Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-31, 09:54   #3781
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Czekamy z niecierpliwością na newsy
Ja dopiero mam połówkowe za tydzień. Już się nie mogę doczekać.
Tylko ja dzisiaj nie mam połówkowego
Ale co mam nadzieję się dzisiaj dowiedzieć, to płeć i wreszcie co z tą moją szyjką, wolę o tym nie myśleć, ale mam nadzieję, że wszystko jest OK....
Oczywiście dam Wam znać
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:03   #3782
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Do mnie co jakiś czas dzwonią z Plusa (ja mam tel w Orange na kartę) i ostatnio znów do mnie koleś dzwonił. Nie wiem po co, bo rozmowa wyglądała mniej więcej taK:
Czy ma pani tel. na abonament, kartę czy w mixie?
-na kartę
Ile wydaje pani miesięcznie na rozmowy?
-kupuję kartę za 50 zł na 3 miesiące
Dokupuje pani nieraz wcześniej kartę?
-nie
Mam dla pani ofertę plusa...19 zł na miesiąc
-ale mi wychodzi 17 zł na miesiąc
Hmm, hmm no tak, liczby nie kłamią

Perse, to nic że to nie połówkowe, najważniejsze, że masz szanse się dowiedzieć kto siedzi w brzuszku
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:07   #3783
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
gratuluję dziewczynki Ulga jak mdłości przeszły nie?
agatka661 dobrze, że masz już to za sobą, na pewno to stresująca sytuacja jest i każda by przeżywała.
Ja mam nadzieję, ze nie będę miała kontroli, bo co powiem? Że dyrekcja kazała mi iść żeby były oszczędności

Perse ja nie mam brzucha i będzie chłopiec
tętno mój zawsze miał 140.

aaaggusia pokaż ten wózek na jakiejś stronce.
No u mnie to samo. Mnie pracodawca powiedział, wiesz dobrze by bylo, żeby do lutego zwolnił się Twój etat i żebyś przeszła na zus. Złodzieje.

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
kapukat, cudowna wiadomość! Chłopaki rządzą!

Ja w końcówce szóstego nadal chodzę w normalnych spodniach.
Brzuch mam, ale jeszcze nie za wielki. I póki będę mogła to będę nosiła normalne ubrania.

Wkleisz listę? Ja jeszcze nawet nie zaczęłam myśleć o ubrankach i całej reszcie.
Jedyne co oglądałam to wózki i foteliki. Reszta w swoim czasie

Nie mam spiczastego. Póki co mam brzuch jakbym gruba była, a nie w ciąży.

kism, jeszcze jeden tytuł - Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamy V-VI 2012
I zmieści się.
Świetny tytuł. Mnie się najbardziej podoba.

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
To moja lista. Nie wiem czy to wszystko bedzie kupione np.podgrzewacz do butelek czy laktator. Ale jest wpisane, zeby nie zapomniec Jak czegos brakuje to pisac Aha i korzystałam z netu, tutaj list co kiedys były wstawiane i wyszła taka jedna.
UBRANKA
· Kaftaniki - 4 sztuki
· Śpioszki - 4 sztuki
· Body z krótkim rękawem - 4 sztuki
· Body z długim rękawem - 4 sztuki
· Pajacyki - 4 sztuki
· Czapeczka - 2 sztuki
· Skarpetki – 4 pary
· Rękawiczki - niedrapki - 3 pary
· koszulki - 4szt
· rampers - pajacyk 4 szt
· czapeczki bawełniane 2 szt
· sweterek zapinany na guziczki lub zatrzaski
· spodenki

KOSMETYKI

• proszek lub płyn do prania dla niemowląt np. płyn lub proszek JELP, Dzidziuś
  • płyn do kąpieli/mycia
  • oliwka lub mleczko
  • krem ochronny do twarzy
  • krem przeciw odparzeniom
  • puder do pupy
  • szampon do włosów
  • szczotka do włosów z naturalnego włosia gdy dziecko ma ciemieniuchę – wówczas pół godziny przed kąpielą nacieramy oliwką, potem wyczesujemy i normalnie myjemy
  • waciki i patyczki niemowlęce
  • Waciki do uszu z ogranicznikiem
  • Gaziki lub płatki higieniczne/ jałowe gaziki
  • Nożyczki z zaokrąglonymi końcówkami
  • Aspirator do nosa lub ewentualnie gruszka z miękką końcówką/frida
  • 20 pieluch tetrowych
  • 5 pieluch flanelowych
  • chusteczki nawilżane
  • pieluszki jednorazowe - Pampersy i Huggiesy
  • Ręcznik kąpielowy
  • ręcznik z kapturkiem 2 szt
  • termometr kąpielowy
  • Spirytus do pępka/cos innego Octenisept
  • sól fizjologiczna
  • woda morska do udrażniania noska, np. Marimer, Sterimar
  • termometr - polecam taki, który mierzy temperaturę z czoła lub ucha
  • pojemnik na brudną bieliznę
AKCESORIA
  • butelka ze smoczkiem o najwolniejszym przepływie
  • szczotka do mycia butelki + zapasowe smoczki
  • smoczek – uspokajacz/ taśma do smoczka/ochraniacz do smoczka
  • podgrzewacz do butelek
  • wyparzacz
  • 3-4 śliniaczki
  • nawilżacz powietrza
  • termoopakowanie na butelkę
  • grzechotki i zabawki zawieszane do wózka
  • torba do wózka o ile nie ma w zestawie z wózkiem

• Wanienka
  • Wózek 3 w 1
  • Łóżeczko i materac gryka-kokos
  • Przewijak
  • Karuzela nad łóżeczko
  • kocyk - 2 ciepłe, 1 lekki
  • komplet pościeli - 2 szt
  • kołdra i poduszka
  • rożek
  • prześcieradło z gumką - 3 szt
  • ceratka do łóżeczka 2 szt.
  • Leżaczek – bujaczek
  • Mata edukacyjna ( po 2 m-cu)
  • Lampka nocna

NIEZBĘDNIK MŁODEJ MAMY
  • bawełniany stanik 2 szt. do karmienia
  • wkładki laktacyjne
  • maść na popękane brodawki (np. bephanten, maść, nie krem!)
  • herbatka laktacyjna
  • laktator
  • Osłonki silikonowe na sutki
  • Podkłady porodowe SENI
  • Koszule do karmienia
  • Podpaski rozmiar gigant Bella 4 opakowania
  • Majtki jednorazowe
  • Tantum rosa (do podmywania się po porodzie, albo do robienia nasiadówek)
Super lista. Skorzystam. Dzięki.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
hej

Za chwilę w dzień dobry tvn będzie o pierwszej wyprawce, na co zwrócić uwagę kupując ciuszki
No i zaczęłam czytac wizaż i d..pa przegapiłam, a sama się na to nastawiałam.

Jutro mam wizytę u gina i boję się, że nie da mi zwolnienia. Do tego dochodzi stres związany z pracą i d..pa. Bo jak nie dostanę zwolnienia to mnie pracodwaca chyba za uszy powiesi.
U mnie dzisiaj znowu wiercą., Chyba pojadę do jakiejś galerii i tam spędzę dzień. Normalnie porażka. Centralnie za ścianą wiercą już drugi dzień. Kuźwa naprawdę nie wiem co można wiercić tyle czasu. Chyba nowe mieszkanie budują.
Stary 2012-01-31, 10:15   #3784
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Do mnie kiedyś jak dzwonili to starałam się być miła, ale później zaczęło mnie to denerwować i teraz mówię, że jak będe chciała zmienić operatora to wiem gdzie ich szukać i nie mamy o czym rozmawiać.

Za chwilkę w DDTVN będzie jeszcze o fotelikach
a ja zawsze rozmawiam z nimi, bo wiem, że raczej tańszej oferty mi nie przedstawią. Kiedyś tylko babka z plusa mnie wkurzyła, to był październik chyba, pamiętam, bo miałam mdłości straszne, położyłam się już o 19ej do łóżka a ona mnie obudziła telefonem o 21ej!!!
Poza tym lubię słuchać jak się plątają, jak nie wiedza co powiedzieć.
Aaa, mówił jeszcze, że w cenie tej czyli 19 zł mam 120 min. To ja mu mówię, że u mnie godzina kosztuje 3,60 czyli 2 godziny 7,20 a nie 19zł.
No i niestety na to nie mają już argumentów.
Na koniec zawsze mówię, że jak będą mieć lepszą ofertę to proszę o telefon

aga_bre krótki był ten materiał bardzo, mówili, ze lepiej rozpinane kupować pajacyki, że bawełniane, żeby nie kupować za dużo. Niczego nowego się nie dowiedziałam.

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-01-31 o 10:18
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:17   #3785
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Jutro mam wizytę u gina i boję się, że nie da mi zwolnienia. Do tego dochodzi stres związany z pracą i d..pa. Bo jak nie dostanę zwolnienia to mnie pracodwaca chyba za uszy powiesi.
U mnie dzisiaj znowu wiercą., Chyba pojadę do jakiejś galerii i tam spędzę dzień. Normalnie porażka. Centralnie za ścianą wiercą już drugi dzień. Kuźwa naprawdę nie wiem co można wiercić tyle czasu. Chyba nowe mieszkanie budują.
Dlaczego miałby ci nie dać? Moja gin na ostatniej wizycie się mnie zapytała czy mdłości mnie jeszcze męczą, a ja jej że już nie, to ona mi wtedy "to co, wraca pani do pracy?" Zamurowało mnie, a ona sie uśmiechnęła i powiedziała, że coś musi wpisać, więc odpowiedziałam, że męczą, oj męczą. Poza tym lekarze chyba nie chcą przerywać l4 bo nie widzą w tym sensu, chyba że pacjentka chce wrócić do pracy. Zawsze możesz powiedzieć, że masz mdłości, bóle pleców, zawroty głowy czy co tam się kwalifikuje do l4
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:18   #3786
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

W sumie nic ciekawego nie powiedzieli, ciuszki maja być bawełniane, najlepiej na napy i żeby za dużo nie kupować bo szybko wyrośnie. To akurat wiedziałam

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:24   #3787
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_bre
w skrócie:
-lepiej kupić ciuszki na napy/zatrzaski, niż guziki, wygodniej i szybciej się rozpinają
-nie ma sensu kupować niemowlakowi skarpetek/rękawiczek, bo i tak je sobie zdejmie, lepiej kupić ubranko ze stópkami
-ceny ubranek: supermarket 10zł, sieciówka 25, droższe marki - 50zł; wg prowadzących lepiej celować w te środkowe ceny, bo najtańsze wbrew metce mogą zamiast 100% bawełny mieć domieszki poliestrowe, a te superdrogie często są przepłacane, choć na pewno doskonałe gatunkowo/jakościowo
-warto kupować używane lub od znajomych, bo wtedy wiemy że już nie zmienią rozmiaru i koloru w praniu
-należy unikać ubranek z nadrukami/naszywkami, im mniej, tym wygodniej, tak samo dla zupełnego maleństwa wygodniejsze są ubranka jednoczęściowe - body/pajacyki
-pajacyki z rozpinaną tylko jedną nogawką utrudniają szybkie przewijanie, długo sie rozbiera z nich dziecko

uff, to chyba wszystko, co było mówione

i zgadzam się z Dasti, że żadne odkrywcze wieści się w programie nie pojawiły
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:28   #3788
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maloka Pokaż wiadomość
My dzisiaj po połówkowym USG genetycznym Wszystko jest w porządku, będą dwie dziewczyny ( mąż w siódmym niebie, bo to jego marzenie ). Możemy zaczynać zakupowe szaleństwo.
Gratulacje
2 dziewczynki ale suuper

Ja wczoraj też nie miałam wizażu i czekając zasnęłam
Więc dopiero dzisiaj nadrobiłam Wasze wpisy.

Super ta lista wyprawkowa -skorzystam z niej na pewno bo póki co nie kupiłam jeszcze absolutnie nie

Ale zastanawiam się nad tym wózkiem http://www.emmaljunga.com/pl/Wozki_d...Cross-844.html

macie jakieś zdanie o nich??

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
W sumie nic ciekawego nie powiedzieli, ciuszki maja być bawełniane, najlepiej na napy i żeby za dużo nie kupować bo szybko wyrośnie. To akurat wiedziałam
A widziałaś ten ratanowy bujaczek do 30 kg??
Muszę go wyszukać na necie - niestety nie podali firmy:-(
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:34   #3789
kism
Wtajemniczenie

Hej!
Ja już po pierwszej z dzisiejszych wizyt. Auto mi nie zapaliło, kurcze... a w tamtym roku przy ponad -20 zapalało spokojnie, a dziś "zaledwie" -18 było jak wychodziłam Może to tylko akumulator, bo od 4 dni auta nie ruszałam

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
za to nie mam pojęcia jaki kupić laktator, wanienke , pieluchy....zobaczymy jak dzisiaj pojade po wyprawke...życzę wszystkim mamusiom miłęgo dnia
A to już na jakieś konkretne zakupy jedziesz, czy na oględziny na razie?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31955902]Ale nie powiem, bardzo mi to popsuło humor i cały czar mojej niespodzianki dzisiejszej (którą miałam nadzieję mu zrobić, jeśli dowiedziałabym się płci) już prysł, płakać mi się chce. Jest jeszcze możliwość, że to rachunek połączony, mój i jego, ale nie wiem, czy to tak działa. To by się nawet mogło zgadzać, ale zobaczymy.
Edycja: zadzwoniłam do męża i sam mi powiedział, że dostał taki sms, więc to pewnie nasz połączony rachunek+WOŚP..... Boże ale kamień spadł mi z serca....[/QUOTE]

Dobrze, że od razu się wyjaśniło Spokojnie, Kochana, nie denerwuj tam dzidziola Mam nadzieję, że uda Ci się podejrzeć dziś, co ma między nogami i w ogóle go zobaczyć, i będziesz jednak chodzić taka szczęśliwa jak większość z nas

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Hej Dziewczęta,
Teraz jestem w 21tc, powoli ustają poranne nudności (czasem mi się jeszcze zdarzy z samego rana, ale później już mam spokój). Mam nadzieję, że mi też pozwolicie co jakiś czas do Was zaglądać.)
Witaj! Zaglądać można zawsze Zapraszamy!

Cytat:
No u mnie to samo. Mnie pracodawca powiedział, wiesz dobrze by bylo, żeby do lutego zwolnił się Twój etat i żebyś przeszła na zus. Złodzieje.
agus, kurcze, przechlapane... Pracodawca tylko by się przepychał z zusem, a oczywiście cierpi na tym kobieta... Przecież musi sobie zdawać sprawę, że nie możesz żądać od gina zwolnienia, bo on Ci kazał na nie pójść Ja jestem na zwolnieniu od 10.01, jak ostatnio zmieniałam gina, bałam się, że ta nowa nie będzie mi chciała wystawić zwolnienia, ale powiedziałam jej po prostu, że do niedawna pracowałam, a teraz już jestem na zwolnieniu i ona potraktowała to jako rzecz najbardziej naturalną, że mam przyjść na następną wizytą w ostatni dzień zwolnienia, żeby mi wystawiła kolejne Skoro dał Ci gin jedno, dlaczego miałby nie dać Ci następnego?

Cytat:
Poza tym lubię słuchać jak się plątają, jak nie wiedza co powiedzieć.
Aaa, mówił jeszcze, że w cenie tej czyli 19 zł mam 120 min. To ja mu mówię, że u mnie godzina kosztuje 3,60 czyli 2 godziny 7,20 a nie 19zł.
No i niestety na to nie mają już argumentów.
Hehe, dobre
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:42   #3790
onething
Zadomowienie

Coś na rozluźnienie

http://www.youtube.com/watch?v=pIsRO...layer_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=kMZu7lpJr6M
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:43   #3791
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Dlaczego miałby ci nie dać? Moja gin na ostatniej wizycie się mnie zapytała czy mdłości mnie jeszcze męczą, a ja jej że już nie, to ona mi wtedy "to co, wraca pani do pracy?" Zamurowało mnie, a ona sie uśmiechnęła i powiedziała, że coś musi wpisać, więc odpowiedziałam, że męczą, oj męczą. Poza tym lekarze chyba nie chcą przerywać l4 bo nie widzą w tym sensu, chyba że pacjentka chce wrócić do pracy. Zawsze możesz powiedzieć, że masz mdłości, bóle pleców, zawroty głowy czy co tam się kwalifikuje do l4
Wiecie co tylko mnie to wkurza, bo ja mam poczucie, że wyludzam zwolnienie. Tzn w pracy bym nie chciała być ze względu na ogramny stres - pracuję w finansach i odpowiadam za miliony złotych z budżetu panstwa, ale ogólnie to się raczej dobrze czuję.

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Gratulacje
2 dziewczynki ale suuper

Ja wczoraj też nie miałam wizażu i czekając zasnęłam
Więc dopiero dzisiaj nadrobiłam Wasze wpisy.

Super ta lista wyprawkowa -skorzystam z niej na pewno bo póki co nie kupiłam jeszcze absolutnie nie

Ale zastanawiam się nad tym wózkiem http://www.emmaljunga.com/pl/Wozki_d...Cross-844.html

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Ja widziałam ten rattanowy bujaczek. Kosztuje 800 zł prawie. Jest dostępny na stronie muppetshop.pl chyba.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Hej!
Ja już po pierwszej z dzisiejszych wizyt. Auto mi nie zapaliło, kurcze... a w tamtym roku przy ponad -20 zapalało spokojnie, a dziś "zaledwie" -18 było jak wychodziłam Może to tylko akumulator, bo od 4 dni auta nie ruszałam

Dobrze, że od razu się wyjaśniło Spokojnie, Kochana, nie denerwuj tam dzidziola Mam nadzieję, że uda Ci się podejrzeć dziś, co ma między nogami i w ogóle go zobaczyć, i będziesz jednak chodzić taka szczęśliwa jak większość z nas

agus, kurcze, przechlapane... Pracodawca tylko by się przepychał z zusem, a oczywiście cierpi na tym kobieta... Przecież musi sobie zdawać sprawę, że nie możesz żądać od gina zwolnienia, bo on Ci kazał na nie pójść Ja jestem na zwolnieniu od 10.01, jak ostatnio zmieniałam gina, bałam się, że ta nowa nie będzie mi chciała wystawić zwolnienia, ale powiedziałam jej po prostu, że do niedawna pracowałam, a teraz już jestem na zwolnieniu i ona potraktowała to jako rzecz najbardziej naturalną, że mam przyjść na następną wizytą w ostatni dzień zwolnienia, żeby mi wystawiła kolejne Skoro dał Ci gin jedno, dlaczego miałby nie dać Ci następnego?

Hehe, dobre
No właśnie nie wiem czemu, ale ja tak zawsze przed wizytą mam, że się strsuję. Juz nie dzidziusiem bo go czuję, ale własnie zwolnieniem.

Dzięki dziewczyny za straszczenie ddtvn i historii o wyprace.
Wlaśnie puszczzam dzidziusiowi muzykę. Przy Amy zaczął kopać a przy Enyi się uspokoił. W ogóle stwierdzam, że Enya to super muzyka relaksacyjna. Te płynące delikatne nuty. Świetne polecam na skołatane nerwy.
Stary 2012-01-31, 10:47   #3792
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

Świetny tytuł. Mnie się najbardziej podoba.

Super lista. Skorzystam. Dzięki.

Cytat:
ja wróciłam do pracy po L4 i po 2 miesiącach z powrotem poszłam na L4, trzeba lekarzowi pow

Cytat:
Hej!

Hehe, dobre
i w sob jechaliśmy do sklepu a w pon rano już du***pa nie odpaliło auto, choć w sobotę odpalił za 3 razem, teraz stoi i musze kulać się autobusem do położnej

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:48   #3793
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

Też myślałam o wózku z tej firmy tylko ze skrętnymi kołami, niestety za drogi trochę ale firma porządna, myślę że wózek fajny

Bujaczek super, też muszę go poszukać

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-01-31 o 10:50
Stary 2012-01-31, 10:54   #3794
kism
Wtajemniczenie

Haha! Fajne, nie widziałam. Dzięki

Cytat:
Wiecie co tylko mnie to wkurza, bo ja mam poczucie, że wyludzam zwolnienie. Tzn w pracy bym nie chciała być ze względu na ogramny stres - pracuję w finansach i odpowiadam za miliony złotych z budżetu panstwa, ale ogólnie to się raczej dobrze czuję.
Znam ten ból Pociesz się, że większość społeczeństwa tak robi
Stary 2012-01-31, 10:58   #3795
anulka4771
Wtajemniczenie

Auto najlepiej jest przepalac,jak stoi tak długo.Wiem coś o tym zwłaszcza przy tym mrozie.u mnie po 9 rano było -12 A ja z tych lubiących ciepełko.
Ja już posprzątałm,pranie sie kończy i muszę skończyć pakować M do roboty.Bo właśnie zadzwonili i żeby był na 13 w Gdyni a od nas jedzie się 1,5 h.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Mamy dylemat jeżeli chodzi o imię.Mi i Filipowi podoba się Szymon-Marcinowi nie.Jemu natomiast Emil a mi z kolei nie za bardzo.
Wczoraj spodobało mi sie Fabian i był by Fabian i Filip obaj na F.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:59   #3796
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Też myślałam o wózku z tej firmy tylko ze skrętnymi kołami, niestety za drogi trochę ale firma porządna, myślę że wózek fajny

Bujaczek super, też muszę go poszukać
Fajny, fajny

Oglądałam ostatnio Navington Cadet. Prosty aż do bólu, ale przez to mi wpadł w oko. Lekki, duże koła pompowane, małe piankowe.
Gdyby miał te małe trochę większe i pompowane, to byłby idealny...
A tak... szukam dalej.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:03   #3797
loksa
Raczkowanie

Michalowa79

mi sie nie podoba ten wozek.. jakis taki toporny sie wydaje ,a w wersji sparecowej to juz wogole brzydki jest jak dla mnie oczywiscie

Edytowane przez loksa
Czas edycji: 2012-01-31 o 11:05
loksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:03   #3798
Konto usunięte

Ale mam stres...
Na początku wszyscy się bali o dziecko, teraz część dziewczyn się boi o L4, a ja się boję wyniku cytologii ;(
Dobrze, że dopiero dzisiaj zaczęłam o tym myśleć, bo nieźle bym się nakręcała. Jeszcze tylko 2 godzinki i wszystko będzie jasne. No nic, lecę, dam Wam znać później co i jak Papa
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:04   #3799
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Auto najlepiej jest przepalac,jak stoi tak długo.Wiem coś o tym zwłaszcza przy tym mrozie.u mnie po 9 rano było -12 A ja z tych lubiących ciepełko.
Ha, teraz już będę wiedziała! Ale nie wyściubiałam nosa z domu z powodu przeziębienia, więc nie myślałam o aucie... W tamtym roku mój 15-letni bolid sprawował się bez zarzutu, więc liczyłam, że i w tym roku z nowym akumulatorem w dodatku jakoś pociągnie. Cóż, potem go z tż odpalimy na kablach i zobaczymy
Stary 2012-01-31, 11:05   #3800
Konto usunięte

Cytat:

Ja będę miała jego polską wersję, ew. podróbkę Roan Marita.
Stary 2012-01-31, 11:09   #3801
8ewus8
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31957823]Ale mam stres...
Na początku wszyscy się bali o dziecko, teraz część dziewczyn się boi o L4, a ja się boję wyniku cytologii ;(
Dobrze, że dopiero dzisiaj zaczęłam o tym myśleć, bo nieźle bym się nakręcała. Jeszcze tylko 2 godzinki i wszystko będzie jasne. No nic, lecę, dam Wam znać później co i jak Papa [/QUOTE]

To trzymamy kciuki.
Ja cytologię robiłam już 4 razy od sierpnia i za każdym razem przychodzi wynik : "za mało materiału" ostatnio już lekarz nawet się wkurzył i powiedział, że nie ma opcji zeby było za mało. Jak teraz znów dowiem się, ze nie wyszło to już nie robię więcej.
W uwagach lekarz napisał ostatnio : 4 razy pobierana cytologia! chciał jeszcze dopisać ku*wa, ale się powstrzymał
Stary 2012-01-31, 11:11   #3802
anulka4771
Wtajemniczenie

W ogóle od 3 dni mam zawroty głowy i jest mi słabo i duszno.Poprosze chyba doktorka o morfologie-może mam anemie

Moi rodzice mają mercedesa 190 w dieslu z 1984 r.Słuchajcie silnik nie do zdarcia,zawsze odpali,jest w automacie co pozwala na np jedzenie podczas jazdy Zawsze mam go w tyg żeby wozić młodego do przedszkola,tata jeżdzi na tirach to jego i tak nie ma a mamie niepotrzebny.Fakt blacharke robili bo zardzewiała ale slinik pierwsza klasa.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-01-31, 11:12   #3803
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamy dylemat jeżeli chodzi o imię.Mi i Filipowi podoba się Szymon-Marcinowi nie.Jemu natomiast Emil a mi z kolei nie za bardzo.
U mnie Emil był konkurentem dla Maksymiliana. Ja bardzo chciałam przez długi czas, ale tż się nie zgadzał A co Filip i Marcin na Fabiana?

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Oglądałam ostatnio Navington Cadet. Prosty aż do bólu, ale przez to mi wpadł w oko. Lekki, duże koła pompowane, małe piankowe.
Gdyby miał te małe trochę większe i pompowane, to byłby idealny...
A tak... szukam dalej.
Wiesz, jeśli tylko koła Ci w nim przeszkadzają, to ja bym Ci radziła go nie przekreślać. On ma świetną amortyzację, a te przednie kółka uważam, że sobie spokojnie dadzą radę. Dzięki temu rozwiązaniu ma on też bardzo dobrą wagę (przynajmniej jeśli chodzi o spacerówkę, na gondolę nie zwracałam uwagi, więc nie pamiętam). No chyba, że spacery po leśnych ścieżkach planujesz...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31957823]Ale mam stres...
Dobrze, że dopiero dzisiaj zaczęłam o tym myśleć, bo nieźle bym się nakręcała. Jeszcze tylko 2 godzinki i wszystko będzie jasne. No nic, lecę, dam Wam znać później co i jak Papa [/QUOTE]

Zaraz dostaniesz po pupie! Dawno się niczym nie martwiłaś! Pewnie będziesz mieć gr. 2 co jest zupełnie normalne u współżyjących kobiet (a wszystkie siłą rzeczy musiałyśmy jak nie teraz, to wcześniej to robić ).
Daj znać! Czekamy!
Stary 2012-01-31, 11:15   #3804
Konto usunięte

Cytat:
To trzymamy kciuki.
Ja cytologię robiłam już 4 razy od sierpnia i za każdym razem przychodzi wynik : "za mało materiału" ostatnio już lekarz nawet się wkurzył i powiedział, że nie ma opcji zeby było za mało. Jak teraz znów dowiem się, ze nie wyszło to już nie robię więcej.
W uwagach lekarz napisał ostatnio : 4 razy pobierana cytologia! chciał jeszcze dopisać ku*wa, ale się powstrzymał
Dobre

Cytat:

Zaraz dostaniesz po pupie! Dawno się niczym nie martwiłaś! Pewnie będziesz mieć gr. 2 co jest zupełnie normalne u współżyjących kobiet (a wszystkie siłą rzeczy musiałyśmy jak nie teraz, to wcześniej to robić ).
Daj znać! Czekamy!
Tak, dawno nie miałam wyimaginowanego problemu, to jakiś musiał nadejść Oby był naprawdę wyimaginowany

OK, wyłączam kompa i lecę Papa
Stary 2012-01-31, 11:15   #3805
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
To trzymamy kciuki.
Rzeczywiście można się wkurzyć

Stary 2012-01-31, 11:17   #3806
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie Emil był konkurentem dla Maksymiliana. Ja bardzo chciałam przez długi czas, ale tż się nie zgadzał A co Filip i Marcin na Fabiana?
Musimy to przedyskutować,stwierdził że mamy jeszcze czas a ja nie wiem jak mam mówić do brzuszka

Daj znać! Czekamy!
Ja mam zawsze 2 grupe w cytoligii,jeszcze się nie zdarzyło żeby było inaczej.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-01-31, 11:28   #3807
niunia32
Zakorzenienie

ja jak pamiętam miałam zawsze 2 gr. teraz na początku ciąży miałam 1.

coś mnie głowa boli.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:30   #3808
kism
Wtajemniczenie

A jeśli chodzi jeszcze o inicjały, to ja i tż mamy imiona na M i K, a chłopaki też będą M i K Zupełnie nie planowane, ale fajnie wyszło

agata, coś nam cichutko siedzisz ostatnio... Fajnie, że wykonawca Ci się taki udał, że nawet wyrabia się przed terminem U zdecydowanej większości normą jest to, że robią wszystko po terminie Zdawaj nam tu relację na bieżąco! Nie mogę się doczekać Twojego wybierania farb, bo wiem sama ile z tym sama przechodziłam i ciekawa jestem, co powybierasz
Stary 2012-01-31, 11:34   #3809
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
W ogóle od 3 dni mam zawroty głowy i jest mi słabo i duszno.Poprosze chyba doktorka o morfologie-może mam anemie.
Wszędzie piszą, ze to normalne na tym etapie ciąży, że płuca mają mniej miejsca, nawet kiedyś pisałam, ze serce obraca się chyba o 40 stopni, bo nie może już funkcjonować w dotychczasowej pozycji.
Ale badania nie zaszkodzą.

U nas narazie cisza z imieniem, Emil u mnie odpada w przedbiegach, mam bardzo złe wspomnienia z facetem o tym imieniu

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Ja miałam zawsze 1 grupę cytologii, ale ja oziębła jestem i to pewnie dlatego
Stary 2012-01-31, 11:40   #3810
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
w skrócie:
-lepiej kupić ciuszki na napy/zatrzaski, niż guziki, wygodniej i szybciej się rozpinają
-nie ma sensu kupować niemowlakowi skarpetek/rękawiczek, bo i tak je sobie zdejmie, lepiej kupić ubranko ze stópkami
-ceny ubranek: supermarket 10zł, sieciówka 25, droższe marki - 50zł; wg prowadzących lepiej celować w te środkowe ceny, bo najtańsze wbrew metce mogą zamiast 100% bawełny mieć domieszki poliestrowe, a te superdrogie często są przepłacane, choć na pewno doskonałe gatunkowo/jakościowo
-warto kupować używane lub od znajomych, bo wtedy wiemy że już nie zmienią rozmiaru i koloru w praniu
-należy unikać ubranek z nadrukami/naszywkami, im mniej, tym wygodniej, tak samo dla zupełnego maleństwa wygodniejsze są ubranka jednoczęściowe - body/pajacyki
-pajacyki z rozpinaną tylko jedną nogawką utrudniają szybkie przewijanie, długo sie rozbiera z nich dziecko

uff, to chyba wszystko, co było mówione

i zgadzam się z Dasti, że żadne odkrywcze wieści się w programie nie pojawiły
co prawda nie oglądałam ale z tego co piszecie to mam wrażenie że my już wiemy więcej od ekspertów

Cytat:
Szymon bardzo fajne, Fabian jest oryginalne, Emil...hmm.. najmniej mi się z nich wszystkich podoba
Cytat:
Ja mam zawsze 2 grupe w cytoligii,jeszcze się nie zdarzyło żeby było inaczej.
ja też tak mam

http://www.emmaljunga.com/pl/Wozki_d...Cross-844.html

a emmaljunga ma całkiem niezłe opinie na necie - mi osobiście nie wydaje się toporna
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości