiarów, ale modelką raczej nie będzie Nóżki będzie miała po tatusiu chyba.
Buźkę ładnie zasłaniała, wierciła się tak, że aż lekarz się uśmiał. Szyjka długa, zamknięta. Mała główką w dół, plecy z prawej strony, pupcia pod żebrami a nóżki z lewej strony koło główki
Waga Ewelinki - 2 kg czyli jest minimalnie poniżej 50 centyla, ale nie martwi mnie to Wszystko jest jak być powinno i to jest najważniejsze.

Czuję się dziś jakoś zmęczona, ale to chyba przez przeziębienie. Pomimo nawilżacza budzę się z bardzo suchym gardłem. I nadal na plecach.
Fajnie że wizyta udana a co do nóżek to coś Ewelinka po tatusiu też musi mieć

Mąż mi dziś kupił puzzle 2x1000 el abym się nie nudziła

Też należę bardziej do tych odczuwających skurcze... takie chwilowe twardnienie na dole brzucha..nie bolesne, ale trochę nieprzyjemne

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-01-27 o 20:24
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 20:18   #3348
tygrysia
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny

Wpadłam na chwilkę.....

Cytat:
Mój mały ma zalecenie ze szpitala przyjmować vit. D3 1x1 kropla i od 8 doby życia vit.K. 1x1 kaps (tj. 0,25 ug/dobę).

Jeśli chodzi o skurcze to ja ich jakoś specjalnie nie czułam. Czasami mi brzuch twardniał, ale to wszystko. W ciąży no spy nie musiałam brać w ogóle.

Edytowane przez tygrysia
Czas edycji: 2012-01-27 o 20:21
tygrysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 20:18   #3349
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
brzuch mi się robi twardy jak skała i wtedy czuję i widać to zresztą też... raczej nie czuję bólu, ale pojawia się jakiś taki dyskomfort wtedy...
Mi jak się pierwszy raz pojawiły w domu to na wizycie mówię do gin, że mi tak brzuch twardnieje i taka gula się robi z jednej strony lub drugiej (teraz to już cały) i akurat mnie badał i się zrobiło i mówi, że to macica się przygotowuje...
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 20:22   #3350
tynka88
Zadomowienie

wrócilismy zjadłam 3 kawalki duzej pizzy , chałwe i milkiwaya i dobrze mi kupilam sobie czerwona sukienke na okres po porodzie za 19,9 i rajstopy tez na po porodzie no i jest cholernie zimno ,ale to chyba nowosci nie napisalam

Desia nie wiem skad te snynigdy nie wyobrazalam sobie swojego gina bez ubrania

Claudia ja mam termin z ostatniego usg na 21 marca i u mnie torba juz prawie spakowana, tak na wszelki wypadek.Pamietam jak w 22 tygodniu mocno bolal mnie brzuch i polozna w szpitlu kazala mi zostac, a ja nie mialam nawet koszuli nocnej w domu.

CO do tej cesarki, to ja slyszalam ze czasami gin prowadzacy ciaze zaleca cesarke ze wzgledu na nieprawidlowe ulozenie, a w szpitalu nic sobie ztego nie robia, ale nie wiem czy tak faktycznie jest.
W ogole to ja sobie dzis uświadomiłam ,ze nastawiam sie na 3 dni pobytu, a nie wzielam pod uwage ,ze moge miec cesarke i zostac dluzej.

Ja mam 176 wzrostu i wazac 56-58 kg wygladalam bardzo szczupło, duzo osob mi to wytykało, co nie zmienia faktu ze ja czulam sie dobrze, pozniej przytylam do 60-62 i w takiej wadze czuje sie najlepiej, teraz mam 76 ,ale tez nie uwazam zebym wygladala jakos strasznie grubo i w sumie to jkaby nie bylo to juz jakis czas temu zaakceptowalam siebie i jakos sie ta waga bardzo nie denerwuje\

Co do kosmetyków J&J dostałam kiedys uczulenia od oliwki, wiec nie bede ryzykowac.

Hej Etnula, ja dowiedzialam sie o plci w 16 tygodniu.

Ja przed ciaza chodziłam 2-3 razy w tygodniu na step, inne rodzaje cwiczen w grupie mnie denerwuja lubie sie porzadnie wyskakac
mam nadzieje ,ze dzieki pomocy meza i rodziny przy dziecku, uda mi sie od czasu do czasu wyskoczyc na takie cwiczenia.

Co do wyprozniania, to u mnie jest lepiej niz przed ciaza, ale mysle ze u mnie ma wplywna to staly plan dnia, posilków, duzo, bardzo duzo pije,tak mi sie chce pic i to pewnie tez ma pozytywny wplyw( wypijam jakies 3,5 litra jak ostatnio policzylam) rano 7-8 musze zwlekac sie z lozka, bo boli mnie brzuch i nie ma przeproś

Ziajka jest w superpharm, ja kupowalam

Ja do tantum rosa kupie sobie spryskiwacz taki jak do kwiatków i bede psikac sobie tam nam polozna kazala do szpitala kupic witamine D w kapsulkach , nie wiem jak z witamina K, ale zapytam w poniedzialek

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 20:22   #3351
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Wpadłam na chwilkę.....

Mój mały ma zalecenie ze szpitala przyjmować vit. D3 1x1 kropla i od 8 doby życia vit.K. 1x1 kaps (tj. 0,25 ug/dobę).

Jeśli chodzi o skurcze to ja ich jakoś specjalnie nie czułam. Czasami mi brzuch twardniał, ale to wszystko. W ciąży no spy nie musiałam brać w ogóle.
Dziękuję za odpowiedź, czyli i tak to wszystko zależy od lekarza.

niespodzianka
Stary 2012-01-27, 20:23   #3352
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

A teraz o wizycie.
Mała jest prawidłowych wymiarów, ale modelką raczej nie będzie Nóżki będzie miała po tatusiu chyba.
Buźkę ładnie zasłaniała, wierciła się tak, że aż lekarz się uśmiał. Szyjka długa, zamknięta. Mała główką w dół, plecy z prawej strony, pupcia pod żebrami a nóżki z lewej strony koło główki
Waga Ewelinki - 2 kg czyli jest minimalnie poniżej 50 centyla, ale nie martwi mnie to Wszystko jest jak być powinno i to jest najważniejsze.
Super,ze wszystko dobrze!To twoje dziecie tez filigranowe.Ciekawe co mi powie polozna za 2 tyg.

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
a to wcale nie pocieszające i nie zbyt docierające
będę się przejmować i tak bo wiem jak ciężko u mnie z pozbyciem się kg walczyłam z tym bo byłam grubaskiem, w podstawówce ważyłam 65kg tyle co teraz przed ciążą i nie chce mówić ile ważyłam najwięcej bo dużo
Jolka przy dzidziusiu bedziesz miala sporo ruchu,no i karmienie piersia tez sprzyja zrzucaniu kilogramow.A nie wygladasz na grubasa,uwierz mi!Bedzie dobrze Ja mam 8 kg w 30 tyg i uwazam ze to bardzo malo.

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Hej
Widze, ze temat kosmetykow sie nawinal... Ja mam wszystko J&J, mam nadzieje ze akurat nie beda uczulac + krem ochronny Bambino (chyba tylko na wyjscie bede uzywac), sudocrem i bephanten. Mam tez zasypke do pupci, ale nie wiem jak bedzie z jej uzywaniem, bo Gosia pisala ze dla dziewczynek nie bardzo. A ja chyba wole do codziennego stosowania zasypke niz smarowanie, wiec zobaczymy

Gratuluje dobrych wiesci z wizyt
Pisalam o tej zasypce,ze nie bardzo przy dziewczynce,zeby jej do dziurki nie nasypac,trzeba bardzo uwazac.Dlatego ja wolalam krem.

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, kope lat mnie tu nie było Miałam nadzieję, że wieczorami będę do Was zaglądać i się udzielać, ale jak widzicie praca wciągnęła mnie na maxa. W pojedynkę taką firmę ciężko zacząć prowadzić i rozwijać. Mnóstwo spraw mam na głowie, ciągłe niespodzianki i spotkania, nie daję rady ze wszystkim z tym rosnącym się brzuszkiem.. Więc odpuściłam trochę, bo w zasadzie musiałam, ostatnio zbyt często mam twardnienia brzuszka. Byłam wczoraj u lekarza i z szyjką wszystko ok, tyle, że uznał, że mam jakiś taki twardniejący brzuszek. Dał mi Cordafen - ale nigdzie go nie mogłam kupić, więc poprosiłam o inny lek i przepisał mi Luteinę i mam brać 3x1 dziennie. Oprócz tego no-spa a i jeszcze magnez i aspargin na skurcze łydek. A moja malutka dalej żwawa, daje często popalić w brzuszku a z wagą jak na razie 4,4 na plusie. Więc tak trochę odpuściłam i staram się więcej leżeć, no ale z lapkiem na kolanach i cały czas pracuję.. w końcu o Was pomyślałam i do Was zajrzałam, ale nie sposób Was nadrobić. Mam tylko nadzieję, że u każdej z Was wszystko dobrze i z Waszymi maluszkami również.
Witaj!Fajnie,ze sie odezwalas.
No i kciuki za firme,aby wszystko dobrze szlo i zebys znalazla troche czasu na odpoczynek!

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Takie slicznosci przyszlo mi dzisiaj z ebay'a, recznie robione na szydelku Szkoda, ze ja nie mam takich zdolnosci
Sliczne
Bardzo podobaja mi sie takie recznie robione rzeczy.Ale tez niestety jestem antytalent do tego.

Cytat:
Termometr już mam bezdotykowy i fakt Tantum Rosa dopisuję. A to jest w saszetkach chyba, więc jak myślicie ile takich saszetek wziąć?
Ktos pisal o 6 saszetkach,ja myslalam ze sa pakowane po 10 szt.One dosc drogie,mozesz np na przemian troche to troche szare mydlo,ktore jest tanie,a dobre na te sprawy.Bo podmywac sie saszetkami samymi to by sporo musialo byc,bo trzeba kilka razy na dzien sie podmyc.Mi przywiezie mama z Polski 30 szt,ale ty w razie czego mozesz dokupic sobie.

Cytat:
Cytat:
Witamine D to pediatra przepisuje z tego co wiem.A w Anglii nie daja wcale.Myslalam,zeby zrobic samowolke i dawac,ale chyba jednak troche sie boje.Bede brac witaminy dla karmiacych,zawieraja wit D i mam nadzieje,ze cos do mleka przejdzie.Postaram sie duzo spacerowac,to moze cos ze sloneczka dojdzie do malucha.
Stary 2012-01-27, 20:24   #3353
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
dziękuję.
Ja zażywam pharmaton maturelle i tam jest witamina D więc przez pierwsze 3 tygodnie nie muszę się o to martwić.
Mój Femibion też zawiera tę dawkę 400 j.m, ale to właśnie chyba lekarz sam zadecyduje jakie witaminy jeszcze trzeba podawać. Koleżanka mi mówiła, żebym sobie od razu minimum stówkę odłożyła na receptę po porodzie.

Cytat:
brzuch mi się robi twardy jak skała i wtedy czuję i widać to zresztą też... raczej nie czuję bólu, ale pojawia się jakiś taki dyskomfort wtedy...
Mi jak się pierwszy raz pojawiły w domu to na wizycie mówię do gin, że mi tak brzuch twardnieje i taka gula się robi z jednej strony lub drugiej (teraz to już cały) i akurat mnie badał i się zrobiło i mówi, że to macica się przygotowuje...
Ja też tak mam. Jednego dnia w ogóle, a innego 6 a nawet więcej razy pod rząd. Zastanawia mnie tylko, że zawsze mam to twardnienie bardziej po prawej stronie lub całkowicie na dole nad wzgórkiem łonowym.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-01-27, 20:28   #3354
gosia261282
Gang Iren

Troszke sie wystraszylam,bo wyleciala ze mnie odrobina wody.Nie wiem czy to wody plodowe sie sacza?Bezbarwne to,bez zapachu.Mialyscie cos takiego dziewczyny?
Stary 2012-01-27, 20:34   #3355
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Super,ze wszystko dobrze!To twoje dziecie tez filigranowe.Ciekawe co mi powie polozna za 2 tyg.

Jolka przy dzidziusiu bedziesz miala sporo ruchu,no i karmienie piersia tez sprzyja zrzucaniu kilogramow.A nie wygladasz na grubasa,uwierz mi!Bedzie dobrze Ja mam 8 kg w 30 tyg i uwazam ze to bardzo malo.

Pisalam o tej zasypce,ze nie bardzo przy dziewczynce,zeby jej do dziurki nie nasypac,trzeba bardzo uwazac.Dlatego ja wolalam krem.

Witaj!Fajnie,ze sie odezwalas.
No i kciuki za firme,aby wszystko dobrze szlo i zebys znalazla troche czasu na odpoczynek!

Sliczne
Bardzo podobaja mi sie takie recznie robione rzeczy.Ale tez niestety jestem antytalent do tego.

Ktos pisal o 6 saszetkach,ja myslalam ze sa pakowane po 10 szt.One dosc drogie,mozesz np na przemian troche to troche szare mydlo,ktore jest tanie,a dobre na te sprawy.Bo podmywac sie saszetkami samymi to by sporo musialo byc,bo trzeba kilka razy na dzien sie podmyc.Mi przywiezie mama z Polski 30 szt,ale ty w razie czego mozesz dokupic sobie.

Witamine D to pediatra przepisuje z tego co wiem.A w Anglii nie daja wcale.Myslalam,zeby zrobic samowolke i dawac,ale chyba jednak troche sie boje.Bede brac witaminy dla karmiacych,zawieraja wit D i mam nadzieje,ze cos do mleka przejdzie.Postaram sie duzo spacerowac,to moze cos ze sloneczka dojdzie do malucha.
kurcze tylko że u nas tyle tego słońca że szkoda gadać.. Mam nadzieję że nie będzie tak źle w tym roku.
Dziewczyny które kupowały takie : http://allegro.pl/30wzorow-koszula-d...030276000.html
koszule do karmienia. Wyprałam i dziś spałam w niej pierwszą noc, bo jest fajna luźna Ale strasznie się zmechaciła na lewym boku, bo na nim śpię. Czy któraś już w niej spała i zrobiło się tak samo?

niespodzianka
Stary 2012-01-27, 20:36   #3356
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Troszke sie wystraszylam,bo wyleciala ze mnie odrobina wody.Nie wiem czy to wody plodowe sie sacza?Bezbarwne to,bez zapachu.Mialyscie cos takiego dziewczyny?

odrobina to znaczy ile tak na oko?... poobserwuj czy nadal coś się sączy...
i nie stresuj się

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 20:39   #3357
88natka
Zadomowienie

Cytat:
ja miałam takie coś 1.5 tygodnia temu, dobrze że miałam wkładkę, była cała mokra. Trochę się przestraszyłam i patrzyłam czy coś dalej będzie lecieć. Na szczęście nic. Już się bałam że wody mi się zaczynają sączyć. Od tamtej pory nic takiego nie miałam. Nie wydaję mi się żebym trochę popuściła bo nic takiego nie czułam.

niespodzianka
Stary 2012-01-27, 20:47   #3358
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki....ja dziś znów cały dzien poza domem (badania a potem wizyta w pracy) a po przyjściu i obiadku zaczęłam was nadrabiać ale mnie zmogło i 2 godzinki sobie pospalam, a teraz dzielnie nadrabiam wasze zapiski

Mała fotka z bucikami rewelacja

Claudia super, że tak sie Wam układa...mama przywyknie. No i przykro mi z powodu śmierci znajomej..straszny wypadek..

Nowaken biedny Antoś chorowitek...

Jolka bardzo dobrze Cię rozumiem z tymi infekcjami bo sama z jednej w druga przechodzę...przez ciążę poznam chyba wszystkie mozliwe rodzaje globulek..ech...

Desia słodki synek pomocnik

Etnula witaj...śmiesznie tak jeszcze nie znać płci..a będziesz miała jeszcze usg? Może jeszcze przed porodem się ujawni

Karolca super wieści z wizyty

Co do kosmetyków to ja kupiłam:
Nivea - płyn + szampon do kapieli 2 w 1
Maść przeciw odparzeniom Ziajki
Maść SOS Nivea na odparzenia
i jeszcze myślę o jakimś mleczku lub oliwce po kąpieli...np. J&J to fioletowe mleczko na dobranoc..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 20:50   #3359
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
No mokre bezbarwne miałam, ale uznałam, że to wydzielina ciążowa.
Teraz mam mokre, żółtawe i amoniakowe, szczególnie po kichaniu.
dzięki Bogu za wkładki.
Stary 2012-01-27, 20:52   #3360
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
No mokre bezbarwne miałam, ale uznałam, że to wydzielina ciążowa.
Teraz mam mokre, żółtawe i amoniakowe, szczególnie po kichaniu.
dzięki Bogu za wkładki.
to chyba jakaś infekcja?

niespodzianka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości