Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 13:51   #3871
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
nie wierzę!!! ale fajnie,że dba o siebie... ja swojego próbuje namówić na regulacje brwi bo niedługo będzie miał jedną długą gąsienicę. ale się nie da;/ i te jego długie włosy;/ ani nie zwiąże ani nic,chodzi taki rozmemłany a mnie cholera bierze... najwyżej Ci go podeśle,a nuż Ci się uda go ogarnąć,hihihihi...
hihi ale chcecie tych swoich tżtów wymęczyc.. oni przy depilacji to pewnie łzy ronią..
mnie się jakoś nie podoba jak mężczyźni mają takie ragularne brwi..
Stary 2012-01-30, 13:52   #3872
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ale cukrujecie mojemu mezczyznie dobrze ze tego nie czyta bo by mi w piorka obrosl

a zakonserwowany.... jak ma zone kosmetyczke i ja wykorzystuje to tak jest chetnie poddaje sie zabiegom na buzie czy cialo, daje sobie nawet regulowac brwi w pracy sie z niego smieja ze wyglada jak sekretarka, bo czesto jak cos mu sie dlugo laduje na kompie to bierze pilniczek w rece i jedzie pazurki
fajnie

i ja lubie jak mezczyzna dba o siebie...
mojemu musialam troche perswadowac, zeby zaczal uzywac kremy pielegnacyjne do twarzy i dloni, albo odzywki do wlosow... teraz nie moze sie bez nich obejsc ... chociaz wybor i kupno zostawia mi

a co do depilacji... hmmm... moj ma taka skore, ze az zazdroszcze mu ilosci wlosow na nogach... prawie nic nie ma

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2012-01-30 o 13:54
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:53   #3873
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
no są proszę Pani pampers sensitive, ale już sprawdziłam ,że to te zielone są , ja tych białych używałam do tyłeczka , potem białe nadal do tyłka, a zielone do czyszczenia łapek itp. akcji, tak mi się jakoś porobiło , ale te białe mają jakiś chyba lekki kremik w sobie i do rąk mi nie pasowały
aaaaaaaa no to nie wiedziałam, zobaczyłam że chusteczki w promocji to poleciałam i kupiłam no to po raz kolejny wizażanki mnie oświecają widać że jestem zieloną przyszłą mamusią
ale te zielone też się nadają do tyłeczka tak?
Stary 2012-01-30, 13:54   #3874
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Ja jako dziecko mialam faze z reszta przeszlo mi dopiero gdzies miedzy 19-20 rz, jak juz z mezem zamieszkalam podejrzewam ze i corcia bedzie taka landrynka, ale nie zniose jak bedzie miala faze na hello kity - nie znosze tego

No, miedzy nami jest 14 lat roznicy, mezu bedzie konczyl w czerwcu 37 lat a za ten usmiech to zdobyl i mnie i moja mame i moja babcie moja mama pamietam jak go poznala to pierwszy jej komentarz - Jaki ona ma piekny usmiech Moze tez dlatego, ze moj wczesniejszy chlopak smigal bez zeba - bez jedynki ?
zasmarkałam klawiaturę

ja mam jeszcze gorszą wizję, że mój będzie miał fazę na Ben-10, ohyda

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:55   #3875
lena_mi
Zakorzenienie

pempek przefajny masz brzusio, kreseczka elegancka! super! (mam podobną, hihi)
a jak tatuaż - nie rozszedł się?
Stary 2012-01-30, 13:56   #3876
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
hihi ale chcecie tych swoich tżtów wymęczyc.. oni przy depilacji to pewnie łzy ronią..
mnie się jakoś nie podoba jak mężczyźni mają takie ragularne brwi..
moj ma takie krzaki po tesciowej i nie robie mu takich jak kobiecie sie robi, po prostu usuwam te ktore wyrosly poza linie brwi (u mojego meza akurat jest ich pewlno i sa takie pojedyncze, szerokie i rosna nawet na powiekach)
ksztaltu nie ruszam
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:58   #3877
aalegna
Wtajemniczenie

pempek twój brzusio ale elegancki taki zgrabniutki
Stary 2012-01-30, 13:59   #3878
iw32
Rozeznanie

ładny brzusio pempek Tak sobie myślę, że tą kreskę to pewnie u brunetek wyraźniej widać
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:01   #3879
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
moj ma takie krzaki po tesciowej i nie robie mu takich jak kobiecie sie robi, po prostu usuwam te ktore wyrosly poza linie brwi (u mojego meza akurat jest ich pewlno i sa takie pojedyncze, szerokie i rosna nawet na powiekach)
ksztaltu nie ruszam
o to dobrze, bo u facetów to mało naturalnie wygląda jak są zbyt wydepilowani, ale tak to spoko

A u starszych facetów to nieźle jest jak się robią takie grubsze te brwi i dłuższe,mega krzaczaste.. Mój dziadek to przycina je u fryzjera przy okazji strzyżenia włosów na głowie
no i ojcu mojemu też jakoś ostatnio dłuższe rosną że może zawijac na palec.. Także też się fryzjer kłania
Stary 2012-01-30, 14:01   #3880
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
ładny brzusio pempek Tak sobie myślę, że tą kreskę to pewnie u brunetek wyraźniej widać
Ja mam naturalny kolor włosów blond-polski mysi i też mam taka krechę i bardzo widoczną

Pempek masz zgrabny brzuszek jak na 36tc nie powiedziałabym, że to już ten "wiek" śliczny!

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:02   #3881
pempek
Zakorzenienie

Cześć kochane

Dziś zaczęłam 36tc! czyli jeszcze tylko 5 tygodni

Wrzuciłam na maila fotki mojego brzucholka.

Ale miałam dziś przeboje w nocy... położyłam się spać, ale obudziłam się po jakichś 20 minutach i strasznie zaczął mnie boleć brzuch, ból nachodził falami... trochę się przestraszyłam, ale pocieszałam się, ze nie boli jak na okres, tylko ból jest ostry bardziej, więc to pewnie nie to. Nie przechodziło niestety za bardzo i wracało falami, więc w końcu zaczęłam sobie mierzyć czas miedzy tymi bólami i tak mi wychodziło mniej więcej 10 minut... zaczęłam się wkręcać, że pewnie rodzę, a tu torba nie spakowana, nawet wszystkiego nie mam(!!!) i że co ja zrobię na szczęście po jakiejś półtorej godzinie mi przeszło i zasnęłam ale dziś zaczynam pakować torbę!! Dodatkowo te schizy pogłębia mój M. który stwierdził, że ma przeczucie, że urodzę wcześniej i to kilka tygodni wcześniej! a jego przeczucia się niestety sprawdzają....

poza tym mam słaby humor, bo nie dali mi insuliny na Karowej tylko kazali zaostrzyć dietę, więc nie mogę jeść prawie nic nawet po wasie żytniej pełnoziarnistej mam podwyższony cukier, więc głównie jem warzywa i zupy... schudłam w 3 dni kg (co akurat cieszy), ale jeść mi się chce strasznie cały czas, w brzuchu burczy i w ogóle do
no i jeszcze w ramach żalenia, to tak mnie boli spojenie, ze nie mogę chodzić, leżeć, przekręcać się z boku na bok - no generlanie nie mogę normalnie funkcjonować oddziałowa z karowej kazała mi koniecznie to zbadać, bo nie wygląda to dobrze ja mam nadzieję, ze malutka mi po prostu jakiś nerw uciska albo coś, a nie jest to rozejście spojenia... w czwartek mam wizytę to się okaże....

No i na koniec: Pozdrowienia dla Balbinki i Aguśki trzymajcie się dzielnie dziewczyny!!!!

Oglądałam teżą zdjecia na mailu - wszystkie wyglądacie super!! emigra - masz strasznie sympatyczną buźkę, i tak w ogóle to kogoś mi przypominasz, tylko nie mogę skojarzyć kogo

No to kończę ten mój super wywód buziaki

Edytowane przez pempek
Czas edycji: 2012-01-30 o 14:04
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:02   #3882
rybka13
Zakorzenienie

Hej mamuski
MoniaHan zastanawiam sie tez nad tymi dwoma wozkami co Ty ale przed nami przeprowadzka, wiec wstrzymuje sie z zamawianiem, zeby nie bylo problemow z ta wysylka. A co do tego wozka Twojego... no to faktycznie.... wyglada jak taczka po prostu Nie dziwie Ci sie ze chcesz go zmienic.

Cytrynka i emigra ladne kaciki beda mialy wasze dzidziolki

Dziewczynki ja tez slyszalam, ze w tym roku prawie same chlopaki sie rodza... i przy okazji zabobon- ze to na wojne....

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
....i lece dalej nadrabiac
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:03   #3883
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
aaaaaaaa no to nie wiedziałam, zobaczyłam że chusteczki w promocji to poleciałam i kupiłam no to po raz kolejny wizażanki mnie oświecają widać że jestem zieloną przyszłą mamusią
ale te zielone też się nadają do tyłeczka tak?
tak , nadają się jak najbardziej
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:04   #3884
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Ja mam naturalny kolor włosów blond-polski mysi i też mam taka krechę i bardzo widoczną
No to moja teoria upadła Zastanawiam się dlaczego mi taka nie wyszła
Stary 2012-01-30, 14:05   #3885
Asika21
Rozeznanie

Pempek jaki masz malutki i zgrabniutki brzusio Chyba tylko po brzuszku widać, że jesteś w ciąży Super

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:07   #3886
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

Dziewczynki ja tez slyszalam, ze w tym roku prawie same chlopaki sie rodza... i przy okazji zabobon- ze to na wojne....
no po tym co się ostatnio na świecie i u nas w kraju dzieje to ja też stwierdziłam że chyba będzie wojna
ale ja mojego synka na żadną wojne nie puszcze
Stary 2012-01-30, 14:08   #3887
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
pempek przefajny masz brzusio, kreseczka elegancka! super! (mam podobną, hihi)
a jak tatuaż - nie rozszedł się?
Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
pempek twój brzusio ale elegancki taki zgrabniutki
Cytat:
Cytat:

Pempek masz zgrabny brzuszek jak na 36tc nie powiedziałabym, że to już ten "wiek" śliczny!
Jeszcze nie napisałam posta a tu już pochawały Bardzo dziękuje!!!! Bardzo mi miło i powiem Wam, że wyglądam lepiej w miarę upływu ciąży
Co do kreski to ja w ogóle mam sporo przebarwień na ciele w ciąży i do tego w ogóle jakaś taka ciemna jestem (wszyscy się pytają czy się opalałam). Więc i kreska widoczna.

Tatuaż jest cały i zdrowy (no może większy) ale nie mam póki co rozstępów (odpukać), więc pewnie dlatego..

Jeszcze raz dziękuję!!!
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:11   #3888
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
najpierw zadzwoń może?? na porodówkę bezposrednio powinnaś miec numer wpisany na karcie ciąży-ja tak mam bynajmniej. i powiedz co się stało. oni wtedy zdecydują. bo tak to omijasz całe te ceregiele z A&E i od razu możesz liczyć na badanie. bo sama wiesz jak na izbie przyjeć jest,ile trzeba czekać....
monia a pokazywałaś położnej czy lekarzowi to co Ci cieknie??

Ech,biedna ta nasza Aguśka... niedobrze,że jej sie ten brzuch tak stawia,no...

też mnie zastanawia co z Zariah... ani telefonu nie zostawiła na mejlu ani nawet swojego prywatnego mejla... nie ma jak się dowiedziec,co się dzieje;/
tak polozna widziala 2 tyg temu, bo pobierala mi wymaz, a ja akurat wrocilam z toalety i pyta mnie czy mam uplawy bo zobaczyly na majtkach? mowie jej ze tak - ale tylko po siusiu, nawet nie czuje jak poleci., a swoja droga to moje ma zapach moczu. zawsze w nocy jest sucho. widoczne to jest na majtkach, bo w ciazy zawsze nosze biale, od wczoraj uzywam wkladek - ale na nich nic nie widac, nie sa mokre. bardzo duzo pije wiec w toalecie jest co 20 min.
zapytam poloznej, 10.02 mam wizyte. w 24tc mialam ostatnio usg i bylo wszystko ok, a te uplawy moczowe mam od poczatku.
ale tak sie zastanawiam i chyba jednak pojde gdzies na usg prywatnie, tylko nie bede juz jechac do londynu do polskiej kliniki, tylko tutaj gdzies pojde.

Asika i Alegna i Pempek sliczne brzuszki i slicznie wygladacie

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:23   #3889
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
O tak, polecam od dziś jak któraś nie może zasnąć to "Potop" w rękę lub "Ogniem i mieczem" właśnie te wszywki mi się bardzo rzuciły w oczy jak widziałam ten wózek na żywo.

Też dziś liczyłam

Ślicznie wyglądasz Jak modelka!

Ja również przechodziłam w 19tc infekcję dróg moczowych, ale zupełnie bezobjawową - dopiero wyszło w badaniu w szpitalu i też brałam Monural, od tamtej pory zero problemów. Zapobiegawczo łykam codziennie Urinal i pijam sok żurawinowy

Biedna nasza Aguśka Nie dość, że tyle się nacierpi to jeszcze strach o maluszka. Ale musi być dobrze Filipek jaki zdrowiutki się urodził to i drugi synek będzie jak brat Czekamy na Ciebie

Balbinka, zdrówka żeby wszystko było w porządku i maluszek jeszcze posiedział w brzuszku. A jak robili USG to płci nie podejrzeli?

Emiga, jak napisałaś że wstawiłaś foto to odrazu wiedziałam, że pani przesadza z opisem i miałam rację! Ładnie się prezentujesz, już prawie jesteś na finiszu, więc nie wiem co tu oczekiwać. Poza tym tak jak dziewczyny pisały to, że jesteś zaokrąglona tak wygląda na zatrzymanie wody w organizmie. Pierwsze co, to o tym pomyślałam! I jak piszesz o spuchniętych paluszkach to na pewno właśnie tak jest. Zejdzie po porodzie
A kolorek pokoju w moim typie mam taki w rodzinnym domu w moim pokoju - albo bardzo podobny

Alegna, piękna mamuśka i rzeczywiście jaki brzuszek Ci się duży zrobił Rośnie maluszek i oczywiście brawa dla TŻ za dzieło, bo naprawdę ekstra efekt!
No to ja sie oburzam
Kocham Trylogie, jak czytalam w liceum to moglam cala noc nie spac bo tak mi sie podobala

Guciu!
Dziekuje, kochana jestes, jesli bede potrzebowala to z mila checia sie przypomne

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:23   #3890
ivonka7
Rozeznanie

Ja dzisiaj jestem po wizycie(teraz chodzę oprócz standardowych wizyt na konsultacje do szpitala gdzie mam rodzić) miałam robione 1'wsze KTG -podobno wyszło książkowo, żaden skurcz-taki niebezpieczny się nie zapisał. Lekarz który mnie badał ) mówi : eeee skończony 35 to teraz sobie macica może twardnieć, szyjka Pani trzyma, jeszcze tydzień brać fenoterol-potem odstawiamy. Szyjkę mam na 3cm. więc na prawdę jest grzeczna mimo moich twardnień -przestałam je liczyć bo bym osiwiała, ale pewnie ponad 30 dziennie Tłumaczył mi że dziecko jest już duże-mój brzuch nie jest obszerny i macica twardnieje przez dziecko oraz przez to że cały czas się rozciąga. Gdybym miała mocne i ciągnące bóle podbrzusza mam wziąć nospe dodatkowo.
No i tak to jest z tym moim brzuszkiem

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
nie wiem czy to dobrze na plecki dla niemowlaka siedziec w takim nosidelku na spacerze. ale wiem co zrobie..w czwartek mam fizjoterapie i zabiore to nosidelko ze soba i zapytam fizjoterapeutki co ona o tym sadzi, jak to ma sie do pleckow malenstwa.
Monia koniecznie daj znać co powie Ci fizjoterapeutka na temat wożenia maluszków w foteliku!

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wieści od Aguśki

" Ja cały czas leżę, mam już dość a najgorsze, że skurczy mam co raz więcej i to takich, że mocno stawia mi się brzuch i czuję dziwne parcie na odbyt. Masakra mam wrażenie , że ten krążek bardziej pobudził moja macicę do skurczy. Nawet 20 na dzień. Jedne słabsze inne mocne bardzo. W środę mam wizytę boję się złych wiadomości"
Biedna Aguśka! Najgorsze to że stresuje się tym, a po sobie wiem jak stres potrafi nasilić skurcze i twardnienia. Mam nadzieje że jej szyjka wytrzyma jeszcze chwilkę. Aguś bądź dobrej myśli i mam tylko nadzieje że jesteś w rękach dobrego lekarza!
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:24   #3891
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio popularny w DE jest ten kawalek http://www.youtube.com/watch?feature...&v=_rjUyW9ExH4

I co najgorsze jak to uslysze to caly dzien musze nucic ostatnio sasiad z dolu to spiewal sobie - tzn on sie darl doslownie, u mnie bylo slychac jakby w pokoju obok byl myslalam ze zatluke goscia bo cala noc mialam te piosenke w glowie
U nas też atakują tą piosenką wszędzie. Po sylwestrze śpiewali to wszyscy i wszędzie, myślałam, że oszaleję. W dodatku mąż zmienił mi staję radiową w aucie a tam pięc razy na godzinę to leci

Cytat:
Hmm... u mnie jej nie ma, a jestem "ciemna"

Cytat:
No to moja teoria upadła Zastanawiam się dlaczego mi taka nie wyszła
Ale smutno Ci, że nie masz kreski? Bo mi nie

Moja córcia wypina się dupką uciska mi na żebra i żołądek, nie mogę zdjąć grubych skarpetek, schylić się ani nić zrobić. W dodatku z tego powodu jest mi niedobrze.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:27   #3892
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Hmm... u mnie jej nie ma, a jestem "ciemna"

Ale smutno Ci, że nie masz kreski? Bo mi nie

.

Smutno ? Nie Po prostu zbyt dociekliwa jestem
Stary 2012-01-30, 14:31   #3893
aalegna
Wtajemniczenie

ivonka7 super że szyjka wytrzymuje oby jak najdłużej tzn. do terminu
Stary 2012-01-30, 14:31   #3894
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Smutno ? Nie Po prostu zbyt dociekliwa jestem
Mi się wydaje, że to prędzej sprawa hormonalna jest, kolor włosów i karnacja mają drugorzędne znaczenie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-30, 14:36   #3895
iw32
Rozeznanie

Dodaję post Zariah z 11.01. Myślę, że jest bardzo zajęta przeprowadzką i dlatego pewnie nie ma czasu do nas zajrzeć Miejmy nadzieję, że tylko o to chodzi

Czesc dziewczynki.
Piszę teraz bo to jedyna wolna chwila w ciagu dnia
Jak mialam dużo czasu, to nie było netu. Jak mam net to nie mam czasu

No ale - ostatnie podrygi w pracy 20.01 kończę i szkolę moje zastępstwo więc jest zabawnie. 3 tygodnie intensywnego szkolenia. Już mi mózg paruje ale się staram.
Dwa razy w tygodniu jeżdżę na ktg - godzinka drogi w jedną stronę z przesiadką, dwa autobusy (!). Więc cała wyprawa zajmuje około 4 godzin.
Masakra! Pracę kończę o 5 po południu a potem szpital i jak wracam to już się nie nadaję na nic.

A jak nie jestem w szpitalu to załatwiam ostatnie sprawy związane z przeprowadzką bo wracamy do Polski - nie wiem na jak długo przynjamniej na te kilka miesięcy macierzyńskiego cieszę się i boję się zarazem. 5 lat nie mieszkałam w Polsce więc stracha mam. TŻ będzie musiał pracę znaleźć - boję się okropnie że takie bezrobocie i nie będziemy mieli z czego żyć. no maskara.
także mam bardzo bardzo dużo załatwiania i na Was już nie starcza siły
ale staram się zaglądać co dzień rano przed pracą i chociaż przeglądam co napisałyście. Nie gniewajcie się więc na mnie.
Stary 2012-01-30, 14:39   #3896
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnio popularny w DE jest ten kawalek http://www.youtube.com/watch?feature...&v=_rjUyW9ExH4

I co najgorsze jak to uslysze to caly dzien musze nucic ostatnio sasiad z dolu to spiewal sobie - tzn on sie darl doslownie, u mnie bylo slychac jakby w pokoju obok byl myslalam ze zatluke goscia bo cala noc mialam te piosenke w glowie
mi już przeszło ale też ciągle jej słuchałam
pempek zgrabny brzusio i widzę rudego kotka.. ładniutki

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:50   #3897
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
może karnację masz ciemną?

karolca ma rację - to też sprawa hormonów,bo taką kreskę wszystkie mamy, tylko w ciązy u niektórych ona ciemnieje, a u niektórych nie.

a ciekawa jestem jak z pępkami - wyszły Wam na zewnątrz?
mi nie i mam nadzieję, że już nie wydzie?

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-30 o 14:53
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:54   #3898
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Cześć kochane

Dziś zaczęłam 36tc! czyli jeszcze tylko 5 tygodni

Wrzuciłam na maila fotki mojego brzucholka.

Ale miałam dziś przeboje w nocy... położyłam się spać, ale obudziłam się po jakichś 20 minutach i strasznie zaczął mnie boleć brzuch, ból nachodził falami... trochę się przestraszyłam, ale pocieszałam się, ze nie boli jak na okres, tylko ból jest ostry bardziej, więc to pewnie nie to. Nie przechodziło niestety za bardzo i wracało falami, więc w końcu zaczęłam sobie mierzyć czas miedzy tymi bólami i tak mi wychodziło mniej więcej 10 minut... zaczęłam się wkręcać, że pewnie rodzę, a tu torba nie spakowana, nawet wszystkiego nie mam(!!!) i że co ja zrobię na szczęście po jakiejś półtorej godzinie mi przeszło i zasnęłam ale dziś zaczynam pakować torbę!! Dodatkowo te schizy pogłębia mój M. który stwierdził, że ma przeczucie, że urodzę wcześniej i to kilka tygodni wcześniej! a jego przeczucia się niestety sprawdzają....

poza tym mam słaby humor, bo nie dali mi insuliny na Karowej tylko kazali zaostrzyć dietę, więc nie mogę jeść prawie nic nawet po wasie żytniej pełnoziarnistej mam podwyższony cukier, więc głównie jem warzywa i zupy... schudłam w 3 dni kg (co akurat cieszy), ale jeść mi się chce strasznie cały czas, w brzuchu burczy i w ogóle do
no i jeszcze w ramach żalenia, to tak mnie boli spojenie, ze nie mogę chodzić, leżeć, przekręcać się z boku na bok - no generlanie nie mogę normalnie funkcjonować oddziałowa z karowej kazała mi koniecznie to zbadać, bo nie wygląda to dobrze ja mam nadzieję, ze malutka mi po prostu jakiś nerw uciska albo coś, a nie jest to rozejście spojenia... w czwartek mam wizytę to się okaże....

No i na koniec: Pozdrowienia dla Balbinki i Aguśki trzymajcie się dzielnie dziewczyny!!!!

Oglądałam teżą zdjecia na mailu - wszystkie wyglądacie super!! emigra - masz strasznie sympatyczną buźkę, i tak w ogóle to kogoś mi przypominasz, tylko nie mogę skojarzyć kogo

No to kończę ten mój super wywód buziaki

a jak nic sie nie zmieni to masz znów do nich na Karową przyjechac?
czy oni już mysla, że raczej urodzisz niż do nich podjedziesz?

współczuję Ci tego bólu, mnie czasami też boli, raz mocniej raz mniej, czasem wcale, ale wiem jak to jest, jak sie przekręcić z boku na bok nie mozna

własnie sie dopatrzyłam, że mamy ten sam termin porodu

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2012-01-30 o 14:55
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:59   #3899
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

karolca ma rację - to też sprawa hormonów,bo taką kreskę wszystkie mamy, tylko w ciązy u niektórych ona ciemnieje, a u niektórych nie.

Mój wyszedł już dawno. Ale jest malutki, mięciutki i śmieszny Nie przeszkadza mi to w niczym. Pępuszkiem się nie przejmuję.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-30, 15:01   #3900
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

Mi nie wyszedl

No to juz na 100% wiemy co z Zariah

A musze sie pochwalic - 45 min na biezni i kapiel zaliczone

A jeszcze gimnastyka w sr mnie dzis czeka

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości