|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
wodaqua - sto lat stooo lat....
14 luty - maz pewnie bedzie w pracy ale moze jakas kolacja w domu przy winku??? nie wiem....
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Hej
![]() ![]() Te deserki z hippa w rossie w promocji to są tylko z jogurtem. Ale zimno byłam po zakupy i prawie zamarzłam
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monia moje dziewczynki urodziły sie w 30 tyg ciazy jako wczesniaki, miały raptem 1250 i 1380 g, nie całe dwa miesiace były w szpitalu a ja razem z nim, musiałam dojść do siebie ekspresowym tempie- w piatej dobie po cc śmigałam do inkubatorów-jeszcze bolało ale co tam, bo zostały przewiezione do innego szpitala niż ten w którym się urodziły. No i ściągałam mleko-dopóki je miałam. A teraz maja 9 miesięcy od urodzenia i sa pogodnymi bąblami. A w tej chwili moge liczyc na siostrę męża i jej 14-letnia córkę, jakby nie było to czasem bardzo pomagają. A szczęście jest podwójne i nikomu bym ich nie oddała za żadne skarby świata, choć czasem było ciężko. Udało nam się załatwić rehabilitację już od 13 lutego
|
|
#2554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale u mnie piękne słońce, prawie jak wiosna, gdyby nie temperatura na termometrze i resztki śniegu
|
|
|
#2555 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2556 |
|
Rozeznanie
|
powiedzcie mi o co chodzi z tymi kodami na czym to polega bo ja zielona nieiwem o co choddzi,a to melczko by sie za ta kwote przydalo
|
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieliśmy piekny prezent nie ma co.- żartuje nie wiem jeszcze ale chyba obejrzymy jakis film z lampka wina o ile mój małż nie pójdzie wcześniej spać. ![]() Bo mi na ambicje wejdziecie z tym karmieniem piersią
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ktore uzywacie butelek TT i Avent mam pytanie czy przepływ w smoczku Avent 4 jest taki sam jak w TT 6+, bo dla Sarki w tym aventowskim troche za wolno leci i myśle czy TT smoka nie kupić.
|
|
|
|
#2559 |
|
Rozeznanie
|
a zapomnialam wczoraj napisac bylam znow z mala u lekarza po juz ponad tydzien te przeziebienia katar mija a kaszel dalej taki sam okropny,ale osluchowo czystko,niewiem o co chodzi moze od ulewania,niewiemy
i mala wazy 6600 kluseczka![]() aha i jeszcze odkrylam hit jak dlamnie olejek do kapania i krem balneum,rewelacja nawet krostki od smoczka poznikaly,skora delikatna cud jak dlamnie
Edytowane przez editka2022 Czas edycji: 2012-02-01 o 12:13 |
|
|
|
#2560 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki Cytat:
ja tak bardzo chcialam karmic piersia.... jestem po cc nie mialam mleka...mala jakos nie umiala ciagnac cyca.... polozna tylko mowila...."odciagac co 2 h" i tyle nawet mi powiedziala ze pokarm moze sie pojawic po 8 tyg ... No ale nie dalo rady musialam mala karmic mm..... ![]() Cytat:
Walentynki,..... ja pewnie zorganizuje romantyczna kolacje ..... chcialabym gdzies wyjsc no ale nie mam z kim zostawic malej.... Cytat:
Juz od dawna Was czytam .Fajne babki jestescie..... ![]() Cytat:
ojej i jakie malutkie byly jak sie urodzily.... pewnie bylas przejeta na poczatku...ale pewnie kazda z nas bylaby.... I jak zaczna mowic mama
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas w Polsce i tak dużo mam karmi piersią - przynajmniej próbuje. Na zachodzie butle to standard, np. w stanach. A propo USA wiecie, ze w stanch bardzo ciężko kupić wózek z gondolą, większość mam wozi takie maluchy w fotelikach na stelarzu
|
|
|
|
|
#2562 |
|
BAN stały
|
Dziubku,Adrij
Agaduś nie zapomniałam ale PW pisze Witam nowa mamusie wrześniową Wodaqua sto latek w zdrowiu i szczęsciu a za synka kolezanki trzymam kciuki,będzie dobrze z maleństwem Dziubku-ja się wczoraj wydebilowałam ![]() Marinko jak tak,to dobrze.Wyniki będą miarodajne Kurczę ale choróbska sie Was trzymają![]() Kurujcie sie wszystkie Bello ale szybko załatwiłaś im
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra, idę robić tort
|
|
|
#2564 |
|
Wtajemniczenie
|
Nerola tez Cie witam
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- tort ![]() a podzielisz sie przepisem?? ![]() ja tez zrobilam pierwszy raz na urodziny tz... nie powiem wyszedl calkiem dobry.... zjedlismy w ciagu 2 dni ( no ale wtedy bylamw ciazy )
|
#2565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- no ja muszę dzisiaj ,bo tu i tam trochę gęsto się zrobiło
|
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Oj będą zasuwać, ostatnio jak się dowiadywaliśmy to nie było miejsc w krótkim terminie a teraz mieli nas na uwadze i tylko skierowania dostarczyć... także udało się
![]() Nerola trzymamy razem z dziewczynkami aby ten naczyniak szybciuteńko się wchłonął.
|
#2567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eh... tak... ten mroz dobija bo tylko siedzenie w domu zostalo.... garnek odratowany.... zupka juz ugotowana Igi troche przykimal juz ma lepszy humor....
|
|
|
|
|
#2568 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i że nastoletnie mamy nie karmią wcale - i laska była dobra - karmiłaby piersią gdyby jej idolka Rhianna karmiła albo inna gwiazda a tak to nie ma bata co ci ludzie mają w głowach...
|
|
|
|
|
#2569 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję!
Cytat:
![]() Dzięki!!! Cytat:
|
||
|
|
|
#2570 |
|
Wtajemniczenie
|
o sweety avatarka zmioeniła- jaki fajny
|
|
|
|
#2571 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
No, może jednak trochę lepiej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Może więc sobie pójdziemy dzień przed albo dzien po ![]() A co dokładnie będzie na takiej rehabilitacji? WIesz? Cytat:
). I jak już masz taki kod (spisany albo wydrukowany) w ciąguok. dwóch tygodni możesz z nim w rossmannie kupić ten produkt o ileś tam % taniej.Cytat:
A kluseczka taka wcale nie duża Tymek już 7300 waży ![]() Cytat:
![]() Ale ż proszę Cię bardzo Moje piersi to już własnośc publiczna, jak widzę
|
|
#2572 |
|
Wtajemniczenie
|
Nerola a gdzie macie tego naczyniaka??
U Olivki jest po cycusiem... lekarz w pl powiedziala ze nie powinno sie tym nic robic do ukonczenia 6 msca a lekarz w uk powiedzial ze na pewno sie wchlonie ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- To ja narazie uciekam...zaraz kolezanka wpadnie.... trzeba sie wreszcie ubrac....
|
#2573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajomym współczuję, to takie smutne Trzymam kciuki za małego. Cytat:
Ja w szpitalu poprosiłam położna żeby mi pomogła Radka do piersi przystawić. Boże, żebyście widziały jak mi sutka ścisnęła, i trzyma, trzyma aż jej wyskoczył z palców. Wyobrażacie sobie? Aż krzyknęłam z bólu. Więcej jej nie poprosiłam o pomoc i modliłam się, żeby sama też przypadkiem się do moich cycków nie wybrała. Na szczęście udało mi się samej wszystko, tzn z Radzia pomocą ![]() o, dobrze, że przypomniałaś! Nie wiem jeszcze. Narola kciuki dla Was ![]() Gaz mi się skończył |
||
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...0104/173386262
przeczytajcie
|
|
|
|
#2576 |
|
BAN stały
|
Agaduś mi jeszcze syry zostały do wydeBilowania
Monia Z82,Iza ma kilka naczyniaków wielkości paprochów a jednego wielkości truskawki na skroni. Mówią,ze sie wchłona i to prawda ale to potrzebuje czasu.Izie urósł za szybko i to w niebezpiecznym miejscu,stąd decyzja chirurgów o podaniu leku. Poczytałam sporo i jestem dobrej mysli. Brumku,jak wrócę to Twoje piersi trafia i na mój stół,a co!Wyłamywać sie przecież nie będę Bello jadę pozytywnie nastawiona A bardzo sie cieszę,ze ją całą przebadają |
|
|
|
#2577 |
|
Zadomowienie
|
![]() Brumku to chyba mialas duze zaleglosci jak do prawie 2 nad ranem sie mezowi nalezalo ![]() a ja uciekam zaraz bedzie obiadek potem deserek i pewnie drzemsonik poobiedni Igiego a ja za ten czas umyję głowę i może coś koło siebie zrobię do wieczora moje drogie
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-01 o 12:58 |
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam prośbę 4 lutego będę do pobrania kody na Bebilon do rossa może mi któraś pobrać? te co nie potrzebują
![]() : prosi:![]()
|
|
|
|
#2579 |
|
Rozeznanie
|
brumku wiedzialm ze mi odpiszesz dziekuje,powiedz mi jeszcze bo zrozumialam ze tyloe ile ma sie kodow tyle danego produktu po zniszce mozna kupic,tak
no to Tymek pieknie wazy,moja pewni za ok. 2 miesiace bedzie tyle wazyla,ale to dziewczynka wiec drobniejsza |
|
|
|
#2580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na stronie rossnet, po zalogowaniu można "pobrać" kod na produkt , który akurat jest podany i z tym kodem w kasie dostaje sie zniżke w sklepie rossmann. 4 lutego akurat będzie mleczko o 20% taniej . Na stronie jest kalendarium takich okazji do wgladu. Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

zębole
i mala wazy 6600 kluseczka
ojej i jakie malutkie byly jak sie urodzily.... pewnie bylas przejeta na poczatku...ale pewnie kazda z nas bylaby.... I jak zaczna mowic mama ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

razem z dziewczynkami aby ten naczyniak szybciuteńko się wchłonął.