Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 17:04   #3961
Asika21
Rozeznanie

Post Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
cześc dziewczyny

byłam u gina dzisiaj.spóźnił się ponad 2 godz ogólnie wszystko ok. oczywiście mnie nie zbadał nawet. kazał mi brać nystatynę, bo byłam teraz na antybiotyku i tak profilaktycznie powiedział że trzeba. tylko recepty mi nie dał a ja przypomnialam sobie zbyt późno o niej.nie było sensu wracać i go szukać po całym szpitalu. w piątek do niego idę znowu, to się upomnę.a w piątek będę miala usg, ktg i będziemy się umawiać na cięcie a ciąć mnie będą w 37/38 t.c, żeby ulżyć sercu i zdążyć przed skurczami porodowymi. zaczęłam teraz 35, więc to prawie jużaż ciężko w to uwierzyć że jeszcze chwilka i będę tuliła mojego Maluszka
i u stomatologa dzisiaj byłam , zdejmowali mi szwy z dziąsła. na szczęście wszystko dobrze się goi po tym moim nieszczęsnym zębie.

byłam na mailu naszym. Dziewczyny, jakie Wy śliczne jesteście wszystkie.te brzuszki tyle uroku dodają

muszę nadrobić , bo sporo naprodukowałyściele cę czytać.

buziakiiii
Jejku to już niedługo ujrzysz maluszka
A to ząbek miałaś wyrywany? Ja też straciłam zęba w czasie ciąży. Niestety był tak popsuty, że nie było szans na wyleczenie, ale na szczęście nie trzeba było szyć dziąsła, ładnie się zagoiło po paru tygodniach. Dbaj o siebie bo już niedużo zostało do rozwiązania

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:04   #3962
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

pochwale się moim zakupem

strój Mikołaja rozmiarek większy w sam raz na przyszłe Święta za 1zł

oraz

zestaw bluzeczka i spodnie też większe również za 1zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2065509855.jpg (55,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dsc09622u.jpg (47,8 KB, 16 załadowań)

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:17   #3963
Zia_
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
A musze sie pochwalic - 45 min na biezni i kapiel zaliczone

A jeszcze gimnastyka w sr mnie dzis czeka
Wow Desia, ale masz zapal! Mnie na szczescie nie mecza prawie rzadne ciazowe problemy wiec moglabym wiecej sie ruszac, a tego nie robie zbyt... Choc plany mialam taaakie ambitne. Tyle co basen raz w tygodniu, spacery korytarzami w placy i przysiady przy okazji wizyty w kibelku, ale dysze po nich jak hipopotam Niech mnie ktos kopnie w zadek zeby mi sie wiecej chcialo

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
nie mogę się doczekać Tłustego Czwartku
To w ten czwartek? Nie macie pojecia jak trudno w tlusty czwartek nam polkom na obczyznie W pierwszym roku tu w tlusty czwartek gnalam po pracy przez pol miasta do polskiej piekarni po paczka - a oni mieli zamkniete choc bylo przed 18! Normalnie ryczec mi sie na chodniku chcialo Potem widzialam paczki jakies w polskich sklepach, ale to wszystko nie to, te tlustoczwartkowe to musza byc swiezutkie, najlepiej z cukrem pudrem i budyniem (jak dla mnie)

Cytat:
.a w piątek będę miala usg, ktg i będziemy się umawiać na cięcie a ciąć mnie będą w 37/38 t.c, żeby ulżyć sercu i zdążyć przed skurczami porodowymi. zaczęłam teraz 35, więc to prawie jużaż ciężko w to uwierzyć że jeszcze chwilka i będę tuliła mojego Maluszka
Wow, Agabi, to u Ciebie juz juz i bedzie bobas Mi zostalo jeszcze rowno 10 tyg a juz zaczynam schizowac ze z czyms nie zdaze Jak sie nasze pisklaki zaczna wykluwac to pewnie wszystkie 60 bedziemy siedziec tu non-stop i czekac na wiesci...
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:21   #3964
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
cześc dziewczyny

byłam u gina dzisiaj.spóźnił się ponad 2 godz ogólnie wszystko ok. oczywiście mnie nie zbadał nawet. kazał mi brać nystatynę, bo byłam teraz na antybiotyku i tak profilaktycznie powiedział że trzeba. tylko recepty mi nie dał a ja przypomnialam sobie zbyt późno o niej.nie było sensu wracać i go szukać po całym szpitalu. w piątek do niego idę znowu, to się upomnę.a w piątek będę miala usg, ktg i będziemy się umawiać na cięcie a ciąć mnie będą w 37/38 t.c, żeby ulżyć sercu i zdążyć przed skurczami porodowymi. zaczęłam teraz 35, więc to prawie jużaż ciężko w to uwierzyć że jeszcze chwilka i będę tuliła mojego Maluszka
i u stomatologa dzisiaj byłam , zdejmowali mi szwy z dziąsła. na szczęście wszystko dobrze się goi po tym moim nieszczęsnym zębie.

byłam na mailu naszym. Dziewczyny, jakie Wy śliczne jesteście wszystkie.te brzuszki tyle uroku dodają

buziakiiii
to juz chyba wiemy ktora pierwsza sie rozpakuje no chyba ze Kumkuma Cie wyprzedzi
Cytat:
pochwale się moim zakupem

strój Mikołaja rozmiarek większy w sam raz na przyszłe Święta za 1zł

oraz

zestaw bluzeczka i spodnie też większe również za 1zł
slodziaki

ja ostatnio nie moglam sie powstrzymac i kupilam pajaca i buciki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-01-30 10.39.04.jpg (40,4 KB, 30 załadowań)
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:27   #3965
agabi
Rozeznanie

Asika- tak, wyrywali mi 10 dni temu.ostra jazda to była dobrze że u Ciebie nie musieli zszywać.u mnie niestety inaczej się nie dało. ogromniasty krater się zrobił ząbek był taki mały a dziura po nim wielgachna
ivonka- dzięki, kciuki na pewno się przydadzą wierzę, ze będzie wszystko w porządku, ale boję się też bardzo bardzo.

aguśka- trzymaj się kochana.brakuje nam tu Ciebie bardzo.

emigra-ale się załatwiłaś...ja szukam jakiejś metody nie podrażniajacej i długotrwałej, z myślą o szpitalu, porodzie, połogu...i chyba takiej metody nie ma pewnie będę się z maszynką męczyć...
mogę się pierwsza rozpakować, nie mam nic przeciwko, byle nie przed 37 tygodniem

zia-ja też dzisiaj w panikę wpadłam, czy chociaż wszystko już mam, czy sie ze wszystkim wyrobię. chyba dam radę już się nie mogę doczekać kiedy bedziemy pisały tutaj o naszych Maluszkach już na zewnątrz.obyśmy tylko znalazły na to czas ale myślę że nasze dzieciaczki będą tak grzeczne że damy radę

Edytowane przez agabi
Czas edycji: 2012-01-30 o 17:32
agabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:30   #3966
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
To w ten czwartek? Nie macie pojecia jak trudno w tlusty czwartek nam polkom na obczyznie W pierwszym roku tu w tlusty czwartek gnalam po pracy przez pol miasta do polskiej piekarni po paczka - a oni mieli zamkniete choc bylo przed 18! Normalnie ryczec mi sie na chodniku chcialo Potem widzialam paczki jakies w polskich sklepach, ale to wszystko nie to, te tlustoczwartkowe to musza byc swiezutkie, najlepiej z cukrem pudrem i budyniem (jak dla mnie)
Nie w ten nie dopiero 16lutego

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-30, 17:30   #3967
Karo89
Zakorzenienie

Balbinka żeby te sączenia ustąpiły

Aguśka trzymaj się kochana! oby te skurcze odpuściły, a dzidzia jak najdłużej siedziała w brzuszku

Hej!

nadrobiłam! w sobotę miałam egzamin popołudniu, a wieczorkiem parapetówkę, więc od rana coś do roboty było.
Wczoraj odpoczywaliśmy po imprezce, a dzisiaj znów miałam trochę roboty przez dzień, tak że nie było czasu na neta.

Dzisiaj przyszło nam łóżeczko i fotelik od razu złożyliśmy, żeby sprawdzić jak wygląda

Dziewczyny mam pytanko, czym się wspomóc w 'tych' miejscach? podrażniłam się chyba po goleniu ostatnio i nie komfortowo się czuję.
Przemywam tantum rosa, ale chyba to za mało.
po za tym brałam globulki na poprawę flory bakteryjnej i lactibios zażywam do tego-to tak nawiasem.
Nie wiem co robić?! czy iść do jakiegoś gina prywatnie (wizyta dopiero 7 lutego), czy próbować się pozbyć tego jakoś domowymi sposobami?!

Edytowane przez Karo89
Czas edycji: 2012-01-30 o 17:31
Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:32   #3968
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

slodziaki

ja ostatnio nie moglam sie powstrzymac i kupilam pajaca i buciki
dziękuję

śliczny ten Twój pajacyk i buciki

ale tak to jest te ciuszki dla maluchów tak kuszą, że oprzeć się nie idzie

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanko, czym się wspomóc w 'tych' miejscach? podrażniłam się chyba po goleniu ostatnio i nie komfortowo się czuję.
po za tym brałam globulki na poprawę flory bakteryjnej i lactibios zażywam do tego-to tak nawiasem.
Nie wiem co robić?! czy iść do jakiegoś gina prywatnie (wizyta dopiero 7 lutego), czy próbować się pozbyć tego jakoś domowymi sposobami?!
może maść clotmirazolum? mi pomagała zazwyczaj

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-30, 17:32   #3969
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję

śliczny ten Twój pajacyk i buciki

ale tak to jest te ciuszki dla maluchów tak kuszą, że oprzeć się nie idzie
no, ja juz mam tyle tych laszkow ze pewnie mala nie zalozy wszystkiego ale przez pewien czas mialam lajt co do ubranek i nie kupowalam zadnych a teraz znowu mnie bierze i nie umiem przejsc obojetnie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:35   #3970
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
no, ja juz mam tyle tych laszkow ze pewnie mala nie zalozy wszystkiego ale przez pewien czas mialam lajt co do ubranek i nie kupowalam zadnych a teraz znowu mnie bierze i nie umiem przejsc obojetnie
mój tak samo pewnie nie założy wszystkiego, i też ciężko mi przestać z tym kupowaniem. Jak widzę okazje to po prostu nie mogę wytrzymać.
Z tż doszliśmy do wniosku, że będziemy odsprzedawać ciuszki i zostawimy tylko te wybrane

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-30, 17:45   #3971
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

zaraz Was nadrobię ale tak na bieżąco to Antek ma kurację antybiotykową do nosa aby w końcu pozbyć się kataru, tż ma l4 do srody chyba oszaleję z radości a ja mam l4 do końca tygodnia . Tak więc rodzina w komplecie w domu tylko mnie nie pytajcie kto z naszej trójki jest najbardziej aktywny.
Posprzątałam łazienkę zrobiłam 3 prania, zrobiłam obiad, posegregowałam rzeczy po Antku co mu za małe co dobre i właśnie sie zastanawiam co robić z rzeczami po Antku chyba zacznę na bieżąco wystawiać na allegro bo Ani tych rzeczy nie założę

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:07   #3972
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
cześc dziewczyny

buziakiiii
agabi dobrze, ze wszystko ok po wizycie No i skoro bedziesz miala juz ustalony termin cc to chyba bedziesz pierwsza mamuska marcowa na watku.... bo kumkura lutowa jest
Jesli chodzi o dlugotrwaly efekt depilacji, to podobno pasta cukrowa jest super Mozna zrobic samemu lub kupic, ja probowalam sama i niestety ponioslam porazke, poza tym bolalo mnie to. Ale nie powinno tak byc jak sie dobrze zrobi i dobrze uzywa, to podobno rewelka, jest watek na wizazu o tym i wszyscy raczej zachwalaja
Cytat:
Wow Desia, ale masz zapal! Mnie na szczescie nie mecza prawie rzadne ciazowe problemy wiec moglabym wiecej sie ruszac, a tego nie robie zbyt... Choc plany mialam taaakie ambitne. Tyle co basen raz w tygodniu, spacery korytarzami w placy i przysiady przy okazji wizyty w kibelku, ale dysze po nich jak hipopotam Niech mnie ktos kopnie w zadek zeby mi sie wiecej chcialo

Wow, Agabi, to u Ciebie juz juz i bedzie bobas Mi zostalo jeszcze rowno 10 tyg a juz zaczynam schizowac ze z czyms nie zdaze Jak sie nasze pisklaki zaczna wykluwac to pewnie wszystkie 60 bedziemy siedziec tu non-stop i czekac na wiesci...
Zia ja w tamtym roku pierwszy raz sie wzielam i sama zrobilam paczuchy Z dzemikiem i lukrem jak mama robi w domu...mniam W tym roku tez zamierzam, w sumie bardziej dla meza no i dla tradycji...

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej,

zaraz Was nadrobię ale tak na bieżąco to Antek ma kurację antybiotykową do nosa aby w końcu pozbyć się kataru, tż ma l4 do srody chyba oszaleję z radości a ja mam l4 do końca tygodnia . Tak więc rodzina w komplecie w domu tylko mnie nie pytajcie kto z naszej trójki jest najbardziej aktywny.
Posprzątałam łazienkę zrobiłam 3 prania, zrobiłam obiad, posegregowałam rzeczy po Antku co mu za małe co dobre i właśnie sie zastanawiam co robić z rzeczami po Antku chyba zacznę na bieżąco wystawiać na allegro bo Ani tych rzeczy nie założę
Nowaken ciesze sie, ze lepiej u was Tylko Ty kobieto masz zwolnienie zeby sie kurowac i odpoczywac, a nie zeby odwalac taki kawal roboty Na dzis juz ci starczy

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Nowaken wlasnie zauwazylam, ze Twoje dzieci beda mialy podobne imiona
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:14   #3973
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
moj to napewno by cos zamowil Jak musi to pieknie sie po Polsku dogada, albo by do Mcdonalda pojechal
Generalnie ugotowac potrafi i gdyby byl sam z adasiem tydzien to pewnie co drugi dzien bylyby domowy obiadek
Ale gdzie co mamy to tez nie bardzo wie

Ci nasi faceci z nimi zle ale bez nich jeszcze gorzej

Powodzenia u lekarza z dwojka dzieci
Najstarsze dziecko samo sie ogarnęło u lekarza tylko zarejestrować musiałam, a młodsze dało też radę

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
mam dokładnie to samo, a to jeszcze 88dni!
Mi też zostało 88 dni

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
zrobiłam zdjęcia "pokoju" dla dziecka trudno to nazwać pokojem bo jest to wnęka w dużym i zarazem jedynym pokoju w naszym mieszkaniu
meble ustawiły sie na styk na szczęście
z gory przepraszam za bałagan
Cytat:
wrzucilam Wam wieloryba na maila - teraz juz mi nie bedziecie wmawialy ze tylko w brzuchu puchne bo jak wrzucam fotke brzucha to zupelnie inaczej wychodzi - korzystniej
i pokoj
piękne pokoje

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

Nowaken wlasnie zauwazylam, ze Twoje dzieci beda mialy podobne imiona
Ale co podobne Antek i Ania?? nawet o tym nie pomyślałam

Edytowane przez nowaken
Czas edycji: 2012-01-30 o 18:23
Stary 2012-01-30, 18:15   #3974
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

W końcu po kilku dniach nadrobiłam.

Aguska trzymaj sie i kciuki za Was trzymam

Emigra nieźle się załatwiłaś, kciuki żeby się poprawiło.

Agabi... już niedługo zobaczysz swoją dzidzię

Któraś z Was (przepraszam,że nie pamiętam pytała o termometr) ja zamówiłam z apteki taki http://allegro.pl/show_item.php?item=2064888131

Kilka razy już przetestowany i jak dla mnie na razie się sprawdza.Zobaczymy jak dla Tymona sie sprawdzi.

Byłam dzisiaj na wizycie i dostałam zwolnienie. W prawdzie lekarz stwierdził,że wszystko wygląda w porządku,ale od kilku dni miałam bóle brzucha takie jak na okres więc stwierdził,że lepiej dmuchać na zimne... za dwa tygodnie mam znów się stawić na kontrolę...
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:19   #3975
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
W końcu po kilku dniach nadrobiłam.

Aguska trzymaj sie i kciuki za Was trzymam

Emigra nieźle się załatwiłaś, kciuki żeby się poprawiło.

Agabi... już niedługo zobaczysz swoją dzidzię

Któraś z Was (przepraszam,że nie pamiętam pytała o termometr) ja zamówiłam z apteki taki http://allegro.pl/show_item.php?item=2064888131

Kilka razy już przetestowany i jak dla mnie na razie się sprawdza.Zobaczymy jak dla Tymona sie sprawdzi.

Byłam dzisiaj na wizycie i dostałam zwolnienie. W prawdzie lekarz stwierdził,że wszystko wygląda w porządku,ale od kilku dni miałam bóle brzucha takie jak na okres więc stwierdził,że lepiej dmuchać na zimne... za dwa tygodnie mam znów się stawić na kontrolę...
Odpoczywaj. Ja właśnie dzisiaj rozmawiałam z koleżanką która też jest w ciąży i stwierdziłyśmy jedno że chyba nie warto chodzić do pracy w ciaży bo i tak i tak nikt tego nie docenia może koledzy i koleżanki tak ale nie szefostwo taka jest prawda

Stary 2012-01-30, 18:27   #3976
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Odpoczywaj. Ja właśnie dzisiaj rozmawiałam z koleżanką która też jest w ciąży i stwierdziłyśmy jedno że chyba nie warto chodzić do pracy w ciaży bo i tak i tak nikt tego nie docenia może koledzy i koleżanki tak ale nie szefostwo taka jest prawda
Ja właśnie dlatego tak wcześnie poszłam na zwolnienie. Widziałam jak szefostwo podchodziło do koleżanek, które w ciąży pracowały długo i stwierdziłam, że nie warto.
Stary 2012-01-30, 18:47   #3977
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
cześc dziewczyny

buziakiiii
Ja z Antkiem też byłam cięta w 37 tygodniu

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
jak dla mnie frida nie wydaje sie fajna, kuilam , jak bedzie trzeba to bede uzywac, ale srednio mi sie to podoba, ale ponoc funkcjonalne
Frida jest bardziej praktyczna niż gruszka gruszką tak nie odciagniesz kataru tak jak fridą. U nas frida się sprawdziła.

Stary 2012-01-30, 18:49   #3978
agabi
Rozeznanie

Cytat:
Ja z Antkiem też byłam cięta w 37 tygodniu
po ilu dniach wyszliście do domku?
Stary 2012-01-30, 19:16   #3979
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

A ja to podziwiam ze Ty do pracy jeszcze smigasz kochana!
No ja akurat bieznie mam w domu i lypie na mnie zlym okiem jak jej nie uzywam
Zmotywowac czasami sie ciezko, ale za to jakie samopoczucie po!

Agabi, wow, 2 godz!
No ale fajnie ze juz w piatek usg, bede trzymac kciuki
A to Ty juz faktycznie niedlugo bedziesz miala dzidzie z soba

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 19:17   #3980
gosia261282
Gang Iren

Czesc dziewczynki!Nadrabiam i niadrobic nie moge.Dopiero czesc przeczytalam.
Ciezko dzis w pracy,po takim dlugim wolnym.Plecy i nogi bola jak sie stoi 8 godz.No ale dosc zalenia sie.

Cytat:

Anagat, Gosia ja rowniez podziwiam ze pracujecie, ale tam chyba tak jest i wszyscy pracuja , ale mimo o wszystko musi juz byc ciezko!
A kiedy zaczynacie macierzynski, bo nie wiem jak u Anagat ale w UK chyba dosyc wczesniej sie zaczyna?
Ja jeszcze 3 tyg,w sumie ten shift i jeszcze 3.Pojde na macierzynski 7 tyg przed porodem.Gdybym miala lzejsza prace,to pewnie pracowalabym dluzej.

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
zrobiłam zdjęcia "pokoju" dla dziecka trudno to nazwać pokojem bo jest to wnęka w dużym i zarazem jedynym pokoju w naszym mieszkaniu
meble ustawiły sie na styk na szczęście
z gory przepraszam za bałagan
Bardzo fajne miejsce dla maluszka

Cytat:
wrzucilam Wam wieloryba na maila - teraz juz mi nie bedziecie wmawialy ze tylko w brzuchu puchne bo jak wrzucam fotke brzucha to zupelnie inaczej wychodzi - korzystniej

i pokoj
Pokoj super i ty tez!!I nie gadaj,ze jest inaczej.A za wieloryba
Fajna mamuska i tyle.

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Cześć!
Ja nie wiem czemu się tak bardzo czepiacie tego wózka?? Sama mam podobny-tzn że nie ma u niego gondoli... Przecież to nosidełko właśnie spełnia rolę gondoli. a jak już dziecko zrobi się ciut większe to wtedy zdjemujesz to nosidełko i uzywasz już spacerówki. a jak jest chłodniej to pakujesz Malucha w te footmuffs żeby mu nóżki nie zmarzły... Takie wózki tutaj są naprawdę bardzo popularne. No i jeszcze nie spotkałam się ze złą opinią na ich temat. A wózki z gondolami kupują z tego co zauważyłam tylko Polki.... Jak dla mnie te trumny-jak je nazywam- to relikt jest i tyle...

aha-gosia Ty coś wspominałaś,że Ci coś leci "stamtąd". niekoniecznie musi to byś jakiś śluz. nie straszę,żeby nie było,ale warto,żebyś zadzwoniła do szpitala i skonsultowała to... bo mnie się wczoraj po południu to samo przytrafiło. wystraszyłam się nie na żarty i pojechałam do szpitala. no i już w nim zostałam. bo mam przeciek. nie mogli na KTG wyłapać serduszka dziecka, przez 2godziny na zmianę z Tomkiem na siłę dociskaliśmy ten krążek od aparatury do mojego brzucha bo inaczej zapis przerywało. w końcu stwierdzili,że to nie ma sensu i zrobili USG. więc już wiedziałam że coś nie tak jest. Potem przyszedł lekarz, zajrzał tam stwierdził,że jakiś płyn jest. no i doszli do wniosku,ze to się wody sączą.bo na zdjeciach wyszło,że nie ma ich za dużo. zostałam już na oddziale. ale jak na razie to tylko każą mi płyny uzupełniać. bo rozwarcia ani nic nie ma więc dziecko na pewno się na świat nie szykuje więc nie ma sensu dawać jak na razie sterydów. no chyba,że dalej będzie tyle samo albo mniej wód. Ale noc miałam fatalną. gorąco było,śmierdziało tymi wszystkimi specyfikami. i jeszcze miałam dwie rodzące obok. jedna o 8 przyjechała bez skurczy ani nic,termin na 1.02. a przyjechała tylko dlatego,że dziecka nie czuła cały dzień. nie upłynęła nawet godzina a ta mówi,że jej wody odeszły. a mnie się słabo zrobiło,bo wcale nie miałam ochoty słuchac jak ona zaraz zacznie krzyczeć czy coś. całe szczęście każda była za parawanem więc oglądać tego nie musiałam. potem dowieźli jakąś węgierkę ze skurczami co 3min. co chwilkę tylko takie "jooo,joooo" mówiła.... ale ani razu nie krzykneła ani nic.Tylko że i mnie sie udzieliło i aż mnie brzuch rozbolał... całe szczęście cos po północy je zwinęli na inna salę chyba. ale już do rana nie usnęłam myślałam,że zgłupieje. bo ani kompa ani żadnej gazety nie miałam dobrze,że teraz mi Tomek lapka przywiózł bo bym zgłupiała chyba;/ w środę mnie może dopiero wypuszczą

no to teraz wracam nadrabiac dalej
Ja tez jestem z tych tradycjonalistek i mam gondole.Wydaje mi sie,ze dziecku w niej wygodniej.Ale kazdy ma prawo miec wlasne zdanie.
A mi nie leci.Raz mialam kilka kropel i tyle.A jak pomysle,to mogl byc mocz,bo sie smialam.A ze duzo pije to nie ma zapachu moczowego(i w sumie dobrze).Wody z tego co wiem saczylyby sie caly czas po trochu.A u mnie od tej pory susza.

Trzymam kciuki za ciebie!!

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Desia nawet nie mam zamiaru się spierać z nikim,o nie... chciałam po prostu sie dowiedzieć,czemu jesteście na "nie". I tyle

dzięki za słowa otuchy kochane jesteście

widzę,że wiele z Was już naszykowało pokoiki/kąciki dla maluchów... ale zazdroszczę... a ten róż u Emigry mnie się podoba i gwarantuję,że córcia też będzie zadowolona.Szczególnie jak podrośnie i będzie mieć fazę na księżniczki kucyki itd

i gratuluje Gosi mężowi Ale jakby się przepisy nie zmieniły to pewnie dalej by go za nos wodzili,nie? bo mój T. też przez agencję pracuje i w zeszłym tyg mu powiedzieli,że w dziś może dostanie papiery do podpisania. oby... ale na razie wcale nawet o tym nie myśle, bo ostatnią razom się napaliłam jak okazało się,że dostał kontrakt i nic z tego nie wyszło. był na kontrakcie jeden! dzień,a następnego dzwonią do niego z agencji,że znów wraca do nich... i jeszcze nikt mu za ten dzień zapłacić nie chciał... bo firma jeszcze na papierze nie miała,że jest ich pracownikiem,a agencja mejlem się zastawiała. przeboje były jak nie wiem... no nic,na razie czekam..ale jak tym razem się nie uda to pewnie będzie szukał czegoś innego..

apropos mleka to ja prócz kitaja z bułką to mleko moge jeść pod każdą postacią a najbardziej to chyba kluski lane albo zacierki... pamietam że w podstawówce co piątek zupa mleczna było-matko,dla mnie to było najlepsze danie nawet jakieś tak kotlety się chowały
Dziekuje za gratulacje dla meza
On jest na kontrakcie juz od roku,tylko u nich we firmie sa kontrakty 4 po 3 m-ce,a dopiero po tym czasie na stale(przez agencje wczesniej pracowal przez rok-tak ze 2 lata w tej firmie juz).Wiec to akurat nie dlatego,ze przepisy sie zmienily ale zasluzyl po prostu.A z ta zmiana przepisow to troche bajka jest i agencje obchodza to jak potrafia.
Ale mam nadzieje,ze twoj tz dostanie kontrakt i bede trzymac kciuki za to!

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wieści od Aguśki

" Ja cały czas leżę, mam już dość a najgorsze, że skurczy mam co raz więcej i to takich, że mocno stawia mi się brzuch i czuję dziwne parcie na odbyt. Masakra mam wrażenie , że ten krążek bardziej pobudził moja macicę do skurczy. Nawet 20 na dzień. Jedne słabsze inne mocne bardzo. W środę mam wizytę boję się złych wiadomości"

Ale dzięki leżeniu przestał ją boleć kręgosłup i pachwiny, czeka grzecznie i dziękuje za każdy dzień w którym dzidzia jest w brzuszku bo teraz liczy się każda chwila ...
Bardzo jej się tęskni za nami i pogaduszkami...i przesyła buziaki dla Nas wszystkich

Bidulka... trzeba być dobrej myśli...
Aguska trzymaj sie kochana!A my trzymamy kciuki,zeby bylo wsio ok!

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
ja mam 10.02, nie mówiłam na wizycie bo nie myślałam że mogą tego być takie konsekwencje i mogę przez to w szpitalu wylądować.. Nie wiem czy jechać i powiedzieć że miałam takie coś 2 tygodnie temu. Czy czekać do tej wizyty:confused :
Ja mysle,ze jakby to byly wody to saczylyby sie caly czas chociaz po trochu,a jak bylo cos 2 tyg temu,to to chyba nie to.Trzeba uwazac na siebie,ale chyba panikowac tez nie ma co.
Stary 2012-01-30, 19:21   #3981
karo_z
Rozeznanie

Cześć Wam
ale miałam nadrabiania! rozpisałyście się w weekend i dziś nieźle! ale dałam radę!

balbinka trzymam kciuki aby wody się szybko uzupełniły i dzidziuś poczekał jeszcze trochę z wyjściem na świat! no i oby Cię szybko wypuścili ze szpitala

Cytat:
cześc dziewczyny

buziakiiii
Wow, to już niedługo!!! zaczyna się!!!!

Wszystkie zdjęcia na mailu super!
emigra Ty się nie przejmuj kg...na pewno większość to woda i szybciutko wszystko zrzucisz!
Asika witaj śliczna z Ciebie mamuśka!
Aalegena super okrąglutki brzuszek i dla męża za piękny pokój!
Pempek, Ania, Cziqua super mamuśki
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 19:45   #3982
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
może karnację masz ciemną?

karolca ma rację - to też sprawa hormonów,bo taką kreskę wszystkie mamy, tylko w ciązy u niektórych ona ciemnieje, a u niektórych nie.

a ciekawa jestem jak z pępkami - wyszły Wam na zewnątrz?
mi nie i mam nadzieję, że już nie wydzie?
Ja w pierwszej ciazy zauwazylam kreske po porodzie dopiero.A teraz juz mam i to dosc wyrazna i dluga.Pepek na wierzchu,nawet przez sweter go widac

Cytat:

siedzę i się nudzę... idę Was nadrobić bo mam tego troszkę...

a mały się kręci i wierci, wczoraj jak się wypychał to, aż podskoczyłam

robie liste zakupów do apteki i nie wiem czy wszystko sobie wpisałam:

*tantum rosa z irygatorem
*maść bepanthen
*espumisnan - na kolki dla dziecka ???
*ocnisept na pępęk

czy coś jeszcze?
Na kolki polecam sab simplex.Sprawdzony.

Cytat:
a ja boje sie o zdrowie dziecka, ale po porodzie.... o alergie, przeziebienia i inne historie... boje sie ze cos powaznego bedzie dolegalo corci a ja przegapie...
Oj nie przegapisz.Juz predzej pojedziesz z czyms niewielkim(jak ja z kolka)na ostry dyzur.

Cytat:
cześc dziewczyny

buziakiiii
O rany!!Juz niedlugo maluszek bedzie z toba.Ale fajnie
Stary 2012-01-30, 19:53   #3983
aaagga
Raczkowanie

dodałam zdjęcia na maila z przed i po diecie. to z przed jest ze ślubu i nie widać dobrze figury, bo miałam "sprytną" suknię ale różnicę widać po buzi.
no i też ujawniłam tż-ta hihi

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 20:32   #3984
cottonpuma
Rozeznanie

Dziewczyny, wróciłam po całym dniu Krakowskiego szaleństwa (poradnia cukrzycowa dla ciężarnych - 6h!) i jazdy do Smyk megastore w Modlniczce. Spotkałąm tam super konsultanta, facet żartowniś, od razu dogadał się z moim mężem, uważam, że porady miał trafne i obiektywne, bo powiedział mi to, co sama wiedziałam, sam popokazywał wady (!!!) i zalety.
Choć ja oczywiście wątpliwości będę mieć do końca, mąż w końcu zabłysnął swoją jasną, zdecydowaną opinią - stawiamy na x-landera xa.

Przyznaję bez bicia, nie mam siły nadrabiać was dzisiaj, gdyby któraś z was chciała coś ode mnie, piszcie na priva, odpowiem jutro. A teraz do spaniaaaaa
12h na nogach. za dużo...
Stary 2012-01-30, 21:25   #3985
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

aaaaaaaaa! forum nie chce dzialac to chyba jakies uzależnienie
Stary 2012-01-30, 21:40   #3986
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Na kolki polecam sab simplex.Sprawdzony.
lepszy niż espumisan?

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

czy wy też miałyście coś z wizazem???

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-30, 21:41   #3987
tynka88
Zadomowienie

dziewczyny piekne brzuszki na mailu

Emigra ja tez mysle ze u Ciebie to w wiekszosci woda, i na pewno nie wygladasz na tyle kg.Dzis na sr przyszla dziewczyna,a widzialam ja dwa tygodnie temu masakrycznie opuchnieta, w tak krotkim czasie.

my wrócilismy ze szkoly rodzenia, dzis kapalismy, przewijalismy i karmilismy, kazdy pan kapal ,przewijal w prawdziwej wanience lale
dostalismy znowu siatke gadzetów miedzy innymi smoczek i dwie pary skarepetek i witaminki D i K dla dzidzi.
Pani polecala do pepuszka ten octenisept i pytalam o siusiaczka czy odciagac skórke i myc to powiedziała ,ze nie ruszac do 3 roku zycia.
u nas na szkole przewaga chlopcow ,tylko dwie dziewczynki

spraye do nosa polozna odradzala gruszki z reszta tez, polecala ta fride, ale ja i tak zostaje przy gruszce

mam dzisiaj straszne wzdecia po kapuscie kiszonej, az mnie wszystko boli.

u mnie tez zgaga jak jestem głodna

ja swojego TZ obcinam maszynka i wyrywam brewki ale tego drugiego nie lubi i podobno strasznie go to boli

moj pępuszek nie wyszedł i raczej juz nie wyjdzie, splaszcza sie i rozchodzi na boki

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 21:51   #3988
Asika21
Rozeznanie

Kurcze coś mi wizaz nie chciał działać :/ Dopiero udało mi się zalogować.

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 21:52   #3989
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
ładny brzusio pempek Tak sobie myślę, że tą kreskę to pewnie u brunetek wyraźniej widać
ja w pierwszej ciazy mialam ciemna i gruba ta kreche... teraz nie mam praktycznie wcale...
fakt, ze z Sandra nosilam glownie latem

podobnie mialam z pepkiem... w pierwszej ciazy odstawal jak szalony, a teraz tylko jest splaszczony

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myślicie o tym wózku? http://allegro.pl/hepakos-wozek-3-fu...084197340.html zastanawiam sie nad jego kupnem.
fajny

Cytat:
zrobie sobie rumianku i bede przemywac... maz twierdzi ze powinnam sie przemoc i siusiac czesto bo mocz oczyszcza, ale to tak szczypie ze szok...
trenuj, trenuj... po porodzie tez szczypie i piecze jak diabli

a tak calkiem powaznie to bardzo wspolczuje.

Co moge doradzic, to przed siusianiem przygotuj sobie butelke z ciepla/letnia woda (ok 0,5 l), do tej wody dodaj 2-3 krople olejku lawendowego (wstrzasnij dobrze) i polewaj sobie obolale miejsce podczas siusiania. Przynosi ulge, a lawenda dodatkowo ma wlasciwosci odkazajace, regenerujace i przeciwswiadowe (w tym tez przeciwalergiczne).
To samo polecam po porodzie... wtedy tez wszystko sie szybciej goi

Cytat:
a ja boje sie o zdrowie dziecka, ale po porodzie.... o alergie, przeziebienia i inne historie... boje sie ze cos powaznego bedzie dolegalo corci a ja przegapie...
nic nie przegapisz kochana
matka zawsze dostrzeze, ze dziecku cos dolega... poza tym w De sa czeste kontrole maluchow

Ja sama tez zawsze sie balam o zdrowie (i nadal boje - to normalne) moich dzieci. Cierpie na azs, ktore dzieciaki moga po mnie odziedziczyc... ale z drugiej strony ja tez wiem jak z t choroba postepowac... moi rodzice nie wiedzieli... zawsze sie zloscili na mnie, ze sie drapalam i mialam brzydka skore, wiele razy przechodzilam z tego powodu stany depresyjne... teraz wiem jak sobie z tym radzic... i wiem tez, ze gedyby to dopadlo tez moje dzieci, to potrafilabym im pomoc...

takze glowa do gory, bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
zobacz moja odpowiedz do Emigry wyzej...

dodatkowo ja czasem jak mam jakis stan zapalny, czy podraznienie, to robie sobie mieszanke 1 lyzka oleju migdalowego + 10 kropli olejku lawendowego i zawsze po myciu sobie smaruje... czasami czesciej w ciagu dnia jesli jest potrzeba

A tak w ogole to tak dla wszystkich...
polecam wam zaopatrzyc sie w olejek lawendowy. Jest doskonaly na wszelkiego rodzaju rany, oparzenia, podraznienia, opryszczki, ugryzienia owadow... i mozna go w ramach pierwszej pomocy stosowac w postaci czystej (nierozcienczonej), rowniez na skore dziecka
dodatkowo ma on dzialanie uspokajajace, co w naglych przypadkach jest rowniez wazne

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2012-01-30 o 21:54
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 22:05   #3990
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

poleccie cos na zgage bo sie przekrece dzis chyba

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości