|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
|
|
#3362 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
![]() Mam jeszcze jedną ale jej na razie nie ruszam, na szczęście to tylko 18 zł a nie 50 czy więcej. |
|
|
|
|
#3363 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No niewiele tego bylo,mialam wkladke mokra,ale nie przeciekla,tylko z tylu za nia jeszcze troche na majtkach.Zwykle to mam taka bialawa wydzieline i bardziej gesta. No nic zobacze co bedzie dalej. Wiecie moze co z Aguska?Wcale sie nie odezwala dzis.
|
|
#3364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do płynów to uważam, że nie ma co przesadzać ze strachem przed używaniem tego czy tamtego,jakby nie było są przeznaczone dla dzieci i raczej badane pod tym kątem, jednych uczula to , drugich tamto, resztę nic. Cytat:
Mi zaleciła pediatra podawać Ninie vit.D i vit. K , potem nawet więcej dostawała D z Jej polecenia,teraz też posłucham lekarza. Ja dzisiaj cały dzień spędziłam w pracy mojej , było super,8 godzin gadaniny z żywym ludziem, zostałam skomplementowana, spodziewali się monstrum , a tu proszę , tylko Pączuś .Bylam też w Smykach i trochę się zawiodłam, bo mało ciuszków ze sklepu netowego było , a te co były to mnie troszkę rozczarowały, a chciałam kupić jakiś ładny pajacyk.U mnie taka sytuacja jest ze żłobkiem,że się ogłasza żłobek państwowy w gazecie ,że szukają dzieci , a to dlatego że jest duże bezrobocie i dużo mam siedzi w domach,dużo też kobiet dorabia jako nianie na bezrobociu czy do renty itp. a dwa że otwarto prywatne żłobki i Ci co ich stać a mają pracę to posyłają dzieci tam. Mnie coś wierci w nosie i dziwnie mi w twarz gorąco, pieką mnie usta,pewnie to zmęczenie się odzywa, bo spałam w nocy może z godzinę, ale też nie wykluczam,że cos mnie bierze Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-27 o 21:08 |
|||
|
|
|
#3365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko ja nie kupowałam na allegro, a u "chińczyków" dwie za 35zł (więc praktycznie taka sama cena), ale nie sądzę, żeby były jakieś inne. Pewnie to samo. Ja piorę je w 40stopniach w płynie do prania i 700 obrotach. Może przy innych ustawieniach ten materiał się nie sprawdza nie mam pojęcia
|
|
#3366 |
|
Zadomowienie
|
ja czesto popuszczam siku,niewielkie ilosci ,ale zawsze cos i juz wkladka mokra, wystarczy ze zakaszle albo kichne, wiec moze ta woda to jakies nieiwielkie ilosci siusków.
Ja dzis zauwazylam ze troszke mi sie brzuch obnizyl, chyba za wczesnie na to.... po pierwsze stanik zrobil mi sie luzniejszy pod biustem juz tak nie cisnie , zmierzylam sie i jest 5 cm mniej pod biustem, a moze to kwestia ulozenia malego, juz sama nie wiem.
|
#3367 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiu ja tak nigdy nie mialam , wiec nie pomoge!
Aguska tez sie martwie! A mam pytanko, pamietam ze pisalyscie ze mozna w ciazy stosowac jakies zele nawilzajace intymne? Wszystkie czy tylko jakies konkretne? Chyba bedzie trzeba zainwestowac jesli mozna
|
#3368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś jej nie było ostatni raz była wczoraj. Oby wszystko było w porządku. |
|
|
|
|
#3369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brzuch obniza sie jakos 2 tyg przed porodem.
|
|
#3370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tynka nie martw się a ja podziwiam mamusie na e-mailu ![]() Gucia, cudowny brzuś ![]() Kumkura, wow Cziqua, ale ogromny kot! Jak tygrys i dzidziuś rośnie, rośnie
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3372 |
|
Zadomowienie
|
Desia ja uzywam rozowy Intimel
![]() ja mam tam czesto tak sucho, ze nie wyobrazam sobie sexu bez tego ![]() co do tego brzucha jeszcze to faktycznie jest mi duzo lzej, tzn lepiej mi sie oddycha, miesiac temu w swieta ledwo dyszalam, nawet zjesc nie moglam, pewnie to wina malego wiercioszka bo boksuje mnie i rozpycha sie na dole, od czasu do czasu czuje tylko jak mi wpycha cos pod zebro![]() zmykam dziewczyny do TZ, bo bedzie zazdrosny, dobranoc ![]()
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-01-27 o 21:20 |
|
|
|
#3373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3375 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wtedy brzuch mnie trochę bolał.Więcej taki rzeczy nie zaobserwowałam. Cytat:
Jeśli chodzi o pościel wybieram wyłącznie bawełne satynową (gruba, gładka ale nie śliska, i nie jest błyszcząca jak typowa satyna). Pościel z tego materiału jest niestety droga, ale wg mnie niezniszczalna (mam już kilka kompletów). Prześcieradło o wymiarach 180x200 kosztuje mnie 50-60 zł, ale warto wydać. Kupiłam kiedyś tańsze prześcieradło, to po dwóch razach tak się skulkowało, że nie idzie na tym spać ![]() a co do wkładek i ucisku na pęcherz, to ja wkładki zmieniam co dwie, trzy godziny
|
|
#3377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobranoc!
|
|
#3378 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
O super konia,daj znac koniecznie.Mam nadzieje,ze po prostu odpoczywa i nie wchodzi na wizaz z tego powodu.
|
|
#3379 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To samo się tyczy nazw produktów, dzięki papierowi toaletowemu imię Regina, choć piekne, odpadło na starcie ;/ Ja już nawet nie potrzebuję kichnięcia, jak mała kopnie, leci samo i nie czuję, widzę tylko po wkładce. A przecież to dopiero 28 tc... Chyba zacznę smigać pampersy przed córką. |
|
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zwłaszcza przy tak niewielkiej ilości. a może to być jakaś naturalna wydzielina. Infekcje na ogół bolą.
|
|
#3381 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mała ja też to rozkminiam, czytam i myślę nieustannie. Szyjkę miałam mierzoną 16 stycznia, miała wtedy 3 cm. Najbliższy pomiar w nadchodzącym tygodniu-chyba że obecny stan zmusi mnie do konsultacji szybciej. Biorę teraz 4X1 fenoterol i no-spe jak widze że pomiędzy jest taka potrzeba. Teraz twardnienia nie są bolesne, ale jest ich mega dużo i niestety czuje ucisk w podbrzuszu. już tak raz było-że dzidzia tak uciskała, że byłam tam normalnie obolała-oby zmieniła pozycje a nie już wciskała się w miednice...Mam sie oszczędzać-ale nie mam nakazu leżenia. Głównie siedzę cały dzień-bo mój lekarz uważa że siedzenie nie szkodzi szyjce-a już spotkałam takie opinie. Twardnienie nie trwa dłużej niż 30 sek. Ale nie liczę-bo wpędziłabym się w paranoje. Gdyby zaczęło coś boleć albo stawać się regularne-wtedy zacznę się martwić....bardziej niż teraz. |
|
|
|
|
#3382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Heja, ja kupiłam nawilżacz firmy Eldom NU5, jest cichy, łatwy w obsłudze, co do pleśnie nie wiem, bo mam tak suche mieszkanie, że mi to nie grozi, ma miernik wilgotności i ładnie wygląda, link----> http://www.ceneo.pl/13939231 Pozdrawiam |
|
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
kumkura i gusia super brzuszki
![]() bylismy ze znajomymi w knajpie i nie moglam spokojnie przy stole siedziec bo maly nogi mi wypychal w brzuchu az bolalo
|
|
|
|
#3384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
ivonka7 to ja mam praktycznie identyczną sytuację...
27 grudnia miałam szyjkę 37mm a 9 stycznia już mm i rozwarcie na ok 1cm, 23- stycznia lekarz robił tylko usg przez brzuch i mnie nie badał ale mówił, że szyjka OK teraz mam wizytę 6-go i mam nadzieję, że nadal będzie dobrze...a twardnień dziś to nie wiem ile ok 20-30 ,masakra jakaś ... Tymuś ma czkawkę już 2 raz dzisiaj
|
#3386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Re: pani doktor kosmetyki mustela bebe-od kiedy ? ewa.m.kaminska 05.07.04, 14:17 zarchiwizowany Przepraszam za straszne opóźnienie spowodowane urlopem. Seria Mustela Bebe była badana w Instytucie Matki i Dziecka - to są dobre kosmetyki, ale rzeczywiście nie wszystkie można stosować już od urodzenia. Na początku przyda się Pani krem witaminowo-ochronny do pośladków i mleczko nawilżające do ciała, dobry jest też krem Mustela-Stelatopia. Jeśli skóra maluszka wolałaby puder lub oliwkę, musi je Pani "dołączyć" z innych serii kosmetyków, bo w Musteli ich nie ma. Do mycia radziłabym jednak kupić jakieś polskie mydełko dla niemowląt (mydło z serii Mustela jest od 2. miesiąca). Od 2. miesiąca może też Pani już myć maluszkowi główkę szamponem lub żelem i kąpać go w płynie Bąbelkowa kąpiel (radziłabym jednak zamiast niego używać oliwki do kąpieli z serii Mustela-Stelatopia, którą można stosować od urodzenia). Nie należy przesadzać z ilością kosmetyków: im mniej, tym lepiej. Proszę też od razu nie kupować całej serii, bo może się okazać, że maluch jest na nią uczulony (tego nigdy się nie da wykluczyć). W serii Mustella jest też wiele innych kosmetyków, mi.n. chusteczki i płyn oczyszczający do twarzy i pośladków (oba produkty dla dzieci powyżej 1 roku), krem ochronny (powyżej 6 miesięcy), itp. Pozdrawiam." http://forum.gazeta.pl/forum/w,503,1...iedy_.html?v=2 Moja koleżanka stosowała Mustele od narodzin córki i wszystko było ok. W necie wyczytałam, że tak do 3 tyg. można kąpać w samej wodzie lub z kilkoma kroplami oliwy z oliwek. To taki nowy eco trend. Do pupy, bo jednak bakterie na niej są - można delikatnie namydlić mydełkiem np. bambino. |
|
|
|
|
#3387 |
|
Gang Iren
|
Ja taka ilosc chce,bo tutaj nie jest to latwo dostepne,no w jakiejs polskiej aptece internetowej widzialam,ale duzo drozej.A bede miec w razie czego na pozniej,jakas infekcja np.
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
mi przyszła paczka z Polski i mam 2 opakowania po 6 saszetek, a w sierpniu lecę do Pl to najwyżej dokupię, bo na infekcje są faktycznie bardzo dobre.
|
|
|
|
#3389 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O raju, to współczuję Oby było lepiej a nie gorzej.. desia ale się stęskniłam za Wami... Cytat:
Cytat:
a sprawdził szyjkę macicy i jest 4 cm czyli jest ok.gosica dzięki za kciukasy. ![]() ivonka doustną dostałam luteinę. Może na tam nie muszę, skoro wszystko ok mam z szyjką. |
|||
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj maz oczywiscie wtedy - to wez cos zrob moze sie napij albo cos zeby sie nie meczyla Pukam do brzuszka, a ten mowi - wez tak nie pukaj, bo sie jeszcze wystraszy... I zaczal wyznawac jej milosc nachylajac sie do brzuszka Ja tez naleze do grupy ze skurczami B-H. ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Julliczka to sa wlasnie skurcze |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

odrobina to znaczy ile tak na oko?... poobserwuj czy nadal coś się sączy...

nie mam pojęcia

i dzidziuś rośnie, rośnie