|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Witaj Jozia, ja mojego synka też urodziłam 4 stycznia ![]() Cytat:
daj znać jakby coCytat:
A co do Twojego lęku wiem, że napewno sobie poradzisz tak jak i każda z nas. Wiadomo, że trzeba czasu żeby się w tym wszystkim odnaleźć, ale będzie dobrze-jestes mądrą i bardzo świadomą kobietą i napewno dasz sobie świetnie radę. To jest trochę tak jak i z porodem, każda się boi bo nie wie co ją czeka, ale zarówno porodu jak i początków macierzyństwa, tych najtrudniejszych, nie da się przeskoczyć. Przez wszystko trzeba przejść. Nikt nie powiedział, ze poród nie boli i nikt nie mówi, że początki z w roli mamy będą kolorowe, ale jesteśmy tak skonstruowane, że choćby nie wiem co to i tak damy radę, a później... kobiety ponownie zachodzą w ciąże już świadome wszystkiego i ponownie zmagają się z trudami macierzyństwa, więc to chyba są dowody na to że jednak warto się trochę pomęczyć. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Przyszłam donieść że Małgosia urodziła syna, ale widzę, że już wiecie.
To idę nadrabiać i skończę wczorajszy opis porodu
|
|
|
|
#2223 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
co do kegla, to tez cwicze i to juz od dawna, ale sklamalabym,gdybym napisala, ze codziennie je robie staram sie jak najczesciej,ale wiadomo, jak jest ![]() a krocze...hm...na wszystkich portalach polecaja, wiec moze jednak cos daja? mi robi tz, ale chyba za pozno zaczelismy :/ Cytat:
![]() Cytat:
my zaczelismy niby na miesiac przed porodem, a zalecaja na dwa miesiace przed - zobaczymy tez wychodze z zalozenia,ze nie szkodzi sprobowac Boro pisala,ze jej maly lubi sluchac Kolysanek-Utulanek Turnaua i Umer. Cytat:
![]() moj za to na usg juz byl aktywny i znowu ledwo co by nie kopnal dr.gbura w gruszke jak ten tylko skonczyl badac, to poczulam w tym miejscu kopniecie
|
|
#2224 |
|
Zadomowienie
|
I jak się synek sprawuje
Daje popalić?? Mój jest grzeczniutki (nie zapeszać) czasem zdarzają się gorsze dni ale jest ok:P
|
|
|
|
#2225 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale ladnie i madrze napisalas dziekuje bede sie tego trzymac,zeby nie dopuszczac do glowy tych czarnych mysli ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
|
|
#2226 |
|
Rozeznanie
|
Nawojka dziekuje za te słowa
jestes kochana---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Ciekawe jak tam Agatek? czy czuje sie lepiej i czy daje sobie rade ![]() a ktos wie moze co tam u Kaczuszki? ona dawno nie pisala, a przeciez chyba 22 stycz (jak dobrze pamietam) miala do szpitala jechac
|
#2227 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzięki
W takim razie pomęczę ją jak tylko pojawi się na forum ![]() Cytat:
Koniecznie daj znać, jeśli uda Ci się uniknąć nacięcia, czego Ci życzę ![]() Chyba każdą matkę nachodzą takie myśli. Pamiętaj, że dla Twojego dziecka jesteś najwspanialszą mamą na świecie ![]() Cytat:
Ja ostatnio na innym wątku wyczytałam jak jednej dziewczyny kuzynka rodziła u mnie w szpitalu nocą. Biedna cały czas krzyczała, a położne sobie spały :/ To utwierdziło mnie w przekonaniu, że dobrze robię biorąc prywatną położną.
|
||
|
|
|
#2228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chusteczki są super w szpitalu miałam pampersa i BD jak dla mnie sporo lepsze - bardziej wilgotne (przy mniejszej kupie jedna chusteczka wystarcza na oczyszczenie), ładniejszy zapach i przede wszystkim super tanie - ok. 3 zł/80 szt. (przez niecałe 2 tygodnie zeszło jakieś 3/4 paczki)Cytat:
Też mam raz na parę dni tak jak Ty takie myśli, że mogliśmy się wstrzymać z dzieckiem ale jak nic go nie boli i leży/śpi, to jestem zła na siebie o takie myśli_________________________ ____ Była położna...mam najprawdopodobniej zapalenie sutka -> muszę iść na konsultację do szpitala i brać antybiotyki Tylko nie mogę się dodzwonić do gina, kiedy ma dyżur (chodzi o to, żeby nie iść prywatnie, tylko przez IP )...
|
|
#2229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Głowa do góry ,musisz myślec ,że jestes najlepsza matką na świecie
|
|
|
|
|
#2230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do myśli o wstrzymywaniu się z dzieckiem, to za kilka miesięcy każda z nas będzie się cieszyła, że najgorsze już mamy za sobą Ja to zazdroszczę przyjaciółce, że w wieku 22lat wpadła i teraz ma odchowaną 5-latkę Inną kwestią jest to, że teraz znowu jest w ciąży. Ma termin na maj i ona pewnie wtedy będzie miało ciężko, a za mną już powinno być najgorsze Trzeba myśleć pozytywnie ![]() Współczuję tego zapalenia sutka i zdrówka życzę
|
|
|
|
|
#2231 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myslalam ewentualnie, ze po porodze moglabym skorzystac z takiej platnej pomocy i wtedy to kosztuje 150 zl/doba. Ale jak u Was byly takie przypadki,to rzeczywiscie dobrze, ze bedziesz miala swoja Cytat:
![]() Juz kupilam plyn da kapieli, krem na odparzenia, krem przeciw odparzeniom i oliwke z babydream i sobie czekaja na juniora/juniorke. Mam nadzieje, ze sie sprawdza, bo sklad maja idealny Cytat:
![]() Ech, fajnie poczytac, ze czasem tez Was dopadaja takie mysli, ze mozna bylo wstrzymac sie z dzidzia. Nie czuje sie wtedy taka najgorsza. Chociaz to sa takie przeblyski, ulamki sekund moze... A pozniej przychodzi mysl, ze lepiej byc mloda,zwinna i sprytna mamuska i korzystac z tego, ze mlode cialo i mlody umysl beda nam bardzo pomocne
|
|
#2232 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny czy jak mam temperature 37,4 to mogę karmic moim mlekiem??
|
|
|
|
#2233 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje kochane
![]() , takie cieple slowa bardzo podnosza na duchuBambusiek bardzo wspolczuje zapalenia sutka Pearl widzisz słonce nie jestes sama i takie negatywne mysli chyba wiekszosc czasem dopadaja ja koncze karmic malenka i idziemy spac papa dobranoc
|
#2234 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
mozna do 38stopni. wczoraj nawet w jednym z poradników od połoznej przeczytalam ze temperatura wcale nie jest przeciwwskazaniem do karmienia. Czesciej jednak spotykam sie z opinia ze do 38 stopni...
|
|
|
|
#2236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja brodawka odkąd pamiętam była wciągnięta, a teraz jest mega wrażliwa, popękała i wdało się zapalenie ![]() Zmykam, bo junior marudzi
|
|
#2238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w takim razie spijcie dobrze, Dziewczynki a ja bede sie trzymala, ze w koncu wszystko sie ulozy... jak bedzie zle, to bedzie oznaczac, ze to jeszcze nie koniec
|
|
#2239 |
|
Raczkowanie
|
przepraszam.... ale wtopa... ![]() na przeprosiny
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski
![]() Po długiej nieobecnosci witam sie z małym obywatelem o imieniu Lena Dopiero dzis wyszlismy ze szpitala bo mała miala zoltaczke i dwa dni byla pod lampami caly czas z przerwami na karmienie dobrze ze moglam z nia byc caly czas ![]() No ale od poczatku ![]() 27 stycznia wieczorem odeszły mi wody w domku. Faktycznie slychac takie charakterystyczne 'pyk'. Wiec sie wykapalam szybko i pojechalismy z tz. Niezwykle spokojni, zero paniki - dosłownie tak jak chcialam zeby bylo. Na ip mnie zbadali i sie okazalo ze rozwarcie 3cm i szyjka skrocona o 80% wiec myslalam ze szybko pojdzie;> Ale nie ma tak dobrze. Rozwarcie szło bardzo powoli, ale jak sie wkoncu udało osiagnac 10cm to mała sie cofała w kanale. Ostatecznie ok 10 rano dali mi oksytocyne ale tez nie załapała :/ Wiec szybka decyzja o cc bo mała za długo była bez wód. O 10.49 juz była moja mała pipka na świecie Niestety po operacji zostawiono nas samych na sali pooperacyjnej i wg mnie pozno przyniesli mała. W dodatku nikt nie przyeszedl zeby pomoc mi ja przystawic do piersi, a ja jeszcze w znieczuleniu nie moglam unosic glowy i sobie nie poradzilam. Ostatecznie tz ją kangurował. No i zaczely sie schody w temacie laktacja W pierwsze 2 doby wogole nie ssała. Strasznie ulewała wodami płodowymi ktore jej zalegały i nie chciala piersi. A wszystkie madre polozne twierdzily ze tak moze byc i juz;/Lena sie umęczyla tym ulewaniem, stracila bardzo duzo na wadze a ja chcialam ja do piersi ale nie szlo pomimo ze mialam pokarm. A na 3 dobe jak ostatecznie ja odessali z tych wód bo sama ich nie dala biedulka rady wydalic, zaczal sie nacisk na karmienie. I co chwila nowa polozna i sto pytan. Jak karmiona kiedy karmiona, czym karmiona. Nam wspolpraca z cycem nie szla, te nie chcialy dokarmic i mialam biedne wymeczone dziecko.ostatecznie skonczylo sie na butelce Ja cudowałam jak kon pod góre zeby ja nakarmic ale ona juz nie chciala ssac. A wg połoznych to moja wina bo jej daje mm Ehh moglabym pisac o tym karmieniu bo przeszlam tam na tym punkcie bardzo duzy kryzys. Jeszcze ta zoltaczka i to ze mloda leciala na wadze mnie wykonczylo. Bylam sama bo tz musial juz jechac na delegacje, zmeczona bo pilnowalam zeby pod lampami nie sciagala tych okularkow. Codziennie ryk. gdyby nie rodzice ktorzy codziennie przyjezdzali mi pomagac bym chyyba oszalała. Ogolnie nie wspominam tak zle samego porodu jak tego co dzialo sie na połoznictwie ![]() A i cc tez nie taka zła, w moim przypadku najgorsza pierwsza doba, bo chodzilam jak babcia i rana troche ciagnela, ale teraz to zasuwam jak spidi gonzalez i w ogole nie czuje ze mialam jakas operacje ![]() A Lenka jest boska, śliczna i ma pełno włosów No i cała za moim tż Jutro wstawie zdjęcie bo jeszcze nie ogarnelam aparatuA teraz pytanie do mam Czy to normalne ze w kupce sa takie grudki białe? Lena robi jeszcze taka smółke lekko zielonkawą jakby. tzn wiem ze to normalne ale nie wiem co z tymi grudkami
|
|
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że też po cesarce miałaś ten sam problem co ja... a jak teraz? Mała je z piersi? Bo mojemu wystarczyła pierwsza noc po cc na butli i już (.)(.) nie chce, jedynie nakładki dają radę... Jak są białe grudki w kupie to dobrze - tak nam mówili, wydala laktozę czy coś takiego...
|
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
narazie uchowało sie odciagane z butli ale tez jest go na tyle mało ze zastanawiam sie czy calkiem nie przejsc na mm. Moze to egoistyczne ale dla marnych 50ml dziennie mam dosc ciezkich bolących sutków i wiecznie lecącecgo mleka uff to dobrze z tymi grudkami jutro mamy pierwsza wizyte poloznej wiec jeszcze zapytam ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Z perspektywy czasu i jak juz wrocilam do domu, i przeszlo mi cale zło stwierdzam ze popelniłam bład ze pozwoliłam tym wszystkim pielegniarkom i poloznym noworodkowym wejsc sobie na glowe Bo ja calkiem nieswiadoma i przestraszona w nowej roli, robilam i sluchalam co one maja do powiedzenia, A tak naprawde to kazda jedna miala swoja teorie, i nic dobrego z tego nie wyszlo.dziewczyny zaufajcie intuicji bo ona jest najlepsza. Ja teraz juz planuje robic po swojemu i niech mi wsyscy skocza. Juz na mnie nie dzialaja grozby ze jak dokarmiam mm to bede miala chore dziecko albo inne takie |
|
|
|
|
#2244 | |
|
Raczkowanie
|
no daj spokoj
![]() Cytat:
![]() dobrze ze wrocilyscie ![]() czekamy na fotosa niuni
|
|
#2245 |
|
Wtajemniczenie
|
Haniula, oj, to sie biedna musialas nameczyc, a i tak sie skonczylo cc :/ Najwazniejsze,ze Lenka
Szkoda, ze osoby, ktore w ogole nie powinny wykonywac takiego zawodu lapia sie za ta prace ![]() Trzymam kciuki,zebyscie sie jednak "dogadaly". A jak przejdziesz na mm, to przynajmniej nie bedziesz musiala trzymac zadnej diety - zawsze sa jakies plusy
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
Ja na chwile!
Zyjemy , mamy sie dobrze . Mala wazyla we wtorek 2810 g i ma juz 47 cm ![]() Widzialyscie to ? http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
|
#2247 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale zaintrygowala mnie kwestia tego charakterystycznego "pyka"
Serio to slychac? Chyba zbieram sie do spania, chociaz i tak pewnie nie usne ![]() Jutro trzeba trzymac kciuki za Nawojke, a oprocz tego moj tz sie broni Trzymajcie kciuki o 11:30 co by mi dziecko w rodzinie wyksztalciuchow przyszlo na swiat ![]() Dobranoc. Rozpakowanym jak najdluzej przespanych nocek, a Dwupaczkom kolorowych
|
#2248 |
|
Wtajemniczenie
|
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html ;( widziałyscie ;(
dziewczyny - te co urodziły- czy wy też miewacie problemy z jelitami ja nic nie mogę jeść bo co zjem to za chwile dostaję biegunki ma któraś tak??? mi kolejne 2,5kg poleciały w dół czyli razem jest już -20kg ale te rozwolnienia mnie męczą już się boje co kolwiek jeść nawet tabletki na biegunki nie pomagają ;(
|
#2249 |
|
Raczkowanie
|
od razu wiedziałam że z tym zaginięciem dziecka to jakaś ściema, żeby w środku dnia w parku i zero świadków? i na dodatek ta matka zaatakowana od tyłu a rysopis sprawcy podała... chyba że ma z tyłu oczy... straszne szkoda dziewczynki....
|
#2250 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak przeczytałam ta wiadomosc o tym, ze to dziecko tak naprawde nie zyje to az mnie ciary przeszły. Co to za matka? S*ka jedna!!
A tak płakała w telewizji, taka tragedia dla nich sie stała, bo ktos ukradł dziecko , cała Polska szukała maleństwa, a ta kłamała w żywe oczy... Ja lece na wizyte, bo przeciez dzis mam ponoc rodzic.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

napisala:
dam znac za chwile

daj znać jakby co
nie jestem dumna z takiego podejscia :/
Pryszczami juz sie nie przejmuje, bo w ostatnim miesiacy zniknely
poza tym nie wiem co z nia jest bo bardzo duzo placze. Jest przebrana, najedzona i wyje
tak mi szkoda jej bylo, bo plakala tak mocno, ze az lezki w oczkach miala

ale jak nic go nie boli i leży/śpi, to jestem zła na siebie o takie myśli

przepraszam.... ale wtopa...