|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
cziqua, karolca - nawet nie macie pojęcia jak ja wam zazdroszczę, że mozecie sobie grzeszyć
|
|
|
|
#4412 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
ja tez mialam ostatnio nieprzyjemna sytuacje na all, kupilam TZ latarke i czekam 2 tygodnie nie ma, wiec pisze ale przez tydzien zero odezwu, minał prawie miesiac a tu ani latarki, ani pieniedzy, ani odpowiedzi, założyłam spór i wtedy łaskawie odpowiedzieli i na drugi dzien latarke mialam.
Komentarza nawet nie wystawiam, bo szkoda moich nerwów, a nie chce za nic dostac negatywa. Jolka dobrze ze napisalas bo ja sie nastawialam na kupno koszul od tego sprzedawcy.
|
#4414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
No i jak oni tak w kulki lecą to tylko psują sobie wszystko, a widziałam że sporo chętnych mają na te koszule i nie tylko. |
||
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tylko trzymac dietę bo drugi wynik wyszedł prawie w normie. Nie chciałabym tylko żeby wyszło duże dziecko więc trochę staram się przestrzegać chociaż czasem grzeszę ![]() Trzymam kciuki za znalezienie wózka
|
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
ja się droczyłam mailowo dośc długo ze sprzedawcą łóżeczka, bo w paczce nie było ani paragonu, ani gwaracji - po 4 tyg. łaskawie wysłali mi kserokopie paragonu kasy fiskalnej
|
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
ja się przymierzam jeszcze do zakupu staników do karmienia i jakiegoś kocyka oraz poduszeczki do wózka na allegro
|
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cóż, jak przesyłki nie dostanę po ich urlopie, to się pofatyguję osobiście.
|
|
|
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to ja na śniadanie zjadam zwykle 2 kromki chleba wieloziarnistego z masłem jedna z szynką i goórkiem kiszonym druga z białym serkiem z ogórkiem kiszonym cukier - 116 na obiad np ziemniaki potłuczone do tego mięsko sos i jakaś surówka - cukier ok 120 albo ok 10 pierogów ruskich z masłem cukier ok 110 na drugie śniadanie szamam czasami 2 pomarańcze(małe) i jedno jabłko cukier w granicach 100 na podwieczorek kawałek sernika do tego np rogal z masłem i herbata cukier w granicach 110 a na kolacje to to co na śniadanie jadam zwykle także chyba nie najgorzej kilka wyników mam 150 albo 140 ale bardzo malo nawet w niedzielę jak jem obiad u mamci 4 kluski sos mięsko i kapusta to mam cukier ok 120
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Moja jakieś 100 g powyżej 50 centyla
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba muszę zapytać ich o nią... Karolca żeby w końcu udało się znaleźć jakiś fajny wózek
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ale zazdroszczę![]() moja mała w 29tc była w 90 centylu, mam nadzieję, że trochę przystopowała
|
|
|
|
|
#4425 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczynki,
nie mam dzisiaj netu w domu i tej okazji po sniadaniu poszlam spac i spalam do 11, teraz tez ziewam, zmierze sobie zaraz cisnienie (co stalo sie moim nawykiem odkad w niedziele Tz kupil cisnieniomierz). a pozniej sobie przypomnialam ze przeciez na Tz laptopie lapie net z biura, wiec juz mam lacznosc ![]() a ten moj maly laptop to jest jakis badziew vi-fi takie slabe, po pol roku wszystkie napisy sie pozdzieraly, tylko tyle ze jest leciutki i wygodnie mi sie z nim lezy w lozku albo na kanapie, no i ksiazki sie wygodnie czyta. desia i nowaken zdrowka dla syneczkow. karolca powodzenia z wozkiem!!! no i kciuki za Aguske nasza!!! od wczoraj wieczorem krwawienia po badaniu juz nie bylo, czysciutko. Zia ja tez tak naprawde sie ciesze ze tutaj w UK nie badaja rutynowo ginekologicznie, no ale wiadomo sa zwolenniecy i przeciwnicy takiej opieki nad ciezarna. w sumie to mozna tak powiedziec jesli nie ma sie wiekszych problemow albo zadnych, z szyjka i innymi tego typu sprawami. Piekna pogoda u mnie, sloneczko swieci i +2. co do zwierzakow, to smialam sie dzis rano, jedlismy z Tz sniadanko a Ivor ze chce zawsze troche czegos dostac do jedzonka od nas, to zaczal przynosic do jadalni rozne rzeczy z duzego pokoju (slownik, dlugopisy, kartki jakie, moje gumki do wlosow itd. zrobil 10 rundek). a jak wstalam po porannej drzemce to przyniosl mi do kuchni termometr (taki aventa, ktory mierzy temp wody i pomieszczen i wyglada jak niebieski kwiatek), i mowie do niego Ivorek nie mozna termometru nosic (bo zdjal ze stolika),oddal mi bez problemu a ja patrze a tam +25 stopni, mysle kurcze juz popsul...a to nagrzal swoja temperatura w pysku bo w domu w dzien to mam temperature 16-17 stopni, wieczorem jest cieplej.a wlasnie co do termometru,monika pytalas jaki mam ten z browna, mam termoscan. przyszedl do mnie spiworek zolty z zyrafka i malpka ladny, akurat na letnie miesiace, bo odpowiada na przykrycie jednym kocykiem.Jolka to nic ze to portwa, ale ja na Twoim miejscu bym zglosila to do allegro, trzeba tepic takich niewiarygodnych sprzedawcow, bo tylko zawracaja gitare. |
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co jeszcze komentarza nie wystawiłam bo czekam na paczke
|
|
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kupiłam łącznie na jego 9 aukcjach, za jedną wystawiłam negatyw (nie poinformowali mnie o braku produktu, dopiero jak sama zobaczyłam, że nie ma w paczce to wszczęłam dochodzenie), a za resztę neutralne, bo mimo, że w regulaminie ma max 2 dni wysyłki (wpłaciłam od razu na konto i wzięłam kuriera) to czekałam tydzień i musiałam się dopominać o jakąkolwiek wiadomość, a paczka przyszła cała pognieciona w jakimś starym kartonie. Typ perfidnie mi wystawił 3 negatywy i reszta też neutralne - mi tam na tym nie zależy, ale jeszcze jak tam nakłamał odpowiedziałam oczywiście, ale nie chce mi się z nim walczyć. Ciemnogród i tyle. Za to z ręką na sercu mogę polecić rodzyneczki Wstawiłam fotki na mejla. Gucia, a co to za wesoła gromadka na Twoich zdjęciach? Masz śliczną córeńkę Po kim ona taki blondasek?
|
|
#4429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ten "twoj" sprzedawca jeszcze moze ma zaznaczona wysylke w ciagu 24h...., bo tak tez potrafia, a potem wejdzie kasa na konto i maja w nosie... |
||
|
|
|
#4430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja zawsze miała manię prześladowczą, ryła mi i Mamie psychikę przy każdej nadarzającej się okazji, ubóstwiając się i uświęcając swoją osobę jak tylko potrafiła. Zawsze wszystko robiła na pokaz. Teraz kiedy jest już całkowicie zależna od syna i synowej stała się znośna (choć może lekarz zmienił po prostu jej leki...). Druga babcia jest od zawsze przekochana ale bałaganiarska Zawsze stara się zarazić wszystkich pozytywnym nastawieniem do życia.
|
|
#4431 |
|
Zadomowienie
|
ja tez polecam rodzyneczki, nie mialam z nimi zadnych problemów
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak dobrze pamiętam to też nie miałam z nimi problemów
i tak jak u Evvci, miałam od razu telefon jak nie było czegoś w tym kolorze co zamówiłam.
|
#4434 |
|
Wtajemniczenie
|
Jolka nie ma Twoich fotek na mailu
Cottopuma, Gucia ,evcia sliczne zdjecia!!! Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-02-01 o 15:31 |
|
|
|
#4435 |
|
Wtajemniczenie
|
Cziqua no taka babcia to Skarb
wiadomo jak to starszy człowiek inne czasy pamięta i ma swoje poglądy, ale ważne że możesz na nią liczyć Ja mam tylko jedną babcię (jeszcze młodszą od Twojej), która jest co najmniej nieobliczalna ma szalone pomysły, kupuje jakieś gadżety, zbiera zioła, ma fisia na punkcie czarów, ale ogólnie jest nieszkodliwa Nie pracuje od wielu lat, bo ma poważną wadę wzroku i ma czas na głupoty he heZa to TŻta babcia już wiekowa kobieta 87 lat to dla niego jak druga matka, praktycznie go wychowała, to jest jej ukochany wnuczek (mimo, że ma 10 wnuków i 2 wnuczki oraz dwóch prawnuków i dwie prawnuczki) i też zawsze ma dla niego odłożone jakieś pieniądze (kupiła mu pierwszy samochód wtedy za 7tys, teraz w wakacje dała 4tys i my nie wiemy skąd ona bierze tę kasę, jak udaje jej się odłożyć! Podejrzewam, że jak mała się urodzi to też coś dostanie od niej). Lubi żeby się nią interesować, żeby do niej przyjeżdżać choć się pokazać na chwilę. Mnie też od razu zaakceptowała, więc jest ok
|
#4436 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Neutrali mają więcej i tam również jest napisane jak to u nich z wysyłką ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
O to już wiem od kogo nie zamawiać, a nad rodzyneczkami się zastanawiam czy od nich czegoś nie kupić ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
hehe---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4437 | ||
|
Zadomowienie
|
skąd wiesz
![]() nie no żart jedynaczka i co do tego rodzice też nie mają rodzeństwa![]() Cytat:
![]() Cytat:
) tak mnie drażni no ale taka rola babci żeby się troszczyc zadzwoniła włąśnie do mnie i powiedziała że ona nie może przebolec że bez rajstop chodze i jutro pójdzie i mi kupi ogromne rajstopy no to tłumacze kobiecie że nie będe chodziła w czyms co mi się będzie zwijac albo wrzynac tu i ówdzie a pozatym jak mam rajstopy pod spodniami to nogi mnie zawsze swędza i mi niewygodnie to babcia na to że mam leginsy nosic pod spodniami
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Sliczne zdjecia dziewczyny
Ja dalej leze, maz juz gna z pracy.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
po dzisiejszym dniu 3h na mieście zimno mi w stopy jak cholera są jak kostki lodu
i strasznie głodna ciągle jestem narobiłyście mi ochoty na naleśniki, ale nie chcę mi się ich robić no i siedzieć z matką w kuchni blee...---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- evvcia gucia śliczne zdjęcia no i brzuszki
|
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w Polsce podaja do porodu jako znieczulenie dolargan?
Ja jutro mam wizyte u poloznej i mamy rozmawiac o znieczuleniach, i widze ze jest tez taka opcja, ale jak o tym czytam to na pewno z tego nie skorzystam dolargan |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

Lekarzowi nic nie mówię, jedynie przyznaję się do "małych grzeszków" bo ciężko wytrzymać jak tak "przyprze". Uśmiechnął się tylko ze zrozumieniem 
Mam tylko trzymac dietę bo drugi wynik wyszedł prawie w normie. Nie chciałabym tylko żeby wyszło duże dziecko więc trochę staram się przestrzegać chociaż czasem grzeszę 

No cóż, jak przesyłki nie dostanę po ich urlopie, to się pofatyguję osobiście.

także za to jaka ona jest staram się znoscic dzielnie jej poglądy chociaż czasami nie jest łatwo
Zawsze stara się zarazić wszystkich pozytywnym nastawieniem do życia.