|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |||||
|
Gang Iren
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Cytat:
Nie smutaj sie I odpoczywaj,zeby nie bolalo. Cytat:
za te brzydkie mysli!Cytat:
Mysle,ze sa ok,jest tez z tej serii opcja dla karmiacych matek.Normalnie kosztuja 15f,ale czasem sa promocje 3 za 2,np w Asdzie. Cytat:
|
|
#3422 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
![]() Cytat:
Tak szybko się nie rozstaniemy ![]() Aguśka, dasz radę, silna babka jesteś Cytat:
i normalnego. Wygląda podobnie do śluzu niepłodnego, jest tylko trochę rzadsza. Cytat:
Kiedyś te psy były wykorzystywane do polowań właśnie, jako psy gończe i tropiące. (chyba, że coś pomyliło mi się z jego rasą) Cytat:
W DOZ jak i innych aptekach w mojej okolicy PregnaPlus kosztuje ok. 36 zł Zawierają żelazo, cynk, witaminy z grupy B, jod. Cytat:
Nie jest to takie straszne
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś już mniej boli na szczęście
|
|
|
|
#3424 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na ten przykład, zacznę ja.Opowiem wam, jak zepsułam mojemu mężowi, a wtedy jeszcze chłopakowi, oświadczyny ![]() Zabrał mnie na bardzo romantyczny weekendowy wypad w góry. Zatrzymaliśmy się w kameralnym pensjonacie z cudownymi widokami. Zdziwiło mnie, że tuż po wejściu do pokoju TŻ zebrał się jak szalony do rozpakowywania toreb. Ale ok, myślę, niech sobie rozpakuje, może z niego taki pedant i czyścioch (o naiwna ja...) więc zasiadłam do kawki. Pierwszy dzień spędziliśmy na spacerach, zakupach, zwiedzaniu. Jako astmatyczka (no, wtedy nie wiedziałam o chorobie, ale chora byłam) zmęczyłam się, więc wzięłam prysznic, balsam do ręki i mimo wczesnej, 17-18 godziny, wskoczyłam w swoją obciachową koszulkę nocną w owce i zabieram się do nawilżania łydek. TŻ patrzy na mnie osłupiałym wzrokiem i zaczyna coś kręcić "ale dlaczego tak wcześnie piżamka? może ubierz się jeszcze normalnie, trochę wcześnie jest..." I oczywiście, cotton-wróżka wyskoczyła jak Filip (właśnie, pozdrowienia dla Filipka! "a co, idziemy gdzieś jeszcze, czy będziesz się oświadczał?" mina tż bezcenna. Chwila ciszy i osłupienia, po czym odpowiedział "no w sumie to tak." Padłam. A on podszedł do szafy (cwaniak, miał pierścionek w bagażu więc tak szybko się przepakowywał) i wyciągnął cudo, które kiedyś oglądaliśmy u jubilera. A co do moich zdolności przewidywania, wczoraj odgadłam 9 z 10 rzeczy, które kupił w sklepie. W ciemno ![]() Cytat:
a ja właśnie nie bardzo, dopiero jak staram się uspokoić małą.Cziqua, miałam pisać wczoraj, ale mi umknęło. Twój kiciuś to prawdziwy kawał Misiowilka! Śliczny! Lubię rudasy. Cytat:
Myślę, że węgiel to jedyne co bym brała w ciąży... Cytat:
Cytat:
U mnie gulasz, podany na gotowca przez teściów, moja cukrzycowa kaszka i kiszonki! Cytat:
Nie byłaś zestresowana podczas badania? Nie pojadłaś dzień wcześniej słodyczy? Może jest przekłamany. |
||||||
|
|
|
#3425 |
|
Wtajemniczenie
|
gosia tez biore te witaminki.
karolca tak Ivorek to labrador, tutaj w UK labradory to chyba najbardziej popularne psy, a na wsiach to juz w ogole. i np. spaniele (spring spaniele) na polowaniu pracua jako naganiacze, a labradory zbieraja zwierzyne i przynosza dla swojego pana, ze wzgledu tez na to ze maja wargi jakies bardziej miekkie czy cos takiego i nie uszkadzaja ptakow. przed przyjazdem tutaj nie wiedzialam ze labradory to psy mysliwskie, bo w Polsce glownie sa jako psy domowe a nie pracujace, a jednak. no i rasa aslusznie sie nazywa ''labrador retriver'' retrive-przynosic/aportowac, i chocby nasz pies musi przenosic z miejca na miejsce rozne rzeczy, jak jemy przy stole to idzie szukac obojetnie co, aby tylko cos przyniesc (np. banknot albo portfel , nie niszczy tego, przynosi, siada i dopoki nie powiesz mu ''give me'' to trzyma w pysku ...no i oczywiscie za to musi dostac nagrode....i jak dostanie cos to idzie znow szukac czegos co mozna przyniesc![]() i jeszcze tak wyszlo, ze Ivor jest dwujezyczny, czesc komend rozumie po angielsku a czesc po polsku. jak Tz mowi ''good morning'' to Ivor biegnie do drzwi bo mysli ze ktos przyszedl, chyba gdzies to uslyszal, moze jak ludzie przyjezdzaja na polowanie i sie witaja a on wtedy siedzi w ogrodzie...nie wiem, ale my jego tego nie nauczylismy
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-01-28 o 12:38 |
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, poodpoczywalam a teraz czas brac sie za porzadki, bo mnie az nosi
Karolca, ja tez nie bede uzywala kosmetykow od poczatku Cotton, moj zawsze je w lozku I niestety ale zdarza mu sie taki przypal jak wczoraj... w starym mieszkaniu mielismy drewniane lozko i on opieral glowe na tym drewnianym oparciu i np jadl chrupki, albo bezy szalu dostawalamale naszczescie nie musze sie z nim klocic, zwroce uwage raz drugi i potem jakos sie uspokaja
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyy, piękne zdjęcia na mailu!
![]() cottonpuma a Ty kiedy się objawisz na jakiejś foteczce?
|
|
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szwagierka ma właśnie mieszańca labradora z goldenem. Oba te psy uwielbiają ruch, a ten podwójnie. I mają pretensje, że psa rozpiera energia (mieszkają jeszcze w bloku i nie zapewniają psu odpowiednio dużo ruchu), a jak są na wsi, to pies cały dzień biega i szaleje. A on to po prostu uwielbia. Ja sama mam kundla, ale widzę, że uwielbia gonić zwierzęta (za moim pozwoleniem, jak powiem "nie wolno" to zostawi w spokoju), więc gdzieś tam ma geny po psie naganiającym i stróżującym. Uwielbia pilnować.
|
|
#3429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Denerwują mnie jeszcze tylko dwa jego nawyki żywieniowe: zjadanie "ohydy", np. w postaci włochatej świńskiej skóry z golona, wędzonych szprotek wraz z głowami i oczami (o zgrozo) czy ozorków, tak samo wkurza mnie, że jak tylko znajdzie gdzieś w domu jakieś śliwki, brzoskwinie czy inne owoce sezonowe, przysiada się i zżera wszystkie naraz - jeżeli chciałabym coś zostawić dla siebie nazajutrz, muszę ostrzec a najlepiej schować, bo nawet jak wie, nocny głodomór mi zje i obieca odkupienie (na obiecankach się kończy) w związku z tym, nieraz nie zjada mi obiadu czy kręci nosem na obiad inny niż mięsny. Ale mam wtedy nerwy! |
|
|
|
|
#3430 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W Pepco do 2.02 jest nowa gazetka i właśnie w niej widziałam te pajace, poza tym są dość tanio body, a ich jakość całkiem ok Kiszonki też bym zjadła chyba poszukam może mam jakieś zachomikowane od mamy ![]() Cytat:
|
|
#3431 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od dziś koniec słodyczy, niestety.
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w ogóle to wita, strasznie dawno Cię nie było! ze słodyczami też muszę się ograniczyc, co prawda cukrzycy nie mam, ale po prostu przesadzam ostatnio z ilością słodkości, także postanowiłąm ograniczyc. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- |
|
|
|
|
#3433 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#3434 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
NIe ma to jak nasz kobiecy 6-ty zmysl ![]() Cytat:
Jestem w polowie wielkiego sobotniego sprzatania - niech moc bedzie ze mna |
||||
|
|
|
#3435 | |||
|
Raczkowanie
|
Ładne te body z pepco nawet, ale w Krakowie to tylko w Nowej Hucie mają sklep, a to kawał drogi
A tak w temacie tych wszystkich kosmetyków czy szkodliwe czy nie to się zmienia bardzo. Przecież kiedyś wszyscy używali namiętnie oliwki, a teraz się od niej odchodzi, a nie widzę, żeby dzieci wychowywane na oliwce miały jakieś przeboje przez to... Więc za parę lat znowu wymyślą, że to i to jest złe, a nasze dzieci będą zdrowe Podobnie jest z ubraniami, mnie koleżanka kiedyś nastraszyła czy słyszałam, że ubranka z H&M są z rakotwórczej bawełny nie wspominając już wtedy o innych tańszych firmach z czego oni tych ubranek nie robią... Wiadomo, że każda z nas chce dla swojego dziecka jak najlepiej, ale uważam, że nie można się dać zwariować... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja do tej pory biorę Prenatal Classic i Prenatal DHA za wszystko płacę ok/60-65 zł, teraz lekarz powiedział że jak skończy mi się ten Prenatal to mam zamienić na tą Pregneplus wtedy zamiast 2tabletek będę brała jedną. Muszę tylko sprawdzić czy są te same składniki. Bo np. ten Prenatal DHA wspomaga rozwój układu nerwowego i siatkówki oka dziecka, więc czy Pregna też tak samo wspomaga. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale polozna mi powiedziala, ze nawet jesli nie odczuwalam wczesniej tych skurczy, to wcale nie znaczy, ze macica nie cwiczy ![]() mnie przy takich skurczach troche zabiera dech i czuje ajkby mi w brzuchu nagle jakies 20 kg przybylo zazwyczaj jest to bezbolesne, ale czasami tez takie mam odczucia jak na @ Cytat:
![]() i zgrabny mowisz ... mnie sie wydaje ogromniasty a zostalo mi jeszcze najwyzej 5-6 tygodni .... ![]() a ty masz ladna corcie... ile ma lat?
|
|
#3438 |
|
Zadomowienie
|
ale mam ochote na gofry z bita śmietana, moja mama ma gofrownice , wiec trzeba bedzie zrobic, ma ktoras z was sprawdzony przepis ?
wrocilam wlasnie ze spacerku pol godzinnego na pięknym słoneczku i mrozie, spotkalam zające i bażanty ![]() u mnie dzis pierogi z miesem i kapusta na obiad ![]() co do upodoban jedzeniowych mojego TZ to najbardziej obrzydliwe dla mnie jest jak oblizuje wszelkie kosci np po golonce albo nozkach wpierzowych i wysysa z nich ten szpik z srodka ![]() w ogole to ja teraz jak codziennie spie na lewym boku, to nie jestem w stanie swobodnie ulozyc sie na prawym bo mnie biodro boli i kluje w brzuchu. cziqa ,ale masz ladnego brzuchola i kocura ![]() gosia ,ale masz sliczna i duza pannice nie moge sie juz doczekac takiej miniaturki siebie i męża
|
#3439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a spacery i bieganie to najlepsze co moze byc dla niego uwielbia![]() znajoma od psow powiedziala ze nie mozemy pozwolic mu aby ganial bazanty, bo labrador na polowaniu moze pobiec tylko po zastrzelonego ptaka na komende swojego pana, i tutaj na terenie posiadlosci hodujemy bazanty i przepiorki wiec w lasach i na polach i przy samym domu jest mnostwo bazantow i trzeba uwazac aby Ivor za nimi nie biegal. rozmawialam z moja mama wlasnie przez telefon i pytam ja czym mnie nakrywala w lozeczku zaraz po urodzeniu, a ona ze ja nie mialam lozeczka przez pierwsze pol roku, wiec pytam gdzie ja spalam w takim razie,a mama mowi ze mna na lozku....tzn byloby dobrze gdybys spala, ale ty sie darlas cale noce. nie raczkowalam w ogole, tak na pupce sie szwendalam i jedna noga do przodu a druga z tylu i takie ruchy posuwiste poczynialam ![]() mama urodzila dokladnie 28 kwietnia w dniu terminu, od pierwszych skurczy do zobaczenia mnie na swiecie zajelo mamie 3,5 godziny. zaproponowala ze moze przyjedzie jak sie malutka urodzi, to mi pomoze, ale ja grzecznie odmowilam, powiedzialam, ze jak nie bede sobie dawala rady to wtedy tak, ale tak ogolnie to chcialabym aby przyleciala do mnie na chwile w lipcu/sierpniu. a ze ona sie nie wtraca w moje zycie, powiedziala ok
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-01-28 o 14:52 |
|
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj zasnęłam przy laptopie, po ok 40min się obudziłam i go wyłączyłam - poszłam spać dalej i tak spałam do rana 6:40 i rano okazało się, że ogrzewanie gazowe się spieprzyło dzwoniłam do typa miał przyjechać a potem mówi, że jednak nie da rady że dopiero może w poniedziałek jak na złość popsuło się na największe mrozy TŻ pojechał musiał jechać mi do apteki i do babci, ja poszłam dalej spać ubrana w bluzy pod kołdre i koc. TŻ przyjechał zadzwoniliśmy do inneg typa od pieca i mówi mu, że żona w ciąży zimno na całym domu itp. i gościu właśnie przyjechał tylko oby zrobił ten piec ![]() Nawet nie wiem co się popsuło bo się nie znam, ale woda ciepła jest tylko na grzejniki nie idzie są zimne jak lód więc póki co ja dalej w łóżku owinięta czym się da i mój problem z załatwieniem to jedna wielka porażka dziś już 5dzień i nic co najlepsze nie chce mi się...ale wypadałoby, a nic nie pomaga
|
|
|
|
#3441 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do przykrywania.Ja na zdjeciach widzialam,ze lezalam w lozeczku wsrod falbaniastych poduch i kolderka tez taka byla ![]() Ciekawe co na to teraz by powiedzieli.Karmiona z butelki,ktora miala BPA,przed ktorym teraz tak przestrzegaja,bo ponoc powoduje otylosc i choroby psychiczne Otyla nie bylam na zadnym etapie zycia,co do chorob psychicznych jak na razie nie stwierdzono.
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3443 |
|
Rozeznanie
|
Witam. Ja również oczekuję bobaska, termin mam na 11 marzec
Mam nadzieję, że można przyłączyć się do rozmowy Widzę, że Wy już dobrze zdążyłyście się zapoznać Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
#3444 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ani ciepłej wody ani kaloryferówMoże zadzwoń do lekarza i powiedz jaki masz problem, bo to trochę długo się nie załatwiałaś.. Albo idź do apteki i zapytaj o coś na zaparcia w ciąży.. ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
To Twoja pierwsza dzidzia? Znasz już płeć? |
|||
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, ja tez tak smiesznie sie poruszalam - mama twierdzi ze nigdy na 4 jak inne dzieci tylko siadalam na pupie i odpychalam sie nozkami
Mysmy wszyscy spali najpierw w rozkach a potem pod kolderkami Moja mamus byla wczoraj na zakupach dla nas w Lodzi, nakupowala poscieli, przescieradel, jakis tunik dla mnie, cuda niewidy i smieje sie ze bedzie musiala nadbagaz placic bo w jedna walizke sie nie spakuje bo z samych rzeczy dla nas nazbierala sie taka wielka torba ''przemytniczka'' No i przyszly ponoc moje ostatnio zamowione leggindy ciazowe i mama mowi ze rozpakowala i super material i fajnie sie rozciagaja - wiec moge je polecic chyba a zamowilam sobie te http://allegro.pl/cieplutkie-leggins...044209934.html Jak uslyszala ze dalam za nie 16,5 to nie mogla uwierzyc Obiad mi sie gotuje, posprzatalam juz wiekszosc, teraz tylko czekam az maz mi firanke zdejmie i chce ja wyprac, a po meczu mi ja zalozy spowrotem - ubrudzila sie nie wiem jakim cudem.
|
|
|
#3446 |
|
Rozeznanie
|
Tak pierwsze maleństwo
No i od samego początku lekarz twierdzi, że będzie to dziewczynka Chociaż z tymi dziewczynkami to do końca nigdy nic nie wiadomo
|
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wróżka |
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3449 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja właśnie myślę a muszę na zakupy iść![]() Cytat:
a imię już wybraliście?
|
||
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na załatwienie w ostateczności mam czopki ale boję się
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

juz niewiele zostalo
az sie pobeczalam ze zlosci 
za te brzydkie mysli!
TŻ kupi w pepco dwa pajace, nie za grube, 100% bawełny i za 7,99zł sztuka, a taki mały rozmiar to tylko na kilka razy pewnie.
nowy podkład, tusz do rzęs, krem na rozstępy z Dax Perfecta i inne pierdoły
ja nie wiem czy węgiel powinnaś brać, może jak jest aż tak źle to zadzwoń do lekarza i zapytaj? Współczuję
dopiero po 7 lutego jak będę w domu 

buziaki dla Was!