Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-01, 00:19   #2461
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Heja Ho...

Dopiero nadrobilam. Cały dzien urwanie głowy miałam i wstyd sie przyznać nie miałam Czasu na wizaz.

Teraz wpadlam sie przywitać... Jakoś nie mam Dzis nic do opowiadania.

Zycze tylko dla wszystkich chorowitkow zdrowka i dla potrzebujących.

Lece do łazienki i chyba spać ......

Edit: Aaaaaaa i Piwnooka witaj... Miło ze wybaczasz
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 00:27   #2462
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Pyyyycha
No pycha, pycha- Panie Grycan też tak pewnie mówiły, a teraz są żywą reklamą swoich lodów.

A za to kuszenie, to Ci nie powiem co w krzakach można ciekawego robić, o!
Stary 2012-02-01, 00:29   #2463
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Dobry wieczór.

Dziękuję Wam ogromnie, każdej z osobna za wsparcie i ciepłe słowo, jak zwykle potraficie podnieść na duchu. Ja niestety bardzo przeżywam, uszło ze mnie powietrze...

Narola

Telik a Wy się bidoczki dalej męczycie z tym oczkiem, oby pomogło

Marzena za pierwsze słowa Hani.

AgaG coś Wam niepisane jest to szczepienie... Mam nadzieję, że już w przyszłym tygodniu się odbędzie.

Brumek koniecznie pokaż się z bólami lekarzowi, a najważniejsze: sypiaj więcej!

Marina ja też bym poszła "reklamować" ząbka.

Domek chyba ma ospe, jutro jedziemy do lekarza...

Dobranoc.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 00:41   #2464
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
ojej, a miał styczność z kimś chorym, że macie takie podejrzenie?
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 00:52   #2465
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
ojej, a miał styczność z kimś chorym, że macie takie podejrzenie?
No właśnie nie wiemy, ma takie krostki wypełnione płynem na główce, brzuszku, pleckach, nie za dużo. Gorączki brak i innych objawów, ale moja mama mówiła, że u mnie się identycznie zaczynało. Te kroski nie są takie czerwone, wpadają w taki hmm pomarańcz? Dzowniłam do naszej pediatry, kazała nam się pokazać, ale w razie czego już nasmrować Tanno Hermal-em. W zeszłą noc był taki niespokojny, jakby go swędziało.
Więc albo ospa, albo zaognione uczulenie.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 06:08   #2466
agni82
Zadomowienie

witam,
żyjemy. brak czasu bo. za dwa miesiące się przeprowadzamy i ogladam mieszkania+ walczymy juz 2 tydzień z biegunką.

Pediatra powiedziała że to rota wirus i żeby dawać mu probiotyk i coś jeszcze. ale te kupska to mnie wykończą, a nieziemska ilość pieluch wykończy nasz portfel

najlepsze jest to, że on sobie nic z tego nie robi. zupełnie jakby nic mu nie dolegało.

i próbowałam go przestawić na spanie o 18:30 zamiast 17:30. ale Emil twardziel jest i 17:30 to jakby ktoś wyłączył dziecko. i dzis wstał tylko 3 razy.:j upi:

Lecę nadrabiać.

Brumku, pytałaś jak męczę się karmiąc piersią. otó żkarmienie co 3 godziny, albo i częstsze, a zwłaszcza w nocy jest męczące. Do tego dochodzą różne boleści, na które nic nie moge brać. Fakt że przygotowywanie MM też zajmuje czas i muszę pilnować by o tej danej godzinie mleko było gotowe. i tu w grę wchodzi organizacja logistyczna.. na szczęście mam termos i jakoś sobie radzę. ale muszę pilnować zegarka(nota bene wraz z pralką powiększył on ostatnio grono moich znajomych - chyba dodam ich na FB)
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 06:59   #2467
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Moje punktualne dziecko nie pozwoli mi zaspać :

AgaGuernsey, zapomniałam i nie mam zdjęcia Bo nie zdążyłam zrobić zanim został zjedzony Tort był czekoladowo-ananasowy, na wierzchu moro
Dziś będę robić inny, dla chrzestnej na urodziny to już obiecuję fotę pstryknąć A ta masa rzeczywiście jest łatwa do zrobienia

piwnooka, mąż niezły

Cytat:
Napisane przez brumek

Wczoraj Wam pisałam, że mąż uczył Tymcia szukać żył w szynce. Dziś wrócił po pracy, a Tymcio akurat kończył jeść, i mówi: "I co synku? Były jakieś żyły w mleku?"

Natka_

Agni, zdrówka dla Emila!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 09:07   #2468
SweetAngel1984
Zadomowienie

yyy........dzieńdobry

czy jeszcze mnie pamietacie ??
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 09:16   #2469
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Dobranoc.
o kurcze, oby to nie była ospa jednak.. nie dość że Twoje uczulenie Ci dokucza tak mocno to jeszcze to.. biedna.. dasz radę - silna jesteś buziaki i zdrówka dla Was obojga. daj znać po wizycie co Wam lekarka powiedziała.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzień dobry
Moje punktualne dziecko nie pozwoli mi zaspać :
moja wstaje ostatnio punktualnie o 7.00 jakby miała w dupce zegarek - wczoraj zasnęła ok 21,45 - i nie chwaląc Julci - pobudka na jedzonko 5,20 i spanie do 7 - plus leżała względnie spokojnie do 7,30 aaaccch wyspałam się

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 09:16   #2470
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Obniżylismy dziś Lilce łóżeczko na sam dół bo już skubana zaczyna się ciągnąć do stawania
u nas też byla akcja obnizania łożeczka,
tylko kurcze mamy łóżeczko z ikei myślałam że są ze 3 poziomy a tylko dwa i trzeba od razu najniżej, tak jakoś dziwnie taki mały a śpi tak przy samej ziemi, no i mój kręgosłup..

miałam Wam wkleić filmik może jakoś mi sie uda...

Cytat:

Kurcze, a ja nic nie oglądam Opowiedzcie jeśli coś siekawego było, please

No ja wymiękłam już przy facecie tz'ecie co uwaga! -

- jadał na śniadanie płatki z odciągniętym mlekiem!

...i ten wielki 5latek co rzucał sie na cycusia - no żesz....

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Jestem mamusia wrzesniowa..... Mam 5-miesieczna Olivke
Wasz watekk czyta sie lekko i z humorem.... no i wiele sie mozna dowiedziec od Was
może się dołączysz do rozmów - polecam

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

O nieeeee, przegapiłam. Będzie jakaś powtórka? Uwielbiam ten dokument i prowadzącą.

nie wiem jakiego operatora masz tv ale tvn style ma opcje powtórek tv na życzenie, może masz taką opcje i możesz sobie obejrzeć?
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 09:21   #2471
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
yyy........dzieńdobry

witaj - gdzie byłas jak Cię nie było?

Stary 2012-02-01, 09:23   #2472
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Marzena a na tvn player nie ma tego?

Ja melduje sie ze jeszcze zyje. Wczoraj u dentysty nie ciekawie. Do roboty kilka zębów, ale najgorsza ta 8. Ona rośnie miw szczęce i napiera na 7, która boli i mam zdecydować czy ratować 7, zleczyć ją kanałowo a 8 wydłutować i opercyjnie, z tym, ze musze miec wtedy wszytskie zęby wyleczone, czy 7 usuwać i ta 8 na jakiś czas może zostać
Wczoraj zatruła mi 7, ale dziś i tak boli, nie wiem czy przez ten napór, czy przez to ze wiercona i naruszona.
Masakra.

Wczoraj o 20.30 juz wszyscy spaliśmy

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 09:27   #2473
SweetAngel1984
Zadomowienie

Niema mozliwosc nadrobienia Was

W K napisalam co i jak u mnie......

Scio do Ciebie tez pytanko w K

Beatko......w nieprzyjemnym miejscu zwanym "dół" psychiczny

Igus rosnie jak na drożdżach wczoraj zaczał 5 mc

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-02-01 o 09:29
Stary 2012-02-01, 09:28   #2474
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczór.

Dziękuję Wam ogromnie, każdej z osobna za wsparcie i ciepłe słowo, jak zwykle potraficie podnieść na duchu. Ja niestety bardzo przeżywam, uszło ze mnie powietrze...

Narola

Telik a Wy się bidoczki dalej męczycie z tym oczkiem, oby pomogło

Marzena za pierwsze słowa Hani.

AgaG coś Wam niepisane jest to szczepienie... Mam nadzieję, że już w przyszłym tygodniu się odbędzie.

Brumek koniecznie pokaż się z bólami lekarzowi, a najważniejsze: sypiaj więcej!

Marina ja też bym poszła "reklamować" ząbka.

Dobranoc.
o kurcze ospa ????
daj znać co powie lekarz

Cytat:
yyy........dzieńdobry

pamietamy i nawet pytalyśmy o Ciebie ostatnio

bry

moje dziecko rano mnie do zawalu doprowadziło przespał pieknie noc od 19 do 5:30 (nie chwalę) zjadł mleczko i jak nie puścił fontanny tak chlusnał ,że od razu go wziełam pionowo bo bałam się,że sie zachłyśnie .

juz tak długo nie było problemów, ulewa mniej a tu takie coś , pieluszka na którą poleciało mleczko do wykręcania była...

dziś w DDTVN lekarz powiedział ,że dzieci do roku czasu moga wychodzić na spacer do temp. -5 , starsze do -10
te do roku tylko werandować przy otwartym oknie przy takich mrozach .

a dla zainteresowanych sprawą porwania Madzi, wczoraj przeczytałam komentarz pewnej laski, sprawdziłam ,że to prawda i nie mam pytań, mianowicie:
mama małej twierdzi,że jak się zorientowała,że ktoś ją śledzi była w kontakcie telefonicznym z bratem i mężem, napad miał miejsce o 18. A tatuś o 17:55 udostępnił jakiś filmik na swoim profilu fb
trochę dziwne,że wiedząc ,że jego żonie i dziecku grozi niebezpieczeństwo , siedział spokojnie w domu na fb...

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-02-01 o 09:35
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 09:34   #2475
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
tylko że nie w pełnej kwocie 1112.04 zł - tylko proporcjonalnie - ulga prorodzinna przysługuje także na dziecko, które urodziło się w 2011 roku - "uprawnia" swoich rodziców do skorzystania z ulgi ale tylko za faktyczną liczbę miesięcy sprawowania pieczy nad dzieckiem - za każdy miesiąc można odliczyć od podatku 92,67 zł.
Beata ale mnie ucieszylaś, zupełnie o tym zapomniałam
A internet jeszcze mozna odliczac?

Natka obu nie ospa

Sweet sie znalazła fajnie

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 09:35   #2476
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
o kurcze ospa ????
daj znać co powie lekarz

pamietamy i nawet pytalyśmy o Ciebie ostatnio

bry

moje dziecko rano mnie do zawalu doprowadziło przespał pieknie noc od 19 do 5:30 (nie chwalę) zjadł mleczko i jak nie puścił fontanny tak chlusnał ,że od razu go wziełam pionowo bo bałam się,że sie zachłyśnie .

juz tak długo nie było problemów, ulewa mniej a tu takie coś , pieluszka na którą poleciało mleczko do wykręcania była...

dziś w DDTVN lekarz powiedział ,że dzieci do roku czasu moga wychodzić na spacer do temp. -5 , starsze do -10
te do roku tylko werandować przy otwartym oknie przy takich mrozach .

a dla zainteresowanych sprawą porwania Madzi, wczoraj przeczytałam komentarz pewnej laski, sprawdziłam ,że to prawda i nie mam pytań, mianowicie:
laska twierdzi,że jak się zorientowała,że ktoś ją śledzi była w kontakcie telefonicznym z bratem i mężem, napad miał miejsce o 18. A tatuś o 17:55 udostępnił jakiś filmik na swoim profilu fb
trochę dziwne,że wiedząc ,że jego żonie i dziecku grozi niebezpieczeństwo , siedział spokojnie w domu na fb...
ah...naprawdę?? miło

ja tez mam problem z ulewaniem juz bylo dobrze ulewal raz na dzien albo wogole a ostatnio tez chlusta puscil i caly pajac byl do wymiany.

a co do spania to slicznie Ci śpi

spacery - no ja sie wlasnie mialam pytac czy wystawiacie dzieci na balkon czy chodzicie na spacery....
Ja musze sie przynac ze wczoraj wystawilam Igiego na 30 min na balkon a bylo ok. - 15 ....moja lekarka kazala hartowac..... dla mnei to jednak chyba za zimno....wlasnie bede otwierac balkon i bedzie stal w domu ubrany bez wyprowadzania i tez ok. 30 nie dluzej....

spr. Madzi - dla mnei to wogole dziwna sprawa od poczatku....

CARMELA
:
Stary 2012-02-01, 09:39   #2477
patik87
Zakorzenienie

Walę z pamięci:

Dziubek mam niedoczynność, wyniki jednoznacznie na to wskazują. A moja waga..hm- tu akurat jakiś ewenement.

Marina albo boli po leczeniu, taki wrazliwy jest. Albo gościo coś spieprzył. Jak mocno boli, to raczej to drugie. Mam nadzieję że nie spieprzył roboty.
Wiesz co mnie zastanowiło wczoraj? że umawiasz się z konkretną osobą- czyli tą babką -jego matką, przychodzisz i inna osoba Ci robi- nie powinni tak postępować- chyba chce synia zawodu nauczyć w ten sposób.

Brumek może zrób sobie morfo tak dla spokojności? Dzisiaj już lepiej, bólu brak mam nadzieję?

Natka kurcze ospa?

Iwonap oglądnęłam Twoje foty na FB- piękne

Telik ależ baba dała plamę. Chyba bym wyszła z siebie i szybko nie wróciła

AgaG rzeczywiscie, chyba nie dane Wam szczepienie. Czwarte podejście, czy trzecie to było?

Scio przypominasz mi że mam się wybrać do dentysty...ciekawe ile przez rok mi się popsuło. Buuu

Pieleszka powodzenia w pracy. Ale Ty pozytywnie natawiona to będzie dobrze.

Nerola powodzenia jutro, będę trzymać kciuki.

Brunetka jak tam, wyspałaś się? jak Ala spała?babcia wymęczona?

Nataszka padłam po historii z księdzem. Ale oni wszyscy tacy są- pedofile, dziwkarze, hazardziści...- sory jak kogoś obrażam

U nas jeszcze długa droga do obniżania łóżeczka. Lilka you pędzi jak szalona z rozwojem. Sara jakby stała w miejscu..
Zła matka ze mnie. Dzisiaj się zorientowałam, że dawałam dziecku kaszkę bobovity która była otwarta już miesiąc ( a może być tylko 3 tygodnie) już nawet zapach straciła Debilka
Chodzę ostatnimi czasy spać o 20. Ale dzięki temu jestem wyspana jako tako.

Głupie pytanie:
dzisiaj na obiad piersi ( jeszcze nie brumkowe- ale mam w planach)- na kotlety kroicie piersi wzdłuż? ( wiecie, bo one są grube..) czy tak rozbijacie?
bo jak rozkroję to trochę opadu zostanie, bo one takie głądkie idealnie nie są, maja wióry po boku..- nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi.

Idę coś robić sprintem póki kwękała śpi.

Dziubek no moja pediatra o spacerach też mówia że do -5, starsze do -10. ( starsze czyli takie jak nasze i większe) Wczoraj sarę wystawiłam na 10 min na balkon w foteliku, słoneczko śiweciło i nie wiało. Było -13.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-02-01 o 09:42
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 09:42   #2478
karolinee1983
Zadomowienie

Witam u na nocka bez zmian, dziecko właściwie przeprowadziło się do naszego łóżka ale nie mam siły już z tym walczyć

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Tak apropo tematu księży niedawno w mojej rodzinnej miejscowości (gdzie notabene wszyscy się znają) ksiądz, niezbyt lubiany w mieście wylądował na pogotowiu z wibratorem w tyłku.. a że trafił na sanitariuszy z którymi miał na pieńku to wszystko się wydało.. księdza wywalili do innej parafii ale proboszcz urządził mu mszę pożegnalną mama mówi, że moja babcia do tej pory jest w głębokim szoku

No to ostra jazda!!!! ...musiała być...

Cytat:
Muszę się pochwalić swoją gadułą, bo mówi już pięknie TATA . Robi to najczęściej w momencie kiedy jest sama i chce żeby ktoś do niej przyszedł. Często wychodzi jej też "nie". Śmieję się, że tż informatyk więc pewnie celowo zaprogramował córkę. Jak dzisiaj próbowałam ją namówić na powiedzenie mama to bylo "mmmmmtata"..
Cudnie!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
J
Cały czas jeszce robimy mu masaże i jest mała szansa że to pomoże

stresuje mnie że znowu jaś będzie cierpiał
Oby pomogło, bo szkoda Jasia

Cytat:
O nieeeee, przegapiłam. Będzie jakaś powtórka? Uwielbiam ten dokument i prowadzącą.
Ja też przegapiłam i też uwielbiam całą tą serię liczę, że będą powtórki, bo inne odcinki wałkowali po kilka razy

Cytat:

O kurcze niedobrze

Przeczytałam pobieżnie i muszę uciekać... Moja córka ostatnio dochodzi do wniosku, że na mamusinych rękach najlepiej będę pewnie siedzieć w krzakach i czytać chociaż, bo nie wiem czy da mi popisać

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 09:47   #2479
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie załamuj sie Nateczko!!! proszę To naprawdę nie koniec świata

Cytat:
O raju... Czekam na wyniki wizyty.

Cytat:
No pycha, pycha- Panie Grycan też tak pewnie mówiły, a teraz są żywą reklamą swoich lodów.
E tam, trzeba duzo większe grzeszki mieć na sumieniu niż lody, żeby tak wyglądać. Albo jakieś zaburzenia metaboliczne.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Brumku, pytałaś jak męczę się karmiąc piersią. otó żkarmienie co 3 godziny, albo i częstsze, a zwłaszcza w nocy jest męczące. Do tego dochodzą różne boleści, na które nic nie moge brać. Fakt że przygotowywanie MM też zajmuje czas i muszę pilnować by o tej danej godzinie mleko było gotowe. i tu w grę wchodzi organizacja logistyczna.. na szczęście mam termos i jakoś sobie radzę. ale muszę pilnować zegarka(nota bene wraz z pralką powiększył on ostatnio grono moich znajomych - chyba dodam ich na FB)
Dzięki za odp Ale nie liczyłabym na to, że na MM dziecko będzie miało dłuższe przerwy w jedzeniu niż 3 godziny Spytaj dziewczyn tutaj

Cytat:
yyy........dzieńdobry

Ja przez mgłę, ale jednak...

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja melduje sie ze jeszcze zyje. Wczoraj u dentysty nie ciekawie. Do roboty kilka zębów, ale najgorsza ta 8. Ona rośnie miw szczęce i napiera na 7, która boli i mam zdecydować czy ratować 7, zleczyć ją kanałowo a 8 wydłutować i opercyjnie, z tym, ze musze miec wtedy wszytskie zęby wyleczone, czy 7 usuwać i ta 8 na jakiś czas może zostać
Wczoraj zatruła mi 7, ale dziś i tak boli, nie wiem czy przez ten napór, czy przez to ze wiercona i naruszona.
Masakra.
Ojej Nieciekawie

Cytat:

te do roku tylko werandować przy otwartym oknie przy takich mrozach
Brrr... Też bym się wystraszyła. Pewnie się zachłysnął po prostu, co?

A z tymi mrozami, to jakieś restrykcyjne normy chyba facet ma Ale fakt, że dziś -17 i na spacer chyba nie pójdę. Gorzej tylko że zapowiadają takie mrozy przez tydzień jeszczze. I jak to tak? Tydzień z dzieckiem na spacer nie wychodzić?

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek może zrób sobie morfo tak dla spokojności? Dzisiaj już lepiej, bólu brak mam nadzieję?

Głupie pytanie:
dzisiaj na obiad piersi ( jeszcze nie brumkowe- ale mam w planach)- na kotlety kroicie piersi wzdłuż? ( wiecie, bo one są grube..) czy tak rozbijacie?
bo jak rozkroję to trochę opadu zostanie, bo one takie głądkie idealnie nie są, maja wióry po boku..- nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi.
Tylko że morfo roiłam ze dwa miesiące temu i była idealna...

A piersi ja kroję na pół i rozbijam. A te "wióry" () co zostają, można na drugi dzień do jakiejś potrawki wykorzystać.

Aha, dzień dobry

Zgadnijcie co... Nie ma wody!!!!!!!!!! A karteczka owszem wisi, że jutro i pojutrze nie będzie. O dzisiejszym dniu ani słowa!

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-02-01 o 11:02
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 09:48   #2480
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
My nadal u moich rodziców. Hanię też zaczęły znowu bardziej męczyć ząbki. Ślini się, pcha wszystko do buzi, jest bardziej senna i wybudza się z płaczem-moja biedulka. Mam nadzieję, że niedługo pojawią się winowajcy. Muszę się pochwalić swoją gadułą, bo mówi już pięknie TATA . Robi to najczęściej w momencie kiedy jest sama i chce żeby ktoś do niej przyszedł. Często wychodzi jej też "nie". Śmieję się, że tż informatyk więc pewnie celowo zaprogramował córkę. Jak dzisiaj próbowałam ją namówić na powiedzenie mama to bylo "mmmmmtata".

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
j
Moją "Dżuliet" spanko chyba bierze.. coś zawczasu bo zwykle pada punkt 22
A ja juz powoli przestawiam Małego na spanie o 21:30

Cytat:
Urlop mi sie kończy ... w piątek Boję się myśleć co to będzie... Na razie na szczęście mam jeszcze ten wypoczynkowy.
Dobrze będzie
Ja w tej chwili też na wypoczynkowym do kwietnia, potem wychowawczy i nie widzę żadnej innej przyszłości dla siebie, tym bardziej że wszystko muszę zaczynać od początku
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 09:52   #2481
agadus
Wtajemniczenie

witajcie

brumek, LiLi, Pieleszka jestem jestem
podczytywałam Was bo byłam chora, brałam antybiotyki jutro ostatni dzień, jest lepiej ale dalej katar męczy, Oliwka od soboty u rodziców(ferie ma) a Nati nie bylo dobrze, bo gorączka utrzymywała się od piątku do poniedziałku do ok 39,3, tak że po nocach nie spałam i plinowałam żeby zbijać gorączkę bo sam nurofen przy takiej temperaturze nie działał musiałam dodać czopki z paracetamolem, ale oprócz gorączki i katarku żadnych objawów, w sobotrę podałam antybiotyk( w piątek byliśmy u lekarza) ale wczoraj rano jak zobaczyłam wysypkę na brzuszku, odetchnęłam z ulgą, bo temperatura z trzydniówki ale antybiotyk i tak muszę jeszcze dzisiaj podać,
i tak u nas się działo,

gratulacje i okaski dla miesięczniaków, i trzymam kciuki za potrzebujących,

Nerola jutro wielki dzień, trzymam

i witam nową koleżankę MoniaZ

a co do grenoli, to narazie nie tykam, przejadłam się nią

cos jeszcze miałam napisać, ....nie pamiętam

Edytowane przez agadus
Czas edycji: 2012-02-01 o 10:07
agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 09:52   #2482
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumku,AgaG płukanie jest łagodniejszym zabiegiem bo polega na płukaniu wodą z antybiotykiem pod ciśnieniem, natowiast sondowanie to wprowadzanie cienkiej igły do kanalika i wprowadzanie cieczy od wnętrza kanalika. Za pierwszym razem Jas miał pierw płukane, ale to oczywiście okazało sie nieskuteczne przez dużą ilość ropy, potem wykonywane było sondowanie.

Cały czas jeszce robimy mu masaże i jest mała szansa że to pomoże

stresuje mnie że znowu jaś będzie cierpiał

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Mamusie uwielbiam Was czytac

......tylko tyle chcialam napisac ...
Napisz coś więcej. My też chętnie poczytamy
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 09:53   #2483
agadus
Wtajemniczenie

kogo ja widzę o tej porze???
brumek???? o świcie???

Stary 2012-02-01, 09:56   #2484
ellika
Rozeznanie

Witajcie ja odcięta od neta. Marinko czy to dzisiaj Igi ma badanie? Jeśli tak to trzymam kciuki
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 09:56   #2485
agadus
Wtajemniczenie

iwonap a ja nie widziałam tego zdjęcia na fb
ale napewno super wyszło, ja robiłam pierś z szynką i serem, bo pieczarek nie miałam

a i wiem co jeszcze chciałam napisać
życzę duuużo zdrówka dla chorowitków

Stary 2012-02-01, 09:58   #2486
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Beatko......w nieprzyjemnym miejscu zwanym "dół" psychiczny

Igus rosnie jak na drożdżach wczoraj zaczał 5 mc

czytałam.. powodzenia dla tż-ta w pracy i szybkiego wyjścia na prostą
a nie przypadkiem zaczął 6 miesiąc? bo 5 chyba właśnie skończył

Stary 2012-02-01, 09:58   #2487
Kajool
Zadomowienie

Brumku na razie nie mysl co to bedzie, bedzie dobrze
A jeszcze wczoraj mialam ci napisac, zebys podala Tmkowi paracetamol. Moja lekarka powiedziala, ze lepszy p. bolowy niz dziecko, ktore sie meczy.
Sweet witaj w domu i gratulacje dla Igorka.

Natko mam nadzieje, ze to nie ospa.

Pisze do was wiece skad Nadal jak piate kolo u wozu. Ale jestem na azie happy, ze Szymek chyba w dobrych rekach. Niania uzy go zasypiania w lozeczku a nie na raczkach. Ja nie mialam cierpliwosci. W ogole przychodze a moj syn czysciutki, nakarmiony. Wczoraj zjadl tak ladnie obiad, caly sloik 190. Ja wiem, ze dla was to malo ale dla mojego chuchra to duzo. A w pon. bedzie moj maz ale sie ciesze.

Agadus tesknilam za toba :P

Edytowane przez Kajool
Czas edycji: 2012-02-01 o 10:00
Kajool jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 09:59   #2488
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

A ja juz powoli przestawiam Małego na spanie o 21:30

Dobrze będzie
Ja w tej chwili też na wypoczynkowym do kwietnia, potem wychowawczy i nie widzę żadnej innej przyszłości dla siebie, tym bardziej że wszystko muszę zaczynać od początku
mam podobnie ...

Patik ja kroję piersi na pół ale tak ,że robię z niej dwie warstwy i już wtedy ich nie rozbijam. Zrozumiałaś o co mi chodzi??
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 10:03   #2489
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

mama małej twierdzi,że jak się zorientowała,że ktoś ją śledzi była w kontakcie telefonicznym z bratem i mężem, napad miał miejsce o 18. A tatuś o 17:55 udostępnił jakiś filmik na swoim profilu fb
o kurcze.. to się musiałaś przestraszyć.. moja juz nie chlusta - chlustała przed wykryciem skazy - ulewać też w zasadzie przestała, czasem przy beku coś jej poleci ale to mało.
a to tym co pisałaś o Madzi to samo zauwazyłam wczoraj - bo prześledziłam prfil ojca Madzi na fb i dokładnie o 17.55 dodał filmik - też mi się rzuciło to w oczy.. dla mnie ta cała sprawa robi się naprawdę coraz dziwniejsza... juz sama nie wiem co myśleć - jakby nie było żal mi dziecka..

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Beata ale mnie ucieszylaś, zupełnie o tym zapomniałam
A internet jeszcze mozna odliczac?
tak
zmienił się tylko jedna zasada - zrezygnowano z ograniczenia polegającego na wymogu korzystania z Internetu w miejscu zamieszkania. i odliczenie nie może przekraczać bodajże chyba 760zł czyli nie może być wyższe niż coś około 63zł miesięcznie

Stary 2012-02-01, 10:04   #2490
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Brumku na razie nie mysl co to bedzie, bedzie dobrze
A jeszcze wczoraj mialam ci napisac, zebys podala Tmkowi paracetamol. Moja lekarka powiedziala, ze lepszy p. bolowy niz dziecko, ktore sie meczy.
Sweet witaj w domu i gratulacje dla Igorka.

Natko mam nadzieje, ze to nie ospa.

Pisze do was wiece skad Nadal jak piate kolo u wozu. Ale jestem na azie happy, ze Szymek chyba w dobrych rekach. Niania uzy go zasypiania w lozeczku a nie na raczkach. Ja nie mialam cierpliwosci. W ogole przychodze a moj syn czysciutki, nakarmiony. Wczoraj zjadl tak ladnie obiad, caly sloik 190. Ja wiem, ze dla was to malo ale dla mojego chuchra to duzo. A w pon. bedzie moj maz ale sie ciesze.

Agadus tesknilam za toba :P
oooooo Kochana jesteś daję dziubaska na odległość bo ja jeszcze , jak to mówi moj M. jestem "pociągająca"

to super,że Szymus ok, a w pracy, hmmmm, szkoda gadać, olej kur....y,

a co do M. to cos mi się zdaje ,że w poniedziałek będzie się działo, oj będzie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości