|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Woda+płyn do naczyń.
Szyby płynem do szyb. Cytat:
Cytat:
za szczepienie.Ale miałaś nockę Wiesz ile Monik jest na forum? ![]() Cytat:
![]() Rysiki zazdroszczę takich nocek ![]() Cześć! U nas rano było -29stopni! Wrr.. I jeszcze śnieg tak delikatnie prószył... agadus płatki kokosowe, nie wiórki. O takie: http://www.mniammniam.com/sklep/2100...owe_50_g_.html O co to jeszcze pytałaś? Ja nie robiłam jeszcze tej granoli, dopiero mam zamiar. Migdałowa pychaaaa. |
|||
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
MAM PYTANIE !
Od jakiegoś czasu podaję damie kasze mannę z owocami na podwieczorek, natomiast widzę w koopce ,że ona mi tą kaszę mannę zwraca, wczoraj widziałam nawet troszeczkę śluzu... Ma któraś tak? nie jest do końca przetrawiona nie wiem czy to dobrze,czy źle. ![]() |
|
|
|
#2884 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas dalej nie ma ciepłej wody. Tzn. wieczorem i w nocy była, a od 7 znowu nie ma Świetny moment na renowacje zaworów, naprawdę świetny Bo ja rozumiem, że jak awaria, to się nic nie poradzi. Ale tutaj to zwykły, zaplanowany z kilkumieisięcznym wyprzedzeniem remont. Kto planuje takie rzeczy na styczeń? ![]() U nas tylko -18 ![]() Ja chcę z Tobą ![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje ![]() (a wiesz, że ksywka Denis Rozrabiaka świetnie mi do niego pasuje )Cytat:
![]() Cytat:
![]() A powiedz, czemu chcesz odstawić od piersi? Cytat:
![]() I wracajcie już ze zdrową skórą, bez żadnych podrażnień Wodą z płynem do mycia naczyń.
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Jejciu, jaka słodka buzia
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Jak śliczna, słodka pysia
Nie wiem Żaneta, ja nie podaję tak kaszy. |
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie czego nie rozumiem?
Mówi się o nie podawaniu jeszcze cukru niemowlakom, a w każdym deserku prawie cukier, w soczkach. Są jakieś soczki bez cukru ? W obiadkach sok winogronowy przecież to też słodkie. Nie rozumiem tego, no ! |
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś pytała o kaszkę z glutenem...
Ja podaję taka http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...zki/KASZKA/459 do deserku. A do obiadków gotuję troszkę zwykłej kaszy manny i podaję na zmianę ten gluten. |
|
|
|
#2890 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak miałam jak dawałam małej kaszkę wielozbożową... Wtedy ona robiła koopki w kropki (pisałam kiedyś o tym), dokłądnie takie jak były w kaszce... Ale jak kupiłam tą mannę wieloowocową to już są jednolite.
|
|
|
|
#2891 |
|
Rozeznanie
|
wszystkiego najlepszego!ja myję wodą z octem |
|
|
|
#2892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tym MM jest tak, że jest tam jakiś składnik, który hamuje bilirubinę i dziecko nie dostaje silnej żóltaczki i mogą go szybko wypisać ze szpitala (albo coś w tym stylu - pani od laktacji mi mówiła )
|
|
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
JA tez jak Elika myję woda z octem.
Rysiki śliczna Asieńka
|
#2894 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
My jesteśmy już 3 miesiące na MM i cały czas dajemy wit.D. Nawet teraz pediatra kazała dawać dwie krople devikapu dziennie. Szczerze mówiąc bardzo Was podziwiam za to noce wstawanie. U nas naszczeście (tfu tfu) praktycznie po dwóch tygodniach po urodzeniu Asia zaczęła przesypiac całe noce. Śpi średnio od 20, 21 do 8.30, 9 rano.. Ale i ja i mąż jesteśmy śpiochami, to może odziedziczyła to po nas [/QUOTE]Zazdroszczę takiej śpioszki Mój tż to też spioch ale Ala wdała się chyba we mnie, albo jeszcze bardziej w moja mamę, która już o 5tej potrafi wstac i kawkę popijać![]() Cytat:
zwolniłam sie jednak, bo mam inne plany co do swojej osoby![]() A odstawiam bo......nie ma konkretnego powodu. Chyba przyszedł już czas, skoro Ala zaakceptowała butlę, posamkowało jej to mleko (wcześniej próbowałyśmy z Nan i nie pszeszło). Poza tym już jest taka "duża" Teraz realizuje się, jako mama kucharka Pichce jej różności, smakują jej bardzo moje obiadki. Koniec z karmieniem UU nie traktuje jako porażkę, tylko sukces, że prawie 7 mcy udało mi się bez problemów wykarmić córeczkę![]() Cytat:
Sliczna |
||||
|
|
|
#2895 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Brawa dla duzego Szymusia
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrabiam poki co bo mam
9 rano dzowni ciotka TZ ze wyjechali do nas (mieli wyjechac o 17 i byc na noc), wiec ja wnerw bo caly plan dnia zaburzyli (mialam pozwolenie na budowe odebrac i jechac o kredyt pytac bo TZ ma wolne |
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale oczywiście szanuję Twoją decyzję Ja też kucharka, uwielbiam Radkowi gotować. A! wiecie, właśnie rozmrozila mi się zupka, którą dla Radzia ugotowałam. Taka sucha jest, piankowa. Dolałam wody ale nie mogę jej doprowadzić do jednolitej konsystencji. Dlaczego? Co zrobiłam źle? Wywaliłam ją. Dam Radkowi słoik. Nie mrożę więcej, będę gotowała na dwa dni i tyle. Zła jestem. |
|
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
no nieeeeeee
4 strony od wczorajszego wieczora??!!! co Wy dzieci nie macie???
|
#2899 |
|
Raczkowanie
|
Ale piszecie, nadążyć nie można...
Dominik na macie sobie gada. A ja mam dzisiaj bardzo leniwy obiad, bo jajecznica z kiełbaska i pomidorami. Nie mam czasu na coś lepszego bo jest tyle do nadrobienia Witaj nowa mamusio Pytanie o kaszkę manną - ja podaję z Bobovity. Zanka
|
#2900 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Nocka u nas przespana może w sumie z godzinkę. Domka strasznie swędziało, marudził, płakał i do tego dostał gorączki Całą noc nosiłam go na rękach i tak też zasnęłam na fotelu z nim... Podalam paracetamol w czopku i gorączka minęła. Niestety dalej bidulek cierpi, marudzi strasznie, nic go nie cieszy, ma takie smutne oczka, widać, że jest zmęczony, nie ma apetytu Wysypało go jeszcze bardziej, próbuje się drapać po twarzy, musiałam założyć mu niedrapaki,żeby nie było blizn.To tyle o nas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: DLA ROZRABIAKI!! I ![]() Cytat:
Wodą z płynem takim uniwersalnym, cifem jak są jakieś większe zabrudzenia. ![]() Ja wprawdzie dopiero od niedawna, ale byłam pytać naszej pediatry jak teraz podawać witamine D, powiedziała, że Domek duży chłopak więc i MM i kapsułkę dziennie normalnie witaminy D. |
||||||
|
|
|
#2901 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za wszystkie komplementy dot.Asi.
Szczerze mówiąc moja największa porażka w macierzyństwie to to, że nie karmię UU. Przez całą ciąże bardzo mi na tym zależało. W szpitalu w którym rodziłam od razu podali Asi MM. Cesarkę miałam o 17. O 6rano następnego dnia przystawiałam ją do piersi. Przystawiałam i przystawiałam i nic z tego, bo regularnie co 3godziny przychodziła pani od noworodków i dosłownie sprawdzała, czy dzieci wypiły MM. Kobieta, która leżała koło mnie urodziła już 4 dziecko, więc była mądrzejsza niż ja, dlatego powiedziała, że ona chce KP, ale usłyszałyśmy, że "wy po cesarce to na pewno jeszcze nie będziecie miały laktacji, może laktacja ruszy na trzeci dzień po porodzie". Teraz wiem, że za żadne skarby nie zgodziłabym się, żeby podawali mojemu dziecku MM. Kiedyś przy mnie pani od noworodków karmiła moją Asie i ona nie chciała zassac smoka. Tzn. nie chciała wogóle otworzyć buźki, patrze..a ta kobieta wkłada jej tego smoka na siłe razem z palcem. Jeszcze na dodatek miała długie paznokcie. Zagotowało mnie wtedy. Po powrocie do domu uparcie przystawiałam małą do piersi. Całymi dniami (po 13godzin bez przerwy) mała wisiała na cycku. Ciągle przysypiała. Ja nie wiedziałam jak ją pobudzić. W końcu po 6dniach histerycznego płaczu Asi, spadania na wadze poddałam się i podałam MM. Nigdy się nie dowiedziałam, czy miałam mleko. Nie miałam laktatora. Piersi były miękkie. Nigdy nie słyszałam odgłosu "łykania" przy piersi. Z perspektywy czasu widzę, jaka byłam nieporadna. Ale nie miałam się zupełnie kogo poradzić. Położna nigdy do mojego domu nie zawitała. Aj.. to się rozpisałam. Ale musiałam się wygadać. Mąż nie zrozumie nigdy jak się czuję kobieta, która chcę karmić, a nie potrafi tego zrobić.
|
#2902 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() O UU napisałam wcześniej ![]() Cytat:
takich!!!---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
któraś tu tak miała. Karoline chyba? W klubie 2 fotki przerobione lekko. ![]() Cytat:
Dziewczyny możecie zakończyć temat karmienia UU? Czuję się, powiem kiepsko, trochę jak wyrodna matka... Dla mnie to osobista porażka, że nie karmiłam UU. Ale dopiero niedawno obudziły się we mnie takie uczucia.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-02-02 o 11:57 |
|||
|
|
|
#2905 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O kurcze, jaki pech No ja w sumie też nie, ale każda z nas ma prawo podjąć taką decyzję dotyczącą karmienia, jak jej się podoba i tyle Cytat:
trzymajcie się jakoś Cytat:
Edit: Agadus, właśnie doczytałam, że pisałaś CZYM myjemy lodówkę, a ja kretyn do kwadratu przeczytałam CZY. Więc odpowiadam jeszcze raz - wodą z płynem do mycia naczyń i szmatką ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() Ad. 2 nie miej sobie tego za złe, czasami tak się po prostu układa |
||||
|
|
|
#2906 |
|
Raczkowanie
|
Ogólnie szpital, poród itp.wspominam dobrze. I jak bym miała rodzic drugi raz to też w tym szpitalu. A milion razy się zarzekałam, że drugiego dziecka to na pewno nie będzie. A coraz częściej powtarzam, że np "przy drugim dziecku....."
Ale chyba raczej na gadaniu się skończy.
|
#2907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2908 | |
|
Zadomowienie
|
A z jakiej części Krakowa?
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2909 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
woda z płynem do naczyń Cytat:
Ja jestem z lubelskiego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie, nie wracam do pracy (od wczoraj jestem bezrobotna) zwolniłam sie jednak, bo mam inne plany co do swojej osoby![]() [/QUOTE] A jakie? ![]() Cytat:
![]() posprzedawali Cytat:
![]() DZIEŃ DOBEREK Ale mróz, a my jeszcze nie szczelne okna mamy-co prawda w jednym pokoju, ale na lato musimy wszystkie wymienic, bo są byle jakie Wygrałam w konkursie margaryny z kruszwicy Zaskoczenie moje było duże, ponieważ nie widzialam siebie na liście zwycięzców, a że to był konkurs co tygodniowy, to pewnie nie patrzyłam na ten tydzień co trzeba![]() No i oczywiscie serdecznie witam NOWE mamusie
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-02-02 o 12:26 |
|||||||
|
|
|
#2910 |
|
Raczkowanie
|
mamad1 z Ruczaju.
zapałeczka wydaje mi się, że na gadaniu się skończy, no chyba, że wygram w totka eveewe, współczuję, szkoda, że taki człowiek nie pomyślał ile kłopotów Ci narobił. Jak Wy to robicie, że macie takie szczęście do tych wszystkich konkursów? ![]() Na 15 idę na rozmowę o prace. Już trzecią przez ostatni miesiąc. Mam nadzieję, że tym razem się uda.
... Edytowane przez rysiki Czas edycji: 2012-02-02 o 12:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

a ja nie daje im na leżąco bo Lena się mi krztusi, nie zależnie od smoczka.
za szczepienie.

Zdjęcie zrobione wczoraj po kąpieli.

ehhh. Chodzę jak jakiś zombiak, i ta gorączka się trzyma ciągle...

Ale udało się go "ochronić" 
razem z pampersami.

klask i: DLA ROZRABIAKI!! I