|
|
#1561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Z serii mój makijażowy rozwalacz - odkryłam nowy i tani sposób na długotrwały makijaż! Gdy patrzyłam na dziewczyny z klasy długo zastanawiałam się, jakim cudem po męczącym wfie nie spływa im makijaż... aż niedawno się dowiedziałam, że i tak dosyć grubą warstwę tapety psikają zwyczajnym lakierem do włosów. Podobno 'mejkap' utrzymuje się w ten sposób praktycznie cały dzień. Chyba jednak podziękuję..
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
no to nowego sposobu kobieciny nie wynalazły ..
bo na TVNie w Rozmowach w toku tapeciary wiedziały o tym już od ponad pół roku ![]() a tak w ogóle to witam nowa na wątku tak sobie Was poczytuję od 2-3 dni..
|
#1563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() w rozmowach w toku laska kiedyś mówiła o tym, ale oglądałam tylko reklamę tego i z tego co pamiętam to ona właśnie utrwalała tym sposobem makijaż na kilka dni, a potem rozdzielała posklejane, sztywne rzęsy np. nożem |
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1565 |
|
Zadomowienie
|
Ja o tym wcześniej nie słyszałam, Rozmowy w toku oglądam raczej okazjonalnie przy wyjątkowo głupich tematach, ale ten jak widzę mi umknął. Peszek.
Ogólnie wracając do motywu odrapanych paznokci - nie rozumiem jednego. Bo jedna z dziewczyn od lakieru w swoim 'piórniku' (kosmetyczka, w niej od cholery pudrów, błyszczyków i takich tam + długopis) nosi kilka lakierów do paznokci, a odrapane paznokcie nosi tydzień, dwa... i cały czas odrapuje, obskubuje. Nakładanie tapety zajmuje jej z tego co słyszałam ok. 10-15 minut, ale na zmycie tej odrobinki lakieru, która cudem jeszcze się na jej paznokciach utrzymuje nie ma czasu. Kiedyś też pamiętam, że inna na luźniejszej lekcji podłączyła prostownicę do gniazdka w sali i sobie prostowała włosy. Z serii rozwalacz na szkolnym korytarzu - mini jeansowa, legginsy w panterkę kończące się nad kostką, skarpetki frotte, grube, w różowo błękitne paski i halówki. Majstersztyk! |
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Często ostatnio widuje dziewczynę, która nakłada cienką za to bardzo rózowa warstwę podkładu Nie wiem co to za podkład, ale nieźle kryje, nie widać go w porach, ale no różowy na niej jest;-)
|
|
|
|
|
#1567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
halówki
|
|
|
|
|
#1568 |
|
Zadomowienie
|
Wystarczy, dziewczyny, ileż można się przedzierać przez próby udowodnienia, że moja racja jest mojsza, a twoja jest twojsza... Niech sobie każdy zdziera albo maluje i zmywa, jak chce. Głową muru nie przebijesz.
Rozwaliły mnie filmiki z dziewczynami, bo chłopak po prostu robi sobie jaja i jego prawo, ale te dziewuchy są śmiertelnie poważne w swoich rozprawach filozoficznych pt. "co mam w torebce do szkoły" i "co dziewczynka z podstawówki może nałożyć sobie na twarz". A oprócz tego rozwałka z zeberki: http://www.bratniedusze.blogspot.com/2012/01/bez.html na tym blogu jest dużo innych rozwalających stylizacji... rozwałka z tego wątku: www.love-aesthetics.blogspot.com . Weszłam, bo część z Was pisała, że dziewczyna jest kreatywna i jedyna w swoim rodzaju. Co to, to prawda, ale nie zmienia to faktu, że wygląda w tych swoich stylizacjach brzydko. I te włosy w kolorze "przegięłam z fioletową płukanką"... Nie jest ani ładna, ani intrygująca, ani seksowna, ani ekscentryczna. Jest w tych ubraniach brzydka. Chyba, że taki jej cel. Jedno, co trzeba jej oddać, że robi czasem fajne makijaże, używa ciekawych odcieni pomadek. |
|
|
|
#1569 |
|
Zadomowienie
|
Ja z tych zeberkowych blogów wolę ten -> http://61489pusia.blogspot.com/
|
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
Albo nie mam gustu, albo jestem ślepa, ale nie wiem, co jest rozwalającego w pierwszym linku w poście powyżej
(http://www.bratniedusze.blogspot.com/2012/01/bez.html )Co do tapeciarek... też miałam takie w klasie za czasów LO. Jedna była tak zjarana na solarze, że była wręcz hebanowa, do tego siwe włosy, mega tapeta, czarne oko i długaśne pazury. Widziałam jej zdjęcie na fb jakiś czas temu, jedyne co się zmieniło u niej, to to, że jest jeszcze chudsza, niż w LO, a wręcz sama skóra i kości. Na wycieczkach, to ona pierwsza wstawała, żeby sobie tapetę nałożyć. Ja osobiście uważam, branie kolorowych kosmetyków na wycieczkę w góry za niepotrzebne obciążanie plecaka. Z resztą takie asy się zdarzały także w trakcie moich studiów. Nie chciałoby mi się na terenówkę w góry brać kosmetyczki z pudrami i innymi takimi, do tego prostownicy, suszarki pianki itp. Brałam podstawowe kosmetyki do kąpieli, szczoteczkę do zębów, pastę i krem, a włosy mi same schły. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-01-31 o 19:22 |
|
|
|
#1571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1572 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga, a w moim przypadku ten trend opanował także młodsze pokolenie i spotykam to non stop w gimnazjum!
|
|
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie może nie rozwala, ale zadziwia trend wśród nastolatków na żarówiaste ubrania we wzorki i każde z innej parafii. Na przykład: barrrdzo różowa bluza w tęcze, koszulka w serduszka i spodnie w paski i do tego jakieś kolorowiaste buty.
|
|
|
|
#1574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właściwie nie używam szczotki/grzebienia, jakoś raz na dwa tygodnie, albo i nawet rzadziej, bo nie widzę potrzeby. Włosy mi się nie kołtunią, mimo tego że są mocno kręcone i lepiej wyglądają nierozczesane - jak bardzo nie czesanie włosów jest rozwalające? Czytam was od dawna i jestem pewna, że dla niektórych w tym wątku będzie ![]() Witam w klubie. Też jestem szczęśliwą (chociaż nie zawsze ) posiadaczką kręconych włosów i ostatni raz prostowałam je cztery lata temu ![]() Swoją drogą nie mówię już o malowaniu paznokci w łazience (LO) bo to już mnie tak nie dziwi (chyba piąty raz w tym roku coś takiego widzę ), ale na lekcji? Koleżanka ostatnio wyciągnęła lakier i zaczęła malować... no proooszę.
![]() "Życie przypomina paczkę fasolek wszystkich smaków Bertiego Botta. Wyjmujesz którąś i masz nadzieję, że wreszcie jest to coś dobrego, a zazwyczaj okazuje się, że gorzej nie mogłeś trafić." Edytowane przez Izulkowa Czas edycji: 2012-01-31 o 20:16 |
|
|
|
|
#1575 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1576 | |||
|
Wtajemniczenie
|
jeju, ale duzo piszczecie, nie mam czasu czytac tyle stron !!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyna wygląda okropnie jak dla mnie :O Przygarbiona, włosy okropne (wyglądają na nieumyte ), ciuchy koszmarne ... Nie widziałam tego bloga wcześniej i mogło tak zostać ...
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
z serii : zimowa moda wśród gorących nastolatek,
temperatura: -16* dziewczę: króciutka kurteczka (nie puchówka!), coś a'la skórzane kurtki ze ściągaczem; spod spodu wystawała bluzka z takiego śliskiego materiału, a więc żaden sweter czy coś grubszego; kurtka bez kołnierza (co jest ważne, bo dziewczę miało gołą szyję i żadnego szalika), bez kaptura/czapki ... stała ze mną na przystanku, więc wykluczamy mityczne poruszanie się autem w balerinkach. zmroziło mnie
|
#1580 | |||
|
Szef ds. Wymianek
|
do uslug
Cytat:
toc ja sama juz wiem, ze rozwalam czesc dziewczyn stad noszeniem torebuni w zgieciu reki . i calkiem dobrze mi z tym .Cytat:
.Cytat:
![]()
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.love-aesthetics.blogspot....nd-python.html
te kieszenie...
|
#1582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a mnie własnie rozwalił widok tż-ta, który dla hecy przymierzył sobie mój kapelusz z wielkim rondem mam też jeden rozwalacz "z życia", babka z którą pracuję biurko w biurko nosi czapkę, która nawet nie zakrywa uszu wiecie, takie coś jak papieska piuska ![]() zaczęła ją nosić od czasu wielkich mrozów, własciwie nie wiem, jaką może spełniać funkcję.
|
|
#1584 |
|
Pełzanie
|
|
#1585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1586 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podobno przez głowę ucieka najwięcej ciepła - a nie przez uszy - więc wiesz... (Pasuje jej chociaż ta czapka? Bo domnieniam, że bardziej nosi ją ze względów estetycznych niżeli praktycznych )
Edytowane przez klaustynka Czas edycji: 2012-01-31 o 22:08 |
||||
|
|
|
#1587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahahaha dobre A psina ani razu nie chciał go za to dziabnąć?
|
|
|
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1590 |
|
Zadomowienie
|
Szczeka, warczy i... ucieka
![]() Rozwala mnie moda na brak testerów na stoiskach z perfumami/wodami toaletowymi. Jak mam coś kupić, jeżeli nie wiem jak to pachnie? ![]() Chcą zaoszczędzić nie wystawiając tego testera? No, ale zesków też nie będzie...
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

Nie wiem co to za podkład, ale nieźle kryje, nie widać go w porach, ale no różowy na niej jest;-)

(

Właściwie nie używam szczotki/grzebienia, jakoś raz na dwa tygodnie, albo i nawet rzadziej, bo nie widzę potrzeby. Włosy mi się nie kołtunią, mimo tego że są mocno kręcone i lepiej wyglądają nierozczesane - jak bardzo nie czesanie włosów jest rozwalające? 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)