|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
34-te
, a ja 30tka w sierpniu ![]() Co do walentynek to nie obchodzimy ich bo mamy swoje polskie piękne święto miłości - noc świętojańska
|
|
|
|
#2732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2733 | |||
|
Raczkowanie
|
Plamy nie są już czerwone, tylko takie blade ale suche nadal.. mam nadzieję, że powoli jej zaczyna to przechodzić.. ale odwijałam jej dzisiaj pieluszkę żeby nie nachodziło i może to pomogło.. Dziękuję, że pytasz
Cytat:
![]() Cytat:
Poleciałam, bo tyle piszecie, że nie da się ogarnąć ![]() A Hania informatyczka - po tacie jak widzi klawiaturę to normalnie szaleństwo![]() Cytat:
A dla Ciebie dużo zdrówka i dla Igorka! i nie martw się, na pewno nic mu się nie stało podczas tej drogi od auta do lekarza!Ja z tym glutenem to nadal zielona jestem.. daję jej po 1 łyżce kaszy dziennie.. i tak 2 miesiące? potem zwiększyć i kolejne 2 obserwować? Za trudne to dla mnie.. a mogę jej robić kaszkę bezglutenową tak na gęsto jako jeden posiłek? Oj durna ja durna...
|
|||
|
|
|
#2734 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Telik kiedyś wklejała przepis: 2 szklanki płatków owsianych półszklanki orzechów pół szklanki płatków kokosowych po 3 łyżki sezazamu, pestek dynii, słonecznika i chyba siemie lniane miod lub golden syrup 120 ml 2 łyżki cukru(dałam brzoszowy) pół szkalnki soku jabłkowego 2 łyżeczki ekstraktu z wanilli troche cynamonu Telik popraw mnie jakby co
|
|
|
|
|
#2736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dla mnie już bardziej efektywne są masaże.. ale takie typowo wyszczuplające.. miałam kiedyś kilka robionych to aż siniaki powychodziły.. i tak np takie masaże w połączeniu z zabiegami kosmetycznymi na ciało typu guam (że się zawija folią) + dieta + ćwiczenia - efekt murowany.. ale to trzeba mieć i czas i pieniądze.. Dobre na mięśnie brzucha jest też elektrostymulacja.. ale to trzeba lubić takie prądowe zabiegi ![]() Sama się borykam z brzuchem od porodu i dalej wyglądam strasznie.. wydaje mi się w ogóle, że te mięśnie po CC już nie pracują jak należy.. Co do Szymborskiej - szok! |
|
|
|
|
#2737 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2738 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Marinko zdrówka dla Was
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sypana szarlotka ;> Ale piszecie nie wyrabiam z czytaniem !!
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
ja znowu proszę o kciuki
podejście nr 2- 11.30 obym tylko z placu wyjechała
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A miałam właśnie pytać gdzie jesteś
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Natka współczuję ospy
ale też słyszałam że takie małe dzieci lepiej ją przechodzą niż starsze
|
#2744 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Naataaszkaa;3199944 6]No niestety jest to kosztowne.. i z doświadczenia wiem, że zdarzały się osoby, które nawet po tych 20-tu zabiegach nie miały zbytnio efektów.. troszkę to też przereklamowany zabieg jak dla mnie..
Jak dla mnie już bardziej efektywne są masaże.. ale takie typowo wyszczuplające.. miałam kiedyś kilka robionych to aż siniaki powychodziły.. i tak np takie masaże w połączeniu z zabiegami kosmetycznymi na ciało typu guam (że się zawija folią) + dieta + ćwiczenia - efekt murowany.. ale to trzeba mieć i czas i pieniądze.. Dobre na mięśnie brzucha jest też elektrostymulacja.. ale to trzeba lubić takie prądowe zabiegi ![]() Sama się borykam z brzuchem od porodu i dalej wyglądam strasznie.. wydaje mi się w ogóle, że te mięśnie po CC już nie pracują jak należy.. kurde miałą w grudniu 12 masaży na "płąski brzuch" no i podziałały, ale potem były ,swięta i puuupa blada, wszystko wróciło do normy buuuu może ta elektrostymulacja.... a ona działa na ujędrnianie skóry- bo na tym mi najbardziej zależy. brzuch to ja ćwiczeniami muszę zrzucić iwomna |
|
|
|
#2745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a widzialyscie dzisejsza UWAGE o tym 2, 5 letnim chlopczyku, pobitym po trepanacji czaski - takiego ch..u.j...a obdarbalyb zywcem ze skory i posolila, zeby wzmocnic jego doznania ![]() |
||
|
|
|
#2746 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nerolka juz zaciskam ![]() Dziewczyny ja tez potrzebuje Waszych kciukow. Jutro moj tata jedzie do Zabrza do kliniki. Powiedzieli mu, ze na operacje, ale pewnie zaczna od badan. Strasznie sie boje. Do tego Zuzka znowu ma atak krtani (ostatni 2 tyg. temu), wiec pewnie znowu sie nie wyspimy. |
||||||||
|
|
|
#2747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zanka oczywiście kciuki już dawno trzymam , tylko się nie stresuj, dobrze będzie ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Nataszko a nie miałyście przypadkiem 3dniowki?? moja Nati ma takie placki , no może trochę mniejsze ale to po 3 dniówce, już jej schodzą, no ake przy 3 dniówce jest wysoka temperatura Edytowane przez agadus Czas edycji: 2012-02-01 o 21:52 |
|
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
AgaGuernsey niestety to sa specyficzni ludzie i im sie nie da zwrocic uwagi. Juz sie nauczylam po 3 latach mieszkania z nimi w jednym domu, ze szkoda jezyk strzepic, bo albo cie objada, albo sie obraza - oni nie przyjmuja niczyich uwag. Oni wszystko robia najlepiej sa najlepsi najpiekniejsi itd.
Trzymam kciuki za tate - daj znac od razu jak bedziesz cos wiedziec ![]() Marys z mamusia wspolpracuje, wie ze zla, to po kapieli grzecznie zjadla i pozostawiona sama w lozeczku, pogadala i usnela brunetka jak Ala?? lepiej cos?? Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-02-01 o 21:46 |
|
|
|
#2749 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Ospa DziękujemyNataszka następna z pociągiem do komputerów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. 3. Ja daję mu całą bułkę do ciumkania ![]() Mąż zjadł mi cała garnolę ![]() Muszę spróbować sama zrobić. Cytat:
Cytat:
Właśnie słyszałam ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
Aga
z a Twojego tatę.I zdrówka dla Zuzanki
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
Heloł
Łącze sie z Jacieee i tez sie obrażam nie macie litości dla kobiet pracujących całymi dniami i wieczorami nadrabiająch ![]() Wiecie ze w pracy często myśle o Was ? Wodaqua sto lat Oczywiście dla potrzebujących I zdrówka dla chorujących Brumek Telik ![]() Natka oj biedni Wy ale dorośli gorzej przechodza te chorobe Ide spać , do klubu zajrze chyba w lipcu
|
|
|
|
#2752 |
|
Wtajemniczenie
|
dla Zanki , taty AgiG i bioderek Emi i wszystkich potrzebujących.
|
#2753 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no niestety, nawet ciut więcej niż 23 Cytat:
![]() chyba mu smakował, zresztą spróbowałby powiedziec że nie ![]() Cytat:
![]() Jedna masa - czekoladowa, druga - ananasowa, z pokrojonym ananasem Ja też daję małemu chleb - piętki, nawet wsunie całą, wydaje mi się że jest w porządku jak chodzi o ilość Cytat:
|
|
|
#2754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tatę.I zdrówka dla Zuzki i żebyście jednak miały fajną nockę Cytat:
![]() Jak można porzucić gołe dziecko na mróz?! To nie można po ludzku gdzieś podrzucić UBRANE?! Czy tacy ludzie mają w ogóle serce? Sumienie?
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-02-01 o 21:51 |
||
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak daje piętki to dzieciom zabierają bo się zakrztuszą
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
a gdzie jest najbardziej wysypany?Kurcze nie chciała dziecka, to nawet do okna życia mogla je podrzucić, lub w szpitalu zostawić.
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki widzę że już doczytałaś. Środek taki sam, nie miałam jakoś czasu na wymyślanie innego ![]() Mooocne dla taty! Będzie dobrze![]() Nerola, dla Izy ![]() i dla reszty potrzebujących, jeśli przegapiłam ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- znowu widzę na pasku trzy nicki które są baaaardzo często, a nigdy się nie odezwą ![]() My takie straszne jesteśmy?
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać, tylko dziewczyny nie wariujcie z pisaniem
![]() Dobranoc, miłych snów i spokojnych nocek z chorowitkami
|
#2759 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka dla Was obojga Ej mnie też miał nakarmić, umawiałyśmy się Cytat:
![]() Cytat:
![]() Vaniliova!!!!
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam Laski spac - Dobranoc wszystkim. Nie piszcie za wiele, co bym rano oczoplasu nie dostala, bo znajac zycie wezme wiele do zacytowania a nawet polowa nie wskoczy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

mocne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i nie martw się, na pewno nic mu się nie stało podczas tej drogi od auta do lekarza!

ale też słyszałam że takie małe dzieci lepiej ją przechodzą niż starsze

moja ostatnio pisała maila do babci