|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
No właśnie nie idzie.
Przerwałam w 11 tygodniu jak się rozchorowałam , potem namnożyły się obowiązki w szkole przed końcem semestru i nie mogłam się zebrać. Ale teraz mam znów mnóstwo motywacji i zaczynam dzisiaj Cytat:
Cytat:
Gratuluję tak wielu zużyć.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój bilans: Styczeń 2012 Zużyte: 1. Szampon ekologiczny do wszystkich rodzajów włosów I Love My Planet, Yves Rocher (300 ml) 2. Kąpiel solankowa jodowo-bromowa o zapachu bzu Z Apteczki Babuni, Joanna (700 ml) 3. Żel aloesowy, Gorvita (100 ml) 4. Krem odżywczo-kojący do cery suchej z olejkiem z awokado Herbika Plant, Ziaja (50 ml) 5. Pianka peelingująca do demakijażu z wyciągiem z trzech herbat, Yves Rocher (150 ml) 6. Tusz do rzęs Push Up, Bell (10 ml) 7. Bananowa odżywka do włosów, The Body Shop (250 ml) 8. Acetonowy zmywacz do paznokci truskawkowy, Drogeria Uroda (150 ml) 9. Puder sypki mineralny do cery tłustej i trądzikowej Saipan, Jadwiga (30 g) 10. Szampon - żel pod prysznic Fraicheur Vegetale Cedr, Yves Rocher (200 ml) -> oddane TŻ 11. Skwalan, Biochemia Urody (15 ml) 12. Odżywka wzmacniająca z diamentami Nail Therapy Professional, Eveline (12 ml) 13. Peeling myjący truskawkowy Naturia, Joanna (100 ml) Kupione: 1. Hydrolat aloesowy, Biochemia Urody 2-3. Hydrolat oczarowy, Biochemia Urody 4. Olej arganowy, Biochemia Urody 5. Olej tamanu, Biochemia Urody 6. Olej z kocanki, Biochemia Urody 7. Olejek myjący - drzewko herbaciane, Biochemia Urody 8. Olejek myjący - pomarańczowy, Biochemia Urody 9. Żel hialuronowy 1%, Biochemia Urody 10. Hypnotic Poison, Christian Dior 11. Balsam do ciała, United Colors of Benetton 12. Acetonowy zmywacz do paznokci truskawkowy, Drogeria Uroda 13. Odlewka Royal Muska, M. Micallef 14. Odlewka Infusion d'Iris, Prada 15. Olejek pielęgnacyjny 'Granat i awokado' Alterra, Rossmann 16. Czarny eyeliner Welcome to Las Vegas, Catrice 17. Kredka Long-Lasting czarna, Essence 18. Top Coat Mega Shine, Sally Hansen 19. Lakier do paznokci Diamond Strength kolor Champagne Toast, Sally Hansen zakupy biochemiczne - bardzo potrzebne, bo zapasy zerowe zakupy potrzebne, bez żadnych szaleństw ani robienia zapasów zapachy - oczywiście mogłabym bez nich przeżyć ... hmmm, nie nie mogłabym ![]() gratisy przy okazji zakupów Chociaż bilans liczbowy nie najlepszy 13/19, to jestem bardzo zadowolona ze stycznia. Zużyłam sporo większych pojemności i takich kosmetyków, które zalegały mi kilka miesięcy na szafce. Kupiłam tylko to, co naprawdę potrzebne i niezbędne (no może wyłączając dwie odlewki), licznik nabiło mi zamówienie z biochemii, które musiałam zrobić i już zbierałam się z nim od 2-3 miesięcy. Mam dużo końcówek, także początek lutego też będzie udany. Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2012-01-30 o 16:51 |
||||||
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobilam zdjecia kolorowki
![]() luskap zrobilam tez zdjecia blyszczykow
Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2012-01-30 o 16:38 |
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Księżniczko, bilans niezły, zwłaszcza, że zużyłaś takie pojemności i długo zalegające kosmetyki
![]() cuciola, czekam na fotki! A ja właśnie mam mieć korki. Jakoś nie bardzo mi się to podoba, po przygotowuję ćwiczenia i lekcję przez jakieś 2 godziny(zawsze piszę i drukuję wszystkie informacje i ćw.) + jeszcze godzina samej lekcji, za takie śmieszne pieniądze, ale zawsze to jakaś dodatkowa kaska...
|
#2434 | |||
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
jest bosssssski Cytat:
)Cytat:
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(choć akurat ten nie jest jakiś superprzystojny )udzielam z jęz. polskiego, biorę 20zł (dziewczynka z 1kl. gimnazjum)
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
luskap fotki dla Ciebie
1. sweet clementine w sztucznym swietle 2.sweet clementine w sztucznym swietle 3.sweet clementine w dziennym swietle 3. pearly pink w dziennym swietle 4. pearly pink w sztucznym swietle 5.pearly pink w dziennym swietle 6. naturalne usta Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2012-01-30 o 21:49 |
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2438 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zużyłaś całą bazę? ![]() Cytat:
Napisali tylko o sklepie internetowym. Dziękuję ![]() To najważniejsze, że Ty jesteś zadowolona ![]() Cytat:
Też tak uważam, a wręcz mi w ogóle się nie podoba i nie rozumiem jego fenomenu ![]() To rzeczywiście malutko, jak za tyle spędzonego nad tym czasu... Boski żarówiasty ![]() Ale za co mamy Cię bić? Bardzo w porządku masz zbiór wielkościowo. No może nad błyszczykami trzeba popracować Jak oceniasz Essence Stay with me? Wczoraj na mnie patrzyły z półki I jeszcze korektor Essence.Skończył mi się rano ostatnio żel do golenia, więc będę musiała podejść do Rossmanna, wezmę od razu dwa. |
|||||
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Luskap: malutko bierzesz, wiecej z tym zachodu niż zysku. Ja płaciłam chyba 35 zł, ale to było z 10 lat temu, teraz co najmniej 50 zł trzeba dać.
Zużyłąm wczoraj peeling winogronowy z Biedronki i tym samym mam 7 zużyć ![]() Mąż zabrał mnie do Wispolu po obiecaną kąpiel bzową z Joanny ![]() I musze się pochwalić, że mamy całe mieszkanko pomalowane 1 warstwą
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blyszczyki rozmnozyly sie w Pl, niektore na zdjeciach sa jeszcze nieotwarte (sephora, oriflame w tubce no i teraz doszly te 2 z Avonu).Blyszczyki stay with me bardzo lubie (za aplikator tez), tego koralowego glownie uzywalam latem, ladnie sie trzymia, sa malej pojemnosci wiec latwo je skonczyc. Korektora essence uzywam glownie pod oczy bo kolor jest jasniejszy od mojego i ladnie mi rozswietla. Na uzywanie punktowe raczej jest zbyt plynny ale z braku laku tez sobie da rade. Jak zata cene to nie jest zly. |
|
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
cuciola - obejrzalam twoj zbiorek, wcale nie masz za duzo, tak w sam raz, super
Mam pytanie o ten puder do twarzy, którego uzywasz, co to za marka?
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w styczniu nic nie kupiłam (zamówiłam 2 rzeczy z ori ale to pewnie w lutym dojdą to wtedy dopisze), zużycia pisałam od razu (nie pamiętam ile ale malutko było Pewnie bilans byłby inny bo planowałam zakupy ... no ale z wyjazdu wyszły nici bo miałam wcześniej wypadek więc ... są przełożone na bliżej nie określony termin |
|
|
|
|
#2443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też biorę niedużo, bo 30-40 zł. Tylko że mam dużo osób (codziennie po 2-3 osoby), no ale w zasadzie to moje jedyne źródło utrzymania, więc szału nie ma Tylko, że ja nigdy się nie przygotowuję Cuciola śliczna ta Twoja kolorówka Cytat:
Zawsze się staram i o ile nie mam kompulsywnych zakupów to tak jest |
||
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam pocytowane mnóstwo Waszych postów i gdzieś mi to uciekło.
Też już się zbilansuję. zużyte - 6 1. Rossmann Isana Handcreme, rumiankowy krem do rąk, 150 ml 2. Rossmann Isana Hair, odżywka w sprayu do włosów łamliwych i matowych, 200 ml 3. Rossmann Isana Pflege, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml 4. Yves Rocher, Jardins du Monde, żel pod prysznic Kwiat lotosu z Laosu, 200 ml 5. Cleanic Dzidziuś, oliwka do ciała, 250 ml 6. Dax Cosmetics Perfecta Nutrivita, maseczka odżywcza słodkie migdały z miodem, 10 ml kupione - 12, wydane 49,42 zł 1. Ziaja, Szampon Intensywna Świeżość mięta, 400 ml 2. Rossmann Alterra, rumiankowa pomadka pielęgnacyjna 3. Kamill Wellness Shower, oliwkowy żel pod prysznic, 250 ml 4. Kamill Sensitiv, balsam do ciała, 250 ml 5. Kamill Sensitiv, balsam do rąk i paznokci, 125 ml 6. Kamill Sensitiv, krem do rąk i paznokci, 100 ml 7. Rossmann Alterra, rumiankowa pomadka pielęgnacyjna 8. Rossmann Alterra, szampon do włosów „Granat i aloes”, 50 ml 9. Rossmann Alterra, odżywka do włosów „Granat i aloes”, 50 ml 10. Laura Conti Face Care, ogórkowa maseczka nawilżająca, 10 ml 11. Ava Laboratorium Frutti Relax, maseczka z ekstraktem z moreli, 7 ml 12. Ava Laboratorium Frutti Relax, maseczka z ekstraktem z grapefruita, 7 ml Jest kilka fajnych zużyć (np. wreszcie zużyłam długo zalegające rzeczy - oliwkę do ciała, krem do rąk, odżywkę do włosów Zestaw Kamill wpadł za małe pieniądze na wyprzedaży w SP, Alterrowe rzeczy musiałam kupić na wyjeździe, bo się niedokładnie spakowałam , a maseczki skusiły mnie niską ceną (były w CND).
|
#2445 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję wszystkim zużyć! Łał, chciałabym mieć taki stosunek zużyć do zakupów co niektóre z Was.
![]() Koniku- powodzenia w prowadzeniu bloga! Z pewnością będę zaglądać regularnie, ostatnio jakoś wkręciłam się w tematy blogów kosmetycznych. W ogóle mam nadzieję do Was wrócić i nadrobić zaległości w czytaniu watku- ostatnio przez sesję na nic nie miałam czasu. Narobiłam takich zaległości na wizażu, że hoho, kompletnie nie mogę się teraz odnaleźć we wszystkich tematach. :x A to mój bilans styczniowy. Nazbierało mi się wcześniej zaczętych produktów dlatego też jest sporo. ZUŻYTE: (pełnowymiarowych 20, z próbkami i maskami 37) - suchy szampon Isana - odzywka morelowa Alterra - masło mango BeBeauty - żel micelarny BeBeauty - jaśminowy płyn micelarny Ziaja - krem antybakter. Under 20 - mydło do rąk Linda - żel pod prysznic Yves Rocher - mleczko jeżynowe Yves Rocher - żel z trawą cytrynową Orginal Source - szampon do włosów brązowych Yves Rocher - brzoskwiniowy peeling do twarzy Avon Naturals - kostka mydła z minerałami z morza martwego - czarny tusz Avon - kropelki przyspieszające wysych. paznokci Mysecret - oliwkowy krem do warzy Bielenda - maseczka nawilżająca Ziaja - maseczka wybielająca x2 - maseczka peel off z wit.C x2 - 9 próbek Clinique (3x 3kroki Clinique) - 3 próbki kremu ściągającego Yves Rocher - krem pod oczy ze świetlikiem Ziaja - domowy peeling cukrowy - antyperspirant w kulce Soraya - rumiankowy płyn do demakijażu oczu Yves Rocher KUPIONE: (14) - 3 olejki do ciała Alterra - suchy szampon Syoss - zimowy żel pod prysznic Isana - jagodowe masło The Body Shop - balsam ujędrniający biust Eveline - tusz Collosal - róż w żelu Essence - odżywka awokado Garnier - odzywka z żurawiną Garnier - woda brzozowa Isana - kropelki przyspieszające wysych. paznokci Essence - EDP Lolita Lempicka
Edytowane przez rachuciachu Czas edycji: 2012-01-31 o 14:07 |
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za zdj. błyszczyków
![]() A Twoja kolorówka jest dość pokaźna, widzę, że masz sporo produktów marki Kiko- jesteś z nich zadowolona? Ogólnie nie jest źle z ilością, trochę sporo cieni, no ale trzeba mieć wybór ![]() Nusia, co do bazy z Artdeco, to zużyłam pół, reszta zaschła... Co do korków, to koleżanka mnie poleciła matce tej dziewczynki, ona brała 20zł i nie za bardzo wiedziałam ile się bierze, więc powiedziałam tyle samo... a głupio mi zwiększyć... księżniczko, no trochę mi z tym schodzi, bo chcę stworzyć z tych zajęć jakąś jedną całość, wybieram tematy wypracowań, piszę i drukuję jej na kartce, żeby miała już dla siebie w domu do powtórek zasady, pojęcia, czy jak się pisze różne formy wypowiedzi, przykładowe słownictwo no i ćwiczenia, więc czasem muszę coś przepisać z różnych książek i z tym najwięcej mi schodzi. Na początku jej dyktowałam, ale za dużo czasu to pochłaniało, bo tak szybko w tym wieku jeszcze nie piszą i niewiele robiłyśmy na tych lekcjach. W matematyce chodzi trochę o coś innego, o zrozumienie, wytłumaczenie i zastosowanie tego w praktyce, a tu trzeba niejako "nalać do głowy"... muszę jeszcze przemyśleć jak to usprawnić.Hosenko, ja lubię bardzo jasne kolory w domu, jak dodacie podłogi na pewno będzie pięknie! aktogimko, Ty też niewiele kupiłaś, a i zużycia ładne ![]() rachuciachu brawa za zużycia!
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Ł@siczk@ ten puder do twarzy jest marki Faberlic, dostalam go kiedys od kolezanki ktora byla konsultantka. Jest bardzo jasny, ale ze wzgledu na moja sucha skore zima go prawie nie uzywam.
ksiezniczko to nic tylko pofotografowac. Ja np bardzo chetnie bym zobaczyla luskap ja mysle ze ten fuksjowy by Ci pasowal, masz przeciez ciemne wlosy i oczy wiec wtedy tylko jakis lekki makijaz oczu a reszte zrobia usta Ja dopiero niedawno przekonalam sie do mocniejszych ust, zawsze w makijazu wolalam mocniejsze oczy. (nadal wole, ale juz nie boje sie wyjsc w zdecydowanych ustach)Za to ten brzoskwiniowy jest mniej widoczny, ale pasuje do wszystkiego. Kiko to moja ulubiona marka jesli chodzi o cienie i limitki taki wloski Inglot bo kazdy kolor mozna znalesc.Przerwa w nauce, ide spac
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak oceniasz ten szampon?
Cytat:
To może przygotuj od razu kilka lekcji, będzie mniej do przygotowania potem. Ja tak robiłam. Siadałam, przygotowywałam po 3-4 a nawet więcej lekcji z języka, żeby potem nie musieć siedzieć i szybko czegoś przygotowywać Ciuciola - ja też chciałabym wyjść z mocniejszymi ustami, ale kompletnie nie mogę dobrać koloru na usta. Są albo za ciemne albo za jasne, nie do mojej karnacji. Jak raz dobrałam z Diora super pomadkę i odżałowałam 130 zł to oddałam ją nawet nie rozpakowując, bo po wykonaniu makijażu w Sephorze ta pomadka po niecałej godzinie mi zeszła, koloru żadnego już nie było, za to okropnie wyschnięte usta a i owszem. Dodam, że nic nie jadłam, nie piłam i nawet nie rozmawiałam z nikim. Po prostu po pokazowym makijażu wyszłam z Sephory, przeszłam się jeszcze po sklepach w galerii i tyle. Dziewczyny-Blogowiczki - takie pytanie: Nigdzie nie mogę znaleźć jak utworzyć po boku (po prawej str) takie etykietki/zakładki w formie listy (nie wiem jak to nazwać), które pokazują ile recenzji jest na temat danej firmy. Np mam na blogu 2 recenzje o kosmetykach Ziaja, 3 o LRP i wyświetla mi sie: Ziaja(2), LRP(3) itd. Czy ktoś wie jak to się tworzy?
blog Konika Najnowsza recenzja: Konkurs z New Anna Cosmetics na blogu, zapraszam! Czekają fajne nagrody! Edytowane przez KonikGarbusek Czas edycji: 2012-01-31 o 19:03 |
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Koniku: to się nazywa Etykiety
Pod każdym wpisem wpisujesz etykiety i tego samego gadżetu szukasz do dodania w układzie
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hosenko jesteś wielka . Ja ustawiłam sobie te etykiety ale nie wpisałam potem nic we wpisie i dlatego nic mi się nie wyświetlało. Dzięki
|
|
#2451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację - z matematyki po prostu biorę zadania i rozwiązuję Cytat:
Powinnam to wszystko poukładać koło siebie, żeby było widać ile czego jest. Kiedyś się za to zabiorę. |
||
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam zdjęcie zużyć (nie wszystko jest na zdj) - 23 opakowania a 13 kupionych, chciałam dobić do 26, zeby było równo po 2 zużycia na 1 zakupiony ale nie chciały sie cholerstwa zużyć. I tak uważam, że nie jest źle. Część kosmetyków jest godna polecenia i już wkrótce zamieszczę na blogu recenzje.
blog Konika Najnowsza recenzja: Konkurs z New Anna Cosmetics na blogu, zapraszam! Czekają fajne nagrody! Edytowane przez KonikGarbusek Czas edycji: 2012-01-31 o 20:46 |
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem dość kreatywna, jeśli chodzi o zastosowania produktów, więc się na pewno nie zmarnuje
![]() Jako żem już po wieczornej kąpieli, to wrzucam bilans ![]() Zużyte: 4 plus 1 próbka Żel pod prysznic Wellness & Beauty Kakao & Jojoba 200ml Krem do stóp Avon Wiśniowa Świeżość 75ml Krem intensywnie uelastyczniający do stóp Avon 75ml Krem do rąk Kamill Hand Repair próbka 2ml (gratis) Krem do rąk Be Beauty masło shea/olejek kokosowy 125ml Kupione: 5 plus 1 gratis Olejek Alterra Brzoza i Pomarańcza 100ml Żel Original Source Malina/Wanilia 250ml Żel Original Source Mięta/Trawa cytrynowa 250ml (gratis) Krem do rąk i paznokci Ziaja Kozie Mleko 80ml Krem do rąk Avon Naturals Lawenda i Rumianek 75ml Krem pod oczy Alterra Anti-Age Orchidea 15ml Wydane: 40,86zł ![]() Nie jest tragicznie, ale mogłoby być lepiej ![]() |
|
|
|
#2454 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za opinie Szukam dobrego korektora, właśnie punktowego, bo teraz została mi tylko paletka z Ori, ale nie jestem z niej zadowolona ![]() Cytat:
![]() Szkoda, że kupiłaś dwa razy więcej, niż zużyłaś, no ale nie wydałaś dużo, więc tragedii nie ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo ładnie ![]() Jaki obszerny tym razem
|
||||
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj idę kupić kilka kosmetyków do natury min. eyeliner z Essence, bo kilka dni temu wywaliłam stary. Mam tez eyeliner z joko, ale nie umiem się malować jak jest aplikator. Mam nadzieję, ze nie skuszę się na wiele rzeczy
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() W tym miesiącu jakoś wreszcie coś drgnęło, zamiast zwykłego 0-2 rzeczy. Na dobry początek lutego widzę dno w masełku 400ml ![]() Cytat:
i teraz chyba kosztuje 8 coś.
|
|
|
|
|
#2457 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam po przerwie.
Teraz już będę na bieżąco, a póki co zbiorowo skomentuję Wasze bilanse: BRAWO! Praktycznie każdy udany, super, oby tak dalej!Cytat:
![]() Cytat:
Zajrzałam dziś tutaj rano, z okazji chwili wolnego czasu, to przy okazji wrzucę bilans. Styczeń 2012 Ubyło Avon, Incadessence, EDT Flos-Lek, żel pod oczy ze świetlikiem i aloesem Yves Rocher, Eclat Radiance, płukanka octowa z malin Ziaja, Sopot Spa, masło do ciała Dax, Perfecta, maseczka słodkie migdały z miodem Avon, Naturals, żel pod prysznic Karmelizowane jabłko z orzechami Przybyło Avon, Jet Femme Holiday, EDT Avon, SSS, Mineralny żel pod prysznic Złocisty blask Avon, SSS, Złocisty olejek mineralny w sprayu Mineral Care, Spa Serene, żel Aloe Vera Nesti Dante, Naturalne mydło Orange Cocoa Beans John Masters Organics, balsam, żel, szampon, odżywka (pakiet 4 próbek) Fridge by yDe, maska do twarzy Pomarańcze Carmex, balsam do ust Avon, Naturals, kremowy żel do mycia twarzy Mleko i miód Avon, Naturals, odżywczy krem do twarzy Mleko i miód Avon, Naturals, balsam z woskiem pszczelim Może ilościowo nie jest rewelacyjny (więcej przybyło, niż ubyło), ale dobrze wygląda finansowo. Ogólnie jestem w miarę zadowolona. Z Avonu przybyły baaardzo tanie rzeczy, do tego doszedł Kissbox i tak się nazbierało.
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Przy pierwszej ślizgawce (piątek 13
No i niestety jako, że w tym rowie była woda a było mega zimno i wiatr a stałam tam prawie 2 godziny to bałam się o zapalenie płuc ale na szczęście skończyło się "zimnym", którego od 3 lat nie miałam a teraz już mam 3 |
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
O masakra!
![]() Dobrze, że nic Ci się poważnego nie stało
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
w końcu wróciłam kurczę miesiąc mnie nie było, masakra normalnie, zaraz po nowym roku padł nam komp i był ponad tydzień w naprawie potem był remont łazienki to też nie bardzo był czas na cokolwiek a poza tym wciąż mi się chce spać bobas zmusza mnie do częstego odpoczynku no ale powoli już się wszystko uspokaja będę się brała za zakupowe i zużyciowe podsumowanie stycznia
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

Przerwałam w 11 tygodniu jak się rozchorowałam
, potem namnożyły się obowiązki w szkole przed końcem semestru i nie mogłam się zebrać. Ale teraz mam znów mnóstwo motywacji i zaczynam dzisiaj 
Gratuluję tak wielu zużyć.

jest bosssssski
)

, a maseczki skusiły mnie niską ceną (były w CND). 

bobas zmusza mnie do częstego odpoczynku