|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
|
|
|
|
|
#3722 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
|
|
|
|
|
#3723 |
|
Wtajemniczenie
|
A widze ze Anagat nas podczytuje, co u Ciebie?
Tikki rowniez dawno znami nie bylo No i Aguska , jesli czytasz to mocno Cie caluje
|
#3724 | ||||
|
Raczkowanie
|
a mi właśnie nie bardzo bo to trochę za wcześnie, ale jutro idę do lekarza to zapytam jak to tam teraz wygląda...
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie jest taki zły, choć ja mam też taki problem, bo ja mam upatrzone rzeczy różne i różne swoje wizje i wolę sama wszystko kupować, bo boję się, że prezenty będą nietrafione wolę kaskę i kupić to co mi odpowiada![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3725 | |
|
Zadomowienie
|
mi zostało o połowę mniej bo 44
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Zrobiłam andruta z mlekiem skondensowanym. Właśnie wyjadam resztki toffi z puszki Nie wiem co mam dziś taka ochotę na słodkie..
|
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
a my juz po robocie
![]() maz mnie do sasiadki wygonil a sam z sasiadem meble skladam pozniej zadzwonil po nas aby powiedziec jak ustawic i wyszlo moim zdaniem bardzo fajnie, jutro postram sie wrzucic zdjecia, zmeczona jestem juz dziis, ogladalismy "Chłopaki nie placze" ![]() ![]() i jedlismy pizze i zaraz spac pewnie
|
|
|
|
#3727 |
|
Zadomowienie
|
Dobryyy wieczór
)))Wlasnie nadaje z nowego mieszkania na jakims iPlusie,a ze 3G tu jest jakie jest to chodzi jak chodzi.Melduje ,ze juz dzis przeniesiony został ostatni karton!!! Jutro smigamy z moim tatą posprzątać starą miejscówke,bo we wtorek rozliczamy sie z wlascicielem mieszkania i z mila checia ujrze kaucje ![]() Mam straszne zaleglosci, bo widze,ze ponad 15 stron do nadrobienia...zabieram sie za odgruzowanie ale troche to pewnie potrwa.Poki co wszędzie kartony i ogolnie walający sie pył budowy, wiec troche pracy nas czeka. Mam nadzieje,ze u Was wszystko w porzadku i wszystkie dzielnie trzymaja sie w dwupaku. Sciskam mocno i odezwe się jak się obrobimy troche
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Natka mi zostało równo 50 dni! dokładnie jutro pięćdziesięcio-dniówka!
a co do andruta to ja robiłam identycznego tydzień temu... u Nas idzie jak woda...bo oboje uwielbiamy masę kajmakową, teraz chodzi za mną tort bezowy ze śmietaną i owocami... zrobię może na weekend... i dziewczyny też martwię się o karmienie... ale ostatnio najbardziej boję się o zdrowie maluszka... do puki nie usłyszę, ze jest zdrowy i go nie zobaczę to chyba mi nie minie... i samym porodem nie denerwuje się tak bardzo...ale właśnie tym... Do tego od jakiegoś czasu swędzą mnie ręce, najbardziej ramiona ale i przedramiona też i okolice pach......teraz zaczynają też uda z przodu... a jak się kąpię to całe ciało! łydki w wannie okropnie zaczynają... nasłuchałam się o cholestazie w szpitalu i już mi się wkręca... zrobię może jutro wyniki...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-01-29 o 22:33 |
|
|
|
#3729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maly wysilek a wiedziec trzeba! Ja mam dokladnie takie same obawy, glownym moim lekie odnosnie porodu jest ze cos pojdzie nie tak i odbije sie to na dziecku, o siebie sie az tak nie martwie, przezylam raz to i drugi dam rade Chociaz takie msylenie nic nie pomaga, wiec mala - jak zaczynasz myslec to szybko pomysl o czym innym Uciekam spac mamuski Dobranoc
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka gratuluję wytrwałości przy przeprowadzce, ja szczerze tego nie znoszę, a przeprowadzałam się w życiu jakieś 8 razy
i z roku na rok coraz więcej rzeczy..Mała! będzies robiła próby wątrobowe? ja też o tym myślałam, bo czasem odczuwam swędzenie ramion i mam wrażenie że mam na ramionach jakąś wysypkę - nie widac jej ale czuc pod palcami.. Myślałam już że zniknęła, ale ostatnio znowu ją wyczułam;/ |
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale co sie dziwic skoro zarowno moj brat byl duzy (4100), ja urodzilam sie w 37 tc z waga 3700, maz tez wazyl ok 4100... ![]() Cytat:
![]() nie wiem jak to wyglada z kosmetykami dla dzieci... jednak jesli chodzi o naturalnosc, to sa ok, firma jest certyfikowana ![]()
|
|
#3733 |
|
Zadomowienie
|
A rzadko bo rzadko, ale czasem mi sie zdarza dwie ostatnie strony podczytywać
U mnie nic nowego.. praca i praca.. plus skurcze, a od kilku dni wahania nastrojów.. Kurde właśnie się poryczałam ze złości, bo nie mogę mojej pensety znależć..grrrr.. Właśnie zaczynam 31 tydzień.. Nic tam, chyba spróbuje zasnąć.. choc szanse marne, bo trzęsę się ze złości. Ale rano wstać do pracy trzeba i zapowiada sie długi dzień w ostatnim tygodniu dwa dni pracowałam po 11 godzin, raz 8 , raz 10 i raz dyżur-część w pracy część w domu. czyli norma 50+...Pozdrawiam Was wszystkie. |
|
|
|
#3734 |
|
Wtajemniczenie
|
nie moge spac
udalo mi sie zasnac na godzine ale o polnocy sie obudzilam i od poltorej godziny ze spania nici wiec zeszlam na dol. naczytalam sie przed snem o nadcisnieniu to mam za swoje. poczytam sobie ksiazke.o anagat sie odezwala ale Zariah od dluzszego czasu sie nie odzywa. |
|
|
|
#3735 | ||||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Ja po nieprzespanej nocy ide zaraz do pracy Mam nadzieje,ze zleci szybko i bezbolesnie. Cytat:
Cytat:
I chociaz nie bylam z wami od poczatku,dolaczylam pozniej to mam nadzieje,ze bede do konca (az do watku prababcie 2065) ![]() Cytat:
Cytat:
Moja tesciowa kupowala mlodej cos ze dwa razy do roku i bylo to cos kompletnie nienadajacego sie do uzycia.Oklamywalam ja,ze mloda nosi,a ladowalo na smietniku.Bo jak sie kupuje dla dziecka malego buty za 5 zl u chinczyka,ani nie usztywnione,zrobione nie wiadomo z czego ![]() Dlatego jak nie jestem pewna,ze z czyms trafie wole dac pieniadze,zeby ktos sam sobie kupil co mu odpowiada. Milego dnia! Ja za 20 min wychodze do pracy.
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wstalam z mezem o 6 bo mnie poranna zgaga dopadla w koncu mam wiecej miejsca
|
|
|
|
|
#3737 |
|
Wtajemniczenie
|
witam po weekendzie
nadrobiłam już was ale dziś pewnie będe miała kolejne zaległości bo po 9 mam wizyte u okulisty a po południu szkołe rodzenia. MoniaHan no nie dziwie ci sie że jesteś wkurzona za zakup tego wózka też bym się wściekła gdyby ktoś na siłe i bez mojej wiedzy kupił mi coś takiego ![]() Mravka super że już po przeprowadzce jesteś, choć jeszcze troche pracy przed wami żeby się spokojnie urządzić ale dacie rade Mi dziś w sumie udało się pospać do rana tzn do godz 6 ale pobiłam rekord z nocnym siusianiem bo dziś aż 4 razy byłam
|
#3738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sr tez dzisiaj mam wieczorem, czyli bedzie troszke ruchu, fajnie! Anagat, Gosia ja rowniez podziwiam ze pracujecie, ale tam chyba tak jest i wszyscy pracuja , ale mimo o wszystko musi juz byc ciezko! A kiedy zaczynacie macierzynski, bo nie wiem jak u Anagat ale w UK chyba dosyc wczesniej sie zaczyna? A co Ty Anagat z penseta chcialas o 1 w nocy kombinowac? ![]() Gucia dziekuje za odpowiedz, mysle ze sobie cos zamowie i wyprobuje , dla Viki pewnie i tak sie nie odwaze sprobowac, chyba ze troszke pozniej ale nie tak od razu. Ja juz nie wiem sama czego mam uzywac, jak narazie najlepsze dla mnei co znalazlam to seria balneum optiderm ,ale to tez chyba nie sa kosmetyki do stosowania non stop ![]() Mialam dzisiaj jechac na glukoze i badania do alboratorium, ale jednak jutro. Chyba jestem ostatnia z tym badaniem? I ja tez lena ze wzgledu na to ze caly czas mnie skora swedzi zrobie sobie proby watrobowe jeszzce raz bo nogdy nieiwadomo, 3 tyg moglam nie miec a teraz moge miec! Wole wykluczyc! No i Dzien Dobry!
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam zdjęcia "pokoju" dla dziecka
trudno to nazwać pokojem bo jest to wnęka w dużym i zarazem jedynym pokoju w naszym mieszkaniu meble ustawiły sie na styk na szczęście ![]() z gory przepraszam za bałagan
|
|
|
|
#3741 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś wyspana bo mi mały dał pospać
Wczoraj byliśmy na roczku chrześniaka mojego męża i objadłam sie ciasta to mały fikał aż do wieczora Dzisiaj mam wizytę więc trzymać kciuki
|
#3742 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O ktorej masz wizyte? Pisalyscie dziewczyny ze podczytujecie watek mamus styczniowo-lutowych wiec i ja zaczelam i nirmalnie jestem na maxa podeskcytowana Juz nie moge sie doczekac kiedy my bedziemy zdawaly relacje z naszych porodow
|
|
#3744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gosia oby dzien w pracy szybko Ci minal Cytrynka kacik maluszka prezentuje sie ladnie i przytulnie. madziara kciuki za wizyte!!! Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-01-30 o 09:34 |
|
|
|
|
#3747 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej drogie panie
![]() Ja wczoraj miałam "gorszy" dzień i tylko podczytywałam Dziś już lepiej choć humoru brak ![]() Cytat:
![]() Zariah chyba pisała, że ma jakieś problemy z netem, no ale od początku tego wątku nie dała znaku Nie widziałam też żeby podczytywała...Monia widziałam taki sam wózek ostatnio na ulicy! W wersji spacerowej, ale była jedna rzecz która mnie raziła: wszędzie, dosłownie wszędzie były na nim wszywki attention i tego typu jakieś ostrzeżenia. Okropnie to wyglądało Na zdjęciach, które wstawiłaś też widziałam, że są... To się da jakoś wypruć? Ogólnie jako spacerówka w teren jest ok, ale poza tym to słabo ![]() Cytat:
i czekamy na info! Mocne kciuki
|
|
#3748 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Dzięki A czy Zariah nie miała jakoś teraz wyprowadzać się do Polski ? Może się mylę ... Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2012-01-30 o 09:35 |
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Maz juz dzisiaj musial do pracy... czuje sie jak bez reki normalnie .... no ale posprzatam sobie przynajmniej i poprasuje moze Mravka, super ze juz przeniesieni jestescie, jeszcze tylko sie wypakowac, poustawiac i mozna mieszkac Cytrynka, fajny kacik maluszka Trzymam kciuki za wszystkie wizyty my mamy jutro o 8 rano
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek
![]() Cytat:
![]() A co do cholestazy i badań to podpytam w środę mojej ginki - mam wizytę, może da mi skierowanie. Madziara26, Iw32 trzymam kciuki za wizyty!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-30 o 09:43 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

Nie wiem co mam dziś taka ochotę na słodkie..

w ostatnim tygodniu dwa dni pracowałam po 11 godzin, raz 8 , raz 10 i raz dyżur-część w pracy część w domu. czyli norma 50+...
też bym się wściekła gdyby ktoś na siłe i bez mojej wiedzy kupił mi coś takiego 
U mnie też wizyta o 18.00.

Ogólnie jako spacerówka w teren jest ok, ale poza tym to słabo