Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-29, 01:22   #1981
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ooo brunetka jaki ten Swiat Maly

A przy okazji zapytam : CO TY TU ROBISZ O TEJ PORZE ? czyżby moja ulubienica nie była spiaca?
no właśnie chyba sie juz wyspała i siedzi na kolanach
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 01:28   #1982
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Oj oj oj to nie dobrze. Moja zlosnica tez sie Cos wierci. Nakarmilam Wlasnie na spiocha i przysypia. Mama chyba tez pójdzie do ambasady japońskiej bo ewidentnie przeszkadzam jej w głębokim śnie.

W takim razie do jutra i dobrej nocki: Brunetka, Iustyna, Piwnooka i Brumek.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 01:34   #1983
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
no właśnie chyba sie juz wyspała i siedzi na kolanach
No proszę, jaka towarzyska

A tak serio - dalej siedzi, czy jednak zdecydowała się iść spać?

Cytat:
W takim razie do jutra i dobrej nocki: Brunetka, Iustyna, Piwnooka i Brumek.
Dobranoc
Stary 2012-01-29, 01:41   #1984
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No proszę, jaka towarzyska

A tak serio - dalej siedzi, czy jednak zdecydowała się iść spać?

Dobranoc
jednym okiem śpi zaraz zaśnie
Stary 2012-01-29, 01:54   #1985
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
jednym okiem śpi zaraz zaśnie
To się jednak zdecydowała

Rany, ja tez sie chyba zdecyduję, bo to trzeba mieć nie po kolei w głowie, żeby o tej porze z własnej woli nie spać
Stary 2012-01-29, 02:13   #1986
iustyna1
Wtajemniczenie

Ja z moja walcze od 0.30. Co najlepsze to ona ma zamkniete oczy a rozrabia jakby nie spala. Nie moze sie ulozyc. Przez godzine ja nosilam, bo plakala chyba z bolu. Masakra jakas. Wszyscy w domu juz dawno spia, tylko ja nie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 07:45   #1987
editka2022
Rozeznanie

moja tez w nocy rozrabiala przez sen,ale niezwracalam na to uwagi,dopoki mnie niekopie,to nie jest tak zle,oj iustyna jak ja to znam wszysscy spia tylko nie ty,ja jestem juz lekko podminowana tym wszystkim,strasznie mnie wkurza ze maz nic niepomaga , w tygodniu wraca z pracy zasiada przed laptopa i udaje ze pracuej a tak naprawde oglada samochody,niewiem po co i naco,wczoraj sobota wczesniej wrocil,przespal sie pol godziny i pojechal do kolegi,wrocil po prawie 6 godzinach,a ja z mala ciagle sama walcze do tego ciagle podziebiona i nie w humorze wczoraj na sekunde nie mozna bylo jej zostawic,ale on ma to gleboko w d...brak mi slow
no to sie wyzalilam
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 08:05   #1988
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry dziś dzień mojej warty (tzn. tż śpi, a ja siedzę z małą) wczoraj mi się nawet pofarciło, bo jak była tża kolej to Maja postanowiła zacząć dzień o 4.20 dziś już 6.40

Cytat:

I a propos jedzenia - zapomniałam sie pochwalić. Otóż Tymuś nauczył się "mówić", że chce jeść Nie płacze (zresztą od tylko na początku płakał gdy był głodny, potem po prostu widziałam po nim, bo robił się w taki charakterystyczny sposób nerwowy, ale nie płakał), tylko rusza buzią. Tak trochę jak ryba Otwiera i zamyka usta, raz za razem, bezgłośnie. Bosko to wygląda. Od kilku dni tak robi, wczesniej nie byłam pewna, ale już dziś na 100% wiem, że to na jedzenie
Wasze też tak robią?
Moja z reguły je o stałych godzinach więc nie daje jakoś widocznych sygnałów, że chce jeść ale jeśli zdarzy się, że ją z jedzeniem przetrzymam to jak jest już b. głodna to zaczyna... ssać słodko to wygląda, jak tak delikatnie miele jęzorkiem na sucho

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Oliweczko jeszcze nie byłam z małą u lekarza, coś mi wypadło i nie dojechałam. Bo ogólnie nie pisałam Wam, ale Zuzia też (chyba napewno) ma sklejone wargi, jak mała Oliweczki .
O kurcze dziewczyny, a jak to dokładnie wygląda??? (wolałabym wiedzieć, bo w końcu jestem mamą dziewczynki)

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

Zanetko dziekuje-czuje sie lepiej.mleka coraz mniej wiec juz jest calkiem dobrze. W kazdym badz razie bromergon juz oswojony

Baboniku
, a jak się czuje Nikoś na MM? Lepiej? Skóra sie uspokoiła, czy jeszcze na to za wcześnie? Jak śpi?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Mój Jaś kończy dziś 5 miesięcy
Dla Jasia ! I dla Antosia!

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
hej Laski Odkąd jest nasz wątek na FB to rzadko tu zaglądam. Ale obiecuję poprawę

U nas wsio ok. Zaczęłam pisać mgr, teraz jeszcze sesja więc troche zamieszania Poza tym zaczęłam chodzić na basen Chodzę na 21, kąpie Filipa, mama go karmi i usypia a ja sobie w tym czasie wychodzę. Jak nowo narodzona się potem czuję, chociaż wybrać się ciężko :P

A poza tym byłam na randce..
No wiesz co?!!? Na FB??!!? Gratuluję randki - fajnie!

Cytat:
pocytuję później a teraz na szybko:

Dziewczyny z Warszawy i okolic - 220 zł od osoby (wesele w restauracji) to dużo, czy normalnie?

Aaaa i czy u Was nie ma zwyczaju zapewniania noclegu dojeżdżającym? Każdy w swoim zakresie?
Z tego, co się orientuję (raczej słabo bo chajtam się w Olsztynie, ale jacyś jedni znajomi z Wawy biorą tu ślub więc coś tam słyszałam) to chyba standardowa cena co do noclegów... To my niestety załatwiamy gościom z własnej kasy

Nadrabiam dalej...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 08:17   #1989
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
O kurcze dziewczyny, a jak to dokładnie wygląda??? (wolałabym wiedzieć, bo w końcu jestem mamą dziewczynki)
U nas endokryn. dzieciecy też powiedziała że Sarenka ma zrośniete warki ale bardzo lekko i narazie nic nie zaleciła z tym robić.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 08:30   #1990
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Nadal walczymy z katarem - ściąganie to istny koszmar. Natan drze się że go na rynku pewnie słychać, a mieszkamy od niego dość daleko. Poza tym na noc robimy paćkę z majeranku i smarujemy klatkę piersiową i plecki, z w dzień polecany przez Eveeve o ile się nie mylę Pulmex baby I tak jakby nie jest źle... Przynajmniej stan podgorączkowy spadł z 38 do 37,2
Zresztą zobaczymy jak nocka minie, bo dzisiaj to był obłęd... Młody spał ze 3 godziny w sumie i to na brzuchu u męża, bo o łóżeczku nie było mowy, a jak mu się obydwie dziurki zatykały to był straszny ryk

Najlepszego dla Jasia i Antosia
Niestety nie ja ci polecalam, ale bede wiedziala na przyszlosc

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Sześć Dziewszyny

Antoś, Jaś i za skończone miesiące.

Iustyna u Nas zapewnia się nocleg, ale my "rozłożyliśmy" gości po rodzinie, a sami dostaliśmy pokój dla nowożeńców

Zmalowana fajnie, fajnie

Eveewe też nienawidzę myć kuchenki. Jeszcze mam taką c h o l e r n ą czarną i wszystko na niej widać
Moj maz mi kupil kuchenke srebrna- ma jakas manie w tym kolorze, bo i robot i maszynke mam tym samym kolorze - wszystko na niej widac, nawet wode
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ale tu dzisiaj cisza..........

Kąpaliśmy Radzia dzisiaj w dużej wannie.
Wystraszył się bidulek na początku, nawet płakać zaczął.
Później już spokojnie siedział, ale spięty był strasznie.
Mam nadzieję, że się przyzwyczai.
Nie chcę go już w wanience kąpać bo strasznie chlapie wszystko mokre dookoła
.
moja tak samo w wanience jak walnie nogami to wszystko jest mokre lacznie ze mna - ale nie mam wanny a brodzik mam tak zabudowany, ze zeby ja tam wykapac musialabym z nia wejsc i byc przy mnie tz, aby ja odebrac ode mnie -wiec poki co musze dawac jakos rade

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Ooo brunetka jaki ten Swiat Maly
Moj dziadek za praca wyjechał Az za B-stok (prawie pod Białoruska granice) i tam spotkał babcie. I moja famila teraz z Podlasia choc cząstkę nas została na Lubelszczyźnie.

A przy okazji zapytam : CO TY TU ROBISZ O TEJ PORZE ? czyżby moja ulubienica nie była spiaca?
Moj tata pojechal do wojska na podlasie i w Bielsku Podlaskim poznal moja mama i takim to sposobem ja sie pojawilam na swiecie i zaraz po mnie moj brat. Pozniej przenieslismy sie do Kielc i tak o to jestem "scyzorykiem" z papierami od "śledzików"

A wogole dzien dobry!!!!
Moja panna wczoraj w dzien spala wszystkiego 40 minut, wiec okolo 19 byla juz wykapana a 19.20 spala - a ze my bylismy umowieni z paczka na piwko, to tesciowa z nia siedziala i grzeczne dziecko nie obudzilo sie tesciowej, tylko jak przyszlismy, tesciowa drzwi zamknela a ta sie obudzila na jedzonkopo czym zasnela i wstala o 7.30

Na obiad dzis szpinak - zaparaszam
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 08:38   #1991
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Musimy się pochwalic, że mamy DRUGIEGO ZĄBKA obecnie są dwie górne dwójki-niezły wampirek, nie??

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A teraz się chwalę - Adaś postanowił zrobić tacie dodatkowy prezent urodzinowy i wyszedł wreszcie ząbek

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Jutro chrzciny.... trzymajcie kciuki.
idę sobie paznokcie chociaż zrobię

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej
wieczorowo
Padam, właśnie wykapana juz...

Lila ma już pierwszego ząbka
a Lena drugiego

I powiem Wam,że Lila ani mi nie płacze, ani nie marudzi... Za to Lena nadrabia

Za ząbki!

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
U nas endokryn. dzieciecy też powiedziała że Sarenka ma zrośniete warki ale bardzo lekko i narazie nic nie zaleciła z tym robić.
A jest to zauważalne tak gołym okiem? Pytam, czy ja mogę na coś takiego zwrócić uwagę bo jak chodzimy na kontrolę to nasza pediatra pod pieluchę nie zagląda

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-01-29, 08:39   #1992
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Zazdroszczę dużej wanny.. my mamy prysznic i się zastanawiam jak to Hanię będziemy kąpać.. w wanience już ma ciasno no i też chlapie niemiłosiernie.. a mamy taki brodzik w prysznicu, którego nie można zatkać żeby ewentualnie wody napuścić
Jak remontowaliśmy łazienkę to walczyłam z TŻtem o prysznic z brodzikiem, właśnie ze względu na dziecko. A teraz od dwóch tygodni już w nim kąpiemy Dominika

Dzień doberek.

Wczoraj popołudniu Domek zafundował Nam solidną porcję płaczu Nie dało się go uspokoić. Żeby się odstresować zebraliśmy się na kawę do mojego brata i tam był już grzeczny jak aniołek. Nikt mi nie wierzył, że Dziecię ma zły dzień
A rano obudziliśmy się z porządnym katarem. Nie wiem co to za cholerstwo, bo ten jego katar pojawia się i znika .

No a dziś mój dorosły kawaler kończy pół roku

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 08:52   #1993
agni82
Zadomowienie

Puk puk... można?

Aż wstyd mi. bo ani nadrobić Was nie dam rady, ani odpisać
Szybko co u nas:
W piątek bylismy na basenie - Emilowi podobało się. żadnych fochów, płaczu.chlupał i chlupał całe 20 min.ale że to jego pora drzemki to po 20 min. miał dość.
Biegunka od ponad tygodnia. byliśmy u polskiej pediatry i obstawia jakiegoś wiruska. dała probiotyk i jakąś electroladę i coś do uszu, bo jakoś gardło ma zaczerwienione i głos zachrypniety(ale on taki ma od urodzenia) a poza tym cały ranek piał jak szlony, więc nic dziwnego że miał zaczerwienione gardełko. mnie się pewnie zaczerwieniły uszy od tego piania.-

Nie smakuje mu probiotyk, ani electrolada i zwykłą woda tez gardzi.

poza tym wszystko z nim ok. powiedziałam pediatrze, że w sumie 6 miesięcy będzie miał wkrótce i chciałabym przestać karmić piersią, bo:
- jestem zmęczona,
- 2 przeziebienia przezyłam bez leków,
- na bolące plecy nic nie mogę wziąść

ale... nie chcę go tak brutalnie odstawiać,a on ani myśli rezygnować z piersi.. nawet jak mu dam butelkę to potem lubi sobie pociągnąć parę łyków z piersi.

Na co pani pediatra powiedziała: to prosze nie odstawiać, bo najwidoczniej on potrzebuje kontaktu z panią, a jak tak pani go odrzuci to może mieć jakieś zahamowania w rozwoju. Zdrowiej dla niego jak sam odejdzie. no i tak mi wjechała na ambicję, że będę dalej karmić.

Cytat:
A ja jeszcze nie poszłam Siedzę i wybieram kolor kubka dla Tymusia i nie mogę się zdecydować Kupuję mu ten Doidy Cup. I nie wiem czy morski, czy niebieski To są dylematy dojrzałej kobiety
ja wybrałam lemonkowy bo po angielsku limonkato lime i jakby nie patrzec od tyłu EMIL
Cytat:
Maż dobrze mówi Ja tak zrobiłam i się ciesze, bo do końca życia spokój z ósemkami
Tylko że ja mam małe zboczenie, do którego do tej pory się Wam nie przyznałam. Otóż lubię jak mnie trochę ... poboli Tzn. może nie do końca o ból chodzi, ale lubie takie różne drastyczności. Uwielbiam jak mi krew pobierają, uwielbiam chodzić do dentysty i w ogóle na różne badania i to usuwanie ósemek też coś w sobie miało Po pierwszych dwóch bolało bardzo i dwa dni spuchnięta chodziłam, ale dwie kolejne przeszły bez echa i już drugiego dnia jadłam prawie normalnie.
A najniesamowitsze w tym zabiegu było to, że słyszałam jak ten ząb jest wyrywany, takich chrobot z pluskiem połączony, widziałam jak lekarz - wielki facet - z całej siły ciągnie szczypcami, głowa mi podskakiwała, a sama nic nie czułam Chore, co?
Chore
Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
moja tez w nocy rozrabiala przez sen,ale niezwracalam na to uwagi,dopoki mnie niekopie,to nie jest tak zle,oj iustyna jak ja to znam wszysscy spia tylko nie ty,ja jestem juz lekko podminowana tym wszystkim,strasznie mnie wkurza ze maz nic niepomaga , w tygodniu wraca z pracy zasiada przed laptopa i udaje ze pracuej a tak naprawde oglada samochody,niewiem po co i naco,wczoraj sobota wczesniej wrocil,przespal sie pol godziny i pojechal do kolegi,wrocil po prawie 6 godzinach,a ja z mala ciagle sama walcze do tego ciagle podziebiona i nie w humorze wczoraj na sekunde nie mozna bylo jej zostawic,ale on ma to gleboko w d...brak mi slow
no to sie wyzalilam
no mój tez po pracy widzi tylko śpiące dziecko w łóżku.też nie jest tak pomocny, ale odpuściłam sobie. za jakieś 2 lata on przejmie pałeczkę. wtedy ponoć tatusiowie się ujawniają
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dziekuję ale własnie niedawno taką gąbkę ostatnio wyrzuciłam :P
mały nie wyleży na czymś takim , od razu podnosi główkę i się wnerwia
ja mam taki prosty leżaczek. ma podparcie pod plecki i jest mega proste i emil to lubi
Cytat:
No to innego patentu nie mam. Wiki sie przyzwyczaiła i grzecznie lezy. My sie Juz w dużej wannie kąpiemy od 1,5 miesiąca.
a Emil od 3 bo sie nie mieścił w wanience
Cytat:
A my na mrozy angielskie zakładamy: Body z krótkim rekawkiem, cienka bluzeczka z długim, rajtki, kombinezon i czapa. W wózku mam tez koc, taki Dośc gruby i ciepły.
no to ja jestem wyrodna matka, bo Emil ma bodziaka z długim rękawem spodnie, skarpetki (albo i nie jak ściągnie - a przewaznie ściągnie), na to bluza polarowa i czapka na głowę i zapiety w tym kokonie(mamy bugaboo bee wozek) do połowy. i jak go wyciągam to dziecko jest cieplutkie, nóżki też. a kombinezonu nawet nie mamy, bo Emil nie zniósłby takiego opatulania. swojej zimowej kurtki tez nie chce nosić, bo mu za gorąco
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
I ja nie śpie. Właśnie skończyliśy oglądać film.

Ja gąbki używam jak kąpie Agate w umywalce. A tak to ciągle w wanience, ale ona średnio chlapie, bo jej nawrzucam kaczuszek, z tym ze Aga juz na siedząco.
Próbowałam ją kiedyś wykąpać pod prysznicem, ale się boi. Sam prysznic jej nie przeraża bo ją polewam prysznicem w umywalce. No chyba zejest u mnie na rękach

Gartuluje wszystkich nowych ząbków
Emil tez boi sie prysznica
Cytat:

Dobry. Pytałam o te ceny i zwyczaje, bo mój brat ma narzeczoną spod Warszawy i cała nasza strona (ok 70 osób) będzie ok 400 km dojeżdżać. Wydaje mi się nierealne, żeby wszyscy zgodzili się (może nie tyle zgodzili się, co mieli fundusze) płacić za swój nocleg (120zł od osoby).
Bo tak:
* 200zł dojazd,
* 200-300 zł do koperty (minimum)
* 250 zł nocleg
* sukienka, garnitur, fryzjer, kwiaty.

No kurczę, kto wyda 1000 zł żeby jechać na jeden dzień na ślub. Ja wiem, że rodzina i że jak zależy, to przyjadą. Dla mnie trochę za droga ta impreza. My pojedziemy, bo to mój brat, ale gdyby to była dalsza rodzina, to chyba bym odpuściła... Dobrze, że jeszcze 1,5 roku, zdążę odłożyć
u nas też się zapewnia, ale że przyszły mąż Duńczyk i pojeździł po weselach zgranicznych - tam nie ma takiego zwyczaju. to znaczy my wskazujemy miejsce gdzie można się zatrzymać ale goście opłacają sami. poza tym u nas drogo to nie będzie, bo robimy to w centrum bankietowo konferencyjnym w środku puszczy knyszyńskiej. i w sumie nocleg jest tani. zobaczymy ile osób przyjedzie.
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
jak kąpiecie nie siedzące dzieci w dużych wannach ??
na leżaczku
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

nie nadrobie was.... szczerze mowiac myslalam ze jak urodzicie to bedziecie mniej pisc a tu
też tak myślałam, ale pewnie ciszej będzie latem, bo wszystkie będziemy na podwórku bądź polu. teraz zima to wszyscy prze komputerami siedzą.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 09:03   #1994
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja, jak kąpię się z nim sama, to sobie robię wcześniej takie legowisko na podłodze łazienki Koc, na to jego ręcznik i jak wychodzimy z wanny, kładę go na to i zawijam, wycieram siebie i dopiero nim się dalej zajmuje. Spokojnie się da

Trzebaby, ale już nie mam do tego serca
ja nie moge robic w lazience legowiska. moja lazienka jest tak mala ze zmieszcza sie na scisk dwie stojace osoby. uzytkowo mam doslownie metr kwaratowy (moze mnawet mniej) miejsca, wiec jakbym zrobila legowisko nie byloby jak z wanny(w ktorej tez prysznic jest) wyjsc...
edit: zastanawiam sie czy takie mieszkanie jak moje nie nadaje sie raczej dla japonczyka/mieszkanca hongkongu, bo tam maja takie klity...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-01-29 o 09:07
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 09:28   #1995
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Wszystkiego najlepszego dla Dominika za pół roczku -rośnij zdrowo i radośnie !!!!
Stary 2012-01-29, 09:37   #1996
adrji
Raczkowanie

AgaGuernsey kawanie jest kwaśna ,moim zdaniem ma bardzo aromatyczny smak,
moze poza niebieskimi przelewowymi kapsułkami ich nigdy nie używam...
mleko spienia dużo ale tak na gęsto to chyba nie, nie wiem jak inne ekspresy...
o spieniania najlepiej poporsic w sklepie przy zakupie,
oni najlepiej pokazują jak prawidłowo, bo mi sie zawsze myli w tym ekspresie czy najpierw mleko czy kawa prawidłowo.
Ale jak robie kawe każdy prosi żebym ja spieniala, bo podobno najlepiej, trzeba najpierw spuścić troche pary bo ma na początku dużo wody i rocieńcza mleko, dopiero później podstawic mleko pod samą pare
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 09:55   #1997
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A nam dzień bardzo fajnie minął, rano poszłam z Adasiem TŻa budzić z prezentem, dostał jeszcze tort i prezent od moich rodziców, po południu pojechaliśmy sobie na maleńkie zakupy więc poszliśmy jeszcze na fajne lody -urodzinowo, teraz TŻ drinkuje z teściem na dole więc mam czas.
Przy okazji - jeszcze nawet nie mówiłam TŻowi o tekstach Waszych (Dziubek, Natka), a na zakupach pytam go już na przyszłość o nocniki itp, a ten do mnie "a co na ten temat wizaż mówi?"
A teraz się chwalę - Adaś postanowił zrobić tacie dodatkowy prezent urodzinowy i wyszedł wreszcie ząbek [/COLOR]
Fajny dzień
szcególnie te lody mi się podobały
brawa za ząbek
Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
iustyna u nas niestety jest tak ze to mloda para zapewnia gosciom nocleg my w sumie musielismy zaplacic za hotel 40 osobomz tym ze cena za talerzyk na sali weselnej duzo nizsza jak u was my poltora roku temu placilismy 130 zł a za hotel niepamietam
u nas też jest oczywiste że para młoda zapewnia nocleg
my mielismy duzo gosci przejezdnych wiec i tak zrobilismy wesele na wyjeździe -upchneliśmy 108 osób w hotelu na 70

220 to pewnie na bogato-ale stolica rządzi się swoimi prawami

Cytat:
Teliczku, granola się zrobiła. Ale pachnie Nie mogę się doczekać aż ostygnie, chociaż już na ciepło podjadam

pachnie pachnie
smacznego

Cytat:
A właśnie bo mi Brumek o gronoli przypomniała...

Gdzie kupię jasny sezam? W supermarkecie jakimś?
Imbir?
syrop z agawy?

Telik pisałaś Żanecie, że ksyliotol można cukrem zwykłym zastąpić?

Będę robiła tą z migdałami
Już się doczekać nie mogę!
jasny sezam to zwykły sezam
imbir na przyprawach
syrop możesz zastąpić miodem lub syropem klonowym
ksylitol oczywiście cukrem zastąpić

Cytat:
dzięki.
Jutro ruszam w miasto

A! Parę dni temu robiłam to:
http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2008/...ajecznica.html

Pychaaaaaaaaaaa!!!!!!!
Tż znowu zachwycony
mniam

Cytat:
A tu
Nakarmiłam
Co i rusz biegam do kuchni i sobie granolę podjadam

Telik - a Ty co? Tak świętujecie miesięcznicę, że nie masz czasu wpaść?
.
Jaś a i owszem świętował
ponad godzinę usypiał z płaczem
w koncu padłam po 22

wogóle to ten mój Milky coraz gorzej śpi
może głodny??
może moje mleko juz nie wystarcza

aha zabawka hicior
nadmuchana rękawiczka lateksowa
Stary 2012-01-29, 10:01   #1998
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
A jest to zauważalne tak gołym okiem? Pytam, czy ja mogę na coś takiego zwrócić uwagę bo jak chodzimy na kontrolę to nasza pediatra pod pieluchę nie zagląda

Nasza pediatra zawsze zaglada do pieluszki, ale o wargach nic nie powiedziała, dopiero endo.
My sie przygladamy i jakos nie bardzo to widac

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 10:09   #1999
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

No a dziś mój dorosły kawaler kończy pół roku
Brawa dla niego!

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Nasza pediatra zawsze zaglada do pieluszki, ale o wargach nic nie powiedziała, dopiero endo.
My sie przygladamy i jakos nie bardzo to widac
No właśnie tak się zastanawiałam, czy taki laik może to stwierdzić, i chyba nie może

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-01-29, 10:18   #2000
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

dziewczyny czy wasze dzieci jak sa w pokoju gdzie jest TV to wylaczacie go, żeby czasem nie patrzyło w ekran??
Stary 2012-01-29, 10:23   #2001
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
A jak sie kapie w umywalce?? Albo Agu jest taka Mala albo umywalka duża
Zaraz wstawie fote w k.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 10:49   #2002
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wasze dzieci jak sa w pokoju gdzie jest TV to wylaczacie go, żeby czasem nie patrzyło w ekran??
Tak
zresztą ja ogladam tylko ddtvn rano i to tez nie zawsze
i wtedy Jasiek zerka na TV wiec staram się żeby był wyłaczony
jak jesteśmy u kogoś gdzie TV jest włączony Jas staje sie TVmaniakiem
aha wieczorem często oglądamy jakis film z tztem jak Jaś śpi

Patik śniłaś mi się
Stary 2012-01-29, 10:54   #2003
patik87
Zakorzenienie

hej.

Dziubek wczoraj wieczorem pytałaś jak u nas:
W nocy budziła się z piskiem, rykiem...kilka razy.
Nie wiem czym jest to spowodowane. Zęby? ślini się, ale rąk nie pcha i nie gryzie.
W dzień często tańczymy i głosno viva gra na tv- może zbyt dużo bodźców?
Wieczorem pokłóciłam się z tż. On nie rozumie mojej frustracji.
Spałam u Sary w pokoju. A i na dobre wyszło, bo krótką drogę miałam do pokonania z łóżka do łóżeczka aniżeli z sypialni do pokoju.

Mam doła, nie będę smęcić.

Buziaki dla Domka

A, Evee u mnie tv ciągle gra, sara na macie leży. Wydaje mi się, że jednak za dużo spogląda...muszę jej to skrócić.

Telik a co Ci się śniło?
Stary 2012-01-29, 11:11   #2004
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

U mnie, tak jak u patik, tv ciągle włączona staram się kłaść małą tak, żeby nie podglądała, ale jest co raz bardziej mobilna i widzę, że łypie na nią

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-01-29, 11:18   #2005
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Moja tez lezy na kocyku i macie odwrocona tylem do ekranu, ale ona w podazajac za zabawka jakos sie przemieszcza i laduje jakos przodem do ekranu. Ciekawia ja tylko reklamy i czasem jak wlacze baby tv bo musze isc do wc. Ale wiekszosc czasu poswieca zabawkom
Stary 2012-01-29, 11:40   #2006
iustyna1
Wtajemniczenie

Karolinee ja zajrzałam małej dokładnie dopiero po poście Oliweczki. No i najpierw zastanowiło mnie dlaczego ma taką małą przestrzeń/dziurkę przy pochwie, ale nie ruszałam i obserwowałam.

Po jakimś czasie część jej się rozkleiła i teraz widać, że było sklejone, bo został kawałek sklejonej skóry (wygląda jakby miała dwie dziurki a na środku sklejona skóra, jakieś 0,5 cm ).No nie wiem jak to opisać, myślę, że się rozklei samo ale pokażę to pediatrze.

Bardziej martwi mnie to, że wydaje mi się, że przy cewce moczowej tez ma wargi sklejone.

No nie wiem jak to opisać.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 11:47   #2007
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja nie moge robic w lazience legowiska. moja lazienka jest tak mala ze zmieszcza sie na scisk dwie stojace osoby. uzytkowo mam doslownie metr kwaratowy (moze mnawet mniej) miejsca, wiec jakbym zrobila legowisko nie byloby jak z wanny(w ktorej tez prysznic jest) wyjsc...
edit: zastanawiam sie czy takie mieszkanie jak moje nie nadaje sie raczej dla japonczyka/mieszkanca hongkongu, bo tam maja takie klity...
Monia a ilu metrowe macie mieszkanie?
Jeśli można wiedzieć.

Cytat:
My nie oglądaliśmy telewizji przy Radku w ogóle.
Głównie dlatego, że nie mamy żadnej telewizji wykupionej...
Niedawno Tż kupił duży telewizor i oglądam filmy na nim z palucha, Radek strasznie ciekawski i zerka ciągle. Nawet cycka puści żeby sobie zerknąć dlatego bardzo rzadko oglądamy coś. I jak już, to jak Mały śpi.

Dzień dobry!

Jedziemy dziś do CH i siostry mojej.
Zakupy zrobię, będę gotowała

A! I wiecie co?
Ugotowałam Radkowi obiadek: ziemniak+marchewka+szpina k+kasza manna.
I takie to klejące wyszło... Za dużo kaszy manny? Dałam dwie łyżeczki na około 220ml.
Boję się, że Radka to przytka ...
Albo ziemniaka może za dużo? Nie wiem...

Ugotowałam w ubrankach te ziemniaki i marchewkę...
Tego wywaru nie dolewać po zmiksowaniu co?
Dolałam wodę przegotowaną.

Dominiku Jacieeeowej za pół roczku!
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 11:54   #2008
brunetka2000
Zakorzenienie

Hejka
Dziubek o której miała być ta konferencja z Rutkowskim ????
Stary 2012-01-29, 12:15   #2009
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Mój Żubrzyk zasnął przed chwilą.

Co do TV, to w dzień w ogóle nie włączam, wieczorem dopiero koło 18, ale Filip jest odwrócony od TV wtedy. Nie pozwalam oglądać. Taka jestem:P

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 12:17   #2010
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

a czemu dziecko nie może na tv patrzeć
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości