|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
dobry wieczór
Cytat:
żebyś była szczęśliwa bo wierzę,że jeszcze dużo randek przed Tobą![]() nie,aż tak źle to nie myślałam po prostu ja "patolog" jestem i jakoś sie boję takich historii-życzę Ci zdrówka![]() Cytat:
dziękujęja mam właśnie za małą umywalkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
szybkiej rekonwalescencji życzęCytat:
przyjedź do mnie na tą kawkę, wybierzesz ekspres ze świeżo mieloną kawką niedziela-siedzimy z mężami ![]() a parowar ![]() Aania GRATULUJĘ ZĄBKA Monia przykro mi z powodu wypadniętej plomby życzę miłego wieczoru |
||||||
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Babonik zapomnialam ze dzis niedziela, jakos tego nie odczulam
|
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba dobrze, że tak śpi nie? ![]() Mój parowar stoi i kurz zbiera.... nie znam żadnych przepisów. Nawet na pierś z warzywami... W weekend to zazwyczaj pustki..... Też zmykam, szybki prysznic i do łóżka. A! Nie wiem czy już pisałam... Ugotowałam Radkowi Ziemniak+marchewka+szpina k. Zjadł prawie cały słoiczek ale pod koniec jedzenia zaczęło go otrzepywać i nie chciał już jeść. Myślałam, że dlatego że zimne, ale po podgrzaniu też miał dreszcze... Pewnie za dużo co? Bo wcześniej jadł chętnie. Jutro drugi dzień szpinaku. Jak upoluję kuraka swojskiego to będzie coś z mięskiem. Dobranoc. |
|
|
|
|
#2044 |
|
Wtajemniczenie
|
Crazy ja daję pół łyżeczki, albo prawie całą płaską, zależy jak mi się nasypie kaszki manny do kaszki, którą je na drugie śniadanie. (jak nie zapomnę
)O tę: http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...zki/KASZKA/459 Nie wiem czy dobrze robię, przy Kubie coś tam słyszałam o glutenie, ale za mocno się tym nie przejmowałam . Dostał trochę chlebka, trochę biszkopta...mam nadzieję, że swoją niewiedzą nie zrobiłam mu krzywdy .Eveewe weekendy poświęcamy Tżtom Ja nie mam przepisów do parowaru
|
|
#2045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwie sie bo to do niej nie podobne. Ja wsypuje na jedna tacke w parowarze warzywa (mrozone - najczesciej warzywa na patelnie z Biedronki) a na druga piers z kurczaka i posypuje ziolami prowansalskimi. To tyle jesli chodzi o dania. No i prae razy rybke, ale trzeba dobra trafic,. bo inaczje lipa. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2046 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zęby, oczy, kręgosłup -wszystko na raz, biedaku I wielkie brawa za egzamin A mówiłas że nie zdasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U znajomych ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- NIE WIERZĘ!!! Od pół godziny odpowiadam na posty, a wszystko się skasowało i tylko tych kilka zostało :cry
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-01-29 o 21:21 |
|||
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
czy u was tez tak zimno??masakra jakas
|
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
![]() Jej jak mi się za Wami tęskni.... U nas ok, Lili rośnie jak na drożdżach, niedługo skończy pół roczku czekamy na pierwszego zęba, ale ni widu ni slychu... Aktualnie jesteśmy w Wiedniu na kilka dni, w środę wracamy do PL. Podczytuje Was, oglądam dzieciaczki w klubie ale wbijać się ponownie w wątek nawet nie próbuje... Buziaki dla Was i maleństw
|
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
To tak na szybko póki pamiętam:
Telik - a jesteś pewna że to jednak nie zęby? Bo u nas włałsnie tak było jakieś 3 tyg. przed wyjściem pierwszego: płacz przy wieczornym zasypianiu i wybudzanie w nocy.A co do tego z lateksową rękawiczką, to aż się boję pomyśleć kim Jaś będzie w przeszłości Agni - fajnie że polubił basen, bo to super rozwijające i stymulujące zajęcie A zdradź mi jeszcze, czemu mówisz, że karmienie UU jest bardziej męczące niż MM? Carmela - a u nas badanie "pod pieluszką" to podstawa. Bez tego i bez ważenia wizyta się nie obejdzie. Jacieeee - Dominik sto lat ![]() A ten katar brzmi alergicznie. Tzn, nie wiem, czy u niemowlaków w ogóle jest alergia wziewna, ale mój mąż właśnie tka ma, że katar o stałych porach pojawia się i znika... Justyna - super sny ![]() A co do męża, to u mnie jeszcze gorzej, bo tego czasu co on spędza z Tymciem, to nawet godzina dziennie się nie uzbiera ![]() Eveewe - ja wyłączam, a właściwie nie włączam po prostu nie chcę żeby się przyzwyczaił do takiego spędzania czasu, ma ku temu skłonności, bo jak tylko gdzieś mu telewizor mignie, to jest stracony dla świat ![]() Mamad - biedny tata A o karmieniu przy TV to u nas mowy nie ma, bo wtedy Tymek by nie zjadł ani kropelki ![]() Justyna - jak tam zasypianie dzisiaj? Natka - jak egzaminy? ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- To teraz relacja od nas ![]() Cały dzień byliśmy u znajomych na graniu. Graliśmy w Wysokie Napięcie. Fajne, tylko musi być kilka osób, bo dla 2 czy 3 byłoby nudne. Tymek przez większość dnia leżał sobie plackiem na dywanie i zajmował się sam sobą Złote dziecko. Ci znajomi (mają roczną córeczką) nie mogli się nadziwić, że dzieci tak mogą Poza tym dalej słabo jemy. Bardzo słabo. Do tego ta dziwna nerwowość się utrzymuje. Nie płaczliwość, tylko właśnie jakieś takie podniecenie. Plus ślinienie, plus jęzor na wierzchu. Czyli obawiam sie że to nie koniec zębów Chyba mi się chłopak trochę za bardzo spieszy
|
#2050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proponuję obrać ziemniaki i pokroić w grube plastry, posypać je ulubionymi przyprawami ( ja używam bazylii, oregano, przyprawy do kurczaka, czosnku). Proponuję wsypać więcej bo jednak w parowarze trochę tracą przyprawy na mocy. wysypać ziemniaki na 2 tackach (ja mam 3 piętrowy parowar) na najwyższej tacce ułożyć kurczaczka posypanego solą i czosnkiem troche można. ja to "gotuję" ok 40 minut do tego zrobić sos tzaziki danie gotowe dla mnie bomba !!!!Cytat:
|
||
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór mamcie
Melduję się. Chciałam coś nadrobić, ale nie mam sił, padam na twarz, jestem potwornie zmęczona. Mało spałam, bo w nocy się uczyłam, od rana na uczelni, a jak wracałam to chciałam nadrobić stracony czas bez Domka, więc cały swój czas poświęcałam jemu... Wybaccie, nadrobię Was jutro Całe szczęście pozaliczałam co miałam pozaliczać, póki co same 5-tki i 4,5, ale jeszcze czekają mnie 3 egzaminy. Alergia powróciła, ze zdwojoną siłą Nie wiem czemu, jak cały czas jestem na lekach... Teliczku chyba przyszła paczuszka od Ciebie, bo miałam awizo w skrzynce, jutro idę na poczte odebrać Dobranoc |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na stałe wracacie ??????????????????? Odzywaj sie częściej |
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej gratuluję zdanych egzaminów!
|
|
#2054 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ide spac. Jutro do pluga
|
|
|
#2055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super,że u Was wszystko ok. Wpadaj do nas częściej Cytat:
a z tą alergią to się biedna namęczysz ![]() Brumek zazdroszczę takich wyjść do dzieciatych znajomych , brakuje mi tego
|
||
|
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i u bezdzietnych znajomych tylko kilka razy byliśmy, bo jakoś czasu nie ma (tzn. mąż nie ma, bo my z Tymciem mamy dużo ).A tak swoją drogą, to ja z nim bardzo lubię gdzieś wychodzić, bo - o dziwo - u kogoś jest bardziej pogodny niż w domu
|
|
#2057 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Oprócz kaszki którą dodaję do deserku czasem dam Małej possać obwarzanka, albo polizać skórę od chleba - jaka jest wówczas szczęśliwa. Jak cholera. Byle do wiosny. BTW ja mam garnek do gotowania na parze. Wrzucam tam warzywa na patelnie, posypuję różnymi przyprawami (zależy na co mnie najdzie) i dodaję pierś z kurczaka. Przebił się nam pierwszy ząbek. Nie widać go jeszcze na wysokość, ale jak się jeździ palcem po dziąśle to czuć ostrą krawędź. |
||
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2059 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam,
wszystkiego najlepszego dla Dominika ![]() ![]() Dla Natki i Mariny za zdane egzaminy ![]() i za 3 pozostałe ![]() ![]() Helena w końcu zasnęła, z trudem, nie wiem na jak długo, wcześniej udało mi się ją uśpić na jakieś 30 minut, po czym się obudziła z płaczem. A zasnęła dopiero jak się z nią położyłam. Czyżby ząbki szły.... ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez piwnooka77 Czas edycji: 2012-01-29 o 23:37 |
||
|
|
|
#2060 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Zdążyłam z życzeniami dla Domka
wiec wszystkiego naj to długi i skomplikowany sen... ![]() w kazdym razie przyjechałaś do mnie z Sarą i szykowałyśmy sobie kolację w kuchni i ja wiecznie do Ciebie wyskakiwałam z dziwnymi tekstami żeby Cię rozśmieszyć głupie wiem a na koniec zemdlałam z głodu Cytat:
zanim urodziłam Jasia tez myslałam że wszystko bede robiła "książkowo" rzeczywistość okazuje sie nieco inna choć nie chciałabym aby Jasiek wlepiał oczy godzinami w tv Cytat:
a ze wzrokiem dziwne a nie masz bólu głowy? a może to z braku seksu ![]() Cytat:
Cytat:
zazdrościmy ![]() pogrubiony tekst - ![]() Cytat:
mam nadzieje że dziady pocztowe nie zjadły granoli
|
|
#2061 |
|
Raczkowanie
|
I Helena się obudziła z płaczem ale jakoś szybko udało mi się ją uspokoić i uśpić. Ciężka nocka przed nami.
|
|
|
|
#2062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Recepta na wszystko ![]() Ja bym zjadła na ich miejscu ![]() P.S. Wczoraj zrobiłam, a dziś już połowy nie ma ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
|
|
#2063 |
|
Wtajemniczenie
|
Przed nami też ciężka noc. Już kilka razy leciałam do małej. Jak nie ząbki to katar
. No nic, będziemy walczyć. Crazy gratulacje za ząbka Brumek ciesz się, że Wasze tak delikatnie wychodzą. U mnie wieczory i noce są straszne. Idę do sypialni, poczytam na komórce
|
|
#2064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2065 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumeczku ja nie wiem czy to ząbki
innych objawów nie zauważam ![]() a granola cholernie wciąga u nas dziś też niezły dzień bylismy dzis u tesciów na pokazie ☠☠☠☠☠☠☠☠☠a i Jaś był megatowarzyski wygłupiał się, uśmiechał i był pogodny zrobił zdecydowanie wieksze wrazenie niz jakis termomix
|
#2066 |
|
Wtajemniczenie
|
A u nas zabkow nie widać choc wszystkie objawy na to wskazują.
My sie we trójkę wyspalismy w dzien ( leglismy wszyscy w naszym lozu) i teraz spać mi sie nie chce. Choc reszta mojej famili Juz śpi. Tz ma problemy zoladkowe, słabo sie czuje i cały dzien prawie nic nie jadł. Czymś sie chyba zatrul bo jakby był to wirus to i mnie by Cos dolegalo. A narazie wsio dobrze u mnie. Jeśli chodzi o tv u mnie gra prawie cały dzien. Wiki sobie zerka kiedy chce, nie bronię jej. |
|
|
|
#2067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ona jak tak sie budzi to co dokładnie robi? Krzyczy tak przeraźliwie, czy jak? ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- A jak nie na zęby to na skok i jest ok
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
jesteśmy i my
|
|
|
|
#2069 |
|
Wtajemniczenie
|
Alicji wchodzi w nawyk nocna pobudka.
Ja tak "gadam" ale moja kluska tez sie ostatnio budzi na jedzonko OK północy. Na szczescie jednak zasypia jeszcze w trakcie jedzenia. Narazie jeszcze śpi ale poplakuje żałośnie przez sen. Biedulka moja. |
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

po prostu ja "patolog" jestem i jakoś sie boję takich historii-życzę Ci zdrówka
szybkiej rekonwalescencji życzę

prosze podajcie jak macie.
.
A mówiłas że nie zdasz 

Zakończone: 2

. Do tego ma katar.W dzień też spać nie może. Straszny dzień.