Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-29, 12:27   #2011
adrji
Raczkowanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wasze dzieci jak sa w pokoju gdzie jest TV to wylaczacie go, żeby czasem nie patrzyło w ekran??

Chyba nie da sie tak calkiem uchować bez,
chyba ża właśnie wcale sie nie ogląda tv albo ma się wiele pokoi i nie przebywa się z dzieckiem w tym z tv.
Myśle, że jak troche nawet popatrzy to nic sie aż tak nie stanie,
przecież nie zostawiamy takich maluchów na godziny przed tv specjalnie przed bajką...
Jasia jeszcze tak telewizor aż nie pociąga, owszem jak zaczyna się reklama albo coś głośniej się zadzieje to się popatrzy,
ale raczej zdecydowanie bardziej interesuje go narazie co by zbrioć na podlodze
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 13:17   #2012
editka2022
Rozeznanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

klask i:dla polrocznego Dominika
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 14:40   #2013
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Jak remontowaliśmy łazienkę to walczyłam z TŻtem o prysznic z brodzikiem, właśnie ze względu na dziecko. A teraz od dwóch tygodni już w nim kąpiemy Dominika

Dzień doberek.

Wczoraj popołudniu Domek zafundował Nam solidną porcję płaczu Nie dało się go uspokoić. Żeby się odstresować zebraliśmy się na kawę do mojego brata i tam był już grzeczny jak aniołek. Nikt mi nie wierzył, że Dziecię ma zły dzień
A rano obudziliśmy się z porządnym katarem. Nie wiem co to za cholerstwo, bo ten jego katar pojawia się i znika .

No a dziś mój dorosły kawaler kończy pół roku
sto lat !!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
hej.

Dziubek wczoraj wieczorem pytałaś jak u nas:
W nocy budziła się z piskiem, rykiem...kilka razy.
Nie wiem czym jest to spowodowane. Zęby? ślini się, ale rąk nie pcha i nie gryzie.
W dzień często tańczymy i głosno viva gra na tv- może zbyt dużo bodźców?
Wieczorem pokłóciłam się z tż. On nie rozumie mojej frustracji.
Spałam u Sary w pokoju. A i na dobre wyszło, bo krótką drogę miałam do pokonania z łóżka do łóżeczka aniżeli z sypialni do pokoju.

Mam doła, nie będę smęcić.

Buziaki dla Domka

A, Evee u mnie tv ciągle gra, sara na macie leży. Wydaje mi się, że jednak za dużo spogląda...muszę jej to skrócić.

Telik a co Ci się śniło?
biedna Ty kurcze a może to taki okres (skok ), że tak ma ciężko ze spaniem chociaż mój nie lepiej

z tym tż to tez nie masz wesoło

oby szybko się unormowało

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Hejka
Dziubek o której miała być ta konferencja z Rutkowskim ????

a widzisz o 13 chyba

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Chyba nie da sie tak calkiem uchować bez,
chyba ża właśnie wcale sie nie ogląda tv albo ma się wiele pokoi i nie przebywa się z dzieckiem w tym z tv.
Myśle, że jak troche nawet popatrzy to nic sie aż tak nie stanie,
przecież nie zostawiamy takich maluchów na godziny przed tv specjalnie przed bajką...
Jasia jeszcze tak telewizor aż nie pociąga, owszem jak zaczyna się reklama albo coś głośniej się zadzieje to się popatrzy,
ale raczej zdecydowanie bardziej interesuje go narazie co by zbrioć na podlodze
no u nas tez tv leci,a łobuz obraca się na macie i kuka spryciarz mały

witam się niedzielnie
rano wyskoczylismy z małym na zakupy bo nie ma kiedy ich zrobić. Jak tż wraca wieczorem to mały już do łóżeczka spać idzie a wczoraj wizyta u tesćiów

Teraz mały śpi jak zawsze o tej porze a my relaksik przy lapkach
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 14:53   #2014
mamad1
Zadomowienie

Spóźnione życzenia dla Jasia i Antosia!A dzisiaj dla Dominika!

za pierwsze i kolejne ząbki!

My robiliśmy wesele we własnym zakresie na remizie strażackiej Wszyscy ze strony męża byli przyjezdni i w sumie z róznych miast w Polsce, więc nocleg im zapewniliśmy. Na szczęście mieliśmy do dyspozycji jeden duzy dom plus kilka pokoi wynajęliśmy. Moze trochę ciasno było, ale w sumie to była okazja do zjazdu rodzinnego i nikt nie narzekał. A większość przyjechałą w piątek i wracali w poniedziałek (mieliśmy wesele z poprawinami).

Co do kąpieli, to ja wkładam wanienkę do wanny i tak się kąpiemy Kiedyś jeszcze tatuś nam pomagał, ale raz pokazałąm, że umiem sama i już nie poczuwa się do tego obowiązku

Telewizor raczej mam wyłączony przy Małym. Ewentualnie układam go tak, żeby nie widział. Czasem przy karmieniu włączam, bo jest szansa, że spokojnie poje i nie będzie się ciągle odrywał od cyca Wiem, ze to trochę sprzeczne z zaleceniami, ale i tak go nie uchronię przed telewizją...

A moja piątkowa napoleonka tak zasmakowała, że wczoraj teściowa robiła drugą, a dzisiaj trzecią Choć już dziś słyszałam, że teść coś kręcił nosem... Wybredni jacyś wszyscy tu są - tego nie jedzą, tamtego...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 14:56   #2015
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A moja piątkowa napoleonka tak zasmakowała, że wczoraj teściowa robiła drugą, a dzisiaj trzecią Choć już dziś słyszałam, że teść coś kręcił nosem... Wybredni jacyś wszyscy tu są - tego nie jedzą, tamtego...
...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 15:01   #2016
mamad1
Zadomowienie

A rano dostałąm smsa od brata, ze tata złamał nogę. Jakoś tak niefortunnie stanął i się przewrócił... Aż mi się słabo zrobiło, a prawie Małego karmiłam... No i został w szpitalu.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 15:13   #2017
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Karolinee ja zajrzałam małej dokładnie dopiero po poście Oliweczki. No i najpierw zastanowiło mnie dlaczego ma taką małą przestrzeń/dziurkę przy pochwie, ale nie ruszałam i obserwowałam.

Po jakimś czasie część jej się rozkleiła i teraz widać, że było sklejone, bo został kawałek sklejonej skóry (wygląda jakby miała dwie dziurki a na środku sklejona skóra, jakieś 0,5 cm ).No nie wiem jak to opisać, myślę, że się rozklei samo ale pokażę to pediatrze.

Bardziej martwi mnie to, że wydaje mi się, że przy cewce moczowej tez ma wargi sklejone.

No nie wiem jak to opisać.
Dzięki, że przynajmniej próbujesz nie jest łatwo coś takiego zobrazować

Cytat:
A rano dostałąm smsa od brata, ze tata złamał nogę. Jakoś tak niefortunnie stanął i się przewrócił... Aż mi się słabo zrobiło, a prawie Małego karmiłam... No i został w szpitalu.
Przykre

A my zaliczyłyśmy spacer. Zimno było, nie powiem - chociaż nie wiem, czy bardziej mi czy Mai. Chyba mi bo ją opatuliłam jak na Syberię już myślałam, że ze spaceru nici bo jak zwykle panna zaczęła ryczeć, no ale w końcu zarzuciłam jej taką bujanę w wózku, że ją zmuliło i nie wiem dlaczego, ale co poniektórzy przechodnie dziwnie się na mnie patrzyli jak mała płakała w wózku - pewnie myśleli, że dziecko z zimna płacze

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 15:53   #2018
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A tu
Nakarmiłam
Co i rusz biegam do kuchni i sobie granolę podjadam

Telik - a Ty co? Tak świętujecie miesięcznicę, że nie masz czasu wpaść?

Ciekawe jak egzaminy Natki

Moje dziecko był dziś dziwne. Niby humor nie najgorszy, ale jakiś taki był od rana podniecony, rozemocjonowany jakby, choć nic niezwykłego sie nie dział, dzień jak co dzień. Nie chciał jeść znowu i znowu się ślini na potęgę. Błagam, powiedzcie mi, że górne zęby jeszcze nie wyjdą przez trochę
I tak dziwnie dziś jęzorem macha. Wystawia go z buzi i nim majta Nie wiem, czy to ma związek z tym ząbkowaniem, czy raczej z pokazywaniem, że jest głodny. Bo robi to wtedy, kiedy tak rusza buzią, jak wczoraj opisywałam.
z zabkowaniem, szymek tez zaczal tak robic jak mu zab sie uksazao
Cytat:
dziewczyny czy wasze dzieci jak sa w pokoju gdzie jest TV to wylaczacie go, żeby czasem nie patrzyło w ekran??
nie, bez przesady. jak bede zabraniala tv, to jeszcze bardziej bedzie chcial. nie demonizujmy tego wynalazku.
Cytat:
wspolczuje
Stary 2012-01-29, 16:00   #2019
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
AgaGuernsey wie, a on z tych nie lubiących dzieci w sensie ogromnej odpowiedzialności. Więc nie nastawiam się na nic głównie z tego powodu. To taki realista w tych kwestiach.
Szkoda, ale mam nadzieje, ze choc przez chwile zapomnisz o codziennych troskach.

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Nadal walczymy z katarem - ściąganie to istny koszmar. Natan drze się że go na rynku pewnie słychać, a mieszkamy od niego dość daleko. Poza tym na noc robimy paćkę z majeranku i smarujemy klatkę piersiową i plecki, z w dzień polecany przez Eveeve o ile się nie mylę Pulmex baby I tak jakby nie jest źle... Przynajmniej stan podgorączkowy spadł z 38 do 37,2
Zresztą zobaczymy jak nocka minie, bo dzisiaj to był obłęd... Młody spał ze 3 godziny w sumie i to na brzuchu u męża, bo o łóżeczku nie było mowy, a jak mu się obydwie dziurki zatykały to był straszny ryk

Najlepszego dla Jasia i Antosia
Oj, bidulek. Wiemy niestety co to katar u dziecka. Oby szybko przeszedl i nie bylo nic wiecej.

A za zyczenia dziekuje.

Cytat:

Antoś, Jaś i za skończone miesiące.
Dziekuje.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
hello
Telik, AgaGuernsey, dla Waszych skarbów!

A nam dzień bardzo fajnie minął, rano poszłam z Adasiem TŻa budzić z prezentem, dostał jeszcze tort i prezent od moich rodziców, po południu pojechaliśmy sobie na maleńkie zakupy więc poszliśmy jeszcze na fajne lody -urodzinowo, teraz TŻ drinkuje z teściem na dole więc mam czas.
Przy okazji - jeszcze nawet nie mówiłam TŻowi o tekstach Waszych (Dziubek, Natka), a na zakupach pytam go już na przyszłość o nocniki itp, a ten do mnie "a co na ten temat wizaż mówi?"
A teraz się chwalę - Adaś postanowił zrobić tacie dodatkowy prezent urodzinowy i wyszedł wreszcie ząbek
Za zyczenia dziekuje.

I spoznione zyczenia dla meza.

za zabka!

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
4
A czy one są mleczne czy bezmleczne?
Orientujecie się może jak długo trwa pierwsza faza ekspozycji na gluten u dzieci na MM?
A nie 2 miesiace?
I tu chyba nie ma rozgraniczenia na sposob karmienia. Ale moge sie mylic.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Jutro chrzciny.... trzymajcie kciuki.
idę sobie paznokcie chociaż zrobię

Juz pewnie jestescie po, ale kciuki dzielnie trzymalam.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Brawo pięcimiesięczniaku Czyli uczcił miesięcznicę odpowiednim toastem
Dziekujemy.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 16:16   #2020
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

DZieki dziewczynki za odp. Widze ze co osoba rozne opinie. U mnei chodzi tv czesto, marysia bawi sie na kocyku i jakos jak jej sie uda odwrocic w kierunku tv to poprostu jak jest reklama to sie gapi, jak nie to bawi sie dalej. Pytam z ciekawosci, bo dzis uslyszlam ze nie wychowuje dziecka wg ksiazki "wychowanie przez czytanie".

Moja byla dzis na godzinnym spacerze z dziadkiem. My z TZ za ten czas skoczylismy do Biedry po pieluchy i takie pilnie potrzebne artykuly. Teraz Marys siedzi z dziadkiem i TZ , a ja w lozku z Wami.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 16:53   #2021
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
moja tez w nocy rozrabiala przez sen,ale niezwracalam na to uwagi,dopoki mnie niekopie,to nie jest tak zle,oj iustyna jak ja to znam wszysscy spia tylko nie ty,ja jestem juz lekko podminowana tym wszystkim,strasznie mnie wkurza ze maz nic niepomaga , w tygodniu wraca z pracy zasiada przed laptopa i udaje ze pracuej a tak naprawde oglada samochody,niewiem po co i naco,wczoraj sobota wczesniej wrocil,przespal sie pol godziny i pojechal do kolegi,wrocil po prawie 6 godzinach,a ja z mala ciagle sama walcze do tego ciagle podziebiona i nie w humorze wczoraj na sekunde nie mozna bylo jej zostawic,ale on ma to gleboko w d...brak mi slow
no to sie wyzalilam
eh, nie ma lekko Mój Tż ciągle pracuje, jak wychodzi rano, to wraca wieczorem. Czasami małą godzinę dziennie widzi.

Cytat:
No a dziś mój dorosły kawaler kończy pół roku
No to ucałuj tego swojego przystojniaka z okazji skończenia 6 miesięcy!

Youyou mam nadzieję, że chrzciny się udają

Kajool już wiem o co Ci chodziło ostatnio, jak pisałaś o ciężkiej nocy, przy wychodzeniu zęba. Dziewczyny ta noc była straszna. Mała przez sen płakała, rzucała się, wiła... Przeraźliwie płakała. Prawie nie spałam, co zasnęłam, to ona w krzyk. Druga jedynka się przebija . Do tego ma katar.W dzień też spać nie może. Straszny dzień.

Rodzice już polecieli, będą dopiero w czerwcu.

Rano zniosłam im dzieciaki i poszłam dalej spać. Jakie głupoty mi się śniły .W konkursie jajka niespodzianki wygrałam 3 miliony dolarów (z kimś na spółkę). Chciałam tż kupić Subaru za 200 000 zł a sobie najnowsza Hondę Civic albo Toyotę Corollę (chociaż nie wiem jak te auta wyglądają ). Ja, która nie znoszę samochodów . Co niewyspanie robi z ludźmi .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 16:56   #2022
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Dominika za pół roczku -rośnij zdrowo i radośnie !!!!
Podpinam sie do zyczen!

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
AgaGuernsey kawanie jest kwaśna ,moim zdaniem ma bardzo aromatyczny smak,
moze poza niebieskimi przelewowymi kapsułkami ich nigdy nie używam...
mleko spienia dużo ale tak na gęsto to chyba nie, nie wiem jak inne ekspresy...
o spieniania najlepiej poporsic w sklepie przy zakupie,
oni najlepiej pokazują jak prawidłowo, bo mi sie zawsze myli w tym ekspresie czy najpierw mleko czy kawa prawidłowo.
Ale jak robie kawe każdy prosi żebym ja spieniala, bo podobno najlepiej, trzeba najpierw spuścić troche pary bo ma na początku dużo wody i rocieńcza mleko, dopiero później podstawic mleko pod samą pare
Dzieki za odp. Maz jest coraz bardziej przekonany do tego ekspresu, a ja jeszcze nie wiem.

Cytat:
Spóźnione życzenia dla Jasia i Antosia!
Dziekuje!

Cytat:
Wspolczuje.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 17:02   #2023
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakie głupoty mi się śniły .W konkursie jajka niespodzianki wygrałam 3 miliony dolarów (z kimś na spółkę)
Na bank ze mną

Dziękujemy za wszystkie życzenia

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 17:23   #2024
sygine
Zadomowienie

Witam niedzielnie!
Nadal walczymy z katarem... teraz przeszło na mnie i czuję się koszmarnie. Szczęście z Natanem już lepiej - tatuś ściąga mu zielone z nosa i temperatura utrzymuje się na 37,2 Ale mam teraz dylemat czy iść z nim jutro do żłoba, czy dać spokój...
Stary 2012-01-29, 17:23   #2025
patik87
Zakorzenienie

Ale malutko piszecie. W 5 minut nadrobiłam. Co robicie?
Byliśmy u moich rodziców.
Sara nadal tam marudziła, ale też spała 2 godziny. W szoku byłam.
Teraz tż zaniósł ją do Baby Jagi ( tak z tż ją nazywamy)

Iustyna współczuję Ci tej nocy. I już wyobrażam sobie jak my to będziemy przechodzić. Cierpliwości mi trzeba...

Youyou balujecie jeszcze?

Brunetka jaka konferencja/ coś w związku z porwaniem tej małej?
Stary 2012-01-29, 17:53   #2026
sygine
Zadomowienie

Najlepszego dla mojego imiennika za pół roczku!!!
Stary 2012-01-29, 18:15   #2027
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Wszystkiego najlepszego dla Dominika
Stary 2012-01-29, 18:32   #2028
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Witam niedzielnie!
Nadal walczymy z katarem... teraz przeszło na mnie i czuję się koszmarnie. Szczęście z Natanem już lepiej - tatuś ściąga mu zielone z nosa i temperatura utrzymuje się na 37,2 Ale mam teraz dylemat czy iść z nim jutro do żłoba, czy dać spokój...
ja bym nieszla,mimo ze lepiej ,moja tez juz czula sie lepiej a dzis znow gorzej nieiwem o co hoo,pozatymmoze inne dzieci pozarazac
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 18:49   #2029
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
a czemu dziecko nie może na tv patrzeć
Wychodzę z założenia że jeszcze się naogląda w swoim życiu więc po co teraz ? Wiadomo, że go na silę nie odwracam jak zauważy

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 18:51   #2030
Marina1
Zakorzenienie

Hello!
Witam się i spadam pewnie.
Tż przyjechał i staram się siedzieć z nim. W nocy już jedzie, tym razem do Wrocławia...( telikowa )
I do końca lutego.
Miałam dziś niepokojącą akcję ze swoimi oczami, nagle mi się obraz podwoił i widziałam wszystko przez pryzmat takich srebrnych migawek. Trwało to z 5 - 9 minut.
Potem znów chwilę to samo. I tu już zaczęło mi brakować tchu i słabo się robić.
A teraz okropnie bolą mnie oczy...
Mam nadzieję, że to tylko tak. Ale wystraszyłam się nie na żarty...

Lecę, jak pojedzie M. to znów będę siedziała z Wami. Igor już padł, bo nie spał w dzień. My się zaraz pewnie położymy ( ale nie będzie bara bara, zmęczenie moje ( i jego ) robi swoje ). A nie było bzykania już ze 4 dobre miechy ponad.

Egzamin zdany! Dziękuję za kciukasy, pomogły! Na 3 co prawda, ale z głowy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 18:52   #2031
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Witajcie

:Oklaski: dla Dominisia

I ZANKA sto lat sto lat

To tyle chciałam Napisac
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 19:04   #2032
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
oj współczuję

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

A nie 2 miesiace?
I tu chyba nie ma rozgraniczenia na sposob karmienia. Ale moge sie mylic.
tez tak czytałam

editka2022 biedna jesteś, nie wyobrażam sobie takiego zachowania. Może warto się postawić ??

Cytat:
eh, nie ma lekko Mój Tż ciągle pracuje, jak wychodzi rano, to wraca wieczorem. Czasami małą godzinę dziennie widzi.

Kajool już wiem o co Ci chodziło ostatnio, jak pisałaś o ciężkiej nocy, przy wychodzeniu zęba. Dziewczyny ta noc była straszna. Mała przez sen płakała, rzucała się, wiła... Przeraźliwie płakała. Prawie nie spałam, co zasnęłam, to ona w krzyk. Druga jedynka się przebija . Do tego ma katar.W dzień też spać nie może. Straszny dzień.

kurcze ale ciężko te maleństwa przechodza ząbkowanie oby szybko się zębiska pojawiły
a sny masz boskie

Cytat:
Witam niedzielnie!
no to teraz Tobie życzę zdrówka
ja bym nie dawała małego jutro do żłoba

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hello!
Witam się i spadam pewnie.
Tż przyjechał i staram się siedzieć z nim. W nocy już jedzie, tym razem do Wrocławia...( telikowa )
I do końca lutego.
Miałam dziś niepokojącą akcję ze swoimi oczami, nagle mi się obraz podwoił i widziałam wszystko przez pryzmat takich srebrnych migawek. Trwało to z 5 - 9 minut.
Potem znów chwilę to samo. I tu już zaczęło mi brakować tchu i słabo się robić.
A teraz okropnie bolą mnie oczy...
Mam nadzieję, że to tylko tak. Ale wystraszyłam się nie na żarty...

Lecę, jak pojedzie M. to znów będę siedziała z Wami. Igor już padł, bo nie spał w dzień. My się zaraz pewnie położymy ( ale nie będzie bara bara, zmęczenie moje ( i jego ) robi swoje ). A nie było bzykania już ze 4 dobre miechy ponad.

Egzamin zdany! Dziękuję za kciukasy, pomogły! Na 3 co prawda, ale z głowy.
za zdany egzamin !!!!

mały padł, był takie biedny śpiący , że szok. Dziś mu dałam do mleka tą kaszkę z lipy , smakowała mu bardzo
i po weekendzie i znowu czekać na następny ehhhh
Stary 2012-01-29, 19:16   #2033
patik87
Zakorzenienie

Marina za egzamin. Widzisz, a byłaś pewna że będzie w plecy.
U nas też ostatnio bez bara, przez moje infekcje i leczenie.
Ale jakoś mi tego nie brakuje

Mamad przykro mi z powodu złamania taty. W zimie niestety ortopedzi maja co robić

Padła po kąpaniu. uf
Stary 2012-01-29, 19:33   #2034
sygine
Zadomowienie

Mały prezent w klubie
Stary 2012-01-29, 19:36   #2035
iwonap79
Raczkowanie

witam się po nieobecnośc
cali zdrowi i zadowoleni po wywczasie
uciekam nadrabia,ć
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 19:49   #2036
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro mi

Cytat:
:
Moja byla dzis na godzinnym spacerze z dziadkiem. My z TZ za ten czas skoczylismy do Biedry po pieluchy i takie pilnie potrzebne artykuly. Teraz Marys siedzi z dziadkiem i TZ , a ja w lozku z Wami.

Co Ty robiłaś w łóżku o tej porze???
Mnie jakby co tam nie było

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Marina

Patik zdjęcia na fb nie zmieniasz?
Żeby Cię znowu ktoś po bzach nie skojarzył

Dzisiaj przywiozłam do domu biedronkę z .. Biedronki
Świetna jest!
Brunetka Ty masz taką nie?
Gra, świeci, nagrywać się można i w ogóle boska. Jestem nią zachwycona.
Całe 20zł kosztowała.
Kto nie ma niech żałuje!
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 20:23   #2037
CrazyMachine
Zadomowienie

Dziękuję za odpowiedź na moje pytanie o pierwszą fazę z glutenem.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 20:26   #2038
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Przykro mi

Marina

Patik zdjęcia na fb nie zmieniasz?
Żeby Cię znowu ktoś po bzach nie skojarzył

Dzisiaj przywiozłam do domu biedronkę z .. Biedronki
Świetna jest!
Brunetka Ty masz taką nie?
Gra, świeci, nagrywać się można i w ogóle boska. Jestem nią zachwycona.
Całe 20zł kosztowała.
Kto nie ma niech żałuje!
Ja mam żyrafe
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 20:39   #2039
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź na moje pytanie o pierwszą fazę z glutenem.
mnie pytanie umknęło, przyznaje się.

Co do glutenu znalazłam takie info:
Ekspozycja na gluten to stopniowe "oswajanie" organizmu niemowlęcia z tą substancją i wytworzenie reakcji odpornościowej poprzez wprowadzanie niewielkich dawek glutenu do jadłospisu. Podawanie niewielkich dawek glutenu w 5-6. miesiącu życia i stopniowe zwiększanie jej zgodnie z opracowanymi przez specjalistów zasadami ma zapobiegać chorobie trzewnej - celiakii.
Wprowadzanie glutenu
Ekspozycję przeprowadza się po 4. i po 5. miesiącu życia dziecka.
Etap I - podawanie niewielkich dawek glutenu jako dodatku do posiłku - 2-3 g produktu glutenowego (np. kaszki manny) na 100 ml posiłku (np. zupki) - po 4. miesiącu niemowlęta karmione piersią i po. 5. miesiącu niemowlęta karmione mlekiem modyfikowanym
Etap II - po 6. miesiącu życia (niemowlęta karmione mlekiem modyfikowanym - zwiększenie ilości glutenu - 6 g produktu glutenowego na 100 ml zupki. Niemowlęta karmione piersią po dwumiesięcznym, pełnym okresie ekspozycji mogą otrzymywać gluten bez ograniczeń).
Etap III - po 9. miesiącu życia - gluten może być podany bez ograniczeń.
Ważna zasada: ekspozycja na gluten powinna trwać pełne 2 miesiące od chwili wprowadzenia.

więc wg mnie po prostu zaczynasz podawać po 5 miesiacu i przez miesiąc nic nie zmieniasz, po 6 miesiącu zwiększasz ilość glutenu i kolejny miesiąc podajesz. Cała ekspozycja ma trwać 2 miesiące.
Stary 2012-01-29, 20:41   #2040
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
po wczorajszej imprezie sie nie wyspalam i chcialam polezec, ale zaraz przyjechala siorka z facetem, a TZ mojego ojca odwiozl i doopa.

Ja dzis bylam w Biedronce to u nas jesli chodzi o zabawki - brak. Wtedy jak bylam kasy nie mialam, a teraz juz nic nie bylo, nawet jednej.

Marys juz drugi dzien z rzedu spi w dzien godzinke, za to wczoraj usnela o 19 a dzis o 18 i do rana dziecka nie ma (2 razy obudzi sie zawolac o jedzonko i to wszystko). O co chodzi????

PYTANIE ZA TYSIĄC PUNKTÓW - GDZIE WY WSZYSTKIE SIĘ PODZIEWACIE??!!!!

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

PYTANIE NR 2: czy zna ktoras przepisy na potrawy z parowaru???? ile mozna jesc piers z warzywami?? prosze podajcie jak macie.
Dzis na obiad szpinak, z kurczakiem i makaronem -pycchhaaa . Nawet TZ ktory nie lubi szpinaku wtrabil caly talerz.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości