Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 15:01   #1351
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Część Kochane Mamusie
Wróciłam z pracy, zjadłam obiad - dzisiaj zupka, zagniotłam chleb i teraz będę Was nadrabiać
Pierwsze co to zauważyłam fantastyczne wieści od muminka

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Hej Kochane jestem już po badaniu połówkowym
Mały waży 259g i jest nadal chłopczykiem jak to lekarz określił z dużym przyrodzeniemWiercił się i kopał na wszystkie strony i ja i lekarz czuliśmy kopniaki chyba się wkurzył że ktoś go podglądawg usg 19t2dc,wszystko jest wporządku mały się fajnie rozwija niesamowity widok jest już taki duży machał rączkamijuż tesknie żeby go znowu zobaczyć!!!to z dobrych wieści a z mniej dobrych mały ma torbiel,lekarz powiedział że może się pojawić w tym okresie ciąży i powinna zniknąć ok 30tc. 3marca mam kontrole i wierze że wszystko będzie dobrze,mówił też że niektóre kobiety mają to w każdej ciąży taka ich uroda,w każdym razie jestem dobrej myśli bo wszystko inne u maluszka ma prawidłowy rozwójacha szyjka super,łożysko też i płyn owodniowy prawidłowo
Lece was nadrabiać
Kochana fantastycznie, że wszystko w porządku. Mam nadzieję, że mała torbiel się wchłonie i wszystko będzie ok

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:05   #1352
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Pisałam tu ostatnio, że byłam u dermatologa w sprawie cery i przepisała mi aknemycin i zineryt. Poczytałam w necie i aknemycin absolutnie się nie nadaje dla kobiet w ciązy, to samo potwierdziła mi farmaceutka. No i jak to wierzyc bezgranicznie lekarzom
co za lekarz
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
.a Wy coś się dziś obijacie ciastek, chce_byc_mama co to ma znaczyć, nawet słowa o jedzeniu?
ja robiłam bigos!!! soedziałamw kuchni cały czas przyszła do mnie kumpela po naszą plytke z wesela bo tez na nim była a jeszcze nie oglądała. I tak sie zagadałysmy A BIGOS PYYYYYYYYYYYYYYYYYYYSZOTA !!!
Cytat:
Mały waży 259g i jest nadal chłopczykiem jak to lekarz określił z dużym przyrodzeniemWiercił się i kopał na wszystkie strony i ja i lekarz czuliśmy kopniaki chyba się wkurzył że ktoś go podglądawg usg 19t2dc,wszystko jest wporządku mały się fajnie rozwija niesamowity widok jest już taki duży machał rączkamijuż tesknie żeby go znowu zobaczyć!!!to z dobrych wieści a z mniej dobrych mały ma torbiel,lekarz powiedział że może się pojawić w tym okresie ciąży i powinna zniknąć ok 30tc. 3marca mam kontrole i wierze że wszystko będzie dobrze,mówił też że niektóre kobiety mają to w każdej ciąży taka ich uroda,w każdym razie jestem dobrej myśli bo wszystko inne u maluszka ma prawidłowy rozwójacha szyjka super,łożysko też i płyn owodniowy prawidłowo
Lece was nadrabiać
super ze wszystko ok, i mam andzieje ze ta torbiel sie wchlonie!!!!! badz dobrej mysli !!

czekam na tz. Jeszcze go nie ma
krzyz mnie boli

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:09   #1353
agunia82
Zakorzenienie

Muminek super wieści

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:16   #1354
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Lece was nadrabiać
gratulacje
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
co za lekarz

ja robiłam bigos!!! soedziałamw kuchni cały czas przyszła do mnie kumpela po naszą plytke z wesela bo tez na nim była a jeszcze nie oglądała. I tak sie zagadałysmy A BIGOS PYYYYYYYYYYYYYYYYYYYSZOTA !!!

super ze wszystko ok, i mam andzieje ze ta torbiel sie wchlonie!!!!! badz dobrej mysli !!

czekam na tz. Jeszcze go nie ma
krzyz mnie boli
ja też chce bigos
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:19   #1355
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość

ja też chce bigos
to zapraszam taki kwaśniutki mmmmm

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-03, 15:20   #1356
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje

ja też chce bigos
ja mam mamusiny bigos w zamrażarce
ale na razie mnie jeszcze ochota nie naszła

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:22   #1357
kejtigda
Wtajemniczenie

259 to kawał chłopa już, mój ważył 100 na osatatniej wizycie

Ja wrocilam z plaży, pięknie jest, teraz obiad- mielone, ziemniaki, buraki

Za to odnośnie ryb wędzonych- ja pochałaniałam łososie strasznie
Stary 2012-02-03, 15:24   #1358
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
to zapraszam taki kwaśniutki mmmmm
Ja tak patrze że mam ochotę na wszytko czego nie kupię przychodzę po zakupach do domu ( staram sie wszystkiego po trosze kupowac) a i tak nachodzi mnie ochota na cos czego nie ma w dodatku jak cos gotuje mam na to ochote a jak juz ugotuje to nie bardzo zjadla bym wtedy cos innego
Stary 2012-02-03, 15:26   #1359
ivoncia16
Wtajemniczenie

ja sie bigosem na swieta tak najadlam ze do nastepnych mi starczy hehe
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:27   #1360
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
259 to kawał chłopa już, mój ważył 100 na osatatniej wizycie

Ja wrocilam z plaży, pięknie jest, teraz obiad- mielone, ziemniaki, buraki

Za to odnośnie ryb wędzonych- ja pochałaniałam łososie strasznie
apropo łososi to ja przed ciążą uwielbiałam pieczone smażone wędzone a teraz nie mogę się na nie patrzeć a mój mąż wędził w tym tygodniu z kolegą łososia i jak mu kroje na kanapke to mnie normalnie odrzuca
Stary 2012-02-03, 15:31   #1361
kejtigda
Wtajemniczenie

http://wiadomosci.wp.pl/title,Jasnow...ddb0&_ticrsn=3
taka ciekawostka, ale ten jasnowidz jak wszyscy wiemy od lat współpracuje z policją i bardzo dużo spraw rozwiązano dzięki jego pomocy.

Edytowane przez kejtigda
Czas edycji: 2012-02-03 o 15:34
kejtigda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:35   #1362
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
ja wypilam mala kawke i przegryzlalam wafelkami w czekoladzie
Tylko nie piszcie o słodyczach... Ostatkami sił się powstrzymuję.

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczęta. U mnie wszystko ok, mam mnóstwo stron do nadrobienia, tak to jest jak się ma urlop i ciągle mam cos do zrobienia. W niedzielę wracam juz do Irl, znowu bedą nudy, ale będę wtedy już na bieżąco. Co do imion to ja się dzisiaj rano zdenerwowałam...mąż nagle zaczął mówić że syn to będzie Filipek i koniec kropka. A wcześniej na to imię w ogóle nie zwrócił uwagii i coś mi nie pasowało... Do mnie jakoś to imię nie przemawia, ale też nie byłam na nie. No i dzisiaj rozmawiałam z teściową i ona do mnie że ona ma przeczucie że będzie mały Filipek...wrrrr. Przycisnęłam męża i wyszło że to jego mama wymyśliła Filipa. Powiedziałam mężowi że jego rodzice już imiona dla swoich dzieci wymyślali i my mamy sami wybrać dla naszych. No matko, jak tak można?? A męża myślałam że uduszę...
No ja to bym się wkurzyła. Co ona sobie w ogóle myślała? Ja rozumiem, dawanie propozycji, ale nie przekabacać Twojego męża. A mąż powinien baty obskoczyć, że się tak chciał podoporządkować.
Cytat:
A czego wam najbardziej brakuje w ciąży ? Bo mi chodzenia w 12 cm szpilkach i myśl że już przez najbliższy czas szpileczki tylko od okazji będę mogła włożyć.
Mi od czasu do czasu nachodzi ochota na piwko. Teraz w sobotę wychodzę z dziewczynami do baru. Wszystkie będą się alkoholizować, tylko nie ja. Ale w sumie mam już wprawę. Przy poprzedzniej ciąży i karmieniu nie piłam jakoś koło 2,5 roku.
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja jem nabial. Mleko pije
Oscypki jadlam w duzej ilosci (mleko niepasteryzowane), ale tylko przez jakies 2 dni az zjadlam zapasy
Zyje i mam sie dobrze.
Mnie boli jeden zakaz - ze nie wolno wedzonego.
Kocham wedzone Moj brat pracuje na statku, jest marynarzem.
Dzisiaj wraca do kraju z uwedzona ryba. Jak moge odmowic?
Podgrzeje w mikrofali. 1 ryba raczej nie zaszkodzi... Pewnie jeszcze zadzwonie do lekarza, ale on pozwala na wszystko - byle zachowac zdrowy rozsadek. Wiec pewnie mi "pozwoli" na wedzona rybe
Uwielbiam wędzoną rybę, zwłaszcza halibuta, szprotki, makrelę, pstrąga. Od czasu do czasu sobie zjem, bo po prostu nie przeżyłabym bez nich. W pierwszej ciązy też jadłam i wszystko było ok.
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
A właśnie, mamuśki, zapomniałam sie pochwalić!
Byłam dziś u gina, co prawda nie na usg, ale zawsze coś.
Oczywiście krew, mocz, waga, ciśnienie - jak zwykle, ale z nowości doszło badanie KTG Że będą słuchać tętna płodu, to się domyślałam już idąc, ale że już dziś - w 19 tygodniu - zaczną się badania czynności skurczowej mięśnia macicy -to była niespodzianka
Wszystko ok
Nie ma to jak dobre wieści.
Cytat:
Lece was nadrabiać
No to juz kawał chłopa! Świetnie, że wszystko ok.

Niedawno zjadłam obiad i zaraz po zjadłam jabłko, trochę paluszków, teraz ukroiłam sobie kawałek wędzonego sera. Wciągnęłabym coś jeszcze.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:36   #1363
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
http://wiadomosci.wp.pl/title,Jasnow...ddb0&_ticrsn=3
taka ciekawostka, ale ten jasnowidz jak wszyscy wiemy od lat współpracuje z policją i bardzo dużo spraw rozwiązano dzięki jego pomocy.
to oni całkowicie w innym miejscu szukają
ciekawe.
masakra jakaś. Nie mieści mi się to w głowie.

Stary 2012-02-03, 15:38   #1364
ivoncia16
Wtajemniczenie

kejtigda

zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie

nie wiem czy wierzyc w tych jasnowidzow,wrozki itd
wrozka powiedziala ze urodze synka ,pozniej coreczke i ze moj Tż zda prawko za 3 razem, zobaczymy czy cos sie sprawdzi
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:38   #1365
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Hello ,ja tylko na chwilkę wpadam

Super,że podpisaliście umowę

Chyba w programie "Uwaga" ona siedziała tak w tle

I jak Aguś decydujecie się??

Ja teraz przeczytałam o Madzi , dla mnie to szok. Chociaż jeszcze wczoraj mówiłam do męża,że zobacz jakie to dziwne ona nawet nie chce poddać się badaniu wariografem. Mąż mówił ,że to też trzeba być odpowiednio psychicznie przygotowanym bo wbrew pozorom można oszukać wariograf. Ale później zaczęłam czytać komentarze w internecie, że np. nie chcieli pomocy Jackowskiego, że matka Madzi ma czas na pomalowanie sobie oczu a na wariograf nie ma czasu, że ogólnie to wszystko wydaje się dziwne. No ale wiecie,człowiek czyta takie rzeczy i nawet się w sumie nimi nie sugeruje,bo kurcze to przecież jest MATKA , która urodziła to maleństwo, jak mogła by to zrobić. Jestem w wielkim wielkim szoku.

A teraz postaram się odezwać jutro,ale nie obiecuje bo mam mase roboty, bo na tą imprze musimy mieć własny "koszyczek" w związku z czym czeka mnie praca w kuchni.
Asiu to ta imprezka jutro?w takim razie baw się dobrze!
Cytat:
Napisane przez marta_86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Witam w nowym wątku Widzę, że sporo mam do nadrobienia...:P U mnie prawie od tygodnia wymioty non stop. Nic nie pomaga, spadłam na wadze. Dziś umówiłam się na wizytę do innego lekarza i trochę się boję... Trzymajcie kciuki... Wizytę mam po 19, dam znać jak będę w stanie....
trzymam kciuki za udaną wizytę!
Cytat:
nie chcem juz tutaj o tym pisac.........

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Czeeść Ładnie to tak obgadywać inne mamusie ?? wątek mam wrześnuiowo-październikowych pozdrawia u nas słabo się kręci z racji moze tego ze większość nas pracuje i nie mozemy sobie pozwolić na to aby non stop siedzieć na wątku

A o kontakt u nas teżnie trudno tylko trzeba się najpierw odezwać

Życzę wszystkim mamusiom pomyślnego rozpakowania w wyznaczonych terminach
Witamy i wzajemnie pomyślnego rozpakowania!!!
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej

Ja zaraz do gina... Nie mogę się tylko dodzwonić do rejestracji i boje się, że mnie nie przyjmie Głupia położna nie chce odebrać...
za udaną wizytę!!!
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

A właśnie, mamuśki, zapomniałam sie pochwalić!
Byłam dziś u gina, co prawda nie na usg, ale zawsze coś.
Oczywiście krew, mocz, waga, ciśnienie - jak zwykle, ale z nowości doszło badanie KTG Że będą słuchać tętna płodu, to się domyślałam już idąc, ale że już dziś - w 19 tygodniu - zaczną się badania czynności skurczowej mięśnia macicy -to była niespodzianka
Wszystko ok
super

Kochane bardzo Wam dziękujena Was zawsze mozna liczyć
postanowiłam że nic nie będe sobie wkręcać ma być dobrze i koniec

a na obiad dzzisiaj ryż z warzywami!a potem chyba skoczymy do jakiegoś marketu ja już ledwo dopinam kurtkę w brzuszku
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:40   #1366
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Lece was nadrabiać
o kurcze ale super!!
jaki tłuścioszek już z niego
cieszę się że wszystko ok a ile ma cm?
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:42   #1367
modnisia86
Zadomowienie

Ja jak pomyśle o tym to szkoda mi tylko tego ojca dziecka jeżeli nie jest zamieszany w cala sprawę. Nie dość że zamordowano mu dziecko to jeszcze zrobiła to zona co za matka z niej
Stary 2012-02-03, 15:43   #1368
kejtigda
Wtajemniczenie

Ja raczej nie wierzę we wróżki, ale akurat on ma tyle udokumentowanych spraw że ciężko mi być sceptyczną do niego Choć mi wróżka powiedziała że latem 2012 urodzę niechciane dziecko, to było jak miałam 18 lat, i proszę jak trafiła...
oczywiscie ostatnimi czasy juz podchodzę bardziej pozytywnie ale co przepłakałam to moje

Edytowane przez kejtigda
Czas edycji: 2012-02-03 o 15:46
kejtigda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:45   #1369
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczyny boli mnie mocno krzyz i podbrzusze tak niby całe kłuje a niby pobolewa wzielam godzine temu ponad nospe i nci

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-03, 15:50   #1370
kejtigda
Wtajemniczenie

Mnie ciągle coś pobolewa i kłuje, dr mi mówiła że to normalne Może kup sobie pas ciążowy odciążający kręgosłup? Widziałam takie na allegro ale nie mam pojęcia czy działa
Stary 2012-02-03, 15:50   #1371
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
o kurcze ale super!!
jaki tłuścioszek już z niego
cieszę się że wszystko ok a ile ma cm?
właśnie nie mogę się doszukać w tych opisach zaraz zerknę jeszcze raz
Cytat:
dziewczyny boli mnie mocno krzyz i podbrzusze tak niby całe kłuje a niby pobolewa wzielam godzine temu ponad nospe i nci
prince to może zadzwoń do lekarza!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:52   #1372
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
kejtigda

zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie

nie wiem czy wierzyc w tych jasnowidzow,wrozki itd
wrozka powiedziala ze urodze synka ,pozniej coreczke i ze moj Tż zda prawko za 3 razem, zobaczymy czy cos sie sprawdzi
hmm ja wierzę ale tylko w tych pewnych.
W Jackowskiego tak, to nie jest naciągacz.
Jest pewna wróżka w Będzinie- ok. 90 lat kiedyś wróżyła mi za 5zł
powiedziała mi 100% prawdy o tym co się dzieje w moim życiu i co ma nadejść. Był u niej niedawno mój tata - też mu się wszystko sprawdziło, powiedziała że wnuk się pojawi jak się córka (czyli ja) uspokoi, wyciszy i że to będzie syn. ZA kilka tyg. ja do niej poszłam. Mówiła że chciałąbym córkę ale ona widzi syna i co ja na to - oczywiście się ucieszyłam powiedziała że właściwie widzi ich dwóch, że za drugim razem będę oczekiwała na córkę ale to też będzie synek
Nie opowiada jakiś głupot, to co mówi jest prawdą lub dopiero się to sprawdzi.

tym czasem uciekam się kąpać bo jedziemy na zakupy - mamy dziś gości

Stary 2012-02-03, 15:54   #1373
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Lece was nadrabiać
rewelacja!!!

/a ja na połówkowe umówiłam się dopiero na... 22 tydzień ciąży. hmm, może to ciut za późno, może powinnam próbować przełożyć /

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:55   #1374
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Lece was nadrabiać
To TŻ musi być dumny! Super, że wszystko w porządku - torbiel na pewno zniknie

Mnie tak zabolał brzuch, że już mi łzy pociekły z tej bezsilności. Ile można?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:59   #1375
Mandragorrka
Zakorzenienie

Nadrabiam po dwie strony, zostało mi jeszcze 10 stron

O Madzi oczywiście słyszałam. Małż ciągle ogląda w TV Rutkowskiego - liczy na jakieś nowe sensacyjne wiadomości.
Ogólne sprawa przykra, tym bardziej, że bardzo dużo osób bezinteresownie włączyło się w poszukiwania. Ciekawa jestem co tak na prawdę się wydarzyło.

ajka89 z Tż jesteśmy jakieś 4 lata, 2 lata mieszkaliśmy razem i od czerwca zeszłego roku jesteśmy małżeństwem.
Dzieciaczek planowany, aczkolwiek myślałam, że dłużej nam to zajmie. Udało się za pierwszym razem więc w sumie pozytywny wynik testu był dla mnie zaskoczeniem, bo nie spodziewałam się, że od razu się uda

Cytat:
I jak ta Gra o tron? Polecasz?
A do Jak poznalem wasza matke sie przymierzam juz dluzszy czas
Gra o tron bardzo nam się spodobała Jedyny minus to to, że na razie jest tylko 10 odcinków. W kwietniu kolejne.
Natomiast jak dla nas "Jak poznałem Waszą matkę" to boski serial. Ma na razie 7 sezonów
Zresztą warto spróbować, a nuż się wciągniecie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość

uświadomilas mnie wlasnie ze wczoraj rozpoczelam 5 mies, bo dziś 17+1...chyba że liczyć tygodnie skończone to dopiero za tydzień...

za 15 dni będzie nasza 5 rocznica ślubu, a wcześniej byliśmy ze sobą niecałe 9mies:P, praktycznie od razu ze sobą mieszkaliśmy, po 4 się oświadczył...wiem wiem dwa szajbusy takie nieodpowiedzialne(miałam 20 lat,mąż rok starszy), ale cóż zakochani byliśmy dobrze że okazało się że jednakdo siebie pasujemy, bo różnie mogłyby się potoczyc nasze losy przez takie szybkie decyzje Jak wychodzilam za maz wszyscy byli przekonani że jestem w ciąży, bo nagle przywiozłam narzeczonego którego nikt nie widział :P a dzidzie planowalismy
Gratki z okazji 5 miesiąca
Historia Waszego związku jest bardzo pozytywna Pewnie przez to, że mimo, szybkiego ślubu dalej jesteście razem i jest Wam super

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Tak w ogóle dziś jesteśmy w 17t0d
Czyli skończyliśmy 17 tydzień, zaczęliśmy 18? Jak to jest?
O tygodniach dyskutujemy ciągle. Zdania są podzielone. Możesz założyć że jest to 18, albo jak nie umiesz się zdecydować to 17/18

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u gina i zbadał mnie tylko na fotelu i macica ładnie rośnie. Mimo tego, że napędzacie mnie do ciągłego jedzenia waga stoi w miejscu. No i lekarz się nie ceregielił i zanim zdążyłam się odezwać, że zwolnienie na jakieś 2 tygodnie to wystawił mi do końca miesiąca. Ale mam nadzieję, że potem jeszcze wrócę trochę popracować

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Też jestem w szoku, widziałam, że wrześniowo-październikowe mają od początku mniej postów niż my w samej trzeciej części
Mamusie lipcowo-sierpniowe są wyjątkowo płodne
Ciekawe co będzie jak więcej mam będzie na L4

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
W radiu Koszalin leci dyskusja: Czy potrafilibyśmy żyć bez internetu?
Nie ma szans
Internet potrzebny jest do wizażu i allegro

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:00   #1376
wanilllka82
Wtajemniczenie

niezłe jesteście, no nie można Was zostawić nawet na kilka godzin ja od rana chodze po lekarzach, niestety okazało się że moge mieć zapalenie zatok, oczywiście nie wiem tego na pewno bo nie mozna zrobić prześwietlenia, jednak bólu głowy i kataru nie mona lekceważyć, mam brać krople do nosa a jak się nie poprawi do poniedziałku to dostałam antybiotyk ale nie zażyje go bez konsultacji z ginem, laryngolog powiedział że on m nie zagwarantuje że dziecku się nic nie stanie po tym antybiotyku ogólnie mi smutno mam nadzieje że maluszkowi nie zaszkodziłam narazie 3 tyg zwolnienia żebym mogła dojść do siebie a potem się zobaczy

Cytat:
Lece was nadrabiać
wow już połówkowe się zaczynają, a dopiero czekałyśmy na skoczenie pierwszego trymestru, gratuluje pięknego i duuużego już synka oby same takie dobre wieści na forum
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:04   #1377
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
ale wg ludzi ja juzpowinnam miec kilkuletnie dziekco
To tak jak ja 31 lat, a w czerwcu 4 rocznica ślubu

Cytat:
A Ty chcialas dziewczynke, prawda?
Wiesz, jak juz sie objadasz slodkim.. To pewnie dziewuszka! Lekarz sie pomylil
Tak chciałam dziewczynkę. Kto wie, może to jednak córcia?? Chyba zacznę więcej jeść tych słodyczy

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Tak mi smutno dziewczyny.

W 6 tc byłam u gin z mleczno-brunatnymi upławami - na USG w porządku, bez leków, ustapiły tego samego dnia

w 10 tc przed świętami pojechałam do szpitala z mleczno-brunatnymi upławami, krwiaki na kosmówce luteina i nospa przez 3 dni, później duphaston przez 10 dni, ustapiły na drugi dzień

w 12 tc USG genetyczne ani sladu po krwiakach,

w 14tc te same plamienia, na USG w porządku, bez krwiaków, nie uprawiamy seksu od czasu wystapienia pierwszych plamień, lekarz nie zalecił leżenia, stwierdził że upławy mogą mieć charakter fzjologiczny,

od czasu tego 14 tc przyjmuje luteinę dopochwowo a dziś 16 tc delikatne mleczno-brunatne plamienie ponownie wystąpiło, zaobserwowałam rano na bieliźnie, teraz jest spokój.

Czy któraś z Was ma podobne plamienia raz na jakiś czas, przyjmujecie luteinę alb inne leki podtrzymujące?
Kochana skoro masz te plamienia co jakiś czas, a mimo to wszystko jest ok, to się tym nie zamartwiaj Ja przyjmuję luteinę, ale żadnych plamień nie miałam. Może w razie czego skontaktuj się z lekarzem? Może jakaś wizyta by się przydała?
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:04   #1378
blueberry88
Zakorzenienie

wanilllka82, to się kuruj, kuruj!
Co to w ogóle za tekst, że daje Ci antybiotyki, ale mogą dziecku zaszkodzić?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:05   #1379
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Pisałam tu ostatnio, że byłam u dermatologa w sprawie cery i przepisała mi aknemycin i zineryt. Poczytałam w necie i aknemycin absolutnie się nie nadaje dla kobiet w ciązy, to samo potwierdziła mi farmaceutka. No i jak to wierzyc bezgranicznie lekarzom
Zineryt jak najbardziej można, nawet na ulotce jest to napisane (mam go w domu i jeszcze na świeżo sprawdziłam). W Aknemycinie jest ta sama substancja czynna- erytromycyna, która nie przenika do łożyska ani mleka, więc jestem zdziwiona, że niby tego nie wolno. Może firma farmaceutyczna produkująca go nie zrobiła odpowiednich badań i dlatego.
Na pewno nie można Acnemycin Plus, bo on oprócz erytomycyny zawiera też tretinoinę, która jest teratogenna.

Muminek82 , Depoison
- wspaniałe wieści z wizyt
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:08   #1380
branzoletka
Branzoletka

Dziewczyny wy jesteście mocne wątek ma dwa dni nie całe a juz ponad tauzen stron naskrobanych Witam się i pokolei nadrabiam

iizabell ściskam cię serdecznie i życzę dużo siły kochana

Witam nowe mamusie jak fajnie, że jest nas jeszcze więcej

Cytat:
jestescie jakies szalone
nie bylo mnie z 20 min bo robilam obiadek a tu juz 2 str zapisane
strach pomyslec co by bylo jakbym wyjechala na tydzien
Będziesz wtedy"100 lat za murzynami"

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

tyle gadacie o jedzeniu a ja nie mam kompletnie smaku ani zapachu, wszystko jedno co jem, nawet mleko z czosnkiem smakuje jak woda a na tyle rzeczy mam ochotę eh
Witaj w klubie Dziś już lepiej ze mną,bo nie gorączkuje ale smak mi jeszcze nie wrócił.

Cytat:
nie ma to jak aktywność fizyczna przed tv
wklejam fotki ubranek tylko kilka bo nie jestem w stanie wszystkiego obfocić
Gdzieś dorwała tego prawdziwego faceta?????????

Cytat:
Mandragorrka

dziekuje
wlasnie nie chce takich ciemnych
wolala bym jakis blond albo jasniutki brazik
mysle ze moze teraz kupie sobie taki rozjasniacz z Joanny w Sprayu
zobaczymy czy ruszy cos moje wlosy
Ivoncia bo popalisz sobie włosy tym rozjaśniaczem.Jak już koniecznie chcesz ten blond który ci tu wszystkie odradzałyśmy, to kup sobie ściągacz koloru a nie rozjaśniacz. Ja też mam kryzys, bo przeszłam z blondu na ten brąz i nieraz tak za ciemno mi się wydaje ale myślę, że to przez zimę, brak słońca i ogólna bladość.

Temat też horrorów był ja nie mogę, bo przeżywam za bardzo ale nie wiedzieć dlaczego Obcego uwielbiam i wszystko o wampirkach

Dobra doczytuje dalej...

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości