Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-28, 21:12   #1921
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
dzisiaj zaczęłam nutrę mieszać z bebillonem ha. 1 miarka ha, 4 nutry.
I już były 4 kopy, więc nie wiem czy to reakcja na mleko? help
4 kupy to jeszcze nie tragedia, szczególnie jeśli nie były biegunkowate, ale nawet i rzadkie kupy mogą być od zmiany mleka.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
te kaszki nestle są super, my właśnie jemy te z serii Zdrowy
Brzuszek - 8 zbóż, Z Lipą i Ze śliwką
A czy one są mleczne czy bezmleczne?
Orientujecie się może jak długo trwa pierwsza faza ekspozycji na gluten u dzieci na MM?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 21:21   #1922
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
No właśnie u nas się załatwia spanie, jak się zaprasza to informuje, że nocleg jest zapewniony. Nie zawsze w jakimś hotelu, niekiedy w domu i po rodzinie (zależy od stosunków i zażyłości ).

Trochę mnie zaskoczyło to, że każdy ma sobie sam płacić za nocleg i szukać na własną rękę . No i nie kryję zaskoczenia ceną.... U nas niewiele więcej płaci się za parę
iustyna u nas raczej nie ma tego zwyczaju,
moja siostra nie zapewnia bo nie będą mieli gości przyjezdnych 400km tylko młody z Warszawy więc jego goście będą mieli wybór, mogą wrócić (będzie zapewniony autokar który ich przywiezie i odwiezie), a jak ktoś chce zostać na drugi dzień to na własną rękę może sobie wynając pokój w tym samym zajeździe.

To chyba zależy od regiou i od tego skąd są goście, bo pojechaliśmy kiedyś na wesele do mojej byłej współlokatorki gdzieś pod granicę białoruską to noclegi mieliśmy zapewnione (i opłacone).

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Nadal walczymy z katarem - ściąganie to istny koszmar. Natan drze się że go na rynku pewnie słychać, a mieszkamy od niego dość daleko. Poza tym na noc robimy paćkę z majeranku i smarujemy klatkę piersiową i plecki, z w dzień polecany przez Eveeve o ile się nie mylę Pulmex baby I tak jakby nie jest źle... Przynajmniej stan podgorączkowy spadł z 38 do 37,2
Zresztą zobaczymy jak nocka minie, bo dzisiaj to był obłęd... Młody spał ze 3 godziny w sumie i to na brzuchu u męża, bo o łóżeczku nie było mowy, a jak mu się obydwie dziurki zatykały to był straszny ryk

Najlepszego dla Jasia i Antosia
moim zdaniem 37,2 to normalna temperatura u naszych dzieciaków już

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Kąpaliśmy Radzia dzisiaj w dużej wannie.
Wystraszył się bidulek na początku, nawet płakać zaczął.
Później już spokojnie siedział, ale spięty był strasznie.
Mam nadzieję, że się przyzwyczai.
Nie chcę go już w wanience kąpać bo strasznie chlapie wszystko mokre dookoła.
Lila od tygodnia jakoś najpierw kąpie się w swojej wanience na stelazu a potem wskakuje do wanny do Filipa.
Ze swojej prawie nie wyskoczy jak już Filipa widzi w kąpieli i ie ma wyjścia musi iść do niego

ania za ząbek i sto lat dla tżta

aaaa wrzuciłam filmik z Lilą do Klubu

Jutro chrzciny.... trzymajcie kciuki.
idę sobie paznokcie chociaż zrobię

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
4 kupy to jeszcze nie tragedia, szczególnie jeśli nie były biegunkowate, ale nawet i rzadkie kupy mogą być od zmiany mleka.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

A czy one są mleczne czy bezmleczne?
Orientujecie się może jak długo trwa pierwsza faza ekspozycji na gluten u dzieci na MM?
crazy są bezmleczne ale napisane jest że trzeba przygotować na mleku modyfikowanym , i nie wiem czy na UU można
http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...bcatid/37.aspx
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 21:23   #1923
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Ale tu dzisiaj cisza..........

Zazdroszczę dużej wanny.. my mamy prysznic i się zastanawiam jak to Hanię będziemy kąpać.. w wanience już ma ciasno no i też chlapie niemiłosiernie.. a mamy taki brodzik w prysznicu, którego nie można zatkać żeby ewentualnie wody napuścić

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A teraz się chwalę - Adaś postanowił zrobić tacie dodatkowy prezent urodzinowy i wyszedł wreszcie ząbek [/COLOR]

Cytat:

Hania śpi od 19 ale się wybudza co jakiś czas.. męczy ją ten ząb.. a wszamała dzisiaj dynię z indykiem i tak jej smakowało, że aż odgłosy wydawała przy braniu łyżeczki do buzi, takie "aaaaaaaaaam"grubym głosem

znalazłam swoją płytę z aerobikiem i odbębniłam godzinę ćwiczeń tylko czemu te głupie kg nie lecą w dół?
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 21:27   #1924
dziubek79
Zakorzenienie

You You

Patik kurde wydaje mi się, że za szybko na taką reakcję

sygine oby szybko katar poszedł w diabły !!

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-01-28 o 21:29
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 21:35   #1925
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Emilie zrobiłam też obiad jak dzisiaj nie zje to nie mam pojęcia, na prawdę
Nadal nie chce jeść Twoich obiadków? A co z takimi ze słoika?

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Fajny jest bardzo go lubię. Duże poczucie humoru, ironia- którą lubię, a poza tym ambitny i inteligentny. Ale to taka tam randke. Nie nastawiam się na nic
Mam nadzieję, że jednak coś z tego będzie.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
A ja w poniedzialek do pracy
Trzymam więc kciuki za udany powrót. Czekamy na relację.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Ja sama musiałabym się wybrać na ekstrakcję 8, która rośnie poziomo, ale strasznie się boję, a Twój opis mnie jeszcze bardziej utwierdził, że strach ten jest słuszny. (chyba już bym wolała drugie cc, niż to brrr )
Marzenko, ja właśnie w czwartek usunęłam ósemkę. Nie było strasznie. A ponieważ pani stomatolog kazała nie podnosić ciężarów (ryzyko krwotoku) to w nocy mąż wstawał do Małej - było zabawnie

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
crazy są bezmleczne ale napisane jest że trzeba przygotować na mleku modyfikowanym , i nie wiem czy na UU można
http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...bcatid/37.aspx
Dziękuję. Ja karmię UU już tylko 2 razy dziennie i przygotowuję się do zejścia na 1. Za to MM mamy pepti, dlatego mnie interesują tylko bezmleczne. Wygląda na to, że mogę kupić, skoro tak chwalicie. Zauważyłam, że Ida nie przepada za kaszkami, więc może ta jej podejdzie?
Stary 2012-01-28, 21:38   #1926
zanetaa88
Zakorzenienie

Crazy ach podłamałam się no. Wczoraj podałam jej ziemniak z marchewką z HIPP i POŻERAŁA a nie jadła obiadek, musiałam otworzyć drugi słoiczek który też raz dwa zjadła...Dzisiaj zrobiłam marchew,ziemniak i pietruszkę korzeń dodałam oleju i jadła,ale takie jedzenie, że proszę Cię...dodałam odrobinę cukru do mojego i otwierała buzię jakby nie wiadomo jakie cudo jadła...Bedę szukać słodkich ziemniaków bataty jak to nie podziała, to zacznę chyba doprawiać, bo wolę aby moje jadła niż ze słoiczka który najprawdopodobniej mają też w sobie cukier albo sok winogronowy który przecież jest słodki.Wolę mieć na oku moje przyprawianie niż słoiczkowe, bo innego wyjścia nie widzę

Youyou
za jutrzejszy dzień, aby nie było tak mroźno jak dziś!

Lili my w dużej wannie się kąpiemy już 2 miesiące

Brumek
dodaj i wymieszaj to Twój blog? jeżeli tak to czytelnik się jeden martwi o Ciebie !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 21:43   #1927
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
idę sobie paznokcie chociaż zrobię[COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Zazdroszczę dużej wanny.. my mamy prysznic i się zastanawiam jak to Hanię będziemy kąpać.. w wanience już ma ciasno no i też chlapie niemiłosiernie.. a mamy taki brodzik w prysznicu, którego nie można zatkać żeby ewentualnie wody napuścić
Miałam pisać, że w brodziku też by fajnie było,
ale skoro nie ma kurka...
Nie da się dokupić ale zrobić jakiegoś kurka ?

Ja Radkowi dałam dzisiaj drugi dzień mojej zupki. Gęsta była, dodałam wody i było niewiele ponad mały słoiczek. Wszystko zjadł.
To nie jest z dużo, prawda? Nie wiem jakie są normy....

Herbaty rumiankowej wypił 100ml i troszkę soczku.
Deserku nie dawałam.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 21:45   #1928
CrazyMachine
Zadomowienie

Żaneta właśnie miałam Ci poradzić, żebyś sprawdziła skład słoiczka, który Emi smakuje, ale widzę że na to wpadłaś. W sumie zgadzam się z Tobą, gotowe obiadki często zawierają soki owocowe, żeby poprawić smak. Właśnie mi się przypomniało, że któraś (Kajool???) wstawiała tu gdzieś stronkę z ziołami które można podawać dzieciom i od którego miesiąca. Myślę, że i w ten sposób można polepszyć smak. Niestety nie pamiętam tej stronki.
Stary 2012-01-28, 21:49   #1929
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Lili my w dużej wannie się kąpiemy już 2 miesiące
[B]
jak kąpiecie nie siedzące dzieci w dużych wannach ??
Stary 2012-01-28, 21:52   #1930
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tu dzisiaj cisza..........

Ja też mam problem z chlapaniem łazienka cała mokra :P Ale ja wykąpałam się z Filipem razem w dużej wannie, był zdziwiony ale podobało mu się Jeszcze ostatnie chwile w wannience póki nie siedzi samodzielnie.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 21:54   #1931
brumek
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Dziecko w łóżku, Telikowa granola w piekarniku, a ja w te pędy przyleciałam do Was, bo się okrutnie przez cały dzień stęskniłam

Cytat:

Brumek zrobiła tą Twoją słynna pierś w cieście francuskim, dodałam sobie papryczki jeszcze i posypałam całość czosnkiem granulowanym bardzo dobre,co do tego podajesz?
Bardzo mi miło Podaję z surówkami albo sałatami. I tyle. Bo do tego ziemniaków itp już sobie raczej nie wyobrażam

Cytat:
Dziewczyny z Warszawy i okolic - 220 zł od osoby (wesele w restauracji) to dużo, czy normalnie?

Aaaa i czy u Was nie ma zwyczaju zapewniania noclegu dojeżdżającym? Każdy w swoim zakresie?
Chyba wcale nie dużo. My 4,5 roku temu płaciliśmy ok. 250 za osobę, ale już z alkoholem.
Co do noclegów, to my mieliśmy w prezencie od hotelu 4 pokoje + apartament dla nas. Teściowie dokupili jeszcze dwa pokoje i nam tyle starczyło, bo wszyscy goście z Warszawy w zasadzie.
A, i jeszcze w prezencie od hotelu był tort i bilety na podróż poślubną, więc naprawdę się opłaciło

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Kajool dziękuję za pomoc w napisaniu maila
Babka odda mi pieniądze i muszę jej odesłać krzesełko (choć nie powiem, żeby była zadowolona z tego i powiedziała, że wie jak to się wysyła pocztą)
Super Jej szczęście że się zgodziła

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
ja weszłam i Was nadrabiam, muszę czuwać nad Nati bo pół godz. temu miała 39,2 i dałam nurofen, ale po 15 min pół czopka bo za wolno temp, spadała
I jak się teraz ma?

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Brumku byłam ale nic nie pisałam. Jakoś tak... Mam wrażenie jakbym w krzakach siedziała, ale za karę a nie z własnej woli. Wracam spać, Wiki Juz Zasnela.
Za jaką karę? Co przeskrobałaś, przyznaj się szybko?

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Kup tylko hennę i zwykłą wodę utlenioną.. w domu wymieszaj sobie papkę w kieliszku do wódki to jest najważniejsze.. ja kiedyś z braku laku nakładałam hennę zapałką (tą stroną bez siarki) i też dało radę.. da radę też końcówką od łyżeczki, od patyczka do ucha ściągnąć watkę i tym plastikiem nakładać.. możliwości wiele, byle hennę mieć
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Zanetko dziekuje-czuje sie lepiej.mleka coraz mniej wiec juz jest calkiem dobrze. W kazdym badz razie bromergon juz oswojony
Dobrze, że się to wszsytko powoli normuje

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Też na początku myslałąm, że to zbieg okoliczności. Czasem jak nie może się doczekać i w końcu wyciagam cycusia to mówi "he"i się zasysa
Te dzieciaki takie mądre, aż aż dziw bierze

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
co do okazywania głodu
u mnie jest atak tygrysa
Jasiu poprostu zaczepia sie łapkami do mojej bluzki i czółkem uderza w pojemniki z mlekiem
Udławię się przez Ciebie kiedyś

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
A poza tym byłam na randce..
Fajooo Opowiadaj!

edit: już doczytałam
Za basen i mgr też oczywiście brawa
Stary 2012-01-28, 21:55   #1932
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Ja Radka trzymałam pod paszkami, troszkę tak siedział.
Podłożyłam pod doopkę pieluszkę.
Na kolanach u siebie go też trzymałam.
BO ja się z nim w wannie moczyłam.
Stary 2012-01-28, 21:56   #1933
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Witam znad mopa i ściery
Mmmm, jak miło

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
A ja w poniedzialek do pracy

Cytat:
P
Brumek dasz linka do kubka?
Proszę: http://allegro.pl/doidy-cup-niezwykl...080423662.html
To najtańszy na allegro i tanią przesyłkę ma. A sprzedawca sprawdzony

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Musimy się pochwalic, że mamy DRUGIEGO ZĄBKA obecnie są dwie górne dwójki-niezły wampirek, nie??
Ale nietypowo, że od dwójek i to górnych zaczęliście

Cytat:
Kciuki za całych sił!!! Niech się Lila wyświęci

Cytat:
Marzenko, ja właśnie w czwartek usunęłam ósemkę. Nie było strasznie. A ponieważ pani stomatolog kazała nie podnosić ciężarów (ryzyko krwotoku) to w nocy mąż wstawał do Małej - było zabawnie
Dzielna jesteś Mi o dźwiganiu nic nie mówili... A też kazali Ci przez tydzień półpłynną dietę zachowywać?

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Poza tym Antek zadebiutowal z glutenem. Dostal setke mojego mleka z kaszka i wypil do dna!
Brawo pięcimiesięczniaku Czyli uczcił miesięcznicę odpowiednim toastem

Cytat:
Mam nadzieję że szybko polubi, bo to super zabawa Tymuś lubił od pierwszego razu, no ale był dużo młodszy i może wtedy łatwiej się przyzwyczaić. Wczoraj natomiast miał debiut z prysznicem (ale nie w brodziku, tylko podczas kąpieli w wannie go polewałam) i też się chyba szybko oswoi. Jak mu lałam na rączki to się cieszył i chichotał, a potem zaczęłam polewać mu głowę i buzię i był w lekkim szoku, ale raczej pozytywnym

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A nam dzień bardzo fajnie minął, rano poszłam z Adasiem TŻa budzić z prezentem, dostał jeszcze tort i prezent od moich rodziców, po południu pojechaliśmy sobie na maleńkie zakupy więc poszliśmy jeszcze na fajne lody -urodzinowo, teraz TŻ drinkuje z teściem na dole więc mam czas.
Przy okazji - jeszcze nawet nie mówiłam TŻowi o tekstach Waszych (Dziubek, Natka), a na zakupach pytam go już na przyszłość o nocniki itp, a ten do mnie "a co na ten temat wizaż mówi?"
A teraz się chwalę - Adaś postanowił zrobić tacie dodatkowy prezent urodzinowy i wyszedł wreszcie ząbek
Aniu ,przed wszystkim hip hip hurra za ząbka
No i oczywiście życzenia dla męża Fajny dzień mieliście, taka rodzinna spokojna sielanka - najlepsza rzecz pod słońcem

Cytat:
U siebie na kolanach

Cytat:

Brumek
dodaj i wymieszaj to Twój blog? jeżeli tak to czytelnik się jeden martwi o Ciebie !
Mój
Bo ja go brutalnie porzuciałam jakiś czas temu i nawet nie zaglądam do komentarzy. Ale chyba trzeba będzie coś skrobnąć...
Stary 2012-01-28, 21:56   #1934
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie Żaneta, ale też kąpiemy Idę w wannie. Nalewamy nie za dużo wody, kładziemy ją w wannie. Mąż klęka na podłodze przy wannie i myje. Obraca na brzuszek itp. Ida strasznie chlapie w kąpieli, zalewała nam pokój, a w łazience nie mamy gdzie się rozłożyć z wanienką.
Stary 2012-01-28, 21:58   #1935
brumek
Zakorzenienie

Teliczku, granola się zrobiła. Ale pachnie Nie mogę się doczekać aż ostygnie, chociaż już na ciepło podjadam
Stary 2012-01-28, 21:58   #1936
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam ręka pod szyja za jej druga reke (zrozumiale pisze?) i tak na mnie lezy

nie nadrobie was.... szczerze mowiac myslalam ze jak urodzicie to bedziecie mniej pisc a tu

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 21:59   #1937
Lili 83
Zakorzenienie

A właśnie bo mi Brumek o gronoli przypomniała...

Gdzie kupię jasny sezam? W supermarkecie jakimś?
Imbir?
syrop z agawy?

Telik pisałaś Żanecie, że ksyliotol można cukrem zwykłym zastąpić?

Będę robiła tą z migdałami
Już się doczekać nie mogę!
Stary 2012-01-28, 22:02   #1938
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Dzielna jesteś Mi o dźwiganiu nic nie mówili... A też kazali Ci przez tydzień półpłynną dietę zachowywać?
A mi nic o diecie półpłynnej nie wspominali. To już moja 3 ósemka wyrwana i zawsze u tej samej chirurg-stomatolog to robię.
Została mi jeszcze jedna do usunięcia.
Stary 2012-01-28, 22:02   #1939
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Radka trzymałam pod paszkami, troszkę tak siedział.
Podłożyłam pod doopkę pieluszkę.
Na kolanach u siebie go też trzymałam.
BO ja się z nim w wannie moczyłam.
Cytat:
Ja nie Żaneta, ale też kąpiemy Idę w wannie. Nalewamy nie za dużo wody, kładziemy ją w wannie. Mąż klęka na podłodze przy wannie i myje. Obraca na brzuszek itp. Ida strasznie chlapie w kąpieli, zalewała nam pokój, a w łazience nie mamy gdzie się rozłożyć z wanienką.
Brumek -nie zacytowało mi .

dziękuję

no własnie tak pomyślałam,że razem z maluchem bo kurcze inaczej to cieżko ale mój książe woli sam się chlapać.Próbowalismy z nim (tż ) ale nie za bardzo mu się podoba. No nic może kiedyś się doczekam czasów jak będzie siedział

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-01-28 o 22:03
Stary 2012-01-28, 22:04   #1940
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

nie nadrobie was.... szczerze mowiac myslalam ze jak urodzicie to bedziecie mniej pisc a tu
zrozumiale
ale własnie u nas to nie przechodzi
Stary 2012-01-28, 22:06   #1941
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Proszę: http://allegro.pl/doidy-cup-niezwykl...080423662.html
To najtańszy na allegro i tanią przesyłkę ma. A sprzedawca sprawdzony
Pokazuje właśnie ten kubek mężowi, a on czyta nazwę "doIDY" i mówi, że ok możemy kupić
A czy ten kubek to faktycznie taka rewelacja?
Stary 2012-01-28, 22:08   #1942
83monia
Zakorzenienie

dzoubek - czesc kapieli lezy mi tez na brzuchu i to wlasciwie sama (plmnuje tylko zeby nie nurkowala)

wyrywanie 8-ki - och, moj najgorszy koszmar. mialam wyrwane wszystkie i wszystkie wyrywala ta sama osoba. pierwsza to koszmar - moje porody były przy tym mega lajtowe!! tydzien mialam taki szczekoscisk ze jesc lyzka mie moglam zup nawet! potem miesiac na przeciwbolowych, bo wdal sie jakis stan zapalny dziaska, tak rozcharatane bylo... pozostale 8ki to juz lajcik, jadlam normalnie juz nastepnego dnia. nie wiem czemu pierwszabyla tak masakryczna ale naprawde porazka...

poza tym znowu mi plomba wypada...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 22:12   #1943
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
dla Jasi

i dla Antosia równie wielkie

a był wielki i samo 7x5 cm nie brzmiało tak groźnie co porównanie do szklanki ale po porodzie sie zmniejszył do 3x3 tzn taki był w październiku a teraz miałam w grudniu isc na kontrole ale mi jakos nie podrodze, musze sie zarejestrować

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

super - powodzenia życzę itrzymam kciuki za pomyślny przebieg zdarzeń

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------
chcialam zapytać, Wy juz całkiem na MM jesteście na nutrze, czy jeszcze karmisz UU? no i czy po nutramigenie jest poprawa?
karmie UU nutre dostaje tylko raz do kaszki a to i tak na 100 ml daje dwie miarki, bo jak zrobilam normalnie, to plul kaszka, taka ohydna byla. Stopniowo zwiekszam dawke nutry, moze nie bedzie tak zle.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Kajool dziękuję za pomoc w napisaniu maila
Babka odda mi pieniądze i muszę jej odesłać krzesełko (choć nie powiem, żeby była zadowolona z tego i powiedziała, że wie jak to się wysyła pocztą)
Ha ciesze sie, ze pomoglam i ciesze sie, ze skutecznie Dobrze, ze napisalas, bo te okropne krzeselko wiecznie przypominaloby ci o tej transakcji.

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
WITAMY

Zmalowana SUPER, że byłaś na randce, a tak się zarzekałaś swojego czasu
Patik a co to za brak humorku???

My dzisiaj nie spacerujemy- za zimno...

Musimy się pochwalic, że mamy DRUGIEGO ZĄBKA obecnie są dwie górne dwójki-niezły wampirek, nie??

JAŚ, ANTOŚ buziaczki dla Was
GRatulacje zeba

Cytat:
No właśnie u nas się załatwia spanie, jak się zaprasza to informuje, że nocleg jest zapewniony. Nie zawsze w jakimś hotelu, niekiedy w domu i po rodzinie (zależy od stosunków i zażyłości ).

Trochę mnie zaskoczyło to, że każdy ma sobie sam płacić za nocleg i szukać na własną rękę . No i nie kryję zaskoczenia ceną.... U nas niewiele więcej płaci się za parę
Wiesz u nas tez placi sie i za nocleg i za wesele. Ale Wawa rzadzi sie swoimi prawami.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
lili tak samo, ale na wierzch polewa czekoladowa. Ja lubie mniej slodkie i temu nastpenym razem zrobie z 1 szklanka cukru i bez polewy. A ja z takim samym przepisem, robie ciasto z jablkami - 4 jablka scieram na grubych okach i reszte tak samo ucieram i wychodzi pychotka.
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Nadal walczymy z katarem - ściąganie to istny koszmar. Natan drze się że go na rynku pewnie słychać, a mieszkamy od niego dość daleko. Poza tym na noc robimy paćkę z majeranku i smarujemy klatkę piersiową i plecki, z w dzień polecany przez Eveeve o ile się nie mylę Pulmex baby I tak jakby nie jest źle... Przynajmniej stan podgorączkowy spadł z 38 do 37,2
Zresztą zobaczymy jak nocka minie, bo dzisiaj to był obłęd... Młody spał ze 3 godziny w sumie i to na brzuchu u męża, bo o łóżeczku nie było mowy, a jak mu się obydwie dziurki zatykały to był straszny ryk

Najlepszego dla Jasia i Antosia
Wiesz tak sobie mysle czy czasami ten katar i zachowanie natanka, nie jest zwiazane z zabkowaniem, bo u nas dokladnie to samo jest. Katar plus spanie na brzuchu u mamy.

Cytat:
Nadal nie chce jeść Twoich obiadków? A co z takimi ze słoika?

Mam nadzieję, że jednak coś z tego będzie.

Trzymam więc kciuki za udany powrót. Czekamy na relację.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Dziękuję. Ja karmię UU już tylko 2 razy dziennie i przygotowuję się do zejścia na 1. Za to MM mamy pepti, dlatego mnie interesują tylko bezmleczne. Wygląda na to, że mogę kupić, skoro tak chwalicie. Zauważyłam, że Ida nie przepada za kaszkami, więc może ta jej podejdzie?
dzieki ale na pewno powrot nie bedzie udany :/ Musze zostawic mojego ukochanego synka

Cytat:
Żaneta właśnie miałam Ci poradzić, żebyś sprawdziła skład słoiczka, który Emi smakuje, ale widzę że na to wpadłaś. W sumie zgadzam się z Tobą, gotowe obiadki często zawierają soki owocowe, żeby poprawić smak. Właśnie mi się przypomniało, że któraś (Kajool???) wstawiała tu gdzieś stronkę z ziołami które można podawać dzieciom i od którego miesiąca. Myślę, że i w ten sposób można polepszyć smak. Niestety nie pamiętam tej stronki.
Ech tym razem nie ja. Wiem tylko, ze mozna zaczynac odpietruszki po piatym miesiacu ale mocno rozdrobnic, po 6 koperek

Cytat:
Teliczku, granola się zrobiła. Ale pachnie Nie mogę się doczekać aż ostygnie, chociaż już na ciepło podjadam
przez was sni mi sie ta granola Maupy jedne.
Brumku dziekuje za pocieszyciela
U nas ok ale wydaje mi sie, ze ida kolejne zeby.
Stary 2012-01-28, 22:12   #1944
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Pokazuje właśnie ten kubek mężowi, a on czyta nazwę "doIDY" i mówi, że ok możemy kupić

u nas zupełna klapa

Cytat:
dzoubek - czesc kapieli lezy mi tez na brzuchu i to wlasciwie sama (plmnuje tylko zeby nie nurkowala)

wyrywanie 8-ki - och, moj najgorszy koszmar. mialam wyrwane wszystkie i wszystkie wyrywala ta sama osoba. pierwsza to koszmar - moje porody były przy tym mega lajtowe!! tydzien mialam taki szczekoscisk ze jesc lyzka mie moglam zup nawet! potem miesiac na przeciwbolowych, bo wdal sie jakis stan zapalny dziaska, tak rozcharatane bylo... pozostale 8ki to juz lajcik, jadlam normalnie juz nastepnego dnia. nie wiem czemu pierwszabyla tak masakryczna ale naprawde porazka...

poza tym znowu mi plomba wypada...
no ja z tych co by umarły ze strachu jakby dziecko na brzuchu w wannie leżało
Stary 2012-01-28, 22:15   #1945
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziubek tak jak u Crazy nalewam nie wiele wody, tak aby miała pipkę zakrytą.Mąż klęka przed wanna i ją trzyma i ta wariuje. Natomiast ja siadam na wc, bo mam obok bo mi tak lepiej. Ja nie mam możliwości się z nią kąpać jak jestem sama, bo nawet nie mam gdzie jej położyć, by siebie raz dwa zrobić..Do kąpieli dostaje kaczki i się nimi bawi, albo turla się z brzuszek na plecy i odwrotnie.Najpierw daję jej czas na szaleńcze zabawy, a potem myję, ponieważ przy zabawie czasem napije się wody.

Crazy osesek.pl taka storna widziałam ale jak dobrze pamiętam to z przyprawami od 8 miesiąca dopiero majeranek itd. muszę zerknąć ponownie.

Brumek
no koniecznie coś napisz na blogu, ba daj jakiś dobry przepis bo się ludzie zamartwią !

Stary 2012-01-28, 22:17   #1946
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej
wieczorowo
Padam, właśnie wykapana juz...

Lila ma już pierwszego ząbka
a Lena drugiego

I powiem Wam,że Lila ani mi nie płacze, ani nie marudzi... Za to Lena nadrabia
Stary 2012-01-28, 22:18   #1947
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Płonne nadzieje
P.S jesteś boska, wiesz? (wiem, wiem, nie lubisz słodzenia )

Cytat:
Gdzie kupię jasny sezam? W supermarkecie jakimś?
Imbir?
syrop z agawy?

Telik pisałaś Żanecie, że ksyliotol można cukrem zwykłym zastąpić?

Będę robiła tą z migdałami
Też zrobiłam tę z migdałami. Mąż wszedł do domu i mówi że nieziemsko pachnie
Sezam, imbir, syrop - wszystko w zwykłym supermarkecie dostaniesz, typu Auchan czy Carrefour. Ja ksyliotolu wcale nie dawałam, ani słodzika, ani cukru, tylko troszkę więcej miodu i syropu.

Cytat:
A mi nic o diecie półpłynnej nie wspominali. To już moja 3 ósemka wyrwana i zawsze u tej samej chirurg-stomatolog to robię.
Została mi jeszcze jedna do usunięcia.
Ja usuwałam po dwie na raz Najpierw prawe, potem lewe.

Cytat:
no własnie tak pomyślałam,że razem z maluchem bo kurcze inaczej to cieżko ale mój książe woli sam się chlapać.Próbowalismy z nim (tż ) ale nie za bardzo mu się podoba. No nic może kiedyś się doczekam czasów jak będzie siedział
A wiesz, mi się wydaje że Tymuś właśnie największą radochę z takiej kąpieli ma dletego że się ze mną kąpie, a nie sam. B razem się chlapiemy, gadamy twarzą w twarz, pluskamy i przytulamy.

Cytat:
Hahaha, faktycznie!
Nie, no teraz na bank musicie go kupić

Rewelacja czy nie to się dopiero okaże. Pewnie nie różni się specjalnie od zwykłego plastikowego kubeczka, ale chciałam go Tymciowi kupić, bo ...ładny jest Poza tym uwielbiam takie gadżety

Cytat:
Żartujesz
Stary 2012-01-28, 22:19   #1948
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

no ja z tych co by umarły ze strachu jakby dziecko na brzuchu w wannie leżało
Ja nie mam nawet szans jej zatrzymać, jak chce iśc na brzuszek.
Robi to raz dwa i myk chlapie wodą.Daję wtedy dłoń pod jej pachę a moja ręka trzyma jej brodę do góry, albo trzymam brodę ręką,bo zazwyczaj raz dwa się przekręca na plecy...dzisiaj to co sekundę się przewracała.

Stary 2012-01-28, 22:20   #1949
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam wyrywaną ósemkę jak byłam w 16tc.
Nie wspominam tego jakoś źle... Babka znieczuliła, złapał i wyrwała.
W ogóle nic nie bolało, później też nie.
Poza stresem, który mnie cisnął
Stary 2012-01-28, 22:21   #1950
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek tak jak u Crazy nalewam nie wiele wody, tak aby miała pipkę zakrytą.Mąż klęka przed wanna i ją trzyma i ta wariuje. Natomiast ja siadam na wc, bo mam obok bo mi tak lepiej. Ja nie mam możliwości się z nią kąpać jak jestem sama, bo nawet nie mam gdzie jej położyć, by siebie raz dwa zrobić..Do kąpieli dostaje kaczki i się nimi bawi, albo turla się z brzuszek na plecy i odwrotnie.Najpierw daję jej czas na szaleńcze zabawy, a potem myję, ponieważ przy zabawie czasem napije się wody.
Ja, jak kąpię się z nim sama, to sobie robię wcześniej takie legowisko na podłodze łazienki Koc, na to jego ręcznik i jak wychodzimy z wanny, kładę go na to i zawijam, wycieram siebie i dopiero nim się dalej zajmuje. Spokojnie się da

Cytat:

Brumek
no koniecznie coś napisz na blogu, ba daj jakiś dobry przepis bo się ludzie zamartwią !
Trzebaby, ale już nie mam do tego serca

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości