Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 14:33   #4441
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

bo ja kocham każdy swój dodatkowy kilogram i każdy kopniak !!!!! i już nie umiem doczekać się kwietnia, potem będę martwić się kilogramami, przynajmniej się nie głodzę!!!

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:39   #4442
onething
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
sory ale myślisz że dziecko, macica, piersi, łożysko nic nie ważą?

na wasze wieczne narzekanie z wagą napiszę wam tak

Aktualnie....jaram się tym co mam.... najmilsze kopniaki świata, najlepiej skopane żebra, najlepszy ból pleców na świecie, cudne kilogramy szczęścia!!!!!! najpiękniejszy, największy brzuch jaki kiedyś miałam, najlepsze problemy z wsiadanie do samochodu i wysiadaniem, z wchodzeniem na 4 piętro, z łapaniem oddechu.... jaram się tym bo mam to pierwszy raz, oby nie ostatni i trwać to będzie jeszcze tylko 2,5 m-ca a szkoda ale potem będą chwile którymi tak samo będę się jarać....BĘDZIEMY!!!!!
Sory, ale wiem ile to wszystko waży. I zadałam dwa inne pytania, jeśli nie miałaś zamiaru na nie odpowiadać to mogłaś moją wypowiedź poprostu pominąć.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:40   #4443
blueelektron
Rozeznanie

głodzenie się do głupota, co innego jak trzeba się ograniczyć ze względów zdrowotnych.
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:42   #4444
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Widzę, że nieźle zaszalałaś Bardzo ładne ubranka.
dziekuje

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Zabcia super ciuszki!!! Aż mi się zachciało iść na zakupy...

U mnie dziś rano było -24, kto da więcej? Tzn. mniej
dziekuje slicznie

u mnie w srode bylo +18

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Szok... Od początku sprawa była dziwna... Brak słów... Tak w zasadzie chyba z premedytacją... Każda normalna kobieta wpadłaby w rozpacz, odchodziła od zmysłów, nie wiem jak można reagować, ale nie tak...

Piękne!

...
masz racje

dziekuje

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne ubranka

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32034682]Słodkości
.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Super szkoda że mnie takie zakupy ominą.
.
dziekuje
a czemu cie omina masz od znajomych ciuszki?

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość

tyleeee ciuszków, ale fajnie , odrazu mam ochotę na zakupy
ja gdybym miala dzisiaj wolne znowu bym pojechala na zakupy

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

zaaabcia ciuszki super
dziekuje

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Ale zaszalałaś z ciuszkami piękne są, ach co ja piszę, przepiękne
slicznie dziekuje

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:42   #4445
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Sory, ale wiem ile to wszystko waży. I zadałam dwa inne pytania, jeśli nie miałaś zamiaru na nie odpowiadać to mogłaś moją wypowiedź poprostu pominąć.

ale nie ominęłam

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-02-03, 14:43   #4446
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a propos jedzenia ważyłam się dziś i załamka jest Jestem w 22 tyg i 9 kg do przodu, mój plan był taki, żeby przytyć ok 12 przez całą ciążę...Jaki macie przyrost wagi?
Plan możesz mieć,nie zawsze wychodzi jak chcemy.Lecz gdy dziecko zdrowe i ty,to nie ma co sie waga przejmować.Po porodzie zawsze schudniesz.
Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Oj te mrozy przerażają My dzisiaj tez wybieram się na sklepy mam nadzieje że upatrzymy jakiś wózek. Chociaż nie za bardzo mam ochotę wychylać nos z domu...

Ja w 26 tyg, 8 kg na plusie.
Tak samo jak ja.
Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
a ja mam 170 i waże 100kilo już i co?? przestańce juz z ta wagą bo to jest wkurzające!! jedna utyje 6kg a druga 40 i co ta co 40 utyje ma skakac z mostu do Wisły?? to już jakaś obsesja

Zdrzemnęłam się i jestem głodna,brzuch mi zmalał-k..a jak tak dalej pójdzie o ja stąd nie wyjdę,przyszłam ze skurczami w wyjde z anemią.Ide zaraz do baru sie dorzywić.A fryty też uwielbiam-tylko ja nie kupuję,wole sama zrobić z ziemniaków.
Jestem spokojniejsza-wczoraj była tragedia,byłam roztrzęsiona,bo w sumie nie wiedziałam co się dzieję z moim ciałem,dzidkiem teraz jest ok.
No i Filip myślałam że będzie płakał lub marudził za mamą ale chyba o mnie już zapomniał,bawi się dobrze z babcią.Mówi jakby co to zadzwoń

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:45   #4447
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam 170 i waże 100kilo już i co?? przestańce juz z ta wagą bo to jest wkurzające!! jedna utyje 6kg a druga 40 i co ta co 40 utyje ma skakac z mostu do Wisły?? to już jakaś obsesja

Cytat:

Aktualnie....jaram się tym co mam.... najmilsze kopniaki świata, najlepiej skopane żebra, najlepszy ból pleców na świecie, cudne kilogramy szczęścia!!!!!! najpiękniejszy, największy brzuch jaki kiedyś miałam, najlepsze problemy z wsiadanie do samochodu i wysiadaniem, z wchodzeniem na 4 piętro, z łapaniem oddechu.... jaram się tym bo mam to pierwszy raz, oby nie ostatni i trwać to będzie jeszcze tylko 2,5 m-ca a szkoda ale potem będą chwile którymi tak samo będę się jarać....BĘDZIEMY!!!!!
no wreszcie ktoś z sensem i z głową - dziewczyny dobrze że jeszcze są osoby które wagę mają w nosie, bo jak widzę to tu przerażenie po 5 kg - ja tam się wagą nie przejmuję i dawaj pączki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_3800.jpg (248,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_3794.jpg (138,9 KB, 22 załadowań)
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-03, 14:47   #4448
śliweńka
Zakorzenienie

ja już kończę dziś 28t za 2,5 miesiąca mogę być już rozpakowana

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
no wreszcie ktoś z sensem i z głową - dziewczyny dobrze że jeszcze są osoby które wagę mają w nosie, bo jak widzę to tu przerażenie po 5 kg - ja tam się wagą nie przejmuję i dawaj pączki

oj ty nie dobra masz szczęście że drożdżówki robię i na kolację zjem z dżemikiem i z kakao

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-02-03, 14:50   #4449
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Pregoreksja, anoreksja ciążowa – pojęcie z zakresu psychologii popularnej; wyróżniana przez niektórych odmiana anoreksji, występująca u kobiet w ciąży[1]. Kobiety cierpiące na pregoreksję głodzą się, chcąc wyglądać atrakcyjnie podczas ciąży i jak najszybciej po porodzie[1]. Pregoreksja nie jest uwzględniona w kryteriach ICD-10 (F50.0) ani DSM-IV (307.1); w przypadku spełnienia kryteriów anoreksji u ciężarnej rozpoznaje się anoreksję (jadłowstręt psychiczny) lub inne zaburzenia odżywiania.
Objawy są identyczne jak w przypadku anoreksji. Kobiety kontrolują wagę ciała, starając się ograniczyć konsekwencje bycia w ciąży na wygląd zewnętrzny[2]. W tym celu spożywają dużo mniej pokarmu niż powinny lub intensywnie uprawiają sport. Istnieje ryzyko, że ilość spożywanego pokarmu nie pokryje zapotrzebowania na białka, witaminy i mikroelementy potrzebne dla dziecka do prawidłowego rozwoju oraz dla matki, aby przygotować się na poród, połóg i okres karmienia piersią[2]. Także intensywne uprawianie sportu przez kobiety w ciąży, szczególnie podczas ostatniego trymestru, nie jest wskazane ze względu na możliwość pojawienia się m.in. zawrotów głowy i przyśpieszonego bicia serca[2].
Pregoreksja często dotyczy kobiet, których wygląd zewnętrzny jest związany z wykonywanym zawodem lub będących w centrum zainteresowania środków masowego przekazu, np. aktorek, modelek, kobiet udzielających się w polityce[2][3]. Określenie to pojawiło się w mediach podczas doniesień prasowych o ciąży Nicole Kidman i Rachidy Dati[2]. Pregorektyczkami nie zawsze zostają kobiety, które wcześniej były anorektyczkami[4]. Anoreksja może rozwinąć się u kobiety dopiero po zajściu w ciążę[5], aczkolwiek kobiety, które wcześniej miały problemy z anoreksją są na nią bardziej narażone podczas ciąży, gdyż stres związany z zostaniem matką może prowadzić do nawrotu anoreksji[5]. Najczęściej jednak zaburzone odżywianie występowało u danej kobiety już wcześniej[5], a ponieważ objawy anoreksji nie znikają po zajściu w ciążę, to dochodzi do pregoreksji[5].
Pierwsze przypadki pregoreksji zanotowano w Stanach Zjednoczonych[1][4], jednak obecnie obserwuje się je również w Wielkiej Brytanii i Nowej Zelandii[4].
Nazwa pochodzi od połączenia dwóch angielskich słów: pregnancy – ciąża oraz anorexia – anoreksja. Nie wiadomo, kto wymyślił ten termin[2]. Pregoreksja nie jest (jeszcze) oficjalnie uznanym terminem medycznym[6]. Kobieta z tego typu zaburzeniami zostałaby zakwalifikowana przez lekarza do grupy pacjentów z zaburzeniami odżywiania[5].
Możliwe niekorzystne następstwa pregoreksji dla zdrowia przyszłej matki obejmują[5] Stosowane przez kobietę w ciąży leki na odchudzanie lub zmniejszenie apetytu (diuretyki, środki przeczyszczające i inne) mogą wywierać działanie teratogenne lub embriotoksyczne na rozwijający się zarodek lub płód[5].

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:51   #4450
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
o matko, ile pączków, ja jeszcze nigdy nie robiłam, smakowicie wygladaja

co do wagi to tak całkowicie w nosie jej nie można mieć, można przegiąć w jedną lub drugą stronę i zaszkodzić nie tylko sobie ale i dziecku
Stary 2012-02-03, 14:58   #4451
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
myslę, że za bardzo wczułaś się w tą wymianę informacji o wadze - jeżeli któraś z Mam ma ochote ponarzekać, że przytyła to proszę bardzo, ale nie znaczy to od razu, że na wątku jest jakaś obsesja, ze każda z tych co napisała "omg ile przytyłam" nienawidzi swojego ciała, ze się głodzi, że ma anoreksję i problemy z samoakceptacją - bez przesady.

Cytat:
ja już kończę dziś 28t za 2,5 miesiąca mogę być już rozpakowana

oj ty nie dobra masz szczęście że drożdżówki robię i na kolację zjem z dżemikiem i z kakao
zestresowałam się!

dzisiaj zrobię chałkę - a nawet dwie i zawiozę do rodziców będą przeszczęśliwi jak dostana jutro na śniadanie pyszności do kawy

Cytat:
podziel się!!
Cytat:
co do wagi to tak całkowicie w nosie jej nie można mieć, można przegiąć w jedną lub drugą stronę i zaszkodzić nie tylko sobie ale i dziecku
brawo
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:01   #4452
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
ja wolałabym przytyć więcej, mieć apetyt, nie myśleć o tym, że chce mi się wymiotować, cieszyć się ciążą, każdy sobie ponarzeka lub nie ma do tego prawo bo akurat tak czuje i nic w tym złego, kobieta w ciąży humory ma
to co do humorów to muszę się zgodzić - każda z nas ma, ale temat wagi wraca tu jak bumerang - i ciągle to samo "o matko przytyłam 2kg"... zastanwiam się wtedy czy śmiać się czy płakać, teraz po prostu to ignoruje

Cytat:
bo ja kocham każdy swój dodatkowy kilogram i każdy kopniak !!!!! i już nie umiem doczekać się kwietnia, potem będę martwić się kilogramami, przynajmniej się nie głodzę!!!
może nie kocham każdego - bo wiem że np te dzisiejsze pączki to kolejny kg, ale uwielbiam stan ciąży, bo wreszcie nie muszę się martwić o to co i jak jem - ważne żeby dostarczać witamin, nie muszę się ciągle kontrolować, a po ciąży - trudno zdaję sobie z tego sprawę, że będę walczyć i narzekać, ale to dopiero po

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Plan możesz mieć,nie zawsze wychodzi jak chcemy.Lecz gdy dziecko zdrowe i ty,to nie ma co sie waga przejmować.Po porodzie zawsze schudniesz.

Tak samo jak ja.

Zdrzemnęłam się i jestem głodna,brzuch mi zmalał-k..a jak tak dalej pójdzie o ja stąd nie wyjdę,przyszłam ze skurczami w wyjde z anemią.Ide zaraz do baru sie dorzywić.A fryty też uwielbiam-tylko ja nie kupuję,wole sama zrobić z ziemniaków.
Jestem spokojniejsza-wczoraj była tragedia,byłam roztrzęsiona,bo w sumie nie wiedziałam co się dzieję z moim ciałem,dzidkiem teraz jest ok.
No i Filip myślałam że będzie płakał lub marudził za mamą ale chyba o mnie już zapomniał,bawi się dobrze z babcią.Mówi jakby co to zadzwoń

to prawda plan to możemy sobie mieć, a reszta wychodzi w praniu

to dobrze, że już się uspokoiłaś - teraz tylko się relaksuj
Stary 2012-02-03, 15:05   #4453
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

o tak myślałam że zaraz odwet będzie co do wagi,że wczułam się ja Was czytam i non stop te same ematy 1. FOTELIKI MAXI COSI
2. O BOSHEEEE ILE JA UTYŁAM
3. WÓZKI WYPRAWKI I NON STOP TO SAMO
ta waga średnio pojawia się co 15stron więc aż razi
a

Stary 2012-02-03, 15:10   #4454
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
o tak myślałam że zaraz odwet będzie co do wagi,że wczułam się ja Was czytam i non stop te same ematy 1. FOTELIKI MAXI COSI
a
na pewno nie raz się jeszcze powtórzą, ale to chyba normalne i temu chyba służy ten wątek prawda? te tematy dotyczą ciąży i będą nie raz molestowane
Stary 2012-02-03, 15:13   #4455
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
o matko, ile pączków, ja jeszcze nigdy nie robiłam, smakowicie wygladaja

no to dawać - częstuje pączkami

i bardzo dobre podejście - i tak trzymać

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
myslę, że za bardzo wczułaś się w tą wymianę informacji o wadze - jeżeli któraś z Mam ma ochote ponarzekać, że przytyła to proszę bardzo, ale nie znaczy to od razu, że na wątku jest jakaś obsesja, ze każda z tych co napisała "omg ile przytyłam" nienawidzi swojego ciała, ze się głodzi, że ma anoreksję i problemy z samoakceptacją - bez przesady.

zestresowałam się!

dzisiaj zrobię chałkę - a nawet dwie i zawiozę do rodziców będą przeszczęśliwi jak dostana jutro na śniadanie pyszności do kawy

podziel się!!

a ja myślę że Pandzia dobrze to oderała - bo to już kolejny raz kiedy czyta się że ktoś przytył 4 kg i to tragedia straszna rzeczywiście jest moda na nie tycie - albo utrzymywanie wagi - kiedyś kobiety się tym nie przejmowały - moja koleżanka opowiedziała mi że przy pierwszym dziecku przytyła 35 kg a 40 spadła po porodzie a teraz odliczamy każdy kilogram jakby to miało być największe nieszczęście -szkoda

no widzę że dziewczyny biorą się za pieczenie - dawać do garów domowe ciasta są o wiele lepsze niż kupne
Stary 2012-02-03, 15:14   #4456
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

kapukat teraz to ja ta najgorsza bo się czepiam ale jak można po raz kolejny słuchać że ktoś przytył 4kg i źle się dzieje i co z tym zrobić

Stary 2012-02-03, 15:16   #4457
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
to co do humorów to muszę się zgodzić - każda z nas ma, ale temat wagi wraca tu jak bumerang - i ciągle to samo "o matko przytyłam 2kg"... zastanwiam się wtedy czy śmiać się czy płakać, teraz po prostu to ignoruje

może nie kocham każdego - bo wiem że np te dzisiejsze pączki to kolejny kg, ale uwielbiam stan ciąży, bo wreszcie nie muszę się martwić o to co i jak jem - ważne żeby dostarczać witamin, nie muszę się ciągle kontrolować, a po ciąży - trudno zdaję sobie z tego sprawę, że będę walczyć i narzekać, ale to dopiero po

to prawda plan to możemy sobie mieć, a reszta wychodzi w praniu

to dobrze, że już się uspokoiłaś - teraz tylko się relaksuj

Cytat:
a

Cytat:
no to dawać - częstuje pączkami

i bardzo dobre podejście - i tak trzymać

a ja myślę że Pandzia dobrze to oderała - bo to już kolejny raz kiedy czyta się że ktoś przytył 4 kg i to tragedia straszna rzeczywiście jest moda na nie tycie - albo utrzymywanie wagi - kiedyś kobiety się tym nie przejmowały - moja koleżanka opowiedziała mi że przy pierwszym dziecku przytyła 35 kg a 40 spadła po porodzie a teraz odliczamy każdy kilogram jakby to miało być największe nieszczęście -szkoda

no widzę że dziewczyny biorą się za pieczenie - dawać do garów domowe ciasta są o wiele lepsze niż kupne
ja chyba zaraz wkleję bułeczki które raz z robiłam moje teraz rosną podzielone na bułeczki zaraz piekarnik odpalam

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-02-03, 15:20   #4458
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie,
Postanowiłam się w końcu przedstawić, bo czytam po cichaczu Was od początku. Termin mam na 08.06 i będzie dziewczynka Zosia ))
WitajGratuluję córy

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
U kogo jeszcze stoi choinka? Dziś kończy się okres świąteczny i u mnie tradycyjnie do dzisiaj choinka... Zaraz biorę się za jej rozbieranie
Ja swoją choinkę rozebrałam dopiero wczoraj

Cytat:
Napisane przez JASEMI01 Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie
Czytam Was o cichu i chciałabym dołączyć do Waszego zacnego grona.
Termin mam na 18 maja i czekam na chłopca. Mam jeszcze 8 letnią córcię.
Pozdrawiam wszystkie forumowiczki
Witamy Super-będzie parka

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Chcialam tylko napisac, ze prawko niezaliczone;/
Oblalam na miescie, wjechalam w jednokierunkowa droge, jechalam lewa strone, bylo takie mini skrzyzowanie, mialam skrecic w lewo, skrecilam i znow jechalam lewa strona a on mowi, ze to juz jest dwukierunkowa. Znaku nie bylo a zapomnialam ze poprzedni znak uniewaznil sie na skrzyzowaniu ;] No i w sumie zmylily mnie slady samochodow... wsyztkie tam jechaly srodkiem albo po lewej stronie )
No dobra zapisalam sie na 5 marca, jesli bede w stanie pojde na egzamin, jesli nie to pieniazki przepadna a ja zostane w domku
Nic się nie martw, zdasz...jak nie tym, to następnym razem

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Byłam na usg szyjka długa i zamknięta.Chłopiec mój waży ponad 900g
Wow! to już kawał chłopa ciekawe jak tam moje dziecię...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32028406]Dziewczyny mam wstydliwe pytanie...
Miewam chyba jakieś wzdęcia, ciężko mi jest to nawet czasami określić, bo twardnieje mi brzuch, boję się, że twardnieje macica, ale mam wrażenie, że to jednak sprawa układu pokarmowego Wiem, że muszę ograniczyć potrawy, które mogą to wywołać, ale miewacie też takie objawy? Bo nie wiem, czy się obawiać

....[/QUOTE]

Miałam tak na początku ciąży, straszne uczucie, co wieczór męczyły mnie te okropne wzdęcia. Nawet do ludzi nie mogłam wyjść przez nie, ani nikogo zaprosić do siebie na wieczór... ale o dziwo, potem jakoś samo minęło

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Nie wiem, może się mylę, ale na obecną chwilę daję sobie ręke uciąć, że to nie upadek na próg był przyczytą śmierci Madzi.
W tvn24 pokazywali wywiad z niedzieli z tą laską i ojcem dziecka, masakra jakaś, jak można tak w żywe oczy kłamac i wzywać do oddania dziecka.
Dziwne to jest wszystko, naprawdę... i straszne przede wszystkim, biedna Madzia

Cytat:
Dziewczyny a propos jedzenia ważyłam się dziś i załamka jest Jestem w 22 tyg i 9 kg do przodu, mój plan był taki, żeby przytyć ok 12 przez całą ciążę...Jaki macie przyrost wagi?
25tc i 2,5 kg na plusie

Cytat:

Nie wiem co się dzieje z moją skórą, jest tak sucha, że nie mogę już wytrzymać tego, wczoraj na dłoni ( na kostce) aż mi pękła i krew mi leciała nie mam pojęcia co robić, smaruję się non stop kremami, najgorzej jest jak się tylko umyję...po kąpieli smaruję się oliwką Bambino i jak założę piżamę to mam wrażenie, że jest jeszcze gorzej tzn. skóra przez jakiś czas jest nawilżona ale z kolei wszystko mnie tak swędzi, że dostaję szału! Jak wezmę jakąś świeżo upraną bluzkę- tak samo...
Teraz sprzątam i to co przeżywają moje dłonie w tej chwili to koszmar ( styczność z wodą, różnymi płynami i kurzem), zakładam rękawice, bo nie wytrzymuję...
Pomocy!

aaa... zamówiłam w końcu wózek Mikado Aston, a co tam, raz kozie śmierć mają mi go dostarczyć w poniedziałek.
Dość już miałam oglądania w internecie wszelakich wózków i zastanawiania się. Teraz ma to już z głowy

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:21   #4459
śliweńka
Zakorzenienie

kapukat odwet za pączki

włączcie sobie teraz tvn tam każda by chciała przytyć by tylko być w ciąży
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1060007.jpg (182,0 KB, 27 załadowań)

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-03, 15:23   #4460
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
WitajGratuluję córy

Ja swoją choinkę rozebrałam dopiero wczoraj

Witamy Super-będzie parka

Nic się nie martw, zdasz...jak nie tym, to następnym razem

Wow! to już kawał chłopa ciekawe jak tam moje dziecię...

Miałam tak na początku ciąży, straszne uczucie, co wieczór męczyły mnie te okropne wzdęcia. Nawet do ludzi nie mogłam wyjść przez nie, ani nikogo zaprosić do siebie na wieczór... ale o dziwo, potem jakoś samo minęło

Dziwne to jest wszystko, naprawdę... i straszne przede wszystkim, biedna Madzia

25tc i 2,5 kg na plusie

Nie wiem co się dzieje z moją skórą, jest tak sucha, że nie mogę już wytrzymać tego, wczoraj na dłoni ( na kostce) aż mi pękła i krew mi leciała nie mam pojęcia co robić, smaruję się non stop kremami, najgorzej jest jak się tylko umyję...po kąpieli smaruję się oliwką Bambino i jak założę piżamę to mam wrażenie, że jest jeszcze gorzej tzn. skóra przez jakiś czas jest nawilżona ale z kolei wszystko mnie tak swędzi, że dostaję szału! Jak wezmę jakąś świeżo upraną bluzkę- tak samo...
Teraz sprzątam i to co przeżywają moje dłonie w tej chwili to koszmar ( styczność z wodą, różnymi płynami i kurzem), zakładam rękawice, bo nie wytrzymuję...
Pomocy!

aaa... zamówiłam w końcu wózek Mikado Aston, a co tam, raz kozie śmierć mają mi go dostarczyć w poniedziałek.
Dość już miałam oglądania w internecie wszelakich wózków i zastanawiania się. Teraz ma to już z głowy
ja miałam mega suchą skórę na początku ciąży, pomógł mi krem do twarzy i ciała z babydream za 4,99zł

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-02-03, 15:24   #4461
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

ja chyba zaraz wkleję bułeczki które raz z robiłam moje teraz rosną podzielone na bułeczki zaraz piekarnik odpalam

słuchaj to robimy wymiankę - ja dam Ci trochę pączków a Ty mi drożdzówki do dżemu

Stary 2012-02-03, 15:24   #4462
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Jaki kolor macie? I ile płaciliście ?

Ja 23 tydzień i mam 8kg do przodu. Najgorsze jest to, że nie wiem skąd te kg mi sie biorą, bo słodyczy praktycznie w ogóle nie jadam, to samo z fastfoodami. Posiłki jem jak przed ciążą, a waga mi szaleje. Nawet położna na ostatniej wizycie się zdziwiła, że w grudniu przybyły mi 4kg, a w styczniu prawie 3kg.

I teraz pytanie: myślicie, że witaminy dla ciężarnych mogą wspomagać apetyt? Bo odkąd odstawiłam to i nie odczuwam ciągłej chęci jedzenia. A może to tarczyca? Jakie badania robi sie na jej wykrycie?
największy przyrost wagi przypada na drugi trymestr więc myślę, że to dzidzia rośnie, może woda Ci też się zatrzymuje jak dużo pijesz, lecz jeśli Cię to nie pokoi, to porozmawiaj z lekarzem . Moim zdaniem 7 kg przez 2 miesiące to wcale nie musi być dużo, może poźniej przyrost wagi będzie bardziej proporcjonalny, musisz się obserwować
Stary 2012-02-03, 15:28   #4463
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Pomocy!

a pijesz jakieś płyny? w jakich ilościach skoro nie pomagają oliwki to może spróbuj nawodnić skóre od środka?

fajnie - jak go już dostaniesz to daj znać

Cytat:
kapukat odwet za pączki

włączcie sobie teraz tvn tam każda by chciała przytyć by tylko być w ciąży
ja pierdziulę jakie pyszne - dawaj dzielim się
Stary 2012-02-03, 15:28   #4464
śliweńka
Zakorzenienie

każdy tyje inaczej

kapukat ja piekarnik grzeje już

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-02-03, 15:29   #4465
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale dlaczego ma się ktoś rzucać z mostu? Przecież te 40kg tyje się na własne życzenie

Cytat:

Wszystko to będzie trwało jeszcze 2,5 m-ca, ale nie waga. Nadwaga po porodzie niestety zostanie

Ja mam trochę inne podejście do folgowania sobie z jedzeniem w czasie ciąży, bo domyślam się jak później trudno to zrzucić i pluje się sobie w brodę.

Może to zabrzmiało jak wymądrzanie się na temat, o którym nie mam zielonego pojęcia, ale tak właśnie myślę i już

kapukat, śliweńka możecie kurierem kopsnąć po kilka sztuk tych pyszności??? I teraz już nie wiem co piec jutro Miałam zamiar serowe oponki, ale zachciało mi się też pączków i drożdżówek. KUSICIELKI WSTRĘTNE

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-02-03 o 15:36
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:32   #4466
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

Ja ostatnio złapałam się na tym, że niczym się nie przejmuję i nie narzekam. W I trymestrze czułam sie żle, a teraz czuję się rewelacyjnie żadnych bóli (pleców, brzucha itp) po moich wcześniejszych przejściach nigdy nie myślałam ze tak dobrze ciążę będę przechodzić, tym bardziej to doceniam. Nie pisałam tego wcześniej bo jak widzę że co rusz któraś ma problemy z bólami, szyjką, utrzymaniem to wydawało mi się to niestosowne, ale w sumie to powinnyśmy się dzielić tymi złymi jak i tymi dobrymi wiadomościami

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:32   #4467
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A mi znowu twardnieje brzuszek :/ Tak mniej więcej od dwóch-trzech godzin, parę razy. Wzięłam nospę i się uspokoiło, ale jak się będzie powtarzać, to jadę na izbę przyjęć albo chociaż zadzwonię do gina. Nie boli, twardnieje np. jak wstanę dosyć szybko, ale i tak się boję.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:35   #4468
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ale dlaczego ma się ktoś rzucać z mostu? Przecież te 40kg tyje się na własne życzenie

Wszystko to będzie trwało jeszcze 2,5 m-ca, ale nie waga. Nadwaga po porodzie niestety zostanie

Ja mam trochę inne podejście do folgowania sobie z jedzeniem w czasie ciąży, bo domyślam się jak później trudno to zrzucić i pluje się sobie w brodę.

Może to zabrzmiało jak wymądrzanie się na temat, o którym nie mam zielonego pojęcia, ale tak właśnie myślę i już
podczas karmienia piersią nie będę mogła jeść wszystkiego jak teraz np. czekolady ani smażonego, koleżance po porodzie waga automatycznie poszła w dół o 10kg

czasem odczuwam tutaj konkurs która mniej przytyła

rozumiem po marudzić kto ile przytył ale nie róbmy tragedii z tego

Brzuszek rośnie
W ciąży powinnaś przytyć od 11,5 do 16 kg. Kobiety, które przed ciążą były zbyt szczupłe, mogą sobie pozwolić na nieco więcej, czyli 12,5–18 kg. Wartości zalecane kobietom z nadwagą i otyłością są niższe, bo zarówno nadwaga, jak i zbytnia szczupłość mogą niekorzystnie wpłynąć na zdrowie dziecka, przebieg ciąży i poród.

Kiedy i ile?
W pierwszym trymestrze ciąży przytyjesz ok. 1–2 kg, w drugim ok. 6, a w trzecim – ok. 5 kg. W szóstym tygodniu zmiana wagi nie jest jeszcze dostrzegalna. Niech cię nie niepokoi to, że brzuszek nie urósł. Dopiero w okolicy 12. tygodnia będzie widać, że trochę przytyłaś. Największa zmiana nastąpi między 20–30. tygodniem. Po 36. tygodniu przyrost masy ciała jest zazwyczaj mniejszy. Przyszłe mamy przybierają na wadze w różnym tempie, dlatego nie martw się, jeśli twoja przyjaciółka tyje szybciej niż ty.

Skąd te kilogramy?
Przychodzące na świat dziecko waży zwykle poniżej 4 kg. Na twoje dodatkowe kilogramy składają się: ciężar łożyska, płynu owodniowego, zwiększonej objętości krwi, powiększonych piersi oraz macicy, a także niewielka ilość tkanki tłuszczowej, która gromadzi się jako rezerwa energii potrzebna podczas karmienia piersią.

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-02-03, 15:40   #4469
anulka4771
Wtajemniczenie

Wy tu o jedzeniu,o pączusiach a mi na samą myśl.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:45   #4470
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio złapałam się na tym, że niczym się nie przejmuję i nie narzekam. W I trymestrze czułam sie żle, a teraz czuję się rewelacyjnie żadnych bóli (pleców, brzucha itp) po moich wcześniejszych przejściach nigdy nie myślałam ze tak dobrze ciążę będę przechodzić, tym bardziej to doceniam. Nie pisałam tego wcześniej bo jak widzę że co rusz któraś ma problemy z bólami, szyjką, utrzymaniem to wydawało mi się to niestosowne, ale w sumie to powinnyśmy się dzielić tymi złymi jak i tymi dobrymi wiadomościami
Mam dokładnie tak samo Od 4 miesiąca cieszę się ciążą

Konkurs, kto najmniej przytył w ciąży...ciekawe A może potraktować to jako motywację dla tych, które tyją za dużo? Myślę, że każdy temat jest dobry do dyskusji, tym bardziej że dotyczy nas wszystkich w mniejszym lub większym stopniu. A że często o tym samym? Widocznie taka jest potrzeba
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości