Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-02, 16:01   #2971
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Eve pod tym Lidlem na Grunwaldzkiej/Piekoszowskiej na pewno są kamery. Wydaje mi się, ze pod innymi też. Trzeba się pewnie zglosic do managra sklepu.
hehe ale dziwnie kojarzyć ulice w obcym mieście

dawno nie byłam w Kielcach a podoba mi się tam no może oprócz tego wiatru przy którym zamarzam

Scio jak będę jechała do chrześniaka to na pewno się odezwę
a tak z ciekawości daleko od świętokrzyskiego mieszkasz ??

Da KAro no i Eve może i Ciebie uda się zobaczyć face to face kiedyś

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-02-02 o 16:08
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 16:09   #2972
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dałam ziemniaki.
Ugotowałam wszystko, zapakowałam do słoiczków i niezakręcone wsadziłam do zamrażalnika. Później zakręciłam.
Czyli zagotowujesz po rozmrożeniu?

w radio mówili o pożarze pod Oleśnicą. Gdzieś niedaleko Ciebie?
Tak zagotowje po rozmrożeniu

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

dawno nie byłam w Kielcach a podoba mi się tam no może oprócz tego wiatru przy którym zamarzam

no pewnie. To czekam.
Ja mieszkam 30 km od Kielc na północ

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 16:12   #2973
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, to niepotrzebnie wywaliłam zupkę do kosza...
Dzięki za info

Ja też miała CC. Mnie też się nikt nawet nie zapytał o karmienie, od razu dawali MM.
Radka dostałam po ponad dobie, wtedy karmiłam UU, miałam MM w rezerwie ale nie podawałam. 200s spadł z wagi.
Zastanawiało mnie tylko to, że podawałam mu pierś a przyjmowałam ketonal i morfinę. Pytałam położne, lekarkę i mówiły, że to w niczym nie przeszkadza i mogę karmić cycem.

No brawo!
jako ze z powodu remontu bądz przeludnienia oddzialu (w 1 i w 2 porodzie) lezalam z dziewczynami po CC to wiem ze dosc szybko przynosza u nas dziecko do karmienia mamie lezacej po CC i pomagaja dostawic do piersi. niestety nie stoja nad nia do konca karmienia ale to juz na szczescie jakos sobie radzą. u mnie w szpitalu wrecz wilkiem patrza na próby samowolnego karmienia MM, same pielegniarki nie karmia, ew dadza wode z glukoza. jak malego musialam zostawic na dobe pod lampami to mialam im odciagnac na noc mleka i dawaly moje. poza tym super polozna z poradni laktacyjnej byla (prowadzila tez szkole rodzenia przy szpitalu). weszla do sali podczas obchodu, przedstawila sie, powiedziala ze jest doradca laktacyjnym, spytala kazdej jak sutki, karmienie itd. i powiedziala ze jakby co to ona jest do dyspozycji i ja wolac bo od tego jest. złota kobieta!

poza tym ja przy pierwszym dziecku muslalam ze karmienie UU to katorga (gryzl do krwii, zatory, zastoje, ropnie, karienie tylko przez kapturek i co 2h...) a teraz mam inaczej, lajcik jak nic. wiec duzo nie tylko od samych cyckow zalezy ale i od dziecia. wiec laski na MM - nie ma sie co obwiniac, czasem tak bywa

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-02-02 o 16:15
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 16:14   #2974
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Tak zagotowje po rozmrożeniu

no pewnie. To czekam.
oooo widzisz bo ja częściej niż na świętokrzyskie jeżdżę do zagnańska bliżej czy dalej mam stamtąd do Ciebie ??
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 16:18   #2975
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Oliweczka Ty się zwalniasz z pracy? czy brumkowi coś źle zacytowało? To chyba Alibany się zwalnia?
Nie nie ja się nie zwalniam
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
na szybko, bo gluty w domu rozrabiają: jak trzymałyście kciuki, co?!

żartuje , chociaż trochę mi do śmiechu nie jest
Nie myliłam się, ma sklejone wargi i dostaliśmy skierowanie do chirurga dziecięcego .

Po znajomości w szpitalu udało się załatwić termin na przyszły piątek. W najgorszym wypadku będziemy musiały zostać 2 doby w szpitalu. Mam nadzieję jednak, że bez tego się obejdzie.

Najlepszego dla Denisa za 7 miesięcy!!!!
o kurcze, dlaczego chirurg???Czyżby wdarło się zapalenie i dlatego trzeba ciąc??
Cytat:
No wlaśnie... nie wiem. Dowiem się za tydzień :/

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
gratulacje ja też ostatnio wygrałam, ale w konkursie margaryny Kasi zestaw Viledy
SUPER

DENIS oklaski dla Ciebie

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-02-02 o 16:20
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 16:21   #2976
jacieeeee
Wtajemniczenie

Nie macie litości
Odezwę się jak nadrobię... pewnie wieczorem

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 16:25   #2977
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
A ząbki scenariusz teraz.... myślałam że może mi się wydaje,
ale już widac przebijaja sie wszystkie - idą nam 4 zęby naraz!
górne dwojki i jedynki wszystkie już prawie czuć,
a wczoraj lekarka potwierdziła ze i dolne dwojki też juz idą normalnie szok

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Męczy sie bidulek bardzo, gorączka tez nam wraca...
To mieliście na wczasach niespodziankę z tą ospą, a my mieliśmy jechać w góry w następny weekend... Niby Domek już nie będzie zarażał, ale mieliśmy jechać do znajomych do domku, a oni mają córeczkę 3 letnią po białaczce i jej mama się trochę boi. Ja ją rozumiem. Zresztą nie wiem czy Dominik by do tego czasu wyzdrowiał w pełni.
Zazdroszczę spacerku

Nie chciałam Wam już wczoraj smęcić, bo ostatnio non stop u nas coś, ale nie jest z moją alergią dobrze. Narazie się nic nie poprawia. Lekarz powiedział, że silniejszych leków nie mogą mi dać do leczenia domowego. Jeżeli do poniedziałku nie będzie poprawy to już tylko zastrzyki.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 16:25   #2978
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
oooo widzisz bo ja częściej niż na świętokrzyskie jeżdżę do zagnańska bliżej czy dalej mam stamtąd do Ciebie ??
To zależy ale raczej bliżej

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 16:26   #2979
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
My czasem jeździmy w okolice Nowej Słupi...
Stary 2012-02-02, 16:27   #2980
iustyna1
Wtajemniczenie

No właśnie Oliweczko teżzastanawiam się czemu nie dostaliśmy skierowania do ginekologa a do chirurga. No nic, może uda się bez zabiegu... Chociaż wątpię. Zakażenia chyba nie ma. Jakoś humor mi padł. Czytam i czytam i coraz bardziej się boję tego chirurga.

A mała ma rozklejone wargi? Jakie macie zalecenia?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 16:28   #2981
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:

w radio mówili o pożarze pod Oleśnicą. Gdzieś niedaleko Ciebie?

nic mi nie wiadomo

Cytat:

Męczy sie bidulek bardzo, gorączka tez nam wraca...
To mieliście na wczasach niespodziankę z tą ospą, a my mieliśmy jechać w góry w następny weekend...

Nie chciałam Wam już wczoraj smęcić, bo ostatnio non stop u nas coś, ale nie jest z moją alergią dobrze. Narazie się nic nie poprawia. Lekarz powiedział, że silniejszych leków nie mogą mi dać do leczenia domowego. Jeżeli do poniedziałku nie będzie poprawy to już tylko zastrzyki.

Biedulki jesteście z Domkiem oboje
życzę wam wiecej zdrówka

i a marinko Tobie słonko też

mnie też w kościach łamie i głowa
a mam isc na hiszpanski
tez mi sie qwa na starość zachciało
Stary 2012-02-02, 16:32   #2982
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jako ze z powodu remontu bądz przeludnienia oddzialu (w 1 i w 2 porodzie) lezalam z dziewczynami po CC to wiem ze dosc szybko przynosza u nas dziecko do karmienia mamie lezacej po CC i pomagaja dostawic do piersi. niestety nie stoja nad nia do konca karmienia ale to juz na szczescie jakos sobie radzą. u mnie w szpitalu wrecz wilkiem patrza na próby samowolnego karmienia MM, same pielegniarki nie karmia, ew dadza wode z glukoza. jak malego musialam zostawic na dobe pod lampami to mialam im odciagnac na noc mleka i dawaly moje. poza tym super polozna z poradni laktacyjnej byla (prowadzila tez szkole rodzenia przy szpitalu). weszla do sali podczas obchodu, przedstawila sie, powiedziala ze jest doradca laktacyjnym, spytala kazdej jak sutki, karmienie itd. i powiedziala ze jakby co to ona jest do dyspozycji i ja wolac bo od tego jest. złota kobieta!
Widzisz, u mnie tak nie było.
Pielęgniarki super, ale te które się opiekowały mną. Na każde zawołanie były.
Te z noworodków to
Ja też z pierwszym dzieckiem, wystraszona i w ogóle nie wiedziałam o co pytać. Poza tym niektóre takie su.ki, niemiłe, chamsko się odnosiły.
I jeśli chodzi o karmienie UU to nie było żadnej przy mnie, żadna nie zaproponowała pomocy, ba, żadna nie wykazała jakiegokolwiek zainteresowania nami. Dobrze, że w 3 dobie wyszliśmy do domu.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 16:36   #2983
brumek
Zakorzenienie

Dziewczyny, wiecie że mamy już 300 0 postów
Ale my się kochamy

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
ogladajcie tvn 24!
dziecko najprawdopodobnie jestw niemczech, szok
Nie widziałam, zaraz sobie może włączę.

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Brumek u nas identyczny scenariusz z ząbkami -
w 5miesięcznice wyszedł nam pierwszy po kilku dniach drugi

A ząbki scenariusz teraz.... myślałam że może mi się wydaje,
ale już widac przebijaja sie wszystkie - idą nam 4 zęby naraz!
górne dwojki i jedynki wszystkie już prawie czuć,
a wczoraj lekarka potwierdziła ze i dolne dwojki też juz idą normalnie szok

AgaGuernsey Majorka-super! mieszkałam jakiś czas z moim tz'tem na Majorce,
wspaniałe czasy.. eh rozmarzyłam się
a do jakiej miejscowości jedziecie??
i najlepszego!
Już dwójki idą
Kurcze, mi sie też wydaje czasem, że te górne dziąsła też jakby zmienione, ale sobie wmawiam, że to niemożliwe Chociaż z drugiej strony jak tak szybko by i one wyszły, to by się szybko męczarnie Tymcia skończyła. No, chyba że i z dwójkami byśmy w Wasze ślady poszli
A powiedz, w jakim odstępie po dolnych jedynkach te górne się pojawiły?
A dopiero co oglądałam jakiś program gdzie dentysta dziecięca mówiła, że w pierwszym roku życia to 4 zęby wychodzą. A w drugim pozostałe. Nie doceniał naszych dzieci

Na Majorce mieszkałaś Uwielbiam Majorkę Mam stamtąd same miłe wspomnienia. Przepiękne miejsce. A długo tam byliście? Pracowaliście tam?

Cytat:
ja płacę 26 zł. zaa metr wody ciepłej
Coś Ty?!?
Taka ogromna różnica w cenie by była?

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
Brumek trzymam kciuki z tego co wiem to czasem się udaje))
więc... przesyłam moc dobrej energii))
no i moze jak przejdą mrozy wreszcie mamy warszawskie się spotkają???
iwona
Czy Ty wiesz o czymś, o czym jak nie wiem?
Dziękuję bardzo za dobre fluidy. Przydadzą się

Cytat:
no rutkowski powiedział,że może byc w niemczech, porwała mafia, specjalizująca się handlem zywym towarem, czyli ktos chciał miec dziecko a nie mógł,
Fajnie by było, jakby ją znaleźli, ale ja Rutkowskiemu nie uwierzę, póki nie zobaczę...

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Czy wyście już od tego mrozu oci.ały
tyyyyle nadrabiania
Mój słodki, subtelny Teliczek

Cytat:
zaryzykowałam zdrowie swoje i syna wychodząc na spacer i do sklepu
a tu co
wokoło wszystkie sklepy zamkniete bo miasto telikowo zostało sparaliżowane przez brak prądu
Ja na Syberii U mojej mamy też wod i prądu nie ma, bo awarie. W centrum Warszawy

Cytat:
Nie mogę uwierzyć, że tak Cię dopadło Strasznie to brzmi. Tak silna alergia, to się chyba rzadko zdarza...
A powiedz, to dlatego że długo przechodziłaś bez leczenia czy po prostu tak silnie zaatakowało?

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Nie macie litości
Odezwę się jak nadrobię... pewnie wieczorem
Jak powiedziałą wczoraj Beatka - NO MERCY
Stary 2012-02-02, 16:41   #2984
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Poznajcie moją największą miłość Zdjęcie zrobione wczoraj po kąpieli.

DaKaro to sie stalo na Warszawskiej, TZ byl i pytal nie maja monitoringu, AC nie mam. A ty tez z Kieleckiego??
dziubek jak do zagnanska to do mnie masz bliskoJa mieszkam przy Witosa - odnoga ulicy Zagnanskiej

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

A wgole dzieki za wsparcie musialam sie pozalic bo juz mam dosc tego wszystkiego, a TZ pojechal wykupic ubezp na forda bo jutro sie konczy starei braklo mu w golfie benzyny - jak pech to pech.

Marysia dzis znowu przespala cala noc bez jedzonka - kochane dzieckoale ni eludze sie ze tak juz zostanie
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 16:44   #2985
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Widzisz, u mnie tak nie było.
Pielęgniarki super, ale te które się opiekowały mną. Na każde zawołanie były.
Te z noworodków to
Ja też z pierwszym dzieckiem, wystraszona i w ogóle nie wiedziałam o co pytać. Poza tym niektóre takie su.ki, niemiłe, chamsko się odnosiły.
I jeśli chodzi o karmienie UU to nie było żadnej przy mnie, żadna nie zaproponowała pomocy, ba, żadna nie wykazała jakiegokolwiek zainteresowania nami. Dobrze, że w 3 dobie wyszliśmy do domu.
A gdzie rodziłaś?
Stary 2012-02-02, 16:47   #2986
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Na wesoło :

Lech Kaczyński po smierci trafił do Nieba. Przywitał go Święty Piotr i zaczął oprowadzać. Lecha bardzo zainteresowała masa zegarów, które były rozmieszczone w całym Niebie, więc spytał : - Co to za zegary i dlaczego wskazują różne godziny ? Święty Piotr odpowiedział : - Widzisz Leszku, każdy z tych zegarów jest powiązany z jednym człowiekiem, a ich wskazówki przesuwają się do przodu z każdym kłamstwem. W momencie urodzenia zegar wskazuje godzine dwunastą. Tu dla przykładu masz zegar Matki Teresy - jego wskazówki nawet nie drgnęły. - A gdzie jest zegar Donalda Tuska ? - Ten robi za wentylator u Szefa na biurku... TUSCO
Stary 2012-02-02, 16:54   #2987
rysiki
Raczkowanie

Cytat:
a byliście w przychodni po porodzie, tzn. czy mąż był?? bo może połozna nie wiedziała,że jesteś w ciąży, ale z tym karmieniem oj ja bym się wydarła i te paznokcie, jak tak mozna, jak nie miała gdzie ich swadzic to mogła w nosie podłubać
Rodziłam na Ujastku.
Tak, bysliśmy. Chodzimy z małą do tej samej przychodni, do której chodziłam do gin. Jak poszliśmy z małą do pediatry, właśnie dlatego, że tak strasznie płakała, tż powiedział, że mała jest przystawiana do piersi, tylko, że to jest dla mnie bardzo bolesne (bo naprawdę było), ona powiedziała, że "to nic, tak musi byc, trzeba zacisnąć zęby i przystawiać"! Zaśmiałam się w duchu (bo już wtedy regularnie Was czytałam i wiedziałam, że karmienie wcale nie musi bolec). Wracając od lekarza kupiliśmy MM i mam w końcu zdrowe, szczęśliwe i najedzone dziecko
Teraz jestem na etapie szukania dobrego pediatry, bo z tej jestem bardzo niezadowolona, ale boję się przenieść ją gdzie indziej, bo zawsze można trafić gorzej. Dlatego mamy z krakowa, proszę, poradźcie jakiegoś dobrego pediatre w Krakowie.
Ja już po rozmowie. Poszło w miarę ok. Mam przyjść jutro na 15 na dzien próbny. Jestem dobrej myśli
Natka_
Aga G - STO LAT
Stary 2012-02-02, 16:58   #2988
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
1. Rodziłam na Ujastku.
Tak, bysliśmy. Chodzimy z małą do tej samej przychodni, do której chodziłam do gin. Jak poszliśmy z małą do pediatry, właśnie dlatego, że tak strasznie płakała, tż powiedział, że mała jest przystawiana do piersi, tylko, że to jest dla mnie bardzo bolesne (bo naprawdę było), ona powiedziała, że "to nic, tak musi byc, trzeba zacisnąć zęby i przystawiać"! Zaśmiałam się w duchu (bo już wtedy regularnie Was czytałam i wiedziałam, że karmienie wcale nie musi bolec). Wracając od lekarza kupiliśmy MM i mam w końcu zdrowe, szczęśliwe i najedzone dziecko
2. Teraz jestem na etapie szukania dobrego pediatry, bo z tej jestem bardzo niezadowolona, ale boję się przenieść ją gdzie indziej, bo zawsze można trafić gorzej. Dlatego mamy z krakowa, proszę, poradźcie jakiegoś dobrego pediatre w Krakowie.
3. Ja już po rozmowie. Poszło w miarę ok. Mam przyjść jutro na 15 na dzien próbny. Jestem dobrej myśli
1. A spotkałaś panią od laktacji?
2. Nie pomogę, bo sama mam wątpliwości co do mojej...
3.
Stary 2012-02-02, 17:02   #2989
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Co

Witam się z ogromny bólem głowy...
i jak przeszedł ból głowy?
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Aguś nie dostał antybiotyku, syrop przeciwwirusowy, flegaminę i coś am jeszcze ma...
I już się obudził... dawno nie byłam w takiej złej formie psychiczno - fizycznej
biedna.. zdrówka i siły siły jeszcze raz siły - do powrotu M. juz niedługo

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A wiecie, że ja to chyba nie chciałam karmić piersią tak naprawdę? I wcale się nie obarczam winą za to, że karmiłam butelką
Szczerze mówiąc drugie dziecko ( jeśli już kiedykolwiek bym je miała mieć ) też karmiłabym mieszanką od początku.
Jeśli chodzi o mnie, to pierś w ogóle mi się nie kojarzy z karmieniem, mlekiem.
Tylko z seksem tak szczerze mówiąc.

Dziękuję dziewczynki za miłe słowa !
a ja to teraz czuję się o wiele mądrzejsza i mam ambicję karmić piersią drugie malenstwo - oczywiście o ile będzie mi kiedyś dane - ale nieprędko

Aha ponawiam pytanie: zażywała któraś tabsy Anty OC-35? szukam opinii - mam juz wykupione opakowanie - zacznę brać jak się następny @ zacznie.

Cytat:

Nie myliłam się, ma sklejone wargi i dostaliśmy skierowanie do chirurga dziecięcego .
będzie dobrze - nie martw się

Dziubkowa - Sto lat dla Szymka klask i:

AgaG - Sto lat

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
co do mleka nam zostało jeszcze siedem puszek nutry i chyba muszę popędzić moje Tż po pepti, ciekawe czy beda go tolerować dobrze...
właśnie miałam pytać Bello jak rozwiązałaś sprawe Nutry.. oby Pepti się przyjęło

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

My idziemy dziś na 16:30 na szczepienie, a za oknem -20
daj znać po wszystkim jak Ala zniosła

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Alibany podawanie wit D to indywidualna sprawa. Zależy jak pediatra zaleca. Sara dostaje 2 kapsułki, jeszcze cebion multi i mm, i ciemię nadal sporawe, ale ma czas o 18 mca życia na zrośnięcie..
ja daje codziennie 1 kapsułkę - Jula devikapu nie może bo ją brzuszek boli, i też Juvit multi ale co drugi dzień

Patik - duże macie ciemiączko? tak w centymetrach - bo my ok 1cmx1,5cm mamy nadal.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

alibany
- mnie się te puszki podbają kurcze. Mam wizję, że wykorzystam je na mąkę, makarony, jakieś pierdołki. Oczywiście wezmę je jakoś ładnie okleję.!
ja puchy po pepti wykorzystałam na sypkie kuchenne rzeczy - mąki, cukier itd

kaszki Juli mam w tych puszkach tez bo szczelne i łatwo się otwierają oklejone karteczkami łądnymi z nazwą zawartośi

ale te po pepti są 450g a takie 800g duże fajniejsze by były

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-02-02 o 17:18
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 17:11   #2990
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam poki co bo mam
9 rano dzowni ciotka TZ ze wyjechali do nas (mieli wyjechac o 17 i byc na noc), wiec ja wnerw bo caly plan dnia zaburzyli (mialam pozwolenie na budowe odebrac i jechac o kredyt pytac bo TZ ma wolne ). Wiec szybko wyskoczylam po zakupy na cos na obiad (5 h jazdy glodni beda) i co, podjechalam pod lidla, zaparkowalam pieknie tylem, wysiadla, szybko oblecialam lidla dochodze do auta, a ten baran co wczesniej za mna stal przywalil mi w zderzak i uciekl nosz ku..r...w...a jak mozna byc takim deb...il....em. wszystko na raz - wszystko
dureń - mojemu tż też na parkingu pod sklepem gość jakiś rozwalił zderzak ubiegłęj zimy - na szczęście zderzak nie pękł tylko się wgniótł i na gorąco udało się wypchnąć ale za lakiernika trzeba było wyłożyć bo tz widział jak tamten gość odjechał ale przecież nic mu nie udowodni bo jak

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
zawsze można porozdawać, mamie, teściowej,koleżankom.
ja tak zrobiłam - teściowa przygarnęła częśc puszek, reszte mama moja i jej koleżanki z pracy

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Dałam ziemniaki.
Ugotowałam wszystko, zapakowałam do słoiczków i niezakręcone wsadziłam do zamrażalnika. Później zakręciłam.
Czyli zagotowujesz po rozmrożeniu?
ja mam to samo z zamrażanymi obiadkami - trzeba mocno podgrzać i się ujednolici bo tak to takie kluchy będą - takie jakby włókienka się oddzielają.

Stary 2012-02-02, 17:13   #2991
iwonap79
Raczkowanie

[QUOTE=Lili 83;32015951]
Zostawiaj zawsze [QUOTE na początku i na końcu tekstu który chcesz zacytować. Zawsze możesz skrócić i zostawić tylko tą część na którą chcesz odpowiedzieć. Albo zostawiasz całą.
Też mi na początku nie wychodziło.
Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam
QUOTE]

jak yszło to znaczy, że dobrze wytłumaczyłaś
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 17:19   #2992
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:

Czemu nie, choć ostatnio częściej jestem u Małża (ukłon w stronę kobietek z Mielca ).

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

DaKaro to sie stalo na Warszawskiej, TZ byl i pytal nie maja monitoringu, AC nie mam. A ty tez z Kieleckiego??
dziubek jak do zagnanska to do mnie masz bliskoJa mieszkam przy Witosa - odnoga ulicy Zagnanskiej

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

A wgole dzieki za wsparcie musialam sie pozalic bo juz mam dosc tego wszystkiego, a TZ pojechal wykupic ubezp na forda bo jutro sie konczy starei braklo mu w golfie benzyny - jak pech to pech.

Marysia dzis znowu przespala cala noc bez jedzonka - kochane dzieckoale ni eludze sie ze tak juz zostanie
A też z kieleckiego . Rodzice mieszkają blisko Makro. Eve od Ciebie rzut beretem do zakładu karnego na Piaskach .

Iwona musisz zostawić Quote z nawiasami .

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2012-02-02 o 17:20
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 17:21   #2993
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Jak powiedziałą wczoraj Beatka - NO MERCY

lece bo Jula mi piszczy - woła na kąpanie juz - lece szykować kąpielowy bajzel - ale udało się i Was nadrobiłam szalone kobiety - pędzicie z postami niesamowicie przez te syberyjskie mrozy

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
Zostawiaj zawsze [QUOTE na początku i na końcu tekstu który chcesz zacytować. Zawsze możesz skrócić i zostawić tylko tą część na którą chcesz odpowiedzieć. Albo zostawiasz całą.
QUOTE]

na początku i na końcu [QUOTE] musi być w nawiasach kwadratowych

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-02-02 o 17:28
Stary 2012-02-02, 17:26   #2994
iustyna1
Wtajemniczenie

To quote na początku musi być w takich nawiasach [ ], a jak kończysz to [/ ] (tam po środku gdzie spacje wciśnij quote )

Beata ja nie znam tych tabletek
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 17:26   #2995
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

DaKaro no widzisz jaki swiat malyjak bedziecie dziewuszki w CK dajcie znac to sie spotkamy i nasza kochana Scio musimy namowic. Chociaz Scio to ja zapraszam jak juz ja wszystkie te choroby opuszcza moze cos wtedy razem upichcimy??

Wszystkim dzisiejszym solenizantom zycze sto lat !!!!

Nie bede was nadrabiac, bo nie dam rady tego ogarnac - wybaczcie.

beata nie odp odnosnie tabsow bo ja nic nie biore i nie mam zamiaru
Stary 2012-02-02, 17:28   #2996
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
1.
Biedulki jesteście z Domkiem oboje
życzę wam wiecej zdrówka

2.mnie też w kościach łamie i głowa
a mam isc na hiszpanski
tez mi sie qwa na starość zachciało
1. dziękujemy.
2.Oby Cię nic nie rozłożyło

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Nie mogę uwierzyć, że tak Cię dopadło Strasznie to brzmi. Tak silna alergia, to się chyba rzadko zdarza...
A powiedz, to dlatego że długo przechodziłaś bez leczenia czy po prostu tak silnie zaatakowało?
Cierpię na alergię już parę lat, ale NIGDY nie miało to aż takiego przebiegu. Niestety po ciąży alergia może ustąpić, ale może takze sie zaostrzyć i tak jest niestety u mnie.
Najgrosze jest to, że to tak nagle zaatakowało, dlatego to ma teraz tak silny przebieg

Cytat:
Natka_

U nas w szpitalu dokarmiają strzykawką. Niestety nie pytają o zdanie. Dominika raz dokarmili, ale jak się o tym dowiedziałam to więcej go im nie dałam. Leżałam cały czas i karmiłam i wszystko ładnie sie ułożyło.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 17:37   #2997
rysiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
1. A spotkałaś panią od laktacji?
2. Nie pomogę, bo sama mam wątpliwości co do mojej...
3.

Nie, nie spotkałam nikogo takiego. Wogóle wyszłam ze szpitala na własną prośbę w drugiej dobie po cc. Jak tylko się dowiedziałam, że mała ma przeprowadzone już wszystkie badania i nic przez ten jeszcze jeden dzień nie będą jej robic- wypisałam się. Czym wprawiłam w osłupienie wszystkie położne

Co to tabsów- nie pomogę, bo nie biorę.
Poradźcie mi, pediatra powiedziała, żeby rozszerzac diete od zupek. Z innego źródła słyszałam, że mozna od paru łyżeczek soczku, jeszcze gdzie indziej, że od jabłka. Jak to było/jest u Was?
Stary 2012-02-02, 17:47   #2998
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Nie, nie spotkałam nikogo takiego. Wogóle wyszłam ze szpitala na własną prośbę w drugiej dobie po cc. Jak tylko się dowiedziałam, że mała ma przeprowadzone już wszystkie badania i nic przez ten jeszcze jeden dzień nie będą jej robic- wypisałam się. Czym wprawiłam w osłupienie wszystkie położne

Co to tabsów- nie pomogę, bo nie biorę.
Poradźcie mi, pediatra powiedziała, żeby rozszerzac diete od zupek. Z innego źródła słyszałam, że mozna od paru łyżeczek soczku, jeszcze gdzie indziej, że od jabłka. Jak to było/jest u Was?
ja zaczelam od marchewki (z bobovity), pozniej dalam samo jabluszko (tez z bobovity), pozniej jablko marchewka, a pozniej jak leci Poki co je wszystko, ale chetniej gerbera, niz bobovite, a hippa wogole nie chce.
Stary 2012-02-02, 17:51   #2999
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po rozmowie. Poszło w miarę ok. Mam przyjść jutro na 15 na dzien próbny. Jestem dobrej myśli
No to trzymamy kciuki za jutro
A to jakaś zupełnie nowa praca, nie Twoja stara, tak?

Cytat:
Cierpię na alergię już parę lat, ale NIGDY nie miało to aż takiego przebiegu. Niestety po ciąży alergia może ustąpić, ale może takze sie zaostrzyć i tak jest niestety u mnie.
Najgrosze jest to, że to tak nagle zaatakowało, dlatego to ma teraz tak silny przebieg
Potworność
Oby te leki w końcu zaczęły działać...
Stary 2012-02-02, 17:51   #3000
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A gdzie rodziłaś?
W Tuchowie.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a ja to teraz czuję się o wiele mądrzejsza i mam ambicję karmić piersią drugie malenstwo - oczywiście o ile będzie mi kiedyś dane - ale nieprędko
Dlaczego nieprędko ?

[QUOTE=iwonap79;32017677]
Cytat:
QUOTE]

Nie, nie wyszło Źle wytłumaczyłam, ale poruszyłam towarzystwo i dziewczynki dobrze napisały

Cytat:
Ja podałam najpierw jabłuszko, później ziemniak+dynia, pierwsza marchewka i sięgałam po następne smaki
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości