Oleje i olejki do włosów - część IV - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-02, 11:41   #4771
XoXJuSsStYnKaXoX
Raczkowanie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV

Cytat:
Napisane przez ania smerfetka Pokaż wiadomość
O Biosilku nawet nie myśl. CHI lub olej koko z BU będą w sam raz. Tylko że na olej koko możesz nałożyć również CHI (odwrotnie chyba nie) wtedy ochrona będzie jeszcze lepsza. Polecany jest też Serum z wit. A+E z Biowaxu.
A co do elektryzowania to:

Elektryzowaniu sprzyja też nadmiar silikonów zgromadzonych na włosach, które pocierają naładowane dodatnio syntetyczne tkaniny lub wełnę i wywołują niepożądany efekt. Więc może czas oczyścić włoski szamponem z SLS i bez silikonów i pq?
Zaleca się też nieużywanie plastikowych grzebieni i szczotek. Jeśli włosy są zbyt suche i 'przebywają' w środowisku naładowanych dodatnio swetrów, czapek itp. mogą się także elektryzować po użyciu szczotki z naturalnego włosia.
No i dbaj o to by używać płynu do płukania tkanin podczas prania czapek, szalików, sweterków.
Kochana już Ci piszę jak to u mnie wygląda...
Włosy mi się bardziej elektryzują odkąd zmieniłam szampon czyli tydzień czasu (zmieniłam na Palmolive 'Długie i błyszczące') przeważnie używam Dove.
Włoski czeszę szczotą z naturalnego włosia z Avonu i po niej właśnie mi sie bardziej elektryzują a podobno od takich szczotek nie powinny:/
Grzebienia używam z szeroko rozstawionymi ząbkami też z Avonu ale tylko włoski mokre czeszę.
Płynu do płukania używam.
Czyli z tego co rozumiem to ograniczyc kosmetyki z SLS?!
Jakie możesz mi polecić? (szampon odżywka maska)
I jeszcze jedno czy ta odżywka z Isany wygładzająca może być bo wczoraj ja kupiłam i szkoda ją wyrzucać.
XoXJuSsStYnKaXoX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:41   #4772
Absit
Zadomowienie

witajcie

trafiłam tu dzięki Izuś

zaczynam przygodę z olejowaniem włosów, wczoraj pierwsza wcierka z oleju łopianowego <mam problemy po farbowaniu włosów ze skórą głowy>
potem umyłam głowę szamponem z mydlnicy dla włosów suchych
i nie nałożyłam żadnej odżywki, włosy dało się rozczesać, i chociaż nie są może jakoś szczególnie podatne na układanie i trochę mam siano na głowie to mimo wszystko jestem zadowolona z efektów
przede wszystkim zniknęły wszystkie czerwone plamy i łuszczenie skóry
trochę zaczyna mnie głowa swędzieć i nie wiem czy to efekt olejowania czy stare problemy zaraz pojawią się na nowo...no ale pożyjemy zobaczymy....

chciałabym zrezygnować z tradycyjnego farbowania u fryzjera i mam pytanie..... czy są oleje, które przywracają włosom naturalny kolor??
nie chodzi mi o farbowanie na ciemno jak np. olejem z liścia orzecha
tylko o przywrócenie naturalnego koloru włosa??

a dużo mam już siwych żeby zrezygnować z farbowania ale chętnie spróbowałabym odbudować swój naturalny kolor
Absit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:44   #4773
ania smerfetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ksantypa7 Pokaż wiadomość
(...)
Jeśli możecie, powiedzcie proszę czy w tej Vatice Enriched Almond jest parafina? Nie znam się na etykietkach.
Dziękuję.
Jeżeli jest napisane: Mineral oil, Petrolatum, Paraffin Oil, Paraffinum liquidum to w składzie znajduje się parafina
Owsiankę jem regularnie od 10.10.2011
Od zawsze się ODCHUDZAM

Edytowane przez ania smerfetka
Czas edycji: 2012-02-02 o 11:53
ania smerfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:50   #4774
ksantypa7
Rozeznanie

Cytat:
Jeżeli jest napisane: Mineral oil, Petrolatum, Paraffin Oil, Paraffinum liquidum to w składzie znajduje się parafina
dzięki, no cóż jakoś to przeżyję, czekając na naturalne olejki.
ksantypa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:52   #4775
ania smerfetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez XoXJuSsStYnKaXoX Pokaż wiadomość
Kochana już Ci piszę jak to u mnie wygląda...
Włosy mi się bardziej elektryzują odkąd zmieniłam szampon czyli tydzień czasu (zmieniłam na Palmolive 'Długie i błyszczące') przeważnie używam Dove.
Włoski czeszę szczotą z naturalnego włosia z Avonu i po niej właśnie mi sie bardziej elektryzują a podobno od takich szczotek nie powinny:/
Grzebienia używam z szeroko rozstawionymi ząbkami też z Avonu ale tylko włoski mokre czeszę.
Płynu do płukania używam.
Czyli z tego co rozumiem to ograniczyc kosmetyki z SLS?!
Jakie możesz mi polecić? (szampon odżywka maska)
I jeszcze jedno czy ta odżywka z Isany wygładzająca może być bo wczoraj ja kupiłam i szkoda ją wyrzucać.
Nie! Ograniczyć kosmetyki z silikonami - to jest zupełnie co innego! Ja bym umyła włosy szamponem z SLS ale bez silikonów aby włosy oczyścić z tego całego świństewka, które może właśnie w wyniku nagromadzenia i sprzyjających warunków powodować elektryzowanie. Tu masz produkty do wybory https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=9201 W linku są też odżywki które naprawdę nawilżają i odżywiają włoski. Wybierz sobie te dostępne w Twoich sklepach i wypróbuj. Bo skoro włosy się elektryzują to mogą być też suche.
Może szczotka też jest powodem, nie mam pojęcia. Ja używam plastikowej z Avonu od lat i nie narzekam tej zimy na elektryzowanie. Może też dlatego że zmieniłam pielęgnację na zgodną z CG choć jestem absolutnie prostowłosa. No i olejuję włosy. Może dzięki temu też uniknęłam tego problemu tej zimy.

A ta Issana wygładzająca to która? Ta z olejkiem babassu?
A jeszcze wracając do silikonów to nie musimy całkiem wyrzucać ich z naszej pielęgnacji. One są dobre, szczególnie zimą, bo oblepiając włos chronią go przez mrozem i uszkodzeniami mechanicznymi. Tylko należy dbać o to by je usuwać z włosów by nie nazbierało się za dużo tego "dobrodziejstwa".
Od zawsze się ODCHUDZAM

Czas edycji: 2012-02-02 o 11:56
Stary 2012-02-02, 12:04   #4776
XoXJuSsStYnKaXoX
Raczkowanie

Cytat:

A ta Issana wygładzająca to która? Ta z olejkiem babassu?
A jeszcze wracając do silikonów to nie musimy całkiem wyrzucać ich z naszej pielęgnacji. One są dobre, szczególnie zimą, bo oblepiając włos chronią go przez mrozem i uszkodzeniami mechanicznymi. Tylko należy dbać o to by je usuwać z włosów by nie nazbierało się za dużo tego "dobrodziejstwa".
Tak to ta Isana z olejkiem babassu.
Stary 2012-02-02, 12:06   #4777
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Hej dziewczyny! Wczoraj byłam w rossmannie i kupiłam sobie wreszcie odżywkę, no i faktycznie tak jak mi pisałyście że była mi ona potrzebna po olejowaniu bez problemu rozczesałam włoski wysuszyłam (bo nie lubię się kłaść spać z mokrą głową a było już dość późno i nie chciało mi sie czekać aż same wyschną) Włoski puszyste, mięciutkie fajne takie ale jednak muszę chyba jeszczew jedwab lub coś na końcówki zainwestować bo takie lekko szorstkie są może coś polecacie? Może olej kokosowy z BU dobry by był? Czy może raczej jedwab CHI? Kiedys używałam BIOSILK ale okropnie mi wysuszył włosy zupełnie odwrotnie zadziałał:/

Może jeszcze macie jakieś pomysły na te moje kłaczki... Po myciu są oki ale po jakimś czasie zazwyczaj myję na wieczór na drugi dzień rano są takie nawet nawet ale już nie takie jak po myciu a na wieczór przed myciem są okropne przy skórze tłuste a dalej suche bardzo i się elektryzują. Regularnie od dwóch lat stosuje maski 2x w tygodniu godzinka pod czepkiem. Efekty są chwilowe mam wrażenie że one cały czas chcą pić:/ ale już nie wiem co mam uzywac z drugiej strony nie chcę ich obciążyć
A jakiego szamponu używasz? Może jest zbyt silny i skóra reaguje zwiększoną produkcją sebum? Końcówki zdecydowanie wymagają dodatkowego zabezpieczania, ja czasem na szorstkie końce używam kremu stylizacyjnego Vatiki, ale uwaga, jest z parafiną (ale działa rewelacyjnie!)

Ok, doczytałam, że Dove, no to nie jest najlepszy szampon...

Edytowane przez eiri
Czas edycji: 2012-02-02 o 12:09
eiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 12:09   #4778
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Absit Pokaż wiadomość
chciałabym zrezygnować z tradycyjnego farbowania u fryzjera i mam pytanie..... czy są oleje, które przywracają włosom naturalny kolor??
nie chodzi mi o farbowanie na ciemno jak np. olejem z liścia orzecha
tylko o przywrócenie naturalnego koloru włosa??
Nie słyszałam o czymś takim

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 12:10   #4779
ania smerfetka
Raczkowanie

Cytat:
Tak to ta Isana z olejkiem babassu.
Ona jest dobra dla kręconowłosych bo nie zawiera silikonów. Ale ogólnie jest dość słabą odżywką i nadaje się nawet do mycia włosów. Po myciu w tradycyjny sposób też można ją oczywiście stosować.
Od zawsze się ODCHUDZAM
Stary 2012-02-02, 12:12   #4780
Animkaa
Przyczajenie

Dziekuje bardzo
Animkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 12:13   #4781
XoXJuSsStYnKaXoX
Raczkowanie

Cytat:
Ona jest dobra dla kręconowłosych bo nie zawiera silikonów. Ale ogólnie jest dość słabą odżywką i nadaje się nawet do mycia włosów. Po myciu w tradycyjny sposób też można ją oczywiście stosować.
Wiem własnie że ona raczej do kręconych włosów ale recenzentki z prostymi włoskami też ją chwalą Ja mam proste włosy
Stary 2012-02-02, 12:17   #4782
ania smerfetka
Raczkowanie

Cytat:
Wiem własnie że ona raczej do kręconych włosów ale recenzentki z prostymi włoskami też ją chwalą Ja mam proste włosy
To nie tak, że ona jest przeznaczona dla kręconych włosów. Po prostu jest zgodna z zasadą CG. Ja też mam proste i też ją mam (miałam, bo zużyłam). I też ją lubiłam.

Ojjjjj, właśnie zauważyłam że my na olejowym. A myślałam że tu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579214 Przepraszam! I wracam do oliwy z oliwek. To był pierwszy olej z jakim zaczynałam i chcę zobaczyć czy mając ciut większe doświadczenie znów będę z OzO zadowolona.
Od zawsze się ODCHUDZAM

Czas edycji: 2012-02-02 o 12:20
Stary 2012-02-02, 12:18   #4783
lacrimachristi
Zakorzenienie

hej uzywala ktoras zWas tego olejku???https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,46718,alterra-cellulite-hautol-birke-orange.html&next=1
Stary 2012-02-02, 12:45   #4784
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

przyszla moja heenara w moim odczuciu pachnie troche mydlano ale ladnie.
Stary 2012-02-02, 12:51   #4785
Animkaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Animkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
czytam wizaz od tygodnia ale nie nadazam za wami!
doszlam do 143 strony a tu 10 przede mna, postanowilam wiec zadac dreczace mnie pytania, bo chyba nie dobrne do konca w tym tempie

oto moje watpliwosci/pytania:
1) czy przed olejowaniem zmywacie wlosy? szamponem z SLS? (ale jak
zmyc silikony skoro wszystkie szampony z SLS maja silikony
rowniez?
2)jakiego lakieru do wlosow uzywac? - ja mam cienkie wlosy lekko
krecone, ale do ludzi nie moge wyjsc bez stylizacji, przynajmniej
na razie dopoki sa do ramion i wycieniowane
3) jak czesto myc szmponem z SLS? myje odzywkami ale oleje musze
zmywac szamponem
4)czy stosowac silikony (po biosilk) przed suszeniem suszarka?
5)czy jest jakas henna dla blondynek (zeby zejsc z tego koszmarnego rozjasniania i farbowania)? Znalazłam farba do włosów Sanotint 09
http://www.deesis.com.pl/sklep/index.php?cPath=121_165
czy wiecie cos na temat tych farb? ale mozecie polecic cos innego?

Przez ten czas odkad z Wami jestem uzywalam juz:
- lniany + cytryna (moze byc dodana???)+hipp_biovax+al terra b/s - bardzo fajne wlosy, to byl moj pierwszy raz i jak zobaczylam moje
(dotychczas suche wiory) wlosy miekkie i nie puszace sie to oniemialam
- orzech wl. super ale przyciemnia lekko, a ja mam blondy farbowane, ale wlosy miesiste fajne
- alterra olej brzoskw.+joanna b/s na noc (niespecjalnie, sztywne
wlosy a po umyciu Odzywka joanna rzepa, potem szamponem hipp byly
bardzo suche, dopiero biovax dla zniszczonych je odratowal - ale
moze zle zmylam?? generalnie suche byly

Nabylam/mam:
- oleje; lniany, orzech wloski, sezam, winogrono, ryzowy, kokos,
migdalowy, aranganowy, jojoba
- biovax dla suchych, zniszczonych i blond
- 2 oleje alterra brzoskwinia... i papaja migdal
- 2 odzywki alterra bs i szampon tez
- joanna rzepa + jajeczna bs
- nafta, gliceryna
- zamowilam jantar

Waham sie przed kupieniem do nawilzania z Biochemii, bo juz
poszlam z torbami i finansowo nie wyrabiam, to rzeczywiscie wciaga!
- Zestaw - Żel hialuronowo-peptydowy
- Hydrolat aloesowy 100%
- Zestaw - Żel hialuronowy z alantoiną i pantenolem 5%
co myslicie?

Dodam, ze olejuje od tygodnia i widze efekty, zdumiewajace. Mam cienkie wlosy zniszczone farbowaniem i rozjasnianiem, blond.
CIeniowanie mnie wykancza, ostatnio obcielam 10 cm i mam do ramion, kruszyly sie i wypadaly.
Jem skrzypowite od miesiaca widze juz male babyhair. Drozdze od tygodnia.
Sama nie wiem juz co robic, zeby byly nawilzone i ladne, czy naprawde musze obciac zniszczone wlosy???Nie da sie ich uratowac?
Dziekuje za wasze odpowiedzi

aha - co znaczy OMC?
czytalam ze niektore dziewczyny stosuja oleje na twarz, jak to robic?
witajcie,
ponawiam swoje pytania, dziekuje tez za odp w sprawie OCM.

jantara nie bylo w dozie

z gory dziekuje za Wasze odpowiedzi i rozjasnienie mojego metliku w glowie
Animkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 12:56   #4786
vyenna
Zadomowienie

W kuchni została mi resztka oliwy z oliwek, więc ostatnio użyłam jej dwa razy na włosy - no i w zależności co pod nią, to różny efekt. Nie mniej, efekt zdaje się lepszy niż np po samym lnianym, czy kokosowym.
Któraś z Was kiedyś pisała, że u niej oliwa z oliwek tez się duzo lepiej sprawuje od lnianego/kokosowego. Czy w takim wypadku macie jakąś propozycję innych olei, podobnych w działaniu do oliwy z oliwek?
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 12:59   #4787
ania smerfetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
W kuchni została mi resztka oliwy z oliwek, więc ostatnio użyłam jej dwa razy na włosy - no i w zależności co pod nią, to różny efekt. Nie mniej, efekt zdaje się lepszy niż np po samym lnianym, czy kokosowym.
Któraś z Was kiedyś pisała, że u niej oliwa z oliwek tez się duzo lepiej sprawuje od lnianego/kokosowego. Czy w takim wypadku macie jakąś propozycję innych olei, podobnych w działaniu do oliwy z oliwek?
Może ten podział się przyda https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=839
Od zawsze się ODCHUDZAM
Stary 2012-02-02, 13:18   #4788
XoXJuSsStYnKaXoX
Raczkowanie

Cytat:
Tu masz produkty do wybory https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=9201 W linku są też odżywki które naprawdę nawilżają i odżywiają włoski. Wybierz sobie te dostępne w Twoich sklepach i wypróbuj.
.
Przeglądam tak co tu jest ale z tego co widzę te produkty mają bardzoe słabe opinie na KWC
A co myślisz o szamponie Babydream? Ma dość dobre opinie ale niestety okropnie plącze włoski i słabo się pieni. Nadaje się on do użytku codziennego czy raczej nie? Ja na ogół lubię jak mi się szampon pieni. A co do odzywek to na razie zostanę przy tej z Isany z olejkiem babassu.
Jeśli chodzi o olejowanie to myślę że co drugi dzień na razie będę.
Stary 2012-02-02, 13:25   #4789
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
1) czy przed olejowaniem zmywacie wlosy? szamponem z SLS? (ale jak zmyc silikony skoro wszystkie szampony z SLS maja silikony rowniez?
Możesz oczyścić włosy z silikonów. Nie, nie wszystkie szampony mają silikony. Skąd masz tę informację? Szampony, które pomogą oczyścić włosy to zwykłe szampony ziołowe za parę zł (joanna, barwa, pollena)

Cytat:
2)jakiego lakieru do wlosow uzywac? - ja mam cienkie wlosy lekko
krecone, ale do ludzi nie moge wyjsc bez stylizacji, przynajmniej
na razie dopoki sa do ramion i wycieniowane
żadnego, (lakier zawiera alkohol, który wysusza włosy) do stylizacji kręconowłose (do których i ja się zaliczam) używają żelu lnianego, żelu isana itp- wiecej info w podforum dla zakręconych
Cytat:
3) jak czesto myc szmponem z SLS? myje odzywkami ale oleje musze zmywac szamponem
Tak często jak często potrzebują tego włosy. Obserwuj je, myj kiedy zobaczysz, że są bez życia, oklapnięte.
Cytat:
4)czy stosowac silikony (po biosilk) przed suszeniem suszarka?
Twój wybór, ja suszę suszarką, nie używam silikonów, mam zdrowe włosy. Obserwuj swoje, zobaczysz czy są Ci potrzebne.

Cytat:
Nabylam/mam:
- oleje; lniany, orzech wloski, sezam, winogrono, ryzowy, kokos,
migdalowy, aranganowy, jojoba
- biovax dla suchych, zniszczonych i blond
- 2 oleje alterra brzoskwinia... i papaja migdal
- 2 odzywki alterra bs i szampon tez
- joanna rzepa + jajeczna bs
- nafta, gliceryna
- zamowilam jantar
Alterra nie ma odżywek bs. Poza tym bardzo fajny zestaw wg mnie.

Cytat:
Waham sie przed kupieniem do nawilzania z Biochemii, bo juz
poszlam z torbami i finansowo nie wyrabiam, to rzeczywiscie wciaga!
- Zestaw - Żel hialuronowo-peptydowy
- Hydrolat aloesowy 100%
- Zestaw - Żel hialuronowy z alantoiną i pantenolem 5%
co myslicie?
Hydrolat aloesowy fajny, może służyć do różnych receptur (zakręcone podforum - receptariasz), nie miałam żelu hialuronowo-peptydowego, tylko ten drugi. Więc nie mam porównania.

Cytat:
Sama nie wiem juz co robic, zeby byly nawilzone i ladne, czy naprawde musze obciac zniszczone wlosy???Nie da sie ich uratowac?
Jeśli włosy są bardzo zniszczone, pozostaje Ci tyle je podcinać. Poza tym olejować i dbać w dalszym ciągu.
Jeśli masz kręcone włosy, serdecznie zapraszam na zakręcone podforum. Zapoznaj się z faq, pigułką, a potem pytaj na wątku pielęgnacyjnym. Tylko proszę przeczytaj koniecznie faq i pigułkę
Pozdrawiam, za dużo już ot

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2012-02-02 o 13:31
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:26   #4790
mischievous
Zakorzenienie

Hej dziewczeta, mozna dolaczyc?

zostalam 'zarazona' olejowaniem oczywiscie przez wizaz i znajoma ktora podala link do bloga anwen rok temu mialam dekoloryzacje, potem zaczelam uzywac profesjonalnych szamponow i masek loreala (absolut repair) potem kolejnym zakupem byly ampulki power B absolut itd.. potem dopiero doczytalam na blogu ile to ma silikonow chociaz nie powiem, pomogly mi i wlosy wygladaja zdecydowanie lepiej ale od 19 stycznia zaczelam swoja przygode z olejowaniem do tego kupilam profesjonalna maske loreala z olejkiem z orzechow macadamia (bez silikonow i parabenow).

Pierwszym olejkiem jaki kupilam byl alterry-migdaly i papaja, podobno bardzo polecany ale dopiero pozniej doczytalam ze ma rycynowy w skladzie ktory przyciemnia wlosy no wiec pytanie mam, jak to jest z tym przyciamnianiem czy to da sie to wyplukac czy tam jest nie wielka jego ilosc i nie przyciemni mocno wlosow? (z racji tego ze robilam dekoloryzacje strasznie boje sie przyciemnienia wlosow).

Drugi olej jaki zamowilam i wlasnie do mnie dotarl jest kokos z efavitu Wyprobuje w sb przed myciem

chcialabym jeszcze kupic olejek ze slodkich migdalow ale ten malutki na dozie jest w tej chwili niedostepny wiec na razie zostane przy tych 2, wyprobuje kokos

Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć

mischievous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:30   #4791
VanilQ
Rozeznanie

A ja ostatnio nabyłam olejek z Alterry granat + awokado. Muszę powiedzieć, że pachnie dosyć specyficznie, na początku skojarzył mi się z octem. Ale później zaczęłam wyczuwać jakąś nutę maliny coś w ten deseń. Na włosy działa dosyć dobrze, są bardziej mięsiste i cięższe. Do tej pory użyłam go 4 razy, zobaczymy jak będzie się dalej sprawował.
Dorwałam także Jantar, który jest tak zachwalany. Wzięłam od razu 2 buteleczki, bo ciężko go dostać. Także mam nadzieję na znaczną poprawę, szczególnie zależy mi na nowych włosach, bo ostatnio mi się przerzedziły.
Stary 2012-02-02, 13:33   #4792
XoXJuSsStYnKaXoX
Raczkowanie

dziewczyny w DOZ-ie są oleje np:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p5801-Olej_ze_slodkich_migdalow _Profarm_100_ml

http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p12671-Olej_avocado_100_ml

http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p5800-Olej_jojoba_100_ml

http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p14389-Olej_z_nasion_winogron_Pr ofarm_100_ml

używałyście może któregoś? Do olejowania włosków czy do OCM? dobre są? nadają się w ogóle?

Edytowane przez XoXJuSsStYnKaXoX
Czas edycji: 2012-02-02 o 13:35
Stary 2012-02-02, 13:35   #4793
plineczka003
Zadomowienie

Cytat:
witajcie,
ponawiam swoje pytania, dziekuje tez za odp w sprawie OCM.

jantara nie bylo w dozie

z gory dziekuje za Wasze odpowiedzi i rozjasnienie mojego metliku w glowie
Jeśli chodzi o ojeje do twarzy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=325904 OCM https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=437723 Wyszukiwarka na prawdę nie gryzie

Jantar był na Dozie 31 stycznie około 22 przez chyba godzinę.

1. Oleje nakładamy przed myciem, a nie po nim. Nie każdy szampon z SLES zawiera silikony.
2. Byłam uzależniona od lakieru do włosów. Butla szła mi w 2 tygodnie. Odstawiłam go i włosy czują się lepiej. Więc moim zdaniem żadnego, lakier wysusza, na ogół.
3. Dziewczyny zmywają oleje również odżywkami. Szampon z SLES w zależności od potrzeb. Niektórzy raz na tydzień, inni raz na miesiąć.
4. Jedwab Biosilk to najgorsze co może być, bo zawiera alkohol. Lepszy jest CHI albo L'Biotica. Warto stosować w celu zabezpieczenia końcówek przed zniszczeniami.
5. U mnie henna wypłukała się po 2 myciach, więc siłą rzeczy nie polecam, ale niektóre dziewczyny używają z powodzeniem. Podobno fajne dla włosów są farby Biokap http://www.biokap.pl/strona-glowna/

Co do zamówienia na Biochemii po co Ci 2 żele hialuronowe? Zdecyduj się na jeden. Informacji możesz poszukać na wątku poświęconym temu sklepowi https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=547328

Jak włosy są zniszczone to ich nie posklejasz trzeba stopniowo obcinać jeśli nie chcemy tracić od razu iluś centymetrów z długości.

Odpowiedź na Twoje pytania padła wiele razy
plineczka003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:41   #4794
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Ja kocham ten ze słodkich migdałów do włosów
do OCM nie używałam

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:45   #4795
Poli Mana
Raczkowanie

Heroldin ślicznie Ci dziekuje nie mogłam się doszukać tego postu o ceramidach & olejach ciesze się, że zareagowałaś na moja prosbe o pomoc
Stary 2012-02-02, 13:50   #4796
XoXJuSsStYnKaXoX
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Ja kocham ten ze słodkich migdałów do włosów
do OCM nie używałam
A jak często go uzywasz? w jaki sposób? na ile Ci starcza?
Stary 2012-02-02, 13:55   #4797
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
A jak często go uzywasz? w jaki sposób? na ile Ci starcza?
Mam w domu kilka olejków i uzywam ich w zalezności od tego jaki mam humor
A że włoski olejuję niemal codziennie to przynajmniej raz w tygodniu musi być. Dodaje tez kilka kropel do maski bingo i do psikacza domowej roboty z keratyna i dpantenolem.
Pierwsza buteleczka migdała 100ml zeszła mi bardzo szybko bo nie umiałam jeszcze oszczędnie olejować teraz starcza mi na dość długo bo wylewam łyżkę na spodeczek, maczam palce i przeciągam je po pasmach. A włoski mam dość długie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0087.jpg (28,0 KB, 48 załadowań)

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:55   #4798
curry
Zadomowienie

Te oleje sa znane na wizazu Sa zimnotloczone(info na stronie producenta), nie maja zadnych dotatkow, tylko sam wlasciwy olej. Nadaja sie i do olejowania i do OCM. Ja mam z migdalow, szalu nie robi u mnie na wlosach(a inne dziewczyny go bardzo chwala), dlatego zuzywam go do OCM. Ale jak wiadomo, kazdy musi sie na wlasnych wlosach przekonac co mu pasuje.

curry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:56   #4799
vyenna
Zadomowienie

Odnośnie tamtego postu o ceramidach, ponawiam - jakieś wnioski odnośnie oleju krokoszowego?
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:59   #4800
Shazney
Zakorzenienie

The rock, śliczne włosy

Dzisiaj raniutko zmyłam Babassu i, niestety, włosy są po nim zbyt wygładzone i sypkie. Ten efekt jest u mnie niepożądany . Chyba zużyję go wyłącznie na końcówki.

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości