Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1822 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-31, 12:47   #54631
Lenka_1987
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
Też mi się tak często wydaje...

heh, no ale też bez przesady, często silikony są zmywalne samą wodą, albo delikatnym detergentem, z tego co czytałam, to rzadko się zdarza taki "twardziel", któremu by trzeba było coś więcej, polecam zajrzeć do tabelki, gdzie jest rozpisana zmywalność silikonów
Ja stosuję delikatnie i silikony i zalecaną tu pielęgnacje i włoski coraz lepiej wyglądają, więc chyba coś jednak przez te silikony się przedostaje
Ale wydaje mi się, że te silikony w środkach termoochronnych to nie są lekkie silikony, a tych środków daję "od serca" przed prostowaniem, żeby włosy dobrze zabezpieczyć.
A co do pielęgnacji bez-silikonowej to moim włosom taka świetnie służy
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 12:56   #54632
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Sorry za taki ogrom. Będę bardzo wdzięczna jak się komus będzie chciało im przyjrzeć i cos zaradzić
Ale co my tu mamy doradzać? ślicznie jest, a jakie długie!

Cytat:
Byłam dzisiaj w Farmonie odebrać Jantara i wzięłam 3 ostatnie buteleczki, no nakład się wyczerpał i jest dopiero w produkcji następna partia rozmawiałam z tym panem do wydaje i wysyła paczki i mówi, że teraz mają wstrzymane dostawy Jantara, bo wszystkie zapasy się im wykończyły przez to pospolite ruszenie i że przez styczeń wydał tego więcej niż przez cały zeszły rok bo ludzie zamawiali po 10 buteleczek
Więc niedługo będzie świeżutki Jantar prosto z taśmy produkcyjnej
hahaha! Świetna wiadomość. Pytanie kiedy Jantar zjedzie z tej taśmy

Cytat:
Napisane przez Lenka_1987 Pokaż wiadomość
Wypróbuję Zobaczymy jak u mnie się sprawdzi. A olej wtedy zostawiasz na całą noc?
Nie zostawiam na noc, bo moje włosy nie lubią a ja nie lubię się spieszyć przed pracą, więc myję je wieczorem

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 12:58   #54633
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Curly production in progress
Na dodatek bardzo duży progress, ale postaram się odpowiedzieć na to, co skierowane do mnie... Może dam radę

Tutaj jest cały wątek o cięciu i filmiki. W FAQ pisałam o cięciu skrótowo, podając też linki do filmików.
Kręcone trzeba ciachać regularnie, by nie było przyklapów oraz by nabrały wigoru. Najfajniej poprzyglądać się im dokładnie, obejrzeć stare zdjęcia i wybrać, kiedy wyglądały najkorzystniej. przy jakim cięciu. Po prostu nie ma dwóch identycznych głów i loków
Czasem prócz cięcia niezbędna jest też stylizacja i optymalne suszenie. Sama bez dyfuzora i suszenia z głową w dół mam kompletny brak objętości...

Zabawne, że zwykle blablanie oddaje skład... Choćby "okiełznane" albo "wygładzaone" włosy to gwarancja silikonu albo parafiny
O super, przejrzę ten wątek znów, już kiedyś go czytałam, ale pewnie pobieżnie, zabiorę się za to teraz dokładnie
Ja mam tak samo jak Ty jeśli chodzi o objętość- najlepsza jest właśnie przy suszeniu z głową w dół dyfuzorem, żeby smętnie nie wisiały...

A parafina też ma takie oblepiające działanie i nie przepuszcza składników, czy to o coś innego chodzi? gdzie mogę coś więcej na ten temat poczytać?
Rabarba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:04   #54634
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość

Brak im objętości (bez względu na to czym umyję i jak wysuszę), kiepsko się kręcą. Kombinowałam z ilością odżywki, tuningowaniem odżywek, szamponem, żelem (mniej, więcej). Olejowanie. Efekt zawsze nieciekawy.
Włosy potrzebują cieniowania, to widzę, ale nie na tyle, zeby robić mi takie fochy.

Poza tym tydzień temu, kiedy byłam chora, umyłam byle jak, odżywka na szybko, troszkę żelu aloesowego, podeschły i poszlam spać. Rano bylo fajnie, trochę puchu, ale objętość i loki były.
Mam wrażenie, że im bardziej się staram, tym jest gorzej.

Do fryzjera nie pójdę, w przyszłym tygodniu podetnę pewnie sama. Zamierzałam czekać do marca, ale chyba nie wytrzymam (plan: cięcie 2 razy w roku - zawsze tak robiłam i było ok). W ciągu półtora roku szalałam i podcinałam co chwilę i przez to ciagle mam prawie takiej samej dlugości.
dziękuję za wyczerpująca odpowiedz

Cytat:
No oki. Żeby nie obciążać zbytnio, to podam linki.
1. Tu są po żelu i bez suszenia pierwsze, reszta po podsuszeniu dyfuzorem: http://imageshack.us/g/841/przedsuszeniem.jpg/
i jeszcze tu jedno: http://imageshack.us/photo/my-images...odsuszone.jpg/
2. Tu sa po odcisnięciu w satynę - chyba nie do końca ale zawsze http://imageshack.us/g/836/wygniecione.jpg/
3. A tu zdjęcia moich końcówek: http://imageshack.us/g/40/dsc01453nk.jpg/

Sorry za taki ogrom. Będę bardzo wdzięczna jak się komus będzie chciało im przyjrzeć i cos zaradzić
zdjęcia widzę, ale doradzić nie potrafię
Cytat:
Napisane przez 86Paula Pokaż wiadomość
j

E: Miska pierwsze zdjęcie super
dziękuję
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
J

I cuden są do tego!!! Zalewaj nas częsciej(zdjęciami)!
jak będa takie efekty na pewno będę zdjęcia wrzucać, musze dać włoskom trochę odpoczac bo od miuesiąca tylko kombinuję co tu by jeszcze na nie wsadzić

zamówiłam 3 maski gloria, będą do glossu

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:07   #54635
anias2
Zadomowienie

Dziewczyny mam do Was pytanie.
Jeżeli umyję włosy szmponem zeby je oczyscic z nadmiaru wszystkiego :P(robie to raz na jakis czas) i jak bym zwinela w koszulke i na mokre ale nie cieknace wlosy psiknela jantar + aloes i nalozyla na to olej? to bedzie ok? ma to sens?
Dziekuje za odpowiedzi
anias2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:08   #54636
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Ale co my tu mamy doradzać? ślicznie jest, a jakie długie!
Zgadzam się.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:25   #54637
86Paula
Zakorzenienie

u mnie mijają dwa miesiące od cięcia, na razie nie widze rozdwojonych końcówek, ale też nie wygodnie mi je oglądać ze względu na długość.
zastanawiam się, kiedy by je ciachać, chociaż na samą myśl, że miałabym robić to sama, dostaję gęsiej skórki- nigdy sama nie ścinałam sobie ani kosmyka włosów. zresztą na razie są dość krótkie, więc z długości ich ciąć nie będę.
86Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:37   #54638
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Zgadzam się.
Dzięki dziewczyny
To miłe ale nie o to chodzi. One sa bez zycia, bez połysku, puszą się i nie układają. Staram się o nie dbać ale różnicy nie widzę, bo po prostu może nie tak dbam, jak powinnam. Nie znam się na składach, staram się używać tych produktów, które polecacie. Ale za choinkę nie wiem czym je nawilżyć, wzmocnić i nadać objętości...
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:39   #54639
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez malenka1982 Pokaż wiadomość
Pomocy! Moje piękne włosy zniknęły!!!
Ojoj jakbym słyszała swoje krzyki ponad 2 lata temu...
Dlatego się zatrzymałam nad tym postem. Często same sobie jesteśmy winne - nic specjalnie się nie dzieje, tylko pielęgnacja kuleje.
Mamy cały zastęp kosmetyków, nowoczesnych specyfików do włosów, ale nikt nam nie powiedział, w jaki sposób ich używać...
Cytat:
Dodatkowo szukam sposobu na "porost". Mam pewien problem - moje włosy rosną do ramion i koniec. Dalej nie idą. Robi się mocniejszy skręt u dołu, ale przez to sam lok jest cięższy i góra staje się płaska. Efekt - muszę ścinać, żeby góra znowu była puszysta. Z długich loczkow nici... Macie na to jakieś patenty???
Moje zachowują się, a w zasadzie zachowywały się podobnie.
Sporo załatwia już sama pielęgnacja i masaże skóry głowy. Do tego wcierki.
I obowiązkowo optymalne cięcie - dzięki dłuższym spodnim warstwom i krótszym nieco wierzchnim można wyczarować burzę długich loków i objętość. Choć akurat gdy włosów jest mało - jak choćby u mnie - długość nie będzie imponująca
Cytat:
szampon, suszenie ręcznikiem (nie wolno… już wiem, doczytałam, kajam się) potem odżywka – obowiązkowo bez spłukiwania – potem rozczesanie szczotką lub grzebieniem, a na koniec pianka mocna. Od czasu do czasu suszara
A podstawy - odżywki do spłukiwania - brak I czym mają włosy się odżywiać?
Cytat:
kiedyś rano wystarczyło trochę wody, aby ładnie się układały a teraz… bosze ;///
Głodne i spragnione włosy układać się nie chcą I to się z czasem zmieni.
Cytat:
30stka na karku – to starość???
To jestem straszliwie stara Nic tylko na Księżyc

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
mam wrażenie, że na początku CG było znacznie lepiej, jeżeli chodzi o skręt - może ostatnio trochę przekombinowałam
Może? Jednak po pierwszych zachwytach przychodzi kryzys. Omijamy lustra i kontynuujemy
Kryzys włosowy mija szybciej niż ekonomiczny

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Założę się, że jest w końcu dorwę CP to porost pójdzie głównie na łydki
Dorwałam CP Wzięłam już 3 sztuki - po 2 dziennie
A co mi szkodzi... O przyrost nie walczę, raczej jestem ciekawa

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
uzywam karchera parowego do mycia podłog, łazienki i kibelka, a takze piekarnika itp. Balkon tez by mozna umyc... ale teraz zamarznie. U nas -12
U mnie dziś rano -14 Tylko na dechę nie mam czasu...
Rozumiem, że masz mały Karcher?

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Znowu ostrzeżenie dla alergików itd, przedyskutowałyśmy pokrzywę z Tatty na wątku pijaczek i osoby z AZS powinny ostrożnie, nasze marniutkie sebum jest zbyt cenne
Napiszesz coś więcej albo podrzucisz linkiem?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:47   #54640
anglistka
Raczkowanie

rozprostowujące się, przestłuszczające się fale - zła pielęgnacja??

Witam,

od kiedy zaczęła się zima to wyglądam jak kosmita. Nie wiem czy robię jakieś błędy w pielęgnacji czy o co chodzi...

mam włosy do ramion, cienutkie, rzadziuskie, wycieniowane, ostatnie cięcie 22.12, 2 cm z długości i cieniowanie. Ostatnio przetłuszczają się bardziej niż zwykle, nie chcą się układać, fale czy małe loki które kiedyś były teraz wyglądają jak jakieś strąki, każdy w inna stronę, trochę się puszą :/

stosuję CG od półtora roku z mniejszą lub większą konsekwencją.
włosy myję 3 razy w tygodniu odżywką (Isana z olejkiem z babassu/emulsja Gloria/hegron), nakładam cos do spłukiwania zazwyczaj na jakies pół godziny (wax do zniszczonych/artiste różowa/bingo/garnier avokado), przeczesuję włosy albo palcami albo grzebieniem z szerokim rozstawem zębów, nakładam odzywkę bs (joanna naturia miód i cytryna albo len i rumianek), trochę ugniatam bawełanianą koszulką i na moment je zawijam żeby trochę woda odciekła. A potem żel (bielenda z odżywką). Olej nakładam zazwyczaj raz w tygodniu (oliwa z oliwek czasami z rycyną - czy to one moga byc przyczyną obciążenia włosów?), jako wcierkę stosuję wodę brzozową, czasmi jeśli czuję, że odżywka nie zmyła dobrze oleju to myję włosy hippem a profilaktycznie raz na 3 miesiące myję szamponem z siarczanami.

myję tylko wieczorem, rano jak wstaję to bywa różnie ale ostatnio coraz gorzej. Jak nalożę odżywkę bs pomieszaną z wodą albo wodę + żel to po sciągnięciu czapki jest porażka - przyklapnięte strąki, które wyglądają jakby rok wody szamponu nie widziały.

co robić?? Cos odstawić? Cos dodać? Za dużo oleju czy może oliwa jest zbyt ciężka?

pomóżcie
anglistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:57   #54641
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Dzięki dziewczyny
To miłe ale nie o to chodzi. One sa bez zycia, bez połysku, puszą się i nie układają. Staram się o nie dbać ale różnicy nie widzę, bo po prostu może nie tak dbam, jak powinnam. Nie znam się na składach, staram się używać tych produktów, które polecacie. Ale za choinkę nie wiem czym je nawilżyć, wzmocnić i nadać objętości...
Eee...od kiedy pielęgnujesz włosy 'po naszemu'? Może zawsze miałaś włoski w dobrym stanie, dlatego nie widzisz takiej dużej różnicy
Puszą się? Trzeba zatrzymać wilgoć we włosach - oleje (kurcze, czytanie tego wszystkiego po x razy naprawdę się przydaje ) więcej mądrości tu pewnie inne dziewczyny napiszą.
Bez połysku? Nie zgodzę się...nawet foto z lampą aż tak bardzo nie przekłamuje.
Myślisz, że dbasz nie tak jak powinnaś? Napisz wszystko co masz na sumieniu czego używasz, kiedy, jak...zobaczymy.
Na składach też się jeszcze aż tak dobrze nie znam, dlatego przydaje się lista kosmetyków
Objętość? Odpowiednie cięcie, dyfuzor...
Wzmocnić w jakim sensie? Wypadają, łamią się?
Chyba też farbujesz, rozjaśniasz? To trzeba poczytasz blog Caskady

Bosz, te pytania jak na przesłuchaniu jakimś, przepraszam ale to dla Twojego dobra, to znaczy włosów Twych
Chociaż ja tam nie widzę niczego złego co napisałaś o nich

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:59   #54642
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunflower4387 Pokaż wiadomość
I moje pytanie czy wy taki właśnie przepis wykorzystujecie czy modyfikujecie coś? Wiem, że już gdzieś o tym pisałyście ale nie mogę jakoś zidentyfikować nr str;/ Jeżeli macie tez jakieś pomysły na moje włosy to bardzo proszę o sugestie Dziękuje z góry
Gotuję ok. 5 min. Dodaję zioła (tzn gotuję glutka na wywarze, np z lipy czy rumianku)
Cytat:
To jestem straszliwie stara Nic tylko na Księżyc
Ta jest babciu
Cytat:
Dorwałam CP Wzięłam już 3 sztuki - po 2 dziennie
Też wreszcie dorwałam
Cytat:
Napiszesz coś więcej albo podrzucisz linkiem?
Rozpędziłam się z tą "dyskusją" - rok temu na wątku pijaczek pokrzywy itd spytałam czy te zioła mogą mieć zły wpływ na atopowca. Mogą mieć, gdyż mimo że się mówi że pokrzywa REGULUJE wydzielanie sebum to jednak bardziej je ZMNIEJSZA niż by miała podnieść przy niedoborze, a jak wiemy skóra atopowa ma w abonamiencie niedorabianie sebum.
Już nie przypomnę sobie a propos czego był ten komentarz ;]

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 14:18   #54643
Eloe77

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
arginina ma chyba właściwości pobudzające wzrost
Arginina obowiązkowo jest u mnie w każdej wcierce (Jantar i aloes to podstawa, potem właśnie kompleks z ZSK i reszta sqadu ). Jednak o długość się nie staram. Ja poproszę tylko więcej włosów
Przejrzę sobie Twoje wcierki, bo właśnie powinnam ukręcić nową. Przyda się jakiś ciekawy pomysł

Cytat:
Napisane przez Alejsha Pokaż wiadomość
Zdjęcia z albumie mym
Słodziaki.
Nie rozumiem tylko opisu do tego zdjęcia. Dlaczego straszne? Wyglądają tylko na spragnione i niezdefiniowane. A to akurat da się poprawić
Cytat:
Tak czytam, jak mówicie o tym ścinaniu, i zastanawiam się, czy tez nie powinnam ściąć
Przydałoby się cięcie warstwowe, chyba że chcesz zostawić te piękne rulony, które się zrobią. Minusem będzie to, że rulon zabierze objętość.
[quoet]Wczoraj zakupiłam babydream bez SLS, choć nie podoba mi się obecność cocamidopropylu betaine'u, ale... [/quote] Dlaczego?
Cytat:
Co byście mi poleciły, żeby zaczęły ładnie wyglądać? Z zewnątrz, i wgl
Kontynuuj olejowanie. Dołóż mocno emolientowe odżywki. Odstaw ręcznik. Przeczytaj nasze FAQ i Pigułkę.
I przemyśl sprawę cięcia.
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Wzięłam bazę szamponową i olej z nasion brokułu
kiedy ja szukałam, to nie było!
Uwielbiam ten olej

Cytat:

Faktycznie napisałam dość chaotycznie
Nie raczej skrót myślowy się pojawił.
Cytat:
Nie wiem czy teraz jest to w miarę jasne
jest Teraz rozumieć.
A po tym cieniowaniu wcześniejszym nie miałaś efektu większej objętości?

Cytat:
Napisane przez Alejsha Pokaż wiadomość
i czy do baby hair zaliczają się diabelskie "różki"? (znów galeria ma)
Twoje "diabelskie różki" to już mocno podrośnięte baby hair

Cytat:
Napisane przez Dorcia91 Pokaż wiadomość
Najbardziej jestem zadowolona z ampułki(regenerująca kaaral) włosy się mniej pusza i są bardziej skręcone pod wpływem chwili kupiłam takowa ampulke ktora mami wystarczyc na 4 użycia...zobaczymy...
i tu moje pytanie, miałyscie do czynienia z tą frmą i tymm produktem?Jak ze składem??
jednak podejrzewam obecność albo sporej ilości silikonu, albo innego polimera.

Cytat:
Dziewczyny, które włosy fajniejsze?

Chodzi mi o skręt
To w ciepłych kolorach. Nie masz odstających sklejasków

Cytat:
A gdybym dalej olejowała i myła SLSem
Olejowanie, odżywkowanie i sls - czemu nie? Ale może niekoniecznie co mycie? Może co trzecie mycie ewentualnie?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-01-31, 14:36   #54644
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Eee...od kiedy pielęgnujesz włosy 'po naszemu'? Może zawsze miałaś włoski w dobrym stanie, dlatego nie widzisz takiej dużej różnicy
1.Puszą się? Trzeba zatrzymać wilgoć we włosach - oleje (kurcze, czytanie tego wszystkiego po x razy naprawdę się przydaje ) więcej mądrości tu pewnie inne dziewczyny napiszą.
2. Bez połysku? Nie zgodzę się...nawet foto z lampą aż tak bardzo nie przekłamuje.
3. Myślisz, że dbasz nie tak jak powinnaś? Napisz wszystko co masz na sumieniu czego używasz, kiedy, jak...zobaczymy.
Na składach też się jeszcze aż tak dobrze nie znam, dlatego przydaje się lista kosmetyków
4. Objętość? Odpowiednie cięcie, dyfuzor...
5. Wzmocnić w jakim sensie? Wypadają, łamią się?
6. Chyba też farbujesz, rozjaśniasz? To trzeba poczytasz blog Caskady

Bosz, te pytania jak na przesłuchaniu jakimś, przepraszam ale to dla Twojego dobra, to znaczy włosów Twych
Chociaż ja tam nie widzę niczego złego co napisałaś o nich
odpowiem chętnie na każde pytanie, jesli to pomoże mi "poznać" swoje włosy i im pomóc.
A więc:
1. Olejuję - do tej pory tylko rycyna+oliwa, bo nic nie miałam i chciałam cos na porost/wypadanie - aczkolwiek chyba top nie pomaga, bo wczoraj zapchałam kabine prysznicową... Mam jeszcze nowa Alterrę z pomarańcza, pójdzie w ruch.
2. No może nie ma tragedii, ale nie sa jeszcze zupełnie suche więc nawet sprawiaja wrażenie wilgotnych po żelu lnianym, który po prostu jest jakims cudem natury jak dla mnie!
3. Zazwyczaj wygląda to tak:
- olej (zazwyczaj kilka godzin bądź nawet kilkanacie i dłużej jak jest okazja)
- mycie BD x 2
- mycie Pottersem aloes/jedwab (zgodny w końcu czy niezgodny z cg?)
- ds: zazwyczaj Alterra morela, czasem Garnier Karite
- bs: troszkę Isany Bobassu, kupa żelu lnianego
potem wyciskam w koszulkę (plunking dawał świetne efekty jesli chodzi o skręt ale to, co się działo przy głowie, to masakra, więc odpuściłam).
Odstawiłam całkowicie ręczniki, grzebień mam bardzo rzadki ale tez odstawiłam. Musze jednak "pogrzebać" we włosach ze względu na bajzel jaki robi mi sie na głowie, wtedy pewnie się prostują...
Włoski sa teraz z pewnościa przyjemniejsze w dotyku, nie sa sztywne (to dzięki żelowi i odstawieniu pianek pewnie) ale mniej się kręcą i jest ich jakby mniej wizualnie)
4. Dyfuzor mam, tylko bez kryzy. Wróciłam do niego, bo przy schnięciu rozpuszczonych wyglądałam trochę jak przylizana nimfa
Te zdjęcia sa już po uzyciu dyfuzora - zimne powietrze itp.
5. Wypadaja bardzo! Od kilku dni łykam CP i drożdże, dostałam jantar - nie wiem tylko za bardzo jak go właściwie uzywać w połączeniu z olejowaniem i pozostałą pielęgnacją
6. Na włosach mam resztki farby (mieszanka fryzjerska - farbowane we wrześniu) z odrobiną jasniejszych pasemek. Ponieważ nie za bardzo mam kase na fryzjera, chętnie bym przyciemniła włosy - a przynajmniej taki skutek uboczny mi nie przeszkadza
No i ten efekt następnego dnia - wyprost typu zwisający mop...
Ależ się rozpisałam - przepraszam i dziękuję za wyrozumiałość...
Dla lepszego poglądu podrzucam jeszcze świeżutkie zdjęcie z dzisiaj - http://imageshack.us/g/850/dsc01464k.jpg/
Stary 2012-01-31, 14:42   #54645
anias2
Zadomowienie

Hej mam takie pytanie? czy widac moje posty? bo chyba umykaja moje pytania
Stary 2012-01-31, 14:46   #54646
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anias2 Pokaż wiadomość
Hej mam takie pytanie? czy widac moje posty? bo chyba umykaja moje pytania
Ja widzę
Niestety nie kojarzę o co pytałas, ale ja początkująca, więc tez raczej czytam i pytam niż odpowiadam...
Stary 2012-01-31, 14:48   #54647
Miskaa78
Kazar Lady

pussynka chciałabym Ci jakoś pomoc, ale nie potrafię niestety..

jedyne co mi przychodzi do głowy porównując nasze pielęgnacje, to b/s moze isanę ( ja ją używam do mycia ew. d/s) zamienić na coś joaśkowego? u mnie jako b/s joaśki rewelacyjnie sie sprawdzają

Stary 2012-01-31, 14:52   #54648
pussynka
Raczkowanie

No nie mogłam nigdzie kupić joaśki ale własnie dzwoniła kumpela i kupiła mi własnie tą z lnem, makiem i zielona herbatą. Więc będe niedługo testować

PS Żebym to ja udzielała porad na temat pielęgnacji ?? hehe
Stary 2012-01-31, 14:53   #54649
Eloe77

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Wszystkie kreconowlose sa wiecznie mlode
O tak
Cytat:
Ale jesli nie ma ich w odzywce bs i stylizatorze, to chyba powinno byc w porzadku...mam nadzieje.
Powinno, choć trudno znaleźć coś bez humektantów. raczej z ograniczona ilością. Próbuj.

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
Jak miło wiedzieć, że nie jestem sama.
Tak też myślałam, bo włosy zaczęły mi się strasznie przetłuszczać. Poleciłabyś jakiś?
Ale delikatny czy z siarczanem? Bo z siarczanem to tylko Fitomed z mydlnicą (większość jest do siebie podobnych). z delikatnych tylko... Lactacyd na tę chwilę.
Widziałam jakiś z Sanoflore, ale kosztował 41 zł. Już zostanę przy płynie do higieny

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Myślicie, że dałoby radę zrobić w 100% naturalny żel do włosów z kwasu hialuronowego albo np. Agar Agar?
HA jest lekko żelowaty, ale będzie przyciągał wodę, więc z trwałością może być marnie.
Algi mogą być całkiem fajnym pomysłem.

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Dziewczyny polowalam na olej lniany i znalazlam w sklepie spora butle ale mieszanego z olejem z nasion wiesiolka dwuletniego, tak mniej wiecej w proporcjach 60% lnianego i 40% wiesiolka. Myslicie, ze moge wziac, czy lepiej najpierw wyprobowac oba oleje osobno bo a nuz ktorys mi nie podpasuje. Mam dylemat...
Ale orzech wloski kupie na bank.
Osobiście bym próbowała. A jeśli nie posłuży, to zużyjesz do picia czy tez żucia na czczo.
Osobno sprawdzić tez warto.
Cytat:
A chcesz, bym umyła włosy w bazie bez dodatków?
Ciekawam, czy umyłaś. Czaję się na tę bazę

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-01-31, 14:56   #54650
anias2
Zadomowienie

pussynka pytalam o:
"Jeżeli umyję włosy szmponem zeby je oczyscic z nadmiaru wszystkiego :P(robie to raz na jakis czas) i jak bym zwinela w koszulke i na mokre ale nie cieknace wlosy psiknela jantar + aloes i nalozyla na to olej? to bedzie ok? ma to sens?
Dziekuje za odpowiedzi"
Chce wlasnie tak zrobic i nie wiem czy ma sens

Edytowane przez anias2
Czas edycji: 2012-01-31 o 14:58
Stary 2012-01-31, 15:03   #54651
pussynka
Raczkowanie

anias - źle chyba nie będzie ale wydaje mi się, że jakby odwrotnie... Najpier olej, potem mycie, potem odzywki itp. Ale poczekaj na odzew mądrzejszych lepiej.
Stary 2012-01-31, 15:09   #54652
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
anias - źle chyba nie będzie ale wydaje mi się, że jakby odwrotnie... Najpier olej, potem mycie, potem odzywki itp. Ale poczekaj na odzew mądrzejszych lepiej.
też mi się tak wydaje

a Eloe jeszcze nadrabia, może dojdzie do moich zdjęc

Stary 2012-01-31, 15:12   #54653
edyta07
Zadomowienie

stwierdziłam, ze żele są nie dla mnie.
żel lniany-włosy błyszczące, ale skręt rozluźniony, zero utrwalenie, nie podkreślił skrętu na długo
żel Joanna (nie pamiętam dokładnie jaki)-podkreślone loki może przez 10 minut, włosy matowe
inny "zwykły" żel za ok.4 zł-to samo

Dodam, ze mam dosyć cienkie włosy, żelu dawałam niewiele ok. 1-1,5 łyżeczki (płaska), ugniatałam włoski głową w dół.
Żel nie jest dla mnie, za bardzo obciąża moja włosy.
lepszy efekt jest jeśli użyję trochę pianki na mokre i później lakier do utrwalenia loków.

Ale jestem początkująca CG także poszukiwania trwają...

udo:
60-58-54 cm

mój blog
edyta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 15:39   #54654
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

a Eloe jeszcze nadrabia, może dojdzie do moich zdjęc
No i do mojego ogromu zdjęć
Stary 2012-01-31, 15:41   #54655
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
No i do mojego ogromu zdjęć
sobie poczekamy

a ja dziś mam mniejsze objętościowo ale wciąz zakrętaski podoba mi się to oczywiście nic dzis nie robiłam, odpoczywają

Stary 2012-01-31, 15:46   #54656
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Brak im objętości (bez względu na to czym umyję i jak wysuszę), kiepsko się kręcą. Kombinowałam z ilością odżywki, tuningowaniem odżywek, szamponem, żelem (mniej, więcej). Olejowanie. Efekt zawsze nieciekawy.
Włosy potrzebują cieniowania, to widzę, ale nie na tyle, zeby robić mi takie fochy.

Poza tym tydzień temu, kiedy byłam chora, umyłam byle jak, odżywka na szybko, troszkę żelu aloesowego, podeschły i poszlam spać. Rano bylo fajnie, trochę puchu, ale objętość i loki były.
Mam wrażenie, że im bardziej się staram, tym jest gorzej.
Mam podobne wrażenie

Cytat:
Ewcia, przetrzymać, przetrzymać!!! To grzech prostować takie lokasy rasowe! I tak ich do końca nie wyprostujesz, a tylko zniszczysz i lepiej Ci moze przez godzinę bedzie. I nie ścinać, to juz całkiem niedowracalne. Chyba,że wiesz w 100%,że w króciutkich kręciołach dobrze wygladasz. Tylko nie dziąłaj pod wpływem chwili, potem płacz moze byc jeszcze wiekszy. Uwierz. Po prostu omijaj lustra, zepnij. Ja w czasie kryzysu żadnego zdjecia sobie nie zrobiłam(głuuupia, teraz żałuje, miałabym co pokazać). Mam tylko jak juz prawie wyszłam- były o niebo lepsze i cieszyłam sie jak durna, że minęło, ale i tak jak dzisiaj patrze-srednio mi się podobają, suche takie( przedtem prócz suchosci były powyginane, spuszone,a jednocześnie strąkowate i nie chciały sie układać). Ale warto przetrwac - do wszystkich w kryzysie piszę, bo widzę,że plaga jakaś.
. W krótkich będę baranem
Cytat:
Olejowanie, odżywkowanie i sls - czemu nie? Ale może niekoniecznie co mycie? Może co trzecie mycie ewentualnie?
Dobry pomysł
Cytat:
Ciekawam, czy umyłaś. Czaję się na tę bazę
Baza dopiero w drodze do mnie

Dziewczyny, ile ten kryzys może trwać?
I dopiero po 4 miesiącach?!

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 15:48   #54657
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Kciuki trzymane
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

Cytat:
No mówię, że plaga.
Trzymamy!!!

Cytat:
Gdzie ta drogeria dokładniej na Piątkowie? zajrzę jak będę u rodziców
A na ogrody wybiore się jak mróz zejdzie albo leń pójdzie gdzies dalej P:
W Tesco szukałam, ale na początku stycznia, więc wybiorę się raz jeszcze.
Tego Hegrona niestety nie widziałam w ogóle jeszcze A była w kauflandzie na Serbskiej.

Trzymam kciuki za zaliczenie!

Dzieki! Chyba pomoglo, nie chce zapeszac (tfu tfu) ale chyba bedzie do przodu

Drogeria jest na Sobieskiego w tym samym pawilonie co biedra Tez tam niedlugo znow zajrze, moze cos sie zmienilo w asortymencie.

Cytat:
Napisane przez 86Paula Pokaż wiadomość
ja ostatnio mam wrażenie, że moje włosy się do kryzysu szykują dopiero (przejrzałam swoje wszystkie zdjęcia i wychodzi na to, że mi za jakieś 10 dni 3 miesiące miną, wcześniej wydawało mi się, że własnie mi 2 minęły) możliwe to po takim czasie?
ostatnio był wyprost prawie całkowity, mimo dyfuzora.
Mam to samo, mi za jakies 5 dni mina rowne 3 miesiace i nie jestem zadowolona z tego co mam na glowie. Wczoraj po myciu bylo fajnie, ale dzis rano juz gorzej, spryskalam je psikadlem lawendowym i spielam klamrami i wyszly pogniecione i okropne... Odrobina kokosa na koncowki (bo wczoraj zapomnialam) -> zestrakowaly sie Czapka -> przyklap... I z tego wszystkiego mysle o odstawieniu zelu lnianego, moze wtedy skret bedzie lepszy.

Wiecie co, to jest dziwne ze nagle wiele z nas narzeka ze wlosy kompletnie odmawiaja wspolpracy, moze to jednak ten mroz jest glownym winowajca? Tylko jak z tym walczyc?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 15:52   #54658
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
stwierdziłam, ze żele są nie dla mnie.
żel lniany-włosy błyszczące, ale skręt rozluźniony, zero utrwalenie, nie podkreślił skrętu na długo
żel Joanna (nie pamiętam dokładnie jaki)-podkreślone loki może przez 10 minut, włosy matowe
inny "zwykły" żel za ok.4 zł-to samo

Dodam, ze mam dosyć cienkie włosy, żelu dawałam niewiele ok. 1-1,5 łyżeczki (płaska), ugniatałam włoski głową w dół.
Żel nie jest dla mnie, za bardzo obciąża moja włosy.
lepszy efekt jest jeśli użyję trochę pianki na mokre i później lakier do utrwalenia loków.

Ale jestem początkująca CG także poszukiwania trwają...
Ja polecam żel Bielendy "z odżywką" - poleciła mi go Basia i bardzo fajnie się sprawdza jak nałożę na mokre, to potem w ogóle nie widać, ani nie czuć, że coś nakładałam, a loczki fajne, sprężyste i utrwalone
Rabarba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 15:54   #54659
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Ja polecam żel Bielendy "z odżywką" - poleciła mi go Basia i bardzo fajnie się sprawdza jak nałożę na mokre, to potem w ogóle nie widać, ani nie czuć, że coś nakładałam, a loczki fajne, sprężyste i utrwalone
link plisssssssss

Stary 2012-01-31, 15:56   #54660
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anias2 Pokaż wiadomość
pussynka pytalam o:
"Jeżeli umyję włosy szmponem zeby je oczyscic z nadmiaru wszystkiego :P(robie to raz na jakis czas) i jak bym zwinela w koszulke i na mokre ale nie cieknace wlosy psiknela jantar + aloes i nalozyla na to olej? to bedzie ok? ma to sens?
Dziekuje za odpowiedzi"
Chce wlasnie tak zrobic i nie wiem czy ma sens
Poomoc.pl
FelekBezSzelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości