Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-03, 15:48   #4471
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Mam dokładnie tak samo Od 4 miesiąca cieszę się ciążą

Konkurs, kto najmniej przytył w ciąży...ciekawe A może potraktować to jako motywację dla tych, które tyją za dużo? Myślę, że każdy temat jest dobry do dyskusji, tym bardziej że dotyczy nas wszystkich w mniejszym lub większym stopniu. A że często o tym samym? Widocznie taka jest potrzeba

to jest ciąża

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:52   #4472
clauudik
Rozeznanie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Jestem u mamy i aż musiałam zmienić hasło (starego nie pamiętam), żeby się wypowiedzieć, bo nie umiem siedzieć cicho.

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
a ja myślę że Pandzia dobrze to oderała - bo to już kolejny raz kiedy czyta się że ktoś przytył 4 kg i to tragedia straszna rzeczywiście jest moda na nie tycie - albo utrzymywanie wagi - kiedyś kobiety się tym nie przejmowały - moja koleżanka opowiedziała mi że przy pierwszym dziecku przytyła 35 kg a 40 spadła po porodzie a teraz odliczamy każdy kilogram jakby to miało być największe nieszczęście -szkoda

no widzę że dziewczyny biorą się za pieczenie - dawać do garów domowe ciasta są o wiele lepsze niż kupne
Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
kapukat teraz to ja ta najgorsza bo się czepiam ale jak można po raz kolejny słuchać że ktoś przytył 4kg i źle się dzieje i co z tym zrobić
Nie jesteś sama z tą opinią i to wcale nie czepianie się. Ja na ostatnie wizycie miałam już +12 kg na plusie i co mam się głodzić?! Też mi pewnie niedługo stuknie 8 z przodu (jeśli jeszcze go nie ma), a mam 163 cm wzrostu, więc jak słyszę, że ktoś ma 1,80m, waży pewnie tyle co ja teraz i jest tym przerażony to... I co z tego, że miałam plan nie dobić do 80 kg?

Cytat:
Ale dlaczego ma się ktoś rzucać z mostu? Przecież te 40kg tyje się na własne życzenie
Niekoniecznie. Są przeróżne przyczyny przytycia, często zdrowotne. Chociaż z drugiej strony masz racje. Większość z nas na własne życzenie jest przecież w ciąży

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
podczas karmienia piersią nie będę mogła jeść wszystkiego jak teraz np. czekolady ani smażonego, koleżance po porodzie waga automatycznie poszła w dół o 10kg

czasem odczuwam tutaj konkurs która mniej przytyła

rozumiem po marudzić kto ile przytył ale nie róbmy tragedii z tego
a to jest bardzo niezdrowe...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:53   #4473
aaaggusia
Rozeznanie

dziewczyny, jakie to jest uczucie jak brzuch twardnieje? nie zdarzylo mi sie jeszcze, odpukac i zastanawiam sie czy jak sie zdarzy to rozpoznam ze to to???

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:54   #4474
begie13
Zadomowienie

Cytat:
ja miałam mega suchą skórę na początku ciąży, pomógł mi krem do twarzy i ciała z babydream za 4,99zł
O! wypróbuję bo za taką cenę to grzech nie wypróbować dzięki

Cytat:
a pijesz jakieś płyny? w jakich ilościach skoro nie pomagają oliwki to może spróbuj nawodnić skóre od środka?

fajnie - jak go już dostaniesz to daj znać
piję 1,5l wody dziennie i oprócz tego herbatę czy tam coś jeszcze innego co sobie wymyślę np.ostatnio kakao mogę pić i pić- ale to pewnie za mało, tylko nie potrafię się jakoś zmusić do picia skoro nie jestem spragniona i czuję, że żołądek pełny... tym bardziej, że co chwila chodzę siusiu

Ok, jak dostanę wózek to opiszę co i jak

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Wy tu o jedzeniu,o pączusiach a mi na samą myśl.
Biedulka

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:54   #4475
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja dzięki ciąży przestałam się stresować jedzeniem. Mąż mówi, że przynajmniej zaczęłam jeść normalnie, a nie tyle co wróbelek. Nie przejadam się i nie szaleję ze słodyczami czy fastfoodami. Waga idzie w górę, to normalne. Nie mam wagi łazienkowej w domu, to nie mam fazy na ciągłą kontrolę. Pocieszam się, że po ciąży się zawezmę w sobie i zrzucę co mam zrzucić. Teraz jak widzi, że coś mniej jem, to od razu mi przypomina, że sama nie jestem i mam się zachowywać racjonalnie.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:55   #4476
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
dziewczyny, jakie to jest uczucie jak brzuch twardnieje? nie zdarzylo mi sie jeszcze, odpukac i zastanawiam sie czy jak sie zdarzy to rozpoznam ze to to???
mi też się jeszcze nie zdarzyło, nie wiem może ja jakaś dziwna jestem, że żadnych "boleści" nie odczuwam...

Wanda
Stary 2012-02-03, 15:55   #4477
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

No mi się to też wcześniej nie zdarzało, może z 2 razy, ale wczoraj i dzisiaj częściej :/
Czuję takie ciągnięcie brzucha i jak go dotykam, to jest twardy jak kamień, ale trwa to dosłownie kilka sekund.

Teraz chce mi się siku, ale boję się wstać gwałtownie :/:/:/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-03, 15:56   #4478
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
o tak myślałam że zaraz odwet będzie co do wagi,że wczułam się ja Was czytam i non stop te same ematy 1. FOTELIKI MAXI COSI
2. O BOSHEEEE ILE JA UTYŁAM
3. WÓZKI WYPRAWKI I NON STOP TO SAMO
ta waga średnio pojawia się co 15stron więc aż razi
a
oj od razu odwet, jak któraś ma ochotę ponarzekać, że waży więcej niż przypuszczała to proszę bardzo, ale jak sama napisałaś tematy raczej nie są zróżnicowane i jak mi się nie spieszy do wyboru wózka to rzucam okiem swym pobieżnie na posty i nazwy, raczej w temat się nie zagłębiam - wiem, że zaraz będę panikowała, prosiła o radę i nazwy co do wózków, ale na razie o tym nie myślę...

Cytat:
kapukat odwet za pączki
ja Ci zaraz dam! skręca mnie z głodu a w domu będe za minimum godzinę...
Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio złapałam się na tym, że niczym się nie przejmuję i nie narzekam. W I trymestrze czułam sie żle, a teraz czuję się rewelacyjnie żadnych bóli (pleców, brzucha itp) po moich wcześniejszych przejściach nigdy nie myślałam ze tak dobrze ciążę będę przechodzić, tym bardziej to doceniam. Nie pisałam tego wcześniej bo jak widzę że co rusz któraś ma problemy z bólami, szyjką, utrzymaniem to wydawało mi się to niestosowne, ale w sumie to powinnyśmy się dzielić tymi złymi jak i tymi dobrymi wiadomościami
właśnie!
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:57   #4479
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
no wreszcie ktoś z sensem i z głową - dziewczyny dobrze że jeszcze są osoby które wagę mają w nosie, bo jak widzę to tu przerażenie po 5 kg - ja tam się wagą nie przejmuję i dawaj pączki
Jejunciu, jakie fantastyczne pączusie Po co dałaś takie zdjęcia, teraz ślinka cieknie:P

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 15:58   #4480
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
twardnieje pod pępkiem na chwile to najwcześniej ok 20t

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
O! wypróbuję bo za taką cenę to grzech nie wypróbować dzięki

piję 1,5l wody dziennie i oprócz tego herbatę czy tam coś jeszcze innego co sobie wymyślę np.ostatnio kakao mogę pić i pić- ale to pewnie za mało, tylko nie potrafię się jakoś zmusić do picia skoro nie jestem spragniona i czuję, że żołądek pełny... tym bardziej, że co chwila chodzę siusiu

Ok, jak dostanę wózek to opiszę co i jak

Biedulka
mi żaden krem nie pomagał, nawet oliwka a ten krem to moje zbawienie , z piciem wody to nie wychodzi, ja mam dni że wypijam 3litry a skóra dalej była sucha dopiero ten krem mi pomógł

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-02-03, 15:58   #4481
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Jestem u mamy i aż musiałam zmienić hasło (starego nie pamiętam), żeby się wypowiedzieć, bo nie umiem siedzieć cicho.

Nie jesteś sama z tą opinią i to wcale nie czepianie się. Ja na ostatnie wizycie miałam już +12 kg na plusie i co mam się głodzić?! Też mi pewnie niedługo stuknie 8 z przodu (jeśli jeszcze go nie ma), a mam 163 cm wzrostu, więc jak słyszę, że ktoś ma 1,80m, waży pewnie tyle co ja teraz i jest tym przerażony to... I co z tego, że miałam plan nie dobić do 80 kg?

Niekoniecznie. Są przeróżne przyczyny przytycia, często zdrowotne. Chociaż z drugiej strony masz racje. Większość z nas na własne życzenie jest przecież w ciąży

a to jest bardzo niezdrowe...
co do pierwszego jesteś boska - widzisz jak tutaj motywujemy do pojawiania się

co do tycia - to masz rację - czasami są to kwestie zdrowotne, ja przez dwa ostatnie lata byłam na diecie właśnie ze względów zdrowotnych i Pani doktor na pierwszej wizycie kazała mi zmienić dietę... jak zmieniła to nagle strzeliłam do góry jakby ktoś mi dolewał wody do organizmu....i co miałam siedziec i płakać ? trudno - będę cięzko nad sobą pracowac po porodzie - bo to że będę musiał to wiem, całe życie Musiałam, nic mi nie przyszło łatwo.

co do ciąży...no ja nie jestem na własne życzenie ale i tak nie chcę żeby mojemu Adasiowi coś się stało - więc nie przejmuję się wskaźnikiem wagi i bardzo się cieszę, że jest też kilka innych osób które tak samo to traktują
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:00   #4482
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
oj od razu odwet, jak któraś ma ochotę ponarzekać, że waży więcej niż przypuszczała to proszę bardzo, ale jak sama napisałaś tematy raczej nie są zróżnicowane i jak mi się nie spieszy do wyboru wózka to rzucam okiem swym pobieżnie na posty i nazwy, raczej w temat się nie zagłębiam - wiem, że zaraz będę panikowała, prosiła o radę i nazwy co do wózków, ale na razie o tym nie myślę...

właśnie!
o my już powinnyśmy o pielęgnacji dzieci mówić a nie maxi cosi po raz trzydziesty

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-02-03, 16:02   #4483
olla83
Rozeznanie

ja również ciesze się ciążą
dawniej nawet przez myśl by mi nie przeszło , że będzie to dla mnie taki wspaniały czas .
widzac kobietę w ciąży, dostawał torsji na samą myśl, że ja też kiedyś będe musiała przez to przechodzić,

a teraz to najwspanialsze uczucie na świecie, te kopniaczki, ruchy córeczki, rosnący brzuszek... CUD ŻYCIA!!!! zwłaszcze, że świetnie się czuję przez całą ciąże, od początku zero mdłości... teraz troche krzyż pobolewa, ale wszystko jest do wytrzymania.

24 tydzień- jakieś +3 kg, przed ciąża miałam lekką niedowagę, no i jestem wysoka, wiec śmiesznie wyglądam, całość chuda tylko brzuchol wystaje do przodu . mam nadzieję że cały luty uda mi się przechodzic w moim puchowym płaszczyku, bo już teraz ledwo, co się dopinam na brzuszku.
Stary 2012-02-03, 16:03   #4484
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
kapukat odwet za pączki

włączcie sobie teraz tvn tam każda by chciała przytyć by tylko być w ciąży
No następna kusicielka tylko żeby mi się jeszcze chciało dziś coś takiego zrobićto by było dobrze.
Dziewczyny boli mnie żołądek...czy to bardzo źle?
Myślę nad wózkiem Marita Roan. Koleżanka miała, była zadowolona i ma dużą gondolę a na tym mi zależy. Jeśli macie jakieś pozytywne lub negatywne uwagi to bardzo proszę piszcie.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-02-03, 16:06   #4485
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
co do pierwszego jesteś boska - widzisz jak tutaj motywujemy do pojawiania się

co do ciąży...no ja nie jestem na własne życzenie ale i tak nie chcę żeby mojemu Adasiowi coś się stało - więc nie przejmuję się wskaźnikiem wagi i bardzo się cieszę, że jest też kilka innych osób które tak samo to traktują
heheh to objaw uzależnienia od Was ale cóż, innych nałogów nie mam, a ten nie jest taki groźny
Ja w sumie też nie do końca bo nie myślałam, że już na 9 miesięcy po ślubie będziemy mieć dzieciaczka, ale podejście mam dokładnie takie samo. Gdybym się naprawdę obżerała jakimiś "syfami" to mogłabym mieć wyrzuty sumienia. Moja gin nic nie mówi na temat wagi, zarówno ja i maleństwo czujemy się dobrze, a że waga rośnie? Co z tego

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-03, 16:08   #4486
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
No następna kusicielka tylko żeby mi się jeszcze chciało dziś coś takiego zrobićto by było dobrze.
Dziewczyny boli mnie żołądek...czy to bardzo źle?
Myślę nad wózkiem Marita Roan. Koleżanka miała, była zadowolona i ma dużą gondolę a na tym mi zależy. Jeśli macie jakieś pozytywne lub negatywne uwagi to bardzo proszę piszcie.
No ja się chyba na niego zdecyduję. W sumie czytam same pozytywne opinie, oprócz tego, że jest bardzo ciężki. No i nie każdemu odpowiada jego wygląd, dosyć klasyczny.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:10   #4487
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Mam dokładnie tak samo Od 4 miesiąca cieszę się ciążą

Konkurs, kto najmniej przytył w ciąży...ciekawe A może potraktować to jako motywację dla tych, które tyją za dużo? Myślę, że każdy temat jest dobry do dyskusji, tym bardziej że dotyczy nas wszystkich w mniejszym lub większym stopniu. A że często o tym samym? Widocznie taka jest potrzeba
No to konkurs chyba wygra ta dziewczyna, która tu napisała że przytyła na razie tylko 1,7kg nie pamiętam pseudonimu.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32042881]No ja się chyba na niego zdecyduję. W sumie czytam same pozytywne opinie, oprócz tego, że jest bardzo ciężki. No i nie każdemu odpowiada jego wygląd, dosyć klasyczny.[/QUOTE]

Mnie się właśnie podoba wygląd klasyczny, poza tym te klasyczne mają największe gondole. Wózek muszę wnieść lub znieść po ok 10 schodach to tragedii nie ma. A te nowoczesne wózki to albo mają fikuśny kształt, jak wózek dla lalek, albo miniaturową gondolę...oczywiście na pewno nie wszystkie.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-02-03 o 16:12
Stary 2012-02-03, 16:10   #4488
Tacca
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32037935]Frytki to może nie, bardziej ta cola :/ Ja uwielbiam colę, choć jest taka niezdrowa :/

Myślałam, że to ma być ściśle ok. 20 tygodnia, ale teraz to może uda mi się jakoś umówić.[/QUOTE]
Ja będę miała w 21 tc i 5dniu
Cytat:
a ja mam 170 i waże 100kilo już i co?? przestańce juz z ta wagą bo to jest wkurzające!! jedna utyje 6kg a druga 40 i co ta co 40 utyje ma skakac z mostu do Wisły?? to już jakaś obsesja
Racja.
A może być tak, że ta co przytyje 6kg nie będzie mogła za nic ich zrzucić a tej z 40kg poleci wszystko szybciutko. Kto to wie i jakie ma to znaczenie.
Najważniejsze, żeby dzieciaczki były zdrowe!
Cytat:
sory ale myślisz że dziecko, macica, piersi, łożysko nic nie ważą?

na wasze wieczne narzekanie z wagą napiszę wam tak

Aktualnie....jaram się tym co mam.... najmilsze kopniaki świata, najlepiej skopane żebra, najlepszy ból pleców na świecie, cudne kilogramy szczęścia!!!!!! najpiękniejszy, największy brzuch jaki kiedyś miałam, najlepsze problemy z wsiadanie do samochodu i wysiadaniem, z wchodzeniem na 4 piętro, z łapaniem oddechu.... jaram się tym bo mam to pierwszy raz, oby nie ostatni i trwać to będzie jeszcze tylko 2,5 m-ca a szkoda ale potem będą chwile którymi tak samo będę się jarać....BĘDZIEMY!!!!!
Pewnie, że będziemy! Pięknie to ujęłaś!
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Sory, ale wiem ile to wszystko waży. I zadałam dwa inne pytania, jeśli nie miałaś zamiaru na nie odpowiadać to mogłaś moją wypowiedź poprostu pominąć.
A po co ta złość? Śliweńka nie miała nic złego na myśli. Po co psuć atmosferę? Cieszmy się chwilą!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32041908]A mi znowu twardnieje brzuszek :/ Tak mniej więcej od dwóch-trzech godzin, parę razy. Wzięłam nospę i się uspokoiło, ale jak się będzie powtarzać, to jadę na izbę przyjęć albo chociaż zadzwonię do gina. Nie boli, twardnieje np. jak wstanę dosyć szybko, ale i tak się boję.[/QUOTE]
Niedobrze... Mam nadzieję, że to nic groźnego...

Mi też brzuch twardnieje, ale nic nie boli... A dzieciątko od jakiegoś czasu takie spokojne... Trochę się martwię...
Stary 2012-02-03, 16:11   #4489
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość

bo chciałam się podzielić

Cytat:
Jejunciu, jakie fantastyczne pączusie Po co dałaś takie zdjęcia, teraz ślinka cieknie:P
dziękuję - uwielbiam piec

Cytat:
mi żaden krem nie pomagał, nawet oliwka a ten krem to moje zbawienie , z piciem wody to nie wychodzi, ja mam dni że wypijam 3litry a skóra dalej była sucha dopiero ten krem mi pomógł
a mnie ostatnio skóra swędzi - i nie pomagają ani kremy ani balsamy ani.... kąpiele
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:12   #4490
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
.
Jakie problemy zdrowotne wychodzą w ciąży, które powodują nadmierne tycie? Wydawało mi się, że są to zazwyczaj predyspozycje, albo po prostu CIĄŻA jako dobry pretekst do folgowania sobie
Żeby była jasność, pisałam już kiedyś w tym wątku, że ja wcale nie uważam, że kobieta powinna być szczupła. Znam wiele dziewczyn z nadwagą, które wyglądają rewelacyjnie. I wszystko moim zdaniem jest ok, dopóki one się z tym dobrze czują i nie zagrażają dodatkowe kg ich zdrowiu. Trudno sobie odmawiać tych wszystkich pyszności, które kuszą na każdym kroku.
Chodzi tylko o to, żeby nie zabierać możliwości żalenia się osobom, które przytyły mało. W końcu stanie się tak, że dziewczyny będą miały opory napisać o czymkolwiek, bo zaraz ktoś wrzuci post "znowu"...
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:13   #4491
begie13
Zadomowienie

Cytat:
twardnieje pod pępkiem na chwile to najwcześniej ok 20t

nie ma co! dzisiaj jedziemy na zakupy to musimy zahaczyć o rossman, czy w tesco też znajdę taki kremik babydream?

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:

a mnie ostatnio skóra swędzi - i nie pomagają ani kremy ani balsamy ani.... kąpiele
mnie też dobija to swędzenie skóry...

Wanda
Stary 2012-02-03, 16:14   #4492
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
heheh to objaw uzależnienia od Was ale cóż, innych nałogów nie mam, a ten nie jest taki groźny
Ja w sumie też nie do końca bo nie myślałam, że już na 9 miesięcy po ślubie będziemy mieć dzieciaczka, ale podejście mam dokładnie takie samo. Gdybym się naprawdę obżerała jakimiś "syfami" to mogłabym mieć wyrzuty sumienia. Moja gin nic nie mówi na temat wagi, zarówno ja i maleństwo czujemy się dobrze, a że waga rośnie? Co z tego
Cytat:
No to konkurs chyba wygra ta dziewczyna, która tu napisała że przytyła na razie tylko 1,7kg nie pamiętam pseudonimu.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Mnie się właśnie podoba wygląd klasyczny, poza tym te klasyczne mają największe gondole. Wózek muszę wnieść lub znieść po ok 10 schodach to tragedii nie ma. A te nowoczesne wózki to albo mają fikuśny kształt, jak wózek dla lalek, albo miniaturową gondolę...oczywiście na pewno nie wszystkie.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Ja będę miała w 21 tc i 5dniu

Racja.
A może być tak, że ta co przytyje 6kg nie będzie mogła za nic ich zrzucić a tej z 40kg poleci wszystko szybciutko. Kto to wie i jakie ma to znaczenie.
Najważniejsze, żeby dzieciaczki były zdrowe!

Pewnie, że będziemy! Pięknie to ujęłaś!

A po co ta złość? Śliweńka nie miała nic złego na myśli. Po co psuć atmosferę? Cieszmy się chwilą!

Mi też brzuch twardnieje, ale nic nie boli... A dzieciątko od jakiegoś czasu takie spokojne... Trochę się martwię...
cieszmy sie ciążą

Cytat:

całe ciało?

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-02-03, 16:16   #4493
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:

Ja też uwielbiam piec i gotować, ale teraz jakoś od paru dni jestem dętka. Jak chodziłam do pracy, to jakoś to było oprócz bólu pleców, a teraz jestem cały dzień bo niczego, no może to te mrozy

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-02-03, 16:17   #4494
begie13
Zadomowienie

Mnie po kąpieli swędzi całe ciało...a najgorzej uda, ręce i brzuszek...

Wanda
Stary 2012-02-03, 16:17   #4495
Konto usunięte

Cytat:
Roan ma największą chyba gondolę, 82 cm. No tylko znowu nie ma skrętnych kółek, ale mi to akurat odpowiada.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

Mnie też twardnieje, ale nie boli. A dzieciak też czasami kopie i już sama nie wiem, czy to on czy to macica się napina... Zgłupieję zaraz i oczywiście dzieje się to w piątek wieczorem, kiedy jutro nie przyjmuje żaden gin, zostaje tylko szpital
Stary 2012-02-03, 16:19   #4496
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie problemy zdrowotne wychodzą w ciąży, które powodują nadmierne tycie? Wydawało mi się, że są to zazwyczaj predyspozycje, albo po prostu CIĄŻA jako dobry pretekst do folgowania sobie
Żeby była jasność, pisałam już kiedyś w tym wątku, że ja wcale nie uważam, że kobieta powinna być szczupła. Znam wiele dziewczyn z nadwagą, które wyglądają rewelacyjnie. I wszystko moim zdaniem jest ok, dopóki one się z tym dobrze czują i nie zagrażają dodatkowe kg ich zdrowiu. Trudno sobie odmawiać tych wszystkich pyszności, które kuszą na każdym kroku.
Chodzi tylko o to, żeby nie zabierać możliwości żalenia się osobom, które przytyły mało. W końcu stanie się tak, że dziewczyny będą miały opory napisać o czymkolwiek, bo zaraz ktoś wrzuci post "znowu"...
cukrzyca w ciąży może być przyczyną tycia

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
nie ma co! dzisiaj jedziemy na zakupy to musimy zahaczyć o rossman, czy w tesco też znajdę taki kremik babydream?

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

mnie też dobija to swędzenie skóry...

nie tylko w rossmanie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ja.html&next=1

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-02-03, 16:21   #4497
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32043085]Roan ma największą chyba gondolę, 82 cm. No tylko znowu nie ma skrętnych kółek, ale mi to akurat odpowiada.

Mnie też twardnieje, ale nie boli. A dzieciak też czasami kopie i już sama nie wiem, czy to on czy to macica się napina... Zgłupieję zaraz i oczywiście dzieje się to w piątek wieczorem, kiedy jutro nie przyjmuje żaden gin, zostaje tylko szpital [/QUOTE]

Ja też nie chcę skrętnych kółek, ale teraz dopiero zaczęłam szukać opinii, bo na razie miałam tylko opinię tej jednej koleżanki. Tutaj sobie poczytaj http://www.forum.alewozki.pl/t17-Wozek-Roan-Marita.html

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-03, 16:24   #4498
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
cukrzyca w ciąży może być przyczyną tycia
wtedy chyba się ma odpowiednią dietę, tak?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:25   #4499
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Cukrzyca ciążowa może powodować nadmierne tycie, tarczyca, mnóstwo schorzeń. Tycie to niekoniecznie ze skłonności albo obiadanie się.
Jaka jest różnica czy ktoś przytył mało czy dużo, o ile oczywiście wszystko przebiega prawidłowo? Przecież najważniejsze jest zdrowie dziecka.

Jedyne czego nie lubię to nerwowe reakcje, po co nam to? Cieszmy się tym co mamy! Nie dajmy się zwariować!
Stary 2012-02-03, 16:30   #4500
Konto usunięte

Cytat:
Ja też nie chcę skrętnych kółek, ale teraz dopiero zaczęłam szukać opinii, bo na razie miałam tylko opinię tej jednej koleżanki. Tutaj sobie poczytaj http://www.forum.alewozki.pl/t17-Wozek-Roan-Marita.html
Chyba już to czytałam, ale przejrzałam jeszcze dziś No i tak, jak pisałam - główna wada to waga. Ale jest stabilny i porządnie wykonany.
No tylko nosidełka z Roana nie będę kupować.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości