|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
dawno nie byłam w Kielcach a podoba mi się tam Scio jak będę jechała do chrześniaka to na pewno się odezwę a tak z ciekawości daleko od świętokrzyskiego mieszkasz ?? Da KAro no i Eve może i Ciebie uda się zobaczyć face to face kiedyś
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-02-02 o 16:08 |
|
|
|
|
#2972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Cytat:
Ja mieszkam 30 km od Kielc na północ
|
||
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym ja przy pierwszym dziecku muslalam ze karmienie UU to katorga (gryzl do krwii, zatory, zastoje, ropnie, karienie tylko przez kapturek i co 2h...) a teraz mam inaczej, lajcik jak nic. wiec duzo nie tylko od samych cyckow zalezy ale i od dziecia. wiec laski na MM - nie ma sie co obwiniac, czasem tak bywa Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-02-02 o 16:15 |
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() DENIS oklaski dla Ciebie
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-02-02 o 16:20 |
|||
|
|
|
#2976 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie macie litości
![]() Odezwę się jak nadrobię... pewnie wieczorem
|
#2977 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2979 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2980 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie Oliweczko teżzastanawiam się czemu nie dostaliśmy skierowania do ginekologa a do chirurga. No nic, może uda się bez zabiegu... Chociaż wątpię. Zakażenia chyba nie ma. Jakoś humor mi padł. Czytam i czytam i coraz bardziej się boję tego chirurga.
A mała ma rozklejone wargi? Jakie macie zalecenia?
|
|
#2981 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() nic mi nie wiadomo Cytat:
Biedulki jesteście z Domkiem oboje życzę wam wiecej zdrówka i a marinko Tobie słonko też mnie też w kościach łamie i głowa a mam isc na hiszpanski tez mi sie qwa na starość zachciało
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pielęgniarki super, ale te które się opiekowały mną. Na każde zawołanie były. Te z noworodków to ![]() Ja też z pierwszym dzieckiem, wystraszona i w ogóle nie wiedziałam o co pytać. Poza tym niektóre takie su.ki, niemiłe, chamsko się odnosiły. I jeśli chodzi o karmienie UU to nie było żadnej przy mnie, żadna nie zaproponowała pomocy, ba, żadna nie wykazała jakiegokolwiek zainteresowania nami. Dobrze, że w 3 dobie wyszliśmy do domu. |
|
|
|
|
#2983 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wiecie że mamy już 300 0 postów
![]() Ale my się kochamy ![]() Nie widziałam, zaraz sobie może włączę. Cytat:
![]() Kurcze, mi sie też wydaje czasem, że te górne dziąsła też jakby zmienione, ale sobie wmawiam, że to niemożliwe Chociaż z drugiej strony jak tak szybko by i one wyszły, to by się szybko męczarnie Tymcia skończyła. No, chyba że i z dwójkami byśmy w Wasze ślady poszli ![]() A powiedz, w jakim odstępie po dolnych jedynkach te górne się pojawiły? A dopiero co oglądałam jakiś program gdzie dentysta dziecięca mówiła, że w pierwszym roku życia to 4 zęby wychodzą. A w drugim pozostałe. Nie doceniał naszych dzieci Na Majorce mieszkałaś Uwielbiam Majorkę Coś Ty?!? Taka ogromna różnica w cenie by była? Cytat:
Dziękuję bardzo za dobre fluidy. Przydadzą się Cytat:
Mój słodki, subtelny Teliczek ![]() Cytat:
U mojej mamy też wod i prądu nie ma, bo awarie. W centrum Warszawy ![]() Cytat:
Strasznie to brzmi. Tak silna alergia, to się chyba rzadko zdarza...A powiedz, to dlatego że długo przechodziłaś bez leczenia czy po prostu tak silnie zaatakowało? ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Jak powiedziałą wczoraj Beatka - NO MERCY
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
DaKaro to sie stalo na Warszawskiej, TZ byl i pytal nie maja monitoringu, AC nie mam. A ty tez z Kieleckiego?? ![]() dziubek jak do zagnanska to do mnie masz blisko Ja mieszkam przy Witosa - odnoga ulicy Zagnanskiej![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- A wgole dzieki za wsparcie Marysia dzis znowu przespala cala noc bez jedzonka - kochane dziecko |
|
|
|
#2985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Na wesoło :
Lech Kaczyński po smierci trafił do Nieba. Przywitał go Święty Piotr i zaczął oprowadzać. Lecha bardzo zainteresowała masa zegarów, które były rozmieszczone w całym Niebie, więc spytał : - Co to za zegary i dlaczego wskazują różne godziny ? Święty Piotr odpowiedział : - Widzisz Leszku, każdy z tych zegarów jest powiązany z jednym człowiekiem, a ich wskazówki przesuwają się do przodu z każdym kłamstwem. W momencie urodzenia zegar wskazuje godzine dwunastą. Tu dla przykładu masz zegar Matki Teresy - jego wskazówki nawet nie drgnęły. - A gdzie jest zegar Donalda Tuska ? - Ten robi za wentylator u Szefa na biurku... TUSCO |
|
|
|
#2987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, bysliśmy. Chodzimy z małą do tej samej przychodni, do której chodziłam do gin. Jak poszliśmy z małą do pediatry, właśnie dlatego, że tak strasznie płakała, tż powiedział, że mała jest przystawiana do piersi, tylko, że to jest dla mnie bardzo bolesne (bo naprawdę było), ona powiedziała, że "to nic, tak musi byc, trzeba zacisnąć zęby i przystawiać"! Zaśmiałam się w duchu (bo już wtedy regularnie Was czytałam i wiedziałam, że karmienie wcale nie musi bolec). Wracając od lekarza kupiliśmy MM i mam w końcu zdrowe, szczęśliwe i najedzone dziecko Teraz jestem na etapie szukania dobrego pediatry, bo z tej jestem bardzo niezadowolona, ale boję się przenieść ją gdzie indziej, bo zawsze można trafić gorzej. Dlatego mamy z krakowa, proszę, poradźcie jakiegoś dobrego pediatre w Krakowie. Ja już po rozmowie. Poszło w miarę ok. Mam przyjść jutro na 15 na dzien próbny. Jestem dobrej myśli Natka_ ![]() Aga G - STO LAT
|
|
#2988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Nie pomogę, bo sama mam wątpliwości co do mojej... 3.
|
|
|
|
|
#2989 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
i jak przeszedł ból głowy?
Cytat:
Cytat:
Aha ponawiam pytanie: zażywała któraś tabsy Anty OC-35? szukam opinii - mam juz wykupione opakowanie - zacznę brać jak się następny @ zacznie. Cytat:
Dziubkowa - Sto lat dla Szymka ![]() ![]() klask i:AgaG - Sto lat Cytat:
![]() daj znać po wszystkim jak Ala zniosła Cytat:
Patik - duże macie ciemiączko? tak w centymetrach - bo my ok 1cmx1,5cm mamy nadal. Cytat:
kaszki Juli mam w tych puszkach tez bo szczelne i łatwo się otwierają oklejone karteczkami łądnymi z nazwą zawartośi ale te po pepti są 450g a takie 800g duże fajniejsze by były
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-02 o 17:18 |
||||||
|
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- ja tak zrobiłam - teściowa przygarnęła częśc puszek, reszte mama moja i jej koleżanki z pracy ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- ja mam to samo z zamrażanymi obiadkami - trzeba mocno podgrzać i się ujednolici bo tak to takie kluchy będą - takie jakby włókienka się oddzielają.
|
|
|
#2991 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Lili 83;32015951]
Zostawiaj zawsze [QUOTE na początku i na końcu tekstu który chcesz zacytować. Zawsze możesz skrócić i zostawić tylko tą część na którą chcesz odpowiedzieć. Albo zostawiasz całą. Też mi na początku nie wychodziło. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam ![]() QUOTE] jak yszło to znaczy, że dobrze wytłumaczyłaś ![]() |
|
|
|
#2992 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
).Cytat:
. Rodzice mieszkają blisko Makro. Eve od Ciebie rzut beretem do zakładu karnego na Piaskach .Iwona musisz zostawić Quote z nawiasami .
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2012-02-02 o 17:20 |
||
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
lece bo Jula mi piszczy - woła na kąpanie juz - lece szykować kąpielowy bajzel - ale udało się i Was nadrobiłam szalone kobiety - pędzicie z postami niesamowicie przez te syberyjskie mrozy ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-02 o 17:28 |
|
|
|
|
#2994 |
|
Wtajemniczenie
|
To quote na początku musi być w takich nawiasach [ ], a jak kończysz to [/ ] (tam po środku gdzie spacje wciśnij quote
)Beata ja nie znam tych tabletek
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
DaKaro no widzisz jaki swiat maly
jak bedziecie dziewuszki w CK dajcie znac to sie spotkamy i nasza kochana Scio musimy namowic. Chociaz Scio to ja zapraszam jak juz ja wszystkie te choroby opuszcza moze cos wtedy razem upichcimy??![]() Wszystkim dzisiejszym solenizantom zycze sto lat !!!! Nie bede was nadrabiac, bo nie dam rady tego ogarnac - wybaczcie. ![]() beata nie odp odnosnie tabsow bo ja nic nie biore i nie mam zamiaru
|
|
|
|
#2996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.Oby Cię nic nie rozłożyło ![]() Cytat:
Najgrosze jest to, że to tak nagle zaatakowało, dlatego to ma teraz tak silny przebieg ![]() U nas w szpitalu dokarmiają strzykawką. Niestety nie pytają o zdanie. Dominika raz dokarmili, ale jak się o tym dowiedziałam to więcej go im nie dałam. Leżałam cały czas i karmiłam i wszystko ładnie sie ułożyło. |
||
|
|
|
#2997 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, nie spotkałam nikogo takiego. Wogóle wyszłam ze szpitala na własną prośbę w drugiej dobie po cc. Jak tylko się dowiedziałam, że mała ma przeprowadzone już wszystkie badania i nic przez ten jeszcze jeden dzień nie będą jej robic- wypisałam się. Czym wprawiłam w osłupienie wszystkie położne ![]() Co to tabsów- nie pomogę, bo nie biorę. Poradźcie mi, pediatra powiedziała, żeby rozszerzac diete od zupek. Z innego źródła słyszałam, że mozna od paru łyżeczek soczku, jeszcze gdzie indziej, że od jabłka. Jak to było/jest u Was?
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poki co je wszystko, ale chetniej gerbera, niz bobovite, a hippa wogole nie chce.
|
|
|
|
|
#2999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to jakaś zupełnie nowa praca, nie Twoja stara, tak? Cytat:
![]() Oby te leki w końcu zaczęły działać...
|
|
#3000 | ||||
|
Zakorzenienie
|
W Tuchowie.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=iwonap79;32017677] Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

. 

klask i: