Oleje i olejki do włosów - część IV - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-31, 23:49   #4651
lacrimachristi
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV

ja dzis spedzam noc z Alterra
Stary 2012-01-31, 23:52   #4652
StayInShape
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość
ja dzis spedzam noc z Alterra
Z jaka?? i nakladasz ją na skalp??
Stary 2012-02-01, 00:18   #4653
vyenna
Zadomowienie

Zmyłam oliwę z oliwek z lnianym (nałożone na odrobinę isany i aloesu). Jeszcze schną, na ten moment widzę tylko, że lśnią jak szalone
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 00:43   #4654
pannahanna
Raczkowanie

Od poprzedniego olejowania zwilzam wlosy rozcienczonym miodem, dzis w Jantarze Na drugi dzien moglam miec spokojnie rozpuszczone wlosy, co nie zdarzylo sie od baaaardzo dawna!

Noc z BD na dlugosc i Mahabringrajem na skalp

Czy moge stosowac olejek awokado na cialo?

Zostawilam swoja odzywke Alterry u TZ x_x Czy moge nalozyc maske tak, jakbym nakladala odzywke?

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 00:52   #4655
monak89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pannahanna Pokaż wiadomość
Zostawilam swoja odzywke Alterry u TZ x_x Czy moge nalozyc maske tak, jakbym nakladala odzywke?
ja tak czasem robię ;] też działa

dzisiaj poszedl sezam na wilgotne włosy kocham ten olej mimo iż mocno śmierdzi i zmywam go 3 razy odżywką. (znowu! miałam tym razem spróbować tylko 2 razy. staram się mało trzeć i wmawiam sobie, że przecież odżywiam!) potem maska alterry z granatem i kapka migdałowego na końce. włosy mięsiste, lejące, błyszczące, no cudo po prostu. to jest mój efekt wow wśród tych kilku które używałam. ;] polecam !
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 05:56   #4656
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi91 Pokaż wiadomość
Podobno tak jest z lnianym (nie wiem jak z innymi, bo nie próbowałam), że przez pierwsze 2 tygodnie lecą zdecydowanie mocniej (to te słabsze włosy co i tak by wypadły), a później zaczyna być tylko lepiej.
Nie zgadzam się z tą teorią . Jak lecą , znaczy kosmetyk nie odpowiedni . Piszę to z własnego dłuuuugiego doświadczenia .

Cytat:
Właśnie to wmawianie, że niby po obcięciu włosy się wzmocnią to nic nie jest tak naprawdę warte. Podcinać włosy powinno się tylko wtedy gdy już są rozdwojone końcówki lub chce się zmienić fryzurę.
Z całym respektem, ale tu też polemizować będę . Wzmocnić, to się nie wzmocnią . Truizm . Jednak ciężar włosów { np. długość} może spowodować zmęczenie materiału i osłabić cebulki włosowe, powodując zwiększone wypadanie .

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Przecież nie ma nigdzie takich zapisów, cytując oczywiście najlepiej podać źródło a robiąc sobie zdjęcia z produktem jesteś jego autorem - znaczy autorem zdjęcia nie produktu.
Z tego co się orientuję to nawet za wakacyjne zdjęcie na tle np. siedziby Europejskiego Parlamentu { } będą mogli . To nie o podanie źródła chodzi, a o pozwolenie autora na rozpowszechnianie .

Cytat:
Napisane przez Poli Mana Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szukam i nie moge trafić na listę olejów względem zawartości % ceramidów.
Że pozwolę sobie bez pozwolenia post kocurzycy skopiować :

<" Kiedyś na forum TLHC znalazłam taką liste:
Ceramidy poprawiaja kondycje wlosow zniszczonych, dlatego do takich wlosow najlepsze sa oleje z wysoką ich zawartoscia:

78% - olej krokoszowy
73% - olej winogronowy
70% - olej makowy
68% - olej slonecznikowy
60% - olej konopny
59% - olej kukurydziny
55% - olej z zarodkow pszennych
54% - olej z bawelny
51% - olej sojowy
51% - olej z orzechow wloskich
45% - olej sezamowy
39% - olej ryzowy
32.7% - olej pistacjowy
32% - olej z orzeszkow ziemnych
21% - olej rzepakowy
16% - zoltko jajka (to raczej nie jest olej)
15% - olej lniany
10% - smalec
10% - oliwa z oliwek
10% - olej palmowy
3% - maslo kakaowe
2% - olej z orzechow macadamia
2% - maslo
2% - olej kokosowy ">
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 08:40   #4657
justusia16
Wtajemniczenie

2 dni was nadrabiałam :P

A teraz muszę biec do pracy...łeeeee dziś koniecznie musze olej bo miałam przerwe z 4 dni...

miłego dzionka dziewczyny
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 08:59   #4658
Lacturia
Wtajemniczenie

GG do Lacturia Send a message via Skype™ to Lacturia

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
Weź może trochę zmień nastawienie, dobrze?
Ja niespełna tydzień temu wróciłam z operacji w zn. ogólnym i tez leżałam na sali z dwiema starszymi paniami (a ostatnią noc z trzema bo czwarte łóżko dostawili do sali, która w założeniu była trzyosobowa).
Ja byłam najmłodsza, różnica wieku to jakieś 50-60 lat między mną a nimi. Ale świetnie się z nimi gadało, w efekcie władowały się na moje łóżko - mina anestezjologa, który przyszedł mnie konsultować bezcenna.
Zresztą zawsze jak jestem w szpitalu to łóżko nie moje - rekord to 7 osób (wszystkie z sali) na moim łóżku, nie wiem dlaczego tak się pchają
No i co z tego, że jednej z nich zeszłam na parter (z 6 piętra) po kawę kupić bo zapomniała. Za to jak przywieźli mnie z zabiegu śpiącą to gdyby nie te Panie to pewnie nie miałby mnie kto okryć ani dopilnować kroplówek (pielęgniarek było wyjątkowo mało a tłum pacjentów).
A chrapać tez chrapały, spać nie mogłam, ale przez stres bo do chrapania to ja jestem przyzwyczajona - mój pies chrapie jak człowiek albo gorzej.
Zdarza się.
Wyśpisz się w domu. Ważne by operacja się udała.
Wiesz, tutaj sa wszyscy bardzo chorzy, a dwie z tych pan to, jedna emerytowana nauczycielka a druga jakas dr albo nie wiem czy lekarz czy innych nauk. Za to dwie inne kobiety sa baaaaaaaardzo fajne.
I to nie moje podjscie, cierpiec mzna z godnoscia i bez. A zachowywac sie jak czlowiek jakos mozna. Albo wyc. Co inni nie wyja.
Ta nic byla kosmarem, bo bavka wyla ze jej sie pic chce non stop.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

No ale jutro juz operacja, potem ze trzy dni na morfinie i dam rade zreszta bede na oiomie i popie do soboty wiec odpoczne, a je moga wypisac jeszcze do sb.

Wymiana kosmetyczna&biżuteria&tor ebki -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778720

Wish -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47297911
Lacturia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 10:46   #4659
ania smerfetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Animkaa Pokaż wiadomość
(...)

aha - co znaczy OMC?
czytalam ze niektore dziewczyny stosuja oleje na twarz, jak to robic?
OCM to olejowa metoda mycia twarzy. Polega na myciu twarzy mieszanką oleju rycynowego z innym/innymi olejami. Tu cały wątek o tym https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=437723
Owsiankę jem regularnie od 10.10.2011
Od zawsze się ODCHUDZAM
ania smerfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 10:59   #4660
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Że pozwolę sobie bez pozwolenia post kocurzycy skopiować :

<" Kiedyś na forum TLHC znalazłam taką liste:
Ceramidy poprawiaja kondycje wlosow zniszczonych, dlatego do takich wlosow najlepsze sa oleje z wysoką ich zawartoscia:

78% - olej krokoszowy
73% - olej winogronowy
70% - olej makowy
68% - olej slonecznikowy
60% - olej konopny
59% - olej kukurydziny
55% - olej z zarodkow pszennych
54% - olej z bawelny
51% - olej sojowy
51% - olej z orzechow wloskich
45% - olej sezamowy
39% - olej ryzowy
32.7% - olej pistacjowy
32% - olej z orzeszkow ziemnych
21% - olej rzepakowy
16% - zoltko jajka (to raczej nie jest olej)
15% - olej lniany
10% - smalec
10% - oliwa z oliwek
10% - olej palmowy
3% - maslo kakaowe
2% - olej z orzechow macadamia
2% - maslo
2% - olej kokosowy ">
Kurcze, i przez ten post musze otworzyc stojacy w mojej szafce od ponad miesiaca olej krokoszowy...

Przynajmniej juz wiem, ze olej ze slodkich migdalow na pewno nie jest dla mnie. Straaasznie obciaza mi wlosy, juz w dzien mycia robia sie tluste i jakies takie ciezkie.

Za to po zuzyciu 2/3 zagranicznego waxa w koncu sie do niego przekonuje
Dotychczas stosowalam go po myciu, ale efekty byly slabe.
Wczoraj zrobilam sobie mix przed myciem: lyzka waxa, zel aloesowy, olej rycynowy, odrobina kokosa, migdała i kilka kropli gliceryny. 15 min przed myciem dolozylam jeszcze nafty.
A po myciu nalozylam odzywke z dodatkiem spiruliny (upaćkana łazienka gwarantowana ).
Efekt rewelacyjny, miekkie i sypkie wlosy

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-02-01 o 11:35
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 11:06   #4661
Lauren M3
Raczkowanie

[QUOTE=izus_86;31973855]Polecam przeczytać to: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=10861

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź....jest tam naprawdę dużo cennych informacji..i już wiem o co chodzi...przypomniało mi się...
Mój podpis jest bardzo nieaktualny, ponieważ zaniedbałam strasznie forum "wizaz" i tylko czasem sprawdzałam KWC. W moim podpisie jest info, że naprawiam włosy, że mają ok 49 cm długości...to było dawno temu...także muszę zmienić ten podpis...ale do czego zmierzam...
Gdy zaczynałam swoją drogę w walce o piękne włosy byłam świeżo po farbowaniu włosów na brąz, a zawsze byłam blondynką. Niestety włosy zaczęły ciemnieć i robiłam pasemka, używałam prostownicy i z włosów zostało "siano", więc musiałam zostać brunetką. Na początku szukałam na forach info co robić...polecali maski, odżywki, szampony. Używałam kilku szczególnie "Wax", ale nie to było najważniejsze....natrafił am na forum z domowymi sposobami i właśnie tam dowiedziałam się o olejkach...Przez ok rok używałam tej maski, o której wspomniałam, oliwy z oliwek na włosy...co prawda w "maseczce" z jajkiem i oleju rycynowego. Olej rycynowy był skuteczny, ale ciężki....miałam problem ze zmyciem z włosów. Oliwa z oliwek....to uratowało moje włosy...
Na początku nie widziałam efektów myślałam sobie no tak..."chodzę po domu z jajkiem i oliwą na głowie....co za alien "...jednak nie poddałam się i zaczełam używać coraz częściej minimum 3 razy w tygodniu i wkońcu zobaczyłam efekty...włosy nie były już "sianem" z odpadającymi końcówkami...stały się błyszczące, bardzo sprężyste, dużo mniej łamliwe...zupełnie inne...
Jak wcześniej wspominałam używałam regularnie ok 1 rok i potem przez pół tak sporadycznie...ale warto...naprawdę warto..
Mimo, iż używałam tylko jednego rodzaju bardzo wpłynął na kondycję włosów..
Ok rok temu powróciłam do blondu, ale nie farbuje już tak jak kiedyś i nie prostuję włosów..i wiecie co?? nie ma siana...nadal są śliczne...
Piszę do was, szczególnie po to by pokazać niedowierzającym, że to działa naprawdę...myślę, że czas do tego wrócić, bo jest zima i włosy dostają od tych swetrów i zimna...a moje włosy kiedyś pisałam, że maja 49 cm a dziś są już do pasa...
Mam nadzieję, że moja historia trochę zmieni zdanie sceptyczek, ponieważ nakładanie oleju, który służy..daje duuuuże efekty....widocznie jak wszystkie tu piszecie trzeba znaleźć swój i uzbroić się w dużą cierpliwość...
Stary 2012-02-01, 11:13   #4662
milena798
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny
Mam pytanie Czy możecie mi powiedzieć które oleje przyciemniają włosy?
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 11:29   #4663
Lauren M3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Mam pytanie Czy możecie mi powiedzieć które oleje przyciemniają włosy?
myślę ze najbardziej rycynowy mi bardzo przyciemniał, kupisz go w każdej aptece
Stary 2012-02-01, 11:30   #4664
mimi91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusia642 Pokaż wiadomość
Dawniej nic, czasami mam wrażenie, że im więcej dbam tym jest gorzej, ale teraz po obcięciu widzę, że jest dużo lepiej, włosy są miękkie i błyszczą. Podcięłam ze względu na siano na końcach, a przy koazji myslałam, że troszkę mniej będzie lecieć. Nie poddaję się, mam tyle buteleczek wszystkiego,że co ja bym z tym zrobiła!
Właśnie :P Ja mam to samo :P Nakupiłam tyle rzeczy, że domownicy już nie mogą słuchać o tym, że znowu coś nowego do włosów planuję kupić i mówią, że moje zachowanie już nie jest normalne
W takim razie ja też muszę się wybrać do fryzjera tylko jednak ciężko o kompetentnego i takiego, który by zadowolił mnie swoją pracą.. A ostatnio podcinałam pod koniec sierpnia, więc juz trochę czasu minęło.
Najgorsze jest to, że u mnie w ogóle nie widać żeby one cokolwiek rosły

Cytat:
Dziewczyny,
czytam wizaz od tygodnia ale nie nadazam za wami!
doszlam do 143 strony a tu 10 przede mna, postanowilam wiec zadac dreczace mnie pytania, bo chyba nie dobrne do konca w tym tempie

oto moje watpliwosci/pytania:
1) czy przed olejowaniem zmywacie wlosy? szamponem z SLS? (ale jak
zmyc silikony skoro wszystkie szampony z SLS maja silikony
rowniez?
2)jakiego lakieru do wlosow uzywac? - ja mam cienkie wlosy lekko
krecone, ale do ludzi nie moge wyjsc bez stylizacji, przynajmniej
na razie dopoki sa do ramion i wycieniowane
3) jak czesto myc szmponem z SLS? myje odzywkami ale oleje musze
zmywac szamponem
4)czy stosowac silikony (po biosilk) przed suszeniem suszarka?
5)czy jest jakas henna dla blondynek (zeby zejsc z tego koszmarnego rozjasniania i farbowania)? Znalazłam farba do włosów Sanotint 09
http://www.deesis.com.pl/sklep/index.php?cPath=121_165
czy wiecie cos na temat tych farb? ale mozecie polecic cos innego?

Przez ten czas odkad z Wami jestem uzywalam juz:
- lniany + cytryna (moze byc dodana???)+hipp_biovax+al terra b/s - bardzo fajne wlosy, to byl moj pierwszy raz i jak zobaczylam moje
(dotychczas suche wiory) wlosy miekkie i nie puszace sie to oniemialam
- orzech wl. super ale przyciemnia lekko, a ja mam blondy farbowane, ale wlosy miesiste fajne
- alterra olej brzoskw.+joanna b/s na noc (niespecjalnie, sztywne
wlosy a po umyciu Odzywka joanna rzepa, potem szamponem hipp byly
bardzo suche, dopiero biovax dla zniszczonych je odratowal - ale
moze zle zmylam?? generalnie suche byly

Nabylam/mam:
- oleje; lniany, orzech wloski, sezam, winogrono, ryzowy, kokos,
migdalowy, aranganowy, jojoba
- biovax dla suchych, zniszczonych i blond
- 2 oleje alterra brzoskwinia... i papaja migdal
- 2 odzywki alterra bs i szampon tez
- joanna rzepa + jajeczna bs
- nafta, gliceryna
- zamowilam jantar

Waham sie przed kupieniem do nawilzania z Biochemii, bo juz
poszlam z torbami i finansowo nie wyrabiam, to rzeczywiscie wciaga!
- Zestaw - Żel hialuronowo-peptydowy
- Hydrolat aloesowy 100%
- Zestaw - Żel hialuronowy z alantoiną i pantenolem 5%
co myslicie?

Dodam, ze olejuje od tygodnia i widze efekty, zdumiewajace. Mam cienkie wlosy zniszczone farbowaniem i rozjasnianiem, blond.
CIeniowanie mnie wykancza, ostatnio obcielam 10 cm i mam do ramion, kruszyly sie i wypadaly.
Jem skrzypowite od miesiaca widze juz male babyhair. Drozdze od tygodnia.
Sama nie wiem juz co robic, zeby byly nawilzone i ladne, czy naprawde musze obciac zniszczone wlosy???Nie da sie ich uratowac?
Dziekuje za wasze odpowiedzi
Witaj Animkaa
Ja też jestem początkująca jeśli chodzi o olejowanie. Od wakacji próbowałam być CG, na początku było nawet ok, ale niestety pojawił się łupież i coraz większe wypadanie włosów, także musiałam zacząć używać szamponów z SLSem
Co do Twojego 1szego pytania, wydaje mi się, że nie wszystkie szampony z SLSem mają silikony.. Ale mogę się mylić. Zobacz w wątku do kręconowłosych, tam z tego co pamiętam, było to dokładnie opisane.
Myślę, że lakieru nie powinno się używać, ja po używaniu pianki i lakieru przerzuciłam się całkowicie na żele (m.in. lniany).
Szampon z SLSem myślę, że możesz użyć max raz na 2 tygodnie. Ale czy udaje Ci się zmyć olej odżywką? Ja tej sztuki jeszcze nie opanowałam i olej zmywać szamponem z SLSem.
Używałaś już wszystkich olejów z tych, które nabyłaś? Który Ci najbardziej przypadł do gustu?

Edytowane przez mimi91
Czas edycji: 2012-02-01 o 11:31
mimi91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 11:31   #4665
CryBebe
Raczkowanie

Ja wczoraj przed snem nałożyłam kokosa a rano z racji, że mam wolne dołożyłam na skalp i długość khadi po zmyciu położę maskę z biowaxa, miodu, kilka kropel makadamia oil i arganowego i może dołożę żółtko jaja.
Ostatnio taka maska tyle, że bez żółtka dała mi super efekt
CryBebe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 11:35   #4666
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lauren M3 Pokaż wiadomość
myślę ze najbardziej rycynowy mi bardzo przyciemniał, kupisz go w każdej aptece
zawsze stoi u mnie w łazience używałam go jakieś 2 miesiące i obciążył mi włosy teraz mam go do rzęs znasz/znacie jakiś lżejszy olejek?
62 cm
Moje włosy

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2012-02-01 o 11:36
Stary 2012-02-01, 11:45   #4667
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze stoi u mnie w łazience używałam go jakieś 2 miesiące i obciążył mi włosy teraz mam go do rzęs znasz/znacie jakiś lżejszy olejek?
Olej z orzecha wloskiego. Wlosy cud miod, gladkie i miekkie

Jesli chcesz przyciemnic wlosy, to moze ziolowe plukanki po myciu?
Np z pokrzywy, skrzypu, kory debu, szalwii.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 11:57   #4668
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Olej z orzecha wloskiego. Wlosy cud miod, gladkie i miekkie

Jesli chcesz przyciemnic wlosy, to moze ziolowe plukanki po myciu?
Np z pokrzywy, skrzypu, kory debu, szalwii.
o olejku z orzecha włoskiego czytałam sporo pochwał czaję się na niego jakiś czas ale kupic nie mogę w piątek będę robić zamówienie na ZSK oczywiście bez olejków się nie obejdzie Na bank zamówię olej palmowy i może babassu - bo najbardziej służą mi te z grupy nasyconych i olejki indyjskie
Co do płukanek to powiem Ci, że najfajniejsza była z pokrzywy skrzypowej jeszcze nie próbowałam, szałwiową chyba kiedyś robiłam choć nie pamiętam już jakie efekty z tego były najgorsza była z kory dębu!-dla mnie koszmar włosy rozprostowane i bardzo suche
62 cm
Moje włosy
Stary 2012-02-01, 12:03   #4669
ania smerfetka
Raczkowanie

Cytat:
(...)
Witaj Animkaa
Ja też jestem początkująca jeśli chodzi o olejowanie. Od wakacji próbowałam być CG, na początku było nawet ok, ale niestety pojawił się łupież i coraz większe wypadanie włosów, także musiałam zacząć używać szamponów z SLSem
Co do Twojego 1szego pytania, wydaje mi się, że nie wszystkie szampony z SLSem mają silikony.. Ale mogę się mylić. Zobacz w wątku do kręconowłosych, tam z tego co pamiętam, było to dokładnie opisane.
Myślę, że lakieru nie powinno się używać, ja po używaniu pianki i lakieru przerzuciłam się całkowicie na żele (m.in. lniany).
Szampon z SLSem myślę, że możesz użyć max raz na 2 tygodnie. Ale czy udaje Ci się zmyć olej odżywką? Ja tej sztuki jeszcze nie opanowałam i olej zmywać szamponem z SLSem.
Używałaś już wszystkich olejów z tych, które nabyłaś? Który Ci najbardziej przypadł do gustu?
Na tym blogu jest lista szamponów z SLS i bez silikonów i pq
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=9201

Cytat:
Macerat z orzecha włoskiego chyba również działa przyciemniająco. Chyba w poprzedniej części wątku było sporo info na ten temat
Od zawsze się ODCHUDZAM
Stary 2012-02-01, 12:15   #4670
plineczka003
Zadomowienie

Na tym dozie to chyba faktycznie 24/7 pracują Jantar pojawił się o 21.41 (dostałam powiadomienie na maila). Wzięłam aż 3 butelki, bo też się naczekałam, aż będzie dostępny, a wiadomo, że trochę trzeba poużywać żeby widzieć efekty

Jestem w szoku, że mój TŻ dzisiaj rano nie skomentował zapachu moich włosów z Amlą Jemu się nawet zapach oleju kokosowego z BU nie podoba, a Amla mu nie przeszkadzała Co raz bardziej ją kocham, włosy robią się takie jak zawsze chciałam żeby były
plineczka003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 12:35   #4671
milena798
Rozeznanie

dziewczyny bardzo dziękuję za porady kupię orzecha włoskiego
62 cm
Moje włosy
Stary 2012-02-01, 12:37   #4672
pannahanna
Raczkowanie

Juz nigdy przenigdy nie naloze oleju na skalp ;( ;( Nalozylam dzis pon raz pierwszy od chyba tygodnia i wlosy strasznie mi lecialy przy myciu ;( A szkoda, bo mam wrazenie, ze nie stosujac olejow na skore glowy duzo trace z ich dobroczynnego dzialania (porost, wzmocnienie wlosow)...

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 12:41   #4673
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Z tego co się orientuję to nawet za wakacyjne zdjęcie na tle np. siedziby Europejskiego Parlamentu { } będą mogli . To nie o podanie źródła chodzi, a o pozwolenie autora na rozpowszechnianie .
No tak, jak autor napisze, że nie życzy sobie kopiowania to jasna sprawa Co do zdjęcia Parlamentu nie wydaje mi się - bo chyba architekt by ścigał?

Cytat:
1) czy przed olejowaniem zmywacie wlosy? szamponem z SLS? (ale jak
zmyc silikony skoro wszystkie szampony z SLS maja silikony
rowniez?
2)jakiego lakieru do wlosow uzywac? - ja mam cienkie wlosy lekko
krecone, ale do ludzi nie moge wyjsc bez stylizacji, przynajmniej
na razie dopoki sa do ramion i wycieniowane
3)czy stosowac silikony (po biosilk) przed suszeniem suszarka?
4)czy jest jakas henna dla blondynek (zeby zejsc z tego koszmarnego rozjasniania i farbowania)?
5)Sama nie wiem juz co robic, zeby byly nawilzone i ladne, czy naprawde musze obciac zniszczone wlosy???Nie da sie ich uratowac?
Częściowo odpowiem
1. nakładam oleje na włosy zarówno czyste jak i brudne, umyte czymkolwiek, ale staram się nie używać szamponów z silikonami ani SLS/SLES. Obecnie mam dziecięcy Hipp. Zerkaj na skład, napewno są szampony bez silikonów a zawierające SLS/SLES.
2. najlepiej wcale nie używać lakierów, nie jestem za bardzo w temacie bo od dawna nie używam ale chyba w większości są na alkoholu? Spróbuj pokombinować z żelem lnianym (do przyrządzenia samodzielnie, dodatkowo nawilża a działa jak prawdziwy żel, tutaj przepis: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...75&postcount=4 i o odgniataniu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=46)
3. najlepiej wcale nie suszyć Niestety też od tak dawna nie używam suszarki, że nie orientuję się o konieczności zabezpieczania włosów w trakcie suszenia.
4. nie, henna nie rozjaśnia. Są co najwyżej jakieś blond mieszanki pseudohennowe np. Venity ale na ciemnych odrostach raczej niewiele dadzą.
5. jeśli są bardzo zniszczone, rozdwojone i kruszące się to tylko obcięcie... Jeśli wyglądają w miarę to zabezpieczaj końcówki np. olejem kokosowym a podetniesz jak podrosną

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 12:46   #4674
milena798
Rozeznanie

dziewczyny jak już tu jestem to powiedzcie mi jeszcze coś warto zamawiać jojobę? Która z was używa? Jak działa na wasze włoski ?
62 cm
Moje włosy
Stary 2012-02-01, 12:49   #4675
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannahanna Pokaż wiadomość
Juz nigdy przenigdy nie naloze oleju na skalp ;( ;( Nalozylam dzis pon raz pierwszy od chyba tygodnia i wlosy strasznie mi lecialy przy myciu ;( A szkoda, bo mam wrazenie, ze nie stosujac olejow na skore glowy duzo trace z ich dobroczynnego dzialania (porost, wzmocnienie wlosow)...
A jakiego oleju użyłaś? Może nie każdy nadaje się na skalp.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
dziewczyny jak już tu jestem to powiedzcie mi jeszcze coś warto zamawiać jojobę? Która z was używa? Jak działa na wasze włoski ?
Jojoba jest dobra, ale jest też lekka, za lekka... Ja zdecydowanie wolę ją aplikować na skórę.

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 13:00   #4676
ania smerfetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
A jakiego oleju użyłaś? Może nie każdy nadaje się na skalp.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Jojoba jest dobra, ale jest też lekka, za lekka... Ja zdecydowanie wolę ją aplikować na skórę.
To chyba chodzi ogólnie o przetłuszczenie skóry głowy. Indios zwróciła moją uwagę przypadkiem na ten problem "rozmawiając" z jakąś inną dziewczyną o wzmożonym wypadaniu przy olejowaniu. Zaczęłam myśleć jak to jest u mnie i doszłam do wniosku że faktycznie - włosy bardziej mi lecą gdy np 3 dni nie myję głowy. Raz się nasmarowałam olejem ryżowym i też dużo mi ich wypadło. Więc teraz już nie olejuję skóry głowy a same włosy. I też mam wrażenie że trochę przez to tracę, no ale trudno. Ciekawe tylko jakby to wyglądało w przypadku olejów z dodatkami, np Vatika. Jak kiedyś kupię to sprawdzę.
Od zawsze się ODCHUDZAM
Stary 2012-02-01, 13:02   #4677
vyenna
Zadomowienie

Moim włosom jojoba nie przypasowała.
Stary 2012-02-01, 13:09   #4678
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania smerfetka Pokaż wiadomość
Macerat z orzecha włoskiego chyba również działa przyciemniająco. Chyba w poprzedniej części wątku było sporo info na ten temat
Mi macerat w ogóle nie przyciemnił włosów

Cytat:
Napisane przez StayInShape Pokaż wiadomość
Ale gdyby nie Ty, to bym nei wiedziała, ze jest/był dostepny, bo zazwyczaj nei sprawdzam maili wieczorem więc i tak dziękuję za tego posta
Nie ma za co

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 13:10   #4679
vyenna
Zadomowienie

Skoro krokoszowy jest taki dobry dla zniszczonych włosów, to czy któraś z Was używała i może podzielić się opiniami?
Stary 2012-02-01, 13:12   #4680
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania smerfetka Pokaż wiadomość
To chyba chodzi ogólnie o przetłuszczenie skóry głowy. Indios zwróciła moją uwagę przypadkiem na ten problem "rozmawiając" z jakąś inną dziewczyną o wzmożonym wypadaniu przy olejowaniu. Zaczęłam myśleć jak to jest u mnie i doszłam do wniosku że faktycznie - włosy bardziej mi lecą gdy np 3 dni nie myję głowy. Raz się nasmarowałam olejem ryżowym i też dużo mi ich wypadło. Więc teraz już nie olejuję skóry głowy a same włosy. I też mam wrażenie że trochę przez to tracę, no ale trudno. Ciekawe tylko jakby to wyglądało w przypadku olejów z dodatkami, np Vatika. Jak kiedyś kupię to sprawdzę.
O, kurcze... Warto o tym wiedzieć.

Ja nakładam na skalp tylko Khadi i Sesę i tylko na jedną dobę, także jak do tej pory nie zauważyłam wypadania włosów.

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości