Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-28, 21:28   #3511
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
mnie ta chusta jakos nie pasi wiec ja raczej nie
ide cos w tv poogladac, ja i TV swoja droga smutno samemu
no smutno ja tu w Wawie to prawie cały czas sama, za to w domu mam pełno ludzi - rodzice, dwóch dziadków, brat, często jest też ciotka-taty siostra. I jak jedziemy do TŻ to mnóstwo ludzi, bo on ma czworo rodzeństwa

Ja do chusty nie jestem przekonana, chyba bym się bała...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 21:34   #3512
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
ja się zastanawiam czy kupować szlafrok bo i tak ja nigdy nie używam, tutaj w sumie nie pisze że trzeba.
ja też nie używam, ale mam kiedyś mnie naszło na kupno

możesz kupić jakiś tani albo i nie to już twój wybór

ja wolę jednak coś tam do narzucenia mieć

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja wyrzuty sumienia mam dopiero jak wszystko wydam,ale nie na dlugo,bo robie to znowu.Nie umiem oszczedzac.
ja tak samo nie umiem oszczędzać nic a nic raz udało mi się cudem odłożyć kilka tysięcy (na tanie auto by było...) ale przyszedł kryzys i trzeba było pozbyć się oszczędności co do grosza w sumie
i to głównie poszło na życie, na leki, na zabieg itp. praktycznie nic na przyjemności.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 21:37   #3513
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

oj ja tez nie umiem oszczędzać pieniędzy z reguły wydaje co do grosza
Stary 2012-01-28, 21:46   #3514
MoniaHan
Wtajemniczenie

oj ja raczej z tych oszczednych tez nie jestemmoja mama mowi ze mam to po ojcu, ale jak widze to on sobie niezle radzi, bo zrobil remont domu za gotowke i na wymiane dachu tez juz ma gotowke i zacznie wiosna, wiec niestety nie moge juz na niego zwalic ...to w takim razie winny jest Tzon i oszczedzanie to zupelnie jak kosmos i ziemia

natka bo w sumie na tych oddzialach to i tak jest bardzo cieplo z reguly, a szlafrok to chyba dla wlasnego komfortu, ja szlafroki lubie i uzywam codziennie, mam cienki jeden ale bialy, ale jak znajde cos taniego w necie to sobie kupie, takze spokojnie da sie obejsc bez szlafroka pewnie, tylko aby miec cos dluzszego (koszule) co tylek zakryje i piersi i powinno byc ok.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-01-28 o 21:49
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 21:47   #3515
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Chodzi tutuaj o zawartość prostaglandyn w nasieniu męskim -hormonów mogących pobudzić skurcze mięśni gładkich macicy. Ale podobno nie ma takiej dawki w jednej dawce spermy-ale próbować nie zaszkodzi, zwłaszcza że nasi biedni chłopcy nie mają lekko w czasie połogu
He he tak mi coś z tymi prostoglandynami przypomniałaś. Ja pierwszą całą ciąże przechodziłam ogólnie bez problemowo tzn. miałam tylko małe problemy z pęcherzem.
Jolkaa pytałaś czy ktoś miał jakieś tego typu problemy. Otóż właśnie ja miałam, ale przez leczenie mnie głównie Uroseptem ( zamiast spróbować coś mocniejszego np. Furaginum) to znalazłam się aż w 36 tyg w szpitalu na zapalenie całych dróg moczowych. Na szczęście wszystko zostało wyleczone i mały nie został zarażony.
Wracając do wcześniejszego: z mężem nie żałowaliśmy sobie seksu w pierwszej ciąży, teraz to już takiej ochoty nie mam
No i chciałam, żeby urodzić przed 40 tyg albo o czasie ale to na nic się nie zdało. w spermie jest przecież oksytocyna, która może zadziałać, ale to właśnie w 38 tyg
No i po 40 tyg dalej z porodem nici, czekałam i czekałam a tu nic 8 dni po terminie sama zgłosiłam się na oddział, dali mi oksytocynę i dalej nic. A, że był to piątek to wypuścili mnie na weekend, by jak to określił ordynator ''Mąż przekazał mi prostogalndyn w tym czasie'' Jeśli dalej nic,to miałam być w pon z powrotem. Dodam, że poniedziałek to już był równo 14 dzień po terminie, na usg było widać, że coraz mniej jest wód płodowych. No i tak przed godziną 24 z niedzieli na pon poużywaliśmy sobie hehe zresztą zaraz po powrocie ze szpitala też. I w trakcie dostałam skurczy na porodówce byłam o 1 w nocy

A urodziłam synka przed 12 Bo do 8 bolało, ale rozwarcie nie szło to dostałam zastrzyk, żeby akcja porodowa szła wolniej. O 8 dali mi oksytocynę i wtedy na dobre zaczęło boleć. Także ja choć mam napisane, że rodziłam 12 h, to uważam, że tak na prawdę rodziłam od 8 rano

Co do chust to kiedyś na ten temat wypowiadała się nasza biedna Aguśkaa
Bardzo sobie zresztą chwaliła. Co do nosideł to są ok, ale jak mi sie dobrze wydaje to dopiero po 3 miesiącu, kiedy dziecko trzyma stabilnie główę

Mój synek to albo przeziębiony bo gorączka i katar przeszła, albo całkiem się roztroił. Nie chce spać w dzień. Zawsze chodził o 13, a teraz się męczy. No i wczoraj poszedł spać o 17. wstał o 6.
Dzisiaj poszedł spać o 16 i ciekawe kiedy mi się jutro obudzi. Już nie wiem jak go położyć,żeby trochę odpoczął i wrócił do rytmu dnia.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 21:52   #3516
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
oj ja raczej z tych oszczednych tez nie jestemmoja mama mowi ze mam to po ojcu, ale jak widze to on sobie niezle radzi, bo zrobil remont domu za gotowke i na wymiane dachu tez juz ma gotowke i zacznie wiosna, wiec niestety nie moge juz na niego zwalic ...to w takim razie winny jest Tzon i oszczedzanie to zupelnie jak kosmos i ziemia
mój tż też oszczędzać za bardzo nie umie ostatnio miał odłożyć 1000zł ale widać nie wyszło mu to i udało się tylko 500zł ale zaraz te 500zł poszło na łóżeczko itp. więc już ni ma

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Roksape a jak zaczęło się te zapalenie pęcherza? Jakie objawy początkowe?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-28, 21:56   #3517
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość

Co do chust to kiedyś na ten temat wypowiadała się nasza biedna Aguśkaa
Bardzo sobie zresztą chwaliła. Co do nosideł to są ok, ale jak mi sie dobrze wydaje to dopiero po 3 miesiącu, kiedy dziecko trzyma stabilnie główę
taaa chcialabym sie dokopac do tej wypowiedzi
Stary 2012-01-28, 21:59   #3518
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

jeszcze nie dawno pisałam, że jestem mega objedzona i opita koktajlem ale coś czuję, że zbliża się głodomorrrra

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-28, 22:00   #3519
MoniaHan
Wtajemniczenie

ja leze sobie na gorze w sypialni, Ivorek na dole sam siedzi bo Tz pojechal do pubu na zakonczenie sezonu polowan i za jakas godzinke powinien wrocic. no i ze pieskowi sie nudzilo to zaczal czytac ksiazke tak czytal ksiazke o ciazy ze az ze strony ze wstepem nic nie zostalo

Stary 2012-01-28, 22:02   #3520
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
ja leze sobie na gorze w sypialni, Ivorek na dole sam siedzi bo Tz pojechal do pubu na zakonczenie sezonu polowan i za jakas godzinke powinien wrocic. no i ze pieskowi sie nudzilo to zaczal czytac ksiazke tak czytal ksiazke o ciazy ze az ze strony ze wstepem nic nie zostalo
mój pies wszystko je, a szczególni uwielbia buty i kapcie dziś zjadł jednego kapcia tzn tak pogryzł, że nadaje się na śmietnik a już myślałam, że mu przeszło to gryzienie bo długo nic nie gryzł

ale to nic jakiś czas temu narobił do buta "to drugie"

mamy go od nie dawna jakieś 4 miesiące

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-28, 22:05   #3521
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Przygotowuje się na powitanie nowego członka rodziny

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-01-28, 22:14   #3522
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
jeszcze nie dawno pisałam, że jestem mega objedzona i opita koktajlem ale coś czuję, że zbliża się głodomorrrra
mi niestety apetyt powraca wieczorem
Cytat:
pies intelektualista mój królik tez lubi "czytać" ząbkami
Stary 2012-01-28, 22:32   #3523
MoniaHan
Wtajemniczenie

on do gryzienia mial zapedy od poczatku niestety, dlatego staramy sie aby wszystko bylo troche wyzej, a ksiazke zostawilam na stoliczku to w sumie moja wina.a Tz mowil ze ktoregos dnia Ivor wbiega do jadalni i bez chwili namyslu chwycil magazyn ''runner'', smiesznie to wygladalo..normalnie biegacz z niego taki, ze musi czytac jeszcze magazyny o bieganiu
jak Tz wroci z pubu to powiem mu ze musi sie zabrac za czytanie jezyka niemowlat, bo Ivorek juz zaczal czytac jedna ksiazke o ciazy

alez mi sie zachcialo mleka gotowanego z makaronem!!! mama mi robila jak bylam dzieckiem, ale juz troche za pozno, moze sobie zrobie na sniadanie.

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-01-28 o 22:34
Stary 2012-01-28, 22:41   #3524
gosia261282
Gang Iren

[QUOTE=MoniaHan;31915639

alez mi sie zachcialo mleka gotowanego z makaronem!!! mama mi robila jak bylam dzieckiem, ale juz troche za pozno, moze sobie zrobie na sniadanie.[/QUOTE]

O tez bym zjadla!Ja w ogole lubie mleczne rzeczy.Ale gotowac tez mi sie nie chce o tej porze makaronu,wiec zastepczo zdobie sobie bulke w mleku,taka ciape

Szkoda,ze Aguska sie nie odzywa.Az dziwnie...
Aga jak to czytasz to pozdrowionka!
Stary 2012-01-28, 22:44   #3525
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Szkoda,ze Aguska sie nie odzywa.Az dziwnie...
Aga jak to czytasz to pozdrowionka!
Koni i desi też nie było cały dzień - mam nadzieję, że u nich wszystko w porządku. Lena_mi też w ogóle nieaktywna przy weekendzie Ale cóż TŻtom też się czas należy ja już nie mogę się doczekać, kiedy ze swoim się zobaczę, już tyle dni się nie widzieliśmy
I oczywiście do pozdrowionek się dołączam

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-01-28, 22:48   #3526
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

makaron z mlekiem? bułka z mlekiem? - NIGDY ja tam nie lubię takich rzeczy.
z mlekiem to tylko płatki i tylko z zimnym!! nie znoszę ciepłego mleka!;p

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Aguśkaa chyba nawet dzisiaj Nas nie podczytuje bo coś nie widać jej, ale mam nadzieję że wszystko u Niej dobrze

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-28, 22:58   #3527
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Jolka witaj w klubie! tez nie trawie cieplego mleka, chyba ze z kakao
ale zadne kluski lane i kaszki bleeee
Stary 2012-01-28, 23:01   #3528
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Aguśkaa chyba nawet dzisiaj Nas nie podczytuje bo coś nie widać jej, ale mam nadzieję że wszystko u Niej dobrze
no to jeszcze Jolka ryz na mleku

wlasnie pozdrowienia dla Aguski

szukalam czy mam wkladki lakatycyjne (nie mam - musze kupic) a znalazlam- nie wiedzialam ze mam - podgrzewacz do butelek, nawet nie pamietam kiedy go kupilam

Stary 2012-01-28, 23:01   #3529
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:

Roksape a jak zaczęło się te zapalenie pęcherza? Jakie objawy początkowe?
Jolkaaa ja trafiłam w 30 tyg. do szpitala z powodu zapalenia dróg moczowych - które było całkowicie bezobjawowe-bo takie właśnie występuje najczęściej podczas ciąży. Wychodzi tylko w badaniu moczu. Jeżeli masz jakiekolwiek objawy ze strony dróg moczowych to rób szybko badanie! Zapalenie dróg moczowych moze powodować skurcze macicy i zagrożenie porodem przedwczesnym ,szkoda że musiałam przekonać sie o tym na własnej skórze

Jeszcze pisałyście o chustach -ja nie chciałam kupować, bo mamy bardzo dobre nosidło ergonomiczne Baby Bjorn-tutaj firma mówi sama za siebie, ale na szkole rodzenia mieliśmy warsztat chustowania i mój mąż zachwycił się tym sposobem noszenia maluszka. Dlatego kupił taką chustę: http://polekont.pl/products-page/chu...a/migda%C5%82/ i najprawdopodobniej będziemy jej używać na etapie 0-3, a potem nosidło Ale chusta daje dzidziusiowi niesamowite poczucie bliskości rodzica i bezpieczeństwa. A mamusi wolne ręce-nas te argumenty przekonują. Fizjoterapeutka potwierdziła nam bezpieczeństwo stosowania-więc decyzja należy już do każdej z nas
Dobrej nocki!

Edytowane przez ivonka7
Czas edycji: 2012-01-28 o 23:05
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 23:02   #3530
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
o kaszka na mleku ...mniamku Cytrynka dzieki za pomysl

Stary 2012-01-28, 23:04   #3531
tynka88
Zadomowienie

ja mialam wiele razy zapalenie pecherza i to zazwyczaj byl dosc mocny bol, samego podbrzusza i przy siusianiu , najbardziej bolalo w tej koncowej fazie-szczypało,
ja zawsze jak mam infekcje drog rodnych to boli mnie do tego cewka, przez co czesciej siusiam i tak niekomfrtowo sie w zwiazku z siusianiem czuje.
to sie zaczyna w jednej chwili , przynajmniej u mnie.

co do kasy to u nas to ja jestem bardziej oszczedna, chyba mam to po mojej mamie i nie lubie sie splukac tak do konca, zawsze mam cos na czarna godzine

a wy znowu o jedzeniu przypomnialyscie mi jak kiedys zajadalam sie taka zacierka ( małe kuleczki makaronowe) na mleczku i chyba jutro sie w ta zacierke zaopatrze a na kolacje pochlonelam 2 kawalki piernika, 2 kanapki z serkiem topionym, dwie z zoltym i kiwi ,wcale nie czuje sie najedzona ,ale dzisiaj basta

powoli spac mi sie zaczyna chciec, ale nie wiem czy usne bez TZ

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 23:08   #3532
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

o takim jedzeniu to możecie gadać mnie to nie rusza w ogóle bleee
a swoja droga cos by zjadla :P
Stary 2012-01-28, 23:12   #3533
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

szukalam czy mam wkladki lakatycyjne (nie mam - musze kupic) a znalazlam- nie wiedzialam ze mam - podgrzewacz do butelek, nawet nie pamietam kiedy go kupilam
ble ohyda

a ja podgrzewacz dostałam jakiś stary z przed 10lat

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Jolkaaa ja trafiłam w 30 tyg. do szpitala z powodu zapalenia dróg moczowych - które było całkowicie bezobjawowe-bo takie właśnie występuje najczęściej podczas ciąży. Wychodzi tylko w badaniu moczu. Jeżeli masz jakiekolwiek objawy ze strony dróg moczowych to rób szybko badanie! Zapalenie dróg moczowych moze powodować skurcze macicy i zagrożenie porodem przedwczesnym ,szkoda że musiałam przekonać sie o tym na własnej skórze

Jeszcze pisałyście o chustach -ja nie chciałam kupować, bo mamy bardzo dobre nosidło ergonomiczne Baby Bjorn-tutaj firma mówi sama za siebie, ale na szkole rodzenia mieliśmy warsztat chustowania i mój mąż zachwycił się tym sposobem noszenia maluszka. Dlatego kupił taką chustę: http://polekont.pl/products-page/chu...a/migda%C5%82/ i najprawdopodobniej będziemy jej używać na etapie 0-3, a potem nosidło Ale chusta daje dzidziusiowi niesamowite poczucie bliskości rodzica i bezpieczeństwa. A mamusi wolne ręce-nas te argumenty przekonują. Fizjoterapeutka potwierdziła nam bezpieczeństwo stosowania-więc decyzja należy już do każdej z nas
Dobrej nocki!

ale ja nie wiem czy mam zapalenie czy nie bo nie wiem jak to się objawia.
mocz robie co jakiś czas i zawsze jest ok, teraz mam skierowanie też i będę szła w poniedziałek albo wtorek.

droga ta chusta

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
o takim jedzeniu to możecie gadać mnie to nie rusza w ogóle bleee
a swoja droga cos by zjadla :P
ja zjadłam właśnie kanapke z dżemem

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-28, 23:14   #3534
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Cytat:
Co wy tam wiecie
Nie wiecie co dobre.Juz nie moge sie doczekac kaszek gotowanych smykowi,zawsze zrobie wiecej i sama podjem
Cora strasznie lubila kaszki,ryz na mleku,a teraz za nic nie zje.Mleko,kakao owszem,ale nic poza tym.

Cytat:

Dobra jestes Monia
Ale ja czasem tez zapominam,ze cos kupilam.Ale to raczej drobiazgi.O np mam 2 gruszki do nosa,tez zapomnialam,ze juz kupilam wczesniej.

Cytat:

co do kasy to u nas to ja jestem bardziej oszczedna, chyba mam to po mojej mamie i nie lubie sie splukac tak do konca, zawsze mam cos na czarna godzine
Ja to w Polsce i tak kasy nie mialam,chociaz nie wydawalam,bo nie mialam czego wydawac.Wiec to bylo dla mnie normalne.A tu wydaje,bo okazuje sie,ze jak mam co wydawac,to bardzo lubie ta forme rozrywki Ale tez inaczej jest troche,bo czesc pieniedzy przychodzi raz w miesiacu,czesc co tydzien,jedne w poniedzialek,inne w piatek.Wiec nawet jak sie splucze calkiem,to max na 4 dni,a na tyle czasu to zapas mam w lodowce,wiec sobie pozwalam.Ale jakbym miala sie teraz przestawic,ze mam pieniadze raz w miesiacu,to ciezko by bylo
Stary 2012-01-28, 23:17   #3535
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
ja mialam wiele razy zapalenie pecherza i to zazwyczaj byl dosc mocny bol, samego podbrzusza i przy siusianiu , najbardziej bolalo w tej koncowej fazie-szczypało,
ja zawsze jak mam infekcje drog rodnych to boli mnie do tego cewka, przez co czesciej siusiam i tak niekomfrtowo sie w zwiazku z siusianiem czuje.
to sie zaczyna w jednej chwili , przynajmniej u mnie.

a wy znowu o jedzeniu przypomnialyscie mi jak kiedys zajadalam sie taka zacierka ( małe kuleczki makaronowe) na mleczku i chyba jutro sie w ta zacierke zaopatrze a na kolacje pochlonelam 2 kawalki piernika, 2 kanapki z serkiem topionym, dwie z zoltym i kiwi ,wcale nie czuje sie najedzona ,ale dzisiaj basta

powoli spac mi sie zaczyna chciec, ale nie wiem czy usne bez TZ
no to wychodzi na to, że ja nigdy nie miałam zapalenia dróg moczowych, tylko same infekcje do mnie przychodzą co jakiś czas...

to całkiem sporą tą kolacje zjadłaś

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Co wy tam wiecie
Nie wiecie co dobre.Juz nie moge sie doczekac kaszek gotowanych smykowi,zawsze zrobie wiecej i sama podjem
Cora strasznie lubila kaszki,ryz na mleku,a teraz za nic nie zje.Mleko,kakao owszem,ale nic poza tym.
Kakao ostatnio piłam z 8lat temu jakoś mnie nie kusi żeby je pić.

co do kaszki może i bym była do niej przekonana bo czasem mnie kusi więc w przyszłości spróbuję jak będę dziecku robić

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-28, 23:22   #3536
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Co wy tam wiecie

ja mam traume z przedszkola jeszcze
Stary 2012-01-28, 23:27   #3537
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
ja mam traume z przedszkola jeszcze
Ja mam traume jedynie do korzucha na mleku,blee

Ide spac.Dobranoc!
Stary 2012-01-28, 23:40   #3538
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, ja na razie bez nadrabiania, pisze niestety do Was ze szpitala, polozyli mnie dzis na patologię ciąży. Od dwoch dni prawie nei czulam malucha, zrobili mi KTG, wyszlo idealne, ale na usg widac bylo jedynie bardzo drobne ruchy, az lekarz byl zdziwiony. Dodatkowo jest jakies malutkie ale (ktore nei musi wskazywac na nic zlego) w przeplywie pepowinowym, wiec razem do kupy z moim nadcisnieniem lekarz stwierdzil iz musze zostac na oddziale. Dostalam steryd na plucka malcuha i mamy czekac co dalej. Podobno w pn mam miec kolejne usg i zobaczymy jak sie bedzie mialo malenstwo. Trzymajcie za nas kciuki...
Mam nadzieje ze u Was jest wszystko ok, przede wszystkim Aguska, oby dalej grzecznie lezala w domku...
może maluch ma jakieś leniwe dni po prostu, trzymaj się dzielnie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
właśnie ja miałam na początku często - co dwa tygodnie, a nawet co tydzień się zdarzało, a teraz dwie ostatnie wizyty w tak odległym czasie (5 tygodni i 6 tygodni). Nie wiem czemu, dziwne...
ja mam teraz wizyty co 2 tygodnie właśnie, przedtem miałam co 4-5...

Cytat:
ja również nie chciałabym przenosić a zwłaszcza, że na dniach po terminie będą święta. wolę urodzić wcześniej tak z tydzień ale cóż będzie jak będzie...
widzę, że mamy ten sam dylemat... też nie chciałabym wylądować w szpitalu jak będą święta, marzyłoby mi się być już córeczką w domku wtedy zwłaszcza, że mój mąż wyjeżdża w połowie kwietnia i czym wcześniej urodzę (oczywiście po 38tc) tym dłużej go będę miała do pomocy

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Mi znajoma poleciła nosidełka, dostępne również na allegro w ogromnej ilości. Uważam, że mają lepsze podparcie pod główkę i kręgosłup maluszka i są wyposażone dodatkowo w pasy dla mamusi na odcinek lędźwiowy kręgosłupa, który jak przystało na młodą mamusię musimy oszczędzać Jestem rehabilitantką i również myślałam o takim zakupie, ale mam sporo wątpliwości co do tego typu sprzętu. Jednak nie ukrywam, że to fajna sprawa i wygoda w przypadku szybkiego wypadu po zakupy.
ja też raczej postawię na nosidełko jak coś, niby te chusty fajne, ale trzeba to umieć nosić sprawnie i zawiązywać i tu pojawiają się moje obawy, bo znowu musiałabym iść na płatne warsztaty a i tak potem bym się stresowała i sprawdzała co chwilę- mało techniczne jestem

Cytat:
mi niestety apetyt powraca wieczorem
mi też cały dzień nie podjadam, a wieczorem 2 kanapeczki, banan, 4 michałki, malutka paczka czipsów i lizak
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 00:12   #3539
MoniaHan
Wtajemniczenie

tak mnie dziwnie brzuch polbolewal okresowo i tylko czekalam kiedy Tz wroci i przyjechal, siedzielismy sobie na kanapie a mnie bolal coraz bardziej, mowie do TZ nie wiem co to jest, ale sie nie boje....ale jak cos to jedziemy. a on ty mnie nie strasz nawet i teraz co 5 min pyta jak brzuch
a skurczybyk jeden, wzielam aparat i ogladalam sobie zdjecia z polowania dzisiejszego i z pubu. tam sa przewaznie starsi Anglicy - ale smiechu z nimi duzo i jest jedna dziewczyna mlodziutka Abby, ladna, wesola (Tz zawsze gra z nia w bilard jak maja na polowaniach przerwe na lunch) i zawsze gdzies tam blisko sie trzymaja, widzialam z okna poszlam dzis popoludniu na koncowke i sie tylko przywitalam ze wszystkimi i Abby oczywiscie byla obok Piotrka, porozmawialam z kilkoma osobami i wrocilismy z Tz do domu, a jak wrocil z pubu (nie chcialam jechac bo bym biegala do wc co chwila i brzuch mi twardnieje) to wzielam wlasnie aparat a tam na zdjeciach wszedzie Tz obok Abby i w pubie tez obok siebie siedzieli, w sumie w tamtym roku tez siedzielismy obok niej i jej mamy - bo sa smieszne.
mowie do tz, ja to chyba z toba powinnam byla jechac do pubu, bo wszedzie Abby obok ciebie) a on zaskoczony....i mowi do Ivorka...zobacz jak naszej mamci w glowie sie poprzewracalo ja tu smiechem zartem, ale dobrze ze sezon polowan sie skonczyl i ogolnie ze to jest tylko 14 dni w roku

Stary 2012-01-29, 00:16   #3540
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
tak mnie dziwnie brzuch polbolewal okresowo i tylko czekalam kiedy Tz wroci i przyjechal, siedzielismy sobie na kanapie a mnie bolal coraz bardziej, mowie do TZ nie wiem co to jest, ale sie nie boje....ale jak cos to jedziemy. a on ty mnie nie strasz nawet i teraz co 5 min pyta jak brzuch
a skurczybyk jeden, wzielam aparat i ogladalam sobie zdjecia z polowania dzisiejszego i z pubu. tam sa przewaznie starsi Anglicy - ale smiechu z nimi duzo i jest jedna dziewczyna mlodziutka Abby, ladna, wesola (Tz zawsze gra z nia w bilard jak maja na polowaniach przerwe na lunch) i zawsze gdzies tam blisko sie trzymaja, widzialam z okna poszlam dzis popoludniu na koncowke i sie tylko przywitalam ze wszystkimi i Abby oczywiscie byla obok Piotrka, porozmawialam z kilkoma osobami i wrocilismy z Tz do domu, a jak wrocil z pubu (nie chcialam jechac bo bym biegala do wc co chwila i brzuch mi twardnieje) to wzielam wlasnie aparat a tam na zdjeciach wszedzie Tz obok Abby i w pubie tez obok siebie siedzieli, w sumie w tamtym roku tez siedzielismy obok niej i jej mamy - bo sa smieszne.
mowie do tz, ja to chyba z toba powinnam byla jechac do pubu, bo wszedzie Abby obok ciebie) a on zaskoczony....i mowi do Ivorka...zobacz jak naszej mamci w glowie sie poprzewracalo ja tu smiechem zartem, ale dobrze ze sezon polowan sie skonczyl i ogolnie ze to jest tylko 14 dni w roku
każdy jest inny, ale ja znając siebie z pewnością była bym mega zazdrosna i już by była afera nie z tej ziemi ale to tylko ja tak już mam i tyle

MICHAŁEK

WYMIANA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości