|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
|
|
|
|
#2072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
|
|
|
|
#2074 |
|
Wtajemniczenie
|
Ha ha choćby zaraz. Jednak podejrzewam ze dobrowolnie jej nie oddasz choćby nawet mialabys przez tydzien wcale nie spać.
Btw po tej historii z porwana Madzia zdałam sobie sprawę ile tak naprawde znaczy dla mnie moje dziecko... Az sie przestraszylam.. Nie wiedziałam ze Mozna Az tak kochać |
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2076 |
|
Wtajemniczenie
|
krzyczy tak nagle i glosno,ze w nocy potrafie wyskoczyc z lozka na dwie nogi i na bacznosc.
ile razy sie przestraszylam jak spalam a ona sie nagle wydarla. jak nie ma mojej reakcji, albo jest za wolna, to zaczyna jeszcze glosniej krzyczec i macha z zawrotna predkoscia wszystkimi konczynami, do tego zazwyczaj przewroci sie na brzuch a tego to ona nie lubi. no Brunetko jestescie z Ala bardzo punktualne czekalam na Was
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-01-30 o 00:37 |
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja Juz Uciekam. Spokojnych nocy zycze (Iustyna, Brunetka). Tymcio napewno słodko cała noc przespi, wiec i mama tez. Do jutra kochane. Pa pa |
|
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko dziewczyny, powiedzcie sobie, że to już niedługo. Najwyżej kilkanaście miesięcy i będziemy się wysypiać
![]() I to nie jest w takim razie tak, że Tymcio to zupełnie łagodnie przechodzi, bo te noce jakieś dwa tyg. temu też takie były. Budził się z nagłym krzykiem, którego przez kilkanaście minut nie dało się niczym prawie ukoić Najwyraźniej wtedy dokuczały mu te dziąsełkowe bóle najbardziej. Teraz zostało już tylko (albo dopiero tylko, jeśli górne jedynki okażą się prawdą ) niejedzenie i poddenerwowanie. Przy czym niejedzenie to tak łagodnie brzmi, a w rzeczywistości często wygląda to jak walka z bykiem Bo on niby chce się przyssać, i to tak gwałtownie, po czym równie gwałtownie i z płaczem się wyrywa. I tak 10 minut Ale cóż, założę się że on się z tym dużo bardziej męczy niż ja...
|
#2080 |
|
Wtajemniczenie
|
paaaa Stronczku
zostalysmy z Brunetka same
|
|
#2081 |
|
Wtajemniczenie
|
Tego nie jedzenia to nie rozumiem. U nas było tak ze Wicia lapala smoka od butli a pozniej otwierał buzie, wypychala język i koniec jedzenia. Ja myslalam ze ten smok od butelki drażni jej dziaselka ale nie. Bo zwykłego smoka brała do buzi i ciagala bez najmniejszego skrzywienia. Dziwne
Teraz Juz Ide naprawde... Pa pa Iustyna
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie to nie widzą?
|
#2083 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-01-30 o 01:08 |
|
|
|
#2085 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
No to dobranoc, Piwnooka
![]() I te podglądaczki w krzakach (Justyna, Madziara) też dobranoc
|
#2087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro kupie mleko , juz mam dosyc nocnego wstawania ![]() Ide Ja odlozyc Brumek detektyw
|
|
|
|
|
#2088 |
|
Raczkowanie
|
Dobranoc Brumku
dobranoc wszystkim
|
|
|
|
#2089 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Moje dziecko powinno pracować jako zegarynka, ostatnio dzień w dzień budzi się co do minuty - 5:58. Ja nie wiem jak on to robi ![]() Wczoraj nie po drodze mi było z laptopem więc spróbuję nadrobić brrr.... za oknem -20 stopni.... Dominiczku, spóźnione ![]() ![]() klask i:Cytat:
Mój też, przylepka taka - wtula się, ale i on to uwielbia i ja Jeszcze ad. oznak głowu - ostatnio próbował wprowadzić samoobsługę - tzn siedzi na kolanach, zaczął mi bluzkę naciągać i buzią łapać (przez ubranie) dystrybutor Cytat:
![]() z mlekiem to raczej mało prawdopodobne, fakt że trawi się bardzo szybko, ale niekoniecznie ma wpływ na długość snu (patrz- żywy przykład na forum śpiący całą noc ). Może ma taki okres i przejdzie niedługo...![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję że się Nikosiowi wreszcie poprawi... Natka, gratuluję zaliczeń! A wzmocnienia alergii współczuję ![]() Iustyna, ja robię tak samo Mały wcina piętki z chleba, ostatnio u znajomych byliśmy to opędzlował trzy biszkopty, i nie zauważyłam żeby mu coś się działo Marinko, idź lepiej do lekarza, sprawdź co się dzieje ![]() Mój mąż jak jest w domu to stara się nadrobić nieobecność w tygodniu, w zasadzie dziecka wtedy nie zostawia, wszystko przy nim robi, tak żeby jak najwięcej czasu spędzić razem.. Brumek, Adaś od kilku dni też notorycznie język wystawia, tak jakby go wszystkim pokazywał... myślisz że to sprawka zębów? No obsesja, jakby nasze dzieci w podobnym wieku były czy coś... CrazyMachine, za ząbka!
|
|
|
#2090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo ja wyczytałam o pojemniku na przyprawy ... agulaaabar Cytat:
Cześć! U nas -25*C ![]() O 8 jedziemy do lekarza z Radkiem. wszystko w porządku tylko mają być wyniki badań i od razu lekarka go przebada. Mam nadzieję, że żelazo w porządku. |
|||
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja niedługo na uczelnię... może kogoś zainteresuje http://www.mydeal.pl/caly_kraj/deal/5772/
|
|
|
#2092 |
|
Wtajemniczenie
|
Brrrryyy.... -15 i ja bezduszna matka wlasnie wyprawilam dziewczyny do przedszkola, a sama grzeje d.upe z Antkiem w cieplym lozku.
|
|
|
|
#2093 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() ale mrozzzy ![]() u mnie deprecha, siły pisać nie ma nadal... czuję kooopkę, idę przebrać Karolinkę |
|
|
|
#2094 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() za zaliczenia i współczuje nawrotu alergii ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
i było fantastycznie ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
za wizytę ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
gratki za egzamin - ja wyniki swojego z piątku poznam jutro a z tymi oczami to skontroluj bo to może być coś o podłożu neurologicznym - z tym nie ma żartów - i to może być np od kręgosłupa coś.no i mam nadzieję jednak że pomimo Waszego zmęczenia nocka po takiej rozłące była bardzo udana ![]() stosunkowo udana oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- no nadrobiłam - jeszcze mi zpstało doczytać 3 strony z soboty i będę na bieząco - no i do klubu zerknę jeszcze bo mnie dawno nie było tam
|
|
|
#2095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witam kochane. Moje dziecko obudzilo sie o 8.20 ja juz wstawilam pranko i zrobilam kawusie. Moze maz skonczy dzis wczesniej pracke to pojedziemy odebrac pozwolenie na budowei pojdziemy popytac o kredyt na budowe domu - juz mnie to przeraza, ale coz wyjscia nie ma. Jak mnie wczoraj wkurzyl szwagier (siorki facet)!!!! No wiec pol roku temu kupil mieszkanie w centrum-scislym, 2 pokoje okolo 50m2, cena ok bo 190 tys i cale do remontu. No dobra - a czynsz 600 zl??!!??!! Kredyt wzial placi cos kolo 1100 zl miesiecznie. Z siorka nie jest "chajtniety", ale mieszkaja razem. A my wczoraj mowilismy o kredycie rodzina na swoim i mowie ze nie dostaniemy bo dom musi miec pow do 140m2 a nasz ma ponad 200 m2 bo nasz jest z powierzchnia pod sklep. A ten ze my jestesmy nienormalni zeby na takim zadupiu budowac dom pod sklep, na pewno nam to nie wypali. Ja mowie a ty byles wogole tam, wiesz gdzie to?? no nie. wiec mu mowie a po co sie udzielasz. Ale kredyt rodzina na swoim itd - ja mowie czlowieku to czemu nie wziales cywilnego z mloda i nie wziales tego kredytu, tylko zwykly - bo nie pomyslalem!!! Ja nie mam zamiaru do konca zycia robic u kogos tylko chce swoj interes otworzyc a on sie bedzie wymadrzal ze to glupota itd. Jak mnie to wkurza. A on wzial kredyt, zyja z kasy mojej siorki bo jego wyplata idzie na kredyt i czynsz, moja siorka malo zarabia, to lataja do mamusi mojej i im daje na zycie. !!!! |
||
|
|
|
#2096 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natka brawa za egzaminy! I wspolczuje nawrotu alergii. Cytat:
A skad ta deprecha? Pogon ja i wracaj do nas. Ja po sniadaniu, mieszkanie ogarniete, dziec spi, to chyba czas na kawe? |
|||
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
A tutaj jak zawsze miłe i ciepłe przywitanie
![]() Wracamy do PL bo mamy sale weselną do udekorowania no i bedziemy się zastanawiać czy zostajemy w PL czy ruszamy z powrotem do niemiec.... Jesteśmy w czarnej :dupa: z tą decyzją... Podczytuje Was czest, oglądam maluszki, ale jakoś cięzko tak się wbić z powrotem
|
|
|
|
#2098 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Eveewe myśle ze prze szwagra zazdrość przemawia. Wy Bedziecie mieć piękny domek z ogródkiem a oni Beda sie gniezdzic w bloku Ide na kawke... Miłego dnia |
|
|
|
#2099 |
|
Rozeznanie
|
a ja dzis wstalam zla jak osa zalozylam malej pierwszy raz hagisy czy jak tam sie to pisze nieiwem,wstaje w nocy i co ona cala mokra lozko cale mokre mala do przebrania oczywscie sie cala rozbudzila lozko do czyszczenia posciel do prania no kurr...... nikt mi niewmowi ze jakies pieluchy sa lepsze od pampersow ,one mi nigdy nie przeciekly choc byly nieraz duzo zaduze..........
|
|
|
|
#2100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

czekalam na Was 

Najwyraźniej wtedy dokuczały mu te dziąsełkowe bóle najbardziej. Teraz zostało już tylko (albo dopiero tylko, jeśli górne jedynki okażą się prawdą

klask i:

Zakończone: 2