|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Cytat:
jakieś prześwietlenie pewnie mnie czeka ![]() jak nocka ooo doczytałam że super, to zazdroszczę ![]() nasza zapowiadała się cudownie, o 21 karmienie po kąpieli, spanko było mocne więc i mogłam się umyć czy obejrzeć trochę tv i do łózka poszłam po 22 żeby choć półtorej h złapać snu przed kolejnym karmieniem ale spał do 2 prawie przez to wszystko jak on płacze, drze się czy nie chce spać warczę na męża też tak macie rozpakowane mamuśki marudzących pociech ![]() najgorsze ze on stara się pomóc, nie wymiguje się a ja na niego warczę bo coś zrobi nie tak jak bym chciała, nie tak szybko jak bym oczekiwała i wstydzę się tego ale nie umiem z tym zerwać zastanawiam się czy po prostu nie odreagowuje na nim swego zmęczenia,no bo na dziecku tego nie zrobię ![]() Cytat:
ja też mam te huggies ale tak jak ty uważam że są do du.py, stosuję je do przemycia swoich rąk po nakremowaniu zwłaszcza tormetiolem bo dziadostwo brudzi ciuszki i tetry tak że nie da się sprać w 60st
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2012-01-31 o 09:33 |
|||
|
|
|
#1982 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
dzień doberek
![]() Cytat:
a jakie masz ciśnienie? bo mi mówią, że mam niby dobre, ale ja czuje, że cos jest nie tak, męczę sie i sapię jak parowóz. w sobotę mam wizyte u gina i zobaczymy co powie teraz...Cytat:
![]() no nareszcie napisz jak tam po wizycie![]() ja po śniadanku, rozkoszuje się póki jeszcze mogę błogą ciszą w domu
|
|
|
#1983 |
|
Zadomowienie
|
Dwupaki nie piszą bo się denerwują a przynajmniej ja :/ nic nie zapowiada porodu żadnych skurczy odchodzącego czopła nic
Torbę mam 1 duża a w niej wszystko dla siebie i dzidzi
|
#1984 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
normalnie szok - ci faceci... no ale z drugiej strony nie dziwie mu się... zobaczymy co mi dzisiaj lekarz powie... czy mi się coś otworzyło lub skróciło. Dziecko od samego początku bardzo mi napiera na szyjkę bo mam od zawsze je nisko. Aż babka się zdziwila i mówi ze faktycznie nisko ale wszystko pozamykane. Ja mogę tyle napisać ze przy moim bieganiu po uczelni,schodach ,sklepach i ciągłych wyjazdach samochodem dziecko powinno się w terminie urodzić a moze i nawet wczesniej. Mam nadzieję ze w jeden wieczór będe się czuć tak jak teraz - czyli nic nie czuc a na rugi hop... i już na porodówkę ![]() trzymaj się i głowa do góry. Dzidzia wie gdzie jest najlepiej ![]() Może zrób sobie dzisiaj sprzątanie mieszkania... odkurzacz, okna -nie, bo mróz... umyj podłogi..troszkę się zmęczysz i może pomoże.. Edytowane przez Anulka_86 Czas edycji: 2012-01-31 o 10:02 |
|
|
|
|
#1985 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no jesli chodzi o mycieokien to slyszalam ze bardzo pomagaja ale masz racje, troche za zimno ja tez bym chciala obudzic sie w nocy ze strasznymi skurczami, umyc sie i siup na porodowke po czym, uwaga, od razu rozwarcie na 9, dwa parte i niunio ze mna hehe marzenia pewnie ja to sie tylko boje ze dlugo beda mnie meczyc jak porod bedzie wywolywany, a to w czwartek a dzisiaj juz wtorek ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
a zawsze trzeba bylo czytac z 4 strony przez noc zreszta co sie dziwic, nowe mamusie zajete swoimi szkrabami, a my nie mamy z kim pisac :P
|
|
#1986 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochany ![]() Cudna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
godzin. Cytat:
Szyjka się nie chciała rozwierać. Podobno wywoływany bardziej boli, ale porównania nie mam jeszcze.Cytat:
Współczuję kochana, może wywołają i nie bedziesz się męczyć 2 tyg w szpitalu. ![]() Cytat:
A z tą wanna to jaja... to tak jakby mieć telewizor a nie móc go oglądać bo a nóż się zepsuje... Cytat:
![]() Ja też wiem dokładnie kiedy, bo ciąża planowana... ale co z tego. Maluszek wie swoje i już. I kto rzadzi??? Jeszcze się nie urodził a już mamusią kieruje... _________________________ ________ |
||||||||
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() my nocki na zmiane jedna super druga troszke gorzej, jednak tz mi tak dzielnie pomaga ze szok, w nocy kaze mi spac przewija go, przytula i prawie ledwo udaje mi sie synusia nakarmic jestem z niego taka dumna, bo nie spodziewalam sie. Mmalego dalej karmie pol na pol, raz cyc, raz butla, w tym tygodniu bedzie wazony, albo lekarz ma przyjsc do domu albo my pojdziemy maja dzwonic.OCZYWIŚCIE GRATULACJE DLA WSZYSTKICH SWIEZO ROZPAKOWANYCH ![]() Weranduje Alexa od niedzieli, ale u nasw poludnie w sloncu 0 stopni wiec tragedii nie ma, ale wkurzaja mnie te mrozy bo poszlabym znim na spacer dluzszy a tak to kicha, zreszta samej mi sieniechce po takim mrozie lazic. Za poltorej tygodnia tz wyjezdza na tydzien do pracy i smutno mi jakos tak, chyba poproszemame by przyjechala do mnie jakos nadwadni chociaz, bo potem tesciowa zniemiec przyjezdza bo tz nie chce mnie samej zostawic, no i 14 lutego mamy rocznice a jego nie bedzie
|
|
|
|
#1988 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj po południu i dziś rano miałam biegunkę. Po jedzeniu mnie mdli...
Na razie poza tym cisza, choć wczoraj mnie wzięło na wielkie pranie/prasowanie. A dziś już obiad zrobiłam a zaraz biorę się za porządki. Coś czuję (obym się nie myliła) że moje dzieciątko urodzi się 01-02-2012... Dziś wieczorem mam wizytę u mojego lekarza, zobaczymy co powie, bo wczoraj po ktg to mnie tylko szpitalny lekarz wkurzył....
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
buuu dziewczyny znów jestem chora... wczoraj wezwalismy lekarza do mnie bo juz mialam gorączke prawie 38 st... w tamtym tyg byłam przeziebiona ale juz w weekend nic mi nie było.. a w czoraj dreszcze, zimne poty, gardło, katar
na szczescie oskrzela i płuca ok. dzis jest lepiej. gorączka spadła. wczoraj i w nocy mały był juz na sztucznym mleku bo moja gorączka za duza...dzisiaj juz dostał moje...za to całą noc i do tej pory szaleje. spała u nas mama z nim bo ja byłam mało przytomna...całą noc szalał- nie spał i marudził... nie ma gorączki ani nic...mam mowi ze chyba za mną płakal... teraz w dzień zasypia na 5 minut i znow to samo...a ja wole do niego za bardzo sie nie zblizac (chociaz w maseczce chodze)... zasnął- ciekawe ile pośpi... najedzony, przewiniety, dałam nawet kropelki na brzuszek, wymasowany, herbatka z kopru (wypił 20ml) no i nie wiem co jeszcze... |
|
|
|
#1990 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a to, że akurat nie ma nadrabiania za dużo to mnie cieszy, bo miałam dosyć jak wchodziłam a tu np. 15 stron naskrobane w 1 dzień, kto to ma na to czas wczoraj mnie jakiś dół złapał, że ja nie dam rady, nie będę mogła karmić, jak dam rade 24h/dobę z dzieckiem itd. pewnie za dużo tu się naczytałam o problemach dziewczyn i mi siedzi to teraz w głowie ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#1991 |
|
Zadomowienie
|
A mnie mąż już od 3 tyg nie chce
uparł się ze się boi ze zrobi krzywdę dziecku wiec na taka pomoc nie mam ci liczyć :/ cała reszta nie pomaga wiec zostaje mi cierpliwie czekać do 8.02 na cc
|
#1992 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba chca zeby mamusie z niecierpliwosci wszystkie wlosy zgubily hehe albo osiwialy, bo mi juz niedaleko, zwlaszcza jesli chodzi o ten czwartek ja pojade chyba po poludniu bo wtedy moj tz mnie zawiezie, chociaz jakbym autobusem sie tlukla to moze bym i urodzila, hehe no nic trzeba czekac, nic nie zostalo ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
i to tez objaw zblizajacego sie porodu ja juz jestem tak zdesperowana tym przenoszeniem (chociaz wiem ze nie ja pierwsza i nie ostatnia) ze po prostu czekam na rozwoj sytuacji, w najgorszym wypadku w szpitalu bede juz od czwartku i jak cos zacznie to bede szczesliwa nawet jesli mialabym wyc z bólu (bo i tak pewnie bede) nie chce tylko cesarki ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
a najgorsze jest to ze mi sie nie chce :P wczoraj sie rozluznilam i mowie "zobacz dziecko jakie poswiecenie dla ciebie" a TZ w skowronkach - nawet sie dokladnie ogolil ![]() ![]() ale tez cos nie ruszylo tego mojego synka, ech juz ja mu dzisiaj dam spacer 2h jak nic ciekawe czy dam rade hehe
|
|
#1993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj chyba z godzine nie umialam wejsc na forum nie wiem co sie stalo Cytat:
"kiedy wylazisz?" nawet tatus go uprzejmie poprosil o wyjscie z pozniej sie zreflektowal,ze moze niech jednak posiedzi |
||
|
|
|
#1994 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1995 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ale doczytałam, że już lepiej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale mimo wszystko brodawka jest zmasakrowana - położna mówi, że to od tego, że ileś lat była schowana _________________________ ___________ u nas dzisiaj względnie spokojna nocka mam nadal problem z jedną piersią, więc przystawiałam do jednej wczoraj cały dzień, a z tej "chorej odciągałam... Ale z jednej się mały nie najadał, więc jak dostał wczoraj ok. 21:30 mamusiowe mleko z butli, tak spał do 3:30 ![]() Teraz dostał modyfikowane i śpi jak aniołek teraz będzie pierś zdrowa, a potem spróbuję go przystawić do chorej, choćbym nawet miała na ten czas wziąć paracetamol![]() U nas tatuś robi wszystko przy małym prócz cyca kąpie, przewija, przebiera... no i ma rezerwacje na karmienia butlą![]() I wydaje mi się, że to on się bardziej na mamusię nadaje niż ja ![]() A dzisiaj idziemy z mężem na kolację we dwoje
|
|
#1996 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, ja też nie mam jeszcze czasu pisać. Pierwsza noc w domu za nami. Julia dwa razy budziła się na karmienie, troszkę z cyca, troszkę z butelki, bo mam mega anemie i mój pokarm choć jest go wiele może nie być jeszcze taki wartościowy.
A teraz mam chwilkę dla siebie, więc będę odpoczywać, niebawem napiszę więcej ![]() Moja Julia to histeryczka, cały czas rozrabia ![]() Pozdrowienia dla wszystkich mamusiek ;*
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1998 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1999 | |
|
Zadomowienie
|
Maciek właściwie wyskoczył a nie wyszedł ładnie
![]() Mam spore pęknięcie po 1 porodzie więc i krocze nie jest takie elastyczne jak powinno, ale położna, która odbierała poród stanęła na wysokości zadania i zdążyła ochronić krocze. Jeżeli bym pękła dalej to musiałabym mieć operacyjnie zszywane zwieracze ;/ Cytat:
Witam w klubie. Tylko urodzę najpierw wszystkie planowane dzieci Chciałabym jeszcze 1 szt
|
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
ja dziś wychodzę bo szyjka mi się wydłużyła i bez sensu leżeć tu skoro to 38 tydzień a wszystko stanęło. Mam wrócić po weekendzie. Więc wracam dziś do domku , ciągnę męża do łóżka, spaceruje, idę na zakupy i czekam aż się ruszy. _ czy wy też mieliście duże błędy w pomiarach usg? Moja mała tydzień temu miała 3300 a dziś ma 3200 (usg na tym samym sprzęcie ale inny lekarz wykonywał) i ostatnio wyszło że ciążą ma 38 tyg, teraz po tyg że ma 37 tyg. Przepływy są ok więc tyle dobrego. |
|
|
|
#2001 | |
|
Raczkowanie
|
tylko od czasu do czasu
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
takze maly ma jeszcze dwa dni
|
|
#2002 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Skoro jestem tutaj to tylko znak, że nadal z brzuszkiem biegam Noc dość ciężka bo rozbolała mnie masakrycznie głowa i miałam wrażenie, że ktoś mi wbija igły w oko...nie fajne uczucie No ale w końcu przeszło i zasnełam i spałam tradycyjnie do 11 z przerwą o 7 na śniadanie z tż![]() Jutro mam wizytę popołudniu, strasznie jestem ciekawa czy doczekam, a jak tak to co mi powie lekarz Na pewno dostanę skierowanie do szpitala, ale na kiedy? Jestem przerażona wizją wywołania poroduChoć z drugiej strony chce rodzić z zzo i może dzięki temu będzie to można ładnie pogodzić Sama nie wiem![]() Po za tym jak patrzę na kalendarz i widzę zbliżającą się datę 2 rocznicy straty pierwszego dziecka to sobie myślę, jakie to życie przewrotne...jak urodzę tego samego dnia? taki słodko-gorzki smak...co roku świeczka na torcie i symboliczna do nieba...ach.... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W sumie jak jedna z nas zacznie rodzić to cała reszta powinna być czujna bo tutaj to falami idzie![]() Cytat:
Normalnie szok, mam nadzieje że następna wizyta już tylko na poród!
|
|
#2003 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam od czasu do czasu takie drgawki wewnętrzne. Jakby mi motyle łomotały w środku i zaczynają mi drżeć ręce. Potem przechodzi. To właśnie przed porodem się tak czasem dzieje. Poza tym biegunka chyba przeszła, a skurczy ani widu ani słychu. Cytat:
Cytat:
Tymuś bez rodziców da radę, to raczej rodzice bez Tymusia będą świrować.... _________________________ _____ Ja właśnie stwierdziłam że zabieram się za wykurzanie Bączka. Wczoraj pół dnia prałam i prasowałam... Dziś już poprasowałam (o 6 rano!!) zrobiłam pranie, wysłałam Synka do żłobka, rozebrałam choinkę, ubrałam łóżeczko, pościeliłam, powycierałam kurze, zrobiłam obiad.... Mam zamiar zaraz poodkurzać i umyć podłogę. Ale najpierw sobie strzelę herbatkę z liści malin. A mam zamiar racuszki zaraz tez zrobić, ale jeszcze nigdy nie robiłam i nie wiem dokładnie jak. Ale od czego jest internet Zobaczymy wieczorem co mi mój ginekolog powie...
|
||||
|
|
|
#2004 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj wizaż zaszwankował też nie mogłam wejśc. Cytat:
ale ja trzymam nogi zaciśnięte do Walentynek ![]() Ja nawet nie wiem ile moja malutka waży bo chodzę do gina na kasę chorych i gin nie robi mi usg, patrzy tylko, ze ja przybieram na wadze, czyli dziecko rośnie i tyle. Ostatnia waga to 1,400 w 30t.c. W piątek mam wizytę u gina to podpytam bo ciekawa jestem jaka Dziunia już duża jest może zrobi mi jakieś szybkie usg.
|
|
#2005 |
|
Raczkowanie
|
wreszcie udało mi sie Was nadrobić i nareszcie moge sie pochwalic że moja mała paróweczka skonczyła wczoraj miesiąc
jak tak czytam mamusie rozpakowane to współczuje kolek u nas na razie odpukać ich nie ma ale codziennie boję się że moga się pojawić mału ma małe problemy z brzyszkiem tzn duzo musi sie nastekac zeby zrobic kupke i widac ze go to strasznie meczyPozatym Sebuś jak narazie daje mamie pozyć tzn.są lepsze i gorsze dni ale ogólnie nie jest źle, udaje nam się przesypac noce więc jest ok czasami tylko mały budzi się o 3 i spac nie chce ale odkryłam że na usypianie najlepsze jest głaskanie po glówce daje 100% efekt ![]() wklejam tez link z promocjami dla dzieci sa tam wszystkie przeceny na pampersy, ubranka jedzonka, zabawki zreszta same zobaczycie według mnie strona jest genialna http://promobaby.pl/kategoria-pieluchy.html buziakuje wszystkich |
|
|
|
#2006 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja w czwartek do szpitala ale mam nadzieje ze sie ruszy
|
|
#2007 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje Elunia i oby tak dalej ![]() Cytat:
Może coś się ruszy Ciekawe która z przeterminowanych mam urodzi pierwsza
|
|
#2008 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo takie uczucie jest jakby mnie boksowal ciekawe ile przed porodem? ![]() jesli chodzi o skurcze to tez jakos specjalnie nie mam, czasami boli tam na dole, jakby igle mi ktos wsadzal ale to takie niemocne jest i rzadko sie zdarza. biegunki nie mam, ale jakos mi niedobrze ostatnio i zgaaaaga ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
ale cos sie zaczyna znowu ruszac i mozemy pogadac o tych naszych objawach przedporodowych i innych rzeczach co nas martwia koniec stycznia dzisiaj a nas jeszcze 6 zostalo ze styczniowych a lutowych to jeszcze jeszcze ja dwa tyg przed terminem marzylam sobie ze to juz niedlugo, a tu juz tyle po terminie i jeszcze nie
|
|
#2009 |
|
Raczkowanie
|
cześć,
u nas masakra mała ma strasznie odpażona pupke i nic nie pomaga od czwartku jedziemy na clotrimazolu, nie uzywamy chusteczek, zmienilismy pieluchy i nic. Dziś zasypałam ją mąką ziemniaczaną i spi już ponad godzinę - wstawiłam obiadek, bo wczoraj nie było, nie dałam rady. elunia25 - juz kiedys wklejałam ten link - naprawde pomocny Lekarka w czwartek kazała umowić się na kontrole wczoraj lub dzis ale z inną lekarką bo ona ma urlop. Niemogłam sie dodzwonić do przychodni więc TŻ dzis podjechał, a ta z łachą, że tak przekazano jej że jest takie male dziecko ale po co ona ma przyjechać, jak nic si nie dzieje, wrrr, a skąd ona wie że nic sie nie dzieje, u takiego malucha nawet można sie nie zorientować jak maluch ma zapalenie płuc (wiem bo Ala miala takie bezobjawowe). Nasza lekarka naciskała, żeby mała była osłuchana w tym tygodniu. A ta to może dziś przyjechać, jasne na taki mróz, z dzieckiem, które nie wychodziło jeszcze na dwór, nawet nie było werandowane, wrrrr Chyba TŻ jej cos powiedział, bo przyjedzie przed pracą, wielka mi łaska mieszka przecznice dalej nawet ma po drodze. Nic zobaczymy co powie, może da tez na ta pupę. I po co my płacimy te ubezpieczenia i niby coś nam przysługuje, jak trzeba się za każdym razem prosić. No to się Wam wyżaliłam. Zajrze jeszcze do klubu i znikam bo na nic nie mam czasu i szkoda mi całej przerwy na wizaż poświęcić. Edytowane przez likas Czas edycji: 2012-01-31 o 13:19 |
|
|
|
#2010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wolę nie czytać bo zaraz myślę sobie-co ja i mój małż najlepszego zrobiliśmy. A był taki spokój. A u mnie na razie nic. Skurczybyków nie czuję, czasem jedynie brzuch twardnieje. Mimo że szyjka 12mm to wszystko pozamykane. Czekam - wolałabym żeby to było jak najszybciej bo mam już plany zawodowe na początek marca - fajnie jakby udało się je zrealizować
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.

też tak macie rozpakowane mamuśki marudzących pociech
zastanawiam się czy po prostu nie odreagowuje na nim swego zmęczenia,no bo na dziecku tego nie zrobię 
w sferze marzeń 58

a jakie masz ciśnienie? bo mi mówią, że mam niby dobre, ale ja czuje, że cos jest nie tak, męczę sie i sapię jak parowóz. w sobotę mam wizyte u gina i zobaczymy co powie teraz...

ja to sie tylko boje ze dlugo beda mnie meczyc jak porod bedzie wywolywany, a to w czwartek a dzisiaj juz wtorek 

spacer 2h jak nic