Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-01, 21:09   #2731
ellika
Rozeznanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja mężuś które urodzinki będzie miał
34-te , a ja 30tka w sierpniu

Co do walentynek to nie obchodzimy ich bo mamy swoje polskie piękne święto miłości - noc świętojańska
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:11   #2732
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Niby ok, ale nie wyrabiam na zakrętach. Wracam, przebiorę się, wysikam i teść jedzie do domu. Ja muszę ogarnąć dom, poprać, ugotować, a Dominik jakoś nie bardzo ze mną współpracuje
TŻ pracuje na popołudniu, więc się widzimy rano jakieś 30 minut, bo wieczorem jak wraca, to ja już śpię.
Teraz ugotowałam obiad na jutro i padam na pysk. Mam plan zaczekać na TŻta, żeby chociaż chwilę z nim pogadać, ale nie mam siły.
oj to zarobiona jesteś bardzo, dużo siły życzę

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:13   #2733
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Naataaszkaa a jak wysypka Hani? Zeszło?
Plamy nie są już czerwone, tylko takie blade ale suche nadal.. mam nadzieję, że powoli jej zaczyna to przechodzić.. ale odwijałam jej dzisiaj pieluszkę żeby nie nachodziło i może to pomogło.. Dziękuję, że pytasz

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
NEROLKA mocne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja jutro mam z damą kontrolę bioderek

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
może Hania się tak kręci, bo jej ząbki wychodzą, biedna

ale poleciałas po całości z odpowiedziami, i dobrze kilka postów na raz

a Hania na informatyczkę rośnie , super
No wychodzi jej górna dwójka i też obstawiam że to o to chodzi..

Poleciałam, bo tyle piszecie, że nie da się ogarnąć

A Hania informatyczka - po tacie jak widzi klawiaturę to normalnie szaleństwo

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziękuję Wam za wsparcie kochane! Przepraszam, że nie odnoszę się dziś do postów - czytam, wiem co u Was, myślę i odpowiadam w duchu - ale czasu brak na odpisywanie, bom chora i ledwo patrzę na oczy, a jak już się przymierzam to mały płacze i tak w kółko Macieju...

My już po ( teraz znowu się martwię, czy aby nie za zimno nawet na przebiegnięcie z auta do lekarza i do bloku...wiecie, takie zboczenie już mam chyba ).
Mały ma wirusówkę plus ząbkowanie dwójek dolnych na całego. Dostał leki. Grunt, że osłuchowo czysto...Ode mnie się zaraził...

Nataszka ale słodka Twoja mała.

.

A dla Ciebie dużo zdrówka i dla Igorka! i nie martw się, na pewno nic mu się nie stało podczas tej drogi od auta do lekarza!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Nataszko ale haker

Ja z tym glutenem to nadal zielona jestem.. daję jej po 1 łyżce kaszy dziennie.. i tak 2 miesiące? potem zwiększyć i kolejne 2 obserwować? Za trudne to dla mnie.. a mogę jej robić kaszkę bezglutenową tak na gęsto jako jeden posiłek? Oj durna ja durna...
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:13   #2734
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
oj to zarobiona jesteś bardzo, dużo siły życzę
No jestem tak zarobiona, że dopiero wczoraj choinkę rozebrałam

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:14   #2735
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
bo ona ma się troche pokleić bo zawiera cukier, miód iinne, mi pierwszym razem też się przypiekła, bo to dzieckiem trzeba się zając i jakoś przedłuzyłam, a ta waniliowo-kokosowa to jak robisz??

Telik kiedyś wklejała przepis:

2 szklanki płatków owsianych
półszklanki orzechów
pół szklanki płatków kokosowych
po 3 łyżki sezazamu, pestek dynii, słonecznika i chyba siemie lniane
miod lub golden syrup 120 ml
2 łyżki cukru(dałam brzoszowy)
pół szkalnki soku jabłkowego
2 łyżeczki ekstraktu z wanilli
troche cynamonu

Telik popraw mnie jakby co
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:19   #2736
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
Nataszka wielkie dzięki za info o endermologii. nastawiam się na ćwiczenia i dietę, ale liczyłam, że w 12 zabiegach się wyrobię. to jednak kosztowna impreza
a może masz inny pomysł na poprawienie j,ędrności skóry brzycha i wspomaganie chudnięcia w talii?

Szymborska nie żyje ;((((((
iwona
No niestety jest to kosztowne.. i z doświadczenia wiem, że zdarzały się osoby, które nawet po tych 20-tu zabiegach nie miały zbytnio efektów.. troszkę to też przereklamowany zabieg jak dla mnie..

Jak dla mnie już bardziej efektywne są masaże.. ale takie typowo wyszczuplające.. miałam kiedyś kilka robionych to aż siniaki powychodziły.. i tak np takie masaże w połączeniu z zabiegami kosmetycznymi na ciało typu guam (że się zawija folią) + dieta + ćwiczenia - efekt murowany.. ale to trzeba mieć i czas i pieniądze..

Dobre na mięśnie brzucha jest też elektrostymulacja.. ale to trzeba lubić takie prądowe zabiegi

Sama się borykam z brzuchem od porodu i dalej wyglądam strasznie.. wydaje mi się w ogóle, że te mięśnie po CC już nie pracują jak należy..

Co do Szymborskiej - szok!
Stary 2012-02-01, 21:20   #2737
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję Wam za wsparcie kochane! Przepraszam, że nie odnoszę się dziś do postów - czytam, wiem co u Was, myślę i odpowiadam w duchu - ale czasu brak na odpisywanie, bom chora i ledwo patrzę na oczy, a jak już się przymierzam to mały płacze i tak w kółko Macieju...

My już po ( teraz znowu się martwię, czy aby nie za zimno nawet na przebiegnięcie z auta do lekarza i do bloku...wiecie, takie zboczenie już mam chyba ).
Mały ma wirusówkę plus ząbkowanie dwójek dolnych na całego. Dostał leki. Grunt, że osłuchowo czysto...Ode mnie się zaraził...

Natko, biedny Dominiczek...może pocieszy Cię to, że ja jak miałam 7 m-cy przeszłam ospę, a 9 odrę... Nic nie pamiętam na szczęście. Nie leżałam w szpitalu. Podobno dzieciaczki lepiej przechodzą takie paskudne choróbska. Ucałuj go ode mnie

Kajool wow a ta niania to nie czasem Dorota Zawadzka vel superniania ? hehe Kurcze, nawet w marzeniach mój Igor nie zasypia sam. A tak bym chciała...
I w końcu mężul przyjedzie ( pamiętasz o mojej prośbie ?)

Nataszka ale słodka Twoja mała.

I ja też wyślę koda na Bebilon jakiejś dziewczynce z chęcią.
Tez ja dzisiaj tak nazwalam. Mam nadzieje, ze dalej bedzie ok. I nasza wspolpraca bedzie pomyslna. A co do prosby pamietam, pamietam. Zdecia

Cytat:
może Hania się tak kręci, bo jej ząbki wychodzą, biedna

ale poleciałas po całości z odpowiedziami, i dobrze kilka postów na raz

a Hania na informatyczkę rośnie , super

Nerola jeszcze raz trzymam

Zaneta i za Was też

Natka oj biedna jesteś, tak mi przykro,że musiałaś przestać, i jeszcze teraz ta cholerna ospa Domka, zdrówka życzę,

Jacieeeee, Kajool
jak tam po pracy??

a i fajnie że spodobał Wam się avatar

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Patik byłas u lekarza??

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

no raczej, daj mu małą łyżeczkę ugotowanej kaszki mannnej, połączonej z owocami lub dodaj do odiadku, a jak się boisz daj pół, albo kup słoiczek z kaszą lub kaszę z bobovity lun nestle, ja z bobovity kupuję
Agadus w pracy dzisiaj lajcik i nawet az tak nie martwilam sie co tam u Szymka. Tylko jak wracam, to padam na pysk a jeszcze duzo spraw na glowie. Maly teraz wstaje 6:30 i najchetniej po pracy walnelabym sie do lozka ale bawie sie z synkiem, bo on na to czeka. ALe juz sroda wiec z gorki. Zawsze czekam do srodu jak na zbawienie
Stary 2012-02-01, 21:21   #2738
Naataaszkaa
Raczkowanie

http://epoznan.pl/news-news-30332-Re...ucono_niemowle

masakra..
Stary 2012-02-01, 21:24   #2739
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Marinko zdrówka dla Was

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Co na tym świecie się dzieje?
Stary 2012-02-01, 21:30   #2740
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Mam ochotę na szarlotkę, kto mi upiecze
póki co musze sie zadowolic sary deserem bo nie chce gad jeść
Ja mam szarlotkę wczoraj robioną i wiem, że Dziubkowa też ma Sypana szarlotka ;>

Ale piszecie nie wyrabiam z czytaniem !!

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:31   #2741
zanka205
Zakorzenienie

ja znowu proszę o kciuki
podejście nr 2- 11.30
obym tylko z placu wyjechała

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:33   #2742
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja znowu proszę o kciuki
podejście nr 2- 11.30

A miałam właśnie pytać gdzie jesteś
Stary 2012-02-01, 21:33   #2743
youyou
Zakorzenienie

Natka współczuję ospy ale też słyszałam że takie małe dzieci lepiej ją przechodzą niż starsze
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:36   #2744
iwonap79
Raczkowanie

[QUOTE=Naataaszkaa;3199944 6]No niestety jest to kosztowne.. i z doświadczenia wiem, że zdarzały się osoby, które nawet po tych 20-tu zabiegach nie miały zbytnio efektów.. troszkę to też przereklamowany zabieg jak dla mnie..

Jak dla mnie już bardziej efektywne są masaże.. ale takie typowo wyszczuplające.. miałam kiedyś kilka robionych to aż siniaki powychodziły.. i tak np takie masaże w połączeniu z zabiegami kosmetycznymi na ciało typu guam (że się zawija folią) + dieta + ćwiczenia - efekt murowany.. ale to trzeba mieć i czas i pieniądze..

Dobre na mięśnie brzucha jest też elektrostymulacja.. ale to trzeba lubić takie prądowe zabiegi

Sama się borykam z brzuchem od porodu i dalej wyglądam strasznie.. wydaje mi się w ogóle, że te mięśnie po CC już nie pracują jak należy..

kurde miałą w grudniu 12 masaży na "płąski brzuch" no i podziałały, ale potem były ,swięta i puuupa blada, wszystko wróciło do normy buuuu
może ta elektrostymulacja.... a ona działa na ujędrnianie skóry- bo na tym mi najbardziej zależy. brzuch to ja ćwiczeniami muszę zrzucić
iwomna
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:38   #2745
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
co sie na tym swiecie dziej, nie mogla jej porzucic gdzies gdzie szybko by ja ktos odnalazl - jak juz wogole wpadla na taki pomysl

Cytat:
ja znowu proszę o kciuki
podejście nr 2- 11.30
kciuki trzymam

a widzialyscie dzisejsza UWAGE o tym 2, 5 letnim chlopczyku, pobitym po trepanacji czaski - takiego ch..u.j...a obdarbalyb zywcem ze skory i posolila, zeby wzmocnic jego doznania
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:40   #2746
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
może być ciężko, bo ja z głowy robię Serio, nie korzystam z żadnych przepisów (poza tym na mase cukrową), a efekt w załączniku. Tylko nie mam talentu plastycznego do dekorowania

nie wystraszcie się
Oszlalas?! Super tort! Jaki srodek tym razem zrobilas?

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
pytanie, czy ktoras z was wozi lub wozila dziecko w nosidle, przodem do kierunku jazdy, na przednim siedzeniu?? ?? ?? Ja tak nie robie w razie jakby co.
Nigdy!

Cytat:
aania ona to wogole nic nie wie. Jak sie maly urodzil to obkladali go w koce i poduszki w tym nosidle i tak zapinali w aucie, az jak pojechali do hurtowni po wozek to ich babka objechala ze zagrazaja zyciu dziecka i prawidlowej postawie. I do tej pory bez isofixu zapinaja go przodem do kierunku jazdy. Musze zerknac kiedys czy maja system wylaczenia poduszki.
To moze zwroc im uwage, ze zagrazaja zyciu swojego dziecka! Bo jak sie cos stanie, to i Ty bedziesz miala wyrzuty sumienia, ze nic nie zrobilas.

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj wyrodna matka i w ten okropny mróz zabrałam moje dziecko do kina na seans z dzieckiem. Było całkiem fajnie. Oprócz mnie jeszcze 4 mamy i jedna parka i 6 dzieci. Moje najmłodsze, pozostałe chodząco - raczkujące. Moja Helcia grzecznie się sprawowała, część filmu przeleżała na macie a część u mnie na kolanach. Oczywiście musiała walnąć mega koopsko (body było do przebrania). Jesteśmy (ja jestem) zadowolona z wyjścia i to nie było nasze ostatnie.
Super!

Cytat:
A ja jadę do lekarza z małym, bo tak mi się rozkaszlał, gorączka i zwymiotował
Zaraził się ode mnie...
Cholera.
Biedny maly.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
i twoje pytanie mi wczesniej nie zacytowalo :/ a co do spania w lozeczku, to ona sama z siebie wyszla z inicjatywa. Wczoraj trwalo to 40 minut a dzisiaj juz 5 W ogole jak wracam do domu, to wszystko poukladane, dzisiaj nawet pranie malego rozwieszone.
A powrotu Tz nie moge sie doczekac, pewnie wybierzemy sie na ten zalegly basen. No i w koncu zrobi mi swoje zarelko. Mniami, mniami, curry z ryzem albo chlebek ciapati. Nie bede musiala wymyslac co ugotowac
Super Niania!

Cytat:
moja ostatnio pisała maila do babci z takim zacięciem, że aż zrobiłam zdjęcie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja jutro mam z damą kontrolę bioderek

Cytat:
Dobrze, ze to nic powazniejszego. Zdrowia dla Was!

Nerolka juz zaciskam

Dziewczyny ja tez potrzebuje Waszych kciukow. Jutro moj tata jedzie do Zabrza do kliniki. Powiedzieli mu, ze na operacje, ale pewnie zaczna od badan. Strasznie sie boje.

Do tego Zuzka znowu ma atak krtani (ostatni 2 tyg. temu), wiec pewnie znowu sie nie wyspimy.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:44   #2747
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Telik kiedyś wklejała przepis:

2 szklanki płatków owsianych
półszklanki orzechów
pół szklanki płatków kokosowych
po 3 łyżki sezazamu, pestek dynii, słonecznika i chyba siemie lniane
miod lub golden syrup 120 ml
2 łyżki cukru(dałam brzoszowy)
pół szkalnki soku jabłkowego
2 łyżeczki ekstraktu z wanilli
troche cynamonu

Telik popraw mnie jakby co
płatki kokosowe, a nie wiórki??a ekstrat to w płynie tak?? nie cukier waniliowy czy laska wanilii??kurcze pytam bo waniliowej nie robiłam

Zanka
oczywiście kciuki już dawno trzymam , tylko się nie stresuj, dobrze będziena szczęscie

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Nataszko a nie miałyście przypadkiem 3dniowki?? moja Nati ma takie placki , no może trochę mniejsze ale to po 3 dniówce, już jej schodzą, no ake przy 3 dniówce jest wysoka temperatura

Edytowane przez agadus
Czas edycji: 2012-02-01 o 21:52
agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:45   #2748
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

AgaGuernsey niestety to sa specyficzni ludzie i im sie nie da zwrocic uwagi. Juz sie nauczylam po 3 latach mieszkania z nimi w jednym domu, ze szkoda jezyk strzepic, bo albo cie objada, albo sie obraza - oni nie przyjmuja niczyich uwag. Oni wszystko robia najlepiej sa najlepsi najpiekniejsi itd.
Trzymam kciuki za tate - daj znac od razu jak bedziesz cos wiedziec

Marys z mamusia wspolpracuje, wie ze zla, to po kapieli grzecznie zjadla i pozostawiona sama w lozeczku, pogadala i usnelajak ja kocham to dziecko

brunetka jak Ala?? lepiej cos??

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-02-01 o 21:46
Stary 2012-02-01, 21:45   #2749
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Ale powiem wam, ze dzisiaj znowu padam. Ciezko to wszystko pogodzic, jak maly zasypia, to sprzatam, gotuje, piore itp. Najgorsze jest to, ze on wstaje teraz o 6:30, coprawda jesze pozniej po 1 h zasypia ale co z tego, skoro ja nie moge juz.

Cytat:
1.U nas kiepsko.. wczoraj Hania obudziła się po 22 i tak do 5 rano co parę minut się wybudzała.. wzięłam ją do siebie żeby smoka podawać i nie ślęczęć nad łóżeczkiem.. łeb mi dzisiaj pęka od tego.. na dodatek w dzień równie marudna.. nie wiem co jej się dzieje.. chce spać.. godzinę ją usypiam bo wierci się niemiłosiernie.. macha rękami.. jak w końcu zaśnie śpi 20 minut.. aż się boję dzisiejszej nocy

2.Natka - czyli jednak ospa? Współczuje.. szybkiego powrotu do zdrowia!
1. Może ząbki? Oby nocka była lepsza
2. Ospa Dziękujemy

Nataszka następna z pociągiem do komputerów

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ale Was dopadlo. Mam nadzieje, ze Dominik nie bedzie bardzo wysypany. Mowi sie, ze male dzieci lagodniej przechodza ospe. (choc u nas sie to akurat nie sprawdzilo - mlodsza mardziej cierpiala niz starsza)
Oby łagodnie

Cytat:
1.jakaś wymęczona jestem
Jaś miał dziś dzień pt.:"noś mnie stara na rękach bo inne aktywności mnie denerwują"
2.Natko zdrówka wam życzę
3.co do glutenu
Jaś dostaje od 2 dni skórkę od chleba do polizania na razie brak jakichkolwiek zmian,
ale polizanie takiej skórki to chyba za mała dawka żeby coś stwierdzić co?
1. U mnie dzisiaj dzień pod tym samym tytułem, ale to bardziej od tej pierońskiej ospy i świądu.
2.
3. Ja daję mu całą bułkę do ciumkania

Mąż zjadł mi cała garnolę
Muszę spróbować sama zrobić.

Cytat:
Natka oj biedna jesteś, tak mi przykro,że musiałaś przestać, i jeszcze teraz ta cholerna ospa Domka, zdrówka życzę,

Cytat:

Natko, biedny Dominiczek...może pocieszy Cię to, że ja jak miałam 7 m-cy przeszłam ospę, a 9 odrę... Nic nie pamiętam na szczęście. Nie leżałam w szpitalu. Podobno dzieciaczki lepiej przechodzą takie paskudne choróbska. Ucałuj go ode mnie
Dziękujemy Wam również życzymy duuuuuużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
Szymborska nie żyje ;((((((
iwona
Właśnie słyszałam

Cytat:
ja znowu proszę o kciuki
podejście nr 2- 11.30
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:45   #2750
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Aga z a Twojego tatę.
I zdrówka dla Zuzanki
Stary 2012-02-01, 21:46   #2751
Vaniliova11
Zadomowienie

Heloł

Łącze sie z Jacieee i tez sie obrażam nie macie litości dla kobiet pracujących całymi dniami i wieczorami nadrabiająch

Wiecie ze w pracy często myśle o Was ?

Wodaqua sto lat

Oczywiście dla potrzebujących

I zdrówka dla chorujących

Brumek Telik i byle do urlopu

Natka oj biedni Wy żal mi Domka bo ja miałam ospe dwa lata temu na walentynki ale dorośli gorzej przechodza te chorobe

Ide spać , do klubu zajrze chyba w lipcu
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:46   #2752
jacieeeee
Wtajemniczenie

dla Zanki , taty AgiG i bioderek Emi i wszystkich potrzebujących.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:48   #2753
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
ania bede cie chwalic pod niebiosa, jak zrobiłas takie cudo, wstazka swietnie wywiazana. Jak to zrobiłas.
po kawałku wycięłam i dopasowałam, skleiłam
Cytat:
aania ona to wogole nic nie wie. Jak sie maly urodzil to obkladali go w koce i poduszki w tym nosidle i tak zapinali w aucie, az jak pojechali do hurtowni po wozek to ich babka objechala ze zagrazaja zyciu dziecka i prawidlowej postawie. I do tej pory bez isofixu zapinaja go przodem do kierunku jazdy. Musze zerknac kiedys czy maja system wylaczenia poduszki
masakra jakaś... wyjaśnij jej że dziecku zagrażają...
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Aania rozumiem,że VAT to ten 7%
no niestety, nawet ciut więcej niż 23
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
gwoli ścisłości to vat podnieśli zeszłego roku i jak już to vat 8% jest

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

A tort śliczny i wygląda smakowicie, mąż pewnie był zachwycony
chyba mu smakował, zresztą spróbowałby powiedziec że nie
Cytat:
Aania to czekam na efekt tego torta. A czekolada i ananas ciekawe poloczenia.
już wrzuciłam wczesniej
Cytat:
Aniu cuuuuuuudo tort !A jakie przełożenie?
Jedna masa - czekoladowa, druga - ananasowa, z pokrojonym ananasem
Ja też daję małemu chleb - piętki, nawet wsunie całą, wydaje mi się że jest w porządku jak chodzi o ilość
Cytat:
nie wiem co bym takiej zrobiła...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:50   #2754
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja tez potrzebuje Waszych kciukow. Jutro moj tata jedzie do Zabrza do kliniki. Powiedzieli mu, ze na operacje, ale pewnie zaczna od badan. Strasznie sie boje.

Do tego Zuzka znowu ma atak krtani (ostatni 2 tyg. temu), wiec pewnie znowu sie nie wyspimy.
za tatę.
I zdrówka dla Zuzki i żebyście jednak miały fajną nockę

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Natka współczuję ospy ale też słyszałam że takie małe dzieci lepiej ją przechodzą niż starsze
Oby, bo strasznie mi go szkoda, widać że go to swędzi i dokucza mu a ja nie mogę nic zrobić

Jak można porzucić gołe dziecko na mróz?! To nie można po ludzku gdzieś podrzucić UBRANE?! Czy tacy ludzie mają w ogóle serce? Sumienie?

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-02-01 o 21:51
Stary 2012-02-01, 21:53   #2755
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Ja jak daje piętki to dzieciom zabierają bo się zakrztuszą

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
za tatę.
I zdrówka dla Zuzki i żebyście jednak miały fajną nockę

Oby, bo strasznie mi go szkoda, widać że go to swędzi i dokucza mu a ja nie mogę nic zrobić

Jak można porzucić gołe dziecko na mróz?! To nie można po ludzku gdzieś podrzucić UBRANE?! Czy tacy ludzie mają w ogóle serce? Sumienie?
Biedny Dominik a gdzie jest najbardziej wysypany?

Kurcze nie chciała dziecka, to nawet do okna życia mogla je podrzucić, lub w szpitalu zostawić.
Stary 2012-02-01, 21:54   #2756
Natka_
Zakorzenienie

Jacieee, Vaniliova, Kajool już niebawem weekend

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Natka oj biedni Wy żal mi Domka bo ja miałam ospe dwa lata temu na walentynki ale dorośli gorzej przechodza te chorobe

Jeśli kogoś mi niezacytowało to bardzo dziękuję za życzenia zdrowia dla Domcia
Stary 2012-02-01, 21:59   #2757
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Oszlalas?! Super tort! Jaki srodek tym razem zrobilas?

dzięki widzę że już doczytałaś. Środek taki sam, nie miałam jakoś czasu na wymyślanie innego

Mooocne dla taty! Będzie dobrze

Nerola, dla Izy
i dla reszty potrzebujących, jeśli przegapiłam

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

znowu widzę na pasku trzy nicki które są baaaardzo często, a nigdy się nie odezwą
My takie straszne jesteśmy?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 22:04   #2758
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Uciekam spać, tylko dziewczyny nie wariujcie z pisaniem

Dobranoc, miłych snów i spokojnych nocek z chorowitkami
Stary 2012-02-01, 22:07   #2759
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a widzisz potwierdza się Twoja super pamięc jak ze streszczaniem dnia na wątku
z tym ciastem to cos ściemniasz :P coś się musi w końcu udać
A widzisz ja mam pamięć do takich duperelków

Cytat:
A ja jadę do lekarza z małym, bo tak mi się rozkaszlał, gorączka i zwymiotował
Zaraził się ode mnie...
Cholera.
kurczę, Wy to macie przekichane z tymi chorobami Zdrówka dla Was obojga

Cytat:
wpadaj, on na pewno bedzie bardzo zadowolony, ze kogos moze nakarmic
Ej mnie też miał nakarmić, umawiałyśmy się

Cytat:
Nie dość że chory, to jeszcze ząbkuje
Cytat:
ja znowu proszę o kciuki
podejście nr 2- 11.30

Vaniliova!!!!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 22:18   #2760
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Uciekam Laski spac - Dobranoc wszystkim. Nie piszcie za wiele, co bym rano oczoplasu nie dostala, bo znajac zycie wezme wiele do zacytowania a nawet polowa nie wskoczy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości