|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to ząbek miałaś wyrywany? Ja też straciłam zęba w czasie ciąży. Niestety był tak popsuty, że nie było szans na wyleczenie, ale na szczęście nie trzeba było szyć dziąsła, ładnie się zagoiło po paru tygodniach. Dbaj o siebie bo już niedużo zostało do rozwiązania
|
|
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
pochwale się moim zakupem
![]() strój Mikołaja rozmiarek większy w sam raz na przyszłe Święta za 1złoraz zestaw bluzeczka i spodnie też większe również za 1zł
|
|
|
|
#3963 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
To w ten czwartek? Nie macie pojecia jak trudno w tlusty czwartek nam polkom na obczyznie W pierwszym roku tu w tlusty czwartek gnalam po pracy przez pol miasta do polskiej piekarni po paczka - a oni mieli zamkniete choc bylo przed 18! Normalnie ryczec mi sie na chodniku chcialo Potem widzialam paczki jakies w polskich sklepach, ale to wszystko nie to, te tlustoczwartkowe to musza byc swiezutkie, najlepiej z cukrem pudrem i budyniem (jak dla mnie) Cytat:
Jak sie nasze pisklaki zaczna wykluwac to pewnie wszystkie 60 bedziemy siedziec tu non-stop i czekac na wiesci...
|
||
|
|
|
#3964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba ze Kumkuma Cie wyprzedzi Cytat:
ja ostatnio nie moglam sie powstrzymac i kupilam pajaca i buciki
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#3965 |
|
Rozeznanie
|
Asika- tak, wyrywali mi 10 dni temu.ostra jazda to była
dobrze że u Ciebie nie musieli zszywać.u mnie niestety inaczej się nie dało. ogromniasty krater się zrobił ząbek był taki mały a dziura po nim wielgachna![]() ivonka- dzięki, kciuki na pewno się przydadzą aguśka- trzymaj się kochana.brakuje nam tu Ciebie bardzo. emigra-ale się załatwiłaś...ja szukam jakiejś metody nie podrażniajacej i długotrwałej, z myślą o szpitalu, porodzie, połogu...i chyba takiej metody nie ma mogę się pierwsza rozpakować, nie mam nic przeciwko, byle nie przed 37 tygodniem ![]() zia-ja też dzisiaj w panikę wpadłam, czy chociaż wszystko już mam, czy sie ze wszystkim wyrobię. chyba dam radę już się nie mogę doczekać kiedy bedziemy pisały tutaj o naszych Maluszkach już na zewnątrz.obyśmy tylko znalazły na to czas ale myślę że nasze dzieciaczki będą tak grzeczne że damy radę
Edytowane przez agabi Czas edycji: 2012-01-30 o 17:32 |
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero 16lutego
|
|
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Balbinka żeby te sączenia ustąpiły
![]() Aguśka trzymaj się kochana! oby te skurcze odpuściły, a dzidzia jak najdłużej siedziała w brzuszku Hej! nadrobiłam! w sobotę miałam egzamin popołudniu, a wieczorkiem parapetówkę, więc od rana coś do roboty było. ![]() Wczoraj odpoczywaliśmy po imprezce, a dzisiaj znów miałam trochę roboty przez dzień, tak że nie było czasu na neta. Dzisiaj przyszło nam łóżeczko i fotelik ![]() Dziewczyny mam pytanko, czym się wspomóc w 'tych' miejscach? podrażniłam się chyba po goleniu ostatnio i nie komfortowo się czuję. Przemywam tantum rosa, ale chyba to za mało. po za tym brałam globulki na poprawę flory bakteryjnej i lactibios zażywam do tego-to tak nawiasem. Nie wiem co robić?! czy iść do jakiegoś gina prywatnie (wizyta dopiero 7 lutego), czy próbować się pozbyć tego jakoś domowymi sposobami?!
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2012-01-30 o 17:31 |
|
|
|
#3968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczny ten Twój pajacyk i buciki ale tak to jest te ciuszki dla maluchów tak kuszą, że oprzeć się nie idzie ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przez pewien czas mialam lajt co do ubranek i nie kupowalam zadnych a teraz znowu mnie bierze i nie umiem przejsc obojetnie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tż doszliśmy do wniosku, że będziemy odsprzedawać ciuszki i zostawimy tylko te wybrane
|
|
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
zaraz Was nadrobię ale tak na bieżąco to Antek ma kurację antybiotykową do nosa aby w końcu pozbyć się kataru, tż ma l4 do srody chyba oszaleję z radości Posprzątałam łazienkę zrobiłam 3 prania, zrobiłam obiad, posegregowałam rzeczy po Antku co mu za małe co dobre i właśnie sie zastanawiam co robić z rzeczami po Antku chyba zacznę na bieżąco wystawiać na allegro bo Ani tych rzeczy nie założę
|
|
|
|
#3972 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo kumkura lutowa jest ![]() Jesli chodzi o dlugotrwaly efekt depilacji, to podobno pasta cukrowa jest super ![]() Cytat:
Cytat:
Na dzis juz ci starczy ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Nowaken wlasnie zauwazylam, ze Twoje dzieci beda mialy podobne imiona
|
|||
|
|
|
#3973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też zostało 88 dni Cytat:
Cytat:
piękne pokoje Ale co podobne Antek i Ania?? nawet o tym nie pomyślałam
Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2012-01-30 o 18:23 |
|||
|
|
|
#3974 |
|
Rozeznanie
|
W końcu po kilku dniach nadrobiłam.
Aguska trzymaj sie ![]() Emigra nieźle się załatwiłaś, kciuki żeby się poprawiło. Agabi... już niedługo zobaczysz swoją dzidzię ![]() Któraś z Was (przepraszam,że nie pamiętam pytała o termometr) ja zamówiłam z apteki taki http://allegro.pl/show_item.php?item=2064888131 Kilka razy już przetestowany i jak dla mnie na razie się sprawdza.Zobaczymy jak dla Tymona sie sprawdzi. Byłam dzisiaj na wizycie i dostałam zwolnienie. W prawdzie lekarz stwierdził,że wszystko wygląda w porządku,ale od kilku dni miałam bóle brzucha takie jak na okres więc stwierdził,że lepiej dmuchać na zimne... za dwa tygodnie mam znów się stawić na kontrolę...
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie dlatego tak wcześnie poszłam na zwolnienie. Widziałam jak szefostwo podchodziło do koleżanek, które w ciąży pracowały długo i stwierdziłam, że nie warto.
|
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Frida jest bardziej praktyczna niż gruszka gruszką tak nie odciagniesz kataru tak jak fridą. U nas frida się sprawdziła. |
|
|
|
|
#3978 |
|
Rozeznanie
|
po ilu dniach wyszliście do domku?
|
#3979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja akurat bieznie mam w domu i lypie na mnie zlym okiem jak jej nie uzywam ![]() Zmotywowac czasami sie ciezko, ale za to jakie samopoczucie po! Agabi, wow, 2 godz! No ale fajnie ze juz w piatek usg, bede trzymac kciuki A to Ty juz faktycznie niedlugo bedziesz miala dzidzie z soba
|
|
#3980 | ||||||
|
Gang Iren
|
Czesc dziewczynki!Nadrabiam i niadrobic nie moge.Dopiero czesc przeczytalam.
Ciezko dzis w pracy,po takim dlugim wolnym.Plecy i nogi bola jak sie stoi 8 godz.No ale dosc zalenia sie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Fajna mamuska i tyle. Cytat:
A mi nie leci.Raz mialam kilka kropel i tyle.A jak pomysle,to mogl byc mocz,bo sie smialam.A ze duzo pije to nie ma zapachu moczowego(i w sumie dobrze).Wody z tego co wiem saczylyby sie caly czas po trochu.A u mnie od tej pory susza. Trzymam kciuki za ciebie!! Cytat:
On jest na kontrakcie juz od roku,tylko u nich we firmie sa kontrakty 4 po 3 m-ce,a dopiero po tym czasie na stale(przez agencje wczesniej pracowal przez rok-tak ze 2 lata w tej firmie juz).Wiec to akurat nie dlatego,ze przepisy sie zmienily ale zasluzyl po prostu.A z ta zmiana przepisow to troche bajka jest i agencje obchodza to jak potrafia. Ale mam nadzieje,ze twoj tz dostanie kontrakt i bede trzymac kciuki za to! Cytat:
Ja mysle,ze jakby to byly wody to saczylyby sie caly czas chociaz po trochu,a jak bylo cos 2 tyg temu,to to chyba nie to.Trzeba uwazac na siebie,ale chyba panikowac tez nie ma co.
|
|
#3981 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć Wam
![]() ale miałam nadrabiania! rozpisałyście się w weekend i dziś nieźle! ale dałam radę! ![]() balbinka trzymam kciuki aby wody się szybko uzupełniły i dzidziuś poczekał jeszcze trochę z wyjściem na świat! no i oby Cię szybko wypuścili ze szpitala Cytat:
![]() Wszystkie zdjęcia na mailu super! emigra Ty się nie przejmuj kg...na pewno większość to woda i szybciutko wszystko zrzucisz! Asika witaj śliczna z Ciebie mamuśka!Aalegena super okrąglutki brzuszek i dla męża za piękny pokój!Pempek, Ania, Cziqua super mamuśki
|
|
#3982 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3983 |
|
Raczkowanie
|
dodałam zdjęcia na maila z przed i po diecie. to z przed jest ze ślubu i nie widać dobrze figury, bo miałam "sprytną" suknię ale różnicę widać po buzi.
no i też ujawniłam tż-ta hihi
|
#3984 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wróciłam po całym dniu Krakowskiego szaleństwa (poradnia cukrzycowa dla ciężarnych - 6h!) i jazdy do Smyk megastore w Modlniczce. Spotkałąm tam super konsultanta, facet żartowniś, od razu dogadał się z moim mężem, uważam, że porady miał trafne i obiektywne, bo powiedział mi to, co sama wiedziałam, sam popokazywał wady (!!!) i zalety.
Choć ja oczywiście wątpliwości będę mieć do końca, mąż w końcu zabłysnął swoją jasną, zdecydowaną opinią - stawiamy na x-landera xa. Przyznaję bez bicia, nie mam siły nadrabiać was dzisiaj, gdyby któraś z was chciała coś ode mnie, piszcie na priva, odpowiem jutro. A teraz do spaniaaaaa ![]() 12h na nogach. za dużo...
|
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaa! forum nie chce dzialac
to chyba jakies uzależnienie |
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
lepszy niż espumisan?
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- czy wy też miałyście coś z wizazem??? |
|
|
|
#3987 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny piekne brzuszki na mailu
![]() Emigra ja tez mysle ze u Ciebie to w wiekszosci woda, i na pewno nie wygladasz na tyle kg.Dzis na sr przyszla dziewczyna,a widzialam ja dwa tygodnie temu masakrycznie opuchnieta, w tak krotkim czasie. my wrócilismy ze szkoly rodzenia, dzis kapalismy, przewijalismy i karmilismy, kazdy pan kapal ,przewijal w prawdziwej wanience lale ![]() dostalismy znowu siatke gadzetów miedzy innymi smoczek i dwie pary skarepetek i witaminki D i K dla dzidzi. Pani polecala do pepuszka ten octenisept i pytalam o siusiaczka czy odciagac skórke i myc to powiedziała ,ze nie ruszac do 3 roku zycia. u nas na szkole przewaga chlopcow ,tylko dwie dziewczynki ![]() spraye do nosa polozna odradzala ![]() mam dzisiaj straszne wzdecia po kapuscie kiszonej, az mnie wszystko boli. u mnie tez zgaga jak jestem głodna ![]() ja swojego TZ obcinam maszynka i wyrywam brewki ale tego drugiego nie lubi i podobno strasznie go to boli![]() moj pępuszek nie wyszedł i raczej juz nie wyjdzie, splaszcza sie i rozchodzi na boki
|
#3988 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze coś mi wizaz nie chciał działać :/ Dopiero udało mi się zalogować.
|
|
|
|
#3989 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt, ze z Sandra nosilam glownie latem ![]() podobnie mialam z pepkiem... w pierwszej ciazy odstawal jak szalony, a teraz tylko jest splaszczony Cytat:
Cytat:
![]() a tak calkiem powaznie to bardzo wspolczuje. Co moge doradzic, to przed siusianiem przygotuj sobie butelke z ciepla/letnia woda (ok 0,5 l), do tej wody dodaj 2-3 krople olejku lawendowego (wstrzasnij dobrze) i polewaj sobie obolale miejsce podczas siusiania. Przynosi ulge, a lawenda dodatkowo ma wlasciwosci odkazajace, regenerujace i przeciwswiadowe (w tym tez przeciwalergiczne). To samo polecam po porodzie... wtedy tez wszystko sie szybciej goi Cytat:
matka zawsze dostrzeze, ze dziecku cos dolega... poza tym w De sa czeste kontrole maluchow Ja sama tez zawsze sie balam o zdrowie (i nadal boje - to normalne) moich dzieci. Cierpie na azs, ktore dzieciaki moga po mnie odziedziczyc... ale z drugiej strony ja tez wiem jak z t choroba postepowac... moi rodzice nie wiedzieli... zawsze sie zloscili na mnie, ze sie drapalam i mialam brzydka skore, wiele razy przechodzilam z tego powodu stany depresyjne... teraz wiem jak sobie z tym radzic... i wiem tez, ze gedyby to dopadlo tez moje dzieci, to potrafilabym im pomoc... takze glowa do gory, bedzie dobrze Cytat:
dodatkowo ja czasem jak mam jakis stan zapalny, czy podraznienie, to robie sobie mieszanke 1 lyzka oleju migdalowego + 10 kropli olejku lawendowego i zawsze po myciu sobie smaruje... czasami czesciej w ciagu dnia jesli jest potrzeba ![]() A tak w ogole to tak dla wszystkich... polecam wam zaopatrzyc sie w olejek lawendowy. Jest doskonaly na wszelkiego rodzaju rany, oparzenia, podraznienia, opryszczki, ugryzienia owadow... i mozna go w ramach pierwszej pomocy stosowac w postaci czystej (nierozcienczonej), rowniez na skore dziecka ![]() dodatkowo ma on dzialanie uspokajajace, co w naglych przypadkach jest rowniez wazne
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2012-01-30 o 21:54 |
|||||
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
poleccie cos na zgage bo sie przekrece dzis chyba
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

a ja przypomnialam sobie zbyt późno o niej.nie było sensu wracać i go szukać po całym szpitalu. w piątek do niego idę znowu, to się upomnę.a w piątek będę miala usg, ktg i będziemy się umawiać na cięcie
a ciąć mnie będą w 37/38 t.c, żeby ulżyć sercu i zdążyć przed skurczami porodowymi. zaczęłam teraz 35, więc to prawie już

W pierwszym roku tu w tlusty czwartek gnalam po pracy przez pol miasta do polskiej piekarni po paczka - a oni mieli zamkniete choc bylo przed 18! Normalnie ryczec mi sie na chodniku chcialo
Potem widzialam paczki jakies w polskich sklepach, ale to wszystko nie to, te tlustoczwartkowe to musza byc swiezutkie, najlepiej z cukrem pudrem i budyniem (jak dla mnie)
dobrze że u Ciebie nie musieli zszywać.u mnie niestety inaczej się nie dało. ogromniasty krater się zrobił 
podrażniłam się chyba po goleniu ostatnio i nie komfortowo się czuję.

chyba zacznę na bieżąco wystawiać na allegro bo Ani tych rzeczy nie założę