|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Orientujecie się może jak długo trwa pierwsza faza ekspozycji na gluten u dzieci na MM? |
||
|
|
|
#1922 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
moja siostra nie zapewnia bo nie będą mieli gości przyjezdnych 400km tylko młody z Warszawy więc jego goście będą mieli wybór, mogą wrócić (będzie zapewniony autokar który ich przywiezie i odwiezie), a jak ktoś chce zostać na drugi dzień to na własną rękę może sobie wynając pokój w tym samym zajeździe. ![]() To chyba zależy od regiou i od tego skąd są goście, bo pojechaliśmy kiedyś na wesele do mojej byłej współlokatorki gdzieś pod granicę białoruską to noclegi mieliśmy zapewnione (i opłacone). Cytat:
![]() Cytat:
Ze swojej prawie nie wyskoczy jak już Filipa widzi w kąpieli i ie ma wyjścia musi iść do niego ![]() ania za ząbek i sto lat dla tżta ![]() aaaa wrzuciłam filmik z Lilą do Klubu ![]() Jutro chrzciny.... trzymajcie kciuki. idę sobie paznokcie chociaż zrobię ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...bcatid/37.aspx
|
|
#1923 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hania śpi od 19 ale się wybudza co jakiś czas.. męczy ją ten ząb.. a wszamała dzisiaj dynię z indykiem i tak jej smakowało, że aż odgłosy wydawała przy braniu łyżeczki do buzi, takie "aaaaaaaaaam"grubym głosem ![]() znalazłam swoją płytę z aerobikiem i odbębniłam godzinę ćwiczeń |
|||
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
You You
![]() Patik kurde wydaje mi się, że za szybko na taką reakcję ![]() sygine oby szybko katar poszedł w diabły !! Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-28 o 21:29 |
|
|
|
#1925 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam więc kciuki za udany powrót. Czekamy na relację. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Crazy ach podłamałam się no. Wczoraj podałam jej ziemniak z marchewką z HIPP i POŻERAŁA a nie jadła obiadek, musiałam otworzyć drugi słoiczek który też raz dwa zjadła...Dzisiaj zrobiłam marchew,ziemniak i pietruszkę korzeń dodałam oleju i jadła,ale takie jedzenie, że proszę Cię...dodałam odrobinę cukru do mojego i otwierała buzię jakby nie wiadomo jakie cudo jadła...Bedę szukać słodkich ziemniaków bataty jak to nie podziała, to zacznę chyba doprawiać, bo wolę aby moje jadła niż ze słoiczka który najprawdopodobniej mają też w sobie cukier albo sok winogronowy który przecież jest słodki.Wolę mieć na oku moje przyprawianie niż słoiczkowe, bo innego wyjścia nie widzę
![]() Youyou za jutrzejszy dzień, aby nie było tak mroźno jak dziś!Lili my w dużej wannie się kąpiemy już 2 miesiące ![]() Brumek dodaj i wymieszaj to Twój blog? jeżeli tak to czytelnik się jeden martwi o Ciebie ! |
|
|
|
#1927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale skoro nie ma kurka... Nie da się dokupić ale zrobić jakiegoś kurka ? Ja Radkowi dałam dzisiaj drugi dzień mojej zupki. Gęsta była, dodałam wody i było niewiele ponad mały słoiczek. Wszystko zjadł. To nie jest z dużo, prawda? Nie wiem jakie są normy.... Herbaty rumiankowej wypił 100ml i troszkę soczku. Deserku nie dawałam. |
||
|
|
|
#1928 |
|
Zadomowienie
|
Żaneta właśnie miałam Ci poradzić, żebyś sprawdziła skład słoiczka, który Emi smakuje, ale widzę że na to wpadłaś. W sumie zgadzam się z Tobą, gotowe obiadki często zawierają soki owocowe, żeby poprawić smak. Właśnie mi się przypomniało, że któraś (Kajool???) wstawiała tu gdzieś stronkę z ziołami które można podawać dzieciom i od którego miesiąca. Myślę, że i w ten sposób można polepszyć smak. Niestety nie pamiętam tej stronki.
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łazienka cała mokra :P Ale ja wykąpałam się z Filipem razem w dużej wannie, był zdziwiony ale podobało mu się Jeszcze ostatnie chwile w wannience póki nie siedzi samodzielnie.
|
|
#1931 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Dziecko w łóżku, Telikowa granola w piekarniku, a ja w te pędy przyleciałam do Was, bo się okrutnie przez cały dzień stęskniłam ![]() Cytat:
Podaję z surówkami albo sałatami. I tyle. Bo do tego ziemniaków itp już sobie raczej nie wyobrażam ![]() Cytat:
Co do noclegów, to my mieliśmy w prezencie od hotelu 4 pokoje + apartament dla nas. Teściowie dokupili jeszcze dwa pokoje i nam tyle starczyło, bo wszyscy goście z Warszawy w zasadzie. A, i jeszcze w prezencie od hotelu był tort i bilety na podróż poślubną, więc naprawdę się opłaciło Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajooo Opowiadaj!edit: już doczytałam ![]() Za basen i mgr też oczywiście brawa
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1933 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Mmmm, jak miło
![]() Proszę: http://allegro.pl/doidy-cup-niezwykl...080423662.html To najtańszy na allegro i tanią przesyłkę ma. A sprzedawca sprawdzony ![]() Cytat:
Ale nietypowo, że od dwójek i to górnych zaczęliście ![]() Cytat:
Niech się Lila wyświęci ![]() Cytat:
Cytat:
Czyli uczcił miesięcznicę odpowiednim toastem ![]() Cytat:
Tymuś lubił od pierwszego razu, no ale był dużo młodszy i może wtedy łatwiej się przyzwyczaić. Wczoraj natomiast miał debiut z prysznicem (ale nie w brodziku, tylko podczas kąpieli w wannie go polewałam) i też się chyba szybko oswoi. Jak mu lałam na rączki to się cieszył i chichotał, a potem zaczęłam polewać mu głowę i buzię i był w lekkim szoku, ale raczej pozytywnym ![]() Cytat:
No i oczywiście życzenia dla męża Fajny dzień mieliście, taka rodzinna spokojna sielanka - najlepsza rzecz pod słońcem U siebie na kolanach ![]() Cytat:
Bo ja go brutalnie porzuciałam jakiś czas temu i nawet nie zaglądam do komentarzy. Ale chyba trzeba będzie coś skrobnąć...
|
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie Żaneta, ale też kąpiemy Idę w wannie. Nalewamy nie za dużo wody, kładziemy ją w wannie. Mąż klęka na podłodze przy wannie i myje. Obraca na brzuszek itp. Ida strasznie chlapie w kąpieli, zalewała nam pokój, a w łazience nie mamy gdzie się rozłożyć z wanienką.
|
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Teliczku, granola się zrobiła. Ale pachnie
Nie mogę się doczekać aż ostygnie, chociaż już na ciepło podjadam
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam ręka pod szyja za jej druga reke (zrozumiale pisze?) i tak na mnie lezy
nie nadrobie was.... szczerze mowiac myslalam ze jak urodzicie to bedziecie mniej pisc a tu |
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie bo mi Brumek o gronoli przypomniała...
Gdzie kupię jasny sezam? W supermarkecie jakimś? Imbir? syrop z agawy? Telik pisałaś Żanecie, że ksyliotol można cukrem zwykłym zastąpić? Będę robiła tą z migdałami ![]() Już się doczekać nie mogę! |
|
|
|
#1938 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję no własnie tak pomyślałam,że razem z maluchem bo kurcze inaczej to cieżko ale mój książe woli sam się chlapać.Próbowalismy z nim (tż ) ale nie za bardzo mu się podoba. No nic może kiedyś się doczekam czasów jak będzie siedział
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-28 o 22:03 |
||
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A czy ten kubek to faktycznie taka rewelacja? |
|
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
dzoubek - czesc kapieli lezy mi tez na brzuchu i to wlasciwie sama (plmnuje tylko zeby nie nurkowala)
wyrywanie 8-ki - och, moj najgorszy koszmar. mialam wyrwane wszystkie i wszystkie wyrywala ta sama osoba. pierwsza to koszmar - moje porody były przy tym mega lajtowe!! tydzien mialam taki szczekoscisk ze jesc lyzka mie moglam zup nawet! potem miesiac na przeciwbolowych, bo wdal sie jakis stan zapalny dziaska, tak rozcharatane bylo... pozostale 8ki to juz lajcik, jadlam normalnie juz nastepnego dnia. nie wiem czemu pierwszabyla tak masakryczna ale naprawde porazka... poza tym znowu mi plomba wypada...
|
|
|
|
#1943 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, ze napisalas, bo te okropne krzeselko wiecznie przypominaloby ci o tej transakcji.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Brumku dziekuje za pocieszyciela ![]() U nas ok ale wydaje mi sie, ze ida kolejne zeby.
|
|
|
#1944 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas zupełna klapa Cytat:
|
|||
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek tak jak u Crazy nalewam nie wiele wody, tak aby miała pipkę zakrytą.Mąż klęka przed wanna i ją trzyma i ta wariuje. Natomiast ja siadam na wc, bo mam obok bo mi tak lepiej. Ja nie mam możliwości się z nią kąpać jak jestem sama, bo nawet nie mam gdzie jej położyć, by siebie raz dwa zrobić..Do kąpieli dostaje kaczki i się nimi bawi, albo turla się z brzuszek na plecy i odwrotnie.Najpierw daję jej czas na szaleńcze zabawy, a potem myję, ponieważ przy zabawie czasem napije się wody.
Crazy osesek.pl taka storna widziałam ale jak dobrze pamiętam to z przyprawami od 8 miesiąca dopiero majeranek itd. muszę zerknąć ponownie.Brumek no koniecznie coś napisz na blogu, ba daj jakiś dobry przepis bo się ludzie zamartwią !
|
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
wieczorowo Padam, właśnie wykapana juz... Lila ma już pierwszego ząbka a Lena drugiego ![]() I powiem Wam,że Lila ani mi nie płacze, ani nie marudzi... Za to Lena nadrabia
|
#1947 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Płonne nadzieje P.S jesteś boska, wiesz? (wiem, wiem, nie lubisz słodzenia )Cytat:
Sezam, imbir, syrop - wszystko w zwykłym supermarkecie dostaniesz, typu Auchan czy Carrefour. Ja ksyliotolu wcale nie dawałam, ani słodzika, ani cukru, tylko troszkę więcej miodu i syropu. Cytat:
Najpierw prawe, potem lewe.Cytat:
Cytat:
Nie, no teraz na bank musicie go kupić ![]() Rewelacja czy nie to się dopiero okaże. Pewnie nie różni się specjalnie od zwykłego plastikowego kubeczka, ale chciałam go Tymciowi kupić, bo ...ładny jest Poza tym uwielbiam takie gadżety ![]() Cytat:
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robi to raz dwa i myk chlapie wodą.Daję wtedy dłoń pod jej pachę a moja ręka trzyma jej brodę do góry, albo trzymam brodę ręką,bo zazwyczaj raz dwa się przekręca na plecy...dzisiaj to co sekundę się przewracała. |
|
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam wyrywaną ósemkę jak byłam w 16tc. Nie wspominam tego jakoś źle... Babka znieczuliła, złapał i wyrwała. W ogóle nic nie bolało, później też nie. Poza stresem, który mnie cisnął
|
|
|
|
|
#1950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koc, na to jego ręcznik i jak wychodzimy z wanny, kładę go na to i zawijam, wycieram siebie i dopiero nim się dalej zajmuje. Spokojnie się da Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

help

).
wszystko mokre dookoła.
za ząbek i sto lat dla tżta 

bardzo dobre,co do tego podajesz?

Płonne nadzieje