|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Ja byłam dzis na 1 zajęciach w szkole rodzenia. Było nas 5 i ogolnie mowiac fajnie. Położna mowiła o planie porodu i standardach jakie powinny byc w szpitalu. A poźniej cwiczenia oddechowe były. No i jak wracałam, to zakupiłam body rózowe
|
|
|
|
|
#3842 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
) ten kot dobry ,ale pies już przesadził |
|
|
|
|
#3843 |
|
Zadomowienie
|
ja do szkoły zapisałam sie na połowę marca na brochów więc może spotkam jakąś dziewczynę z forum
mąż szczęśliwy ze nie musi byc na tych typowo damskich zajęciach ale zgodził się na czytanie moich notatek a raczej słuchanie opowieści co tam robimy![]() i już wiem że wolę żeby był przy mnie dopóki będzie mógł , w zależności od szpitala bo jeszcze nie mam 100% pewności gdzie chcę jechac, a potem niech już grzecznie za nami czeka wczoraj sluchamy radio i czytają wypowiedź faceta ze on się wzrusza jak musi opuścic swoje 3 ukochane kobitki bo jedzie do pracy, komentarz męża : żonę, matkę i teściową i w śmiech Edytowane przez diablica071086 Czas edycji: 2012-01-31 o 14:23 |
|
|
|
#3844 |
|
Rozeznanie
|
przy okazji oglądania wózków kupiłam dzidzi ręczniczek kąpielowy<ten niebieski > i nożyczki nie wiem czy dobre.
|
|
|
|
#3845 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem to, że są prace, których w ciąży wykonywać nie można. Wiem, że są kobiety, które muszą coś nosić, prowadzić samochód czy wykonywać szereg innych prac, które w ciąży niespecjalnie służą. I rozumiem pewne sytuacje. Ale jak widzę, że kobieta mająca lekką pracę biurową leci po zwolnienie od razu jak tylko dowie się o ciąży, to uważam, ze to jest nie w porządku. W stosunku do nas wszystkich.
|
|
|
#3847 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3848 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja, mimo iż jestem na zwolnieniu od 4 miesiąca przy zdrowej ciąży, to doskonale rozumiem, że wiele kobiet chce i może pracować niemal do porodu. Moim zdaniem wszystko zależy od rodzaju pracy. Już kilkakrotnie pisałam, że chętnie bym wróciła, ale pracuję fizycznie, a pracodawca nie zgodził się na zmianę w pełnionych obowiązkach (chociaż mógł to zrobić bez problemu). No, ale przecież jak ja siedziałabym w biurze i wypełniała te lżejsze prace to ona musiałaby coś robić i tak siedzę w domu już trzeci miesiąc. I wczoraj dotarło do mnie, że zaczynam dziczeć! Prawie co dzień w dresie, związane włosy, zero makijażu. Jakoś nie widziałam, że jest ze mną tak źle dopóki wczoraj nie wybrałam się po męża do pracy, a że miałam sporo czasu to wzięłam prysznic, wyprostowałam włosy, perfekcyjny make-up, kozaczki na obcasach (niewysokich, bo prowadziłam, ale zawsze to obcasy ), a do tego płaszczyk zamiast puchowej kurtki do kolan. Błysk w oku męża - bezcenny PS. zasłużyłam już na hasło i maila?? Cytat:
|
|
#3849 |
|
Raczkowanie
|
blueelektron a torecan próbowałaś brać?
|
|
|
|
#3850 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No i wyniki glukozy wyszły idealnie, tylko morfologie muszę powtórzyć, bo jakaś próbka była nie teges i zakrzepy się porobiły i mocz, bo mam "liczne nabłonki płaskie", więc teraz mam brać tabletki i powtórzyć badanie. Ale waga mnie dobiła troszkę |
||
|
|
|
#3851 |
|
Rozeznanie
|
lekarz diphergan mi cały czas przepisuje, za tydzień jak będę to zapytam się o jakiś inny lek, a ten co piszesz działa?
|
|
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczęta, będę miała małą Wizażankę |
|
|
|
|
#3854 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3855 |
|
Raczkowanie
|
To sa czopki zaczynaja działać po 3 dniu, przynajmniej tak było u mnie. Poprawa była na 50 % , ale to i tak duzo ,sama dobrze wiesz ,że kazda ulga sie liczy. Tak bardzo bym chciała Ci pomóc jak mi się przypomni co ja przeszłam to mi się serce kroi jak wiem że ty nadal.
|
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Maloka, liveinhope gratuluje córek
![]() zaraz mąż przyjdzie z pracy. nic mi się nie chce. nie widzę sensu sprzątania, remont się zaczął, to po co sprzątać :P spódnicę bym sobie jakąś kupiła, no... |
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3858 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3859 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz cos z innej beczki.Zadzwonili do mnie z urzędu,że mają dla nas mieszkanie |
||
|
|
|
#3860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie dopytałam się, zaczynam 14 marca 2 razy w tyg (poniedzialek, środa) ja chodze na 17 ale jest jeszcze 15 zajęcia trwają do 23maja |
|
|
|
|
#3861 |
|
Raczkowanie
|
http://www.stokkids.pl/index.php?opt...d=33&Itemid=46 co myślicie o tym? Mam chęć kupić bo wydaje mi się sensowne, w końcu dziecko to pukanie słyszy przez 9 miesięcy.
|
|
|
|
#3862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję ![]()
|
|
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każde dziecko jest inne i na każde coś innego działa - jednym służą misie innym suszarki - wyjdzie w praniu
|
|
|
|
|
#3864 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie na to nikt nie patrzy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2012-02-01 o 09:12 |
||||||||
|
|
|
#3865 |
|
Konto usunięte
|
Polska wersja to właśnie Roan Marita
![]() Dziękuję, niestety nie mam wyników badań jeszcze, będą w przyszłym tygodniu, ale przedzwonię sobie, bo następną wizytę mam 23. dopiero, nie wytrzymam tyle. A teraz news dnia ![]() Pod sercem noszę... CHŁOPCZYKA! ![]() ![]() Jestem w siódmym niebie Kupiłam body z napisem: Syneczek mamusi, zapakuję je ładnie i wręczę mężowi (bo on jeszcze nic nie wie), ale jestem po prostu przeszczęśliwa Dzisiaj już cały dzień chodziłam z uśmiechem i teraz jak to piszę to też się śmieję do siebie Mój śliczny synuś ssał sobie paluszek, to tak słodko wygląda, że wyciągam sobie co chwila to zdjęcie i oglądam Z gorszych wiadomości, nie wiem, kiedy będę miała USG prenatalne, bo dopiero co się dowiedziałam, gdzie mam dzwonić, a tam już nie ma terminów Jestem trochę zła, no ale trudno, będę jeszcze próbować, a jak nie, to spróbuję w drugim miejscu.
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo możesz budzik włożyć do łóżeczka też będzie tykanie jak serce matki ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31964662]Polska wersja to właśnie Roan Marita ![]() Dziękuję, niestety nie mam wyników badań jeszcze, będą w przyszłym tygodniu, ale przedzwonię sobie, bo następną wizytę mam 23. dopiero, nie wytrzymam tyle. A teraz news dnia ![]() Pod sercem noszę... CHŁOPCZYKA! ![]() ![]() Jestem w siódmym niebie Kupiłam body z napisem: Syneczek mamusi, zapakuję je ładnie i wręczę mężowi (bo on jeszcze nic nie wie), ale jestem po prostu przeszczęśliwa Dzisiaj już cały dzień chodziłam z uśmiechem i teraz jak to piszę to też się śmieję do siebie Mój śliczny synuś ssał sobie paluszek, to tak słodko wygląda, że wyciągam sobie co chwila to zdjęcie i oglądam Z gorszych wiadomości, nie wiem, kiedy będę miała USG prenatalne, bo dopiero co się dowiedziałam, gdzie mam dzwonić, a tam już nie ma terminów Jestem trochę zła, no ale trudno, będę jeszcze próbować, a jak nie, to spróbuję w drugim miejscu.[/QUOTE]a masz L4?
|
|
#3867 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31964662]
A teraz news dnia ![]() Pod sercem noszę... CHŁOPCZYKA! ![]() ![]() [/QUOTE]Gratuluje
|
|
|
|
#3869 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31964662]Polska wersja to właśnie Roan Marita
![]() Dziękuję, niestety nie mam wyników badań jeszcze, będą w przyszłym tygodniu, ale przedzwonię sobie, bo następną wizytę mam 23. dopiero, nie wytrzymam tyle. A teraz news dnia ![]() Pod sercem noszę... CHŁOPCZYKA! ![]() ![]() Jestem w siódmym niebie Kupiłam body z napisem: Syneczek mamusi, zapakuję je ładnie i wręczę mężowi (bo on jeszcze nic nie wie), ale jestem po prostu przeszczęśliwa Dzisiaj już cały dzień chodziłam z uśmiechem i teraz jak to piszę to też się śmieję do siebie Mój śliczny synuś ssał sobie paluszek, to tak słodko wygląda, że wyciągam sobie co chwila to zdjęcie i oglądam Z gorszych wiadomości, nie wiem, kiedy będę miała USG prenatalne, bo dopiero co się dowiedziałam, gdzie mam dzwonić, a tam już nie ma terminów Jestem trochę zła, no ale trudno, będę jeszcze próbować, a jak nie, to spróbuję w drugim miejscu.[/QUOTE]Ależ kipi z ciebie radość ![]() Śliweńka wiedzą że nas przybedzie.Wiem że jak tam pójde mieszkać to będa mnie mieć z głowy a jak odmówie to mi powiedziała,że będe długo czekać.Jak wielkościowo będzie ok i opłaty nie będa duże to przemyśle sprawe.Ale jak będzie małe i duzy czynsz za 4 osoby a do tego np będzie grzyb to podziękuję.Filip ma astme i nie może mieszkać z grzybem,w ogóle nikt nie powinien z nim mieszkać. |
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31964662]
A teraz news dnia ![]() Pod sercem noszę... CHŁOPCZYKA! ![]() ![]() Jestem w siódmym niebie Kupiłam body z napisem: Syneczek mamusi, zapakuję je ładnie i wręczę mężowi (bo on jeszcze nic nie wie), ale jestem po prostu przeszczęśliwa Dzisiaj już cały dzień chodziłam z uśmiechem i teraz jak to piszę to też się śmieję do siebie Mój śliczny synuś ssał sobie paluszek, to tak słodko wygląda, że wyciągam sobie co chwila to zdjęcie i oglądam [/QUOTE] Super ![]() Odnośnie zwolnień to uważam że każda kobieta ma prawo sama podjąć decyzję i nikt nie ma prawa tego krytykować nawet jak ciąża zdrowa i nie ma przeciwskazań do pracy!!! Biorąc pod uwagę jaki jest socjal w naszym kraju to nie dziwię się że kobiety jak najszybciej idą na l4.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-01-31 o 15:59 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

Ja jutro zerknę jeszcze na moją i sprawdzę czy bym coś dodała 
Najlepiej idąc do apteki zapytać albo samemu przed zapłaceniem otworzyć ulotkę i przeczytać, bo czasem same farmaceutki nie wiedzą...

Każdy ma swoje zdanie w danym temacie i kultura wymaga, żeby je szanować. No chyba, że są to jakieś poglądy ogólnie uznawane za coś nie do przyjęcia np. przemoc wobec dzieci (skrajny przypadek). Wtedy szacunek nie wchodzi w grę. A jeszcze w temacie, wcale na l4 nie trzeba "bezczynnie siedzieć w domu". Można robić wiele pożytecznych rzeczy, ale dawkować sobie je wg własnego uznania, a nie wg uznania pracodawcy 

.
nie dopytałam się, zaczynam 14 marca 2 razy w tyg 
Jestem trochę zła, no ale trudno, będę jeszcze próbować, a jak nie, to spróbuję w drugim miejscu.