|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Madziaranew jestem. Nadrabialam bo te szalone kobiety Dzis tak pędzą ze cieżko dogonić. Dziekuje za troskę Wodaqua sto lat kochana Eveewe opis Twoich przejść z karmieniem pasuje idealnie do mojego. Tak samo Wiki była dokarmiana w szpitalu, przy cycu histeria, pozniej ściągalam i Dawalam Butla w koncu pokarm zanikl i koniec. Większość poznikala a ja dopiero jestem ![]() Iustyna ja nie moge takich rzeczy czytać. Tak mi szkoda tej dziewczynki. Wyobrażam sobie od razu moja Wiki i co ona by czuła. Taka porzucona, w zimnie, bez mamy a ta matkę to bym Dobrze ze żyje, mam nadzieje ze ja odratuja. Zanka za egzaminShira ja tez daje buraczki. Zblendowalam z ziemniakiem i marchewka i odrobina oliwy z oliwek. Wszystko ugotowane na parze. |
|
|
|
#2822 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
No tak, ja czytam Was regularnie (wizaż uzależnia) od pól roku jakoś. Ale zawsze myślałam sobie, że nie będę Wam się wcinac w wątek, bo widac, że naprawdę fajnie się wszystkie dogadujecie i naprawdę miło się to wszystko czyta. A że jestem mamą wrześniową, to wiele cennych informacji mam z wyprzedzeniem.
|
|
#2823 |
|
Wtajemniczenie
|
Rysiki witaj
zapraszamy do rozmowy. Im wiecej nas tym weselej ![]() Uciekam spać. Kolorowych snów |
|
|
|
#2824 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Z przyjemnością Mam nadzieję, że jakoś uda mi się tu zadomowic. Czytam Was już tak długo, ale co innego pisać, a co innego czytać. Zwłaszcza,że ja z tych nieśmiałych raczej
|
|
#2825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A napiszesz coś o sobie i dziecku? ![]() Cytat:
|
|
#2826 |
|
Raczkowanie
|
Tak apropo karmienia.
Moja też była dokarmiana na początku w szpitalu MM, dostałam ja po 18 godz od porodu, próbowałam ją przystawiać ale coś nam nie szło i był tylko jeden wielki płacz-histeria. Wtedy pielęgniarki zajrzały do karty a tam było napisane, że Mała ma zalecone dokarmianie i tak naszą pierwszą wspólną noc karmiłam Helenę butelką. Przy okazji usłyszałam, że mam "złe sutki" i będę miała problemy z karmieniem. Kolejnego dnia się zaparłam, że będę próbować ją przystawiać, przy okazji przyszła pani z poradni laktacyjnej (złota kobieta - przychodziła codziennie ona albo taka druga) i spędziła ze mną co najmniej godzinę na przystawianiu Małej. Niestety popołudniu jej już nie było a mnie znowu nie wychodziło to karmienie i poszłam po pomoc do pielęgniarek, przyszła jedna i tak nerwowo mi to dziecko przystawiała, że Helena się tylko rozryczała, ja się też zaczęłam denerwować a ta na koniec powiedziała, że mam "złe sutki" i w ogóle powinnam sobie kupić silikonowe nakładki i jak będę chciała, to żebym przyszła po butelkę. I zostałam sama z Helcią i dalej próbowałam i jakoś się nam w końcu udało, w międzyczasie dziewczyna z łóżka obok zadzwonił po pielęgniarkę, przyszła ta sama i patrzy na mnie i z takim szyderczym uśmiechem się pyta, czy ma mi butelkę z mlekiem przynieść a ja jej, że nie, że sobie jakoś radzimy. Jaka moja radość była jak podczas wieczornego ważenia waga pokazywała, że Helena przybierała na wadze albo, że waga nie spadła - to znaczyło, że to moje karmienie jest efektywne Byłam też zaopatrzona w taka mała książeczkę - poradnik laktacyjny - to był dodatek do jakiegoś czasopisma - też sporo mi pomogła szczególnie w wyborze pozycji do karmienia.A pani z poradni laktacyjnej powiedziała mi, że nie ma "złych sutków" ![]() Cieszę się, że nie poddałam się i udało mi się z tym karmieniem. Podziwiam mamy karmiące MM, dla mnie to skomplikowana sprawa. Karmienie UU jest wygodniejsze, łatwiejsze i tańsze. Tak się jakoś rozpisałam nocna porą. ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- witaj Rysiki Ja też zostałam wyciągnięta zza krzaczka
Edytowane przez piwnooka77 Czas edycji: 2012-02-02 o 01:37 Powód: literówka |
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę! Domyślam się jak było ciężko i jak wiele obaw musiałaś mieć przy takich "zachętach" ze strony personelu ![]() Jak się czyta o takich pielęgniarkach, to się płakać chce i walić głową w ścianę
|
|
#2828 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=brumek;32004003]Brawa za odwagę
![]() A napiszesz coś o sobie i dziecku? ![]() Aneta, mama 4miesięcznej Asi. Urodzona 30września. "Malutka" miała 58sm i 4100g wagi. Poród przez cc. Jak Asia przyszła na świat wydawało mi się, że jest bardzo duża (w porównaniu do innych dzieci na oddziale), a teraz myślę, patrząc na jej za małe już ciuszki- "jaka ona była kiedyś malutka"
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asia to pierwsze dziecko?
|
|
#2830 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2831 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
łatwo nie było i cieszę się, że się nie poddałam
|
||
|
|
|
#2832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest dobrze , tylko czas tak szybko pedzi , ze czasami tylko pare slow ze soba zamienimy. ![]() Teraz weekendy Tz ma wolne wiec I jest wiecej w domu , Bo juz myslalam ze sfiksuje , wiecznie sama
|
|
|
|
|
#2833 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no i tu się ciesze, że miałam świetną opiekę w szpitalu, bo w nocy położna od laktacji sama do mnie przychodziła i pomagała przystawiać Emila. a jak na poczatku nie szło, to siedział ze strzykawką i wyciskała siarę z moich piersi i pokazywał jak to się robi.i tak je pobudziłą, że potem juz w pojemniczek wyciskałam a nie zbierałam małą strzykaweczką z brodawek. byłam mega zadowolona z tej kobiety i jak bym ją jeszcze spotkała to bym jej bardzo podziękowała. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2834 |
|
Raczkowanie
|
Dziecię nakarmione, idę spać. Dobranoc
|
|
|
|
#2835 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
-26 stopni u mnie ..brrrrrrr..... I kolejne trzy strony przez noc..... ![]() forum wraca do formy ![]() ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Cytat:
dzięki ![]() Co Ty teraz robisz na pasku, o takiej barbarzyńskiej porze? ![]() Cytat:
Kuzyn (jej zięć) stwierdził żebym napisała "bliżej niż dalej" i znając ciocię na pewno by się nie obraziła, ale stwierdziłam że będę łagodniejsza Cytat:
zgadzam się! I ja się cieszę że trafiłam na takie położne fajne, które raz - przyszły i spytały czy się zgadzam żeby dostał mleko z kubeczka (w pierwszej dobie, a Adaś z hipoglikemią), a potem przychodziły i pokazywały jak przystawiać, sprawdzały i w ogóle o każdej porze chętne do pomocy. a tu to się wstydzicie? co to za tajemnice?![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jeszcze isiaok i kawusia_ się czają na pasku ![]() Ziiiiimno jak nie powiem co, a ja muszę na uczelnię jechać.....brrrrrr.......
|
|
|
#2836 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l: a co ma rukola do tego? bo pinokio i szparagi to rozumiem ale żeby rukola Cytat:
Cytat:
kciuki zaciskam już od teraz Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i ja witam się z rana - coś ostatnio nabrałyśmy tempa i szalejemy z postami - jak za starych dobrych czasów miłego dnia dziewuszki
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-02 o 08:33 |
||||||
|
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Trzymam kciuki za wszystkich potrzebujących (nerola, zanka, agaG i jeśli kogoś pominęłam to i'm sorry ale z braku czasu nadrabiam po łebkach ) ![]() ![]() ![]() A teraz jak zwykle uciekam bo Maja krzyczy wpadnę później, jak się uda
|
|
|
|
#2838 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za tatę, biedna Zuza Cytat:
![]() Witam moje panie ![]() coś podbrzusze mnie boli, chyba @ się zbliża
|
|||
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2840 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja masakra. Łeb mam jak sklep. A śpik do pasa. Ale dziękuję, że pytasz! ![]() Cytat:
![]() bella ![]() Aga ![]() Nateczko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I masz rację, chodzę jak wrak człowieka szczerze mówiąc przez ostatnie dni... brumeczku ![]() Lekarz powiedział, że to wirus, że panują teraz w powietrzu choróbska właśnie tego typu...Ale dostał leki, będzie ok! dziękuję Moniu! Cytat:
i nie zacytowało mi wszystkiego ;/ Dzień dobry kochane! Teraz o nas - moje przeziębienie wróciło ze zdwojoną siłą ehhh. Chodzę jak jakiś zombiak, i ta gorączka się trzyma ciągle...Jeszcze Igor wczoraj tak mi płakał w nocy, ale tak żałośnie, nigdy nie syłyszałam takiego płaczu u niego. I nic nie pomagało - przeciwbólowy nurofer, ręce - no nic... Biedaczek padł z wycieńczenia około 11... I zamiast spać do 7,8 wstał o 5 rano... I padł teraz, ale to drzemka z tych 20 - minutówek. Kurde mam dość, jeszcze sama jestem, M. w tym Wrocławiu ciągle. I ta zima...masakra. I już się obudził... dawno nie byłam w takiej złej formie psychiczno - fizycznej
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|||||
|
|
|
#2841 |
|
Raczkowanie
|
witam się i ja
- nie chwalę Mai , ale dziś pierwsza noc bez karmienia!!!! padła o 21.30, ze 2 pobudki na smoczka, o 3 płacz- piciu i do nas do łóżka i obudziła mnie o 7.30 cudownym uśmiechem i głaskaniem po buzi!!!! kocham swoje dziecko!!!!!!!!!! ![]() a o takich maluszkach jak Madzia czy ta dziewczynka ja nie mogę czytać/słuchać bo potem spać nie mogę ;( i do tego zaczynam być nadopiekuńcza a to też niedobrze;( witam Rysika. a no i niech się Isia ujawni mam sentyment bo na mnie tak w rodzinie mówią (isia, iśka) ))iwona |
|
|
|
#2842 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Prrrr szalone!
4 strony od wieczora? a na fb co się działo hm? agadus? Przede wszystkim kciuki dla Agi, Neroli, Zanki. ![]() ![]() ![]() Aga na co tata choruje? co to za operacja? Zanka Ty szczęściaro. Los Ci sprzyja, więc egzamin masz dzisiaj zdany Ja się nie załapałam. Marina współczuję choroby. Dobrze że Rogi osłuchowo czysty. Zęby- już dwójki- padam. Vaniliova fajnie że wpadłaś ![]() Witam nową mamusię- a nawet dwie Co się wyprawia na tym świecie. Już nie będę komentować tego zdarzenia z porzuconym dzieckiem... ![]() Zła jestem, nie mam humoru. Od dwóch dni coś się dzieje u mnie w brzuchu- no boli mnie po nocach. Nie jest to ból żołądka, nie jest to ból na @..nie wiem co to ! Rano miałam jechać do ciucha i samochody odmówiły posłuszeństwa. Jeden kaupt całkiem, drugi niby opalił ale nie chciał jechać na gazie a na benzynie się dławi. Eh. Już się nawet wyszykowałam. Same nerwy, z tż się złapałam. Sara od rana na rękach. Niech ten mróz pójdzie sobie od nas. Co macie na obiad?
|
#2844 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U nas ok, znowu w pracy ale jutro piatek. Wczoraj ze zmeczenia padlam po 21. Kciuki za wszystkich, ktorzy potrzebuja
|
|
|
#2845 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Rysiki, moniaZ82 - witajcie! |
||
|
|
|
#2846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malutka miała dużo szczęścia biorąc pod uwagę z którego mniej więcej była tygodnia i te mrozy. Mam nadzieję,że wyjdzie z tego. A przecie to kruszynka taka jak moje, gdy się urodziły. Cytat:
![]() cześć czołem ![]() u nas dzieczynki maja w dupka zegarek czy co? przychodzi 3 w nocy a one się budza na jedzenie, zjedzą i dalej spiochaja, nawet na zegarek nie musze patrzyc by sprawdzic która godzina
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
dla Nerolkowej Izuni, Zanki ktoś jeszcze potrzebuje?Agata na śniadanko zjadła mleczko z jedna miarką Hipp. Ciekawe co to będzie
|
|
|
|
#2848 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj mamusiu zapraszamy du czynnego udziału w dyskusji ![]() [QUOTE=rysiki;32004038] Cytat:
![]() Cytat:
ja byłam tylko czytelnikiem dyskusji ![]() Ty wiesz co oby ból szybko sobie poszedł !!! jak śniadanko ?? Cytat:
![]() z brzuchem też dziwnie , może na jakieś usg się wybierz ?? witam czwartkowo, moje dziecko jak co rano ostatnio walnęło koopke o 7 i po spaniu łobuz dzis a raczej wczoraj obudził sie przed północą i chcieliśmy go oszukać herbatką-nigdy więcej. Nie dość ,że po wypiciu wołał o mleko to jeszcze tak się rozbudził,że zasnął chyba o godzinie mój Denis rozrabiaka kończy dziś 7 miesięcy ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Marinka kurcze ale się porobiło tak mi Was żal , oby szybko to dziadostwo minęło |
||||
|
|
|
#2849 |
|
Wtajemniczenie
|
Udka i ziemniaki z piekarnika
No! Rysiki miło Cię poznać! Dobry! Dzisiaj jadę na 13.00 do lekarza z małą, charczy mi od tego kataru i chcę, żeby obejrzał jej wargi. Dzisiaj Tż pierwszy dzień siedzi w nowej pracy . Zuziak wstała o 6.30 (Aaniu dlatego byłam na pasku o tak paskudnej porze Jest teraz -18 stopnia na dworze i nawet kot zrezygnował z wyjścia . brrrrrrrrrrrrrr (a ja kozaków nie mam
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewuszki!
Wrr jeszcze dzieć taki niedobry... Szymusiu vel Denisie za miesięcznice oklaski od ciotki!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

a ta matkę to bym
za egzamin

co to za tajemnice?

i nie martw się, na pewno nic mu się nie stało podczas tej drogi od auta do lekarza!
Zdrówka dla Was obojga