Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-31, 16:00   #2341
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Od wczoraj ćwiczy "mama" Wyrwało mu się takie wyraźne jak siedział w leżaczku koło mnie, potem były takie bardziej "Mammmm", a dziś rano - ubieram go, w końcu się zniecierpliwił i słyszę "maMA!"
klask i: i zazdroszczę po cichu

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 16:11   #2342
madzia1k1
Raczkowanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Telik

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Eve dla Marysi. Tylko pamietaj tu sie dzieci nie chwali

A to dalej ropieje?

Kurcze ja tez sie musze z Antkiem pokazac okuliscie, bo jedno oczko mu lzawi i czasem sie ropka zbiera. I chyba go to swedzi, bo czesto trze to oczko, czego rezultatem jest brzydka skora wokol oczka.

Wybieracie sie dzis na spacer?
A u nas jest tak już od 2mcy i ciągle powtarzam to pediatrze przy okazji szczepień, a ona mówi, że jak nie ropieje mocno i tylko łza stoi w oku to masować 3x dziennie i przemywać. Pytałam się czy nie trzeba juz iść do okulisty bo to juz długo tak jest a ona, że nie, bo okulista to samo powie, albo będzie od razu chciał na zabieg wysyłać... No i dalej nie wiem co mam robić?

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
moj jest do 9 kg i tez nie rozklada sie na plasko. Takze po wyplacie kupie jej ten do 18 bo wlasnie chodzilo mi o krzeselko a samych nie widzialam nigdzie i bede miala dla drugiego dzieckamoja tez usypia w lezaczku - ale jak mocno zasnie zanosze ja do lozeczka
No ja też zanoszę Dominika jak zaśnie do łóżeczka

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Wzięłam Hanię przed komputer i jej to pokazałam i na głos przeczytałam 10 razy! I niech sobie zakoduje, że tak właśnie się śpi w nocy!!!!!

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej

My dziś po południu jedziemy do neurologa z dziewczynami i prosiła bym o kciuki.
i na zakupy pampersowe i chusteczkowe, i piżamki dla dziewczyn

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 16:12   #2343
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

dziex dziewczynki - czyli jak dla mnie nie ma znaczenia czy wspolnie czy razem.
Moje dziecie po wielkim krzyku usnelo ( ale od kiedy ona az tak krzyczy). polozylam do lozeczka i sama zasnela.
TZ ma od rana focha i juz mnie wkurzyl przez telefon - gamon jeden, Oj ja mu jeszcze pokaze
Takie pysznosci tu pokazujecie a czlowiek sie mial odchudzac, a ta granola
poki co czekam na wyplate jak na zbawienie - pustki sie zrobily w moich zapasach
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 16:17   #2344
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Oliweczko, to jest Telikowa granola:

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Oliweczka o tyle,że z takim małym dzieckiem cięzko jest u okulisty,ale to dziwne,że Ci odmówili...co to w ogóle ma znaczyć

to jest specjalna klinika i jest przystosowana do badania nawet takich małych dzieci(info od pediatry)
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziwne, fakt. Choć zdrugiej strony to wydaje się logiczne, bo tak szukać wady "na zapas", to chyba nie ma sensu... Tym bardziej, że u takiego malucha, to chyba nie ma jak sprawdzić czy ma krótkowzroczność czy coś takiego
no ja też myślałam, że po co mamy z nią jechac i szukac dziury w całym, ale z drugiej strony wcześnie wykrytą wadę można moze jakoś zahamowac? no i dostałam w końcu skierowanie!!
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Oliweczka a przecież do okulisty skierowania się nie dostaje ?! U mnie przynajmniej tak jest? Mi mówił doktorek że mam iść, ale skierowania nie dał... kiedy zapytałam o skierowanie to powiedział, że do okulisty nie trzeba, później pielęgniarka to potwierdziła która dawała Emi zastrzyk.Chyba że u Was trzeba?
do tej kliniki jest wymagane
Cytat:
ciekawe
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Chyba do -10 mozna wlasnie.

tak tak pomyliłam

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
poki co czekam na wyplate jak na zbawienie - pustki sie zrobily w moich zapasach
witaj w klubie

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 16:20   #2345
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

ehh gdyby to wszystko nie bylo az takie drogie to czlowiekowi by sie troszke lzej zylo
Stary 2012-01-31, 16:32   #2346
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Cześć i czołem
Melduję że Tymuś dziś (na razie) lepiej: jadł już dwa razy całkiem ładnie i kupka się pojawiła Za to moja głowa, jak bolała, tak boli Trochę mniej na szczęście, ale boli. Wieczorem było już tak, że się zastanawiałam, czy to w ogóle przeżyję czy jakiegoś pogotowia nie wzywać albo coś A ja mam naprawdę wysoką tolerancje na ból, wierzcie mi
biedna jesteś z tym bólem.. ale warto się przebadać dla własnego spokoju..

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
My dziś po południu jedziemy do neurologa z dziewczynami i prosiła bym o kciuki.
i na zakupy pampersowe i chusteczkowe, i piżamki dla dziewczyn

Idę zobaczyć jak obiad i obiadek.

Ja nie wiem o co chodzi tym moim laskom, bo budzą sie w nocy a potrafiły jeśc dopiero około 5 rano

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

moje dziecko wypiło prawie 100ml soku z kubeczka
No no

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
a teraz sprytny jak Jaś coś krzyczy mówi -"poszedłbym, ale ewidentnie ciebie woła"

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

nawet nie bede próbowała was nadgonic. mam slaby dostep do kompa i pewnie dopiero w nastepny poniedzialek wroce na wasze łono, ja wyrodna!!! do tego wszystkiego co sie ogolnie u mnie dzieje artur chyba dostal jakiegos swierzba albo wysypke. ma cale rece podrapane, szyję... od wczoraj dostal jakas masc przeciw pokrzywkom i swierzbowi i jest niebo lepiej... a ja dalej smarkajaco-kaszlaca, siedzi mi w zatokach az łep pęka, naswietlam sie nawet jakas lampą i troche lepiej ale jeszcze musze niezle to wygrzac by zeszło... jakas masakra w tym roku z rpzeziebieniem...

Cytat:
A wiecie, że Ja cytologi nigdy nie miałam :| nawet nie miałam jakieś większej potrzeby, pewnie teraz jak pójdę kiedyś na kontrolę to mi zrobi...[COLOR="Silver"]
Szok!! Ale chyba nie ma się co dziwić.. dzisiaj znaleźć lekarza, który zleca wszystkie potrzebne badania i myśli o pacjencie a nie o kasie jest bardzo trudno.. im się zwyczajnie nie chce.. na szczęście ja zupełnie przez przypadek trafiłam na genialną jak dla mnie lekarkę i prowadziła całą ciążę i zostanie już ze mną na pewno

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Nie dam rady cytować, Zuzia ma straszny dzień, ja mam straszny dzień. Ona katar i zęby, ja katar, gardło i chyba gorączkę, tż to samo. Na razie tylko Kuba w miarę zdrowy.
Dobijcie mnie!

Hania drzemie, ale chyba ją zaraz bezczelnie obudzę bo znowu będzie mi wieczorem 2 godziny zasypiać.. będę wredną matką

Muszę iść do rosmana bo dzisiaj ostatni dzień rabatu na słoiczki hippa (z tej darmowej paczki co przysyłają) i właśnie się zorientowałam, że to już jutro luty.. zapierdziela ten czas strasznie.. dni to mi tak mijają, że nawet nie wiem kiedy
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 16:39   #2347
BABONIK
Zadomowienie

AgaG. Majorka super my chyba wybierzemy się na 3 auta do Chorwacji też będzie ciepło

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 17:02   #2348
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Nie dam rady cytować, Zuzia ma straszny dzień, ja mam straszny dzień. Ona katar i zęby, ja katar, gardło i chyba gorączkę, tż to samo. Na razie tylko Kuba w miarę zdrowy.
Dobijcie mnie!
Biedna Ty Ja się wali to wszystko na raz

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
no ja też myślałam, że po co mamy z nią jechac i szukac dziury w całym, ale z drugiej strony wcześnie wykrytą wadę można moze jakoś zahamowac? no i dostałam w końcu skierowanie!!
Ale Ty wiesz, jak sie taką wadę u niemowląt sprawdza? Tak z ciekawości pytam, bo sobie tego nie wyobrażam Przecież nie zasłonią maluchowi oka i nie każą czytać literek z tablicy A komputerowe badanie też nie dla takich bobasów.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie kciuki Chyba pomogły bo trener się spóźnił i był w południe, a ja o 13 uciekłam A trening w pracy. Przyjeżdża do mnie raz w miesiącu taki "gość", który ocenia efektywność mojej pracy, szkoli, radzi itp.
Taki trening! A ja już Cię widziałam, jak po pracy latasz z hantlami po siłowni

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Wodaqua oni przy tatusiu są inni bo in więcej krzyczy a i nie przeszkadza mu np. bałagan to mniej wymaga.Lubi mieć spokój,więc wolna ręka a jak sie zbierze,to latają jak pioruny.
Ciekawe jak sie tatuś sprawdzi? Takie sytuacje mają jeden niewątpliwy plus - po całym dniu sam na z dziećmi facet zaczyna (choć na trochę, póki nie zapomni) doceniać codzinną pracę żony
Stary 2012-01-31, 17:04   #2349
iustyna1
Wtajemniczenie

A ja miałam i mam jak najlepsze zdanie o swoim ginekologu a nie zlecał mi (w żadnej z ciąż) badań na tarczycę ... hmmm
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 17:18   #2350
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Jak mnie moja gin w ciąży wysyłała po próbki na paciorkowca które ona powinna mieć w gabinecie a co dopiero cytologia
ja chodziłam w ciązy do gina na nfz a robił mi cytologię.. wybierz się jak najszybciej bo to podstawowe badanie przy profilaktyce nieprawidłowości związanych z szyjką macicy.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Aha a propo gina - byłam wczoraj u gina na kontroli - i torbieli nie ma!

wchłonęła się całkowicie - na wizycie poporodowej we wrześniu była jeszcze torbiel 33 mm ale to było przed okresem po porodzie jeszcze i gin mówił mi że kiedy wróciła czynność jajników do porządku to torbiel najpewniej wchłonęła się i na usg wsio ok. Ale mi ulżyło... no i mogę się zacząć oswajać z tabsami.

i moje pytanie, zapisał mi OC-35 - nowocześniejsza wersja Diane 35 - brała któraś z Was? albo bierze teraz?

bo chciałam coś co mi pomoże przy okazji na cerę bo w ciąży było super a teraz ciągle mi coś wyłazi i włosy przetłuszczają się strasznie, że o wypadaniu nawet nie wspomnę.. no i gin polecił mi właśnie oc-35 i mam zacząć brać od następnego cyklu. na razie mam na próbę 1 op zapisane jak będzie ok to mam przyjść jak będę kończyć opakowanie na kontrolę i zapisze mi następne.

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-01-31 o 18:10
Stary 2012-01-31, 17:21   #2351
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja chodziłam w ciązy do gina na nfz a robił mi cytologię.. wybierz się jak najszybciej bo podstawowe badanie przy profilaktyce nieprawidłowości związanych z szyjką macicy.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Aha a propo gina - byłam wczoraj u gina na kontroli - i torbieli nie ma! wchłonęła się całkowicie - na wizycie poporodowej we wrześniu była jeszcze torbiel 33 mm ale to było przed okresem po porodzie jeszcze i gin mówił mi że kiedy wróciła czynność jajników do porządku to torbiel najpewniej wchłonęła się i na usg wsio ok. Ale mi ulżyło... no i mogę się zacząć oswajać z tabsami.
Ale świetne wieści Bardzo, bardzo się cieszę

A co do pierwszej części posta, to ja też chodziłam na NFZ i cytologię miałam dwa razy.
Stary 2012-01-31, 17:38   #2352
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

Taki trening! A ja już Cię widziałam, jak po pracy latasz z hantlami po siłowni
No taki Na inny czasu brak

Cytat:

Aha a propo gina - byłam wczoraj u gina na kontroli - i torbieli nie ma!

Super wieści

Iustyna

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 17:45   #2353
patik87
Zakorzenienie

wodaqua jeszcze dzisiaj mnie sąsiadka z dołu nie podkurzyła, ale tż właśnie poszedł tam z Sarą, zobaczymy jakie wieści przyniesie

Beata to super że masz torbiel z głowy z tabsami nie pomogę.

Iustyna widzisz, ja gdyby nie ciąża i moja gin do tej pory żyłabym w nieświadomości, bo do głowy by mi nie przyszło by zrobić tsh...a jak sięgam pamięcią to od dawna miałam objawy niedoczynności.
I dzięki jej za to że mnie skierowała. Nieleczona tarczyca w ciąży to poważne zagrożenie dla dziecka.

Brumek okuliści mają swoje sposoby i metody na badanie wzroku u niemowląt. Wcześniaki narażeni są na retinopatię i co miesiąc przechodzą badania wzroku do jakiegoś tam czasu..
Stary 2012-01-31, 18:05   #2354
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
[/COLOR]Lili kciuki potrzebe tylko po 15.
Trzymałam cały czas
Jak było?

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Lili, co tam Radzio wyczynia?
Rany mam dość. Padam na twarz.
Prawie w ogóle nie spał, marudzi, piszczy, wierci się. Głowa mi pęka
Tż już jest, zajmuje się Małym, mogę odetchnąć.

Cytat:
Ciasto z kisielem w piekarniku
co to za ciasto z kisielem ?
Ja się rozliczam z mężem, ale co i jak to pojęcia nie mam, nie znam się.
Teraz rozlicza się Tż z Radkiem, beze mnie. Tak księgowa mówiła.

Cytat:

[/COLOR]Aha a propo gina - byłam wczoraj u gina na kontroli - i torbieli nie ma!

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Iustyna Ty dobij mnie a ja dobije Ciebie
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 18:09   #2355
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
wodaqua jeszcze dzisiaj mnie sąsiadka z dołu nie podkurzyła, ale tż właśnie poszedł tam z Sarą, zobaczymy jakie wieści przyniesie

Iustyna widzisz, ja gdyby nie ciąża i moja gin do tej pory żyłabym w nieświadomości, bo do głowy by mi nie przyszło by zrobić tsh...a jak sięgam pamięcią to od dawna miałam objawy niedoczynności.
I dzięki jej za to że mnie skierowała. Nieleczona tarczyca w ciąży to poważne zagrożenie dla dziecka.

Brumek okuliści mają swoje sposoby i metody na badanie wzroku u niemowląt. Wcześniaki narażeni są na retinopatię i co miesiąc przechodzą badania wzroku do jakiegoś tam czasu..
No właśnie o to mi chodzi, taki dobry lekarz a nie wspomniał słowem o ważnym badaniu...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-01-31, 18:19   #2356
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
co to za ciasto z kisielem ?
Ciasto różowe (z kiślem)

1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 szklanka kiślu (różowego) - 2 kiśle jeśli ktoś woli w ten sposób
6 jaj
1 szklanka oleju (mozna zamiast oleju szklankę oranżady)
1,5 lyżeczki proszku do pieczenia

Utrzeć jaja z cukrem, dodać mąkę, kisiel, proszek do pieczenia, wlać olej (lub oranżazdę) zmiksować. Wylewamy do brytfanki. Pieczemy 50 minut.

SMACZNEGO

lub

Ciasto z kisielem

0,5 kostki masła
4 jaja
1 szklanka cukru
2 szklanki mąki
3 torebki kiślu cytrynowego
1 szklanka mleka
mała torebka proszku do pieczenia
aromat cytrynowy

Masło ucierać z cukrem na puszysta masę, dodając po jednym żółtku. Do utartej masy wsypać kiśle, dodać aromat i dokładnie wymieszać. Nastepnie wsypać mąkę, proszek i wlać mleko. Ciasto powinno mieć gęstość cukrzącego się miodu. Na końcu dodać pianę z białek, ostrożnie wymieszać i włożyć do formy.
Piec około 50 minut. Posypać cukrem pudrem
Stary 2012-01-31, 18:19   #2357
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Ale świetne wieści Bardzo, bardzo się cieszę .

Cytat:
Super wieści

Cytat:

tiaaa... sąsiadka z dołu a ja w pierwszej chwili nie załapałam o kim mowa zawsze byłąm wyczulona na a nie na sąsiadkę z dołu mam nadzieję że dziś Cię niczym nie wkurzy

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

chyba chodzi o to że tz będzie się rozliczać z ulgi na dziecko przysługującej za część roku po urodzeniu się Radzia.

ja się nie będę rozliczać w tym roku - bo dochodów nie miałam a szkoda....

dzięki dziewczyny - no ucieszyłam się że mam chociaż to z głowy - bo bałam się że jak miała 7x5cm ponad to na pewno czeka mnie laparoskopia albo co innego jeszcze a tu takie miłe zaskoczenie ufff...

Stary 2012-01-31, 18:24   #2358
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

no wlasnie nalezy nam sie ulga za dzieciaczka?? wiedzialam ze o cos chcialam Was zapytac

Ja w ciazy chodzilam do endokrynologa - ale ja lecze sie prawie 20 lat, wiec dla mnie zadna nowosc.

nom moje dziecko po 2,5 snu wlasnie sie obudzilo i "powiedzialo cos" ale nie dolecialo do mnie co - chyba rusz mamuska doopsko po mnie
Stary 2012-01-31, 18:31   #2359
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Dziękujemy za kciuki. Jutro będziemy ławic kolejną turę zabiegów... i następna wizyta w kwietniu, na dwa tygodnie przed ich urodzinami...

Beatko super,że torbiel się wchłonęła.
Stary 2012-01-31, 18:55   #2360
brunetka2000
Zakorzenienie

Hejka
Stronczek, Iustyna dziękuję, że pamiętałyście o mnie w nocy. Niestety tym razem sie nie pojawiłam, chciałam odespać, ale nie udało się, najpierw mała trochę marudziła, potem nie mogłam wyjść z łazienki spałam na podłodze. Zatrułam się czymś (znam winowajce ) i nie mogłam opuścić wc do godziny 4 Myślałam, że to grypa jelitowa, ale na szczęście przeszło mi. Byłam od rana u rodziców i tam odpoczywałam, mała została u nich na noc. DZISIAJ SIE WYŚPIĘ
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 18:57   #2361
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
no wlasnie nalezy nam sie ulga za dzieciaczka?? wiedzialam ze o cos chcialam Was zapytac
oczywiście że tak

tylko że nie w pełnej kwocie 1112.04 zł - tylko proporcjonalnie - ulga prorodzinna przysługuje także na dziecko, które urodziło się w 2011 roku - "uprawnia" swoich rodziców do skorzystania z ulgi ale tylko za faktyczną liczbę miesięcy sprawowania pieczy nad dzieckiem - za każdy miesiąc można odliczyć od podatku 92,67 zł.
Kwotę ulgi możemy odliczyć tylko od swojego podatku, bądź też od podatku naszego współmałżonka (drugiego rodzica).---- ale tylko jedno z rodziców-tylko raz można odliczyć ulgę - Proporcję, w jakiej korzystamy z odliczenia ustalamy sami - czyli przykładowo dla dzieci urodzonych w lipcu - 6x 92,67 zł.=556.02zł

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-01-31 o 19:05
Stary 2012-01-31, 19:03   #2362
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Hejka
Stronczek, Iustyna dziękuję, że pamiętałyście o mnie w nocy. Niestety tym razem sie nie pojawiłam, chciałam odespać, ale nie udało się, najpierw mała trochę marudziła, potem nie mogłam wyjść z łazienki spałam na podłodze. Zatrułam się czymś (znam winowajce ) i nie mogłam opuścić wc do godziny 4 Myślałam, że to grypa jelitowa, ale na szczęście przeszło mi. Byłam od rana u rodziców i tam odpoczywałam, mała została u nich na noc. DZISIAJ SIE WYŚPIĘ
Zanim doczytałam do końca, to myślałam, że zatrzasnęłaś się w łazience i nie miał Cię kto wypuścić .

Zazdroszczę zostawienia małej terrorystki dziadkom . Mojej nie chcą też przygarnąć na noc?
No dobra, sama się pomęczę .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-01-31, 19:05   #2363
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Hejka
biedna.. wymęczyło Cię... no i super że się wyśpisz

Stary 2012-01-31, 19:06   #2364
patik87
Zakorzenienie

bRUneta wow wow, ciekawe jaki popis w nocy mała da u dziadków
(pewnie będzie spać.)
Czym się zatrułaś?

Moja kwękała po ciężkim dniu zapada w sen, odmówiła mleka. Ja padam.
Stary 2012-01-31, 19:14   #2365
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
czytałam...cała ta sprawa jest bardzo dziwna, żeby nie powiedzieć podejrzana...

Cytat:
klask i: i zazdroszczę po cichu

Cytat:
Aha a propo gina - byłam wczoraj u gina na kontroli - i torbieli nie ma! .
to super! Tabletek niestety nie znam...
Cytat:
chyba chodzi o to że tz będzie się rozliczać z ulgi na dziecko przysługującej za część roku po urodzeniu się Radzia.
Beatko, widze że znasz się na tym dobrze. Czyli jeśli Adas urodził się 15.06 to za czerwiec też ulga się należy? Nie ma to znaczenia że w połowie miesiąca?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 19:16   #2366
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
bRUneta wow wow, ciekawe jaki popis w nocy mała da u dziadków
(pewnie będzie spać.)
Czym się zatrułaś?

Moja kwękała po ciężkim dniu zapada w sen, odmówiła mleka. Ja padam.
Już kilka razy u nich spała i za każdym razem była grzeczniutka!!!!!

Zatrułam się makrelą wędzoną szybko jej już nie tknę
Stary 2012-01-31, 19:21   #2367
jacieeeee
Wtajemniczenie

Brunetka fajnie masz Choć jedną noc odeśpisz. Ech, marzy mi się
Zjadłam kolację i dalej jestem głodna No trudno. Zapcham się czerwoną herbatą.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 19:26   #2368
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Brunetka fajnie masz Choć jedną noc odeśpisz. Ech, marzy mi się
Zjadłam kolację i dalej jestem głodna No trudno. Zapcham się czerwoną herbatą.
Ja już za nią tęsknie strasznie, ale jutro też muszę pojechac do rodziców, a u nas jest tak zimno, że nie chciałam jej wozić. Jeśli chodzi o odsypianie to i tak się będę budzić na karmienie Już kiedyś sprawdzałam
Stary 2012-01-31, 19:37   #2369
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]Aha a propo gina - byłam wczoraj u gina na kontroli - i torbieli nie ma!

wchłonęła się całkowicie - na wizycie poporodowej we wrześniu była jeszcze torbiel 33 mm ale to było przed okresem po porodzie jeszcze i gin mówił mi że kiedy wróciła czynność jajników do porządku to torbiel najpewniej wchłonęła się i na usg wsio ok. Ale mi ulżyło... no i mogę się zacząć oswajać z tabsami.
Super wieści!!
Co do tabletek to niestety nie miałam styczności, więc nie wiem..

Cytat:
Hejka
Ale się namęczyłaś.. za to dzisiaj szykuje się piękna noc aż skrycie zazdroszczę

Hania padła jak kawka.. nawet się nie namęczyłam w usypianiu jej oby noc była spokojna..
Byłam w rosmanie.. taki mróz na dworze, że uda mi godzine dochodziły do siebie..

Dziewczyny poratujcie.. Hania ma wysypane plecy.. i nie wiem od czego to może być.. czy którejś z was dziecko miało coś podobnego? To jest tylko na dole plecków.. w załączniku zdjęcie... HELP!!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1857.jpg (51,9 KB, 47 załadowań)
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 19:37   #2370
CrazyMachine
Zadomowienie

Witam!
Cioteczki kochane dziękujemy pięknie za oklaski i gratulacje ząbkowe.
Widziałam, że Brunetka pytała o spanie na brzuchu. Otóż Ida zaczęła w nocy spać właśnie tak. Na początku bałam się, ale jak się nie dała przełożyć, to doszłam do wniosku, że chyba już dorosła do tego. Umie ładnie się przekręcać, ponosić głowę i wspierać na rączkach. Jak ma ochotę to sypia więc na brzuchu.
Brunetko - powrotu do zdrowia życzę.
Beatko - super wieści z tą torbielą.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości