|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
|
|
|
|
#1982 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj oj oj to nie dobrze. Moja zlosnica tez sie Cos wierci. Nakarmilam Wlasnie na spiocha i przysypia. Mama chyba tez pójdzie do ambasady japońskiej bo ewidentnie przeszkadzam jej w głębokim śnie.
W takim razie do jutra i dobrej nocki: Brunetka, Iustyna, Piwnooka i Brumek. |
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
No proszę, jaka towarzyska
![]() A tak serio - dalej siedzi, czy jednak zdecydowała się iść spać? Cytat:
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
To się jednak zdecydowała
Rany, ja tez sie chyba zdecyduję, bo to trzeba mieć nie po kolei w głowie, żeby o tej porze z własnej woli nie spać
|
#1986 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z moja walcze od 0.30. Co najlepsze to ona ma zamkniete oczy a rozrabia jakby nie spala. Nie moze sie ulozyc. Przez godzine ja nosilam, bo plakala chyba z bolu. Masakra jakas. Wszyscy w domu juz dawno spia, tylko ja nie
|
|
#1987 |
|
Rozeznanie
|
moja tez w nocy rozrabiala przez sen,ale niezwracalam na to uwagi,dopoki mnie niekopie,to nie jest tak zle,oj iustyna jak ja to znam wszysscy spia tylko nie ty,ja jestem juz lekko podminowana tym wszystkim,strasznie mnie wkurza ze maz nic niepomaga , w tygodniu wraca z pracy zasiada przed laptopa i udaje ze pracuej a tak naprawde oglada samochody,niewiem po co i naco,wczoraj sobota wczesniej wrocil,przespal sie pol godziny i pojechal do kolegi,wrocil po prawie 6 godzinach,a ja z mala ciagle sama walcze do tego ciagle podziebiona i nie w humorze wczoraj na sekunde nie mozna bylo jej zostawic,ale on ma to gleboko w d...brak mi slow
![]() no to sie wyzalilam |
|
|
|
#1988 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
dziś dzień mojej warty (tzn. tż śpi, a ja siedzę z małą) wczoraj mi się nawet pofarciło, bo jak była tża kolej to Maja postanowiła zacząć dzień o 4.20 dziś już 6.40 ![]() Cytat:
słodko to wygląda, jak tak delikatnie miele jęzorkiem na sucho Cytat:
dziewczyny, a jak to dokładnie wygląda??? (wolałabym wiedzieć, bo w końcu jestem mamą dziewczynki)Cytat:
Baboniku, a jak się czuje Nikoś na MM? Lepiej? Skóra sie uspokoiła, czy jeszcze na to za wcześnie? Jak śpi? Dla Jasia ! I dla Antosia! ![]() Cytat:
Gratuluję randki - fajnie! Cytat:
![]() Nadrabiam dalej... |
|||||
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
U nas endokryn. dzieciecy też powiedziała że Sarenka ma zrośniete warki ale bardzo lekko i narazie nic nie zaleciła z tym robić.
|
|
|
|
#1990 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
![]() A wogole dzien dobry!!!! Moja panna wczoraj w dzien spala wszystkiego 40 minut, wiec okolo 19 byla juz wykapana a 19.20 spala - a ze my bylismy umowieni z paczka na piwko, to tesciowa z nia siedziala i grzeczne dziecko nie obudzilo sie tesciowej, tylko jak przyszlismy, tesciowa drzwi zamknela a ta sie obudzila na jedzonko po czym zasnela i wstala o 7.30![]() Na obiad dzis szpinak - zaparaszam
|
||||
|
|
|
#1991 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za ząbki! ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzień doberek. Wczoraj popołudniu Domek zafundował Nam solidną porcję płaczu Nie dało się go uspokoić. Żeby się odstresować zebraliśmy się na kawę do mojego brata i tam był już grzeczny jak aniołek. Nikt mi nie wierzył, że Dziecię ma zły dzień ![]() A rano obudziliśmy się z porządnym katarem. Nie wiem co to za cholerstwo, bo ten jego katar pojawia się i znika . No a dziś mój dorosły kawaler kończy pół roku
|
|
#1993 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Puk puk... można?
Aż wstyd mi. bo ani nadrobić Was nie dam rady, ani odpisać Szybko co u nas: W piątek bylismy na basenie - Emilowi podobało się. . Biegunka od ponad tygodnia. byliśmy u polskiej pediatry i obstawia jakiegoś wiruska . dała probiotyk i jakąś electroladę i coś do uszu, bo jakoś gardło ma zaczerwienione i głos zachrypniety(ale on taki ma od urodzenia) a poza tym cały ranek piał jak szlony, więc nic dziwnego że miał zaczerwienione gardełko. mnie się pewnie zaczerwieniły uszy od tego piania.![]() -Nie smakuje mu probiotyk, ani electrolada i zwykłą woda tez gardzi. ![]() poza tym wszystko z nim ok. powiedziałam pediatrze, że w sumie 6 miesięcy będzie miał wkrótce i chciałabym przestać karmić piersią, bo: - jestem zmęczona, - 2 przeziebienia przezyłam bez leków, - na bolące plecy nic nie mogę wziąść ale... nie chcę go tak brutalnie odstawiać,a on ani myśli rezygnować z piersi. ![]() Na co pani pediatra powiedziała: to prosze nie odstawiać, bo najwidoczniej on potrzebuje kontaktu z panią, a jak tak pani go odrzuci to może mieć jakieś zahamowania w rozwoju. Zdrowiej dla niego jak sam odejdzie. no i tak mi wjechała na ambicję, że będę dalej karmić. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. a kombinezonu nawet nie mamy, bo Emil nie zniósłby takiego opatulania. swojej zimowej kurtki tez nie chce nosić, bo mu za gorąco![]() Cytat:
Cytat:
na leżaczku Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: zastanawiam sie czy takie mieszkanie jak moje nie nadaje sie raczej dla japonczyka/mieszkanca hongkongu, bo tam maja takie klity... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-01-29 o 09:07 |
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Dominika za pół roczku -rośnij zdrowo i radośnie !!!!
![]() |
|
|
|
#1996 |
|
Raczkowanie
|
AgaGuernsey kawanie jest kwaśna ,moim zdaniem ma bardzo aromatyczny smak,
moze poza niebieskimi przelewowymi kapsułkami ich nigdy nie używam... mleko spienia dużo ale tak na gęsto to chyba nie, nie wiem jak inne ekspresy... o spieniania najlepiej poporsic w sklepie przy zakupie, oni najlepiej pokazują jak prawidłowo, bo mi sie zawsze myli w tym ekspresie czy najpierw mleko czy kawa prawidłowo. Ale jak robie kawe każdy prosi żebym ja spieniala, bo podobno najlepiej, trzeba najpierw spuścić troche pary bo ma na początku dużo wody i rocieńcza mleko, dopiero później podstawic mleko pod samą pare
|
|
|
|
#1997 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szcególnie te lody mi się podobały brawa za ząbek ![]() Cytat:
my mielismy duzo gosci przejezdnych wiec i tak zrobilismy wesele na wyjeździe -upchneliśmy 108 osób w hotelu na 70 220 to pewnie na bogato-ale stolica rządzi się swoimi prawami Cytat:
pachnie pachnie smacznego Cytat:
imbir na przyprawach syrop możesz zastąpić miodem lub syropem klonowym ksylitol oczywiście cukrem zastąpić Cytat:
Cytat:
ponad godzinę usypiał z płaczem w koncu padłam po 22 wogóle to ten mój Milky coraz gorzej śpi może głodny?? może moje mleko juz nie wystarcza ![]() aha zabawka hicior nadmuchana rękawiczka lateksowa
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasza pediatra zawsze zaglada do pieluszki, ale o wargach nic nie powiedziała, dopiero endo. My sie przygladamy i jakos nie bardzo to widac
|
|
|
|
|
#1999 | |
|
Zadomowienie
|
Brawa dla niego!
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy wasze dzieci jak sa w pokoju gdzie jest TV to wylaczacie go, żeby czasem nie patrzyło w ekran??
|
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zresztą ja ogladam tylko ddtvn rano i to tez nie zawsze i wtedy Jasiek zerka na TV wiec staram się żeby był wyłaczony jak jesteśmy u kogoś gdzie TV jest włączony Jas staje sie TVmaniakiem aha wieczorem często oglądamy jakis film z tztem jak Jaś śpi Patik śniłaś mi się
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
![]() Dziubek wczoraj wieczorem pytałaś jak u nas: W nocy budziła się z piskiem, rykiem...kilka razy. Nie wiem czym jest to spowodowane. Zęby? ślini się, ale rąk nie pcha i nie gryzie. W dzień często tańczymy i głosno viva gra na tv- może zbyt dużo bodźców? Wieczorem pokłóciłam się z tż. On nie rozumie mojej frustracji. Spałam u Sary w pokoju. A i na dobre wyszło, bo krótką drogę miałam do pokonania z łóżka do łóżeczka aniżeli z sypialni do pokoju. Mam doła, nie będę smęcić. Buziaki dla Domka ![]() A, Evee u mnie tv ciągle gra, sara na macie leży. Wydaje mi się, że jednak za dużo spogląda...muszę jej to skrócić. Telik a co Ci się śniło?
|
#2004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie, tak jak u patik, tv ciągle włączona staram się kłaść małą tak, żeby nie podglądała, ale jest co raz bardziej mobilna i widzę, że łypie na nią
|
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Moja tez lezy na kocyku i macie odwrocona tylem do ekranu, ale ona w podazajac za zabawka jakos sie przemieszcza i laduje jakos przodem do ekranu. Ciekawia ja tylko reklamy i czasem jak wlacze baby tv bo musze isc do wc. Ale wiekszosc czasu poswieca zabawkom
|
|
|
|
#2006 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinee ja zajrzałam małej dokładnie dopiero po poście Oliweczki. No i najpierw zastanowiło mnie dlaczego ma taką małą przestrzeń/dziurkę przy pochwie, ale nie ruszałam i obserwowałam.
Po jakimś czasie część jej się rozkleiła i teraz widać, że było sklejone, bo został kawałek sklejonej skóry (wygląda jakby miała dwie dziurki a na środku sklejona skóra, jakieś 0,5 cm ).No nie wiem jak to opisać, myślę, że się rozklei samo ale pokażę to pediatrze.Bardziej martwi mnie to, że wydaje mi się, że przy cewce moczowej tez ma wargi sklejone. No nie wiem jak to opisać.
|
|
#2007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli można wiedzieć. ![]() Cytat:
Głównie dlatego, że nie mamy żadnej telewizji wykupionej... Niedawno Tż kupił duży telewizor i oglądam filmy na nim z palucha, Radek strasznie ciekawski i zerka ciągle. Nawet cycka puści żeby sobie zerknąć dlatego bardzo rzadko oglądamy coś. I jak już, to jak Mały śpi. Dzień dobry! Jedziemy dziś do CH i siostry mojej. Zakupy zrobię, będę gotowała ![]() A! I wiecie co? Ugotowałam Radkowi obiadek: ziemniak+marchewka+szpina k+kasza manna. I takie to klejące wyszło... Za dużo kaszy manny? Dałam dwie łyżeczki na około 220ml. Boję się, że Radka to przytka ... Albo ziemniaka może za dużo? Nie wiem... Ugotowałam w ubrankach te ziemniaki i marchewkę... Tego wywaru nie dolewać po zmiksowaniu co? Dolałam wodę przegotowaną. Dominiku Jacieeeowej za pół roczku!
|
||
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Dziubek o której miała być ta konferencja z Rutkowskim ???? |
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Żubrzyk zasnął przed chwilą. Co do TV, to w dzień w ogóle nie włączam, wieczorem dopiero koło 18, ale Filip jest odwrócony od TV wtedy. Nie pozwalam oglądać. Taka jestem:P
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu dziecko nie może na tv patrzeć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

dziś już 6.40 

I dla Antosia!

Gratuluję randki - fajnie! 
zębole

Nie dało się go uspokoić. Żeby się odstresować zebraliśmy się na kawę do mojego brata i tam był już grzeczny jak aniołek.