Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-29, 21:02   #901
karolynka90
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31931646]Audycje RM też nie, bo je słyszą tylko ludzie uprzedzeni do KK przecież Tak samo wypowiedzi księży. [/QUOTE]
Eee no nie tylko. Nawet moja babcia była oburzona jak w RM usłyszała, że "Tusk ma krew na rękach" - po katastrofie w Smoleńsku.
Stary 2012-01-29, 21:10   #902
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolynka90
Eee no nie tylko. Nawet moja babcia była oburzona jak w RM usłyszała, że "Tusk ma krew na rękach" - po katastrofie w Smoleńsku.
Wyraka nie przekonasz. On lepiej wie, że..
Cytat:
Napisane przez Wyrak
Ah, jak ja uwielbiam takie anonimowe anegdoty, "cos tam zlego niedobrego slyszalam/em" "O dziwo", najlepsze kwiatki "zdarzaja sie" osobom, ktore sa do KK negatywnie nastawione i "o dziwo x2" nijak takie kwiatki nie sa udokumentowane i nie pokrywaja sie (a wrecz przecza jemu) z oficjalnym stanowiskiem KK
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:13   #903
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emerald_sky Pokaż wiadomość
Własnie, rozwala mnie jeszcze, że dla niektórych jakakolwiek krytyka = zazdrość.
Nie podobały mi się żelowe brokatowe łopaty na paznokciach znajomej -> zaraz jej wszystkie koleżaneczki "ZAZDROSCISZ CHYBA, COO". Jakbym zazdrościła to zwyczajnie też bym poszła do lokalnej samozwańczej manikiurzystki na takie same żelki za 20zł... ale to się w łebkach nie mieści. Dajcie spokój
To zjawisko akurat na wizażu jest bardzo powszechne. Często jest tak, ze jak się napisze o czymś drogim, że mnie rozwala/nie podoba się/nie wydałabym tyle kasy to odrazu jest ZAZDROŚCISZ
Stary 2012-01-29, 21:22   #904
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:22   #905
Wyrak
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31931646]Nadal nie wiem co ty uważasz za konkret. [/QUOTE]

Sprobuj z oficjalnymi dokumentami KRK i wypowiedziami, ktore mozna zweryfikowac (np. w danych mediach, z cytowaniem i za zgoda zrodla). Myslalem, ze takich rzeczy nie trzeba tlumaczyc, tym bardziej, ze sie zarzekalas, ze masz fakty a nie opinie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31931646]
Może prześladowania "heretyków" w Polsce? Pewnie nie, bo zbyt dawno.[/QUOTE]

Kpisz? Mowisz o kraju, gdzie przez niemal cala jego niepodleglosc bez problemow i ograniczen przy wyznawaniu swojej wiary zyli katolicy, prawoslawni, zydzi, protestanci, muzulmanie.

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31931646]
Może to?http://gosc.pl/doc/788287.Panstwo-dla-niewierzacych/
[/QUOTE]

Tak z ciekawosci, to gdzie tu niby widzisz szerzenie nienawisci ?

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31931646]Dla mnie największym konkretem bało jak klecha mnie wyzwał i poszarpał za poglądy inne niż jego. Wiem, że nie byłam jedyna. Tej wspomnianej przez ciebie działalności charytatywnej jakoś nie odczułam na sobie, za to w drugą stronę już tak.

Eee.. czego się desperacko chwytam?[/QUOTE]

Coz, pozstaje wpolczuc tylko, ze spotkalas na swojej drodze ksiedza, ktory tak sie zachowal. Tymniemniej, nie usprawiedliwia to pisania uprzedzonych, nieuzasadnionych opinii jak androny o "szerzeniu nienawisci".

PS. A jaka Ty dzialalnosc charytatywna chcesz odczuc na sobie? Litosci z ta tania martyrologia

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 22:25   #906
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
To zjawisko akurat na wizażu jest bardzo powszechne. Często jest tak, ze jak się napisze o czymś drogim, że mnie rozwala/nie podoba się/nie wydałabym tyle kasy to odrazu jest ZAZDROŚCISZ
Bardzo ja jak skrytykowałam dziś stylizacje Kasi na jej blogu to natychmiast miałam zarzucone ''bo ty jej zazdrościsz''
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 22:42   #907
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siska81 Pokaż wiadomość
Bardzo ja jak skrytykowałam dziś stylizacje Kasi na jej blogu to natychmiast miałam zarzucone ''bo ty jej zazdrościsz''
przecież wiesz dobrze, że nie chodziło o stylizacje
Stary 2012-01-29, 22:47   #908
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
przecież wiesz dobrze, że nie chodziło o stylizacje
Tak a o co
Nie mogę cytować z tamtego wątku postów ale wyraŹnie w jednym pisze bo ty jej zazdrościsz
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 22:59   #909
201604181004
Konto usunięte

Uwielbiam osoby które MUSZĄ dorzucić swoje pięć groszy.
Przykład: mój facet przyszedł z zakupami, było już ciemno i zimno, ja stawiałam obiad, miałam też go zrobić. Nie kupił ważnego składnika to mówię zła: naprawdę nie mogłeś zapisać sobie listy zakupów?? teraz wszystko się przeciągnie o pół godziny
I komentarz osoby z boku: no ale przecież się staaaaraaaał

Do jasnej anielki czy ktoś poczuwa się do roli adwokata totalnie niepytany o zdanie? Zwłaszcza w takiej sytuacji. No faktycznie starał się facet bo przyniósł zakupy ale mnie coś takiego denerwuje. To była przykładowa sytuacja tylko
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 00:05   #910
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rozowo Pokaż wiadomość
tez tego nie znoszę!potem czlowiek chce kupic kosmetyk a tam paluchy
a jak zareagował jak zwróciłaś mu uwagę?bo ostatnio jedna pani udawała, że nie slyszy,az poszlam po obsluge i okazalo się że jednak slyszała, bo autentycznie zaczela zwiewac ze sklepu
Zareagował w ten sposób, że powiedział, ze sprawdza, czy produkty są nieużywane

Ostatnio w tym samym Rossmannie gimnazjalistki maziały swoje paznokcie różnymi lakierami. Jak im zwróciłam uwagę, to przestały. Ale co wymaziały, to wymaziały, a ja akurat chciałam lakier z Miss Sporty i patrzyłam uważnie na ich ręce, czy nie mają tego odcienia. Na szczęście nie miały, więc wzięłam ten, co przypadł mi do gustu.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 08:52   #911
dotka128
Raczkowanie

oo jeszcze mi się przypomniało.... irytuje mnie jak niektórzy "niedzielni" rowerzyści myślą że są sami na świeci... wąska ścieżka rowerowa a dwie koleżanki które wybrały się razem na wycieczkę jadą obok siebie i rozmawiają nie widząc co się dzieje dookoła... i nie domyślą się że jak jedzie ktoś z przeciwka to pasuje żeby jedna zjechała :/

i jeszcze jedno jak ja to nazywam "zmęczone siatki", tłok w tramwaju widzę że lezie jakaś wielka baba z siatami łapie szczęśliwa ostatnie wolne miejsce albo ktoś jej ustępuje a ta zamiast usiąść kładzie siaty na siedzeniu :/ Jak tramwaj pusty to spoko, niech sobie kładzie ale jak nie ma miejsca to mnie to wkurza bo tylko miejsce zajmuje.

Edytowane przez dotka128
Czas edycji: 2012-01-30 o 08:54
dotka128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 10:02   #912
czarno czarna
Raczkowanie

co do ostatniego posta, sama jestem rowerzystką i zauważyłam że wg prawie wszystkich ludzi rowerzysta to zło wcielone, obojętnie czy pieszy czy kierowca się wypowiada. Nie mówie o tym co tu ktoś napisał, ale jak człowiek jedzie grzecznie to chyba nie powinno się mieć pretensji... Jak jechałam na chodniku bo była ruchliwa ulica i niezbyt przyjazna pogoda to ktoś mnie ochrzanił że dla rowerzystów jest droga, a jak jechałam na ulicy to że tylko spowalniam ruch i dla rowerzystów jest chodnik prawda jest taka że jak nie ma specjalnej ścieżki to se człowiek wybiera gdzie mu wygodniej i chociaż zawsze grzecznie jade z boku to i tak zawsze się czepiają mnie. Szły sobie takie babcie obok siebie zajmowały cały chodnik a jak je grzecznie przeprosiłam to cóż za wielkie oburzenie co to rowerzysta robi na chodniku i jak wogóle śmiem je przepraszac
Stary 2012-01-30, 10:16   #913
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
co do ostatniego posta, sama jestem rowerzystką i zauważyłam że wg prawie wszystkich ludzi rowerzysta to zło wcielone, obojętnie czy pieszy czy kierowca się wypowiada. Nie mówie o tym co tu ktoś napisał, ale jak człowiek jedzie grzecznie to chyba nie powinno się mieć pretensji... Jak jechałam na chodniku bo była ruchliwa ulica i niezbyt przyjazna pogoda to ktoś mnie ochrzanił że dla rowerzystów jest droga, a jak jechałam na ulicy to że tylko spowalniam ruch i dla rowerzystów jest chodnik
zgadzam sie. toc jak brak sciezki rowerowej, to gdzies sie trza podziac, a czesto na jezdni jest zwyczajnie niebezpiecznie. w zderzeniu z samochodem nie mam, jako rowerzysta, szans.
Stary 2012-01-30, 11:38   #914
Chatul
ma zielone pojęcie

Zgadzam się z tym, co napisałyście o rowerzystach... Ale i tak nie podoba mi się, że na niektórych wąskich(!) chodnikach rowerzyści ciągle jeżdżą. Ja nie mam oczu z tyłu głowy, nie wiem, że rowerzysta się do mnie zbliża. A potem on dzwoni dzwoneczkiem i ja mam ułamek sekundy żeby odskoczyć na bok I tak cały czas. Bardzo irytujące.
Stary 2012-01-30, 11:55   #915
crystal_tokio
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tym, co napisałyście o rowerzystach... Ale i tak nie podoba mi się, że na niektórych wąskich(!) chodnikach rowerzyści ciągle jeżdżą. Ja nie mam oczu z tyłu głowy, nie wiem, że rowerzysta się do mnie zbliża. A potem on dzwoni dzwoneczkiem i ja mam ułamek sekundy żeby odskoczyć na bok I tak cały czas. Bardzo irytujące.
Najlepsi to są tacy, którzy uważają, że łamiąc przepisy (przejeżdżają na przejściu dla pieszych), NALEŻY im się wolne miejsce => koleś przy mnie zrąbał laskę jak nie wiem co, bo jechał za nią, a ona nie raczyła mu się usunąć (swoją drogą - ciekawe jak miała go widzieć... )

Albo rowerzyści, którzy biorą mnie "na przetrzymanie" - idę sobie prawą stroną chodnika, a ten jedzie na mnie i w ostatniej chwili muszę hrabiemu ustąpić miejsca, bo inaczej byłby placek z crystal_tokio.

Makenai

Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura.
Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić.

23.05.2012 - pani licecjatka!
04.07.2014 - pani magister!
crystal_tokio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 12:36   #916
dotka128
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
co do ostatniego posta, sama jestem rowerzystką i zauważyłam że wg prawie wszystkich ludzi rowerzysta to zło wcielone, obojętnie czy pieszy czy kierowca się wypowiada. Nie mówie o tym co tu ktoś napisał, ale jak człowiek jedzie grzecznie to chyba nie powinno się mieć pretensji... Jak jechałam na chodniku bo była ruchliwa ulica i niezbyt przyjazna pogoda to ktoś mnie ochrzanił że dla rowerzystów jest droga, a jak jechałam na ulicy to że tylko spowalniam ruch i dla rowerzystów jest chodnik prawda jest taka że jak nie ma specjalnej ścieżki to se człowiek wybiera gdzie mu wygodniej i chociaż zawsze grzecznie jade z boku to i tak zawsze się czepiają mnie. Szły sobie takie babcie obok siebie zajmowały cały chodnik a jak je grzecznie przeprosiłam to cóż za wielkie oburzenie co to rowerzysta robi na chodniku i jak wogóle śmiem je przepraszac
mi nie chodzi o to żeby krytykować wszystkich rowerzystów bo sama dużo jeżdżę, chodziło mi o to że nie lubię jak jadą dwie lub trzy osoby w tą samą stronę, i rozmawiają jadąc obok siebie a nie jeden za drugim. I jak jedzie bądź idzie ktoś z przeciwka to nie raczą się ścisnąć tylko suną przed siebie i to im się trzeba usuwać. To mnie wkurza, już nie raz tak miałam że nie dało się przejechać bo jechała "kolumna" i nie patrzą jak jadą. Raz jakbym takim dwóm paniom się ja nie usunęła to by na mnie wjechały :/

Jestem z Krakowa gdzie wiadomo ścieżek jak na lekarstwo więc mając do wyboru chodnik i ulicę to jadę zawsze chodnikiem ale wiem że pierwszeństwo ma pieszy więc nigdy nie krzyczę żeby mi się ktoś usunął i zwalniam jak się zbliżam do idących ludzi.
Stary 2012-01-30, 13:01   #917
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Sprobuj z oficjalnymi dokumentami KRK i wypowiedziami, ktore mozna zweryfikowac (np. w danych mediach, z cytowaniem i za zgoda zrodla). Myslalem, ze takich rzeczy nie trzeba tlumaczyc, tym bardziej, ze sie zarzekalas, ze masz fakty a nie opinie
W KK od wieków panuje mizoginia. Pewnie to do ciebie nie przemawia skoro uważasz, że św. Augustyn miał do sprawy łagodne podejście.
http://www.opoka.org.pl/biblioteka/T...ytania_11.html Już w Starym Testamencie kobiety są traktowane gorzej i trwa do do dzisiaj. Zakładam, że ST znasz i nie muszę cytować.
Cytat:
Kpisz? Mowisz o kraju, gdzie przez niemal cala jego niepodleglosc bez problemow i ograniczen przy wyznawaniu swojej wiary zyli katolicy, prawoslawni, zydzi, protestanci, muzulmanie.
Protestanci w XVI w. na przykład.

Cytat:
Tak z ciekawosci, to gdzie tu niby widzisz szerzenie nienawisci ?
W dyskryminacji ateistów. No chyba że sianie nienawiści widzisz tylko tam, gdzie ktoś o nienawiści mówi wprost, a nie kombinuje, żeby inni mieli gorzej. Wtedy nie mamy problemu z niedoborem faktów tylko definicją nienawiści.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:43   #918
Darkoz
Zakorzenienie

Nie cierpię namolnych sprzedawczyń. Chodzę sobie po sklepie albo stoisku, i gdy tylko zatrzymam na czymś wzrok, w ułamku sekundy dowiaduję się, czym to coś jest i ile kosztuje. A co do ochroniarzy w Rossmanie, ostatnio miałam całkiem niezłą zabawę, kiedy usiłowałam jednego zgubić .

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:51   #919
201604181004
Konto usunięte

no, mnie ostatnio ochroniarz w Carrefourze napastował :facepalm:
Stary 2012-01-30, 19:24   #920
GIGNFR78
Raczkowanie

Ochrona w marketach jest fajna a szczególnie ABS-y.
Stary 2012-01-31, 00:28   #921
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez crystal_tokio Pokaż wiadomość
Najlepsi to są tacy, którzy uważają, że łamiąc przepisy (przejeżdżają na przejściu dla pieszych), NALEŻY im się wolne miejsce => koleś przy mnie zrąbał laskę jak nie wiem co, bo jechał za nią, a ona nie raczyła mu się usunąć (swoją drogą - ciekawe jak miała go widzieć... )

Albo rowerzyści, którzy biorą mnie "na przetrzymanie" - idę sobie prawą stroną chodnika, a ten jedzie na mnie i w ostatniej chwili muszę hrabiemu ustąpić miejsca, bo inaczej byłby placek z crystal_tokio.
ja tylko napisze, ze kiedy jade jezdnia, regularnie samochody wymuszaja pierwszenstwo wobec mnie, nadto kiedys mnie samochod potracil, bo mnie nie zauwazyl, wjezdzajac na rondo. tak ze dopoki nie bedzie wszedzie drog rowerowych, rowerzysci pozostana, niestety, trzecia plcia.
Stary 2012-01-31, 08:19   #922
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GIGNFR78 Pokaż wiadomość
Ochrona w marketach jest fajna a szczególnie ABS-y.
To ja na samych wymoczków trafiam. I w ogóle jak czasem patrzę na tę ochronę (na przykład Galeria Krakowska- miły pan, jakieś ponad 100 kg żywej wagi) to się zastanawiam jak niby oni mieliby mnie złapać w razie czego?

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 08:23   #923
tipsiara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Nie cierpię namolnych sprzedawczyń. Chodzę sobie po sklepie albo stoisku, i gdy tylko zatrzymam na czymś wzrok, w ułamku sekundy dowiaduję się, czym to coś jest i ile kosztuje. A co do ochroniarzy w Rossmanie, ostatnio miałam całkiem niezłą zabawę, kiedy usiłowałam jednego zgubić .
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 08:54   #924
GIGNFR78
Raczkowanie

Straszą wyglądem. Ale jak biegną myśle wtedy czy czasem podłoga wytrzyma podczas ich biegu
Stary 2012-01-31, 11:06   #925
uparta Marti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
To ja na samych wymoczków trafiam. I w ogóle jak czasem patrzę na tę ochronę (na przykład Galeria Krakowska- miły pan, jakieś ponad 100 kg żywej wagi) to się zastanawiam jak niby oni mieliby mnie złapać w razie czego?
w drugą stronę to samo:
ja do szczupłej budowy męskiego ciała nic nie mam,ale jak taka chudzina ledwo trzymająca się na tych swoich patyczkowatych nogach może dac sobie radę ze złodziejaszkami w hipermarkecie ? mam własnie takich 'ochroniarzy' w carrefoure-no istna katastrofa w przypadku kradzieży. zazwyczaj mowiąc 'ochroniarz' pojawia się przed oczami widok, dobrze zbudowanego,raczej wysokiego faceta.
Stary 2012-01-31, 11:20   #926
dotka128
Raczkowanie

hehehehe W Galerii Krakowskiej pamietam że na samym początku to chyba dzieci dorabiały na ochronie. Jeden koleś wyglądał mi na gimnazjum jak nic :/

Kiedyś tam zresztą pracowałam w jednym sklepie to się naoglądałam, jedna babka ochroniara często chodziła w mini i szpilkach, w sumie chciałam ją wtedy w akcji zobaczyć.

I raz była niezła akcja jak pierwszy raz po otwarciu zgłoszono że ktoś zadzwonił że bombę podłożył i żeby nie panikować bo będą jej niby szukać. Ochroniara z kamienną twarzą i bez słowa wyjaśnienia mi przyniosła list w kopercie zaadresowany do kierownika sklepu więc sie na początku zastanawiałam czy go otwierać...
I za chwile przyleciala taka inna która czasem do mnie podchodziła pogadać, spanikowana że chyba ucieka z galerii bo nie chce ryzykować. Ja jej mówie że to pewnie żart jakiś bo nawet nie zarządzili ewakuacji i żeby się uspokoiła i że w sumie to ona jako ochrona powinna ludzi uspokajać i jak coś to wychodzi ostatnia bidula zbladła
Stary 2012-01-31, 17:04   #927
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Kto to wie
Stary 2012-02-02, 17:43   #928
nikulek1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Kto to wie
Właśnie

http://☠☠☠☠☠☠☠y.pl/24/bo_nigdy_nie_wiadomo

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Coś się stało dziwnego, bo chciałam podać link, a tu mi takie trupie czaszki wyskakują
Stary 2012-02-02, 23:52   #929
201604181004
Konto usunięte

...
Koleżanka powiedziała mi że powstała nowa głupkowata reklama podpasek.
Stwierdziłam że wyszukam jej na youtube. I znalazłam to:
http://www.youtube.com/watch?v=GE1Vw4kShkY

to jest właśnie to jest z ludzkich zachowań które mnie dziwi
Stary 2012-02-03, 00:40   #930
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
W ogóle ja nie mam nic do rowerzystów, sama często jeżdżę rowerem, ale irytuje mnie to, że niektórzy rozpędzają się na wąskim chodniku w godzinach szczytu, gdy mnóstwo ludzi wraca do domu i nie mam często czasu ani miejsca, by odskoczyć. Oczywiście nie wszyscy myślą o dostosowaniu prędkości i dzwonieniu z daleka, żeby człowiek zdążył się przesunąć.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości