Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-29, 20:58   #2041
BABONIK
Zadomowienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

dobry wieczór
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dobra Baboniku

No to tak, byliśmy na weselu razem w październiku, ...
wszystkiego dobrego żebyś była szczęśliwa bo wierzę,że jeszcze dużo randek przed Tobą

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
H
Babonik myślałaś że rak mnie już zjada
nie,aż tak źle to nie myślałam po prostu ja "patolog" jestem i jakoś sie boję takich historii-życzę Ci zdrówka

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Poza tym Antek zadebiutowal z glutenem. Dostal setke mojego mleka z kaszka i wypil do dna!
NA ZDRÓWKO

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dobrze, że się to wszsytko powoli normuje
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Ja gąbki używam jak kąpie Agate w umywalce. ...
ja mam właśnie za małą umywalkębo też znam tą metodę,ale jak nIkoś usiądzie to może bidet użyjemy

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Baboniku
, a jak się czuje Nikoś na MM? Lepiej? Skóra sie uspokoiła, czy jeszcze na to za wcześnie? Jak śpi?

...
dziękuję, Nikoś ze skórą na razie nic lepiej,ale może musze trochę poczekać,śpi ciut lepiej,bo potrafi ze 4 godziny przespać,to już całkiem nieźle

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wasze dzieci jak sa w pokoju gdzie jest TV to wylaczacie go, żeby czasem nie patrzyło w ekran??
Nikoś często ukradkiem spogląda,raczej mu nie daję tego robić,ale też nie sieję paniki

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A rano dostałąm smsa od brata, ze tata złamał nogę. Jakoś tak niefortunnie stanął i się przewrócił... Aż mi się słabo zrobiło, a prawie Małego karmiłam... No i został w szpitalu.
szybkiej rekonwalescencji życzę

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Dzieki za odp. Maz jest coraz bardziej przekonany do tego ekspresu, a ja jeszcze nie wiem.

.

przyjedź do mnie na tą kawkę, wybierzesz ekspres ze świeżo mieloną kawką

Cytat:
PYTANIE ZA TYSIĄC PUNKTÓW - GDZIE WY WSZYSTKIE SIĘ PODZIEWACIE??!!!!
niedziela-siedzimy z mężami
a parowar

Aania GRATULUJĘ ZĄBKA

Monia przykro mi z powodu wypadniętej plomby

życzę miłego wieczoru

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:05   #2042
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Babonik zapomnialam ze dzis niedziela, jakos tego nie odczulam
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:06   #2043
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Marys juz drugi dzien z rzedu spi w dzien godzinke, za to wczoraj usnela o 19 a dzis o 18 i do rana dziecka nie ma (2 razy obudzi sie zawolac o jedzonko i to wszystko). O co chodzi????

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

PYTANIE NR 2: czy zna ktoras przepisy na potrawy z parowaru???? ile mozna jesc piers z warzywami?? prosze podajcie jak macie.
Dzis na obiad szpinak, z kurczakiem i makaronem -pycchhaaa . Nawet TZ ktory nie lubi szpinaku wtrabil caly talerz.
Ty się pytasz o co chodzi?
To chyba dobrze, że tak śpi nie?

Mój parowar stoi i kurz zbiera.... nie znam żadnych przepisów.
Nawet na pierś z warzywami...

W weekend to zazwyczaj pustki.....

Też zmykam, szybki prysznic i do łóżka.

A! Nie wiem czy już pisałam...
Ugotowałam Radkowi Ziemniak+marchewka+szpina k.
Zjadł prawie cały słoiczek ale pod koniec jedzenia zaczęło go otrzepywać i nie chciał już jeść. Myślałam, że dlatego że zimne, ale po podgrzaniu też miał dreszcze... Pewnie za dużo co?
Bo wcześniej jadł chętnie.
Jutro drugi dzień szpinaku.
Jak upoluję kuraka swojskiego to będzie coś z mięskiem.

Dobranoc.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:09   #2044
iustyna1
Wtajemniczenie

Crazy ja daję pół łyżeczki, albo prawie całą płaską, zależy jak mi się nasypie kaszki manny do kaszki, którą je na drugie śniadanie. (jak nie zapomnę )
O tę: http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...zki/KASZKA/459

Nie wiem czy dobrze robię, przy Kubie coś tam słyszałam o glutenie, ale za mocno się tym nie przejmowałam . Dostał trochę chlebka, trochę biszkopta...mam nadzieję, że swoją niewiedzą nie zrobiłam mu krzywdy .

Eveewe weekendy poświęcamy Tżtom . Dlatego tu tak cicho.
Ja nie mam przepisów do parowaru . Nawet myślałam żeby sobie kupić jakąś książkę, ale jestem za leniwa, żeby ją zamówić
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:12   #2045
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ty się pytasz o co chodzi?
To chyba dobrze, że tak śpi nie?

Mój parowar stoi i kurz zbiera.... nie znam żadnych przepisów.
Nawet na pierś z warzywami...

W weekend to zazwyczaj pustki.....

Też zmykam, szybki prysznic i do łóżka.

A! Nie wiem czy już pisałam...
Ugotowałam Radkowi Ziemniak+marchewka+szpina k.
Zjadł prawie cały słoiczek ale pod koniec jedzenia zaczęło go otrzepywać i nie chciał już jeść. Myślałam, że dlatego że zimne, ale po podgrzaniu też miał dreszcze... Pewnie za dużo co?
Bo wcześniej jadł chętnie.
Jutro drugi dzień szpinaku.
Jak upoluję kuraka swojskiego to będzie coś z mięskiem.

Dobranoc.
Pisalas - moze za duzo??!!
Dziwie sie bo to do niej nie podobne.
Ja wsypuje na jedna tacke w parowarze warzywa (mrozone - najczesciej warzywa na patelnie z Biedronki) a na druga piers z kurczaka i posypuje ziolami prowansalskimi. To tyle jesli chodzi o dania. No i prae razy rybke, ale trzeba dobra trafic,. bo inaczje lipa.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Crazy ja daję pół łyżeczki, albo prawie całą płaską, zależy jak mi się nasypie kaszki manny do kaszki, którą je na drugie śniadanie. (jak nie zapomnę )

Nie wiem czy dobrze robię, przy Kubie coś tam słyszałam o glutenie, ale za mocno się tym nie przejmowałam . Dostał trochę chlebka, trochę biszkopta...mam nadzieję, że swoją niewiedzą nie zrobiłam mu krzywdy .

Eveewe weekendy poświęcamy Tżtom . Dlatego tu tak cicho.
Ja nie mam przepisów do parowaru . Nawet myślałam żeby sobie kupić jakąś książkę, ale jestem za leniwa, żeby ją zamówić
Ja mojemu caly tydzien poswiecam - wiec dzis mam czas dla siebie. A sa jakies ksiazki z przepisami do gotowania na parze??kurcze musze looknac.
Stary 2012-01-29, 21:17   #2046
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Miałam dziś niepokojącą akcję ze swoimi oczami, nagle mi się obraz podwoił i widziałam wszystko przez pryzmat takich srebrnych migawek. Trwało to z 5 - 9 minut.
Potem znów chwilę to samo. I tu już zaczęło mi brakować tchu i słabo się robić.

Egzamin zdany! Dziękuję za kciukasy, pomogły! Na 3 co prawda, ale z głowy.
CO z Tobą, Marinka? Zęby, oczy, kręgosłup -wszystko na raz, biedaku Może idź sie przebadać...

I wielkie brawa za egzamin A mówiłas że nie zdasz

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
witam się po nieobecnośc
cali zdrowi i zadowoleni po wywczasie
uciekam nadrabia,ć
iwona
A jak Was się wywczasowało?

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź na moje pytanie o pierwszą fazę z glutenem.
Ja się nie odzywam, bo nie glutenuję jeszcze wcale i nie wiem, czy/kiedy zacznę.

Cytat:
U znajomych
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

NIE WIERZĘ!!!

Od pół godziny odpowiadam na posty, a wszystko się skasowało i tylko tych kilka zostało :cry

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-01-29 o 21:21
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:18   #2047
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

czy u was tez tak zimno??masakra jakas
Stary 2012-01-29, 21:32   #2048
agulaaabar
Zakorzenienie

Cześć mamusie

Jej jak mi się za Wami tęskni.... U nas ok, Lili rośnie jak na drożdżach, niedługo skończy pół roczku szaleniec mały, wszędzie jej pełni czekamy na pierwszego zęba, ale ni widu ni slychu...

Aktualnie jesteśmy w Wiedniu na kilka dni, w środę wracamy do PL.

Podczytuje Was, oglądam dzieciaczki w klubie ale wbijać się ponownie w wątek nawet nie próbuje...

Buziaki dla Was i maleństw

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:35   #2049
brumek
Zakorzenienie

To tak na szybko póki pamiętam:

Telik - a jesteś pewna że to jednak nie zęby? Bo u nas włałsnie tak było jakieś 3 tyg. przed wyjściem pierwszego: płacz przy wieczornym zasypianiu i wybudzanie w nocy.
A co do tego z lateksową rękawiczką, to aż się boję pomyśleć kim Jaś będzie w przeszłości

Agni
- fajnie że polubił basen, bo to super rozwijające i stymulujące zajęcie
A zdradź mi jeszcze, czemu mówisz, że karmienie UU jest bardziej męczące niż MM?

Carmela - a u nas badanie "pod pieluszką" to podstawa. Bez tego i bez ważenia wizyta się nie obejdzie.
Jacieeee - Dominik sto lat A pół świeczki było z okazji półrocznicy?
A ten katar brzmi alergicznie. Tzn, nie wiem, czy u niemowlaków w ogóle jest alergia wziewna, ale mój mąż właśnie tka ma, że katar o stałych porach pojawia się i znika...

Justyna - super sny
A co do męża, to u mnie jeszcze gorzej, bo tego czasu co on spędza z Tymciem, to nawet godzina dziennie się nie uzbiera

Eveewe - ja wyłączam, a właściwie nie włączam po prostu nie chcę żeby się przyzwyczaił do takiego spędzania czasu, ma ku temu skłonności, bo jak tylko gdzieś mu telewizor mignie, to jest stracony dla świat

Mamad - biedny tata To aż tak poważne złamanie, że został w szpitalu?
A o karmieniu przy TV to u nas mowy nie ma, bo wtedy Tymek by nie zjadł ani kropelki

Justyna - jak tam zasypianie dzisiaj?

Natka
- jak egzaminy?

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

To teraz relacja od nas
Cały dzień byliśmy u znajomych na graniu. Graliśmy w Wysokie Napięcie. Fajne, tylko musi być kilka osób, bo dla 2 czy 3 byłoby nudne. Tymek przez większość dnia leżał sobie plackiem na dywanie i zajmował się sam sobą Złote dziecko. Ci znajomi (mają roczną córeczką) nie mogli się nadziwić, że dzieci tak mogą

Poza tym dalej słabo jemy. Bardzo słabo. Do tego ta dziwna nerwowość się utrzymuje. Nie płaczliwość, tylko właśnie jakieś takie podniecenie. Plus ślinienie, plus jęzor na wierzchu. Czyli obawiam sie że to nie koniec zębów Chyba mi się chłopak trochę za bardzo spieszy
Stary 2012-01-29, 21:36   #2050
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wsypuje na jedna tacke w parowarze warzywa (mrozone - najczesciej warzywa na patelnie z Biedronki) a na druga piers z kurczaka i posypuje ziolami prowansalskimi. To tyle jesli chodzi o dania. No i prae razy rybke, ale trzeba dobra trafic,. bo inaczje lipa.[COLOR="Silver"]

proponuję obrać ziemniaki i pokroić w grube plastry, posypać je ulubionymi przyprawami ( ja używam bazylii, oregano, przyprawy do kurczaka, czosnku). Proponuję wsypać więcej bo jednak w parowarze trochę tracą przyprawy na mocy.
wysypać ziemniaki na 2 tackach (ja mam 3 piętrowy parowar)

na najwyższej tacce ułożyć kurczaczka posypanego solą i czosnkiem troche można.

ja to "gotuję" ok 40 minut

do tego zrobić sos tzaziki

danie gotowe dla mnie bomba !!!!
Cytat:
CO z Tobą, Marinka? Zęby, oczy, kręgosłup -wszystko na raz, biedaku Może idź sie przebadać...

I wielkie brawa za egzamin A mówiłas że nie zdasz

A jak Was się wywczasowało?

Ja się nie odzywam, bo nie glutenuję jeszcze wcale i nie wiem, czy/kiedy zacznę.

U znajomych
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

NIE WIERZĘ!!!

Od pół godziny odpowiadam na posty, a wszystko się skasowało i tylko tych kilka zostało :cry
oj tez tak mam Brumek, za dużo postów widać na raz zacytowałaś
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:36   #2051
Natka_
Zakorzenienie

Dobry wieczór mamcie

Melduję się. Chciałam coś nadrobić, ale nie mam sił, padam na twarz, jestem potwornie zmęczona.
Mało spałam, bo w nocy się uczyłam, od rana na uczelni, a jak wracałam to chciałam nadrobić stracony czas bez Domka, więc cały swój czas poświęcałam jemu...
Wybaccie, nadrobię Was jutro

Całe szczęście pozaliczałam co miałam pozaliczać, póki co same 5-tki i 4,5, ale jeszcze czekają mnie 3 egzaminy.

Alergia powróciła, ze zdwojoną siłą Nie wiem czemu, jak cały czas jestem na lekach...

Teliczku chyba przyszła paczuszka od Ciebie, bo miałam awizo w skrzynce, jutro idę na poczte odebrać

Dobranoc
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:46   #2052
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Jej jak mi się za Wami tęskni.... U nas ok, Lili rośnie jak na drożdżach, niedługo skończy pół roczku szaleniec mały, wszędzie jej pełni czekamy na pierwszego zęba, ale ni widu ni slychu...

Podczytuje Was, oglądam dzieciaczki w klubie ale wbijać się ponownie w wątek nawet nie próbuje...

hej kochana
Na stałe wracacie ??????????????????? Odzywaj sie częściej
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:52   #2053
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Alergia powróciła, ze zdwojoną siłą Nie wiem czemu, jak cały czas jestem na lekach...
Nieee

Tym bardziej gratuluję zdanych egzaminów!
Stary 2012-01-29, 21:53   #2054
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
eh, nie ma lekko Mój Tż ciągle pracuje, jak wychodzi rano, to wraca wieczorem. Czasami małą godzinę dziennie widzi.

No to ucałuj tego swojego przystojniaka z okazji skończenia 6 miesięcy!

Youyou mam nadzieję, że chrzciny się udają

Kajool już wiem o co Ci chodziło ostatnio, jak pisałaś o ciężkiej nocy, przy wychodzeniu zęba. Dziewczyny ta noc była straszna. Mała przez sen płakała, rzucała się, wiła... Przeraźliwie płakała. Prawie nie spałam, co zasnęłam, to ona w krzyk. Druga jedynka się przebija . Do tego ma katar.W dzień też spać nie może. Straszny dzień.

Rodzice już polecieli, będą dopiero w czerwcu.

Rano zniosłam im dzieciaki i poszłam dalej spać. Jakie głupoty mi się śniły .W konkursie jajka niespodzianki wygrałam 3 miliony dolarów (z kimś na spółkę). Chciałam tż kupić Subaru za 200 000 zł a sobie najnowsza Hondę Civic albo Toyotę Corollę (chociaż nie wiem jak te auta wyglądają ). Ja, która nie znoszę samochodów . Co niewyspanie robi z ludźmi .
wspolczuje. Ja czekam na powtorke z rozrywki. Kolejne ida

Cytat:
Dobry wieczór mamcie

Melduję się. Chciałam coś nadrobić, ale nie mam sił, padam na twarz, jestem potwornie zmęczona.
Mało spałam, bo w nocy się uczyłam, od rana na uczelni, a jak wracałam to chciałam nadrobić stracony czas bez Domka, więc cały swój czas poświęcałam jemu...

Całe szczęście pozaliczałam co miałam pozaliczać, póki co same 5-tki i 4,5, ale jeszcze czekają mnie 3 egzaminy.

Teliczku chyba przyszła paczuszka od Ciebie, bo miałam awizo w skrzynce, jutro idę na poczte odebrać

Dobranoc
Gratuluje!!!
Ide spac. Jutro do pluga
Stary 2012-01-29, 22:17   #2055
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć mamusie

nooooo odezwałaś się !!!
super,że u Was wszystko ok. Wpadaj do nas częściej

Cytat:
Dobry wieczór mamcie

Dobranoc
super ocen gratuluję !!!!
a z tą alergią to się biedna namęczysz

Brumek zazdroszczę takich wyjść do dzieciatych znajomych , brakuje mi tego
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 22:27   #2056
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Brumek zazdroszczę takich wyjść do dzieciatych znajomych , brakuje mi tego
Kochana, nie ma czego zazdrościć, bo u nas to się zdarzyło chyba po raz pierwszy A i u bezdzietnych znajomych tylko kilka razy byliśmy, bo jakoś czasu nie ma (tzn. mąż nie ma, bo my z Tymciem mamy dużo ).

A tak swoją drogą, to ja z nim bardzo lubię gdzieś wychodzić, bo - o dziwo - u kogoś jest bardziej pogodny niż w domu
Stary 2012-01-29, 23:01   #2057
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
...
więc wg mnie po prostu zaczynasz podawać po 5 miesiacu i przez miesiąc nic nie zmieniasz, po 6 miesiącu zwiększasz ilość glutenu i kolejny miesiąc podajesz. Cała ekspozycja ma trwać 2 miesiące.
Cytat:

Nie wiem czy dobrze robię, przy Kubie coś tam słyszałam o glutenie, ale za mocno się tym nie przejmowałam . Dostał trochę chlebka, trochę biszkopta...mam nadzieję, że swoją niewiedzą nie zrobiłam mu krzywdy
Dziękuje wam. Ja zaczęłam z glutenem jak Ida miała równe 6 miesięcy, ale to z zalecenia naszej pediatry. Właśnie zastanawiałam się ile ta pierwsza faza trwa miesiąc czy dwa. Dziękuje jeszcze raz
Oprócz kaszki którą dodaję do deserku czasem dam Małej possać obwarzanka, albo polizać skórę od chleba - jaka jest wówczas szczęśliwa.

Cytat:
czy u was tez tak zimno??masakra jakas
Jak cholera. Byle do wiosny.
BTW ja mam garnek do gotowania na parze. Wrzucam tam warzywa na patelnie, posypuję różnymi przyprawami (zależy na co mnie najdzie) i dodaję pierś z kurczaka.

Przebił się nam pierwszy ząbek. Nie widać go jeszcze na wysokość, ale jak się jeździ palcem po dziąśle to czuć ostrą krawędź.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 23:14   #2058
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Przebił się nam pierwszy ząbek. Nie widać go jeszcze na wysokość, ale jak się jeździ palcem po dziąśle to czuć ostrą krawędź.
I dopiero teraz sie chwalisz? Super, na pewno troszkę ulży małej
Stary 2012-01-29, 23:23   #2059
piwnooka77
Raczkowanie

Witam,

wszystkiego najlepszego dla Dominika

Dla Natki i Mariny za zdane egzaminy i za 3 pozostałe

Helena w końcu zasnęła, z trudem, nie wiem na jak długo, wcześniej udało mi się ją uśpić na jakieś 30 minut, po czym się obudziła z płaczem. A zasnęła dopiero jak się z nią położyłam. Czyżby ząbki szły....

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Ja właśnie dzisiaj zaczęłam zgłębiać temat i chyba zacznę glutenować

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:

Edytowane przez piwnooka77
Czas edycji: 2012-01-29 o 23:37
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 23:35   #2060
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Zdążyłam z życzeniami dla Domka
wiec wszystkiego naj
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Telik a co Ci się śniło?
to długi i skomplikowany sen...
w kazdym razie przyjechałaś do mnie z Sarą i szykowałyśmy sobie kolację w kuchni
i ja wiecznie do Ciebie wyskakiwałam z dziwnymi tekstami żeby Cię rozśmieszyć:cojes t:
głupie wiem
a na koniec zemdlałam z głodu

Cytat:
DZieki dziewczynki za odp. Widze ze co osoba rozne opinie. U mnei chodzi tv czesto, marysia bawi sie na kocyku i jakos jak jej sie uda odwrocic w kierunku tv to poprostu jak jest reklama to sie gapi, jak nie to bawi sie dalej. Pytam z ciekawosci, bo dzis uslyszlam ze nie wychowuje dziecka wg ksiazki "wychowanie przez czytanie".
eeee tam
zanim urodziłam Jasia tez myslałam że wszystko bede robiła "książkowo"
rzeczywistość okazuje sie nieco inna

choć nie chciałabym aby Jasiek wlepiał oczy godzinami w tv

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hello!
Witam się i spadam pewnie.
Tż przyjechał i staram się siedzieć z nim. W nocy już jedzie, tym razem do Wrocławia...( telikowa )
I do końca lutego.

Lecę, jak pojedzie M. to znów będę siedziała z Wami. Igor już padł, bo nie spał w dzień. My się zaraz pewnie położymy ( ale nie będzie bara bara, zmęczenie moje ( i jego ) robi swoje ). A nie było bzykania już ze 4 dobre miechy ponad.

Egzamin zdany! Dziękuję za kciukasy, pomogły! Na 3 co prawda, ale z głowy.
Gratuluje egzaminu

a ze wzrokiem dziwne
a nie masz bólu głowy?
a może to z braku seksu

Cytat:
Cześć mamusie

Fajnieze zerknełas do nas

Cytat:
To tak na szybko póki pamiętam:

Telik - a jesteś pewna że to jednak nie zęby? Bo u nas włałsnie tak było jakieś 3 tyg. przed wyjściem pierwszego: płacz przy wieczornym zasypianiu i wybudzanie w nocy.
A co do tego z lateksową rękawiczką, to aż się boję pomyśleć kim Jaś będzie w przeszłości

[/COLOR]To teraz relacja od nas
Cały dzień byliśmy u znajomych na graniu. Graliśmy w Wysokie Napięcie. Fajne, tylko musi być kilka osób, bo dla 2 czy 3 byłoby nudne. Tymek przez większość dnia leżał sobie plackiem na dywanie i zajmował się sam sobą Złote dziecko. Ci znajomi (mają roczną córeczką) nie mogli się nadziwić, że dzieci tak mogą
ale fajny pomysł na spędzenie niedzieli
zazdrościmy
pogrubiony tekst -

Cytat:
Dobry wieczór mamcie

Dobranoc
Gratuluje świetnych ocen
mam nadzieje że dziady pocztowe nie zjadły granoli
Stary 2012-01-29, 23:38   #2061
piwnooka77
Raczkowanie

I Helena się obudziła z płaczem ale jakoś szybko udało mi się ją uspokoić i uśpić. Ciężka nocka przed nami.
Stary 2012-01-29, 23:43   #2062
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
to długi i skomplikowany sen...
w kazdym razie przyjechałaś do mnie z Sarą i szykowałyśmy sobie kolację w kuchni
i ja wiecznie do Ciebie wyskakiwałam z dziwnymi tekstami żeby Cię rozśmieszyć:cojes t:
głupie wiem
a na koniec zemdlałam z głodu
Rany, co jest z tym jedzniem, że nawet po nocach nam się śni

Cytat:
a ze wzrokiem dziwne
a nie masz bólu głowy?
a może to z braku seksu
Recepta na wszystko

Cytat:
mam nadzieje że dziady pocztowe nie zjadły granoli
Ja bym zjadła na ich miejscu
P.S. Wczoraj zrobiłam, a dziś już połowy nie ma

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
I Helena się obudziła z płaczem ale jakoś szybko udało mi się ją uspokoić i uśpić. Ciężka nocka przed nami.
A u nas tez dzisiaj po ok. 1,5 godziny spania, wybudził się lekko i zaczął kwilić. Ale wystarczyło do niego podejść, dotknąć i w mig zasnął na szczęście. Ale fakt faktem, że z reguły się nie przebudza wcale... Te zęby to już jakaś ogólnoforumowa obsesja
Stary 2012-01-29, 23:47   #2063
iustyna1
Wtajemniczenie

Przed nami też ciężka noc. Już kilka razy leciałam do małej. Jak nie ząbki to katar . No nic, będziemy walczyć.

Crazy gratulacje za ząbka .
Brumek ciesz się, że Wasze tak delikatnie wychodzą. U mnie wieczory i noce są straszne.

Idę do sypialni, poczytam na komórce
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 23:49   #2064
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
A u nas tez dzisiaj po ok. 1,5 godziny spania, wybudził się lekko i zaczął kwilić. Ale wystarczyło do niego podejść, dotknąć i w mig zasnął na szczęście. Ale fakt faktem, że z reguły się nie przebudza wcale... Te zęby to już jakaś ogólnoforumowa obsesja
Trzeba na coś zrzucić winę
Stary 2012-01-29, 23:53   #2065
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Brumeczku ja nie wiem czy to ząbki
innych objawów nie zauważam

a granola cholernie wciąga

u nas dziś też niezły dzień
bylismy dzis u tesciów na pokazie ☠☠☠☠☠☠☠☠☠a
i Jaś był megatowarzyski
wygłupiał się, uśmiechał i był pogodny

zrobił zdecydowanie wieksze wrazenie niz jakis termomix
Stary 2012-01-29, 23:56   #2066
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
A u nas zabkow nie widać choc wszystkie objawy na to wskazują.

My sie we trójkę wyspalismy w dzien ( leglismy wszyscy w naszym lozu) i teraz spać mi sie nie chce. Choc reszta mojej famili Juz śpi.
Tz ma problemy zoladkowe, słabo sie czuje i cały dzien prawie nic nie jadł. Czymś sie chyba zatrul bo jakby był to wirus to i mnie by Cos dolegalo. A narazie wsio dobrze u mnie.

Jeśli chodzi o tv u mnie gra prawie cały dzien. Wiki sobie zerka kiedy chce, nie bronię jej.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 23:58   #2067
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
u nas dziś też niezły dzień
bylismy dzis u tesciów na pokazie ☠☠☠☠☠☠☠☠☠a
i Jaś był megatowarzyski
wygłupiał się, uśmiechał i był pogodny

zrobił zdecydowanie wieksze wrazenie niz jakis termomix
Się nie dziwię

Cytat:
Przed nami też ciężka noc. Już kilka razy leciałam do małej. Jak nie ząbki to katar . No nic, będziemy walczyć.
Justynka, strasznie mi Cię szkoda
A ona jak tak sie budzi to co dokładnie robi? Krzyczy tak przeraźliwie, czy jak?

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Trzeba na coś zrzucić winę
A jak nie na zęby to na skok i jest ok
Stary 2012-01-30, 00:05   #2068
brunetka2000
Zakorzenienie

jesteśmy i my
Stary 2012-01-30, 00:10   #2069
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Alicji wchodzi w nawyk nocna pobudka.

Ja tak "gadam" ale moja kluska tez sie ostatnio budzi na jedzonko OK północy. Na szczescie jednak zasypia jeszcze w trakcie jedzenia. Narazie jeszcze śpi ale poplakuje żałośnie przez sen. Biedulka moja.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 00:13   #2070
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Alicji wchodzi w nawyk nocna pobudka
Juz od dawna jej wszedł, tylko coraz to wcześniej i częściej.Jak tak dalej pójdzie to rzucę sie pod pociąg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości