Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1829 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-01, 22:51   #54841
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Lniany 73% w tym 58% omega-3, orzech 84%... To duze podobienstwo?
Omega inna Brałąbym
Cytat:
Tak w ogole ten spis olejow Myszki to "szczegoly wnikania wg zawartosci kwasow tluszczowych". Czy nalezy to interpretowac tak, ze o wnikaniu (kwasow tluszczowych?) mowi grupa do ktorej olej nalezy (nasycone, jednonienasycone=wnikajac e, wielo=niewnikajace) a procent to jest ta zawartosc kwasow tluszczowych? Tak mi sie wydaje ale wole sie upewnic
Tak
Dominująca grupa decyduje o właściwościach. Zazwyczaj Zagadkę stanowią oleje typu ryżowy gdzie jest po 1/3 jedno wielo i nienasyconych :P (chyba)
Cytat:
Ale chyba go nie pijesz takiego?? Ja sie o samo przeterminowanie nie boje pod katem stosowania na wlosy tylko wlasnie pod katem spozywania
Piłam póki nie dotarłam do grudek ;P oporów ze strony żołądka zero
Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Dzięki Czyli parafina nie taka zła? Mam parafinę ciekłą, czy mam ją dodawać do odżywek bądź olejów? Takie rozbieżne opinie o niej słyszałam, że sama nie wiem - jedni mówia, że na suchą skórę, inni że wysusza sama a człek niedouczony i nie wie
Silikony Czyli mam wrócić do zła? Kurcze, tego się nie spodziewałam...
Wymieniamy tylko. Jeśli masz np atopową skórę to każdy emolient jest na wagę złota.
Parafina i silikony nie są złe, tylko nie same: trzeba nimi coś dobrego zamknąć. Np nakładasz olej z kroplą parafiny czyli zamykasz olej parafiną Lepiej nie widzę Tylko uwaga bo ciężkie
To samo silikony
Ale niestety trzeba czasem SLS
Łydki są łatwiejsze w obsłudze niż włosy
Cytat:
Ajrisz - jaki blask! Skąd Wy go bierzecie? Ten blask i brak puchu - marzenie moje...
Puch jest tylko zdjęcie kiepskie Ale fakt, nieduży i jutro nie będzie śladu Po skręcie też ;]
16 m-cy CG

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 23:39   #54842
newelka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin
Alez nie przepraszaj! Po prostu wiem ze ktos na wizazu, pewnie na forum pielegnacyjnym o tym pisal bo tylko tam moglam o tym przeczytac I to tez byla tylko wypowiedz na zasadzie "gdzies przeczytalam, ze..."
Ja pisałam chociażby, w wątku o wypadających włosach w dziale pielęgnacji Pisałam tam że w diecie dr Budwig która opiera się na oleju lnianym, zaleca się zużycie oleju w przeciągu najpóźniej miesiąca od otwarcia - ze względu na utlenianie się nietrwałych kwasów omega-3. Dieta ta bowiem opiera się na uzupełnieniu niedoborów tego ważnego składnika, dlatego czas jego utleniania jest w niej najważniejszy (stąd miesiąc przydatności oleju do spożycia leczniczego w tej metodzie).

Co do samej trwałości oleju, zgarnęłam ostatnio z apteki broszurę LenVitolu (oleju lnianego budwigowego nieoczyszczonego Oleofarmu). Jest tam napisane:

Cytat:
Napisane przez broszura(str.6)
Dzięki opracowaniu nowoczesnej technologii tłoczenia olej lniany budwigowy LenVitol posiada obecnie dłuższy termin trwałości - 3 miesiące, w czasie którego gwarantowana jest ponad 50% zawartość kwasów omega-3.

(...)

Siemię lniane zawiera naturalne substancje goryczkowe, z tego względu olej lniany może z upływem czasu (przed upływem terminu ważności) wykazywać stopniowe gorzknienie. Oznaką zepsucia oleju jest jego GWAŁTOWNA (w ciągu około 24-48 godzin) zmiana zapachu (na nieprzyjemny, zjełczały) oraz smaku z typowego lnianego na bardzo gorzki.

Edytowane przez newelka
Czas edycji: 2012-02-01 o 23:56 Powód: dopisana pierwsza częśc cytatu (przed wielokropkiem); rrany, wygonić mnie spać!
newelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 08:56   #54843
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
stwierdziłam, ze żele są nie dla mnie
Powinnaś spróbować nakładać różne żele lub ich mieszanki. To po pierwsze.
Poza tym należałoby je sprawdzić w różnych kombinacjach, ponieważ czasem jeden produkt nie współpracuje z drugim.
Po trzecie koniecznym jest sprawdzenie momentu, w którym żel działa najlepiej, są bowiem produkty, które lepiej nakładać na suche i są takie, które lepiej sprawdzą się na mokrych.
Sprawdziłaś?
Dodać trzeba, że wiele z nas ma włosy, które z żelami się nie zgadzają. Wówczas pozostaje znalezienie innego środka do stylizacji.
Pamiętaj, ze pianki zwykle nie są cg i gros z nich zawiera wysuszający alkohol. Podobnie lakier - alko jest zawsze plus spora dawka polimerów. Stosowanie takiej mieszanki na co dzień i uboga pielęgnacja mogą przynieść odwrotny skutek do zamierzonego.
Cytat:
No i do mojego ogromu zdjęć
Jaki tam ogrom? Dobra dokumentacja Choć dobrze by było, gdybyś skonstruowała w dzienniku post z tymi zdjęciami. Przydadzą się później.
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile ten kryzys może trwać?
I dopiero po 4 miesiącach?!
I Cię uspokoję i rozdrażnię - nie ma jednego kryzysu. One się pojawiają i odchodzą. To jak sinusoida: raz lepiej, raz gorzej.
Z organizmem tez tak jest. Przecież każdego dnia nie czujemy się dokładnie tak samo cudownie.
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Wiecie co, to jest dziwne ze nagle wiele z nas narzeka ze wlosy kompletnie odmawiaja wspolpracy, moze to jednak ten mroz jest glownym winowajca? Tylko jak z tym walczyc?
Jeśli poznasz swoje włosy i dowiesz, czego nie tolerują przy takiej pogodzie, to na pewno poradzisz sobie i z mrozem.
Moje nie lubią gliceryny i nadmiaru humektantów w produktach pozostawianych na włosach. Oleje za to działają rewelacyjnie, jeśli stosuję je podczas mycia lub przed. Dlatego skupiam się na częstszym olejowaniu, a żel stosuję tylko po myciu. Później sięgam raczej po kremy do loków (choćby TBS z bawełną) i odżywki b/s, ponieważ oleje też strąkują mi włosy.

Cytat:
Dziewczyny, a jak np ,,nakładam" keratynę czy jedwab na włosy, to są po niej nijakie, robią się takie drobne, w ogóle niezdefiniowane. To znaczy, że jej w ogóle nie lubią? Czy i tak nakładać od czasu do czasu?
Ale kiedy nakładasz tę keratynę czy jedwab? W jakiej postaci? Co oprócz nich nakładasz?

Cytat:
coś mam ostatnio kryzys
Zastanawiam się, czy to kryzys Twoich włosów, czy może jakiś rodzaj zniechęcenia. Może miast skupiać się na włosach, powinnaś zrobić coś przyjemnego dla całej siebie?

Cytat:
Napisane przez Shandusia Pokaż wiadomość
Może problem polega na tym,że przeważnie noszę je rozpuszczone?i też w takich śpię?
Możliwe.
Rozpuszczone najbardziej się niszczą, więc obecnie, gdy mamy szaliki, golfy, czapki, warto by było je zaplatać, zabezpieczać dodatkowo. Podobnie na noc.
Możliwe jest jeszcze to, że włosy osiągnęły swoją optymalną długość.
I to, że ostatnio nie obcięłaś wszystkich zniszczeń.

Cytat:
Napisane przez Shandusia Pokaż wiadomość
To wydaje się sensownym powodem...Schodzę z cieniowania przy twarzy więc nie podcinałam dużo a to właśnie te włosy rozdwajają się na potęgę...jeśli skrócę je sporo to chyba nigdy nie zejdę z cieniowania a te cieniowane cieńsze włosy się rozdwajają..i błędne kolo
Cieniowane cieńsze? Może były degażowane i są na tyle już zniszczone, że póki nie odrosną, to rozdwojenie może postępować?
Dobrze by było obciąć je nieco powyżej rozdwojenia i zacząć zabezpieczać. Powinny odrastać już zdrowe.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 08:58   #54844
AjriszMarta
Zakorzenienie

newelka - dziękować Mam więc świadomość, że używałam niepełnowartościowego oleju Smak miał nadal dobry

O rety rety skręt przetrwał noc Pucha ni śladu, chociaż jest masa odstawaczy, zwłaszcza podrośnięte babyhair

Stary 2012-02-02, 09:33   #54845
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
A trzymam. Ale próbowałam dla odmiany gdzie indziej i nadal się psuje
Zawsze robisz z tego samego ziarna? Może to z nim jest problem?
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Jak pisałąm wyzej moje po cieniowaniu trudniejsze do opanowania. Dzisiejsze zdjecia po całym dniu w pracy, bieganiu w szalu, czapce, grubej kurtce po mieście,a w pracy w golfie(grubym jak widać). Puchato, troche bałaganiarsko, ale jakoś mi nie przeszkadza Chociaż jak czytam o kryzysach, to mi się udziela i w lustrze juz mi się zaczynają nie podobać....
jak takie piękne włosy mogą się komukolwiek i kiedykolwiek nie podobać?!
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Rwą czy łamią? EDIT - > czy włos się ciągnie zanim pęknie?
Jak rwą to właśnie trzeba protein! i mniej oleju
Jak łamią to oleju i mniej protein
Poczekaj... rzeczywiście tak jest, ale włos nie jest na tyle sztywny, by było widać łamanie. To wygląda dość podobnie - rwanie i łamanie -kluczowym jest natomiast owe ciągnięcie się włosa zanim pęknie.
Tylko że test może być niemiarodajny. Trzeba sobie też przypomnieć co i w jakich ilościach nakładałyśmy wcześniej.
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ja zrozumiałam ze przenawilżone i niedoproteinowane = gumowe

Cytat:
moje rwą się nie ciągną czyli lodówkę poziom wyżej i dochlapywać keratyny?
O właśnie... Jeśli się nie ciągną, to skaczemy po emolienty - głównie wnikające oleje - oraz humektanty.
Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi jaki macie system nakładania kolejnych preparatów na włosy? Czy ma to znacznie dla skrętu?
Może mieć. Jednak to wszystko trzeba sprawdzić na sobie, bo co włosy, to inna zabawa.
Sama nakładam zawsze odzywkę d/s po myciu. To ona decyduje o wyglądzie moich włosów.
Cytat:
stosuję wszystko przed mycie, na wilgotne włosy. Wszelkie oleje i maseczki, odżywki wcześniej też - wszystko na wilgotne włosy, podsuszyć, w czepek a potem mycie. Mam delikatne, cienkie włosy i czytałam, że to dobry sposób
Dobry Byle pamiętać o dostosowanych myjadłach.
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Chyba faktycznie była większa objętość, ale też sporo krótsze włosy więc ciężko będzie porównać efekty cięcia :/ w ogóle to znów mnie kuszą nożyczki, tzn fryzurka taka jak w maju ale nie zrobię tego, obiecałam sobie dłuższe włosy
One nie muszą się unieść, jeśli będą krótkie. Najprawdopodobniej dodała im objętości takim właśnie cięciem. Za mną też chodzi
Sama zobacz - trzeb ciachać i to natychmiast! Włosy są z dziś, myte we wtorek wodą. Musiałam je rozczesać palcami, bom przesadziłam kapkę z odżywką b/s nakładaną dziś rano skręt się rozluźnił nieco, ale za to objętość jak marzenie
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Protein ostatnio nie używałam za często. Może to keratyna we wcierce??? Bo to jedyna zmiana w pielęgnacji. A może to mróz? Ma ktoś pomysł?
A czapkę nosisz?
Cytat:
A po hennie zrudziałam Wrzucam foty, włosy po całodniowym upięciu, robią se co chcą, ja już nie wnikam w ich poczynania
Piękny rdzawy blask! Nie wnikaj, co robią. Wyglądają świetnie!
Cytat:
Mnie też lniany zbyt długo nie trzyma-niecały tydzień, jak lekko mętnieje,ale jeszcze nie śmierdzi, szybko do płukanki daję. Ale jak może 2 tygodniu wytrzymać?
Mój bez dodatków potrafi wytrzymać 2 tygodnie. w zasadzie to potrafił, bo dawno nie robiłam bez FEOG.
Wtedy, gdy nic nie dodawałam, to stał na drzwiczkach lodówki w kubeczku. Był otwarty.
Cytat:
Oj tam Eloe wzięła 10
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0733.jpg (82,1 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0725.jpg (76,9 KB, 36 załadowań)

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-02-02, 09:39   #54846
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Zawsze robisz z tego samego ziarna? Może to z nim jest problem?
Niee, miałam już kilka torebek i zawsze tak samo szybko się psuje. Już kiedyś na wątku o lnianym rozważałyśmy co się dzieje z tym moim żelem i trochę pomogła zmiana sitka na plastikowe. Ale niewiele. Trudno, po prostu postaram się gotować jeszcze mniejsze porcje i już

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 09:51   #54847
Miskaa78
Kazar Lady

Eloe fotki wstawiła rozluźniony skręt
będziesz ciachać? ;>

no to ja juz wiem co dziś paciam - oliwa z oliwek moze z lodówkowymi dodatkami?

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 09:59   #54848
edyta07
Zadomowienie

Tak ja obiecałam wczoraj wrzucam zdjęcia moich włosów.

1)włosy z prawej strony
2)włosy z lewej
3)włosy z tyłu
Te zdjęcia zrobione wczoraj po olejowaniu, myciu, odzywce, płukance lnianej, psikadło Mariot do włosów kręconych, pianka, lakier (duuuużo tego)
Jedna strona jest w miarę, ale druga-lewa tragedia

Czwarte zdjęcie to włosy dzisiaj rano po rozpuszczeniu z "ananasa" lekko "spsikane" Mariotem do włosów kręconych.

Takie homo-niewiadomo mam na głowie....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy prawa.jpg (37,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy lewa.jpg (29,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy tył..jpg (25,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy-drugi dfzień.jpg (25,7 KB, 45 załadowań)

udo:
60-58-54 cm

mój blog

Edytowane przez edyta07
Czas edycji: 2012-02-02 o 10:14
edyta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:06   #54849
vanilia1985
Rozeznanie

Witajcie dziewuszki
nie wiem, czy jeszcze mnie pamiętacie.
Oczywiście staram się regularnie Was podczytywać, choć nie zawsze mi się to udaje
Z tego co czytam to nie tylko ja mam kryzys włosowy. Mimo pielęgnacji, ciągle sprawiają wrażenie przesuszonych i gdyby nie żel lniany wyglądały fatalnie. On jakoś kamufluje te przesusz na głowie, choć nie na długo. Mam wrażenie, że dzieję się to od kiedy zakupiłam odżywkę alterke z morelą, chyba ona mi nie służy. O wiele lepsza była Garnier AK, znów ta powodowała szybsze przetłuszczanie włosów. Od dłuższego czasu nakładam olej lniany, gdyż muszę go wykończyć, mieszkam go z maską l'biotica do suchych i zniszczonych. Tą miksturę nakładam przed myciem, bo maska nałożona jako odżywka d/s strasznie prostuje mi włosy, są takie błagie. Sporadycznie zdarza mi sie zgrzeszyć z lakierem, w sumie to dwa razy go użyłam na większe wyjścia, efekt był super, choć tylko złudny. Och jakie ja miałam loki
vanilia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:07   #54850
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:

...

Taki homo-niewiadomo mam na głowie....
Masz kobito klasyczny pierdzielnik Ten "skręt" tak ma
Będę miała podobne jak mi urosną Oby takie zdrowe

Stary 2012-02-02, 10:08   #54851
anglistka
Raczkowanie

Cytat:

1)włosy z prawej strony
2)włosy z lewej
3)włosy z tyłu
Te zdjęcia zrobione wczoraj po olejowaniu, myciu, odzywce, płukance lnianej, psikadło Mariot do włosów kręconych, pianka, lakier (duuuużo tego)

Czwarte zdjęcie to włosy dzisiaj rano po rozpuszczeniu z "ananasa" lekko "spsikane" Mariotem do włosów kręconych.

Taki homo-niewiadomo mam na głowie....
chciałabym mieć takie homo-niewiadomo na głowie!! Piękne, gęste - ja sie nigdy takich nie dorobię
anglistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:12   #54852
edyta07
Zadomowienie

Cytat:
Powinnaś spróbować nakładać różne żele lub ich mieszanki. To po pierwsze.
Poza tym należałoby je sprawdzić w różnych kombinacjach, ponieważ czasem jeden produkt nie współpracuje z drugim.
Po trzecie koniecznym jest sprawdzenie momentu, w którym żel działa najlepiej, są bowiem produkty, które lepiej nakładać na suche i są takie, które lepiej sprawdzą się na mokrych.
Sprawdziłaś?
Dodać trzeba, że wiele z nas ma włosy, które z żelami się nie zgadzają. Wówczas pozostaje znalezienie innego środka do stylizacji.
Pamiętaj, ze pianki zwykle nie są cg i gros z nich zawiera wysuszający alkohol. Podobnie lakier - alko jest zawsze plus spora dawka polimerów. Stosowanie takiej mieszanki na co dzień i uboga pielęgnacja mogą przynieść odwrotny skutek do zamierzonego.
Właśnie zauważyłam, ze zwłaszcza po lakierze końcówki są wysuszone.
No cóż... będę szukać innych żeli i próbować...

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Masz kobito klasyczny pierdzielnik Ten "skręt" tak ma
Będę miała podobne jak mi urosną Oby takie zdrowe
Na takie określenie moich włosów jeszcze nawet ja nie wpadłam

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez anglistka Pokaż wiadomość
chciałabym mieć takie homo-niewiadomo na głowie!! Piękne, gęste - ja sie nigdy takich nie dorobię
geste to one są tylko na zdjęciach...
W rzeczywistości są matowe i cienkie dosyć, a teraz jeszcze tak wypadają, ze szok

udo:
60-58-54 cm

mój blog
Stary 2012-02-02, 10:19   #54853
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Lenka_1987 Pokaż wiadomość
Pytanie pierwsze: czy jak jutro bym zmoczyła obficie włosy, dała maskę na pół godziny pod czapkę, a później umyła odżywką to nie będzie przesada?
Możesz je za bardzo obciążyć. Dobrze będzie sprawdzić, ale jeśli już skutkiem noszenia czapki skóra pracuje bardziej, to możesz mieć szybciej nieprzyjemny widok na głowie.
Cytat:
Pytanie drugie: Czy jutro na noc mogę powtórzyć zabieg najpierw maska, na maskę olej, czy za często będzie i przekarmię włosy?
Jak mówiłam przez te mrozy znów myję włosy codziennie i nie chcę przesadzić...
Jeśli włosy tego potrzebują, to możesz. Osobiście wolę jednak złoty środek i równowagę. Nie przesadzałabym z częstotliwością tak bogatego odżywiania.
Cytat:
Więc będzie jeszcze trzecie pytanie: Jeśli myję codziennie włosy to co ile kłaść na nie oleje i maski, żeby nie przedobrzyć.
Zależy od stanu włosów. Standardowo raz w tygodniu włosom przyda się spa.
Cytat:
Jak mam maski, odżywki d/s, oleje, myję odżywką codziennie to pomóżcie mi ułożyć plan działania Wszystkie sugestie mile widziane
Maska plus olej robiłabym raz w tygodniu, potem mycie szamponem z delikatniejszych i na koniec odzywka b/s (to np. w sobotę).
Pomiędzy tymi odżywianiami myłabym odżywką, zostawiałabym ją nieco dłużej na włosach i nakładałabym po niej już tylko odzywkę b/s.
Raz w tygodniu myłabym szamponem i nakładałabym odżywkę d/s pod czepek i ręcznik. Na to odżywka b/s. (i niech to będzie dla równowagi środa).
Raz na dwa tygodnie albo częściej jeśli trzeba - raz w tygodniu i to najlepiej w dniu nakładania treściwej odżywki d/s (podałam środę) myłabym szamponem z siarczanem.

Latem program trzeba by było zmienić, dostosować do zachowania włosów. Teraz zaś trzeba będzie uważać, by nie przedobrzyć ze względu na zwiększone przetłuszczanie.

Cytat:
Napisane przez anias2 Pokaż wiadomość
Ale dzieki Eloe pracuje nad tym i jest coraz lepiej
To ja się cieszę

Dziękuję
Czyli wszystko jasne. poczytałam, ale nie czuję się specjalnie wystraszona - lawson sztuczny i naturalny... Trochę to pachnie zamieszaniem z parabenami.

Cytat:
Tak sobie planuje ze jak bede miala urlop to sproboje je wystylizowac na fale.
Wspaniale!

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj piękne loczki z przodu głowy.
Oj tak Piękne!
Cytat:
Jzaraz ide poszukac bloga Ajrisz
Link w 1. poście Znalazłaś?
Cytat:
Ag Rafka , patrze na Twoje wlosy....i WOW jaka zmiana!
Zdecydowanie lepiej i ładne, nie tak mocno skrecone.
I ja się przyłączam do zachwytów nad włosami Agrafki - kobiece i seksowne fale

Cytat:
spanie w chrupkach jest dobrym wyjściem.
rewelacyjny nowy termin - "spanie w chrupkach"!

Cytat:
ful naturiszzzz
krępują mnie takie pytania,jasne, że pomagam im lepiej wyglądać, ale to są wciąż moje naturalne włosy nie mam trwałej ani papilotów, tylko gel z siemienia
dobrze gadam?
Bardzo dobrze gadasz
A ktokolwiek pyta kobiety z pomalowanymi rzęsami, czy to ich naturalne?!

Cytat:
No pewno, że dobrze. Polać jej!
Tak przed południem?!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-02-02, 10:30   #54854
milena798
Rozeznanie

cześć dziewczyny
Mam lenia totalnego ostatnio moja pielegnacja włosów to olej kokosowy na długość, heenara na skalp i szampon alterra do mycia i to wszystko styczeń i luty to najgorszy okres dla moich włosów (przejrzałam sobie zdjęcia na kompie z zeszłego roku właśnie ze stycznia i lutego i było to samo) i nie ważne co nałoże i tak wyglądają dziwacznie z utęsknieniem czekam na wiosnę a w lato to już będzie raj włosowy
no ale z tego co tu czytam to nie tylko moje włosy nie lubią zimy
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2012-02-02 o 10:32
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 10:37   #54855
edyta07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
Mam lenia totalnego ostatnio moja pielegnacja włosów to olej kokosowy na długość, heenara na skalp i szampon alterra do mycia i to wszystko styczeń i luty to najgorszy okres dla moich włosów (przejrzałam sobie zdjęcia na kompie z zeszłego roku właśnie ze stycznia i lutego i było to samo) i nie ważne co nałoże i tak wyglądają dziwacznie z utęsknieniem czekam na wiosnę a w lato to już będzie raj włosowy

cudowne masz włosy, przynajmniej te na zdjęciach
Musze kokosowy kupić.

udo:
60-58-54 cm

mój blog
Stary 2012-02-02, 11:02   #54856
Rabarba
Raczkowanie

W przypływie szału kupiłam sobie to:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-w-sprayu.html
dopiero potem zobaczyłam, że ma alcohol denat w składzie wysoko ;(
używałyście może?
Rabarba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:03   #54857
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
A czapkę nosisz?
Piękny rdzawy blask! Nie wnikaj, co robią. Wyglądają świetnie!
Częściej kaptur niż czapkę, ale noszę, w takie mrozy nawet tacy kozacy jak ja coś wkładają na łeb
Dzięki
Cytat:
Ooooo, jakie długie, ostatnio były znacznie krótsze, chyba szybko Ci rosną włosy, prawda? śliczny odcień brązu
Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
Ja też mam lenia Mam wrażenie, że moim włosom wystarczyłby sam szampon i byłyby najszczęśliwsze, ale jak przypomnę sobie jak pół roku temu chłonęły rozpaczliwie najcięższe maski i nadal były suche to jednak daję im jeść, nie chcę ich znów potem ratować

Przyjechało zamówienie z ZSK Liposomy wszelakie, pantenol, HA, niacynamid Od samego patrzenia na buteleczki robię się piękna jak poranek

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
W przypływie szału kupiłam sobie to:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-w-sprayu.html
dopiero potem zobaczyłam, że ma alcohol denat w składzie wysoko ;(
używałyście może?
Mogłabyś napisać skład?
Stary 2012-02-02, 11:09   #54858
AjriszMarta
Zakorzenienie

anglistka - kolejna Rzeszowianka! Hura Znalazłam świetną fryzjerkę na B4 Jakby co
Cytat:
Na takie określenie moich włosów jeszcze nawet ja nie wpadłam
Jest nas więcej :P
Cytat:
Musze kokosowy kupić.
ooo Ajrisz.chce.kokosa ! tup

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Przyjechało zamówienie z ZSK Liposomy wszelakie, pantenol, HA, niacynamid Od samego patrzenia na buteleczki robię się piękna jak poranek
Denko denko denko

Stary 2012-02-02, 11:10   #54859
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:

1)włosy z prawej strony
2)włosy z lewej
3)włosy z tyłu

Takie homo-niewiadomo mam na głowie....
Piękne masz te włosy
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:41   #54860
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:

Mogłabyś napisać skład?
Proszę bardzo tutaj cała analiza:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=550

Stary 2012-02-02, 11:51   #54861
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

ej Smutas - zgodny z CG i może być jako wcierka, zużyjesz

Stary 2012-02-02, 12:03   #54862
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:

Dzięki
Ja bym takiego cudaka zużyła na włosy pod oleje Wcierania keratyny w głowę raczej nie polecam - moje ostatnie doświadczenia z keratyną we wcierce nie są zachwycające
Stary 2012-02-02, 12:06   #54863
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
ej Smutas - zgodny z CG i może być jako wcierka, zużyjesz
A będzie jakoś fajnie działać, jak będę wcierała w skórę łepetynki?

Kurczę, mogłam wcześniej zajrzeć na analizy, ale już kupiłam, trudno- majątku nie wydałam, bo 4,99 A na analizach obczaiłam, że te żele i kremy do układania włosów z Artiste, to całkiem fajnie są

Cytat:
Dzięki
Ja bym takiego cudaka zużyła na włosy pod oleje Wcierania keratyny w głowę raczej nie polecam - moje ostatnie doświadczenia z keratyną we wcierce nie są zachwycające
proszę o rozwinięcie wypowiedzi
Stary 2012-02-02, 12:20   #54864
Eloe77

Cytat:
Nie podpinam włosów, bo nie za bardzo umiem, nie znalazłam niestety tych tunkanów czy jakos tak a na zabki nie znalazłam łopatologicznej instrukcji
Na żabki nie próbowałam (chodzi Ci o takie malutkie klamereczki z ząbkami?), ale czemu by nie pokombinować samodzielnie?Jak duże masz te żabki?
Acha - w FAQ podpięty jest filmik z innym typem spinek. Może masz tego typu co ona? Dziewczyna nie dość, że ma inne narzędzie, to i w inny sposób je upina. Sama tak próbowałam przy pomocy tukanków, ale były uniesione nienaturalnie, więc wróciłam do podstawowego upinania.
Musze wreszcie zrobić zdjęcie i machnąć blog z tymi rzeczami. Może trochę się Wam przysłuży?
Cytat:
Musze jednak potem i tak grzebać we włosach (staram się rękoma zwilżonymi żelem lnianym), bo mam bajzel na głowie (17 przedziałków gdzie popadnie)
Tu może być przyczyna. Najczęściej tak prowokujemy puch, ale kto wie, czy dodatek żelu lnianego temu przyklapowi dodatkowo nie służy. Dodatkowo włosy masz długie i to też sprawia, że nie unoszą się tak, jak byś chciała.
Jest jeszcze jedna możliwość - one tak po prostu mają. Dobrze by było sprawdzić na jakiś starszych zdjęciach, na których miałaś krótsze włosy, w jaki sposób się zachowywały.
Nie próbowałaś ich nigdy wysuszyć tak, jak się układają? Może w jakiś wolny dzień? Wtedy zobaczysz, w którą stronę rosną, gdzie pędzą.
Dobrze by było też zrobić też zwykłego żelu na tej części włosów. Dalej nakładać lniany, ale tutaj, przy skórze, aplikować choćby czarną Isanę.
Do tego przyda się suszenie suszarką z dyfuzorem. U mnie bez tego kiepsko z objętością
Cytat:
problem z objętością to chyba po prostu problem z ilościa moich włosów niestety
Witam zatem w klubie...
Będziemy kombinować.
Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Czy któraś z was uzywala moze oliwki dla dzieci do włosow?
Podaj, proszę, skład tej oliwki. Kosmetyku ross w DE mogą się nieco różnić od naszych.
I widzę, ze cenowo również...
Cytat:
oliwki z alverde..
O matulu... Alverde... oliwki nie próbowałam, ale odżywek owszem mmm

Cytat:
nie za ciężko, trzymały sie tak calutki dzień nawet nie spuszyly się
Świetnie. tyle że bardziej spodziewałam się obciążenia niźli puchu
Umyłaś je już dzisiaj?
Cytat:
w dobie kryzysu nie powinnam wstawiać dzisiejszego zdjecia, ja jestem z włosów dzis zadowolona, wciąż są grube wciaz skręcone i mnie cieszą a luda na ulicy patrzyły mi na lep
Tym bardziej powinnaś wstawić! Podniesiesz nas na duchu

Cytat:
A moich po cięciu nie widziała, bo nie nadrabiała pewnie proszę wrócić te 70 stron i poszukać nie no, w albumiku w podpisie są

Przejrzałam albumik i jakie długie!
Widzę, że Twoje włosy ewidentnie obrazują zmiany w pogodzie. Przydałoby się też spisać przy zdjęciu, czego akurat użyłaś - są kapitalnie różne! z jednej strony krótsze wyglądają na bardziej skręcone , ale długie zwalają z kolan. Będą piękne lekko rozluźnione rulony Na dodatek masz na tyle dużo włosów, ze mogą być długie
Skoro przetrwałaś najcięższy czas (teraz moim zdaniem długość jest naprawdę dobra), to zobaczmy, co się zadzieje dalej
Cytat:
wykop je i napisz na wstępie "Eloe"
Zawsze można machnąć PW. Ale w tym tygodniu realizuję plan: - pielęgnacyjny, - analizy na zmianę z PW Mam spore opóźnienie, ale nie dam rady wszystkiego naraz
Poproszę dłuższą dobę...
Mam teraz gości (jest ekstra, w domu pełno ludzi) i popołudnia zajęte, ale od poniedziałku to się zmieni

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Przerzucam się całkiem na mycie BD, potrzebuje więcej objętości! Dziś mi się tak pozbijały w loki, że wyglądam jak łysa - zbijanie się to niby dobry objaw, ale nie przy 3 włosach na krzyżi nawet dziura wróciła, kryzys jakiś zbiorowy czy kij wie
Może spróbowałabyś je lekko rozczesać palcami? Rozdzielić?

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Całkiem zapomniałam o płukance z octu, wypróbuję jak wrócę do Cz. Dziękuję za radę
byle pomóc pięknym lokom!
Basiu, a skoro jesteś poza głównym miejscem zamieszkania, to włosom może się nie podobać choćby woda... Moje musiały się przyzwyczaić do nowej wody, co zajęło im jakieś dwa tygodnie. Teraz się już dogadujemy

Cytat:
moze na czas nadrabiania zamknij wątek
świetny pomysł

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-02-02, 12:23   #54865
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:

Kurczę, mogłam wcześniej zajrzeć na analizy, ale już kupiłam, trudno- majątku nie wydałam, bo 4,99 A na analizach obczaiłam, że te żele i kremy do układania włosów z Artiste, to całkiem fajnie są

Wcierkę miałam ze stężeniem keratyny ok.1% czyli bardzo niewiele.
1. usztywniła włosy przy skalpie
2. miejscami wręcz sklejała
3. po założeniu czegokolwiek na głowę włosy już nie wstawały
4. włosy były szorstkie jak piorun
Na 100% to wina keratyny, bo wcierkę oparłam na samych sprawdzonych półproduktach, jedynie keratyna była nowością.
Może za jakiś czas zaobserwuję długofalowe efekty, na razie wcierkę rozcieńczyłam i jest trochę lepiej.
Stary 2012-02-02, 12:28   #54866
Rabarba
Raczkowanie

Ok, czyli co- psikać, nakładać olej, do spania, a rano zmywamy- tak ?
Stary 2012-02-02, 12:36   #54867
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Ok, czyli co- psikać, nakładać olej, do spania, a rano zmywamy- tak ?
Ja tak robię (mniej więcej, bo nie nakładam oleju na dłużej niż 2 godziny) mam zazwyczaj na stanie lotiony seboradin z alko w składzie i używam ich od kilku miesięcy praktycznie przed każdym olejowaniem - nie widzę niszczącego wpływu na włosy. Spray z keratyną może być jeszcze fajniejszy w działaniu, keratyna uzupełni ubytki, olej powlecze filmem i zniweluje jej usztywniające działanie...
Hmmm, może kupić sobie ten spray
Stary 2012-02-02, 12:45   #54868
Rabarba
Raczkowanie

Teraz akurat jest na promocji w Naturze, za 4,99
Kupiłam w końcu Joaśkę z apteczki babuni - balsam miód i mleko gdzie Wy kupujecie inne rodzaje, ja obeszłam pół miasta i wszędzie tylko ten b/s
Ale w jednej drogerii, gdy spytałam o inne rodzaje, powiedziano mi, że mają tylko ten, bo Joanna będzie zmieniać design serii Apteczka Babuni(ponoć na wiele brzydszy), dlatego mają resztki
Stary 2012-02-02, 12:54   #54869
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

a jak ja niedawno kupiłam "jedwab joanny" mega \bomba silikonowa za jakies 15 PLN
sie rozpędziłam i stoi na półce zafoliowane
Cytat:
Na żabki nie próbowałam (chodzi Ci o takie malutkie klamereczki z ząbkami?), ale czemu by nie pokombinować samodzielnie?Jak duże masz te żabki?

Świetnie. tyle że bardziej spodziewałam się obciążenia niźli puchu
Umyłaś je już dzisiaj?
Tym bardziej powinnaś wstawić! Podniesiesz nas na duchu
ja kombinowałam z żabkami tymi małymi z rossmanna i nawet nieźle mi to poszło, trzeba uważac podczas odpinania żeby nie zaczepić o pasemko i nie pociągnąc, bo efekt przeczesania murowany

dziś będe myła włosy wieczorem, tak się nastawiłam, niedługo walnę jakąś maseczkę lub oliwę z oliwek. Narazie pewnie za często je myję, ale dopiero się uczę dawać włosom chwilę spokoju

a zdjęcia są są z wczoraj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1luty.jpg (54,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 lu.jpg (92,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wrr.jpg (53,4 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-02-02 o 12:59
Stary 2012-02-02, 12:58   #54870
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
a jak ja niedawno kupiłam "jedwab joanny" mega \bomba silikonowa za jakies 15 PLN
sie rozpędziłam i stoi na półce zafoliowane

ja kombinowałam z żabkami tymi małymi z rossmanna i nawet nieźle mi to poszło, trzeba uważac podczas odpinania żeby nie zaczepić o pasemko i nie pociągnąc, bo efekt przeczesania murowany
brrrrrrrrrr, aż mnie ciarki przeszły, jak sobie to wyobraziłam
Co do jedwabiu- na zimę można zabezpieczyć pasma silikonem
Loczki loczki jak ja lubię oglądać Wasze zdjęcia

Aha i miałam Wam jeszcze napisać, że muszę przyznać tej keratynie jedno - blask to ona nadaje nieziemski włosom...

Edytowane przez Rabarba
Czas edycji: 2012-02-02 o 13:00
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości