|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#54631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Cytat:
A co do pielęgnacji bez-silikonowej to moim włosom taka świetnie służy |
|
|
|
|
#54632 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ja nie lubię się spieszyć przed pracą, więc myję je wieczorem
|
|||
|
|
|
#54633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam tak samo jak Ty jeśli chodzi o objętość- najlepsza jest właśnie przy suszeniu z głową w dół dyfuzorem, żeby smętnie nie wisiały... A parafina też ma takie oblepiające działanie i nie przepuszcza składników, czy to o coś innego chodzi? gdzie mogę coś więcej na ten temat poczytać? |
|
|
|
|
#54634 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję jak będa takie efekty na pewno będę zdjęcia wrzucać, musze dać włoskom trochę odpoczac bo od miuesiąca tylko kombinuję co tu by jeszcze na nie wsadzić ![]() zamówiłam 3 maski gloria, będą do glossu
|
||
|
|
|
#54635 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie.
Jeżeli umyję włosy szmponem zeby je oczyscic z nadmiaru wszystkiego :P(robie to raz na jakis czas) i jak bym zwinela w koszulke i na mokre ale nie cieknace wlosy psiknela jantar + aloes i nalozyla na to olej? to bedzie ok? ma to sens? Dziekuje za odpowiedzi |
|
|
|
#54636 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Zgadzam się
|
|
|
|
#54637 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie mijają dwa miesiące od cięcia, na razie nie widze rozdwojonych końcówek, ale też nie wygodnie mi je oglądać ze względu na długość.
zastanawiam się, kiedy by je ciachać, chociaż na samą myśl, że miałabym robić to sama, dostaję gęsiej skórki- nigdy sama nie ścinałam sobie ani kosmyka włosów. zresztą na razie są dość krótkie, więc z długości ich ciąć nie będę. |
|
|
|
#54638 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() To miłe ale nie o to chodzi. One sa bez zycia, bez połysku, puszą się i nie układają. Staram się o nie dbać ale różnicy nie widzę, bo po prostu może nie tak dbam, jak powinnam. Nie znam się na składach, staram się używać tych produktów, które polecacie. Ale za choinkę nie wiem czym je nawilżyć, wzmocnić i nadać objętości... |
|
|
|
#54639 | |||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Ojoj
jakbym słyszała swoje krzyki ponad 2 lata temu...Dlatego się zatrzymałam nad tym postem. Często same sobie jesteśmy winne - nic specjalnie się nie dzieje, tylko pielęgnacja kuleje. Mamy cały zastęp kosmetyków, nowoczesnych specyfików do włosów, ale nikt nam nie powiedział, w jaki sposób ich używać... Cytat:
Sporo załatwia już sama pielęgnacja i masaże skóry głowy. Do tego wcierki. I obowiązkowo optymalne cięcie - dzięki dłuższym spodnim warstwom i krótszym nieco wierzchnim można wyczarować burzę długich loków i objętość. Choć akurat gdy włosów jest mało - jak choćby u mnie - długość nie będzie imponująca Cytat:
I czym mają włosy się odżywiać? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kryzys włosowy mija szybciej niż ekonomiczny ![]() Cytat:
![]() A co mi szkodzi... O przyrost nie walczę, raczej jestem ciekawa Cytat:
Rozumiem, że masz mały Karcher? Napiszesz coś więcej albo podrzucisz linkiem?
|
|
#54640 |
|
Raczkowanie
|
rozprostowujące się, przestłuszczające się fale - zła pielęgnacja??
Witam,
od kiedy zaczęła się zima to wyglądam jak kosmita. Nie wiem czy robię jakieś błędy w pielęgnacji czy o co chodzi... mam włosy do ramion, cienutkie, rzadziuskie, wycieniowane, ostatnie cięcie 22.12, 2 cm z długości i cieniowanie. Ostatnio przetłuszczają się bardziej niż zwykle, nie chcą się układać, fale czy małe loki które kiedyś były teraz wyglądają jak jakieś strąki, każdy w inna stronę, trochę się puszą :/ stosuję CG od półtora roku z mniejszą lub większą konsekwencją. włosy myję 3 razy w tygodniu odżywką (Isana z olejkiem z babassu/emulsja Gloria/hegron), nakładam cos do spłukiwania zazwyczaj na jakies pół godziny (wax do zniszczonych/artiste różowa/bingo/garnier avokado), przeczesuję włosy albo palcami albo grzebieniem z szerokim rozstawem zębów, nakładam odzywkę bs (joanna naturia miód i cytryna albo len i rumianek), trochę ugniatam bawełanianą koszulką i na moment je zawijam żeby trochę woda odciekła. A potem żel (bielenda z odżywką). Olej nakładam zazwyczaj raz w tygodniu (oliwa z oliwek czasami z rycyną - czy to one moga byc przyczyną obciążenia włosów?), jako wcierkę stosuję wodę brzozową, czasmi jeśli czuję, że odżywka nie zmyła dobrze oleju to myję włosy hippem a profilaktycznie raz na 3 miesiące myję szamponem z siarczanami. myję tylko wieczorem, rano jak wstaję to bywa różnie ale ostatnio coraz gorzej. Jak nalożę odżywkę bs pomieszaną z wodą albo wodę + żel to po sciągnięciu czapki jest porażka - przyklapnięte strąki, które wyglądają jakby rok wody szamponu nie widziały. co robić?? Cos odstawić? Cos dodać? Za dużo oleju czy może oliwa jest zbyt ciężka? pomóżcie
|
|
|
|
#54641 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Puszą się? Trzeba zatrzymać wilgoć we włosach - oleje (kurcze, czytanie tego wszystkiego po x razy naprawdę się przydaje ) więcej mądrości tu pewnie inne dziewczyny napiszą.Bez połysku? Nie zgodzę się...nawet foto z lampą aż tak bardzo nie przekłamuje. Myślisz, że dbasz nie tak jak powinnaś? Napisz wszystko co masz na sumieniu Na składach też się jeszcze aż tak dobrze nie znam, dlatego przydaje się lista kosmetyków ![]() Objętość? Odpowiednie cięcie, dyfuzor... Wzmocnić w jakim sensie? Wypadają, łamią się? Chyba też farbujesz, rozjaśniasz? To trzeba poczytasz blog Caskady Bosz, te pytania jak na przesłuchaniu jakimś, przepraszam ale to dla Twojego dobra, to znaczy włosów Twych Chociaż ja tam nie widzę niczego złego co napisałaś o nich
|
|
|
|
|
#54642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta jest babciu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Już nie przypomnę sobie a propos czego był ten komentarz ;] |
|||
|
|
|
#54643 | |||||
|
|
![]() Przejrzę sobie Twoje wcierki, bo właśnie powinnam ukręcić nową. Przyda się jakiś ciekawy pomysł Słodziaki. Nie rozumiem tylko opisu do tego zdjęcia. Dlaczego straszne? Wyglądają tylko na spragnione i niezdefiniowane. A to akurat da się poprawić Cytat:
[quoet]Wczoraj zakupiłam babydream bez SLS, choć nie podoba mi się obecność cocamidopropylu betaine'u, ale... [/quote] Dlaczego?Cytat:
I przemyśl sprawę cięcia. Uwielbiam ten olej ![]() Nie raczej skrót myślowy się pojawił.Cytat:
Teraz rozumieć.A po tym cieniowaniu wcześniejszym nie miałaś efektu większej objętości? Cytat:
Cytat:
To w ciepłych kolorach. Nie masz odstających sklejasków ![]() Olejowanie, odżywkowanie i sls - czemu nie? Ale może niekoniecznie co mycie? Może co trzecie mycie ewentualnie?
|
|
#54644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A więc: 1. Olejuję - do tej pory tylko rycyna+oliwa, bo nic nie miałam i chciałam cos na porost/wypadanie - aczkolwiek chyba top nie pomaga, bo wczoraj zapchałam kabine prysznicową... Mam jeszcze nowa Alterrę z pomarańcza, pójdzie w ruch. 2. No może nie ma tragedii, ale nie sa jeszcze zupełnie suche więc nawet sprawiaja wrażenie wilgotnych po żelu lnianym, który po prostu jest jakims cudem natury jak dla mnie! 3. Zazwyczaj wygląda to tak: - olej (zazwyczaj kilka godzin bądź nawet kilkanacie i dłużej jak jest okazja) - mycie BD x 2 - mycie Pottersem aloes/jedwab (zgodny w końcu czy niezgodny z cg?) - ds: zazwyczaj Alterra morela, czasem Garnier Karite - bs: troszkę Isany Bobassu, kupa żelu lnianego potem wyciskam w koszulkę (plunking dawał świetne efekty jesli chodzi o skręt ale to, co się działo przy głowie, to masakra, więc odpuściłam). Odstawiłam całkowicie ręczniki, grzebień mam bardzo rzadki ale tez odstawiłam. Musze jednak "pogrzebać" we włosach ze względu na bajzel jaki robi mi sie na głowie, wtedy pewnie się prostują... Włoski sa teraz z pewnościa przyjemniejsze w dotyku, nie sa sztywne (to dzięki żelowi i odstawieniu pianek pewnie) ale mniej się kręcą i jest ich jakby mniej wizualnie) 4. Dyfuzor mam, tylko bez kryzy. Wróciłam do niego, bo przy schnięciu rozpuszczonych wyglądałam trochę jak przylizana nimfa ![]() Te zdjęcia sa już po uzyciu dyfuzora - zimne powietrze itp. 5. Wypadaja bardzo! Od kilku dni łykam CP i drożdże, dostałam jantar - nie wiem tylko za bardzo jak go właściwie uzywać w połączeniu z olejowaniem i pozostałą pielęgnacją 6. Na włosach mam resztki farby (mieszanka fryzjerska - farbowane we wrześniu) z odrobiną jasniejszych pasemek. Ponieważ nie za bardzo mam kase na fryzjera, chętnie bym przyciemniła włosy - a przynajmniej taki skutek uboczny mi nie przeszkadza ![]() No i ten efekt następnego dnia - wyprost typu zwisający mop... ![]() Ależ się rozpisałam - przepraszam i dziękuję za wyrozumiałość... Dla lepszego poglądu podrzucam jeszcze świeżutkie zdjęcie z dzisiaj - http://imageshack.us/g/850/dsc01464k.jpg/ |
|
|
|
|
#54645 |
|
Zadomowienie
|
Hej mam takie pytanie? czy widac moje posty?
bo chyba umykaja moje pytania
|
|
|
|
#54646 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#54647 |
|
Kazar Lady
|
pussynka chciałabym Ci jakoś pomoc, ale nie potrafię niestety..
jedyne co mi przychodzi do głowy porównując nasze pielęgnacje, to b/s moze isanę ( ja ją używam do mycia ew. d/s) zamienić na coś joaśkowego? u mnie jako b/s joaśki rewelacyjnie sie sprawdzają
|
|
|
|
#54648 |
|
Raczkowanie
|
No nie mogłam nigdzie kupić joaśki ale własnie dzwoniła kumpela i kupiła mi własnie tą z lnem, makiem i zielona herbatą. Więc będe niedługo testować
![]() PS Żebym to ja udzielała porad na temat pielęgnacji ?? hehe
|
|
|
|
#54649 | ||||
|
|
O tak
![]() Cytat:
Cytat:
Widziałam jakiś z Sanoflore, ale kosztował 41 zł. Już zostanę przy płynie do higieny ![]() Cytat:
Algi mogą być całkiem fajnym pomysłem. Cytat:
Osobno sprawdzić tez warto. Ciekawam, czy umyłaś. Czaję się na tę bazę
|
|
#54650 |
|
Zadomowienie
|
pussynka pytalam o:
"Jeżeli umyję włosy szmponem zeby je oczyscic z nadmiaru wszystkiego :P(robie to raz na jakis czas) i jak bym zwinela w koszulke i na mokre ale nie cieknace wlosy psiknela jantar + aloes i nalozyla na to olej? to bedzie ok? ma to sens? Dziekuje za odpowiedzi" Chce wlasnie tak zrobic i nie wiem czy ma sens ______________ Ale chyba sie troche przygoraczkowalam bo widze ze Eloe np. odpowiada w kolejnosci dodanych pytan. ok Takze poczekam
Edytowane przez anias2 Czas edycji: 2012-01-31 o 14:58 |
|
|
|
#54651 |
|
Raczkowanie
|
anias - źle chyba nie będzie ale wydaje mi się, że jakby odwrotnie... Najpier olej, potem mycie, potem odzywki itp. Ale poczekaj na odzew mądrzejszych lepiej.
|
|
|
|
#54652 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() a Eloe jeszcze nadrabia, może dojdzie do moich zdjęc |
|
|
|
|
#54653 |
|
Zadomowienie
|
stwierdziłam, ze żele są nie dla mnie.
![]() żel lniany-włosy błyszczące, ale skręt rozluźniony, zero utrwalenie, nie podkreślił skrętu na długo żel Joanna (nie pamiętam dokładnie jaki)-podkreślone loki może przez 10 minut, włosy matowe inny "zwykły" żel za ok.4 zł-to samo Dodam, ze mam dosyć cienkie włosy, żelu dawałam niewiele ok. 1-1,5 łyżeczki (płaska), ugniatałam włoski głową w dół. Żel nie jest dla mnie, za bardzo obciąża moja włosy. lepszy efekt jest jeśli użyję trochę pianki na mokre i później lakier do utrwalenia loków. Ale jestem początkująca CG także poszukiwania trwają...
|
|
#54654 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#54655 |
|
Kazar Lady
|
sobie poczekamy
![]() ![]() a ja dziś mam mniejsze objętościowo ale wciąz zakrętaski podoba mi się to oczywiście nic dzis nie robiłam, odpoczywają
|
|
|
|
#54656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. W krótkich będę baranem ![]() Cytat:
![]() Baza dopiero w drodze do mnie ![]() Dziewczyny, ile ten kryzys może trwać? ![]() I dopiero po 4 miesiącach?!
|
|
#54657 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki! ![]() Drogeria jest na Sobieskiego w tym samym pawilonie co biedra Tez tam niedlugo znow zajrze, moze cos sie zmienilo w asortymencie.Cytat:
Czapka -> przyklap... I z tego wszystkiego mysle o odstawieniu zelu lnianego, moze wtedy skret bedzie lepszy.Wiecie co, to jest dziwne ze nagle wiele z nas narzeka ze wlosy kompletnie odmawiaja wspolpracy, moze to jednak ten mroz jest glownym winowajca? Tylko jak z tym walczyc?
|
|
|
#54658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak nałożę na mokre, to potem w ogóle nie widać, ani nie czuć, że coś nakładałam, a loczki fajne, sprężyste i utrwalone
|
|
|
|
|
#54659 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#54660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.

bo ludzie zamawiali po 10 buteleczek 

jakbym słyszała swoje krzyki ponad 2 lata temu...
I czym mają włosy się odżywiać? ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale to dla Twojego dobra, to znaczy włosów Twych

[/quote] Dlaczego?