|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Pomyslowi ludzie A tak powaznie to ja mam nadzieje ze bede w miare znosna tesciowa bo znajac moja i czytajac Wazse historie to az sie czasami boje
|
|
#3692 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
W poszukiwaniu wózka jeździłam po różnych miastach w obrębie 150 km od Warszawy i co sklep to inna cena. Ja zapłaciłam za Tako Lareta 1350 zł bez fotelika, bo fotelik dostałam używany Maxi Cosi Cabrio Fix, ale jeśli będę mieć parę groszy to może kupię nowy, żeby można było przepinać go do wózka i na spacery wychodzić. A na tym pożyczonym widać ślady użytkowania już troszkę. Zobaczymy jak będzie z naszymi finansami. Chociaż potem i tak będę musiała zmieniać fotelik, bo dzidzia urośnie i nie będzie się mieściła więc nie wiem czy jest sens kupować nowy.
|
|
|
|
#3693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wiesz z waga dzieci to chyba nie zawsze tak jest, ja przytylam 30 kg adasia przenosilam 11 dni a wazyl 3650, wiec calkiem w normie! Wiem ze dzieci mam cukrzycowych potrafia rodzic sie bardzo duze.
|
|
#3695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje dla TŻ i miłego świętowania![]() Cytat:
Masakra z tymi teściami Monia faktycznie nie za ciekawy ten wózek :/ Popieram to co zamierzacie zrobić tzn. ten sprzedać a kupić nowy. Dziewczyny dzięki za 3manie kciuków
|
||
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3698 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i brak gondoli :/ Ja nie wiem, jak można męczyć dziecko w samym foteliku. Cytat:
Cytat:
![]() Brawo. Może i chciał dobrze, ale pewne rzeczy to kwestia gustu i finkcjonalności. O ile kolorki są ok, to nie wiem, z kim on konsultował funkcjonalność tego cuda. A może wziął takie jakie na ulicy widział? U mnei w okolicy, kiedy ktoś chce młodym pomóc to albo wyznacza róg cenowy i prosi o wskazanie, albo ofiaruje kwotę na ten cel a młodzi ew. dobie dopłacają. Nic na siłę. Choć moja mama próbuje wpłynąć na kolor - nie chce czerwonego! Jakby to ona miała codzień ten wózek pchać... |
|||
|
|
|
#3699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj jak sie przeziebi to lubi wszytskich obdzwonic i opowiada jaki to jest chory bo ja chyba za malo sie nad nim roztkliwiam A ostatnio mi sie pytal czy Viki duzo teraz rosnie bo on ciagle chodzi i glodny jest ![]() Czyli mamy objawow sympatyzujacych ciag dalszy ![]() Jak ja latam i sikam to on tez, jak chodze i szukam jedzenia to on tez Mam tylko nadzieje ze jak zaczna mi sie bole to jemu tez , zobaczylby jak to jest
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/wozek-coneco-toled...066912140.html
Ja mam taki wózek i identyczny kolor czyli czerwony z czarnym i byłam bardzo zadowolona a specerówkę uzywałam baaaardzo długo![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedź w imieniu Aguśki ![]() A w temacie chust...to ja mam wrażenie ,że zbyt wiele matek ulega modzie .Jak się kanguruje dziecko to nie po 5 godzin przy kuchni czy przy pralce itd., a w pozycji zupełnie innej, co innego jak matka stoi na nogach i lata po chacie , a wszystkie wstrząsy odbiera delikatny kręgosłup dziecka, a co innego jak kobieta kanguruje.A poza tym jak kobieta kanguruje dziecko to robi to siedząc na fotelu, z reguły jest tak że dziecko ( wcześniak malusi) leży na Jej klatce. A to że pani handlująca chustami będzie je zachwalać to mnie jakoś nie dziwi po pewnie na tym kursie też jakieś "odpowiednie " chusty były zalecane ![]() Czasami Ivonka nie trzeba wiedzy od przedstawicieli handlowych itd. i czerpać z tego co mówią , a zdać się na własny rozsądek.O tym ,że o kręgosłup dziecka trzeba dbać i go nie obciążać , a głowka musi być podtrzymana to chyba wiemy wszystkie. |
|
|
|
|
#3702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o nowaken podoba mi sie Twoj wozek |
|
|
|
|
#3703 |
|
Zadomowienie
|
Lenka migdały miałam tylko w czekoladzie z cynamonem (swoją droga pyszne), no ale na zgagę wolałam takich nie próbować.
Ale jutro kupie takie normalne. Najgorsze jest to że leżę/śpię na zlożonym kocu, poduszce i 2 jaśkach + uważam co jem i jem już małe porcje a często, żeby nie obciążać żoładka a zgaga i tak się pojawia. A jak już usne koło 5 to śpię potem do południa ![]() Asika super zakupy. I wózeczek super, a ta pościel jaka śliczna Ja tez chciałam początkowo Lareta, ale później oszalalam na punkcie Casualplaya no i jest ten. Najbardziej przekonała mnie spacerówka 11,8 kg, szkoda tylko że jest ona tylko w jedna stronę montowana. Emigra kolorek super...juz się nie moge doczekać jak będziemy wszystkie pokazywac swoje kąciki/pokoje dla dzieci ![]() Gosia gratulacje dla męża Mag dobrze, że już w domku jesteście.. Monia spacerówka w tym wózku moze być całkiem spoko....ale ten brak gondoli i fotelik wpinany wspacerówkę to porażka...szkoda, że nie mogliście wybrać sami wózka tylko zdecydowali za was.. |
|
|
|
#3704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Generalnie ugotowac potrafi i gdyby byl sam z adasiem tydzien to pewnie co drugi dzien bylyby domowy obiadek ![]() Ale gdzie co mamy to tez nie bardzo wie Ci nasi faceci z nimi zle ale bez nich jeszcze gorzej ![]() Powodzenia u lekarza z dwojka dzieci
|
|
#3705 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3706 | |
|
Rozeznanie
|
Monia faktycznie rodzina to czasem potrafi zamieszać, najorzej jak ktoś chce uszczęśliwiać na siłę -a wy teraz macie problem. Chociaż wózek może okazać się bardzo funkcjonalny? Może taka gondola uratuje sytuacje? http://allegro.pl/nosidelko-gondolka...068971535.html Bo widzę że fotelik jest bardzo w porządku-i chyba ma isofix, dobrze widzę?
A jeśli jednak będziecie decydować się na nowy wózek to nam bardzo podobał się taki: http://allegro.pl/roan-4runner-3w1-1...058985726.html Cytat:
Mąż chce kangurować córeczkę żeby czuła się "jak w brzuszku" i wiem że nie będzie tego robił majstrując przy pralce ![]() Nie słucham przedstawicieli handlowych i miłych pań sprzedających- kurs był na szkole rodzenia z ich starymi, już zużytymi chustami bez żadnych metek... tylko nauka wiązania. Więc nie sugeruj się konia
|
|
|
|
|
#3707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też bardzo fajny jest ale ma chyba 3 kółka, a ja chciałam z 4. Ale bardzo fajny z tego co widzę
|
|
|
|
|
#3708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten moj brzydal tak naprawde to sie bardzo dobrze prowadzi, ale bedziemy kupowac inny. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-01-29 o 19:29 |
|
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi osobiście do siedzenia z dzieckiem na fotelu w odchylonej pozycji żadna chusta potrzebna nie jest,kładę dziecko na klacie i tak sobie siedzimy, po co mi więc chusta? Najczęściej jednak się słyszy argumenty mam, że chusta jest fajna , bo się ma wolne ręce i można się zajmować różnymi rzeczami , czyli jednak chodzić z tym dzieckiem to tu to tam.Ale każdy na szczęście zrobi jak chce z własnym dzieckiem i własnym kręgosłupem
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-29 o 19:34 |
|
|
|
|
#3710 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej mamuśki!!!
Kolejny weekend mija, ale za to jak pracowicie! Mąż złożyl komodę, także mogłam rozpocząc pranie-wzięłam się za to od strony kolorystycznej. Wszystkie ciuszki podzieliłam kolorami, osobno żółte, osobno zielone, niebieskie i oczywiście różowe i białe. Tż nie mógł się napatrzeć na te słodkie ubranka podczas, jak je wieszał na suszarce hihi Teraz jeszcze prasowanko i poukładam rozmiarami. W piatkowy wieczór uipekliśmy pyszny sernik krakowski, znika w oczach, Tż w zasadzie nie chce się odżywiać niczym innym, tylko serniczkiem Ale muszę przyznać, że pyszny jest, i nawet ja konsumuje, choć sobie wydzielam ze względu na cukrzycę a po posiłku obowiązkowo spacer i dzieki temu udaje mi się trzymać cukry na wodzy![]() Cytat:
Cytat:
Uwielbiam płatki z ciepłym mlekiem, bułkę rozmoczoną w mleku albo sucharki pamiętam z dzieciństwa, strasznie mi smakowało. Kocham też budyń z korzuchem i kakao i ogolnie wszystko co mleczne ![]() Wagowo u mnie bez zmian, choć zdecydowanie mniej się ruszam a więcej zjadam. Ale zaczęły mi puchnąć wieczorem place u rąk, co czuję po obrączce. Jednak chyba głównie dzieje się tak, gdy w pomieszczeniu, w którym przebywam, jest bardzo gorąco a ja mało się ruszam. Aguśka, mam nadzieję, że czujesz się lepiej choć troszkę i jakoś znosisz to lezenie! Może jak bedziesz teraz dużo odpoczywać, to na następnej wizycie gin zniesie ten bezwzględny nakaz, i będziesz mogła odrobinę się ruszać! Uciekam na spacer, bo jestem właśnie po serniku
|
||
|
|
|
#3711 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podoba mi sie baby merc; http://www.ebay.co.uk/itm/S6-pram-pu...ht_12961wt_982 |
|
|
|
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam pytanie do Guci, albo innych dziewczyn w temacie,
pamietam ze pisalas duzo o Twoich poszukiwaniach jak najnaturalniejszych kosmetykow , slyszalas cos o kosmetykach niemieckiej firmy Logona? Bo zastanawiam sie nad nimi dla mnie i dziecka
|
#3714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3715 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jedyne ale: gondola jako wkładka do spacerówki... ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...063618333.html |
||||
|
|
|
#3716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A widzisz, wiem ze faceci przejmuja dolegliwosci ciazowe od swoich partnerek ale nie wiedzialam ze taka ma to nazwe No On bardzo, ja nie wiem czy wymysla czy naprawde tak ma ![]() Ale te bole porodowe na koniec by mu sie przydaly, tylko co mogloby mu sie rozwierac?
|
|
#3717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3718 |
|
Wtajemniczenie
|
bo skretne kola sa w baby merc q7, a ten co mam zamiar kupic to s6.czytalam opinie i tak jest ponoc troche ciezki, ale ja za duzo z wozkiem jezdzic nie bede samochodem, ani wnosic po schodach.
|
|
|
|
#3719 |
|
Zadomowienie
|
Jejku już 44 mamuśki styczniowo lutowe się rozpakowały i tylko 30 zostało, za nie długo już u nas się dzieciaczki posypią. Ja się już nie mogę doczekać kiedy swoja dzidzię przytulę
|
|
|
|
#3720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Im bliżej tym coraz bardziej się boję
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

oczywiście nie wspomne że moje wszystkie pomysły na wychowanie i opieke sa złe

ja w swoim rodzinnym mieście kupowałam wózeczek i ceny zupełnie inne były niż piszesz
był nawet rekordzista 4,7 kg... położne tylko kiwały głowami z niedowierzaniem i pytały "co wyście jadły, że te dzieci takie wielkie", jak łatwo się domyśleć większość porodów kończyło się przez to cc