|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
u mnie ostatnio w gazecie były fotki dzieci z urodzonych w ostatnim czasie, na 12 dzieci , 11 chłopaków, ale za to u znajomych sama dziewczynki, więc pewnie się to ostatecznie wyrównuje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A z dziećmi to jest tak moim zdaniem , że każdy etap ma jakieś trudności, smutki,ale też radości.Początki są trudne, ale za to cieszymy się ,że jesteśmy Mamami....później są cięzkie nocki, ale dziecko się uśmiecha i zaczyna tak fajnie kontakt nawiązywać itd. itd. zawsze jest nagroda Co do narzekania itd. to będzie normalne i mówię Wam,że fajnie mieć forum, bo tu jednak łatwiej się przyznać do łez i trudnych chwil niż koleżance na spacerze, tym bardziej jeśli ona jedzie z grzecznie spiącym bobasem , a np. nasze się drze w realu nie każda koleżanka się przyzna,że ma problemy z dzieckiem takie a takie, bo się wydaje takiej mamie ,że to jakaś Jej porażka itd.Ja już wiem,że trzeba zapomnieć o wizji dziecka z reklam, seriali , bo się można rozczarować Za wszytkie wizyty ogormne kciuki ![]() Balbinka trzymaj się tam
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-30 o 12:02 |
||||
|
|
|
#3812 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Teraz tylko cierpliwie czekać na Szkraba, który zapewne jak tylko zacznie chodzić będzie starał się zniszczyć dzieło męża hehe My się śmiejemy, że strechem poobklejamy ściany, żeby nam Zuzieńka nie malowała po nich
|
|
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki dziewczyny za komplementy Wlasnie probuje kremu do depilacji - musze sie dzisiaj odsierscic bo jutro ginek
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
juz zaden
![]() ale sliczna kobitka z ciebie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Asika, Alegna slicznie
Alegna, zdolnego masz meza
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ładne foteczki
piękna Mamusia z Ciebie
|
|
|
|
#3817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3818 |
|
Rozeznanie
|
Desia nawet nie mam zamiaru się spierać z nikim,o nie...
dzięki za słowa otuchy widzę,że wiele z Was już naszykowało pokoiki/kąciki dla maluchów... ale zazdroszczę... a ten róż u Emigry mnie się podoba ![]() i gratuluje Gosi mężowi Ale jakby się przepisy nie zmieniły to pewnie dalej by go za nos wodzili,nie? bo mój T. też przez agencję pracuje i w zeszłym tyg mu powiedzieli,że w dziś może dostanie papiery do podpisania. oby... ale na razie wcale nawet o tym nie myśle, bo ostatnią razom się napaliłam jak okazało się,że dostał kontrakt i nic z tego nie wyszło. był na kontrakcie jeden! dzień,a następnego dzwonią do niego z agencji,że znów wraca do nich... i jeszcze nikt mu za ten dzień zapłacić nie chciał... bo firma jeszcze na papierze nie miała,że jest ich pracownikiem,a agencja mejlem się zastawiała. przeboje były jak nie wiem... no nic,na razie czekam..ale jak tym razem się nie uda to pewnie będzie szukał czegoś innego..apropos mleka to ja prócz kitaja z bułką to mleko moge jeść pod każdą postacią a najbardziej to chyba kluski lane albo zacierki... pamietam że w podstawówce co piątek zupa mleczna było-matko,dla mnie to było najlepsze danie nawet jakieś tak kotlety się chowały
|
#3819 |
|
Zadomowienie
|
Balbinka20 dużo tych wód Ci się sączyło?
|
|
|
|
#3820 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Balbinka trzymaj się tam
i dużo pozytywnego myślenia Aalegna, Asika, Emigra ale te Wasze brzuszki śliczne Ciąża każdej z Nas służy widać, bo każda świetnie wygląda ![]() Aalegna dla męża świetnie wykonana robota ![]() Też muszę w końcu dodać foto bo ostatnio dawałam ponad miesiąc temu może zmobilizuję się w tym tygodniu |
|
|
|
#3822 |
|
Rozeznanie
|
Alegna że tak powiem szczena opada.... ale nie z powodu brzuszka,żeby nie było.. Po prostu jestem pod wrażeniem tego,co zrobił Twój mąż. Pieknie to wszystko wygląda,fotki niemalże jak z jakiegoś katalogu! Brawo dla Tż
![]() a brzuszek masz faktycznie duży,ale jakby nie było takie są uroki bycia w ciąży,nie a i Emigra Ty nie bardzo przytyłaś wg mnie... U Ciebie to bardziej wygląda jakby woda Ci się zatrzymała. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- wiesz co,dużo,nie dużo... czułam po prostu że mi mokro,że coś mi ciągle cieknie. jakbys siku popuszczała,coś w te mańkę. ja nie miałam nigdy az takich upławów ani nic i dlatego się wystraszyłam
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
bylam na poczcie
piękne brzuszki Dziewczyny,Wy też piękne ja w tym tygodniu idę ściąć szopę na głowie (tż mówi ,że wyglądam jak misiu Yogi zrobię zdjęcie i wstawię ale w sumie wyglądam tak jak na zdjęciu z brzuchem ninowym ![]() Aalegna zdolna ta Twoja Zosia Samosia ![]() ![]() Emigra ja jeszcze o tym kolorku chciałam, bo zapomniałam,piękny ten róż i stwierdzam ,że to ładny kolor jest, tylko przez te barbi itp. taki skrzywdzony ![]()
|
|
|
|
#3824 |
|
Rozeznanie
|
cholera, zdublowało posta..coś ten net tu krzaczy;/
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-01-30 o 12:22 |
|
|
|
#3825 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
aalegna piękny pokój, aż się rozmarzyłam kiedy my będziemy mogli sobie tak pięknie urządzić domek albo mieszkanko.. Na razie mogę sobię po marzyć. Brawa dla Twojego Tż za super wizję i wykonanie
![]() A Ty śliczna mamusia jesteś |
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w ogóle dawno się nie pokazywałaś![]() a do co różu, kucyków to ciekawa jestem czy wszystkie dziewczynki mają "fazę" na takie cukierkowe rzeczy, tak jak pisała gosia. Ja to lubiłam się samochodami bawić i nie pamietam tego okresu różowatości ale być może był?
|
|
|
|
|
#3828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale rzeczywiście mąż zdolniacha! |
|
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obiecuję się zmobilizować
|
|
|
|
|
#3831 |
|
Rozeznanie
|
no to ja nie wiem... Musisz sama zdecydować co zrobisz. bo ja mam wizytę następną 9.02 więc czekać nie chciałam. a mówiłaś o tym na wizycie?
|
#3832 |
|
Wtajemniczenie
|
balbinka dobrze ze od razu pojechalas do szpitala i tam sie Toba zajeli. trzymam kciuki. wlasnie duzo Ci tych wod sie saczylo? bo mi od kilku miesiecy, wlasciwie chyba zawsze tak mialam, ze po siku zawsze cos poleci, mowilam o tym ginowi i poloznej, powiedzieli ok, ale nie wiem, moze to trzeba jednak sprawdzic.
co do wozka, to milo, ze chociaz ktos takie wozki lubi, mam jakas nadzieje, ze moze w takim razie ktos go kupi ![]() http://www.ebay.com/itm/BABY-TREND-E...#ht_3775wt_932 w tym linku jak widac, pozycja fotelika stricte w pozycji polsiedzacej, kolezanki mowily mi ich dzieciaczki byly w gondoli do pol roczku. wiec niby jak uzywac tej spacerowki (od 2 mieisecy?) chyba troche za wczesnie, zreszta ona na plasko sie nie rozklada. i nie zgodze sie uze tutaj te wozki sa popularne, na ebayu jest tylko taki jeden. wszyscy znajomi Anglicy z malymi dziecmi uzywali jednak takich z gondola. ja juz sama nawet probuje sie przekonac do tego wozka, ale jednak ciezko mi to idzie. nie wiem czy to dobrze na plecki dla niemowlaka siedziec w takim nosidelku na spacerze. ale wiem co zrobie..w czwartek mam fizjoterapie i zabiore to nosidelko ze soba i zapytam fizjoterapeutki co ona o tym sadzi, jak to ma sie do pleckow malenstwa. |
|
|
|
#3833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chociaż nie powiem mam już swoją wizję i właśnie pokój aalegna do niej bardzo pasuję
|
|
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam wieści od Aguśki
" Ja cały czas leżę, mam już dość a najgorsze, że skurczy mam co raz więcej i to takich, że mocno stawia mi się brzuch i czuję dziwne parcie na odbyt. Masakra mam wrażenie , że ten krążek bardziej pobudził moja macicę do skurczy. Nawet 20 na dzień. Jedne słabsze inne mocne bardzo. W środę mam wizytę boję się złych wiadomości" Ale dzięki leżeniu przestał ją boleć kręgosłup i pachwiny, czeka grzecznie i dziękuje za każdy dzień w którym dzidzia jest w brzuszku bo teraz liczy się każda chwila ... Bardzo jej się tęskni za nami i pogaduszkami...i przesyła buziaki dla Nas wszystkich ![]() Bidulka... trzeba być dobrej myśli...
|
#3835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:confused :
|
|
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
jedno zdjęcie pamiętam wrzuciłaś, ale to jeszcze z czasów ciąży z Niną!
Także czekamy na coś nowego, no i na obiecane zdjęcia Córci jak to mamusi w praniu pomaga
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to w srode kciuki za Aguske
|
|
#3839 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie kojarzę, czy już był temat termometrów. Ja chcę taki do uszka, znajomi polecają Braun, ale nie wiem który wybrać. Czy któraś z was ma jakieś doświadczenia/ uwagi
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Ja też mam dziś o 18.00![]() Cytat:
![]() ładny ten różowy wyszedł, ja bym dobrała białe dodatki, ewentualnie zielony, ale pastelowy na dole są zdjęcia pokoików, które mi się podobają (nie umiałam ich dać wyżej- pierwszy raz zamieszczam zdjęciaCytat:
![]() Całe szczęście, że pojechałaś do szpitala. Wolę nie myśleć jakiego miałaś stracha jak serduszko nie chciało łapać... Ja po minucie jak położna nie mogła znaleźć od razu stres... |
||
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

Pamiętam jak na początku stycznia ksiądz czytał statystyki parafialne to coś na 31 dzieci chrzczono tylko 6 dziewczynek
całą drogę powrotną płakałam tzn łzy mi tak leciały przez to słońce a przez zakropienie nic nie widziałam
to nie są co prawda żadne przeciwskazania do porodu ale z doświadczenia wiem że będe miała predyspozycje do zwyrodnienia plamki wraz z wiekiem