|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
wodaqua ja ostatnio link wstawiałam do tego artykułu w necie.
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
HEJ Mamuśki
![]() melduję się po chrzcinach, jestem bardzo, bardzo zadowolona, wszystko się pięknie udało ![]() teraz tylko daje znać że żyję i może uda mi się najpierw poczytać co nieco..
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- u nas w Mielcu to chole**ie ciężko dostać skierowanie na rezonans czy tomografię... robią tylko wtedy jak muszą.. ech... praktycznie nie ma szans dostać się na nfz na rezonans - wszędzie odsyłają żeby prywatnie za kasę robić... bo nie mają pieniędzy..
|
|
|
#2134 | |
|
Zadomowienie
|
No nie mów!
Widzisz, ja tak nadrabiam, że chyba w 4 miejscach przerwałam ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
I foty też wstaw!Beatko u nas tak samo z RM i TK - siłą sie nie wydrze, więc za własną kasę robimy
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-01-30 o 12:05 |
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() biedactwo.. coś Ala daje Ci ostatnio w kość.. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- lece oglądać
|
|
|
#2136 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też zapominasz wyjąć wcześniej zupkę z zamrażarki? ![]() Cytat:
tylko czy słoik nie pęknie ![]() Cytat:
Mi też możesz strzelić w łeb ![]() Cytat:
. Widzę, że też ostatnio lekko nie jest.Cytat:
!U nas tak samo jak u Brunetki. Zuziak wygląda jak 8 kg nieszczęścia, zapłakana, zasmarkana, rozdrażniona. Wszystko jest źle. Biedna malutka , biedna ja . O nocy lepiej nie pisać... Oby do wieczora. Aaaa dzień dobry!
|
|
|
#2137 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Nadrobiłam. Co do wesela i noclegu: my w sierpniu 2007r. płaciliśmy 100 zł - bez poprawin - od osoby w tym pięknym miejscu W cenie mieliśmy pokój w hotelu, alkohol i tort we własnym zakresie. Gościom przyjezdnym zapewnialiśmy nocleg ( hotel, domki letniskowe ) - nie wyobrażam sobie inaczej. Spóźnione buziaki w czółko dla Dominika Eh, zapomniałam co jeszcze A teraz troszkę co u Nas. Cały weekend spędziliśmy oczywiście rodzinnie - we trójeczkę Wczoraj zrobiłam małemu obiadki: bataty ( słodkie ziemniaki - pomysł zaczerpnięty od Zmalowanej ![]() Aaa, zapomniałam - w sobotę i w niedzielę Szymon pierwszy raz kąpał się z mężem w wannie
|
#2138 | ||
|
Zadomowienie
|
To u Ciebie niedziela nie różni się niczym od innych dni tygodnia?
Cytat:
![]() Cytat:
Dobre wieści od Was Wieden? Super!Chyba chwilowo utknę w tym miejscu |
||
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
No i pospane, mała spała 10 minut. Za nim ja się położyłam ona już wstała
|
|
|
|
#2141 |
|
Zadomowienie
|
Iustyna, będę (mam nadzieję) na bieżąco chociaz przez chwilę, ale stare nadrobię....kiedyś...
Biedna Ty, biedna Mała... |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2142 |
|
Wtajemniczenie
|
Są, tylko ja jakoś wolę na papierze
1. http://www.wielkiezarcie.com/recipeslist.php?group=177 2. http://forum.gazeta.pl/forum/w,49213...owaru.html?v=2 3. http://www.tefal.pl/Tefal+magazine/R...ddlCriteria2=6 Lili, Eve przejrzyjcie, ja nie wypróbowałam ani jednego przepisu.
|
|
#2143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ellika Brunetko u mnie tez nie ma sznas na spanie w dzien z dzieckiem. Jak ja zasypiam, to on sie budzi. aaa i Antek nie sypia na brzuchu. Dzwonilam po wyniki Antka. Sa dobre, wszystko w normie, wiec umowilam nas na szczepienie. Podejscie numer 4. Moze tym razem sie uda. I ja chetnie bym siedziala w domu, ale musze isc z Antkiem po siostry. Mam nadzieje, ze nam d.upy nie zamarzna. |
|
|
|
|
#2144 |
|
Zadomowienie
|
Nic się na szczęście nikomu nie stało
Natomiast ich syn wrócił sobie z piwka ze znajomymi, patrzy, a tu mu dom gaszą strażacy Ja bym zawału na miejscu chyba dostała
|
#2145 | ||||
|
Zadomowienie
|
mróz w styczniu - faktycznie znowu zima nas zaskoczyła. Żałuję, że trochę za dużo mrozi i na spacer trudno wyjść.
Cytat:
Czeka go operacja Wczoraj nie było anestezjologa.2. Przed spacerem muszę jakoś go nakarmić, żeby mi się szybko nie wybudził ![]() 3. Tymek ma wyczucie i wie na ile kiedy sobie może pozwolić Poza tym mistrz dobrego wrażenia 4. Ja mam wrażenie, że ktoś mi dziecko podmienił. Kiedys potrafił cały dzień wisieć u cyca, a teraz muszę mu go prawie na siłę wciskać. Jedynie w nocy je normalnie, więc z tego względu karmienie nocne mi nie przeszkadza. Cytat:
za oceny! Stypendium naukowe pewnie gwarantowane![]() A z alergią to bardzo współczuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2146 |
|
Zadomowienie
|
I Antoś miał swoje święto! Przepraszam, że tak późno, ale szczerze piszę - wszystkiego dobrego Maluchu!!!
|
|
|
|
#2147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
Wodaqua dziekujemy!
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2150 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pielęgniarka nas tak zapisała. Pewnie myślała, ze jak po wyniki to dziecko chore ![]() Cytat:
Cytat:
Radek nie śpi na brzuchu, nie lubi, poza tym ja się boję. Bo on wciska twarz w materac... Cytat:
![]() Nie idź Patik Cytat:
Cytat:
i coś znajdę.Dzięki Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2151 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Nie poszliśmy dzisiaj do żłoba tylko do doktora... Ale jest to na szczęście tylko przeziębienie Możemy chodzić do żłobka Zmykam przewinąć młodego...
|
#2152 |
|
Rozeznanie
|
beatko nie kupil maz w kauflandzie te pieluchy,wy pisalyscie kiedys ze nie dobre,ale niebylo tych papkow ktorych uzywamy i jego kolega zachwalil mu te sasrane hagisy i sa efekty ,
u nas dzis -19!!!!!!! |
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sygine najwazniejsze ze to tylko przeziebienie.
|
|
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Ellika, Beatka u nas podobnie..
Ciągle warczymy na siebie. TŻ czasem tak mnie wkurza, że mam ochotę mu w łeb dać. Dużo przy Radku i w domu pomaga, fakt. Ale czasem to taki cwaniak pewny siebie. Na każdym kroku muszę go upominać. Nosi/nosił Radka jedną ręką, nie asekurując główki i robił milion rzeczy. Kiedyś Radek niespodziewanie głowę odchylił aż wrzeszczeć zaczęłam. Albo siada do komputera, nie patrzy na nic i Radek o oparcie fotela guza sobie na łuku brwiowym nabił. Teraz na każdym kroku go obserwuje, upominam, zwracam uwagę a on się wkurza. Ehh. |
|
|
|
#2155 |
|
Zadomowienie
|
Bry
My na nogach od 5.20 a dopiero teraz mam chwilę, żeby do Was wpaść Noc u nas też do dupy, masa pobudek, jęków i innych dziwnych dźwięków a w dzień jak zwykle marudzenie, zęby idą jak nic ja niewyspana i zła, ale dużo tu takich. Sorki, że nie odniosę się do Waszych postów, ale spadam ogarniać chatę póki mała Cruella śpi Miłego dnia!
|
|
|
|
#2156 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() U nas od rana płacz. Tymuś strasznie się męczy czymś, nie może usnąć, nie chce jeść. Ciężko na to patrzeć, taki jest biedny... Tak sobie myślę, że życie niemowlaka to naprawdę ciężka i przerażająca rzecz. Jakoś nie do końca idealnie to natura wymyśliła Cytat:
![]() Cytat:
![]() A o zębach to ja już nie potrafię trzeźwo myśleć, więc się mnie nawet nie pytaj Mylałam że jak dwie jedynki wyszły, to koniec jego męczarni, a tu się okazuje, że ciągle coś mu dolega...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze, poważna sprawa, Mam nadzieję że szybko dojdzie do siebie! Cytat:
Rano mąż jadł kanapkę z szynką i mówi do Tymcia "A teraz tata Cię nauczy, jak się znajduje żyły w wędlinie".
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-01-30 o 13:22 |
||||||||||||
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek tatuś the best!
a tak w ogóle dzień dobry, Ja dziś od rana upiekłam ciasto marchewkowe a później kluski śląskie zrobiłam... Z sosikiem pieczarkowym ![]() Moje pannice śpią... ciekawe jak długo..
|
#2158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie się zdaje, że za dużo na takie małe dzieciątka spada wszystkiego! Jedyne pocieszenie w tym, że nic a nic nie będą pamietały. Ty męża pogoń ![]() Po 20 minutach spania obudziła się moja pannica i ciśnie zieloną - szpinakową kupę - chyba to ją tak męczyło
|
|
|
|
|
#2159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałam "jakoś" ![]() W poprzedniej przychodni wg lekarki żelazo Radek miał niskie ale mieścił się w normie i kazała żelazo podawać. Wg tej jest ok i mam nie dawać. Cytat:
Lecę je zjeść póki mąż w pole wyszedł ![]() Kluski śląskie mmmm ale bym zjadła. Wypatrzyłam u Brumka na blogu fajne kluski z kaszą manna. Nie piszmy o jedzeniu bo już głodna jestem a niedawno jadłam
|
||
|
|
|
#2160 |
|
Zadomowienie
|
Witam was moje drogie z glebin dolu marsjanskiego. Czuje sie fatalnie, opisalam wam w K.
Zdrowka dla chorych i gratulacje dla solenizantow, zwlaszcz malej Emi, ktora konczy 6 miesiecy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

I foty też wstaw!

!

a dopiero teraz mam chwilę, żeby do Was wpaść