|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII
Cytat:
[QUOTE=party_girl7;3202068 0]no to Ci powiem ze ten lek ma to do siebie ze ma maaase skutkow ubocznych, ktore nikogo nie omina podczas brania, na kazdego dziala inaczej, ale nie znam nikogo kto nie mialby przy tym skutkow ubocznych... wiec to normalne. Oczywiscie podczas kuracji jest wysyp, to tez jest normalne. Ten lek powoduje zatrzymanie wydzielania łoju przez gruczoły łojowe, co wywołuje ograniczenie liczby bakterii Propionbacterium acnes w pobliżu przewodu wyprowadzającego gruczołu łojowego. Co więcej sprawia, że gruczoły łojowe stają się mniejsze. Wiec dzieki temu nie przetluszcaja sie nie tylko twarz ale tez np. wlosy. Po odstawieniu gruczoły łojowe wracają do poprzedniego stanu i wraca sebum, także normalne jest to że wraca przetluszczajaca buzia i wlosy, to nie jeste "cudowny lek", jego zadaniem nie jest zmniejszenie wydzielania sebum na zawsze, a zwalczenie tradziku. Zeby to przynioslo efekty pacjent musi "zjesc" konkretna dawke, ktora wynosi 0,5-1 mg/kg mc./dobę. Remisja zależy od dawki skumulowanej; dawki powyżej 120-150 mg/kg mc./dobę nie przynoszą korzyści terapeutycznych. Z tego co wiem to izotretynoina jest w tej chwili najsilniejszym/najskuteczniejszym lekiem na tradzik na swiecie (slowa mojego dermatologa i nie tylko jego), gdyby nie pomagala nie bylaby tak powszechnie stosowana. Nie znam szczegolow leczenia Twoich znajomych, wiec nie bede sie tu wypowiadala, moze zjedli za mala dawke, trafili na nieodpowiedniego lekarza ktory nie do konca dobrze pokierowal leczeniem w kazdym razie tu przykladowe zdjecia dziewczyny po kuracji klik nie odwazylabym sie powiedziec ze ta kuracja nie daje stalych efektow, tu zdjecia dziewczyny ktora jest 4 lata po leczeniu...zeby nie bylo ze sobie to wymyslam to jest pelno dziennikow internetowych osob ktore sie tym leczyly, przyklady klik i klik, co dowodzi ze ten lek jest skuteczny. Nie twierdze ze w 100% ale nie zgadzam sie z Twoim zdaniem, ze po odstawieniu zawsze wszystko wraca. nie chcialam pisac elaboratu, ale nie potrafilam w 1 zdaniu sie wypowiedziec bo to dosyc szeroki temat ![]() QUOTE] wiem, czytałam ulotkę, mówię tylko ze nie kazdemu pomaga i wlasnie moze to zalezec od dawki ,dlatego trzeba trafic na ddobrego lekarza. Dietę zaczynam od jutra , bo dziś troszkę imprezowo i niezdrowo . Wyregulowałam brwi i nie suszyłam włosów.
|
|
|
|
|
#3872 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie teraz planuje w deichmanie jazzówki kupić bo sa po 49 złotych;p A pewnie w marcu wróci stara cena;pCytat:
O twarzy nie wspomnę.. Ale mam krem z AA ultra nawilżanie to jest jeszcze w miare bo jest super.. Tylko mi jeszcze na 2 razy został ![]() Cytat:
ja sobie wymoczyłam nogi w wodzie z solą miód& mleko I skończe film oglądać i dzisiaj porządne spa będzie
|
|
#3873 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a te które kupiłam w tym roku rozkleiły się po tygodniu ale jestem strasznie zadowolona z biedronkowych podróbek Emu śmigam w te mrozy i jeszcze mi stopy nie zmarzły nie spodziewałam się że będą takie dobre![]() Cytat:
Cytat:
Od kilku dni smaruję twarz na noc maścią z wit a i jest taka mięciutka i fajnie nawilżona. Byłam dziś w biedronce i wykupili mi wszystkie mszynki do golenia swetrów ale się wkurzyłam |
||||
|
|
|
#3874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jestes bardzo ladnadziekuje Cytat:
bidulko, odpoczywaj
blog ![]() GoCranberry, peeling do ciała z masłem Shea i solą z Bochni Makijażowe TORTury! Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal Edytowane przez caate Czas edycji: 2012-02-02 o 22:42 |
|||
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ciągle zapominam..A co do butów zgodzę się Kupiłam w maju sobie na giełdzie za 15 zeta rzymianki. Chodziłam na uczelnie, potem lipiec, sierpień do pracy A chodziłam na piechotę 30 minut w jedną stronę i potem jeszcze w domu laziłam w nich we wrześniu i jeszcze się nie rozwaliły
|
|
#3876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Staram się czytać, ale od jutra znowu nauka i znowu zaniedbam, chyba że będzie mi dobrze szło i znajdę chwilę ![]() Piękne Cytat:
Wypróbowałam maskę Bingo z 5 algami, ale jest za słaba, taka odżywka, chyba Lenka, jeśli dobrze pamiętam, już to pisała tutaj... No więc dziś kupiłam w Naturze kolejny słoik Natur Vital jest najlepsza jaką miałam. Próbowałam kombinować, ale jak widać i tak do niej wróciłam i, jeśli ktoś używa maseczek Dermaglin polecam tą : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...em.html&next=1 , działa według mnie lepiej niż ta, która jest hitem na KWC : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...ja.html&next=1 . Wiadomo, że zależy jak dla kogo, ale warto wypróbować tą pierwszą, ma jedną opinię tylko, ale działa świetnie |
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Na szczęscie nie musiałam iść na 2 godz zajęc, koleżanka wzięła mi strój na praktyki karolcia198506, Kitka popróbujcie jeszcze Ja nawet nie wiem ile razy próbowałam i w końcu coś na kształt warkocza wyszło ;p Będę dalej próbować żeby był ładniejszy ![]() Snow pochwal się swoim dobierańcem
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Cytat:
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Kliknęłam dziś: http://allegro.pl/khadi-olejek-stymu...092020440.html http://allegro.pl/atrwil-khadi-cassi...050730541.html Ciekawa jestem efektów
|
|
|
|
#3880 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Jak jest ten olejek zmieszany z żelem to dobrze mi się wchłania. Tylko, że ja mam większy odstęp czasowy między pielęgnacją i makijażem niż normalnie, bo zwykle nie muszę wychodzić z samego rana. ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
one są zwykle na glince zielonej, tak? Dziwi mnie w kwestii dermaglinu ich oznaczenia na maseczkach- glinka, oczar wirgijski i już pisze 45+ ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- magne: spróbuj nałożyć na wilgotne włosy a potem to dobrze wmasować, ja jeszcze przeczesuje szczotką z naturalnego włosia, żeby lepiej włosy otrzymały olejki- mam jedną specjalną do olejków właśnie. Też na początku wielu olejów nie polubiłam- awokado, oliwy w oliwek, dopiero je polubiłam po lepszym wtarciu. dodaja: też tego khadi jestem ciekawa, no ale nie wszystko naraz. Póki co mam czym olejować, mam migdałowy, z alerry pomarańczowy, avocado, migdałowy, z pestek winogron i oliwę z oliwek. Bo wiem, że jak się już dorwę do helfów to się na jednej rzeczy nie skończy ![]() A i tak mnie czeka zamówienie z zsk- bo hialuron mam na wykończeniu, alg muszę dokupić, olejków których do twarzy używam. Czemu nikt nie wpadł, żeby zrobić taki sklep stacjonarny? ![]() Tak by się wpadło po 2 rzeczy, za jakiś czas po następne, mniejsza pokusa by była, bo tak się bierze to i owo, żeby 100 razy za przesyłkę nie płacić Idę zmyć maseczkę z twarzy i z włosów maskę, zobaczymy jak będą włosy po tej masce timotei wyglądać i po szamponie olejkowym gliss kur. Oby tylko okazały się domyte. Potem coś zjem i wracam do pracy. Miłego dnia ![]() U mnie niestety nie będzie miły, popołudnie szczególnie.
|
|
#3881 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Powinnam się uczyć, a siedzę na Wizażu
![]() Cytat:
Cytat:
Brwi masz teraz piękne ale jak udało Ci się w takim stopniu zmienić ich kształt? Smarujesz czymś, układasz jakoś specjalnie? teraz masz taki ładny łuk, a wcześniej raczej proste... zdradź sekret, ja też chcę ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
a teraz jest - 16. Nosa z domu nie zamierzam wystawiać ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3882 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cześć dziewczyny!
Ale cisza Przed 16 położyłam się z moją Kalą- tak słodko spała, no i zaczęła mi grzać i sama przysnęłam ![]() Nic mi się nie chce |
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wstawiam zdjęcia środowych zakupów. Wcześniej nie miałam weny ![]() Torebki nie wstawiłam, bo wyszła czarna i wcale jej nie było widać, a w rzeczywistości jest szara. Buty o wiele lepiej wyglądają w realu, pogniecione, bo jeszcze w nich nie chodziłam. Powiedzcie mi kochane, jaki kolor czapki, szalika i rękawiczek będzie mi pasował do tego płaszczyka? Ale jest zimnooooooo Nic tylko siedzieć pod kołderką z kubkiem herbaty![]() Oglądam wiadomości i aż nie mogę uwierzyć do czego ludzie są zdolni
|
|
|
|
#3884 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej
Ja też wczoraj poszalałam na zakupach, wkleiłam zdjęcia na blogu jak ktoś jest zainteresowany Postanowiłam też porządniej wziąć się za bloga i pisanie, może coś fajnego z tego wyjdzie
|
|
#3885 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
. Ja też bym chciała robić sobie takie nawet zwykłe warkocze, ale przez moje błędy młodości, czyli wieczne cienowanie włosów nie mogę ich robić bo włosy wychodzą A teraz muszę czekać aż górna warstwa odrośnie.Cytat:
![]() Idę zaraz zrobic sobie małe SPA, bo trochę zmarzłam. Kitka czadowe masz te paznokcie.
|
|||
|
|
|
#3886 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Mnie mrozy strasznie dobijają , eh włosy suche się zroby, twarz tez . kalpana ładne zakupy
|
#3887 |
|
Zadomowienie
|
miała któraś z Was ten podkład :maybelline affinitone mineral ?
|
|
|
|
#3888 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hej Dzięki, przydadzą się kciuki zwłaszcza, że się jeszcze nie zaczęłam uczyć xD
|
|||||
|
|
|
#3889 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
skóry nie barwi, zapach nie jest tragiczny na te bolące pryszcze właśnie nakładam i zaklejam plasterkiem na noc. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mi się rozpłynęła tarka do stóp, nie ma jej nigdzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dzięki ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Lecę się w końcu uczyć, bo się zaniedbałam, cały dzień straciłam Ale jeszcze tylko dwie strony mi zostały do nadrobienia i to jest ten plus ![]()
|
|||||||
|
|
|
#3890 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tez mysle nad tym rozjasniaczem z joanny ![]() Wrocilam juz ze szkoly. Ciagle snieg u mnie sypie i strasznie zimno. Dzisiaj juz robilam maseczke nawilzajaca ale czuje ze nadal mam przesuszona od wiatru skore i bede jeszcze dzis testowac ta https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ca.html&next=1 . Potem prysznic, peeling i musze wlosy umyc na noc bo jutro na 8 do szkoly. Jutro pewnie bede wygladac tak
|
|||
|
|
|
#3891 |
|
Zadomowienie
|
ja dziś tylko balsam i odżywka na włosy , ale założyłam bloga ,żeby mieć motywację
![]() Maala_Czaarna - ja miałam taki zwykły rozjaśniacz z joanny i nie zniszczył mi włosów ,więc myślę, że ten raczej tez nie. Edytowane przez magne Czas edycji: 2012-02-03 o 20:05 |
|
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogole swietne te ostatnie zakupy widzę, że masz tatuaz na nadgarstku ? mozna wiedziec co to ?![]() ja dzisiaj widzialam sie z moja przyjaciolka, przyjechala z krakowa na 2 tygodnie i odstalam od niej prezent juz urodzinowy - zielony eyeliner z inglota numer 34 i bransoletke z SIX z roznymi zawieszkami - śliczna, neistety wziela najmniejsza jaka moze byc - za duza, ze zsuwa sie z reki, ale bede ja nosic nad zegarkiem to moze bedzie ok ![]() co do tej Madziuni... tez jestem w szoku, bo codziennie sledzilam te sprawe i trzymalam kciuki zeby wsyztsko sie ok skonczylo ![]() a drugiej rpzyjaciolce w flormarze kupilam to super duo z flormara i korektor ; rowniez z tej firmy
Edytowane przez ghana Czas edycji: 2012-02-03 o 20:39 |
|
|
|
|
#3893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam juz zielony, niebieski, brazowy, srebrny i dwa czarne eyelinery ![]() i rodzice tez mi kupili juz rpezent, ale dadza mi jutro, juz sie doczekac nie moge ![]() swoja drogą - za kilka godzin koncze 20 lat, dziwnie mi tak z ta 2 na przodzie
|
|
|
|
|
#3895 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przykro mi słyszeć, nie mam pojęcia co może być przyczyną... Może na innej przeglądarce by poszło Dziwna sprawa... Będę musiała poszukać co może to powodować. Cytat:
Miło słyszeć ciepłe słowa. Póki co to henna, TŻ mi podpowiedział żebym na próbę zrobiła, żebym zobaczyła jak się będę czuć. A napis to: live love laugh. ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
Już składam życzenia wszystkiego najlepszego
![]() Edytowane przez Lainathiel Czas edycji: 2012-02-03 o 21:42 |
|||
|
|
|
#3896 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi tez sie marzy tatuaz na nadgarstku Cytat:
![]() Ja juz po szybkim spa i w lozeczku leze. Ghana, ja pamietam jak konczylam 20 i tez dziwnie mi bylo na poczatku, a teraz nie pamietam juz kiedy te dodatkowe 5 przybylo W sumie niedlugo bede miala blizej do 30 niz 20Wszystkiego najlepszego oczywiscie, spelnienia wszystkich marzen |
||
|
|
|
#3897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawde go lubie, bo jest taki hm... stylowy swiezy, ropzejrzysty? dlatego supcio, ze ebdziesz meic wiecej notek też chcialam miec tatuaz, ale u mnie to kwestia strachu o bol? widzialam taki fajny serduszka na łydkach, mam nawet gdzies zdjecie z neta, zeby w razie czego z nim pojsc, no ale nie wiem sama ![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() e tam, u mnie pewnie powyżej 2o bedzie tak samo, szaro, nudno, monotonnie, tyle ze z 2 na przodzie
|
||
|
|
|
#3898 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Aaa, nawet nie mów, ciekawa jestem, co się na sam koniec okaże, bo chyba jeszcze nie koniec tych rewelacji. Cytat:
też sobie włosy zepsułam. Zapuszczam ![]() Cytat:
to ja brwi od góry nie wyrywam, więc nie naprawię I przez brwi zmienia się wyraz twarzy, popieram. Rozjaśniacz stosowałabyś na całe włosy, tak? Ja sobie chciałam tylko parę refleksów zrobić, niezbyt mocnych... |
||||
|
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mam egzamin na 8.
![]() Dobranoc.
|
|
#3900 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

w kazdym razie tu przykladowe zdjecia dziewczyny po kuracji 

Ja sobie teraz planuje w deichmanie jazzówki kupić bo sa po 49 złotych;p A pewnie w marcu wróci stara cena;p
ale jestem strasznie zadowolona z biedronkowych podróbek Emu śmigam w te mrozy i jeszcze mi stopy nie zmarzły nie spodziewałam się że będą takie dobre
ale do ładnego brakuje mu jeszcze łohoho...

Brwi masz teraz piękne
ale jak udało Ci się w takim stopniu zmienić ich kształt? Smarujesz czymś, układasz jakoś specjalnie? teraz masz taki ładny łuk, a wcześniej raczej proste... zdradź sekret, ja też chcę 

)? I czy barwi skore? Bo ichtiolowa mi zabarwila